Header

till min gullige make fick det bli idag och nu har jag också försett den vackra planteringen med en liten gullig hjärtformat kort. Nu vet jag att han blir sen hem idag med.

Idag såg jag till att komma hem lite tidigare, då jag visste att maken skulle bli sen och sonen ville gärna bli förhörd och det klart man ställer upp på det. Var fortfarande varmt och skönt i uterummet, så jag och våra ungdomar samt våra hundar tog en sen fika i uterummet och det var så himla härligt att få göra det tillsamman med dem och att kunna sitta där i slutet av oktober och bara mysa. Hundarna såg också ut att trivas med tillvaron.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

det är den stora frågan, men kanske blir det möjligt. Ny saftsil är inköpt och ihop monterad

Efter musikförhör med sonen så drog jag igång processen med att hälla de blivande vinet ner genom saftsilen och få ut vätskan ur druvorna. Insåg ganska snart att jag kan inte sitta och hålla i silen då det går så långsamt.

Det blev att hitta på ett sätt så att det sköter sig själv och det lär bli en sen kväll, men och andra sidan så tycker nog maken att det är trevligt att jag är vaken när han kommer hem sent i natt. Skall bli itnressant om när detta försöket är klart om jag kan lägga till vinproducent i mitt cv. Nu kan jag i varje fall lämna processen en liten stund i taget och nu skall jag äta något gott.

Blev färska fikon från vårt eget träd samt chevréost, rostade pinjenötter, sallad och lite dressing med honung och soya. Fick bli lite alkoholfritt vin i glaset och lite myspys med tända ljus i takkronan i köket. Sen är det bara att fortsätta med vinprocessen.

Likes

Comments

Tog lite kort i trädgården efter det att jag hade varit och fyllt på småfåglarnas matställen ute i vår trädgård. Hösten är vacker med alla sina färger och det gäller att njuta av den mellan regnskurarna.

Vår prydnadsapel har vackra höstfärger och bär som lyser upp även den regnigaste av dagar.

Är härligt att se att våra sockerärtorna kämpar fortfarande på ute i vår trädgård och blommar för fullt och bildar nya ärtskidor.

Tog med ett antal kokosmums till jobbet och de gjorde succé och det berodde säkert på att de flesta uppskattar sötsaker och kul att få något till kaffet som omväxling.

Skördade årets sista fikon från vårt fikonträd, så de skall vi kalasa på lite senare idag.

Efter en rejäl promenad på 50 minuter med hundarna efter middagen, så var det skönt att sjunka ner i soffan och få titta i en tidning. Blev även lite musik queiz av det annorlunda slaget, då det blev på klassisk musik med allt från Bach, Beethoven, Mozart, Händel, Wagner, Shopin m.fl. Jag levde i tron att jag var ganska skaplig på det med tanke på att man har spelat i synfoniorkester, men tji fick jag. Var dock kanske inte sämst, men det finns helt klart förbättringsområden.

Likes

Comments

blev det idag och här kommer själva inspektören Tuffy och går på den nykrattade gräsgången och bilden bredvid till höger visar hur det såg ut innan.

Före och efter lövkrattningen och det går ganska snabbt om man gör det lite då och då.

Här sitter mina hjälpredor och lövkorgen blev nästan full efter dagens krattning.

Var ruskikgt godissugen idag och då passade jag på efter att jag hade varit ute på en rejäl långpromenad med hundarna att göra kokosmums och här ser slutresultatet. Detta har jag nu ställt kallt i några timmar så att man kan skära upp den i lämpliga bitar och avnjuta dem.

Vispande tog cirka 25 minuter, men det går ganska snabbt om man gör som jag och har en spännande bok som man läser i medan man vispar. Till strössel använder jag några dl med kokus, 1,5 msk kakao och samma mängd med oboypulver. I övrigt så består smeten av 4,5 dl strösocker, 3/4 dl florsocker, 1 äggvita, 1,5 dl kallt vatten och 9 gelatinblad upplösta i 1,5 dl kokhett vatten. Har man inte gelationblad så går det lika bra med 1,5 msk gelatinpulver som du rör ut i det kokheta vattnet och sen är det bara att vispa för fullt i ca 25 minuter. Har man en roterande bunke så är det naturligtvis enklare, för då kan man gå iväg och göra annat, men jag passade på att läsa och det fungerade alldeles utmärkt. Skall bli spännande att få provsmaka och se hur det blev, men jag får vänta ett litet tag till.

Likes

Comments

var skönt att ta ett kvällsbad efter dagens alla aktiviter och släktkalas och det är mysigt att ligga där och titta på alla fantastiska färger i vår trädgård.

Det gäller att njuta av den japanska lönnens eldröda färger och magnolian alla färgvarinationer medan löven sitter kvar.

Vårt lilla magnoliaträd Black Tulip har fortfarande kvar sina blad, men det står på ett litet varmare ställe i trädgården och mer skyddat från blåst och kyla, vilket gör att den inte har börjat att skifta några färger ännu.  Skall dock ut och kratta lite löv i morgon, så att man håller efter det hela, så blir det aldrig så mycket eller betungande.​

Likes

Comments

kan jag onekligen göra till desssa sötnosarna och ibland blir suget och längtan efter att ha en kull med valpar igen väldigt stort och då kan man onekligen drömma sig tillbaka och idag känns som en sådan dag när det regnar och blåser utomhus. Jag är fantastiskt glad att jag har fått uppleva detta en gång och visst var det mycket jobb och känslomässigt jobbigt, men samtidgit en underbar upplevelse. Här är bilder på de fyra valparna som vi fick Timon, Texas, Thiago (vår lille Teo) samt lilla Telly. Även som små var de olika personligheter och så underbara och dessa kort är från när de är ca 7 veckor gamla.

Likes

Comments

Är alltid mysigt att starta dagen med hotellfrukost.

​Hade turen att få åka i denna fina Porschen  och vi körde faktiskt nedkabbat och jag njöt av turen och nu sitter jag på Bromma flygplats och väntar på att få åka hem till familjen.

Likes

Comments

Hade fin utsikt från mitt rum på Bergendal i Sollentuna.

Rummet var inte så tokigt och där sov jag gott även om det blev lite för kort tid samt att jag saknaden maken och hundarna. Är van vid att det är trångt om utrymmet i sängen

Likes

Comments

blev det idag då jag hade gjort rent och fyllt på mycket ny mat, så att småfåglarna har något att äta nu när kylan smyger sig på oss och dagarna som blir allt kortare.

Ytterligare ett matställe är nu på plats till småfåglarna, så nu borde de ha mat i några dagar innan jag behöver fylla på dem igen..

På tal om mat till många så överraksade dottern mig med en massa goda american pancakes och det är verkligen hennes paradrätt, för de smakar så väldigt gott och även om vi gjorde ett tappert försök så orkade vi inte äta upp alla.

Själv så tycker jag att de smakar extra gott när jag kan lyxa till med Nutella på dem.

Likes

Comments

och det är inte utan att man längtar tillbaka eller framåt när man kan ha hundarna tillsammans för just nu så blir livet onekligen lite mer komplicerat när vår tik är i höglöp. Vi försöker dela av huset i två delar och fördela sin tid så rättvist man kan mellan våra hundar. Det blir dock mycket dubblet, då man inte kan ta hundarna samtidigt på promenad eller ge dem mat samtidigt utan allt får man göra två gånger.

Hann inte med så mycket idag när maken är bortrest förutom det vanliga som handla, middag, dubbla hundpromenader, men jag njöt av denna blommans intensiva doft medan jag gjorde i ordning i köket efter promenaderna med hundarna och gjorde sen ny omgång med musli, så nu doftar köket underbart av rostad kakao. Nu är det dags att tillbringa lite tid med vår tik och jag skall unna mig att läsa i en bok och bara njuta en halvtimma innan det är dags för rastning av hundar och kvällsmål.

Likes

Comments