Jag håller i en glaskula.

Glaskulan fylls med saker jag måste göra, ångest, stress och press.

Men så fort jag kliver av bussen från skolan, tappar jag den sköra glaskulan

Stressen och pressen kommer tillbaka och alla måsten skjuts fram. 

Allt blir precis som innan.

Förtrollningen är bruten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag får ångest så fort jag inte gör det jag måste

Ångest, när jag inte gör det jag hade velat

Ångest, när jag inte följer schemat

Ångest, när jag får påminnelse

Ångest, över att bryta ihop

Ångest, av vänner

ÅngestLikes

Comments

​Omg jaaa, igår kom den äntligen ut. Har väntat såå länge. Ska antingen skaffa 6s eller 7. 6s plus o 7 kostar lika mycket, så det spelar nog ingen roll. 7an är iaf vattentät, bättre batteri, 12mp i kameran, hörlurar hålet är borta och de har kommit ut med airpodds för ett o fem. 7plus har dessutom dubbelkamera där bak, vilket gör att med ios 10 kan man zoma ännu mer!!

Vet att det var ett tag sedan jag uppdaterade, men har varit och är fortfarande mycket i skolan. Snart hamnar man väl i en depression med allt skolarbete, gymnasievalen och att det är mörkt när man vaknar.

jaja, får väl fortsätta skriva på min no inlämning

XOXO- EKAK

Likes

Comments

​En liten snabbis om mon dag. Skolan var helt ok, men blev besviken över att det vegetariska var färdigköpt, vilket innebär att det innehåller väldigt mycket socker. Ett barn upp till 18 år ska endast få i sig 25g socker om dagen, vilket man får genom frukt och mat. Alltså inte godis eller läsk. Jag äter häller böngrytor varje dag i skolan än att få halvfabrikat mat.

Jag kom iallafall hem för två timmaten sedan från fotbollen. Jag är nybörjare och idag var den bästa träningen hittills. Blev passad utav de som har spelat längre, samt fintade jag en annan, vilket egentligen inte var meningen men fick cred för ändå, vilket inte skadar. 

Nu blir de engelska i 10 min och sedan how i met your mother

XOXO- EKAK

Likes

Comments

Idag blir det inget speciellt inlägg. Bara om hur min dag har varit etc. Iaf så klippte jag av mitt hår typ 20cm. Jag ser inte ut som en kille utan bara en tjej mer kort hår. Anyways, vad hände med alla läsare? Mitt andra inlägg hade typ 58 läsare o det inlägget var inte ens så bra" att falla tillbaka". Vart finner man det intressanta i det? Vart det inte lite mer intressant när det stod "funderar på att ta självmord". På yt hade det varit ett riktigt klipbate.

Min dag har iaf. varit bra. livet som vegetarian rullar på och lika så gör skolan. Det bästa med skolan måste vara matten. Det är så himla roligt och enkelt. Men är det ju bara därför det är enkelt.

Håret blev hon hennes på bilden, kanske 3cm kortare

XOXO- EKAK

Likes

Comments

Detta kanske låter hemskt, men jag tycker att det är upp till var och en att bestämma utifall att dem skulle vilja ta sitt liv. Ingen annan människa har rätten att bestämma om du ska ta ditt liv, eller inte alls. Om du skulle må fruktansvärt, är det upp till dig att avgöra, men låt andra få chansen att hjälpa dig med.

En kille i min klass sa att han hade funderat fler gånger på att ta självmord. Jag frågade honom varför och svaret var att han ansåg att hans liv var meninglöst. Mer han jag inte fråga, innan han var borta med vinden. Denna killen har kompisar i klassen. Dem är med varandra varje dag och även på fritiden. Han har endast kontakt med en utav hans föräldrar och bor hos sina morföräldrar. Jag förstår inte varför han skulle vilja mista sitt liv. Du har människor som bryr sig om dig och som vill vara med dig. Du har den senaste apple mobilen samt en a-traktor att köra runt i, inte dåligt ställt. Det värsta var han satt och snackade om att han hade tänkt att ta självmord, när vi hade grupparbete. Vår lärare hörde vad han sa och gjorde inget åt hans problem. Hon tog inte ut honom för att prata om hur han mår eller om det har hänt något där hemma. Det enda hon gjorde var att säga "Nu håller du käften, annars åker du ut!". Fy fan va hemskt att säga så till sin mentorselev. Vem är du att avgöra om han var seriös eller inte? Jag vet att han var allvarlig, eftersom att vi senare snackade lite snabbt. Men tänk att pga. dina ord, så kanske han tillslut kommer att tar steget och gör det, när inte ens hans egna mentor bryr sig om honom eller tar han seriöst.

Tänk på att även om du inte är nära dia klasskamrater, va inte den som inte bryr sig. Finns alltid där

XOXO EKAK

Likes

Comments

En utav mina närmsta vänner gjorde slut med sin kille, några dagar innan skolan började. Jag frågade vem som gjorde det, hon hon svarade att båda hade det på känn och att det var han som började skriva till henne. Hennes kille, var inget tinder haff som var dum i huvudet och gjorde slut via sms, utan han är en utav mina barndomsvänner. Men anledningen var att båda kände att dem inte hade träffats på hela sommaren. Vad spelar det för roll om ni inte har träffats, gör det bästa utav läget nu. Skolan har börjat och rutinerna kommer tillbaka. Precis som innan, kan ni träffa varandra regelbundet, både i och utanför skolan. Ni har varit tillsammans i över 2 år och era känslor för varandra finns fortfarande kvar. Då spelar det ingen roll om ni inte träffats på hela sommaren!

Att vara tillsammans med någon i 2 år, tycker jag är ganska länge, för min ålder. Och att sedan göra slut över sms är patetiskt. Jaha, då vet vi hur mycket ert förhållande var värt.

Min kompis är fortfarande ledsen över det och vill inte prata så mycket om det. Jag vet inte om de avslutade det som vänner eller ovänner. Jag tror att det bästa hade varit om dem hade gjort det face2face och fått ett riktigt avslut.

Var tycker ni?

XOXO- EKAK

Likes

Comments

Vad brukar ni tänka på innan ni går och lägger er? Vad som kommer att hända i morgondagen, på vad du ska ha på dig, ångest över läxor? Jag brukar ialla fall tänka på mitt första strul. Inte så speciellt, utan det var en gång i månaden maj. Jag och han hade aldrig snackat, bara snapat. Så bestämde vi oss för att träffas o så kollade vi på film o helt plötsligt var vi på varandra. Ska jag vara ärlig så var jag obekväm i situationen, eftersom att jag inte känner mig helt bekväm med min kropp och det blir ju lätt så att man tar på varandra. Jag tyckte då, att det blev lite stelt efter en stund och avslutade det. Och då blev det ännu stelare. Vad skulle vi göra? Ta fram datorn, som han hade fällt ner under tiden som vi höll på o strula, o sätta på filmen igen? Nej tack. Eftersom att vi var, (mina vänner egentligen), med några andra, så gick vi till dem och kollade till läget. Sen gick vi tillbaka och satte på en tråkig barnfilm, som han tyckte var rolig och satt och skrattade till. Det var första gången vi var, så jag fejkskrattade. Jag visste inte det då, men nu vet jag att humor är en riktig turn on, för min del. Även att man bara kan vara med varandra och snacka, utan att det ska bli intimt. Vi ses inte precis, för att bara ligga i soffan eller sängen och hålla på, "mysa" som andra säger. Jag tycker det är viktigt man kan ha en relation som bästa vänner och inte bara pojkvän flickvän. Och det är skälet till att jag slutade träffa honom

xoxo EKAK

Likes

Comments

Igår hade vi hkk, där vi pratade om hållbar utveckling. Etter dem 70 minuterna, kände man sig låg. Vår hkk lärare snackade om att det var vi som var tvungna att rädda jorden, genom att äta mer vegetariskt samt att tänka på att kanske konsumera mindre.

Vi i Sverige konsumerar extremt mycket pengar per person varje jul, runt 7000kr. Om inte just du konsumerar så mycket, så är det någon annan som tar din del. Vi diskuterade om 7000kr/pers var mycket eller lite. Jag anser att det var en helt okej summa pengar. Istället för att köpa billiga julklappar, köper man endast en dyrare och miljövänligare. Inte så kul, men det lönar sig i slutendan. Det är inte bara klapparna som är inräknade, utan även maten. Vi slänger extremt mycket mat från julbordet, eftersom att vi inte orkar äta upp allt. Alla dessa råvaror tär på jorden. Vår planet ska egentligen vila 5 månader innan man kan börja ta mer näring ifrån den. Men eftersom att vi fortsätter odla längre än vad vi borde, så tar vi från nästa års resurser. Detta har då pågått så många år, så ligger vi flera hundra år back. 

Jag frågade hkk läraren om hur länge till jorden håller, förutsagt att vi fortsätter i samma takt som nu. Svaret jag fick var helt otroligt, 50 år! Jorden håller i 50 år till. Då är jag 65 och ska pensioneras. Den lektionen var verkligen ett wake up call. Jag är redan vegetarian men slarvar mycket, pga skola och träning. Om vi bara hade kunnat sprida vidare den kalla faktan till resten av omvärlden, exempelvis USA, som säger att allt är bra och att Gud ordnar det. 

Ifall alla skulle äta vegetariskt en dag i veckan så skulle det göra skillnad #meatfreemonday

xoxo EKAK

Likes

Comments

Okej, att möta sanningen i vitöga kanske var att ta i lite. Men det är så att jag har ett par vänner som alltid, konstant, hänger med varandra. Det är alltid dem två. Jag och några andra kände oss lite oönskade. Dock så brydde de sig inte så mycket men tycke att jag borde ta upp det, därav att jag har varit vänner med dem längre. 

Under flera år har det varit så att de två ska fara iväg och göra något. Vilken jag har blivit berör utav, i och med att jag inte har blivit bjuden att hänga med. Men senare inte tänkt på så mycket. Det har även förekommit att man har köpt dem en present från utlandet. När man då har berättat att man har tagit med något tillbaka, så blir det plötsligt dags att träffas. Som liten, tänkte jag inte så mycket på det, utan var glad att de ville ses. 

Så i sommar, har vi inte träffats alls! Den enda gången var när en utav dem fyllde år. Min present hade inte kommit än, men efter några dagar var den framme. Så fort de fick reda på det, så hade jag hur många missade samtal som helst + att de tillslut kom hem till mig. Vilket de endast hade gjort en gång i sommar. 

Jag pratade med några andra om detta och tillslut så tog jag upp med mina två amiogs, om hur jag uppfattade hela situationen. De tog det bra och gav en förklaring till allt, men jag kände ändå att det inte stämde helt. Eftersom de bara hade kommit hem till mig en gång under sommaren, aldrig ringt mig, men helt plötsligt gjorde det, när presenten hade kommit, så vet jag inte riktigt om deras förklaring stämmer. 

Poängen med denna lila story är att inte vara rädda att säga till ifall du känner dig utanför eller bortglömd. Är dem riktiga vänner så kommer dem att ta det bra och ni kommer att lämna varandra med en bättre relation än innan.

Som avslut lägger jag till en bild från f.r.i.e.n.d.s Sjukt grym serie xoxo EKAK

Likes

Comments