hej

som ni kanske vet så har jag tre ställen där jag trivs. hemmet, skolan och i bridgeklubben (!). trots allt så närmar sig sommaren, vilket också innebär att snart är det lov! men, finns det bara två aktuella ställen jag trivs i då, när skolan är stängd? tja, man kan tro det, men jag har faktiskt fixat ett reservställe jag kan hänga i (se bild) (lägg även märke till att jag hänger på en hängmatta när jag hänger i mitt reservställe).

wow, häftigt, en hängmatta!

hur som helst så kommer jag antagligen slappa rätt så mycket, men jag vill i varje fall läsa ut någon av följande böcker: liftarens guide till galaxen (alla sex böcker i så fall, givetvis) eller don quixote. båda verkar vara hur roliga som helst.

förresten, spana in det krokiga trädet som börjar precis till höger om min vänstra stortå och växer uppåt och velar åt alla håll, osäker på vilken riktning den ska växa åt. jag tycker att trädet är coolt. mest för att jag inbillar mig att jag inte har sett sådana träd förut, men egentligen så har jag väl det fast inte lagt märke till det. i vilket fall som helst så har jag bestämt mig för att försöka undersöka träd lite noggrannare än förut.

godnatt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

hej

jag ska tydligen delta i junior sm i bridge denna helgen, och jag är tydligen kapten för laget. woho! vi kommer få storstryk för 250 spänn, men värt det, antar jag. det är tolv lag totalt och alla möter alla, så det blir elva matcher. i varje match spelas tio brickor (kortlekar), så mitt huvud kommer antagligen vara bortkopplad allt. vårt lag är definitivt det mest orutinerade laget och vi kommer med stor sannolikhet förlora varje match stort. men whatever, med dessa förväntningarna kan man ju bara bli överraskad och glad av!

på tal om bridge så är jag en av de fyra (hittills) som blivit inbjuden till en slags intervju av sveriges bridgeförbund till någon reklamfilm. låter coolt, men när jag läste några exempel på frågor stannade jag upp vid frågan "hur har ditt liv påverkats av bridge?".. om jag skulle besvara den helt ärligt så skulle det vara med negativa saker än positiva. min familj är inte så förtjust om min passion till kortspelet, och det förstår jag, och ni med kanske.. vissa skulle kanske säga att bridge är som en drog för mig, men jag skulle säga att det är mer en förbjuden kärlek. hahaha

aja önska mig lycka till, mina vänner

godnatt

Likes

Comments

jag har länge velat hitta på bra dikter och texter,

men det jobbiga är att komma på något bra

Likes

Comments

hej

mina planer inför sommaren: inget speciellt.

jag har inte sökt till något jobb (jo, faktiskt ett jag ringde in på, men jag fick en rätt så stark känsla på att de inte var intresserade, skickade in ett cv och så, men jag tvekar på om jag fick en riktig mailadress) och ska inte heller resa någonstans, vad jag vet. så det verkar bli rätt så tomt, vilket är najs med tanke på hur packat mitt liv har varit det senaste.

jag har varit på två stora bridgeaktiviteter, ett läger under påskhelgen från långtorsdagen till annandag påsk från halv nio på morgonen till halv tolv på kvällen, vilket innebär att jag inte ens var med och firade påsk med min släkt (vilket känns halvdåligt, men whatever, träffar släkten varje fredag ändå. sedan var jag med på juniortruppslägret, då sveriges bästa bridgejuniorer tränade intensivt en helg (stort sett samma tider), vilket var kul och mycket lärorikt, trots att jag spelat i ett halvår. tro inte att jag är proffs (redan) eller att det inte finns någon konkurrens, för jag fick vara med för att lägret hölls i den klubben jag spelar i, så tränaren såg till att juniorerna från klubben fick vara med.

utöver lägren har jag tränat schack, varit med i bridgetävlingar och spelat lite fotboll (två träningar och två matcher, wow!), och mellan allt har jag haft minst en inlämning och ett prov i veckan, vilket har gått, hmm, sådär eftersom jag knappt hunnit plugga. jag kommer hem sent också på mån till ons (och vissa torsdagar) så de dagarna träffar jag inte mina bröder (och min mamma/pappa).

var jag vill komma fram till är att det är nog inte så dumt att inte jobba och försöka umgås mer med familjen och njuta. jag vill även försöka läsa lite mer filosofi och försöka förstå djupare texter, för det är alltid underhållande att ha något att tänka på (så varför inte tänka på något djupt och försöka finna sina egentliga åsikter). dessutom kan jag fortsätta med samma tempo i bridgen med tanke på att det inte är någon skola. visst känns det onödigt att inte jobba när vissa klasskamrater till och med har jobb på helgerna, men ibland är jag en drömmare.

mina planer inför sommaren: maxa den

godnatt

Likes

Comments

hej

detta inlägg kommer att handla om en av mina egenskaper. det är en egenskap som får mig att ligga snäppet bakom när jag hamnar i nya sociala umgängen. jag har inte riktigt koll på vad det är, men jag har en känsla på att det är blyghet. visst blir man förstådd om man inte pratar så mycket första gången man möts, men det är inte riktigt det problemet jag har.

att vara höjdrädd men ändå utsätta sig i höga höjder kan jämföras med det jag gör ibland.. det händer att jag försöker slita mig loss från den där blygsamhets-bubblan och försöka samtala, i hopp om att den där egenskapen försvinner, men det är då saker händer.. alltså med saker menar jag att jag fuckar upp (ursäkta mitt val av ord). just därför kallar min vän mig för socialt efterbliven.

att snacka då jag egentligen inte vill har sina för- och nackdelar.. en fördel är att jag har något roligt minne av det hela. en nackdel är att minnet är då jag gör bort mig.. haha.

en favorit är då jag kliver på bussen på morgonen, på väg till skolan. det var gott om platser, men bara på säten som andra satt bredvid (typiskt). jag råkar kolla upp och får ögonkontakt med en tjej från grundskolan. hon ler och sätter väskan på knäna, ger plats åt mig. i ett sånt här läge kan man inte bara gå förbi, det fattar till och med jag.. lägg märke till att detta var ingen vanlig tjej, utan jag hade gillat henne sedan mellanstadiet. jag satte mig bredvid henne och hon börjar med att säga
- heej, det var länge sen!
nu är det spel i huvudet. vadå länge sen? jag har inte haft ett riktigt samtal med henne förut, vet hon ens vem jag är? hon måste mena att det var länge sen vi såg varandra, eller något sånt.
- ehh, ja det var det, svarar jag. kom igen, jag klarar det här utan göra bort mig!
hon fortsätter med den fråga man lär sig först i engelskan, en fråga som jag alltid ifrågasatt,
- hur mår du?
- allt bra, själv då?
- jag mår inte så bra.. mitt pojkvän gjorde slut igår.. vänta va!? what the fuck, får man ens säga så?? och vad nu? ska jag krama henne? nej det går inte, vi sitter i en buss.. jag måste säga något. men vad!? jag kan inte det här..
för att inte vara tyst och låtsas som att jag inte hörde henne så klämde jag fram
- ah, jag beklagar sorgen..
det blev tyst. jag märkte direkt att något hade gått snett och fick min hjärna att komma på något nytt dumt. det var nämligen så att, på den tiden missbrukade jag fisherman's friend pastiller och jag hade alltid ett paket i fickan.
- vill du ha? frågade jag med en halspastill på handflatan.
- uhh, nej tack.. såklart hon inte vill ha en saltlakrits tablett halv åtta på morgonen, bra jobbat! och nu måste jag själv äta en sån..
efter svaret var det bara tystnad, hela vägen till skolan. tystnaden fick mig att ta åt mig allt som just hänt, och jag kom fram till att det var nog bland det olämpligaste jag kunde göra..

åhh, jag vill skratta men ändå inte.. är det detta man nu för tiden kallar för cringe?

godnatt

Likes

Comments

hej

tiden går som sagt framåt i rask fart i våren. och det får jag hålla med om! jag har mixade känslor om det, med tanke på att jag har gått mer än min halva gymnasietid och det känns att det går för fort. men ändå är det gött att bli klar med saker..

hur som helst så är det dags för ännu en klassfest (som du kanske anade om du var uppmärksam mot titeln) och jag vet inte om jag ska delta.. om någon frågade mig om jag var pigg på en andra klassfest i höstas, skulle jag självklart säga nej. men nu när jag tycker det inte är lika allvarligt känns det nästan som det är en slags plikt att vara med, man är ju efter allt en del av klassen (eller?). till min fördel har jag något att skylla på om jag inte kommer; jag ska nämligen på teater, trevligt.

den högra sidan av titeln handlar uppenbarligen om långt hår. mitt hår har blivit långt och igår var det den andra gången en man trodde jag var en tjej. sådana situationer blir lite lustiga, haha. egentligen tycker jag inte det är något problem, snarare roligt. det jag ville prata om var att långt hår medför fler möjligheter till olika frisyrer. förutom då jag är hemma eller på idrottslektioner då jag har tofs, har jag mittbena (eller vad det kallas). det är tråkiga val, tycker jag. mitt verkliga problem, som jag funderat på länge, är hur jag vill ha det i själva verket.

godnatt

Likes

Comments

hej

nu är livet jobbigt.. i torsdags fick jag reda på att det inte blir någon musik i trean pga bara sju pers valde ämnet..

istället får jag gå bild och form (om inte det är tillräckligt med folk där heller så vet jag inte vad som händer). jag är kass på att rita/måla och jag har brist på fantasi, men det är lite därför jag valde det som andraval (fast mest för att det är ett flummigt ämne).

godnatt

Likes

Comments

hej

grejen med denna bloggen är som sagt till för att jag ska kunna följa mitt förflutna, men jag får ändå hålla med om att jag är en anonym attention-whore (ursäkta mitt uttryck).

tiden går fort.. hur många gånger hör man inte det? haha. iallafall varje lärare inför vårterminen.. och det håller jag med om. det känns som att jag började med bloggen för ett halvår sedan, kanske för att jag sällan skriver i den, men för ett år och tre dagar sedan skapade jag detta nonsens.

att se tillbaka på ens förflutna kan jag nästan klassa som självplågeri. varje gång undrar jag vad i hela friden tänkte jag på, om jag gjorde det.. så pinsamt och så mycket man ångrar. men det är sånt som är kul (nja, inte direkt kul men på något sätt är det ett nöje), tycker jag. eller i varje fall då det bara är jag som vet om det, heh.. för en stund sedan läste jag igenom mina äldre inlägg, och ouch.. det jag minst tycker om är nog klassfest! :D för att jag skriver om det som om någon brydde sig. men å andra sidan så var det gött att få skriva om det, för nu är alla förlåtna.

låt oss säga att detta inlägget var någon slags ettårsjubileum, så är det gjort. woho!

by the way, det blev matte 5, matte spec., och musik! no regrets

godnatt

Likes

Comments

hej

jag har på senare tid grubblat över vad och var jag ska plugga efter jag är klar med gymnasiet. för det första tycker jag att det är jobbigt att tänka på det jämt, så det är bättre att få det gjort.. och för det andra så vill jag absolut inte ha engelska 7 i trean, så istället för att maxa meritpoängen så ska jag kanske välja musik (om man ens kan välja det) eller något annat diskoämne som individuellt val i trean. jag vill helst inte minnas gymnasiet som en period i livet då jag slet, istället vill jag glida genom allt. liksom att precis ligga vid gränsen, som när man räknar med gränsvärden.

hursomhelst, jag är nu 99% säker på att jag ska söka in till kandidatprogrammet i matematik i uppsalas universitet. detta innebär förstås att jag inte kommer bo hemma, najs (i guess?).

nu när jag är rätt så övertygad om vad och var jag ska plugga, så återstår den frågan som konstant funnits i mitt huvud den senaste tiden; ska jag ha engelska 7 eller rent ut sagt skita i det!?!?!?!?? -ta engelska 7 för att säkra plats i uppsala. -ta ett diskoämne för att det är najs och ingen människa förtjänar att ha engelska 7. ...panik

godnatt

Likes

Comments

​hej, ett tag sedan. 

för det första vill jag säga att bakgrundsbilden har något med matte att göra, så spamma inte massa frågor om det..

nu, vidare till the main subject. ​kanske är det allt du behöver veta​, nja, tycker du inte att låter den titeln är lite bekant? det hoppas jag, för det är en kick ass bra bok.. jag läste precis ut den och jag tycker att slutet var... var lite känslo... samt...? en rekommenderade boken, och jag låna den direkt dagen efter (lite på grund av småpaniken jag hade för att vi ska läsa ut en bok över lovet och göra en recension utav den..), ingenting jag ångrar!

budskapet med detta är att jag rekommenderar boken och så vill jag att ni som läst den inte ska spoila slutet..

godnatt

Likes

Comments