Header

till jul och nu äntligen klara. Nu får de stå och fortsätta att svalna i vårt uterum.

Brukar alltid göra inlagda clementiner till jul och man gör en sockerlag med stjärnanis, hela kanelstänger och vaniljstänger. Är väldigt gott till Ris á la Malta, men även till vaniljglass.

Tog drygt en timme att skala alla clementinerna.

Jobbade lite med paketinslagning och nu var dessa i varje fall klara.

Pasta med trattkantareller och parmensanost blev det till middagen. Nu blir det familjemys, då hela familjen är samlad, för nu har vår dotter Amanda kommit hem.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kom först hem 22.30 efter diverse problem, men just nu så njöt jag över att ha fått kommit hem. Skulle ha kommit hem vid 18-tiden.

Avslutade kvällen med lite varm glögg, vilket kändes perfekt efter det att man hade stått och frusit på flygplatsen innan taxin kom och hämtade upp mig. Vårt flygplan gick sönder och så småningom fick vi åka vid Göteborg och därifrån buss till vår flygplats, men just nu är man bara tacksam över att få komma hem.

Klockan ringde 04:45, vilket inte är en tid som passar mig, då jag är en nattsuddare av rang, så det blev verkligen en lång dag idag.

Likes

Comments

och detta blev slutresultatet efter att ha planterat i två frostade glas.

Hade köpt tre små hyacinter och två av dem placerade jag på hyllan.

Så nu har planteringsbordet lite mer juligt.

Den sista lilla hyacinten planterade jag i en liten plåtkruka och dekorerade med björnmossa och fick stå i en annan del av vårt uterum.

Tillsammans med olivträdet och rosmarin samt en amaryllis och en tomte samt en ren.

Lunchade tillsammans med J och det är så underbart att han är hemma igen och det är inte så ofta som vi får till en lunchträff, men idag lyckades vi med det, vilket förgyllde resten av eftermiddagen tills vi träffades hemma på kvällen igen.

Likes

Comments

och baket av lussebullar fick bidra med det juliga inomhus nu ikväll och jag gjorde inget större bak utan två plåtar fick det bli.

Utomhus så vaknade vi till en vit värld och jag kastade snöbollar till hundarnas stora förtjusning och sedan gick vi på en långpromenad.

Startade frukosten med adventsmys tillsammans med sonen. Var som många andra sedan och handlade julklappar, men har sådan tur att min gulliga dotter Amanda hjälper till och letar julklappar, vilket jag verkligen uppskattar. Fick löst några stycken och det känns bra och Amanda löste många hon med. Är lyxigt att ha så bra shopping hjälp.

Åkte ut en sväng till stugan efter shoppingen och där var det ingen snö. Hade ramlat ner en massa grenar från björkarna och en massa kottar från granarna, så jag städade i 45 minuter utomhus och sen tog jag en paus.

Hade med mig fika och tände lite ljus och svepte in mig i en pläd och bara satt och njöt. Är så lugnt och rofyllt och all stress liksom rinner av en och då tittade även solen fram.

Hade ställt fram bakformar så att jag kommer ihåg att ta med dem hem. Är inte så varmt i stugan, men hade man jackan på sig så funkade det bra. Dags att åka hemåt och handla för middagen och julbaket. Nu är det dags att gå ut och skotta bort lite snö innan J kommer hem i natt, då flygtrafiken haft problem på sina ställen på grund av snön.

Likes

Comments

med en skön långpromenad med hundarna i skogen och de skuttade lyckligt omkring och själv gick jag med ett leende då man ser på deras kroppsspråk och ansiktsmemik hur roligt de tycker det ärvatt klättra uppför och nerför bergen i skogen på djurstigar.

Hittade några trattkantareller, vilket var oväntat och glad var jag för det. Hundarna var också lyckliga för de hade hittat ett kadaver och rullat sig i medan jag snubblade över svampen, så lyckan blev kortvarig då det var marsch in i duschen med hundarna. Hade tänkt trimma hundarnas päls, men nu får det vänta då man inte skall göra det på nytvättade pälsar. Ett tag senare så tyckte jag att de luktade gott efter en rejälschamponering. Det är inte alltid det blir som planerat.

Gjorde ett antal nya mossbollar idag och hängde upp dem i vårt äppleträd.

Var härligt väder ute idag, dvs inget regn.

Dagen till ära så hade en amaryllis slagit ut, tog en lite fika med pepparkakor med parmensanost och flingsalt samt kaffe och en liten tryffel.

Tyckte räcket ser lite tråkigt ut och vill göra det lite mer juligt och klädde det med gransris.

Nu är hela räcket klätt med granris.

Varma mackor med trattkantareller och gorgonzolaost med lite rosévin blev middagen idag. Försöker och ta det lugnt för kroppen är trött och det känns som att en förkylning ligger på lur.

Likes

Comments

unnade jag mig efter en lång promenad i kraftig vind med horisontellt regn, vilket inte är så skönt, så vi var rejält blöta alla tre när vi kom in. Hade tänkt köra ett träningspass, men kroppen känns trött och hängig som att en förkylning är på gång, så jag lyssnade och tog det lugnt.

Tända ljus, en varm brasa och lite glögg fick det bli och en bra bok fick det bli istället. Nu skall jag bara förbereda middagsmaten för imorgon och sen blir det marsch i sängen.

Likes

Comments

och började med att göra några mossbollar till ett träd i vår trädgård. Hade bara mossa så att det räckte till fyra bollar.

Har några trä respektive metallhjärtan som hänger i vårt äppleträd och nu får det också sällskap av gröna mossbollar. Mossan plockade jag på tomten ute i vår stuga, så nu får den sprida lite glädje i vår trädgård. Är kul att göra pyssel för trädgården, så att man inte glömmer bort att även inreda utomhus och göra det mysigt där också.

Behövs som sagt några mossbollar till.

Hade olika typer av mossa och denna långhåriga mossan fick bli prydnad i två kaffekoppar, då den inte lämpade sig för mossbollar.

Det enda som behövs är två gamla kaffekoppar och fat, ljus och lite mossa. Kommer hälla lite vatten i koppen, så att mossan håller sig grön och fin. Om man nu eldar dessa ljus så bör man ha lite extra koll på dem, så att inte mossan börjar att brinna.

Hängde upp några små tavlor som jag har broderat, så får de sprida lite julstämning.

Likes

Comments

med J där det var gott att få lite glögg, då det var riktigt bitigt utomhus och då uppskattar man att få dricka något varmt.

Vi hade även lite glöggodis i form av mörkchoklad med tranbär, gojibär, flingsalt och ugnsbakad prästost, en riktigt god kombo.

Pyntade här inne med lite blå glaskulor. Kände att jag kunde unna mig något lite extra då jag har varit redo och gått över 17000 steg idag.

Likes

Comments

med en god frukost och något smaskigt till adventsmyset. Sen var det dags för promenad med hundarna.

Fick en underbart fin bukett igår som sprider sin väldoft i köket samt vi fick apelsintryffel, saffransskorpor och kaffe.

Sen åkte J och jag ut en sväng till stugan och kollade läget och det är alltid lika underbart att få komma hit.

Vi plockade med diverse grejer, men vi satt även och njöt av solens värmande strålar och man fick nästan lite vårfeeling.

Krattade upp en massa grankottar och löv samt tog bort en massa kvistar som björkarna fällt. När vi var klara så åkte vi hemåt igen, men först var jag inne i stugan en sväng igen.

Hade nämligen tagit med mig en liten smyckesask att ha på sängbordet. Känns som att den passar bättre här en hemma och jag tycker så mycket om den. Fick den av min gulliga dotter Amanda, så den är mig väldigt kär.

Fika dags och sedan var vi på julmarknad och träffade en massa folk och tittade på många fina saker. Blev väldigt sugen på att köpa nygjorda fotogenlampor. De hade några med grön glasfot och grå glasfot. Tål att tänka på.

Häst och vagn kunde man åka med och jag tog hur många kort som helst på hästarna, men de skakar gärna på huvudet, så det var svårt att få någon bild med skärpa på dem. Har varit en härlig helg och nu börjar det bli dags att planera morgondagen.

Likes

Comments