Kanske ska börja se mig om efter en väktare dessutom till Max? Någon som kan larma OM eller NÄR något väl händer på riktigt så att beslutsfattarna inte kan skulle ifrån sig ansvaret för att han överhuvudtaget hamnade i den situationen. För att kommun och övriga myndigheter ännu inte har agerat för att hjälpa honom?


Klimatet och situationen angående regeringen och försäkringskassans krav samt beslut angående besparingar inom Assistansen/LSS har redan skördat liv. Bland annat det senaste uppmärksammade fallet då en stackars halvförlamad kvinna med MS fick en del av sina sen tidigare beviljade assistanstimmar indragna då hon vänt sig till försäkringskassan och bett om mer hjälp, bla hjälpen vid toalettbesök. Två dagar senare hittas hon död på en handikappstoalett. Där hon dött av att hon kvävts när hon ramlat. Något som inte skulle ha skett OM hon haft sin assistent med sig. Vart fan är vi på väg? Hur kan man ens fatta ett sånt beslut? Och sen ha mage att skylla ifrån sig på vaktbolagett? ! Det är helt absurt!


Jag som mamma och anhörig är rädd för vad som komma skall om detta får fortsätta, jag är rädd för denna utvecklingen. Är det såhär vi vill ha det?

Vad händer om just du råkar ut för en allvarlig olycka imorgon som förändrar hela ditt liv och som gör att försäkringskassan plötsligt får makten över ditt liv? Makten över att besluta om vilket sorts liv du ska ha? Vilken sorts livskvalitet? När du får äta, hur lång tid det får ta, när du får duscha/om du får hjälp med det, när du får gå på toaletten/OM du får gå på toaletten?! Ska det behöva vara såhär?


Ska vi verkligen sparka på de som redan "ligger ner"? De som är i en beroende situation där de inte har något val? De som utan LSS inte har en möjlighet att ens ha ett drägligt liv? Vart fan är medmänskligheten?


Jag vägrar lära mina barn att man ska se ner på, kränka och sparka på de som ligger ner! Detta gör mig så jävla förbannad!


Min son ska inte behöva hamna i kläm för att regeringen inte kan planera ekonomi, min son ska inte behöva prioriteras bort pga Försäkringskassans spar krav, trots att man lagt över 20 miljoner kronor på en jävla kränkande reklamkampanj (som bla talar om att de som redan är sjukpensionärer idag mfl inte längre räknas till laget Sverige) och granskningar inom Assistansen och Lss i sig!


Min sons storebror ska inte behöva hamna i kläm för att hans lillebror inte får hjälp! Och jag som mamma ska inte behöva bli utbränd för att jag måste axla rollen som vårdare/sjukpersonal/assistent 24×7 istället för att "bara kunna vara Mamma" till mitt barn.

Jag är på riktigt rädd för hur detta kan komma att utvecklas. Det gör så ont i mig att dagligen läsa om drabbade familjer, barn och vuxna som hamnar i kläm pga besparingarna. Jag är livrädd å mina barns vägnar, å alla familjer, personer, anhöriga och anställda assistenters vägnar. Hur mycket är ett människoliv värt idag? Hur mycket får ett barn med funktionshinder kosta samhället? Ett oskyldigt litet barn som är helt utlämnad i försäkringskassans händer? En vuxen som varit med om en otäck olycka som förändrade hens liv, hur mycket är hen värd? Kan man verkligen bestämma hur mycket en sjuk eller funktionshindrad människa får kosta? Ska vi behandla människor som djur? Nä fy fan! Nu får det vara nog!

Det är verkligen inte konstigt att familjer och anhöriga till individer med sjukdom/funktionshinder eller liknande, till slut hamnar i en helt omöjlig ekonomisk situation. Det är inte konstigt att många bränner ut sig pga hjälpen dröjer eller inte kommer alls. Det är dessutom inte konstigt att hela familjer till slut hamnar i en ekonomisk kris med kronofogden som slutstation, de tvingas ju både vårda sina barn/anhöriga 24x7 samtidigt som de ska försörja sina familjer. Jag kan tala om för er att man orkar inte hur mycket som helst, varken psykiskt eller fysiskt. Jag har inte sovit ordentligt på 2,5 år och vet inte hur många timmar jag spenderat med att vårda mitt sjuka barn, dag som natt, hemma som på sjukhuset. Det är en ohållbar situation och det är sannerligen inte konstigt att folk till slut går under. Och vad kostar man inte samhället då? Tänk vad mycket pengar man hade sparat i längden på att sätta in hjälp och stöd i tid? Tänk att få leva ett liv utan daglig ångest, känna sig trygg både ekonomiskt och angående vårdbehovet hos sitt barn/anhörig. Kunna ha ett socialt liv? Få vara förälder och inte bara sjukvårdare/vårdare?

Snälla du hjälp till! Höj rösten! Sprid ordet! Dela inlägg! Kräv ändring! Hjälp familjerna som inte orkar kämpa mer pga alla avslag och nekade beslut. Hjälp dem! Rädda assistansen! Rädda LSS!

Likes

Comments

Reaktion på detta ledarinlägg.

Vad är det för jävla (ursäkta) värld vi lever i?
Varför ska man sparka på de som redan ligger ner? De stackarna som behöver väsentligt med hjälp bara för att klara av att leva/existera?
Som att tex kunna gå på toaletten, äta, andas, medicineras? De som är beroende av LSS och assistansen för att överhuvudtaget kunna leva?
Vars anhöriga är beroende av LSS för att inte bli helt utbrända och gå i personligkonkurs då de annars tvingas vaka/hjälpa/vårda den funktionshindrade samt samtidigt anses kunna jobba heltid + sova, vilket inte går ihop egentligen för att man kan inte dela/klona sig även om man vill.

Det kan jag personligen intyga, jag som lever på en spottstyver, dyrkar de få sammanhängande timmarna jag får sova som rent guld, som inte kan jobba för ingen kan ta hand om mitt barn pga hans problematik, som inte kan planera något alls då han är så infektionskänslig att han insjuknar konstant, som måste se till att han fortsätter andas de nätterna när det är värst, som har direktnummer till avdelningar/mottagningar/sköterskor för att kunna få hjälp i tid.

Men man gör allt det där för sitt barn, för den man älskar.
Men man orkar inte hur mycket som helst, varken psykiskt/fysiskt eller ekonomiskt. Just därför finns idag LSS där man bla kan få hjälp av en personlig assistent till sitt barn (eller annan funktionshindrad anhörig). Någon som tar över ditt ansvar en stund, någon som är ögonen/matar/tvättar/övervakar osv.
Någon som du som tex förälder låter ta över den komplicerade vårdsituationen kring ditt barn för en stund.
Någon som du i många fall tar över livsviktiga uppgifter, du som förälder lägger ibland bokstavligt talat ditt barns liv i deras händer.

Och nu vill regeringen dra ner ännu mer på assistansen?! Inte nog med att ANDNINGEN idag (tex nu när jag söker assistans för Max som bla har andningsuppehåll, andningsproblem, förslappade luftvägar mm så kan vi inte ansöka om detta som ett grundläggande behov.) INTE räknas som ett grundläggande behov!?
Yes du hörde rätt! Man har idag som funktionshindrad inte någon rätt till att få hjälp så man fortsätter att ANDAS! För det anses inte tillräckligt allvarligt längre, man får inte längre hjälp med assistans om man tex behöver övervakas när man sover för att inte dö.

Från första kontakten med LSS via telefon våren 2015.
"Han har ju inte dött ännu.."
"Ööööh.. Nej? Eftersom jag tar hand om honom dygnet runt. Men risken finns där ju!"
"Ja, fast det har ju inte skett ännu."
"Ööööh..? Nej? Vilket är jävligt bra ellerhur?! Men ingen kan ju svara på vad som hade hänt om jag inte hade klarat av att ta hand om honom 24x7!?"
"Ja, fast ALLA barn vaknar ju på nätterna ibland."
"Ja fast de andas hoppas jag!"
"Asså tyvärr det är vanligt föräldraansvar detta, som sagt små barn vaknar om nätterna. Du får väl be någon hjälpa dig om det är för jobbigt?"
"Varför tror du att jag ringer er?! Min son är sjuk, jag är ensamstående, jag har ingen som kan hjälpa mig i den omfattningen som jag behöver och sjukvården hänvisar mig till LSS!?"
"Ja asså sjukvården har inte alltid så bra koll på detta, tyvärr kan jag inte hjälpa dig som sagtdet är vanligt föräldraansvar. Men du får väl höra av dig om det ändras i framtiden."

Är man dessutom ett barn eller ungdom som bor hemma så anser man att föräldrarna borde vara de som vakar om nätterna och att det typ ska ingå i föräldraansvaret (!?). Dessutom anser man att de även ska orka jobba heltid för att ha råd att ta hand om sitt allvarligt sjuka barn mm.

Låt mig fråga dig hur många föräldrar du personligen känner som sitter vakna hela nätterna och behöver påminna sina barn att andas när de sover?

Det är så sjukt! Folk tror att man skämtar med dom när man berättar detta, men tyvärr det är sant! Och detta nya från regeringen där man nu då ska "utreda" LSS som bara är ett nytt försök till att hitta möjligheter att spara in ännu mer pengar av assistansersättningen. Det är nämligen dessa besparingar från assistansersättningen som ska finansiera vissa "förbättringar" inom LSS.

Här kämpar sig folk gula och blåa för att överleva och orka med vardagen, för att deras barn och anhöriga ska kunna ha ett "vanligt liv" trots sina funktionshinder/sjukdomar mm. Här sliter assistenter i timmar och är någons armar/ben/röst och kanske bästa vän.
Och så ska vi försämra deras villkor och möjligheter ännu mer?! Ursäkta men hur fasen är man funtad då?
Jag skäms över regeringen och dessa idiotiska beslut, att sparka på de som redan ligger ner? De som redan är i underläge?

Är mitt barn mindre värt än ditt?
Bara för att han råkade födas med ovanliga diagnoser och problem ingen visste att han skulle ha?
Hur långt ska detta gå egentligen? När är vi nöjda? När har vi sparat in tillräckligt mycket pengar på de som är beroende av att LSS fungerar?

Skäms ni inte?

Likes

Comments

Då var det ett faktum, knappt en hel dag på dagis och nu är tempen över 39 grader på Max igen. Detta trots daglig antibiotika dos sen flera veckor tillbaka.. Jag vet inte vad jag ska göra längre! Känner mig så fruktansvärt maktlös, börjar ifrågasätta mitt beslut om att låta honom åka dit trots att det är bland det bästa och roligaste han vet.
Han hade ju nyss rotaviruset och jag lät honom vara hemma nästan en vecka extra just för att han verkligen skulle vara frisk och orka med tempot. Jag mailade med förskolan senast imorse för att dubbelkolla så att ingen insjuknat igen och allt var lugnt. Dagen hade gått super bra och han hade haft så roligt! Hela han sken som en sol både när jag lämnade och hämtade..

Sen kommer detta, som en jävla käftsmäll igen. Mitt älskade underbara lilla barn.. Varför kan du inte bara få vara frisk?!
Hur jag ska göra med läkarbesöken nu har jag ingen aning, både imorgon och på fredag är viktiga besök som jag redan fått skjuta upp x antal gånger just pga sjukdom..

Är jag en dålig mamma? När ska alla myndigheter osv fatta att detta går inte? Hur ska jag någonsin kunna ha ett jobb? Kommer han någonsin kunna få vara ett "vanligt" barn med vänner och kunna gå på barnomsorgen alls?

Likes

Comments

Puh! Satte mig precis ner för typ första gången sen kl 10 i morse, haha. Blev inget dagis idag för trollen då storebrors problemmage valde att börja bråka med honom igårkväll, vilket resulterade i tårar och genomsvettig unge. :(

Han har ju sen innan diagnos mölkproteinallergi och går på movicol varje dag för att överhuvudtaget kunna bajsa. Dock så har allt som hänt det senaste året sedan jag blev ensamstående gjort att han mentalt inte mår bra, är extra ledsen/känslig, har enorm separationsångest (denna biten börjar dock långsamt bli lite bättre) och gick ifrån att kunna gå på toaletten/pottan utan problem till att vägra allt som har med bajseriet att göra. Vilket tyvärr snabbt resulterar i att han lätt får förstoppning samt kopplar ihop alla "onda/ledsna" känslor med att det är jobbigt att bajsa = allt blir ännu värre för honom.

Dock så har jag hela tiden varit övertygad om att det är något annat som spökar för honom med tanke på att han mer än ofta dessutom är uppblåst och har massa gaser, samt smärta när tarmarna rör sig. Nu ska han få en provperiod med snällare mat även på förskolan då man har en viss misstanke om att han eventuellt ärvt min ibs mage.
Jag tycker ju självklart att det är super skönt att man nu tar även honom på allvar och lyssnar på det jag säger, men jag kan inte låta bli att känna den där magkänslan som säger att detta antagligen inte är så enkelt. Efter alla duster och utredningar med Max vet jag att saker och ting inte alltid är så enkla längre. Men självklart hoppas jag ju att magkänslan inte stämmer!

Dock gjorde ju i alla fall detta att jag inte hade hjärta att lämna dem, speciellt inte eftersom de precis varit riktigt dåliga i rotaviruset. Man kan ju tyvärr inte vara helt säker och man blir ju livrädd att den är tillbaka igen när magarna börjar krångla! Fy fan alltså, drömmer typ mardrömmar om diarrédränkta barn och nerkräkta golv fortfarande. Usch! Haha!

Supermamman fick dock lastat in oss allihopa och tagit oss till Barnsjukhuset för att äntligen få träffa Maxens fysioterapeut kl 15. Sist vi talades vid var i vintras när jag var väldigt matt och kände att allt bara verkade stå still. Max hade då varit sjuk nästan konstant hela tiden, han vinglade, rasade i vikt i samband med varje sjukdom och jag kände mig väldigt ledsen över att han trillade hela tiden. Han vinglade, slog sig gul och blå, samt hade massa problem med andningen.. Då pratade vi om att till och med eventuellt ge honom en specialbeställd gåstol via hjälpmedelscentralen. Tanken var att han skulle kunna ha den dagtid, den skulle kunna hjälpa honom att sätta sig ner och vila när han blev trött (istället för att slå sig blå) plus att den hade tvingat honom att sakta ner tempot och på så vis tvingas öva mer på motoriken.

Även om jag är och försöker vara positivt till alla tips, råd, hjälpmedel osv som ska underlätta för honom eller främja hans utveckling. Så måstejag erkänna att jag har haft lite ångest över allt som skulle behöva anpassas, fixas, provas ut, alla extra besök, alla möten för att få igenom detta samt allt som måste fixas både hemma och på förskolan för att den ska kunna funka i verksamheten osv.

Idag dock fick jag ett väldigt glädjande besked! Att trots sina svårigheter mm så kände hon absolut inte att han kommer behöva den nu! Man märker att han inte är med på alla plan, han har inte koll på nivåskillnader, problem med trappsteg, ingen riktig koll på kroppen i vissa moment och har inte någon självbevarelsedrift överhuvudtaget haha. Fullt ös medvetslös helt enkelt! Men vi ska avvakta sommaren nu, han ska ju göra sin operation, påbörja en beteendeutredning mm. Så ska vi ses i slutet av augusti och ta allt därifrån sen.
Men att vi slapp stolen känns underbart! Och att man får bekräftelse på att det man gör och försöker göra för honom är helt rätt kändes väldigt skönt att höra. Man blir så väldigt lätt hemmablind och att då få en klapp på axeln samt sagt till sig att man ger honom de allra bästa förutsättningarna för att utvecklas vidare var enormt skönt.
Är ju kanske inte så konstigt att man klandrar sig själv emellanåt för att man inte kan klona sig. Men efter idag, eller ja i alla fall ikväll så känns det helt ok.

På detta fick jag väldigt bra nyheter idag, en sten lättade från mina axlar. Dock så är det inte i mål ännu, men utgången verkar inte lika mörk som jag var rädd för. Så ni får fortsätta hålla alla tummar och tår för oss!
Kram på er!

Likes

Comments

Alltså detta börjar bli rentav löjligt, rent av skrattretande. Man går bara och väntar på att någon från dolda kameran ska hoppa fram och säga "haha sorry men allt var bara ett sjukt dåligt skämt!". Men tyvärr så händer ju aldrig det!

Just nu är jag så fruktansvärt less på allt, alla måsten, alla sysslor, alla läkarbesök, all planering, alla telefonsamtal, all städning, all medicinering, all extra tvätt, allt kaos och främst all jäkla sjukdom! Sen innan julafton 2015 har Max nu varit nästan konstant sjuk hela tiden.. Vi har hunnit med 2 lunginflammationer, dubbelsidig öroninflammation, åtskilliga infektioner i pegområdet, "vanliga" förkylningar och nu även Rotaviruset som nästan gjorde att han var tvungen att läggas in igen.

Allt detta har gjort att tillsammans med min nästan utbrändhet, inte har orkat skriva ett endaste litet ord här inne. Jag har bara försökt överleva, tagit en dag i taget, försökt hålla mig flytande. Det tar mer på en än man egentligen vill erkänna, att vara helt ensams med 2 små barn varav nu sista rundan var båda två rejält sjuka, varav Max som sagt låg och svajade på gränsen till att behöva läggas in akut.

Men nu försöker och känns det som om jag börjar se ljuset i den här sjukdomstunneln! Om inte annat så är ju äntligen våren på ingång med lite mera ljus, vilket kanske gör att man orkar lite mer,

Dessutom så har jag en hel del privata saker på gång som jag tyvärr inte kan avslöja ännu, men går de i lås så skulle det ändra helt på vårt liv och vår vardag! Enorma stenar skulle lyftas från mina axlar och ett helt berg av ångest skulle jag bara kunna håva iväg. Jag vågar egentligen inte hoppas ordentligt då så fruktansvärt mycket negativt har hänt det senaste åren, MEN jag är ju sån så jag ger ju aldrig upp. Så ni får mer än gärna hålla tummarna för oss nu!


Likes

Comments

Min fina lilla krigare, min stora fina kille. Min älskade underbara busunge! Världens tuffaste envisaste och världens mest bestämda lilla trollonge. Min alldeles fantastiska älskade son! ❤

Igår den 5/2 blev du hela 2 år gammal, vilken resa det har varit. Alla utmaningar vi stått inför, alla jobbiga stunder vi kämpat oss igenom. All sjukdom, alla läkarbesök, alla utredningar..

Att få se dig utvecklas från att knappt få i dig mat alls, till att lära dig gå, höra dina första ord och höra dig lära dig nya ord varje dag. Att få se hur enormt mycket du utvecklades från det att du äntligen fick rör i öronen och då äntligen kunde höra 1 och 1/2 år gammal.
Att idag se dig skina av lycka med ett leende  från öra till öra nu när du äntligen får vara på dagis och leka med andra barn i din ålder.

Att få lov att vara din och din storebrors mamma är det allra bästa i hela världen! Jag är så oerhört tacksam för att jag får vara eran mamma och jag kommer alltid finnas vid er sida!

Likes

Comments

Åh nu är jag så jäkla lycklig! Har precis lagt en beställning på bordet ni kan se på bilden!
Dessutom så fick jag det för halva reapriset!! Så betalde precis bara 149,50 kr för ett spritt språngande nytt retro inspirerat bord som egentligen kostar 1999 kr.

Haha, alltså såna här kap gör ens dag ibland! Är ni medlemmar på Ellos eller är sugna på samma bord, med värsta braiga dealen kika in här då och skynda er att lägga en beställning innan de tar slut.

Och nej, jag får ingenting för att tipsa er om detta utan gör det av ren välvilja.

Kram på er!

Likes

Comments

Så from fredag em förra veckan åkte vi hem på permission jag och Maxen, trots att han hade spenderat hela natten med syrgas och pendlat mellan  90%-92% i syresättningsnivå. Deras enda lösning var ju att sätta oss att dela rum med ett annat infekterat barn vilket skulle ha kunnat vara lika med katastrof för Maxen med tanke på hans urdåliga immunförsvar.

Dagarna gick trots slem, fortsatta problem med ansträngd andning, oregelbundna kräkningar, konstant rinnande var ur öronen så kämpade vi på här hemma med hopp om att det måste vända. De var ju inte direkt särskilt intresserade av att få tillbaka oss på avdelningen utan försökte med alla medel lösa allt från förlängning av antibiotikan till utskrivning av medicinering emot illamående på distans, utan att någon egentligen ens undersökte honom.

Barnmedicin här ute hade ingen möjlighet att ta emot oss, vårdcentralen har upprepade gånger sagt att de ej känner sig trygga eller innehar kompetensen att ta emot Max eller behandla honom när han är sjuk.
Detta är egentligen helt sjukt! Så bara för att Max är född med en ovanlig diagnos och sedan dess har fått flera följdproblem samt andra diagnoser, så har vi ingenstans att vända oss när det gäller vården i vår hemkommun eller ens i närheten.
Utan vårt enda val blir barnsjukhuset varje gång och är det något utöver de sakerna han redan är inskriven på respektive mottagning för utredning, så blir vi bara hänvisade till akuten.

Dvs man väljer hellre att slussa ett väldigt infektionskänsligt barn med pågående infektion samt ännu mer nedsatt immunförsvar än vanligt via en av de största smitthärdarna man kan träffa på, dvs barnakuten. Istället för att ge oss förberedande hjälp samt en ansvarig läkare/avdelning som vi kan vända oss till vid behov alla de gånger han insjuknar såpass att vi inte kan få det att vända hemma, jag kan verkligen inte förstå hur eller varför det skulle vara bättre såhär?

Så efter viss övertalning, massa tjat och krav från min sida lyckades de mirakulöst få till en tid hos Maxens ordinarie läkare på öron, näsa och hals mottagningen (önh). Dvs vi slapp bli lämnade vind för våg utan någon uppföljning eller undersökning alls.

Detta var väl en deal jag kände mig bekväm med i alla fall, eftersom jag har ett stort förtroende för hans läkare på önh samt att jag visste att hen inte skulle lämna oss i sticket utan faktiskt skicka oss vidare om vi behövde det.

I tisdags hämtade jag även äntligen hem en överlycklig och väldigt kramig treåring som jag fullständigt saknat ihjäl mig efter! Han tog sats och bara kastade sig hejdlöst runt halsen på mig och där stod jag ybertuffa mamman med stripigt hår+mjukiskläder och grinade på parkeringen utanför dagis mitt framför ögonen på barnens ena pedagog!
Haha, tur att de känner oss vid det här laget och vet om alla dessa turer på sjukhus samt alla sömnlösa nätter.

Den natten (tisdags natt) var den mysigaste natten sen de insjuknade, en gosig mysig rufsig unge på varje arm i sängen! Så även om jag egentligen inte fick sovit så mycket så var det banne mig det bästa på evigheter!
Vi valde att ta en mysdag nu i onsdags för att försöka ta igen lite kramar och pussar, sen så hade jag förhoppningen om att storebror i alla fall kunde vara en stund på dagis på torsdagen då det planerade återbesöket med önh skulle äga rum. Dock så verkar oturen förfölja oss på allvar, då självklart vaknade båda trollen upp med feber på torsdag morgon..

Så det var bara att släpa med båda två till sjukhuset och hålla tummarna för att de inte skulle explodera ut i trots alá feber-bråk/tjafs osv. Vi överlevde dock, men resultatet blev ännu mer mediciner att hämta ut och nära kontakt med önh om det trots detta ändå inte skulle vända för Maxen.

Så nu står vi här med ytterligare en veckas kur med starkare antibiotika + starkare örondroppar. På det kräktes han ner hela vardagsrummet igår kväll och storebror var tvungen att somna redan strax efter kl 18 pga att han var så trött och febern spelade honom ett spratt.

Så med alla krafter jag har ber jag nu till alla gudar och så kallade övermakter att Max får behålla sin antibiotika så han slipper intravenös sådan, att han inte drabbas av ytterligare en infektion och att storebrors feber bara är något konstigt påhitt som inte tänker smitta hans infektionskänsliga lillebror.

Nu ska denna pyjamasmamman försöka fixa lite köttfärssås med spagetti till stora trollet samt blanda ihop en magsnäll pegblandning till det lilla trollet. Sen hoppas denna mamman på att trollen vill sova middag! Man kan ju alltid hoppas i alla fall, haha.

Likes

Comments

Vilka dagar.. Vilka nätter.. Vilket kaos..
Vi blev inlagda på barnsjukhuset i måndags natt och har spenderat hela veckan på avdelning tills i fredags em då vi fick åka hem över helgen på permission i hopp om att Maxen skulle orka hämta sig såpass att vi skulle kunna stanna hemma sen och fortsätta sjukstugan på hemmaplan.

Dock så kantades gårdagen med ytterligare kräkningar och han har fortfarande feber samt bukandas och orkar inte på samma sätt som när han är sjuk "vanligtvis".

Han har dubbelsidig öroninflammation och det rinner var ur öronen på honom hela tiden, detta behandlar vi med örondroppar 3 gånger om dagen. På det är pegområdet infekterat och irriterat, detta har dock börjat se liiiite bättre ut men är ännu inte helt bra. Hela natten till fredagen låg han med syrgas i sängen för att underlätta andningen för honom då han får ta i med hela magen för att andas normalt och orka syresätta sig ordentligt, han har sen vi las in pendlat mellan 90-93% i syresättning samt att det knastrar och rosslar i luftrören på honom.

Detta har jag ifrågasatt sen dag ett men det var inte förrän vi fick komma till lungmottagningen (på vårt planerade besök) som man konstaterade att han har lunginflammation och att höger lunga låter värre än vänster. Jag kan inte fatta hur man har kunnat missa en lunginflammation I 5 dagar på ett så infektionskänsligt barn?!

Att man dessutom nöjt sig med att han endast fick i sig ca 300 ml vätska via pegen de första dagarna pga att man inte kunde sätta en vanlig infart på honom (då de stack sönder honom och spräckte alla kärl redan på måndag natt, inte ens narkosens specialister kunde sätta nål på honom)..

Känns som om jag kämpar i motvind, läkarna tar mig inte på allvar och inte Max heller. Trots råd från lungmottagningen där de ansåg att vi skulle stanna kvar x antal dagar till så att han fick en riktigt chans att återhämta sig, så var avdelningsläkarnas enda lösning att vi antingen fick dela rum med ett annat infekterat barn (vilket är idiotiskt då Max suger åt sig bakterier och virus som en tvättsvamp!?) eller att vi fick åka hem på permission med en garanterad plats ifall det inte funkade hemma.

Just nu lutar det åt att vi kommer behöva åka in igen i em/kväll. För jag känner mig verkligen inte trygg med att han kräks och med hans andning. Jag kan ju inte garantera att han får behålla antibiotikan som han ska ha då han pga sin enormt långsamma tömning av magsäcken kan kräkas upp en måltid flera timmar efter att han har fått den. På sjukhuset fick han i alla fall medicin mot illamåendet, men det var inget jag fick med mig hem tyvärr. Annars hade det kanske varit lite lättare för honom.

Får dock be om ursäkt för att jag inte kunnat uppdatera er här inne, men då man är ensamstående och helt själv hela tiden så finns ingen tid till att göra något än att vaka över sitt älskade barn. Speciellt då han varit så fruktansvärt dålig, dessutom med en feber högt över 39 grader..

Men jag ska försöka få lite tid över, vet att man ska kunna säga ifrån att man behöver hjälp osv av personalen/sköterskorna men jag är så oerhört dålig på att be om hjälp. Är man van att behöva göra precis allt själv så blir man nästan löjligt tacksam bara över att någon annan fixar matdroppet eller sätter på syrgasen.

Ta hand om er och era små, vi ska försöka vila lite mer nu och hålla tummarna för att det inte sker några mer kräkningar idag.

Likes

Comments

Jag vet egentligen inte vad jag lyckats gjort i ett tidigare liv för att förtjäna denna otroligt långa spiral av konstant otur som av någon anledning verkar förfölja mig och de som står mig nära?
Det är nästan skrattretande hur domnioeffekten slår till med full kraft så fort något litet börjar svaja!

Veckan var redan kaotisk från början, i måndags skulle Max till att börja med egentligen varit på specialistmottagning för tänderna (pga hans opererade gomspalt, för få tänder och prs) men då livet inte var med oss så fick vi ställa in med kort varsel. Vilket iofs gjorde att jag hann förbereda mig liiiite mer inför tisdagens möte med LSS från Socialtjänsten. (kommer ett längre separat inlägg om det så snart jag får möjlighet att skriva klart via datorn)
Mötet var ett såkallat hembesök, dvs två st damer från LSS var hemma hos oss (i vårt fantastiskt organiserade kaos ) för att träffa mig och främst då Max för att göra en bedömning samt påbörja en "utredning" för att kunna besluta om jag som ensamstående mamma till Max med hans problem överhuvudtaget kan få någon hjälp alls. (vilket baseras helt på Max omsorgsbehov)
Detta resulterade ju såklart i att jag fick berätta precis ALLT om ALLT, om alla problem, hans vårdbehov, alla kontakter, alla hemska nätter osv. Efteråt var det som om någon kört över mig med en långtradare, mentalt var jag helt slutkörd och migränen knackade på dörren lika självklart som ett brev på posten.

Trots ett huvud tungt som betong, var det bara upp och hoppa tidigt på onsdag morgon för att lyckas vara på helt andra sidan stan i en annan kommun på morgonen för att få en ortoped att titta  samt ge ett utlåtande om mina fruktansvärt dåliga knän. Svaren jag fick veta var inte direkt något roligt alls utan nu blir det helt nya fighter att ta vidare med läkare och kräva vård/hjälp åter igen.

Efter detta (lagom mör och ont som bara den) hem en liten stund innan jag hämtade pojkarna på dagis. Iväg till storvaruhandeln (den enda som finns här ute på landet, haha), rodda runt kundvagn med två övertrötta bananätandes bustroll samtidigt som jag försökte storhandla.
Hem, fixa mat lagom till att upptäcka att stora killen helt plötsligt från ingenstans får världens feber. Övertrötta mamman ringer förvirrat till dagis och sjukanmäler båda två.

Torsdagen varvas av tuchmålningar, baxa ved (världen blev plötsligt iskall och vårt gamla hus behöver eldas för att vi inte ska frysa ihjäl när elementen inte hinner med att ställa om).

På torsdag kväll sen börjar såklart även Maxen insjukna, han är verkligen som en tvättsvamp den stackaren och bara suger åt sig alla bakterier och virus som finns i närheten. Dock så blir han alltid sämre än någon annan pga sitt kassa immunförsvar.

Fredagen varvades med film, mys, syskonkärlek och febertoppar. Nätterna spenderades med två svettiga älskade mammiga bustroll som irriterat försökte slåss om vem som skulle ha mest mammakärlek tills klockan slår halv fem och lillebror anser att man inte kan sova längre då när man är sjuk.

På lördagen får Storebror så ont i sina ben att han bara gråter hysteriskt om han så bara ställer sig upp, mammahjärtat går sönder och mormorn erbjuder sig att komma ut. Vi planerar att kunna passa på att umgås lite och kanske kolla på en film när barnen somnat även om de är lite sjuka då det var evigheter sen vi bara hade tid att prata lite med varandra utan tusen olika måsten samtidigt.

Efter rådgivning så avvaktar vi måndagen och barnmedicin för storebror då han trots allt är såpass pigg och blir smärtlindrad ordentligt med ipren + Alvedon varvat. Barnen somnar av utmattning från både feber och mormor tidigare än vanligt och vi börjar förbereda för en trevlig kväll. Lagom tills filmen börjat, osten är framplockad och mormor hunnit hälla upp sig ett glas vin vaknar Max i panik.

Som ett elegant kylskåp springer jag uppför trappan och lyfter upp honom i hopp om att storebror inte ska hinna vakna. På väg ut genom dörren börjar han få uppstötningar, vi skyndar oss ner för trappan, han snyftar i min famn. Jag slänger av mig mina fabulösa fårskinnstofflor (världens bästa grej när man bor i gammalt hus utan golvvärme för övrigt) och sätter mig med honom i knät i en av barnfotöljerna  (hinner inte längre då han fått flera uppstötningar på vägen dit), håller i honom med ena armen och ger hans panna stöd med den andra. (han sitter med ryggen mot mitt bröst) Jag pussar honom på kinden och viskar i hans öra att han är såå duktig, att det inte är någon fara, såja såja mammas kille.

Hans luftstrupe kollapsar av muskelkramperna som kräkningarna medför, så genom att hålla hans huvud och med min kropp ge honom stöd så han inte kan kasta sig bakåt i panik när han inte får luft hjälper honom att minska risken att lyckas aspirera en del av spyorna. Även om mammahjärtat går sönder varje gång som jag behöver "tvinga" honom på detta sätt.
Men vad ska man göra?

Resten av natten plus söndagen flyter på i samma tecken, mormorn åker hem på söndagen för att kunna komma tillbaka på måndagen (igår) för att ta med storebror till barnmedicin för benen. Medan jag fortsätter kämpa med Maxens skyhöga feber, kräkningar och andningsproblem. (de blir värre vid sjukdom då slemmet eskalerar och sätter sig i luftstrupen + lungorna och gör att han lättare kräks och blir tungandad)

Storebror får order om vila+värme samt röra sig i den mån han klarar av och orkar själv trots smärtan. Som tur är så verkar det inte vara höftsnuva eller barnreumatism som vi var oroliga för! Dock ska vi ha honom under uppsikt och blir han inte bättre eller sämre så skulle vi komma tillbaka igen. Vilket känns skönt för vid detta laget känner ju alla sköterskorna och nästan alla läkarna oss där, sköterskorna är de finaste jag stött på och hjälper mig alltid med rådgivning och stöd även om de inte har möjlighet att ta emot Max när han är sjuk pga att de varken har utrustning eller tillräcklig specialiserad kunskap kring alla hans besvär.

Just nu är vi insnöade jag och Maxen här ute på landet, han varvar mellan att vara febrig/ledsen/mammig/utmattad och är fruktansvärt slemmig.. Jag har försökt med alla mediciner jag har för att underlätta andningen men det blir inte bättre, dock så har han bara fått upp lite slem imorse och sen fått behålla det han druckit och fått i pegen. Även om det egentligen inte är några mängder, så är det ju bättre än ingenting. Dock så försöker jag komma på hur sjutton vi ska göra, det lutar åt att försöka ta oss in till barnsjukhuset men hela stan är lamslagen av snön. Frågan är hur vi ska ta oss dit?

Det är i lägen som dessa som man önskar att man vore två. Mvh mamman som lider av sömnbrist sen i tisdags och som dessutom fått sin beskärda del av barnens fantastiska förkylning!

Likes

Comments