Hei! Herlighet så fort dagene går, jeg rekker jo ikke skrive mer enn én gang i måneden. Her skjer det alltid noe og vi har det veldig bra, både på skolen og på fritiden. Jeg begynner å kjenne at jeg har veldig hjemlengsel, så det var perfekt at jeg fikk besøk av min barndomsvenninne denne helga. Hun var her bare i tre korte dager, men vi fikk gjort veldig mye likevel! Vi var til og med i et annet land (hehe, ja, det ligger 20 minutter unna med tog). Fredagen hun kom var vi overalt i Nice og på kvelden dro vi på Sansas (den lokale baren hvor alle studentene møtes) for å møte flere folk og ha det hyggelig der. Jeg har også nå lært at kakao her ikke er helt kakao, for franskmennene kaller det "chocolat chaud" som er direkte oversatt til "varm sjokolade", noe jeg kjøpte. Og ja - jeg fikk bokstavelig talt en smeltet sjokoladeplate i en kopp. Kunne ikke drikke det, haha. Så den koppen ble stående... Tok veldig mange bilder denne helgen, så legger ved noen her.

Vi møttes på Gare Thiers for å ta toget til Monaco sammen (heldigvis bodde Tina på et hotell like ved), og vi reiste kjapt til det fine landet. Da vi kom frem visste vi ikke hvilken buss vi skulle ta eller hvilken retning vi skulle dra, fordi ingen av oss har vært der før. Vi søkte oss frem, kjøpte bussbilletter og hoppet rett og slett på første buss som kom og håpet på det beste. Vi fulgte godt med ut av vinduet om vi så en plass vi kunne gå av, helt til vi plutselig ankom et stort julemarked som var utrolig nydelig. Trykket kjapt på knappen og fikk gå av der. Det var helt nede ved havna, så alt var veldig fint.

Vi kom oss inn på markedet og vi fikk med en gang julefølelse og glede. Det var så mange fine boder der, med mat, julegaver, snacks, suvenirer og mer. Det var også et stort pariserhjul, skøytebane og flere ting man kunne gjøre inne på det store markedet, så vi var der i en ganske lang tid. Men vi er jo ikke akkurat i Monaco hver dag heller.

Vi kjøpte oss Churros (som er nesten likt smultringer, men formet som lange pinner), popcorn og mer godt. Det var veldig folksomt der, og man kan se at Monaco er en by med mye penger. Det var så mye julebelysning og dekorasjoner der at det var nesten som å komme til nordpolen for en liten stund. Vi hadde jo helt glemt at det faktisk fantes et julemarked der, så vi ble positivt overrasket da vi ankom plassen. Føltes nesten litt ut som å være i Norge igjen med all den fake-snøen, skøytebanen og ikke minst kulda som har kommet nå i desember. De solgte også gløgg og kakao, og hadde mindre karuseller for de minste. Anbefaler alle som bor rundt Monaco å ta turen til markedet for en fin juleopplevelse.

Vi var i Monaco utrolig lenge, og da vi var klare til å dra hjem var det allerede iskaldt og mørkt ute. Vi kom oss omsider tilbake til togstasjonen og dro tilbake til Nice Ville. Klokken var ikke mer enn ni, tror jeg, da vi kom hjem igjen, men vi hadde gått mye og gjort veldig mye, så vi var begge utslitte. Kroppen lengtet etter senga og en god film, selv om det var lørdag og tidlig. Det var utrolig hyggelig å se igjen venninnen min igjen, for det er alt for lenge siden vi har møttes, i tillegg til at vi møtes alt for sjeldent. Men slik er det når man bor i forskjellige byer og har jobb og sitt eget liv. Var alt i alt en superfin helg med ei god venninne, og det hjalp veldig med hjemlengselen som kommer smygende inn i hodet mitt.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

EFmoment

Hei, alle sammen! Nå skal jeg fortelle min reise mot EF Nice og hva som lå bak valget mitt om å studere i utlandet. Det er absolutt ikke lett å bestemme seg for om man skal slippe alt og reise til et annet land og heller ikke når man ikke vet helt hva man kan forvente seg. Skal prøve å utdype så godt som mulig, så håper jeg dere får litt hjelp eller nye tanker av det dere kommer til å lese. Gjerne legg igjen en kommentar dersom dere lurer på noe mer.

- HVORFOR JEG VALGTE Å REISE -

Jeg hadde et ganske bra liv hjemme i Trondheim - en nydelig hybel med gode venner, familien min bodde nært, og ikke minst en fantastisk jobb hvor jeg trivdes hver eneste dag. Jeg har tidligere bodd flere år i Oslo (mitt favorittsted) og jeg hadde den beste arbeidsplassen, kollegene og kundene der som løftet opp hverdagen min og ga meg stor motivasjon til å gå på jobb. Årene mine i United Colors of Benetton hjalp meg til å innse at det var butikk jeg ønsker å jobbe med resten av livet mitt, og der yter jeg 110% fordi jeg elsker alt rundt meg; klær, mote, mennesker, kampanjene og å hjelpe andre.

Etter noen år innså jeg som sagt at der vil jeg være - men jeg vil ha mer. Jeg trenger mer ansvar, mer å gjøre, nå høyere opp og være en del av noe større enn bare det som foregår i selve butikken. Derfor bestemte jeg meg med tungt hjerte å søke på skole og forlate Oslo for denne gang. Dermed gikk turen tilbake til Trondheim og jeg fullførte studiet Butikkledelse. Etter endt studie følte jeg at jeg ikke var helt klar for å hoppe inn i min nye hverdag ved å bosette meg i Oslo igjen, finne mann, få hus og alt det der. Jeg måtte oppleve mer før jeg var klar for det. Min store passion har alltid vært å bo og leve i Frankrike, og ikke minst lære meg fransk så godt som mulig og jeg har hatt et stort ønske siden ungdomsskolen å snakke flytende fransk fordi jeg elsker språket. Da begynte søken etter hvilke muligheter jeg hadde.

- KONTAKT MED EF -

Jeg ble raskt nysgjerrig og spent på hva EF hadde å tilby etter å ha lest gjennom alt på hjemmesiden deres. Derfra bestilte jeg også en gratis brosjyre for å få lese mer om hva de kunne tilby meg i det landet jeg ønsket å reise til, i tillegg til pristilbud for de ulike destinasjonene og periodene. Jeg ønsker jo selvfølgelig å være så lenge som mulig, derfor passet det meg perfekt at EF tilbyr studieår utenlands på både 6, 9 og 11 måneder. Selv om alt dette hørtes fantastisk ut, var det vanskelig å ta et valg om å dra når man fortsatt har mange spørsmål i hodet, derfor fikk jeg senere avtalt med en hyggelig jente fra EF å bli ringt opp for å få forklart alt i tillegg til å få svar på alt jeg lurte på. Det anbefaler jeg alle å gjøre, for det hjalp utrolig mye og etter telefonsamtalen som varte i over en time, satt jeg igjen med én eneste følelse: jeg må gjøre dette! Jeg ville få en ny opplevelse, se et nytt land og ny kultur, og komme hjem til å snakke et nytt språk.

Jeg fikk hjelp med alt mulig; hvilken destinasjon i Frankrike som passet meg best og hvorfor, hvordan jeg skulle søke til Lånekassen for å få stipend/lån for hele studieåret mitt, hvor mange måneder som passet meg basert på min informasjon, hva jeg kunne forvente, informasjon om skolen og hverdagen, informasjon om bosituasjoner og mye mer. Da alt var oppklart bestemte jeg meg med en gang at jeg skulle reise. Det tok ikke lang tid før jeg takket "ja" til skoleplassen og kunne begynne å glede meg til alt det nye som skulle skje i livet mitt. Endelig skulle drømmen min bli oppfylt.

- VALG AV DESTINASJON -

Som dere har forstått så ble destinasjonen min Nice i Frankrike. Mitt førstevalg var faktisk Paris fordi... ja, det er Paris, hallo! Men jeg er av den typen som elsker sol og varme, å kunne bade i havet hele året rundt og generelt liker å kunne nyte hverdagen under palmer og vakker natur. Derfor endret jeg valget mitt etter telefonsamtalen hvor jeg fikk forklart hvordan det var å bo i både Paris og Nice. Jeg skal være her i 9 måneder, som var akkurat passe for meg til at jeg får lært meg mye fransk - kanskje nært flytende, men også at jeg ikke blir borte så lenge fra familie og venner. Jeg er ikke en person som pleier å få hjemlengsel, men jeg har tidligere bodd i utlandet i 9 mnd og fikk føle på det på slutten at jeg savnet alt ved hjemstedet mitt og måtte hjem. Nå har jeg vært her i litt over én måned og har allerede lært utrolig mye og jeg greier å føre samtaler på fransk og forstå veldig mye. Utrolig hvor fort man lærer når man har språket rundt seg til enhver tid! Jeg valgte også å ta et intensivt kurs som vil si at det er flere timer på skolen (32 timer i uken), men som gjør deg flinkere på kortere tid. Det var også målet mitt og man har fortsatt mye tid til overs til å gjøre ting utenfor skoletiden.

- VALG AV BOSITUASJON -

På telefonen fikk jeg snakket mye om hvordan jeg ville at min bosituasjon skulle være. Her kunne man velge mellom å bo i en vertsfamilie eller på et studenthjem. Her var mitt førstevalg studenthjem, men der må man "klare seg selv" (ikke at det er noe problem), man lærer ikke språket utenfor skolen og det koster en del penger som jeg heller ville spare på å bo gratis hos en vertsfamilie. Her får man gratis frokost og middag hver eneste dag, man får bo gratis, bo med andre venner, får hjelp til lekser og lærer språket hjemme da de fleste vertsfamilier ønsker å føre samtaler på fransk. Dette var jeg litt bekymret for i starten, men herlighet så mye jeg har lært over middagsbordet ved å prøve og snakke fransk med alle de andre. Er også en god følelse når vertsmoren min nevner hvor flinke vi har blitt og er imponert over oss. Må jo nevne at jeg også har fått den beste vertsfamilien i hele verden - men det blir et annet innlegg. Så, anbefaler alle å velge vertsfamilie, for det er faktisk ikke mange her som bor på studenthjem i tillegg til at man får en helt annen opplevelse via en "ny" familie her - nytt bekjentskap og nærhet til de andre studentene man deler rom med. Før turen til Nice fikk jeg også legge inn et ønske om hvem jeg ville bo sammen med, dersom jeg hadde funnet noen andre som skulle dra eller bare eventuelt hvilken nasjonalitet eller alder jeg ønsket å dele rom med. Jeg bor med en svensk jente som jeg kommer veldig godt overens med og er strålende fornøyd med det. Hun skal bare være her til desember, men da kommer min nærmeste venn her nede i Nice for å bo med meg, for vi kan nemlig bytte vertsfamilie når vi ønsker det, noe som gjorde valget mitt enda mer betryggende! Er man uheldig og ikke liker familien sin, eller hva enn grunnen måtte være, hjelper skolen deg samme dag og du får tildelt en ny familie allerede dagen etter. Har en venninne som gikk gjennom denne prosessen og hun er super fornøyd i dag. De som jobber på skolen er i tillegg veldig hyggelige og hjelpsomme.

Er utrolig glad for at jeg faktisk sitter og skriver dette innlegget fra Nice nå i kveld. Kan nesten ikke forstå at jeg måtte tenke meg om to ganger før jeg valgte å dra hit. Det er så mange fine plasser å se og så mange ting å gjøre. Har fortsatt ikke etter en måned hatt en eneste kjedelig dag, så ser frem mot de neste åtte månedene her på denne varme, herlige og fine plassen jeg har kommet til. Det kommer også nye elever hver eneste mandag, så her finner man lett nye venner og noen å tilbringe dagene sine med i tillegg til at det skjer flere utflukter og happenings gjennom skolen hver uke.

Jeg håper dere som har lest innlegget og kanskje sitter i samme båt som jeg gjorde for tre måneder siden har fått svar på hvorfor man skal velge EF og generelt fått svar på spørsmål rundt prosessen. Jeg anbefaler alle som er usikre å gjennomføre dette! Det kommer til å bli et av de beste valgene du ser tilbake på, du får nye venner for livet, se en helt ny kultur, smake ny mat, du får forsterket CV'en din og ikke minst minner for livet. Og er dere usikre eller nysgjerrige, som jeg var i starten - kontakt EF på hjemmesiden og be om en hyggelig telefonsamtale. Der vil de svare på alt mulig. Har dere noen spørsmål, svarer jeg også gledelig i kommentarfeltet! ❤

Likes

Comments

Hverdagen
I dag dro Denise og jeg en tur til et kjøpesenter som ligger 40 minutter unna med buss, Polygone Riviera. De har utrolig mange butikker der, og det beste er at de har butikker som ikke finnes i Norge! For første gang fikk jeg handlet på Forever 21 og Primark! Det var utrolig godt å komme seg ut igjen etter å ha vært syk med influensa og virusinfeksjon i nesten en uke nå. Har ikke vært på skolen på lenge, men etter et legebesøk i Nice i går føler jeg med allerede friskere og er omsider på bena igjen. Gleder meg faktisk til å komme på skolen i morgen (før det er helg og det blir enda mer avslapping).
Har hørt veldig mye om Primark, men i og med at det ikke finnes hjemme i Norge, har jeg aldri vært der før. Jeg kjente med en gang jeg gikk inn dørene at bankkortet kom til å bli svidd der. Det er litt som Ikea - man tenker at alt er så billig at man tar med seg halve butikken til kassen, noe som skjedde i dag. Trenger jeg å nevne mer enn at det ble blant annet fem nye vesker? Herlighet.... Men gøy var det! Og de hadde fått inn så mye klær og ting til jul, fikk utrolig julefølelse av å gå inn der. Kommer nok til å dra tilbake før jeg reiser hjem til jul, for å kjøpe litt julegreier å pakke med meg i kofferten. Det ble faktisk ingen nye klær fra Primark, men det var ikke noe som var "wow" der heller, noe jeg hadde forventet.
Det var så utrolig fint der! Vi fikk ikke gått igjennom hele kjøpesenteret fordi Primark tok flere timer, men de fleste butikkene finnes også ved Masséna, der vi bor. Derfor valgte vi heller å sette oss med en cola hver etter Primark-turen, for da verket det i både rygg og føtter. I tillegg er det så varmt her at vi var svette og slitne, så vi gikk deretter til bussholderplassen for å dra hjem igjen til middag som ble servert kl. 19.30 hos vertsfamiliene våre. Skal fortelle mer senere om hvordan det er å bo hos en vertsfamilie, og det kan jeg love blir et detaljert og positivt innlegg.

Likes

Comments

Personlig

Jeg har alltid vært en litt urolig og rastløs sjel når det kommer til hvor jeg bor. Jeg blir raskt lei av å bo på samme plass over lengre tid og trenger å være spontan og få nye opplevelser. For noen år tilbake flyttet jeg spontant til Gran Canaria for å jobbe og leve livet der. Det var rett og slett fordi jeg var utrolig lei av å bo i Trondheim, hvor ingenting skjedde og det alltid var det samme gamle. Var egentlig lei av å bo i selve Norge med tanke på kaldt vær, samme A4-liv over flere år og mye annet. Så, jeg tok med meg sparepengene mine og flyttet ned i håp om å finne både jobb og plass å bo.

Det var en helt utrolig opplevelse, med mange fine minner, gode venner for livet og en helt ny hverdag å ta del i. Ble ikke mer enn åtte måneder da det ikke var helt optimalt å bo midt i Playa del Ingles - den største partyplassen på Granca. Ble da værende i Norge (Oslo denne gangen for å teste ut en ny by) i litt over to år, deretter gikk jeg skole i ett år for å få litt mer fylde på CV-en min. Men etter det var jeg igjen klar for å forlate Norge for å oppleve mer av verden og få flere nye minner. Denne gangen ble det rett og slett Frankrike fordi det alltid har vært min drømmesituasjon å bo der. Ville også ha litt sol og varme i hverdagen, så turen gikk til Nice hvor man finner den franske rivieraen og strender overalt.

Jeg har tidligere studert fransk på skolen i seks år og har alltid elsket språket, så nå bestemte jeg meg for at jeg i tillegg skulle lære meg å snakke nokså flytende fransk på den tiden jeg bor der. Det var en dobbel win-situasjon som jeg ikke forstår at jeg ikke har gjort tidligere. Men bedre sent enn aldri, og det er nå jeg må gjøre det når jeg fremdeles ikke har mann, barn, hus, hytte og alt som hører med familielivet. Litt vanskeligere å gjøre slikt når det er i gang.

Jeg valgte derfor å studere fransk gjennom språkskolen til EF, og valgte å starte med 9 måneder i første omgang. Skal skrive et eget innlegg om hvorfor jeg valgte EF og hvilke opplevelser jeg har hatt med de hittil, for det er mye å skrive om. Men kan avslutte med å si at de første ukene som har virkelig gått har vært over all forventning, hvor jeg allerede har fått mange venner for livet, trives godt både på skolen og i hverdagen og nyter livet her i Nice!

Har veldig mye å gjøre i hverdagen, men skal prøve å oppdatere så snart jeg har tid igjen. Akkurat nå befinner jeg meg hjemme i Norge med ørebetennelse og halsbetennelse, så reiser ikke tilbake før onsdag neste uke. Men følg meg gjerne på Instagram, for der oppdaterer jeg mye oftere akkurat nå da det ikke tar så mye av tiden min.

Likes

Comments

Hverdagen

Veeeeel, da har jeg endelig landet og er fremme i Frankrike, mitt hjem de neste 9 månedene. Kom egentlig frem for to uker siden, men dagene har gått så alt for fort og vi har hatt ting å gjøre til enhver tid. Skal fortelle mer om skole, familie og venner når jeg har litt bedre tid, men nå ville jeg bare få startet bloggen slik at dere som har lyst kan følge meg og mitt liv videre her. Legger ut mye på Instagram @andersenannn og Snapchat @Annlively også.

Likes

Comments

Hei alle sammen! Jeg flytter til Nice, Frankrike i september, og vil derfor begynne å dele reisen min med dere fra den tiden. Frem til da fikser jeg bare på designet og justerer bloggen. Håper dere vil følge meg fra september av, da vil jeg skrive om min hverdag nede ved den franske rivieraen og hvordan livet der er på både skole og jobb. Jeg vet det er en stund til enda, men sommeren går alltid fort, og når det nærmer seg vil jeg ikke ha mulighet til å tenke på å lage en blogg. Derfor er det best å fikse ferdig alt nå slik at jeg kan legge ut første innlegg allerede første dagen der nede. - Ann

Likes

Comments