Header

hann jag med efter matlagning, diskning, hundpromenad. Hade tänkt använda den stora häcksaxen men det ville inte mina händer och armar som inte riktigt uppenbarligen har återhämtat sig efter alla takpannor som man har burit runt på i helgen. Nu är den klippt, men det blev med den lilla handsekatören.

Innan såg den ut så här och var lite mer ruffsig.

Det stora jobbet var att samla upp allt det nerklippta och så här ser det ut från en annan vinkel. Nu är det snart dags att äta kvällsmål och förbereda morgondagen som kommer starta väldigt tidigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

kan vara nyttigt att göra ibland och så här ser vårt vardagsrum ut där vi har laserat väggarna vita, målat fönsterfoder och fönsterbrädor knallvita. Målat bordet och klätt om soffan samt sytt två kuddar. Det blir onekligen en del när man summerar.

Så här såg det ut för ca 2,5 månader sedan innan vi hade börjat måla.

Nu är väggarna mer vita än vad de var innan samt väggskåp, spegel och litet nattduksbord.

Bilden till vänster visar hur skåpet såg ut innan och bilden till höger när jag hade målat det färdigt.

Köket har vi gjort om målat och bytt ut köksskåpen, ny spis, kyl/frys samt installerat fläkt, integrerat en stor diskmaskin i lösningen, ny bänkskiva, diskhon samt kran. Ibland är det nyttigt att göra en tillbakablick och faktiskt se att det har hänt en del i detta huset sen det blev vårt.

Likes

Comments

J och jag satte igång direkt med att plocka ner takpannorna och det tog ett tag, men till slut hade vi även fått ner även dessa takpannorna.

Pannorna staplade i högar, men det var svårt att komma dit med skottkärran, så de flesta av högarna fick jag flytta. Sen gjorde sonen en stor insats och slängde i dem i containern. Växer en hel del sly bredvid huset och det vill man ju inte.

Nu är snart även denna presenningen på plats.

Nu har jag röjt bort slyt med både såg och sekatör och det kändes skönt att ha fått bort detta. Är så trött kroppen, ryggen och i händerna, trots att man har haft handskar så har jag nästan blåsor på flera ställen. Blir skönt för kroppen att det är måndag och att den slipper bära en massa takpannor.

J var uppe tidigt då han hade kommit på ett bättre sätt att få fast presenningarna och han var ute och testade sin idé och det blev mycket bättre.

Smutsigt fönster med fönsterfoder till vänster och bilden till höger visade hur det blev efter att det blivit tvättat.

Många timmar senare när allt hade torkat, så passade jag på att måla fodrerna och fönsterblecket.

Roligt när man ser skillnad på det som man målar. Var risk för regnskurar så därför målade jag ytor som inte nås av eventuellt regn

Svårt att se men nu är all snickarglädje målad på denna sidan.

Busade lite med Teo och det kom mer och fler moln och även en regnskur till slut.

När vi kom hem, så hade det trillat ner en massa äpplen på gräsmattan, så då tog jag vara på fallfrukten och gjorde årets första äppelpaj på egna äpplen.

Likes

Comments

och idag fick jag se att sockerärtorna har vuxit rejält och har nu fått ganska många ärtskidor, vilket var roligt att se.

Åt en rejäl frukost med fil och flingor, ostmackor, kokt ägg och lite gröna vindruvor, jos och kaffe.

Efter frukosten var det dags att börja jobba och hundarna skällde, då det lät mycket när det gamla dåliga takpannorna hamnade i containern.

I början var det lätt för då kunde man slänga pannorna direkt i containern.

Framsidan av taket är nu rensade från pannor och mycket löv och mossa hamnade på fönstrena och plattorna på framsidan, men det gick hyfsat enkelt att sopa bort. Var ute på en promenad med hundarna och blev hembjuden till några av våra trevliga grannar, var ett mysigt inslag och paus från allt annat.

Ju längre bort vi kom från containern så fick vi stapla dem på plats efter att ha skjutsat ner dem från taket och göra lite högar.

J har här börjat med att lägga på nästa presenning och det skedde i grevens tid för det kom en rejäl regnskur.

Samtidigt kom mina föräldrar förbi med björnbärskaka med vaniljvisp och då fick vi lite nya krafter att fortsätta jobbet utomhus. Var också skönt att få en liten paus och lite återhämtning och att få träffa dem och visa vad som har hänt sedan sist.

Med hjälp av några plankor så gjorde jag en rutschkana dit jag bar alla pannorna och sen staplade jag den i prydliga högar nedanför, där sonen bar dem vidare och slängde dem i containern. Blev att springa uppför denna lilla bergsknalle många gånger. Till slut var alla pannorna nere och i containern. Är härligt slutkörd i hela kroppen, fast på ett skönt sätt.

Skördade ett antal ärtskidor och wokade dem i panna och serverade dem med lite flingsalt mixat med chiliflingor. J hade grillat en lammstek samt halloumi och till det hade vi rösti, aioli och ett gott rött vin. Idag kände man verkligen att man fysiskt hade gjort rätt för sig genom allt fysiskt arbete. Nu leder J den ligan med mest fysiskt arbete, men här är han tätt följd av mig och Alexander. Nu har vi gått på en rejäl promenad med hundarna och nu blir det inget mer jobb dag, utan vila kroppen så att den orkar med ett riktigt fyspass imorgon också.

Likes

Comments

med afterwork på vår brygga och det bjöds på vit sangria på vårt egen lagrade vin och det smakade faktiskt helt okej.

Vi hann knappt komma ut till stugan förrän hundarna och sonen hade börjat att bada.

Efter ett tag flyttade vi uppåt och närmare huset och jag njöt av den fina blommorna som jag fick av en vännina i onsdags.

Sen var det full fart med baskettävling och därefter var det dags att fixa fram middagen.

Lite senare på kvällen var det dags för ett parti "Geni" och denna tävlingen vann jag idag.

Likes

Comments

och det är jag verkligen när det gäller den här skönheten, men maken och jag hann ut en sväng och övningskörde.

J är en väldigt bra lärare och det gick mycket bättre idag, men det är mycket som man behöver tänka på och nöta in, men roligt och spännande är det.

Vi avslutade en mysig dag med bad och hade sällskap av våra hundar. Sen blir man ledsen i hjärtat när man läser om terrorattacken i Barcelona och osökt går alla tankar till de som har drabbats och deras nära och kära.

Likes

Comments

men i vår trädgård hade en ny vacker rosa ros slagit ut sina vackra blomblad och vår prydnadsapel vårdade den ömt.

Senast veckan har vi fått några regnskurar och då växer det massor i trädgården och gångarna blir lite väl trånga.

Nu ser det lite bättre ut efter det att jag och min sekatör varit framme.

Så här såg detta hörne ut innan sekatören och jag hade gjort en insats. På bilden till höger så har jag klippt en hel del.

Hade med en vännina ut idag och visade henne vår stuga och helt plötsligt så blev vädret väldigt soligt och fint och det är ju alltid roligt, för det mesta ser bättre ut i solsken.

Fick en fin bukett med blommor av gladiolus av henne. Vi åt en god kycklingsallad med currydressing och satt och pratade ikapp om vad hade hänt sedan sist.

Kuddarna kom på plats i sin soffa och de kommer nog att trivas där och det känns som att det funkar. Får se om resten av familjen märker något när vi åker ut till stugan nästa gång.

Blev som sagt klar med den sista kudden idag och genom att vända på dem, så kan man få fyra olika varianter att välja mellan om man nu känner för att byta motiv.

Likes

Comments

och det gjorde jag på denna skönheten och vi åkte på en tur.

Sen fick jag övningsköra på henne och det gick nog hyfsat bra, hade nog inte glömt bort allt som jag hade lärt mig. Jag hoppas att J har möjligheten att göra om det snart, för det är väldigt roligt, men samtidigt svårt.

Första kudden med två olika motiv på blev jag klar med och det skall bli så kul att få lägga den i soffan i stugan och få se hur det blir.

Hann med att sy fast motiven med tät sicksack på symaskinen.

Likes

Comments

och idag såg jag att det var dags att plocka ner och äta upp kappkrusbär eller physalis som den också heter.

Det blev några stycken physalis som vi kunde äta upp.

Skördade även en liten gurka och några tomater från buskarna i vårt uterum.

Nu så har jag sytt fast stjärnan med en tät sicksack.

Ankaret var lite mer pilligt, men även det blev klart till slut.

På ena sidan av kudden har vi en stjärna och på den andra är ankaret. Tror att jag skall sy ihop kudden för hand, för att slippa en skarp kant, men det får jag göra imorgon.

Likes

Comments

luktärtorna blommar för fullt och även sockerärtorna med vita blommor, så vi hoppas snart på att ärtskidorna börjar komma och det växer mycket och intensivt, men det gör tyvärr också ogräset. Det känns som att det växer snabbare än det man vill skall växa. Här i stugan har dock ogräset haft ett stort övertag, men det skall vi successivt råda bot på.

Nu är det rensat och klart, men det kommer nog att vara nytt ogräs på plats när vi kommer ut nästa gång.

Kommer bli en riktigt fin dag och sjön ligger nästan helt spegelblank, vilket inte är så vanligt då det har blåst mycket denna sommaren.

De övre nya vindskivorna är på plats och snart också plåtarna över vindskivorna.

Hade börjat att rita och såga ut lite snickarglädje till de undre vindskivorna. Nu hade vi bara två brädor och skulle behöva två till. Kom en bit på väg och sen fick vi besök och det var dags för kaffe ute på bryggan.

Vi åt vår egen brygglunch här också.

Nu är brädorna utsågade och klara och Teo höll mig sällskap. Nu så kan jag grundmåla dem.

Tog även en paus och njöt av solen medan färgen på vindskivorna torkade.

Satte upp denna söta hängare och flyttade ut en bag-in-box som ingick i stugköpet på ett litet blått bord i entrén. Är roligt att inreda i stugan och efter ett tag så ser man hur man vill ha det och kan ibland innebära att man flyttar på saker.

Nu är de också målade med vit färg och det var precis att färgen räckte, för sen var målarburken helt tom.

Vindskivor och plåtar fick vi även upp på denna sidan. Har haft en underbar helg och den tar bara alltför snabbt slut, men det är väl så det skall vara.

Likes

Comments