View tracker

¡​hola! 

som man kan gissa sig fram genom titeln, så har detta inlägget antagligen någonting med bridge att göra. igår var det faktiskt första gången jag spelade bridge! när jag kom till klubben så var det ett varmt välkomnande, vilket är rätt schysst. det var skoj att spela, men jag får erkänna att jag hade svårt med alla lurigheter som hjärnan fick arbeta med. delvis berodde det kanske på att jag spelade ett tre timmars långt schackparti innan, fast i största del så berodde det på all information om spelregler osv.. 

för er alla som inte vet vad bridge är, så är det ett kortspel. korten delas ut till fyra personer, två mot två, så alla får lika många kort var (13). jag tänker inte gå in på reglerna för jag är själv inte riktigt säker på dem, haha.. men i vilket fall så ska man försöka ha reda på vilka kort som har spelats och vilka kort som motståndarna har och inte har. 

jag tycker fortfarande att det verkar vara omöjligt att kunna ha koll på flera kort i huvudet, men jag är rätt så övertygad om att det också är en vanesak. 

godnatt, mina fans

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

hej!

en stor höjdpunkt år 2016 var matematiktävlingen. för er som inte har någon susning om vad matematiktävlingen är, så är det en tävling inom matematik. haha.. på fem timmar ska man besvara sex frågor.

när jag gick ur provsalen så tyckte jag att det gick väldigt bra, eller i varje fall bättre än vad jag trodde det skulle gå. jag trodde i varje fall att jag skulle komma i top tio, men redan dagen efter så försvann det hoppet. sadface.

det visade sig också att jag inte var med i top tio i skolan, och det berodde kanske dels på att den som kom på den tionde platsen fick tretton poäng (vilket är ganska mycket med tanke på att förra årets tia fick tio poäng, om jag minns rätt..). eller så berodde det helt på att jag inte svarade på geometriuppgifterna (det var tre stycken av dem) och läste fel på den lättaste frågan..

trots allt så är jag fortfarande nöjd över att jag gjorde provet och över min insats. provet visade tydligt hur mycket jag kan förbättra min geometrilösningsförmåga och att jag är vääldigt slarvig med att läsa och tolka uppgifter. dessutom så tycker jag att det är fräckt att komma bra till nästa år med tanke på att jag inte ens var med i top tio.

jag vill också passa på att gratulera min klasskamrat, som kom trea. en väldigt (ofattbar) begåvad kille!

godnatt

Likes

Comments

View tracker

​Hej. nu är jag här igen, till denna blogg..

ämnet idag är om hur glömsk jag är.. det är faktiskt så, att på senare tid har jag ​märkt​, bara ​märkt​ att jag glömmer saker, rätt så lätt, och rätt så ofta. jag är säker på att alla kan känna igen sig vid en sån känsla, när man märker någonting om sig själv och inser hur korkad man har varit. ett ofta fungerande exempel är när man råkar glida in på sin facebook för x många år sedan. eller när andra gräver i ens "tidslinje" och gillar och kommenterar.. xd

det jag har märkt är som sagt att jag är glömsk, och nej, jag menar inte att jag glömmer saker som att påminna någon eller tider (visst jag glömmer det, men inte lika ofta statistiskt sett). det jag glömmer är på en helt annan nivå.

till att börja med så går jag genom dörren till mitt rum cirka 7 gånger (ut och in räknas då som två). först ut till badrummet, sen tillbaka och klär på mig, ut till frukost, in igen för att ta på mig klocka och glasögon samt väskan och sedan ut på väg mot busshållplatsen. som du kanske märkt, så räknade jag bara upp fem scenarion jag går igenom dörren.. de två sista är då jag går in för jag antingen glömt klockan, glasögonen (oftast glasögonen) eller väskan (levande bevis på att killar inte kan ha koll på mer än två saker samtidigt) och sedan ut. detta händer verkligen tre av fyra gånger.. på tisdagar går jag upp och ner för trappan en extra gång för gympapåsen.

fun fact: en gång glömde jag fullständigt mina glasögon och märkte det inte förrän någon i skolan frågade varför jag inte hade på mig dem (inte så att jag ser bra utan dem direkt..).

det mest underliga med det här är, att jag aldrig lär mig. fast, på något vis har jag nog lärt mig någonting, eller åtminstone fått en (o)vana. istället för att ta ​inte​ glömma, så har jag fått som vana att alltid gå in i mitt rum igen, även när jag har fått med mig allt, vilket sinkar tid då jag tänker på vad jag (inte) glömt.

antagligen så är detta rätt så vanligt osv, men grejen är att jag inte har märkt det förr, alltså, funderat en stund och verkligen insett, att jag är näst intill senil.

godnatt.

Likes

Comments

hej, long time no see!

jag erkänner redan nu att jag inte är någon partymänniska (om du nu inte riktigt har begripit dig på det), och jag är inte känd för det heller. men när klassen anordnade en klassfest, så ligger jag inte så lågt ner, att jag inte är med på den. precis så tänkte tre andra klasskamrater som är antipartymänniskor.

med party menar jag en fiesta som är löjlig och spårande, i form av alkohol och fyllelekar. annars så är jag en helkul människa, om jag får säga det själv.

jag börjar nu att dela in namnen i variabler, så jag inte säger några namn: H kallar jag den som hostade festen. S kallar jag antipartysquaden, alltså jag och de tre andra. R kallar jag en annan klasskamrat.

så först, i bussen på vägen hem hörde jag talas om att det skulle komma ungefär 40 totalt till klassfesten, och vad jag mindes så var min klass inte fler än något på 20, varav minst 3 inte kunde komma. som tur var så fick jag reda på att resten av folket som inte tillhörde klassen skulle komma vid tiotiden. i vilket fall, så bestämde S och R att vi skulle träffas innan festen och käka. såklart så var det folk som var sena, så jag och en annan fick stå och vänta ett tag. i väntan träffade vi H, som var på väg hem, sedan kom tre andra tjejer (klasskamrater) som skulle till festen, som var lite sådär halvt nyktra.

efter kvällsmaten begav vi oss till festen. det visade sig att 6 andra var där, trots att vi var en timme senare än planerat (eftersom att vi väntade ett bra tag på en i S). vi hälsade på alla, liksom mer ett hallå från min sida, men två personer gick fram och kramade oss. (like, what? inte direkt att vi firar någonting, eller?) (och nej, jag är inte van vid att folk går fram och kramar mig, var ganska awkward).

efter massa snack (som S inte deltog i, vi kände oss inte direkt välkomna) så beslöt vi oss att leka någon lek. de frågade mig om jag hade något att föreslå, så jag tänkte att något kortspel skulle vara kul. well, de skrattade när jag sa det, för jag tänkte ju inte på samma sorts lek som de gjorde. det blev till sist ett kortspel som hette "fuck the dealer" vilket gick ut på att man skulle gissa på rätt nummer, och i båda utfallen så skulle någon dricka x klunkar. kul lek, absolut, men jag deltog tyvärr inte i den. och det gjorde inte S heller (förutom en, men han drack vatten istället).

efter den omgången gick tjejerna någon annanstans, och vi killar började spela ett annat kortspel, slav och president (eller som vi kallar det, naturare och estetare). det var höjdpunkten i festen, må jag säga.

goa och härliga omgångar spelades, och vi killar hade faktiskt skoj, men vad gjorde tjejerna, och var var resten av klassen? det fick vi reda på strax efter, då de två killarna i klassen som dricker mest kom med sina gäng (typ 2 nya ansikten, men ändå..), och strax därpå kom resten av klassens tjejer, som hade fått en riktig omgång förfest, kan jag försäkra.

de började leka någon lek som hette "jag har aldrig". det var den mest skämmigaste leken jag har varit med om. självklart så var jag inte med, eftersom man skulle ta en klunk dricka varje gång en mening (som någon läste upp) inte stämde. om man var den enda som tog en klunk, så var man tvungen att berätta om det. jag kände att jag inte ville höra på det där, så skämmigt! men jag satt hellre där inne och kollade upp i taket (för jag vill inte se de andra, då jag själv inte är med i leken, vilket bara är rättvist) än att gå ut och umgås med de som rökte.

någon under denna tid gick R iväg en stund, och när han kom tillbaka till sin plats så vände han sig om och sa "grabbar, jag har dåliga nyheter." med sin standard röst "ni kommer bli utskickade.". jag svarade med ett simpelt jaha, eftersom jag förstod knappt vad han menade. alltså, skulle vi, S, bli tvungna att gå? vad hände med klassfesten? tja, det han sa verkade vara osannolikt efter de frågorna som poppade upp i mitt huvud.

rätt som det var så kom en kille fram till oss, S, och sa "okej, bli inte arga på mig, jag är bara den som meddelar. men tyvärr killar, ni måste gå"- något i den stilen. jag tittade först på honom, som om han inte var riktigt klok. skulle denna främlingen skicka iväg oss från vår egna klassfest? det kom fram ett "va?" från mig, och när han repeterade sig själv så förstod jag, att R hade snackat med H, och att H hade skickat denna myscosnubbe till oss. "aja, vi får väl dra då, ha det så kul" sa jag, medan S gick till våra skor och klädde på oss.

självklart var det andra som frågade varför vi stack, och vi sa helt enkelt att vi inte fick vara kvar. de trodde oss först inte, varför skulle H göra något sånt när vår klass kämpat så hårt för att lära känna varandra bättre? well, hon var ju inte så nykter när hon fattade beslutet (antar jag), men alkohol är inte direkt någon ursäkt, tycker jag. till och med R lät förvånad, aja, det fick mig att undra, varför han inte sagt emot henne innan. vi har all rätt att stanna (det är väl en klassfest, right??), förutom att det är hon som hostar stället.. fast om det är någonting jag lärt mig på senare tid, så är det att inte tänka för mycket. det plågar en.

S gick sedan följe tills min skjuts kom och hämtade mig, och vi splittrades. det var ändå rätt så kul att umgås med S, får jag ändå hålla med om.

Likes

Comments

hej.

lustig rubrik jag fick till där va? mat * te => matte. mat och te är två favoriter i mitt liv, men jag tänker skriva om matte (tänk två favoriter, multiplicerat med varandra, hur bra är inte matte då!?).

matte är riktigt coolt, tycker jag. att man kan modellera verkligheten och få fram sann och logisk fakta genom matematik är bara en de faktorerna som gör matte intressant och roligt. men tyvärr så är det bara så för vissa. jag antar att det är något speciellt med mig själv, eftersom det inte finns någon annan i min klass som brinner för matte som jag (vad jag har förstått). såklart är det många som tror att jag är någon slags gud på matte, men jag är i själva verket inte något speciellt. jobbigt läge, va? hahah..

men iallafall så tycker jag att det är jätteintressant och håller på att läsa matte till skoltävlingen. jag läser i en bok som heter ​Matematiska utmaningar​ (https://www.studentlitteratur.se/#9789144107745/Matematiska+utmaningar). det är faktiskt den första matteboken jag köpt, och jag rekommenderar den verkligen! även om jag knappt har läst två kapitel (av fjorton) så förstår jag hittills utan hjälp. 

att vinna skoltävlingen är the dream, fast jag lär antagligen inte hamna på top 5.. men det lär bli skoj och i vilket fall som helst ge bra träning till nästa årets tävling. 

Likes

Comments

Hej. 

börjar på en ny sak, att duscha kallt i 30 dagar i rad. låter kul, ganska hypad. så som jag uppfattar det så är det på morgonen man tar kallduschen. vissa dagar duschar jag i skolan och då kan man inte ändra temperaturen så man kommer väl undan några gånger.. 

är på dag två och har inte klarat att stå i duschen i en minut, svårt att andas riktigt men som pris så känner jag mig pigg och glad efter. 

utmanade en kamrat också, men lär nog inte bli något av det (tänk, varför ska jag förstöra någons morgonduschar?).

något man borde testa!

Likes

Comments

Hej. dagarna varar längre, det är varmt och det är grönt. med andra ord, det är sommar. för mig så är sommaren underbar eftersom att man är ledig ett bra tag och kan i stort sett göra vad som helst utomhus när det är fint väder. men som allt annat i livet så finns det hakar, och för mig är det allergin. men whatever, det är fortfarande värt all tid man får.

det känns som att halva lovet har gått nu, och jag har satt upp några steg inför framtiden. men som det ser ut just nu så har mina dagar varit lika. jag försöker på något sätt göra mina dagar bättre från en matematisk synvinkel. till exempel om man kollar på dagens datum, den fjärde juli tvåtusensexton (4/7-16). det som är häftigt med detta datum (och alla andra), är att man identifierar det. 4 är ett kvadrattal, 7 är ett primtal, 16 är ett kvadrattal. om man skriver den fjärde juli utan något snedstreck får man 47, vilket är ett primtal, och om man tar 47 minus 16 får man 29, vilket också är ett primtal och även den dagen jag fyller år i (oktober månad). man kan fortsätta om man vill..

annars så jobbar jag i läjets hamn, jobbade där förra året också. det jag gjort de senaste dagarna jag jobbat, är att sitta i kiosken och räkna matte, städa, och åter igen sätta mig och räkna vidare. fm tiderna är 8.00 till 15.00, och em tiderna är 15.00 till 20.00. jag jobbar totalt inte lika mycket som förra året och min timlön har inte ändrats sen förra året eftersom att båtklubben har inte så bra budget just nu.

det här med att jag räknar matte, är att jag vill lära mig och träna upp mig inför mattetävlingen på september, den ser jag fram emot. sex uppgifter på fem timmar, ettorna, tvåorna och treorna får delta. antagligen så kommer jag inte komma först eftersom jag är ett år bakom mattekunskaper än treorna, men jag siktar så högt så möjligt.

mina planer jag har är att bli bättre på matte, börja löpa mera och börja simma när skolan börjar (eftersom simhallen är stängd nu på sommaren, står det på internet). jag väljer att simma för jag är en ensam människa, jag gillar att göra saker själv, och jag tror att det är roligare (och bättre med tanke på alla tekniker man måste lära sig) att simma ensam än att gymma ensam.

ha det gött, framtida jag

Likes

Comments

​Damn. vilket matteprov jag hade idag. och det gick faktiskt bra! jag har räknat till tre fel (varav ett "slarvfel"). Första matte 2c provet, min klasskamrat fyllde år då också, fatta hur avis jag är! 

hela denna dagen är riktigt go faktiskt. började med att stiga upp tidigt, inte så najs men det gick. var supertaggad på matteprovet och klarade det utan någon stress. hann faktiskt med att spela ett par omgångar luffarschack.. 

sedan efter provet så kom den välsignade samhällen.. fuck that. men efter det var det mattelektion, då vi gick igenom svaren vilket kändes hyfsat skönt. 

när jag kom hem så hade pappa lyckats att fixa remmen till en skivspelare (vinylspelare) som dessutom var analogt. riktigt retro! den funkar rätt så bra för att vara så gammal, hittade också ett album från the beatles, flera abba och ett helt paket med rolling stones. säkert 10 skivor! 

ha det gött, haaaj!

Likes

Comments

daamn vad skolan är bra.

hej. när man ser på titeln kan man undra om jag gillar skolan, eller om jag helt enkelt tycker att skolan är mindre än 3, vad det skulle då relatera till i verkligheten. höhö. självklart så tycker jag om skolan, men det beror förstås på dess för- och nackdelar.

som varje del i livet har skolan också för- och nackdelar. skolans stora delar kommer jag att rabbla upp inom ett ögonblick (bokstavligen).

från en logisk synvinkel, så är skolan oerhört bra eftersom att man lär sig saker. legit, visst? detta argument anses att vara klent enligt vissa, men tänk om isåfall. jag vill inte lägga mer vikt på det. nästa grej är att i den svenska skolan så är skolmaten oftast gratis för eleverna. visst, jag håller med om att skolmaten ligger längst ner i den där pyramiden, men det hade varit hemskt om det inte serverades mat i skolan. erinra dig att du varje kväll lagar egen mat till skolan, som du tar med i en lunchbox, jag hade inte orkat med något sånt (fast jag är lat i och för sig).

vidare till en "djupare" synvinkel, så kan man se skolan som något som formar en själv. genom skolan träffar man andra och lär känna vänner, och på så sett skapas ens intressen. detta kan dock påverka positivt och negativt, tyvärr så finns mobbning..

skolan är synnerligen också en tacksam sysselsättning. även om man har tråkiga lektioner så är man ändå där, man spenderar tid och man känner också att man har gjort något vettigt och meningsfullt för sig själv. att sitta hemma den större delen av dagen är inte alltid något att se fram emot..

negativt med skolan är att det är en mardröm för en del. när man är utsatt för mobbning eller känner sig utanför så är skolan ett ställe som indikerar hur ensam man är. alltså, först när man ser andra var tillsammans och ha roligt så märker man själv hur ensamt man har det. man slutar att skratta. man slutar att le. man avtar i "popularitets"- kurvan, sakta men säkert.

annat, mindre brutalt är att man helt enkelt inte gillar lektionerna och är dödstrött på skolan (as known as skoltrött). det är den största nackdelen med skolan (om man kollar på antal), tror jag. jag begriper mig knappt på det, men när jag har tyska så hör jag förvisso en röst i mig som uppmuntrar mig med att sticka där ifrån. höhö.

godnatt.

Likes

Comments

​Hej.

senaste gången jag skrev något här var för nästan en månad sedan. hemskt vad tiden går fort, när man kollar bakåt. det har varit massvis med prover. denna veckan var det fem stycken faktiskt. tre stycken nationella prov i svenska (muntlig, läsförståelse och  fri skrivning), ett nationellt prov i engelska (muntligt) och ett biologiprov. det svenska muntliga gick förvånansvärt bra, för att i stort sett bara läst av mina anteckningar så bedömdes det att jag hade bra kontakt med lyssnarna (hade inte pluggat något på det). temat var "att göra gott", och jag pratade om att hjälpa fattiga på olika sätt. skrivningen gick också bra, tycker jag. man fick välja mellan flera ämnen att skriva om, och jag valde att skriva om musik i vardagen. läsförståelsen var däremot lite svårare än de andra, men jag antar att mitt betyg är C eller uppåt.. det engelska muntliga gick hemskt, tyckte jag. det var ungefär samma tema, och jag satt i en grupp bestående av tre personer. det kändes som att jag nästan skrattade efter varje mening jag sa, jag kunde inte ta min kassa engelska så seriöst. biologiprovet gled jag igenom, tyckte att det var lätt.. men man vet aldrig, det är inget man ska rätta sig efter. 

det sommarjobb som jag jobbade förra året och hade tänkt att jobba där nästa sommar meddelade att de inte hade tänkt att anställa några denna sommaren. vilket innebär att det finns (stor) risk att jag inte får jobb där. jag har inte heller orkat att söka till något annat jobb, eller tänkt på något annat..

bortifrån skolan och mitt jobb, så har jag pratat och skrivit lite med hg. dessa ögonblicken känns underbara och jag känner mig inte ensam, vilket jag inte gillar på något sett. eftersom att jag har känt mig så här, så märks det tydligare hur ensam jag är, vilket kan vara en plåga. nu det sistone har jag hållit mig borta från från henne, no offense, bara för min egen skull. men aja, det går väl över. 

där var de negativa sakerna som har hänt, alltså med skolans tighta prover och hg. men nu är det dags att säga de positiva sakerna. 

jag har börjat springa på mornarna (delvis för att uppehålla mig från att tänka för mycket), och det känns helt ok, inte alls dåligt. springer ungefär i 25-30 minuter, går upp klockan sex (en gång gick jag till och med upp klockan fem!). 

jag är äntligen tillbaka här, vet dock inte hur aktiv jag kommer vara. 

och jag ser fram emot massor inom skolan. så som alla matteproven vi kommer att ha. vi kommer ha nationella matteprov (matte 1c), de är i tre delar. en muntlig, en del med enbart ett riktigt klurigt problem och en del med flera uppgifter (som mest liknar de vanliga matteproven). veckan efter det så har vi ett prov i matte 2c, riktigt spännande. 

börjat med en ny frisyr. mittbena. den frisyren är go, för då kan jag låta håret sköta sig själv, så jag slipper hålla på med handen för ofta. jag vill ha hår som nästan räcker ned till axlarna.

trots att min sommar ser ut att vara fri från jobb, så ser jag fram emot allt det som jag kan göra och har tid till. just nu funderar jag på vad jag kan göra, finns massor av saker och massor av tid. en sak som jag kommer att göra (är jag rätt så säker på), är att ha någon slags matterutin, så jag räknar matte och tänker regelbundet, så jag inte tappar något och eventuellt förbereder mig till nästa mattetävling. den ser jag verkligen fram emot!

godnatt.

Likes

Comments