Header

vill man ju gärna ha och idag började jag med att plantera några av våra sättpotatisar i två potatishinkar. Den till vänster är helt blå inuti och heter Bergerac och är full med antioxidanter, dvs potatisens motsvarighet till blåbär. Den andra har jag odlat tidigare och är en av våra favoriter och heter Amadine.

Först lade jag ett lager med bra planteringsjord i hinkarna ca 10 cm högt och blandade även in lite gödsel i det och sen lade jag ner sättpotatisarna i respektive hink.

Sen lade jag på ett lager jord och vattnade ordentligt och bar sedan in dem igen i vårt uterum, men ställde dem på några tidningar för att suga upp vattnet, så att det inte blir alltför smutsigt i uterummet.

Planterade om persikoträdet i större kruka och det kändes som att näringen också hade tagit slut i jorden, så det var hög tid att göra det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

blev det idag med en ny bänkskiva till köket och en ny diskho, då vår tidigare hade börjat krackelera, men den fick vi utbytt utan problem och valde denna gången samma bänkskiva, då vi är väldigt förtjust i den, men för att undvika att få ny krackelering i hoarna, så kompletterade vi med en stor diskho och nu är nästan alla saker på plats igen.

Lite andra vinklar på vår nya bänkskiva och det känns så härligt att den är på plats. Blev lite skavt på några ställen, så till helgen skall jag fixa lite färg och latexfog och få ordning på det.

Gjorde en liten omplantering och på bilden längst till höger visar hur det såg ut nian. Det såg ut att finnas lite liv i gräset samt i klövern, så vi låter dem få en chans och så hoppas jag att de tar sig.

Går på kurs med Teo för nybörjare i rallylydnad och han var väldigt duktig tyckte vår lärare. Han fattar galoppen ganska fort, men det viktigaste är att han tycker det är så roligt.

Likes

Comments

med mina kollegor i Bro på konferens anläggningen Happy Tamsvik. Vi hade två mysiga dagar där med full agenda som var väldigt intressant och givande. Omgivningarna var vackra och maten väldigt god.

Nedanför herrgården låg vattnet och jag var nere för en sväng och gick en promenad i de vackra omgivningarna.

God fika fick vi båda dagarna.

Rummet var helt okej, men det hann man inte utnyttja så mycket då agendan var lång och middagen var sent på kvällen med tävlingar efter desserten. Blev en sen kväll med mycket skratt, glada tillrop och fniss.

Likes

Comments

men Teo och jag tog en kaffepaus innan vi drog igång.

Så såg det ut innan jag hade börjat och efteråt när jag hade klippt bort perenner, gödslat och vattnat.

Städade även av altanen och detta magnoliaträdet fick gödsel och sen också vattnat.

Var ganska mycket löv och småkvistar på marken, men sen blev det städat och fint.

​J och gjorde paella med räkor, kyckling, musslor, gullök, vitlök, paprika, tomater, olivolja, buljong, ris samt saffran. Smakade nästan som den man kan få i Spanien och även idag kunde vi sitta och njuta av middagen i vårt uterum.

Likes

Comments

med J idag och titta på en visning av en sommarstuga. Stugan var fint iordning och det var många som kom på visningen.

Utsikten från altanen var väldigt fin, men det var lite synd att dimmolnen låg kvar. Här skulle man allt kunna bo.

Vi åkte färja hem, men det finns även väg runt och det är ju skönt om man skulle missa förman att det finns alternativ.

När vi kom hem, så ville hundarna komma ut i uterummet och gotta sig i värmen och där låg de medan vi gjorde klart lunchen.

Sen spelade vi badminton och tog en fika.

Likes

Comments

var ju att det var våffeldagen idag och det firade vi med våffelkalas i uterummet. Hade tidigare varit iväg och handlat lite blommor och passade då också på att införskaffa ett par nya trädgårdshandskar för det är något som går åt.

Köpte något alldeles underbart idag, men ack så svårskött, nämligen en Kamelia. Blir spännande att följa denna underbara växt och hoppas att den kommer att trivas hos oss.

Planterade blommor som penséer och jordvivor i några olika krukor.

Känns härligt när man får lite fler lanseringar med vårblommor i trädgården.

Blev ytterligare några planteringar, men sen var klockan mycket och det var dags för middag.

Blev middag med salladsbuffé med kyckling, grönsaker och vitlöksdressing och lite rosevin. Känns så härligt att kunna vara så mycket i uterummet. Nu efter långpromenaden med hundarna så blir det filmmys med familjen.

Likes

Comments

fick jag denna lördagen med ny ljummen müsli, kaffe och jos, men framförallt att kunna sitta i uterummet och äta frukost, äntligen.

Teo höll mig sällskap.

Gick och småstädade i trädgården främst med att sopa altanen där utemöblerna skall stå och då såg jag en fjäril som hade tittat fram och fågelsången kompade slopandet. Är helt ljuvligt att vara ute och man vill inte gå in.

Efter mycket bärande fram och tillbaka så var möblerna på plats och då var det bara att inreda med lite krukor så att det ser mer inbjudande att sätta sig där och jag passade på att ta med mig en tidning och lite kaffe och bara njuta av att sitta ner i värmen och njuta. Det är hela 14 grader varmt ute och det är gudomligt skönt och som man har längtat efter detta.

Likes

Comments

och efter middagen så hade vi en whiskyprovning där några av tjejerna hade varit iväg på en resa och testad en massa spännande sorter som inte går att få tag på i Sverige och genom deras livliga inlevelsen och bildspel, så känns det som att jag också fick uppleva denna fantastiska resa och vi hade så trevligt och skrattade massor.

Här är en bild på de olika whiskysorterna som vi testade. Glömde ta kort på den goda kycklingrätten med klyftpotatis och ratatoui samt ett fantastisk gott rödvin. Till efterrätt fick vi créme brüle och den är magiskt bra på denna restaurangen. Summa sumarum, så var det en härlig kväll med mycket skratt och fniss tillsammans med en massa underbara tjejer.

Likes

Comments

där vårkänslorna tickade igång, speciellt när jag hittade yrvaket bi som jag placerade i en krokus och då såg den nöjd ut.

Teo och Tuffy gjorde mig sällskap i uterummet och det var helt underbart.

Nu när värmen slår till så händer det mycket på kort tid och idag hade några blommor på vårt persikoträd slagit ut.

I ena altanrabatten, så blommar krokusen för fullt. J kom hem idag och vi gick på en härlig promenad tillsammans och jag köpte en tidning till honom samt en trädgårdstidning till mig själv. Är så underbart att ha honom hemma igen.

Vi firade detta med ett skönt kvällsbad och bara njöt av nuet.

Likes

Comments

och kungsängsliljan hamnar i denna ligan hos mig och just idag så hade första klockan slagit ut och det är så häftigt med det schackrutigt mönstret, så tufft och skirt på samma gång.

I går kväll så var Teo och jag på kurs i rallylydnad för nybörjare. Tyckte att det var på tiden och att Teo också får mer eget utrymme och egentid för träning. Nyttigt för oss båda och även omTuffy och jag tävlar och jag kan en hel del om hundar, så är varje hund sin egen individ och har ett eget sätt att lära in saker på. Genom att gå en kurs så blir det automatiskt fokus på Teo och hans inlärning och man får alltid bra tips och idéer. De hade delat in hallen olika inhägnader för varje hund med hjälp av kompostgaller och emellanåt så smög Teo dit och tjuvkollade vad de andra höll på med. Han var riktigt duktig och var supertrött när han kom hem.

De första krokusarna i trädgården har nu slagit ut och tittat fram under "klättergranen". Denna skyddar nog krokusen och gör att den kommer extra tidigt. Nyfikne Teo går fram och kollar vad jag tog foto på.

Ett vanligt promenadstråk som vi brukar gå på var avspärrat för filminspelning idag, så vi fick välja en annan väg. Tuffy muttrade lite för att lastbilen stod där, för sådant verkar störa hennes ordningssinne och då påtalar hon alltid vad som stör henne. Teo reagerar däremot inte alls.

Kom en liten bit på ägget, men hade inte så mycket energi och normalt brukar jag få lite ny energi efter långpromenaden med hundarna, men idag var det inte så.

Blev att jag började läsa på denna boken och den verkar ganska bra, lite läskig och sen unnade jag mig lite läsgodis. J ringde och jag saknar honom så , men i morgon kväll kommer han hem igen och det ser jag fram emot. .

Likes

Comments