Amerikanska pannkakor har aldrig haft en stor roll i mitt liv, när jag var yngre så var istället plättar bland det bästa jag visste. Det var alltid det som stod högst upp på önskelistan när farmor eller mormor undrade vad jag och min bror ville äta. För att vara ärlig så är jag inte så säker på att jag visste vad amerikanska pannkakor var då. Men desto större jag blev desto svårare var det at undkomma amerikanska pannkakor. För de finns överallt på internet! Det går inte att undkomma alla dessa bilder på tjockare pannkakor staplade på varandra med lite bär och sirap på toppen, och hur smarrigt ser inte det ut? Så för några år sedan bestämde jag mig att, för första gången, försöka göra dessa pannkakor. Jag är ganska säker att jag använde ett recept på Ica och om jag minns rätt så blev de lyckade. Nu efter några år så har jag testat på lite olika recept men mitt absoluta favoritrecept är Jamie Olivers recept. Det går snabbt och känns lite nyttigare eftersom att han inte använder något socker -vilket gör att man inte känner sig lika skyldig när man sedan ringlar över en massa sirap, hehe- men det märks knappt.

Ingridienser:

3 stora ägg

115g mjöl

1 tsk bakpulver

140 ml mjölk

En nypa salt

Smör till stekning






Tillagning:

Steg 1: Separera äggulan och vitan i två olika bunkar.

Steg 2: Häll i mjölet, bakpulvret och mjölken i bunken med gulorna och blanda till en klumpfri smet.

Steg 3: Vispa äggvitan och salt fluffigt och vänd sedan ner i smeten.

Steg 4: Stek pannkakorna på medium värme, det är dags att vända pannkakorna när de börjar få luftbubblor på ytan.

Steg 5: Servera pannkakorna med dina favorittillbehör, kanske sirap, smör, sylt eller färska bär

Receptet jag använde finns i youtuberns bok Tanya Bakes men går även att hitta lite överallt på internet.

Likes

Comments