Hej på er!

Är nu hemma efter en trevlig kväll med Liam och hans familj, riktigt mysigt!
Vi började med lite pizza på Napoli innan vi fortsatte till strandbaden för lite drinkar.
Så nu ligger jag hemma och myser med Atlas och tittar på Wahlgrens värld, som jag nyss börjat kolla på. Asså dom e så sjukt roliga, kan inte hjälpa det haha.

XOXO

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsaaan👋🏻

Igår så taggade jag o Liam upp än en gång och gick ut, och igår var en blast måste jag säga. Spenderade kvällen på hermans där jag även stötte på lite barndomsvänner jag inte pratat med sen jag var typ 10 haha. Kan säga att det skett en positiv förändring hihi

Kvällen avslutades (fantastiskt nog med tanke på vad som hände och vilka vi träffade) utan drama. Vart väl lowkey sne i typ 20 minuter men sen vart vi båda back on track✌🏻

Så idag har jag faktiskt bara än en gång sovit, o ska nu äntligen släpa upp mig ur sängen så jag kan möta upp L igen för lite pizza med hans familia på Lilla Napoli- mumma

XOXO

Likes

Comments

Hejsan sådär mitt i natten👋🏻

Ikväll har vart en allmänt bra kväll ute, som slutade i Halmstad (vet ej hur detta hände haha?).

Det började med lite trevligt häng och quiz på downtown, innan vi begav oss till råddan där jag tappade min mobil i toan IGEN. Sen en sväng förbi Globalize för lite mat, lammlägg blev det och SÅ GOTT. James är helt enkelt ett geni i köket haha.
Sen drog vi oss tillbaka till råddan innan kvällen slutade i Halmstad på Zigges.

Men nu ska jag ta och sova, för imorgon ska jag o äta frukost på donken hihi

XOXO

Likes

Comments

Hej på er!

Ligger hemma i sängen och kollar på Narnia, jag ÄLSKAR dom filmerna, CS Lewis är ett totalt geni, och jag bara älskar hela tanken med boken. Liksom ett hemligt land som ligger i en garderob? Så sjukt bra bara.

Resterande föregående timmar har jag sovit och letat efter ett rivjärn. Jag blev SJUKT sugen på raggmunkar, och jag hittade alltså inte mitt jävla rivjärn. Jag fick i vilket fall som helst tag på ett då min hyresvärd lånade ut sitt hehe.
Lek inte med en tjejs matbehov liksom, a girl needs her food😂🤷🏻‍♀️

Så nu sitter jag här efter många om och men och äter dessa efterlängtade raggmunkar. Mumma

XOXO

Likes

Comments

Gårkvällens allt för känslosamma kväll slutade i att L komm och räddade mig och vi gick ut. Och oj vad jag bara behövde en rejäl fylla. En helkväll med skratt och roligheter.
Idag mår jag dock som jag förtjänar hehe. Men det var helt klart värt det.

Dom hade dock stängt av vattnet imorse för dom hade kapat ett rör av misstag (???) så vi låg här som uttorkade russin i två timmar innan vattnet slogs på igen haha

Så nu ligger jag hemma och kollar scrollar igenom mina feeds och halvkollar på nån film efter att ha vart en sväng på stålboms för lite bakismat, mumma

XOXO

Likes

Comments

Hej på er👋🏻

Ligger nu hemma nergosad i min säng efter att ha vart och spelat fiol o även tittat när massa småbarn haft elevkonsert, hur gulligt?😍

Så ikväll ska jag bara sitta och kolla på film & äta glass är tanken och mysa med min katt. En skön hemmakväll helt enkelt.

Känner att jag börjat gå ner mig igen, att jag hamnar i en svacka. Hoppas verkligen att det är tillfälligt. Liksom för två dagar sedan var jag såå taggad på att snart börja skolan igen, livet kändes på topp och jag mådde skitbra. Men nu? Nu är jag mest ledsen och vill vara hemma... vad händer med mig?

Måste också bara säga, jag har precis lyssnat igenom hela dragéernas album divide, och jag här HELT SÅLD. Särskilt på låten Supermarket Flowers. Den är så otroligt vacker och det känns som att jag ska börja gråta varje gång.
Länkar här nedanför för ni som inte hört den.

XOXO

Likes

Comments

Ovanstående hashtag är nog något som väldigt få har missat de senaste dagarna. Den cirkulerat på allt från Facebook till Tumblr till Instagram.

Dock bara för att ni alla sett den, kanske ni alla inte förstått vad den betyder. Så låt mig förklara för er.

#metoo är ett sorts projekt som startats på sociala medier för att uppmärksamma det otroligt omfattande problemet; sexuella trakasserier. Folk vet om att det händer, men väljer att blunda. Och mörkertalet blir otroligt stort. Många gånger när man pratar med vänner så säger som att "Ja men klart att jag skulle stå upp för dig om du blev våldtagen, är det ens en fråga?" ja, det är det. För många förstår nog inte det verkliga problemet förräns det kommer en nära. Dom förstår inte att skulle det väl gälla, hade nog kanske du försvarat din "otroligt snälla kompis som aldrig skulle bete sig så". Fast nej, din "kompis" kanske inte är så snäll. En våldtäktsman har inte en stämpel i pannan, eller ett utstickande utseende. Det kan vara en släkting, en vän eller den där sjyssta killen som nyligen hakat på din vänkrets.

Man ser tjejer och kvinnor som nu mera dagligen delar sina våldtäktshistorier för att ja, helt enkelt RAISE THE FUCKING AWERENESS.

Så nu tänker jag berätta min. eller ja, en av fyra. Jag är alltså 18 år, och detta har hänt mig 4 gånger. Det ni nu kommer få läsa handlar om den första gången jag förstod innebörden av ordet våldtäkt, och lärde mig att hata det.

-2014-

Jag var 14, och skulle fylla 15. Jag hade äntligen tagit tag i mitt liv efter en otroligt stormig period med socialen mobbning och andra problem. Jag pluggade, hade nästintill perfekt närvaro, och jag var otroligt glad över att äntligen ha fått påbörja mitt sista år på vad jag ansåg var skolan från helvetet.

Denna termin började en ny tjej i våran klass, vi kan kalla henne för M. M och jag började umgås mycket från första början, och bara ett litet tag senare så hade vi blivit som ihopklistrade. Vi var oskiljaktiga. Vi gjorde allt tillsammans, och jag var så otroligt lycklig under en kort period. Allt bara rullade liksom.

Terminen flöt på, och snart var det höstlov. Jag hann knappt träffa M dock, för jag jobbade och hennes kille hade kommit ner från Stockholm för att hälsa på. Låt oss kalla honom för E.

En dag så frågade M om jag ville "passa" hennes kille, eftersom att hon skulle iväg och kolla när hennes syster doktorerade och vara borta över natten. Hon sa att vi kunde sova hos henne och att hon skulle lämna wifit och pengar till pizza och allt var bara jättebra. Men, jag fick bara någon timma senare reda på att jobbet behövde mig dagen efter, och jag försökte ställa in hela grejen med M eftersom att jag skulle upp tidigt och behövde min sömn.

M blev då ledsen och arg, och sa att jag hade lovat, så jag åkte dit.

Kvällen började okej, vi åt pizza, pratade o kollade på film och lärde känna varandra. Vi hade jätteroligt, och jag minns att vi höll på och lekte omkring o körde runt med åkergräsklipparen och levde loppan helt enkelt. "Vilken rolig kille" tänkte jag. Oj så fel jag hade.

Det blev sen och jag sa att jag behövde gå och lägga mig, så vi tog en nattcigg, och gick in och la oss i den enda sängen som fanns, Ms.

Jag försökte desperat ligga på min sida av sängen, men jag kände hur han kom närmare, började ta på mig och kyssa mig i nacken. Jag började gråta och sa stopp, jag ville inte. Jag försökte få han att tänka på M, men inget fungerade. Jag var fast.

Tillslut bröt jag mig loss med hjälp av en teknik jag då bara kunde i teorin, men det funkade. när jag tryckte bort honom från mig slant han, och körde in armbågen i min bröstkorg och skadade mitt revben, illa.

Jag sprang för glatta livet in i ett annat rum och låste. Timme efter timme fick jag förlåt-sms där han skrev hur mycket han ångrade sig och hur ledsen han var.

Naiv som jag var så gick jag tillbaka ut, för att röka och prata. Det slutade inte bra, och han brände mig med cigaretten i ansiktet innan jag flydde tillbaka in till det låsta rummet. Klockan var nu 7 på morgonen ungefär, och mormor skulle inte hämta mig innan halv nio.

Mormor kom, och med kroppen fylld av skam och tårarna i halsen så åkte jag till jobbet, som om inget hade hänt.

Efter detta gick flera dagar innan jag pratade med någon om det. Jag skrubbade sönder min hud i duschen och grät floder varje kväll. Allt var ju mitt fel enligt mig, just då.

Tillslut anmälde vi, men det lades ner. M tog Es parti, och alla hennes andra vänner skickade hot efter hot, och vilken hora jag var som skulle dö.

Två tjejer som var Ms bästa vänner ifrån där hon tidigare bott kom ner en dag till och med, och stod och skrek och skrek på mig utanför GeKås. Alla såg, men ingen gjorde något.

Och det var första gången en man la sina händer på mig mot min vilja.

Detta är som sagt bara en av fyra gånger. Det syns inte på mig att detta har hänt, ingen hade kunnat gissa. Men det har det. Och man vet aldrig vem mer det har hänt, för man är långt ifrån ensam.Och till er som fortfarande inte förstår vilket allvarligt-everyday problem detta är för tjejer, låt mig slänga in lite statistik för att lysa upp er tillvaro. Glöm inte bort det otroligt stora mörkertalet kring detta när ni läser.

 • Nästan hälften av alla unga tjejer har varit med om att någon på nätet försökt få dem att prata om sex eller skicka bilder med sexuellt innehåll när de inte velat det. Det är fyra gånger vanligare att en tjej har råkat ut för det än att en kille gjort det.
 • 2,5 procent av eleverna i gymnasieskolans årskurs 3 har blivit pressade eller tvingade till sex av någon man först lärt känna på nätet.
 • Mest utsatta för sexualbrott är unga kvinnor på 16–24 år. År 2015 uppgav 9 procent av dem att de utsatts för sexualbrott under året.
 • Det är tre gånger vanligare att för tjejer (29,3 %) än killar i gymnasiet (9,6 %) att ha erfarenhet av sexuella övergrepp från uppväxten.
 • 2014 åtalades 1 129 män för sexualbrott, och 10 kvinnor. 28 procent av sexualbrotten var våldtäkter. Där var 100 procent av de åtalade män.
 • Av alla anmälda våldtäkter mot vuxna år 2016 var 96 procent mot kvinnor, 3 560 st.
 • Av de personer som 2016 misstänktes för våldtäkt mot kvinnor var 99 procent män.
 • Av alla anmälda våldtäkter 2016 begicks 45 procent av dem mot barn under 17 år. 88 procent av dem var mot flickor.
 • Mellan 2010 och 2016 har det anmäls drygt 51 sexualbrott om dagen.
 • Av tillfrågade kvinnor 2015 hade 3 procent utsatts för sexualbrott, jämfört med 0,4 procent av männen.
 • De allra flesta våldtäkterna sker inomhus av en person som kvinnan känner.
 • En femtedel av alla världens kvinnor utsätts för sexuella övergrepp innan de fyllt 15 år.
 • Sexuellt våld används som ett utbrett vapen mot tjejer och kvinnor i krig.
 • Mer än var femte kvinna, eller 23 procent, har någon gång under året avstått från att gå ut på kvällen på grund av oro för att bli överfallen eller hotad. För män är motsvarande siffra 6 procent.

Nu säger jag inte att det bara är tjejer som utsätts, för det är det inte. Och det är minst lika hemskt när det händer er killar. Men det är fortfarande till rejält övervägande majoritet MÄN som våldtar. Det är fortfarande till rejäl övervägande majoritet KVINNOR som utsätts för sånt här. Därför, talas det om att det är just tjejer som måste se sig över axeln en extra gång när det går hem. För kom igen, vältränade Axel på 1.90 har ju lite mer att komma med till försvar än lilla Tilda på 1.60. (även här finns det undantag, men nu tänker jag generellt.

Så öppna ögonen, detta är ett mycket verkligt problem, och det har högst troligen hänt minst en eller flera i din närhet.

Försvara aldrig en våldtäkt. Oavsett vem som begått den. För som sagt, vad skulle du göra om din bästa vän eller pojkvän bli anklagad? Jag hoppas att du nu tänker att du skulle hatat människan för all framtid och att människan är en äcklig psykopat typ. Så skulle detta då hända, att någon i din närhet blev anklagad, håll fast vid den tanken. För vad vinner vi på att ljuga om något sånt här, när vi kämpar med näbbar och klor för att uppmärksamma problemet och ta bort tabun?

Tillsammans är vi starka, glöm aldrig det.

Likes

Comments

Hej på er! Dagen har idag rullat, gått omkring här och gjort inte så mycket, kollat på tv, suttit med datorn, gosat med spike... en lugn dag helt enkelt.

Så nu sitter jag och äter, och ska strax ta ut spike på en promenad.
Sen efter det bär det av en kort sväng till stan för måste inom H&M och kolla om dom har en sak där, annars får jag beställa över nätet😋

Jag har också även äntligen beställt hem vad jag ska ha på mig på min födelsedag, men det får faktiskt bli en surprise😉

XOXO

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Idag vaknade jag tidigt, och gick tillsammans upp med Elin och åt frukost.
Sen åkte hon iväg till jobbet och under dagen så är jag hundvakt.

XOXO

Likes

Comments

Helt spontat så kom älskade Elin hit, det hela resulterade i lite shopping, en fika & sleepover💕

Så nu ska jag socialisera mig lite, så hörs vi senare🙌🏻

XOXO

Likes

Comments