Header

fick det bli då vi brukar äta våfflor i fjällen, men här hittade vi ingen våffelstuga. I går kväll upptäckte jag att det fanns ett våffeljärn i stugan, så idag blandades det till lite smet och sedan blev det våffelkalas och hjortron sylt fick det bli.

Vädret var soligt, men det blåste lite på sina ställen, så att stanna vid trädgränsen var perfekt och det satt folk på sina ställen i backen och solade.

Det var drömförhållande i pisterna då det också hade snöat lite grann efter det att de hade pistat backarna.

Testade dagens lunch på ett nytt ställe för oss idag och de hade häftiga bord i koppar och kubbgolv. Sen var utsikten fin, men blev dock inte lika bra på bild.

Hundarna hade dragkamp medan vi fixade middagen. Sen var vi ute hela högen och hade race med stjärtlapparna i backen närmast oss. Fick upp rejäl fart och hundarna sprang och jagade oss. Det snöade för fullt.

Så här trött blev Teo efter racet och både han och Tuffy kommer nog att sova gott i natt, vilket förmodligen gäller oss alla.

Likes

Comments

fick vi på Hovde krog. Mysigt ställe och maten var god och servicen bra. Skönt att lyxa till det lite med att gå ut och äta middag någon gång ibland för då blir det ju verkligen semester för J och mig som får fixa det mesta annars. Nu är J magisk och gör väldigt mycket, men ibland är det skönt att vi båda slipper göra något och bara blir serverade.

Fjälltoast med klyftpotatis och till efterrätt valde jag tryffel med 3 cl rom och kaffe, vilket de kallade en trippel. Maten smakade verkligen gott och hela sällskapet var nöjda.

Mysigt ställe med trevligt sällskap och det var dottern som tog kortet på mig och J och vi ser nöjda ut båda två. Njuter av fulla drag av semestern och detta året har jag nu hunnit få tre hela skiddagar, förra året blev det en dag och sen slog influensan till, vilket inte var speciellt kul. Nu njuter jag desto mer och glädjs åt varje skiddag. Nu blir det strax promenad med våra små gullisar Teo och Tuffy och sen bara sitta och njuta av tillvaron.

Likes

Comments

och vi med den, kanske inte bokstavligen, men några vurpor blev det i backarna idag. Någon som uppskattar snön och alltid går fram som en snöplog är Teo. Uppskattar också att vi får en massa nysnö för det ger en extra dimension till skidåkningen.

Var ute på en promenad med våra två små gullisar innan skidorna kom fram igen.

Blåste en del på förmiddagen, men det blev inte så farligt som prognosen hade sagt vilket var tur för oss utan vi fick en helt okej skiddag.

Testade ett nytt fikaställe idag och när jag kom ner för trappan, så var det några som hejade, men jag reagerade inte förrän flera började ropa hej Ann. Kul att träffa på kändisar hemifrån, men jag var liksom inte beredd på det, då Vemdalsskalet är ett nytt ställe för oss. Roligt återseende och en oväntad överraskning.

Blev några sköna åk till och sedan var det dags att pausa för idag.

Likes

Comments

med gänget och idag var det lite fler minusgrader och det gjorde också att backarna höll längre och att skidåkningen blir bättre. Här är vi halvvägs uppför backen, då den fortsätter en bit efter krönet.

Tog en bild bakåt på vyn åt andra hållet från liften och åt sidan. Var mer sol på förmiddagen och sedan kom lite moln in.

J och jag fixade lunchen till ungdomarna och det blev fisksoppa med lax och nybakade mini baguetter med smör och ost. Sen blev det promenad med hundarna och både Teo och Tuffy älskar snö.

På eftermiddagen kom det in lite mer moln, men vyerna är maffiga, även om inte kameran kan göra dem rättvisa.

Testade en ny toppstuga i området och J och jag tog lite varm choklad med Rom i, skibump kallades de här. Fantastiskt goda bakverk, alla var med än nöjda. Hade tur att J erbjöd sig att ta hälften av min kladdkaka för allt är i så stora portioner. Stugan var väldigt mysigt inredd med en brinnande brasa och genuina timrade väggar. Vi åkte lite till och nu börjar man få kläm på de olika bergstopparna, liftsystem och backar, så nu klarar man sig utan någon liftkarta.

Grannarna satsade på kvällsåkning, men vi tog med oss stjärtlapparna och gick till närmaste skidbacken och körde race med stjärtlapparna och hundarna är duktiga på att jaga samt preja en av vägen. På så sätt fick vi också röra oss lite extra och fick många glada skratt på köpet.

Likes

Comments

där vi skall tillbringa denna veckan och det är första gången vi är på detta stället, dvs Vemdalen.

Har åkt runt på de olika bergen med backar och liftsystem, så att vi börjar få kläm på det. Tur att liftkartor finns, för de underlättar verkligen när man kommer till nytt ställe med nya liftsystem.

Denna backen lyckades vi lära oss att pricka in, för då kommer man nästan ända fram till stugan, förutom den sista lilla uppförsbacken.

Vy på stugan sett nedanför och den andra visar sidan där vi går in.

En första härlig skiddag och det blev en fika med varmchoklad och en hemma gjord chokladbit på en av toppstugorna som finns i området, för ibland behöver benen få återhämta sig lite och energinivåerna fyllas på igen.

Likes

Comments

hade vi i form av renar som tog god tid på sig att korsa vägen och denna renen med rosafärgad bakdel hade inte bråttom .

Tur att vi åt en rejäl frukost och hade bunkrat med fika med mera.

Gillade golvet som de hade på hotellet som vi bodde på, typ Marache.

Väl framme i stugan, så fick Tuffy göra en insats tyckte J då vi hade spillt ut hundmat i takbox. Han hade testat med Teo först, men utan framgång. Tuffy förstod vad hon skulle hjälpa till med. Blev först lite förskräckt när jag såg det hela, men Tuffy var nöjd och är klok och försiktig och J stod precis bredvid.

Var skönt att komma fram till stugan, för vi fick sitta i kö på vägen då en husbil hade börjat brinna och det blev stort pådrag då gasoltuber exploderade med brandkår och totalt avspärrad väg i båda riktningar som följd.

Alla på plats och även hundarna har gjort det bekvämt för sig.

Likes

Comments

med god mat och det var dottern som hade ringt och bokat och hon hade gjort ett bra jobb, med beröm godkänt. Själv tog jag en iris coffe till efterrätt och det var alldeles lagom.

Detta är namnet på restaurangen som vi åt på och den kan vi rekommendera. Dags för en sista liten sväng med hundarna innan det är dags att knoppa in.

Likes

Comments

Matte detta hotellet har för liten fönsterbräda, kan du fixa detta undrar Teo, för så här små är det ju inte hemma. Vi har precis avslutat dagens första etapp på resan och checkat in på hotellet. Tuffy tar det hela med ro och har skaffat sig en bra position från sängen och sitter där och här koll på läget.

Alla är nu på plats i bilen och nu kan äventyret börja.

Likes

Comments

blir det idag då vi blev ihop i Åre för 32 år sedan. Tiden går onekligen fort när man har kul och det har vi haft och J är en fantastiskt underbar person att leva med tillsammans, enkel och har lätt till skratt och massor med humor. Är underbart att älska någon så mycket och att känslorna fortfarande är lika starka. Det blev en kväll med god mat och dryck, dvs fredagsmys med guldkant.

Likes

Comments

hade vovvarna och jag det på lunchen och det var riktigt varmt och mysigt i uterummet. Är så underbart när man kan sitta här och njuta av värmen.

Det växer så det knakar i uterummet och här är några små lökväxter på väg att titta fram.

Var även skönt ute i solen och vi testade att sitta på bänken i solen. När vädret är så här fint så är det ren fröjd att gå ut med hundarna på lunchen.

Var nu kallt och krispigt och J och jag tog ett skönt bad och den nya högtalaren som tål fukt fick göra oss sällskap.

Likes

Comments