Header

med att gå ut på bryggan och njuta innan det var dags att åka hem igen. Är så otroligt rogivande här även om jag grejar en del, så går jag ner i varv och mår helt fantastiskt bra när jag är här ute.

Fick sytt klart ovansömmen bak på soffan, vilket känns bra.

Målade detta fönstret utvändigt och det var inte bara fönstret som fick färg utan jag lyckades även måla gräsmattan.

Målade även detta fönstret invändigt.

Innan såg det ut så här.

Satt och njöt av värmen ute på vår andra brygga ett tag när jag kom ut till stugan och pratade lite med dottern som hade ringt när jag var på väg ut hit, men samtalet blev aldrig framkopplat.

Skördade lite färskpotatis av sorten Bergerac, vilken är blå till färgen och full med oxidanter.

Gott smakade det och även våra ungdomar uppskattade potatisen. Hittills har skörden från hinkarna varit väldigt bra, vilket är roligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

är en sak som gör trädgården till en magisk plats att vara på och idag upptäckte jag att den första rosen av sorten Louise Odier är på väg att slå ut och den doftar fantastiskt underbart och doftschermin är inte så tokig den heller.

Nu är det ordning och reda på våra rhododendronbuskar och så här fina blev de efter det att jag hade tagit bort alla vissna blommor.

Innan jag började såg buskarna ut så här med vissnade blommor. Trots att jag hade handskar så gick det igenom några av fingertopparna så de blev alldeles klistriga. Åkte och handlade i vår närbutik och sen gick jag ut med hundarna på gatan vid 9-tiden och då fick Teo och Tuffy leka med de andra hundarna på gatan som alltid rastar dem vid den tiden, så nu är Teo så trött för han springer som en Duracell kanin, fram och tillbaka med de större hundarna och har så roligt.

Likes

Comments

men ibland är det svårt att komma i mål, dvs bli klar och i mitt fall så blev det att jag prioriterade andra projekt före tavlan, men idag gjorde jag klart ögonen på vargen och indianflickan, så nu skall den bara få stå och torka. Känns alltid bra när något är avslutat.

Växer mycket i vårt uterum och det behövde också vattnas vilket jag fick ägna lite tid när vi kom hem från stugan idag.

Sonen och jag unnade oss lite efterrätt idag med rabarberpaj och vaniljvisp. Har haft en underbar helg i stuga, men skönt att komma hem och ha gott om tid att komma ikapp.

Var fint väder idag när vi vaknade men väldigt blåsigt.

Hann med att sy en liten bit på soffan och sedan skrapade jag ett fönster och fixade till lite fogar med latexfog, så får den torka tills vi kommer nästa gång och då kan jag måla det.

Likes

Comments

Njöt av en rejäl frukost och lyxade till det med jordgubbar i filen samt hembakat bröd. Efter promenaden med hundarna, så passade jag på att njuta av det härliga vädret och bläddra i några tidningar.

Fick skrapat, kittat och grundmålat det fönstret som var mest illa däran, vilket kändes bra att ha kommit igång med det jobbet. Fönsterkittet fick jag ingen vidare kläm på, men det brukar vara så att flytet infinner sig på sista fönstret.

Åt lunch utomhus med stekt färskpotatis, prinskorv, köttbullar, lax i olika former. Teo tyckte att det luktade väldigt gott och kunde tänka sig att hjälpa till och äta upp något om det behövdes.

Stensättningen mot bryggan som numera är ogräsfri är väldigt ojämn på sina ställen och jag lade nu inte om alla stenarna, men några stycken, så att det blev lite mer flyt på stengången och att risken att man snavar på ojämnheter blivit mindre. Var några av våra gäster som höll på att snubbla på stengången igår, så det känns bra att nu ha rättat till det problemet.

Teo och jag skördade rabarber, så sen åt vi rabarberpaj med handvispad vaniljvisp, för här i stugan har vi ingen elvisp.

Flyttade fram hörnsoffa en bit och sydde nu halva baksidan som ännu inte var klar.

Åt gott grillad kött till middagen med en ny typ av pommes samt pepparsås, melon och morötter samt ett glas rosèvin. Sen gick J och jag ut en långpromenad med hundarna och hittade lite nya stigar att gå på.

Vi avslutade kvällen med familjemästerskap i boule och basket. Till min stora lycka så vann jag basketkampen och vi hade så roligt. Vi hittade också en stor frisbee som vi hade kul med att Teo blev heltokig och sprang som en vilde och jagade frisbeen, så numera har den några fina små bitmärken i sig.

Känner mig lite småfrusen och tände en liten brasa i vedspisen.

Likes

Comments

men nu för första gången i vår stuga och vi hade vädret med på vår sida och vi chansade och dukade ute på bryggan och den planen höll. Hade en underbar dag med mycket skratt, snapsvisor, jordgubbstårta, silllunch och grillat till middagen samt diverse tävlingar.

Hann med att få soffan hyfsat i ordning innan gästern kom.

Planterade krukorna och fyllde på med ny fräsch jord i den nyrensade rabatten och gjorde iordning sittplatserna utomhus med olika krukor med växter.

Tror jag har fått en ny favoritplats för att äta frukost och det är ute på bryggan. Dagen till ära så hade J hissat flaggan.

Likes

Comments

som denna underbara bukett som jag fick av en väninna och hon hade valt färgerna med tanke på vårt nya kök, vilket gör det hela lite extra roligt och omtänksamt av henne.

När vi kom hem från jobbet så handlade jag ingredienser till brödet som jag brukar baka till midsommar och det har jag en stående beställning på att jag skall göra samt osten med rosmarin och vitlök som hör till och sen packade vi för fullt. Sånghäften har maken snickrat ihop och vissa sånger tyckte han var lite extra roliga som t.ex denna som ni ser här " Den badstrandstid nu kommer".

Efter att vi hade kommit fram och lastat ur allt så var vi hungriga, så pasta, rödvin och brödbullar smakade då helt underbart.

Premiärbakning både i stugan och i vår nya ugn och medan brödet stod i ugnen så gick vi en långpromenad med hundarna.

Med soffan går det framåt och jag kämpar på så att den skall gå att sitta i imorgon utan att få en massa nålar i rumpan och jag har idag sytt i drygt tre timmar och har en bit kvar, men det skall nog gå hoppas jag.

Likes

Comments

då det är vår sons födelsedag och idag så fyller han 16 år.

Firandet började med uppvaktning på morgonen med paket och sång och även hundarna hjälper till och sjunger. På kvällen var stora delar av vår härliga släkt här och vi åt god mat och till efterrätt chokladtårtan som min gulliga svärmor hade bakat enligt sonens önskemål.

Min gulliga mamma hade med sig några fina pioner som doftade underbart gott förutom presenter till sonen också som dagen till ära fick en väldigt massa fina presenter och han verkar nöjd med sin dag.

I värmen växer det så att det bokstavligen knakar och det är strax dags att skörda vår första gurka för i år. Gurkplantan uppskattar värmen men tycks trivas bäst i skuggan under vårt fikonträd. När det är så här varmt får jag mer eller mindre vattna varje dag.

Likes

Comments

i form av krukor och plantor för jag vill ju gärna göra det lite fint till midsommar. Gjorde provplantering och det känns som att krukan med pil, stjärnöga, plättar i luften kan bli riktigt bra. Har sett både harar på tomten och rådjur en bit bort så jag bar in alla växter igen för att säkerställa att det finna något kvar till midsommar.

Handlade alla växter och krukor på rea och det gjorde att jag kom väldigt billigt undan.

Rensade bort en massa ogräs vid murgrönan och hittade kantstenar under allt ogräs, vilket var en glad överraskning. Rensade även bort allt gräs vid rabatten med klätterställning och det vara bara ett fåtal växter som har överlevt invasionen av gräset, men på sikt skall vi göra en fin rabatt här.

Har två olika sorters kaprifol vid berget och det känns nytt och spännande för mig då jag inte haft några sådana tidigare och det skall bli spännande och lukta på dem när de har slagit ut, för kaprifol kan lukta gudomligt gott.

kämpade vidare med soffan och kom ytterligare en bit framåt, vilket kändes kul.

Hade fått en tidning i brevlådan med posten idag och den tog jag med mig ut trädgården och satt i solen och hade det bra.

Likes

Comments

och det kändes väldigt roligt att det blev så mycket färskpotatis så att det räcker till hela familjen

Av någon konstig anledning som jag inte riktigt har svaret på så blir det mer potatis i potatopotts mot i vanliga svarta hinkar.

Sill och god färskpotatis, åt allt lite prinskorv och köttbullar.

Åkte sen till stugan en tur och skulle jobba på soffan och jag hade tänkt att ha soffan i ett tygstycke för att spara tid och slippa sy så mycket, men hur jag än gjorde fick jag inte till det, så efter ett tag gav jag upp och klippte tyget i bitar. Bli klar till midsommar lär jag inte hinna, men kanske innan semestern är slut.

Likes

Comments

och vi testade att sitta på nytt ställe och äta lunch idag vid stugan.

Trädgården behöver fixas till på sikt, men det är några blommor som överlevt som t.ex denna fingerborgsblomma och när jag skulle ta kort på den så kom Teo springande och ville vara med på bild.

Sent igår kväll så målade vi andra strykning, vilket gjorde att vi kunde montera några stommar till skåpen och få dem på plats vilket kändes bra. Nu är det inte bara att man river och skräpar ned utan nu kan man faktiskt se att det går åt rätt håll.

Skurade resten av vita foder samt fönster och nu är samtliga gjorda, vilket känns skönt, då tvätta och göra rent innan man kan skrapa och måla är mindre kul.

Fixade iordning med två sängar i ena gästhuset inför kommande midsommarhelg. Teo var med och inspekterade det hela.

Bild på vår häck innan och efter vi klippte den. Tog ett tag innan vi var klara för det blir mycket lövkrattning, men till slut var vi klara. Fick nu ta extra mycket på utsidan då vi fått klagomål från kommunen. Är bara att hoppas att kommunen tycker att det är okej och så kan vi ta mer om de anser att det skall ske nästa år och successivt klippa in den. Är nu bara att hoppas att häcken överlever en så hård inklippning och därför klippte vi nu inget på insidan, utan väntar med det. Innan vi visste ordet av så var klockan 22 och dags att förbereda morgondagen.

Likes

Comments