Header
View tracker

där jag fick en massa nya idéer till vackra buketter och planteringar när jag gick in i en av mina favorit affärer som är en plantskola och visst är denna buketten vacker och den hade även en slinga med batteridriven belysning av små lampor, vilket inte riktigt framkommer på denna bilden. Att vi kom hit berodde på att vi behövde hämta vår andra bil som var på vift och hade stått parkerat i denna staden sen gårdagen. Släppte av maken vid bilen vi skulle hämta och tog själv en omväg förbi denna härliga plantskola på vägen hem, där man alltid får en massa inspiration.

Dags att åka hem, då vi skulle hinna med att besöka ett möbelvaruhus och kolla på bord där och för att inte låta maken behöva vänta på mig alltför länge.

Uterummet fick sällskap av hyacinter och två nya planteringar med amaryllis. Passade också på att skörda lite physalis.

Detta bordet fick en mer vintrig plantering, då det börjar bli för kallt för glasskålar utomhus, då de riskerar att frysa sönder. Det kan även hända att en betongkruka också går sönder, men lite tåligare är de jämfört med glas.

Tidigare idag var jag ute och jängde upp mina hemmagjorda mossbollar i vårt äppleträd. Här ni på bilden till höger hur det såg ut innan mossbollarna kom på plats. För mig är detta ett sätt att också få in lite mer grönt i trädgården. och sen gillar jag att även inreda lite utomhus.

Några fler bilder från en annan vinkel också här före och efter det att mossbollarna är på plats.

Småplockade lite i trädgården och hundarna var med mig hela tiden och de var ganska trött när vi sen kom in.

Här ligger de och myser i köket och ser ut att ha det rätt så skönt.

Var vindstilla och en fin morgon när jag tog denna bilden och nu är det redan mörkt utomhus och dags för El Classico och det skall bli spännande men samtidigt nervöst att titta på. Teo sitter bredvid i fönstret och håller oss sällskap.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

känns det, men nu har jag anmält Teo och jag har hållit på och trimmat honom idag med. Den stora frågan är om han hinner bli okej i pälsen innan utställningen, men det får ge sig då. Nu har jag i varje fall kastat "bollen" och sen får vi se hur den landar och kvittot är nu utskrivet.

Den glada överraskning var att maken hade köpt två lådor med skumtomtar, vilket jag uppskattar väldigt mycket, kanske alltför mycket. Vi tog och provsmakade några efter middagen och de var väldigt färska och goda.

Hann med att måla lite på tavlan idag och funderar på att måla in lite guldglitter i själva mittdelen på blomman, då den i verkligenheten har en skiftning av mörkrosa med lite orange i och nu är inte jag så förtjust i organge, så det blir lite roligare med guldglitter och på en tavla så får man ju måla som man vill, så det lutar nog starkt åt att jag kommer att testa detta.

Likes

Comments

View tracker

När jag kom hem idag så gjorde jag några mossbollar av den mossan som jag hade kvar och när jag hade städat klart och skulle ta kort på dem, så sa maken - "Vilka fina mossbollar som du har köpt" och det var ju väldigt gulligt sagt, för då tyckte han att de såg ganska okej ut och det får man ju ta som ett godkänt resultat.

Så här är det tänkt att de skall hänga, fast utomhus i ett träd. Kommer hänga ut dem i morgon när det är ljus. Har fått en ny tidning som jag strax skall läsa och njuta av. Är alltid så kul med tidningar för man får själv en massa uppslag och tankar och när det gäller trädgården så är det en perfekt årstid för att gå och planera och fundera och låta idéerna ta form.

Idag var det klubbmästerskap i bowling med idrottsförening på jobbet och det var första gången som jag hade möjlighet att delta. Det var väldigt roligt men samtidigt jobbigt, för vi bowlade i över 2 timmar och jag bowlade 6,5 serier och jag har aldrig bowlad så mycket på en och samma gång och är faktiskt rätt så trött, men det var kul att kunna delta på detta. Första serien blev inte så bra, men det berodde säkert på att jag stessade från ett möte och det tog ett tag innan jag hade börjat fokusera på bowlingen, så de andra serierna gick bättre.

Likes

Comments

blev det idag, då jag redan i helgen spanat in denna lysande stjärna och blev väldigt förtjust i den. Det kändes också som att den gamla lampan inte lägre passade så bra in i rummet. På bilden till höger så ser ni den gamla lampan med svart lampskärm. Fick godkänt av maken och det är ju det viktigaste att han också tycker om den.

Sitter nu i soffan och tittar på vår nya stjärna i fönstret och sneglar också på de små tomtenissar som flyttade in idag och Teo har redan inspekterat dem.

Kompletterande med ytterligare två mönstrade kuddar, då tre kuddar kändes för få. Hundarna är oftast i min närhet och inspekterar allt som jag gör och nu är kuddarna nosade på och godkända.

Stjärnan som vi köpte hete Härnösand och det är Markslöjd som gör den.

Nu får man dagligen fylla på fågelmatarna i trädgården och jag köpte mer fågelmat i form av 10 kg osaltade jordnötter och 10 kg solrosfrön. Fåglarna var snabbt på plats direkt efter att jag hade fyllt på matställena.

Likes

Comments

blev det idag med en nyplanterad amaryllis av min favoritsort Al Fresco i grön mossa och pyntade den också med några små julkulor och så satte vi upp de lysande bollarna på plats i fönstret, för igår när vi skulle göra det så hade de gått sönder, vilket kändes väldigt snopet men nu är de på plats tillsammans med några små tomtar.

Även det andra köksfönstret fick besök av några små tomtenissar.

Har också satt upp en ny belysning i vårt uterum och det känns så mysigt.

Fortsatte att kämpa med att trimma vår minsting Teo. Han gillar det inget vidare så jag delar upp det i korta sekvenser och försöker ta lite varje dag och skall försöka ta lite mer i morgon också.

Likes

Comments

och jag testa att duka upp med vårt nyinköpta porslin från rörstrand. Antingen så kan man ha en silver tallrik under som här eller skippa den på bilden nedan. Tror att jag till jul kommer att ha silvertallriken för den gör det hela mer festligt.

Har gått och tittat på dessa jultallrikar och tänkte att vi mycket väl kunde komplettera vår vanliga swedish grace som vi har i grönt med dessa fina jultallrikar och så blev det. Passade på att nyttja förmånliga rabatter denna helgen.

Nu i kväll så invigde vi våra fina små glöggmuggar och glöggen smakade extra bra tyckte i varje fall jag.

Bakade några plåtar med pepparkakor och det smakade fantastiskt gott. Skall nog baka lite mer senare i veckan.

Vi var och spelade badminton i 1,5 timmar och avslutade med matchspel och tyvärr fick jag stryk mot sonen, vilket han är glad över och jag mindre glad. Nä, jag kan allt unna honom den vinsten, men det var en väldigt jämn match och det gör det extra spännande och kul. Kommer säkert stappla ner för trapporna i morgon, men det får det vara värt.

Var ute och passade på att kratta upp en massa med löv som nu hade fallit ner från buskar och träd. Fastän jag bara tog halv vår trädgård, så blev lövkorgen fylld till bredden. Teo och Tuffy var med mig ute i trädgården och njöt också av den fina dagen.

En julbock i cement fick pryda bordet i solskinet. Innan så hade jag krattat bort alla löven från altanen, så nu är den mer förberedd för vintern igen om den skulle vilja komma hit.

Hann även måla lite på min blivande tavla med den mysiska kvinnan i trädgården och nu har jag gjort början på munnen och ögonen. Är verkligen väldigt roligt, pirrigt, spännande, nervös samtidigt som man får en väldigt massa positiv energi.

Dagen startade med en riktigt mysig adventsfrukost och det är alltid något speciellt. Traditionen hos oss är att man kompletterar frukosten med något gott som man har bakat och som hör julen till. Har fått gjort en hel del i helgen och trimmade även Teo i en halvtimme och kommer ta lite mer i morgon. Nu skall jag avsluta kvällen med att titta på FCB som spelar match och håller så klart tummarna för att de skall vinna.

Likes

Comments

för lussebullar blev det nu ikväll och det var så gott.

Var tidigare idag och köpte en ny bunke att kunna jäsa bulldegen i då min andra stora bunke är upptagen av pepparkaksdeg och de andra som vi har är för små. Den fungerade väldigt bra och passar också in i sin omgivning och nu blir det lördagsmys för hela slanten

Likes

Comments

, dvs nu börjar det likna ett rum igen. Den nya soffan är monterad och på plats. Vi var en sväng på Mio och köpte kuddar, plädar och ett fårskinn samt en matta. Hade tidigare suttit och titta på hemsidor och hittat saker som kunde vara rätt i färg, men det är ju inte alltid färgerna på hemsidan stämmer med verkligheten, men det gjorde det i detta fallet vilket var en trevlig överraskning. När vi kom hem med mattan, kuddarna och plädarna, så var det roligt att se hundarnas reaktion för de gosade med mattan och sedan med fårskinnet och Teo gosade också med alla kuddarna.

Hundarna gillade fårpläden väldigt mycket och så att kunna få sitta på fönsterbrädan igen och få titta ut.

Var så trött på de yviga omtagen, men gillade färgen, så jag gjorde om dem och gjorde en flätad variant som kändes mycket bättre.

Skrivbordet håller också på att bli klart och det är en lite nättare variant jämfört med det tidigare som stod där. Skall så småningom fixa en liten pall till skrivbordet. Har en idé om vad jag skulle vilja ha, sen gäller det bara att hitta en sådan.

Hade börjat öppna kartongerna där vår nya soffa ligger och började sortera skruvarna i ordning. Teo erbjöd sig att hjälpa till. Var skönt med en fika paus med gofika.

Montering av soffan pågår för fullt och det känns så roligt att vi nu har kommit så pass långt.

Här är nu golvet klart och listorna är på plats och på bilden till höger så håller jag på med slutmålningen av golvlistorna.

Teo är hela tiden med oss när vi grejar, så det blir inte mycket vila för honom heller. Maken var iväg och köpte nya hörnklossar, vilket gjorde att vi fick kapa alla listorna, men det var ju inte så stort jobb när sågen ändå var framme.

Efter det att vi hade lagt två omgångar med asktiljor, så återstod det bara en smal specialbit och efter att den är på platsså blir golvet klart.

Likes

Comments

med lite juligare inslag blev det idag och nu var den klar att sätta på vårt delfinbord.

Höll till i köket när jag planeterade och lade lite mossa och pudra över den med lite fejksnö och sen lade jag dit lite kottar och bark.

Har lite lecakulor i botten sen jord och därefter satte jag de rosa hyacinterna på plats och vattnade.

Har kommit ytterligare en bit längre på vårt golv, men nu blev det stopp på byggandet då jag passade på att måla golvlisterna, så nu får det ligga och torka tills i morgon och då kan vi göra klart golvet. Har de besvärligaste bitarna kvar nu.

Pepparkaksdegen är nu klar och får nu stå kallt tills på söndag innan det går bra att baka med den. Gör alltid egen pepparkaksdeg och det är min mormors recept som går i arv. Blir mysigt att baka pepparkakor på söndag.

Likes

Comments

Fixade i ordningen en krans att ha utomhus och nu är den pimpad och klar och känns ganska lagom till advent. Skyltar som "God Jul" får vänta lite tills vi kommer längre in i december.

Nu är den nya kransen på plats utomhus och piffar till det hela. Såg lite tråkigt ut innan med blommor som vissnat i kylan, vilket oftast är oundvikligt, men det kom så plösligt med all snö för några veckor sedan. En krans kommer att hålla sig grön ganska länge.

Kaffekopparna är nu tillbaka i trädgården och nu är samtliga tömda på vatten för att undvika frysskador.

Har målat hundarnas fönsterbrädan vit och fin och nu får den stå och torka. Om det ser bra ut så kommer jag att använda den oljefärgen till listerna också. Hittade färgen i våra gömmor ner i källaren.

Likes

Comments