Börjar verkligen bli helt slut. Jobbar utan några lediga dagar alls vilket börjar bli jobbigt. Om en vecka börjar jag skolan igen och jag längtar faktiskt helt sjukt mycket! Anledningen till att jag jobbar så mycket är för att jag vill spara pengar till resor och tills att jag flyttar från Sverige nästa år!

 Det ska iallafall bli så himla kul att plugga sista terminen. Är megataggad!!!! UPPSATS WOOP WOOP!!! Längtar helt galet mycket till att börja hänga där igen och värma lunchlådan i mikron och allt :D SÅÅÅÅÅÅÅ MYSIGT!!! :D Men främst av allt ska det bli så skönt att inte jobba lika mycket :)

Nu ska jag sova. Fyfan va skönt det ska bli!

Kärlek <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har bestämt mig att jag ska plugga och bli grym på onlinemarketing. Sen ska jag bara spåna som tusan och hitta på en affärsidé som i framtiden ska ge mig en massa frihet :D SÅÅÅ TAGGAD ;)

Likes

Comments

Jag sitter ofta och kollar runt på youtube, bloggar, tedtalks och artiklar som diskuterar livet. Jag är ju såklart alltid i ständig utveckling, så det är svårt att säga hur jag kommer vara om 20 år, men om det är nånting jag verkligen alltid vill påminna mig själv om är min syn på rikedom. Vilken rikedom som gör mig lyckligast liksom :)

Jag har tre punkter som är de som jag alltid vill gå tillbaka till och kolla hur mitt liv och jag står i hänsyn till dom. Punkterna är i princip helt tagna från två av mina förebilder, Jessica och Garrett Gee, från The Bucket List Family!


Rikedom för mig är:


1. Relationer

Relationer för mig är allt. Älskar jag? Älskar någon mig? Jag vill alltid ge kärlek och våga göra det även om det ibland kan bli fel. Jag vill alltid vara en bra medmänniska, dotter, vän, syster och kollega. Jag vill alltid att min familj och mina vänner ska stå mig nära. De ska alltid veta att jag finns där för dom och jag vill även att de ska finnas där för mig. Jag vill alltid att de vänner jag väljer ska vilja mig väl och ta mig för den jag är, precis lika mycket som jag ska göra det tillbaka.


2. Kroppsligt välbefinnande

Att känna ro i kroppen är så sjukt viktigt för mig. Då handlar det bland annat om att jag ska använda min kropp så mycket som möjligt, vara aktiv och samtidigt ge den bra med energi och återhämtning. Kroppen är den saken jag kommer ha med mig fram tills dagen jag dör vilket innebär att jag måste ha en välmående kropp. En välmående kropp är så sjukt viktigt. Därför är även meditation och yoga viktigt. Ett inre lugn i kroppen. Ett lugn som säger att jag är värdefull precis som jag är. Har jag det och känner jag det där lugnet är det fan en helt galen rikedom. Jag vill skratta mycket. Jag vill dansa mycket. Jag vill äta god mat som gör att min kropp och alla organen där inne mår som allra bäst.


3. Frihet

Frihet är definitivt en stor rikedom. Jag vill alltid ha friheten att resa. Jag vill upptäcka och prova allt som är nytt för mig i hela den här världen. Att inte känna begränsningar på var jag ska befinna mig är en frihetskänsla jag aldrig vill tappa. Jag ser att allt är möjligt för mig och jag har drömmar jag har börjat uppfylla och ska fortsätta att uppfylla. Drömmar om resemål och var jag vill bo. Jag vill verkligen alltid ha den känslan. Har den känslan just nu och jag e fan hög på mitt egna liv.


Jag har bara ett liv och det livet är mitt. I det livet vill jag älska, vara älskad, ha en stark kropp, ha ett inre lugn och inte känna några begränsningar på var jag vill resa, jag ska bara fortsätta uppfylla mina drömmar. Pengar kommer behövas till resor men inte till så mycket saker. Saker kommer aldrig göra mig lycklig iallafall. Det är de tre punkterna skrev ovan. För det här är jag, Rebecca Grenert Rojas :)

Likes

Comments

På senaste tiden har jag funderat mycket kring vänner. Vad är en vän egentligen? Vad vill jag vara för vän? Vad är viktigt att mina vänner ger mig?

Jag har nog fortfarande inte landat riktigt i det och det är ju extra svårt i och med att jag har olika relationer till alla i min omgivning... men jag tror att jag har kommit fram till att det i grund och botten handlar om ömsesidig kärlek, ömsesidigt intresse för varandras liv och personligheter, balans, tillit, ärlighet, respekt och sist men inte minst att man ska vilja varandra väl. Humor och sånt är ju också viktigt men jag känner ändå att de andra är de mest fundamentala.

Det här med balans känner jag att jag vill utveckla lite. Det betyder för mig att det ska finnas en balans i relationen. Att båda bjuder till, hör av sig och ställer upp så att ingen känner sig utnyttjad. Det är nog en ganska stor vänskapsdödare skulle jag tro.

Jag har iaf oerhört fina vänner som betyder allt för mig. Däremot tror jag det är viktigt att ha vissa riktlinjer att hålla utkik efter för både mig själv och för mina vänner för att se att det hela tiden är en äkta relation. Inte minst för att tiden är knapp och det är viktigt att lägga tiden på rätt människor och rätt saker. Rätt människor och saker för mig alltså. Ibland kan jag nämligen inse att jag kanske är den som alltid frågar hur en person mår och den frågar aldrig mig det... och det kan såra mig en del. Främst för att jag också behöver prata om hur jag mår i livet, men också för att jag då inser att den personen kanske inte är så intresserad av mig som jag kanske trodde att den var. Hmmm... aja :) det tål att tänkas vidare på!

Nattfunderingar :)


Likes

Comments

Ikväll har jag suttit och lagt till tre platser i världen på min bucketlist (Utan inbördes ordning :P) <3 Ska se dem så snart som möjligt för jag e så JÄKLA TAGGAD!!!

Dessa tre platser är:


1. Kawaguchiko i Japan <3
2. Kauai - Hawaii/USA <3
3. Abisko - Sverige <3

Likes

Comments

Den här kvällen har ju förändrat mitt liv så galet mycket!!! 

Hahhaha... det ser verkligen så galet dräggigt ut... MEN jag träffade en av världens finaste människor. Sam <3 Helt sjukt. 

Likes

Comments

​Att ha distansförhållande är verkligen inte lätt. Har man inte haft det är det sjukt svårt att förstå hur påfrestande det är. Jag är ju en gråtmänniska som är väldigt bra på att förklara mina känslor. Detta inkluderar ofta tårar och idag har varit en riktig gråtdag. Inte nog med det så är det påfrestande att inte kunna få en kram när jag gråter... men sånt är livet. Det kommer bli bra. Nu ska jag ta en ärtpåse från frysen för att dämpa ner mitt svullna och röda ansikte och sen blir det stängning på ICA. woop woop!

Måste bara komma ihåg. Allt löser sig <3

Likes

Comments

Ibland tänker jag på hur små små val och händelser i ens liv påverkar en så oerhört mycket. Det är nästan läskigt när man tänker på det! Ni som har sett filmen Sliding doors känner igen det här for sure, och har du inte sett den kanske du kan förstå ändå!

Jag tänker bland annat på att jag var så nära att inte åka till Thailand när jag skulle till Filippinerna och jobba min andra gång. Jag stod i valet och kvalet och till slut bestämde jag mig för att åka och hälsa på Christoffer, som jobbade som dykarinstruktör där, ändå. Men det var verkligen inte ett givet val, det bara blev så.

Hade jag inte åkt dit i fyra dagar hade jag aldrig träffat Sam. Jag kan egentligen bryta ner det ännu mer men det ska jag inte göra här... det gör jag bara i mitt huvud haha. I vilket fall känner jag bara att det är lite läskigt ibland att så små val kan avgöra så mycket samtidigt som jag känner att det är ganska skönt. Jag menar liksom.. det kan vara skönt på det sättet att det inte alltid behöver vara de stora valen som är avgörande. Ibland är det de små valen som man inte har någon aning om kommer påverka en, men som påverkar en i slutändan ännu mer än de stora valen.

Ibland kan jag sitta och undra vilka val som jag tar idag som kommer påverka mitt liv massor. Spännande att inte veta samtidigt som det skulle vara så skönt ibland att få en hint om hur livet kommer att bli. Ibland stressar jag nämligen alldeles för mycket kring livet. Det kommer bli bra liksom. Det som är menat kommer komma till mig så länge jag välkomnar det. Och faktiskt... med de människorna jag har runt mig går det nog inte att inte få ett fint liv <3 Det känns bra<3

Likes

Comments

Om två veckor flyttar jag igen. Det blir fjärde gången på 2,5 år. Är så galet trött på att flytta om jag ska vara helt ärlig xD Speciellt när jag inte har så mycket pengar för att kunna gå loss på att inreda galet fint för då hade nöjet kunna vara det :P Istället blir utmaningen att inte göra av med så mycket pengar och skapa ett fint hem ändå... så jag får helt enkelt se det positiva i det. Compact living!

Sam och jag ska alltså bo i en liiiiiiiiten etta på 20kvm i Skrapan. DEN NI!!! :P Alla jag säger det till blir nästan chockade men tur är väl det att vi båda är backpackers i grunden och kan bo och sova nästan överallt. Jag har dock ett krav... INGA RÅTTOR!!! Men det borde inte finnas i Skrapan även om Söder är typ råttätast i Sverige :P EUW

1 augusti får jag nycklarna och 2a augusti flyttar jag in. Även om det känns lite jobbigt och stressigt nu så ska det bli såååååååååå najs. Lägenheten innebär ju att Sam kommer snart och vi kommer få en egen liten lägenhet bara han och jag. Dör. Så mysigt. Det är såååååå värt det! <3Likes

Comments

22 timmar i Långsand och det var så sjukt värt det. Igår grillade vi på stranden trots det kalla sommarvädret. Älskar Långsand så mycket. Blir så rofylld där och så får jag ju hänga med min fina familj också. Älskar älskar älskar det så mycket. 

Nu sitter jag på tåget tillbaka till Stockholm igen för att köra kvällspass på ICA. Tåg är fan också sjukt rofyllda. Älskar tåg. Har suttit och snackat med Sam på Whatsapp med ett svajjigt internet för att boka hans biljett hit men internet strular så det får bli imorgon istället. Struligt internet älskar jag desto mindre... MEN är det något jag har lärt mig av långdistans är det definitivt att inte få psykbryt på dåligt internet😎 

I vilket fall. Han kommer alltså om sex veckor, 3e september. Shit va jag längtar... så sjukt jäkla mycket <3

Likes

Comments