Header

Det är många som upplever att deras hår är slitet. Nästan allt man gör med håret sliter på nått vis, mer eller mindre.

Så jag tänkte dela med mig av lite tips man kan göra för att vara snällare mot håret och de flesta av dessa tips försöker jag hålla mig till.


-Använda ett örngott i silkestyg eller sidentyg. (satin är ett sätt att väva själva tyget på så inte samma sak som siden/silke) För på natten så gnids huvudet emot kudden och det blir friktion som gör att håret slits, men om man har ett glansigt örngott så blir inte friktionen lika stor. Eller varför inte en nattmössa i siden/silkestyg? Men har du sovkamrat så kanske den bäst åker på när lampan är släkt haha


-När det gäller borstning så sliter all borstning tyvärr på håret. Men om man använder en "snäll" borste såsom en tangleteezer så böjer sig piggarna istället för att dra i håret om den stöter på en tova. Dela gärna upp håret i mindre delar och börja i topparna och arbeta dig försiktigt uppåt. Det ska inte låta kras när du borstar för då är det håret som dras sönder. Och stöter du på en tova så är det skonsammaste att försiktigt reda ut den med fingrarna. Många säger att man inte ska borsta/kammar håret när det är blött men jag kammar alltid mitt hår i duschen med en bredtandad kam, men det är viktigt att håret är fullt med slajmigt balsam när man gör det så att kammen glider lätt igenom håret. Det allra bästa om man kan är egentligen att bara reda ut håret med fingrarna.


-All tvätt av håret sliter men en skonsam tvättmetod där man inte använder uttorkande alkoholer och sulfater gör stor skillnad både för håret och hårbotten.

HÄR skriver jag om hur jag tvättar håret och vad för produkter jag använder. HÄR skriver jag om varför jag rekommenderar balsammetoden.


-Värmestyling sliter på håret och det vet säkert de flesta redan så dra gärna ner på det och försök att låta håret självtorka så ofta det bara går, eller använd hårtorken på kallt läge istället för varmt, det tar lite längre tid att torka med kallt men det sliter så mycket mindre. Det finns värmeskydd som är godkända i balsammetoden(om man nu använder sig av den metoden) men ofta innehåller dom alcohol denat som är ett uttorkande ämne, men hellre ett något uttorkande värmeskydd än att platta, locka eller föna på ett hår utan något alls.


-Försök att tvätta håret så sällan det går. Ett torrschampo kan göra att man kan vänta med tvätten någon eller några dagar extra. Batistes alla torrschampon är utan silikoner och mineraloljor och därmed godkända i balsammetoden(guuud som jag tjatar om den där balsammetoden haha) Man kan även använda sig av maizena eller arrowrot(finns i kryddhyllan) om man har ljust hår eller kakao om man har mörkare. Lättast är om man tar en puderborste och duttar försiktigt i benan och sen vänder upp och ner på huvudet och skakar ur.

-Hårsnoddar och klämmor av metall sliter också på håret. Så försök att använda tjockare typer av hårsnoddar för de sliter mindre än tunna. Och undvik att ha tofsen på samma höjd hela tiden för då kan håret slitas mer just där, så variera höjden

Och undvik gärna snoddar med metall. När jag använder bobby pins (heter de så? Ni vet de små klämmorna alla använder som är lite vågiga på ena sidan) så brukar jag dela lite försiktigt på klämman så att pinnarna inte går ihop och så det blir en halv eller en millimeter emellan pinnarna, känns som de sliter något mindre om de inte går ihop helt när man pressar in dom i håret och när man sen drar ur dom från håret.


-Jag brukar torka mitt hår med en T-shirt istället för en frotté handduk, och bara trycka och krama när jag torkar istället för att rufsa runt och gnugga håret.


-Sov inte med blött hår för håret är extra känsligt och skört när det är blött. Och sov helst med en fläta eller samla allt hår till en bulle uppe på huvudet.


Så, det där var mina bästa tips, var det nått tips som var nytt för er?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min vän Pernilla börjar med balsammetoden idag så det ska bli spännande att se vad hon tycker om det. Hon ville ha det så enkelt som möjligt för sig så vi bestämde att hon ska använda ett schampo utan starka sulfater ist för att tvätta med balsam (ett sånt schampo är nästintill lika snällt) För när man tvättar med balsam så ska man massera hårbotten väldigt noga så att man löser upp all smuts men med ett sulfatfritt schampo så behöver man inte massera fullt så länge. och med balsam så är det riktigt noga att man sköljer tills hårbotten får en sträv känsla för får man inte bort allt balsam så är balsamet uppblandat med smutsen och fettet som var i hårbotten och då blir inte håret rent om det finns balsamrester kvar. Så hon valde ett godkänt schampo från body shop rainforest serie.

Och som leave(balsam man inte sköljer ur) så valde vi ett balsam istället för två stycken som jag har. Så där tog vi tresemme naturals som innehåller både fukt och olja.

Så jag tänker fråga henne om ett tag om vad hon tycker om denna metoden och om hon stöter på några problem och berätta för er hur det går för henne. Hon har även tagit en före bild så vi kan jämföra och se om det blivit någon förändring. Riktigt spännande tycker jag.

Är ni fler som hoppat på balsammetoden? Eller en variant av den?


Detta fick även mig att fundera på hur det kom sig att jag började med balsammetoden. Jag har alltid varit intresserad av hår och allt som har med skönhet att göra. Såg jag ett nytt schampo och balsam så köpte jag det vilket har resulterat i att min dusch har svämmat över med flaskor.

Men hela tiden så har jag haft väldigt tunt hår som lätt har trasslats och på gymnasiet började jag bleka mitt hår och platta det nästan varje dag och det gjorde ju inte saken bättre.

Jag har blekt håret fram till kanske 6 månader sen och nu har jag tänkt att låta min egna hårfärg växa ut. Mitt redan tunna hår klarar helt enkelt inte av starka blekningar och jag måste erkänna att jag börjar trivas riktigt bra i min naturliga hårfärg och ser fram emot sommaren när solen kommer bleka ljusa slingor så som jag hade när jag var liten.


Så en kväll satt jag och sökte efter hur man får glansigare och hälsosammare hår och kom ganska snabbt över balsammetoden. Jag nördade in mig på den totalt och läste allt jag kom över och bestämde mig för att börja. Om jag ska erkänna så hade jag inte jättestora förhoppnigar och jag hade börjat acceptera att mitt hår var tunt, vissa har tunt hår och andra har tjockt hår tänkte jag.

Så jag köpte hem sista schampo, balsam och ett balsam att använda som leave in.

När jag hade använt mitt sista schampo så var mitt hår riktigt strävt torrt och trassligt och detta var ju den riktiga kvaliteten på håret. Jag tog i lite balsam i längderna och lät det sitta kvar i håret. När håret var torrt så kändes det väldigt annorlunda jämfört med hur det hade känts med mina andra schampo och balsam som var med silikoner och mineraloljor. Och håret kändes allt annat än bra.

Gången efter så tvättade jag enbart med mitt tvättbalsam och det kändes bra att tvätta med ett balsam och slippa den torra riktigt sträva känslan som det blivit med mina andra schampo. Så jag fortsatte att tvätta med balsam och redan efter några gånger så började mitt hår kännas mycket bättre och friskare.

Och rätt som det var så har det gått 1 år (6-8 månader strikt med balsammetoden) och jag hittar av en slump en bild på hur mitt hår såg ut innan och bad min sambo ta en bild på mitt hår nu för att jämföra. Och detta är bilderna jag fick framför mig.

(HÄR kan ni läsa om min hårvårdsrutin och produkterna jag använder)Så fördelarna jag upplevt med balsammetoden är:

-Håret blir glansigare

-Upplever att det växer snabbare iom att man masserar hårbotten regelbundet när man tvättar håret.

-Håret slits inte på samma vis när man inte använder starka sulfater

-Lättare att spara till långt hår

-Tovar mindre

-Mindre frissigt

-Tjockare hår efter ett tag

-Lockar och annan styling håller längre

-Lent och mjukt hår

-Jag fäller mindre hår, knappt nått alls faktiskt

-Hårbotten mår bättre

-Mindre fett hår


Det negativa med balsammetoden:

-Tar längre tid att tvätta håret

-Jobbigt i början att hålla koll på vilka produkter som är godkända. (men man lär sig snabbt och det finns bra listor med produkter som är godkända)

-Fett hår snabbare i början tills hårbotten stabiliserat sig, Använder man starka sulfat ämnen(vanliga schampon) så torkar man ut hårbotten och hårbotten måste producera mer fett. Mildare tvättmetod torkar inte ut hårbotten och fett produktionen minskar.


Likes

Comments

Nu killar blir det lite skäggsnack, så ni också får något att läsa på bloggen.


Jag hyllar balsammetoden jättemycket och vissa delar i den funkar alldeles utmärkt även till skägg. Balsammetoden går ut på att tvätta med balsam som är en snäll metod och är utan starka sulfater. Sulfater finns i de flesta tvålar och schampon och är ett riktigt starkt uttorkande ämne som helt enkelt torkar ut håret(och kroppen också för den delen) och för att håret då till exempel inte ska kännas torrt så finns det också silikoner och mineraloljor som maskerar och lägger sig som en hinna utanpå hårstråna och gör att håret känns friskt och glansigt, men i själva verket brukar det oftast vara väldigt torrt för fukt kan inte tränga in i håret när silikon och mineralolje hinnan finns där.

Min sambo använder sig av denna metoden och han gick till en barberare för ett tag sen som berömde hans skägg och sa att det är sällan han stöter på ett så mjukt skägg, han sa att det bara är ungefär 1 av 30 som har det. Det finns klart även olika kvalitet när det gäller skägg men jag vill nog ändå ta en liten del av äran till balsammetoden.


Så om man väljer att börja med balsammetoden till sitt skägg(eller hår) så måste man först få bort eventuella silikoner och mineraloljor som finns i det så att den fukt man ska tillföra verkligen kommer åt skäggstråna och då behöver man ett såkallat sistaschampo och det innehåller sulfater då det är det enda som tar bort silikoner och mineraloljor. Och schampot ska givetvis inte innehålla silikoner eller mineraloljor då.

För enkelhetens skull så kan man använda utspätt diskmedel som sistaschampo(gissar att alla har det hemma) Men egentligen rekommenderar jag hellre att köpa ett sista schampo för det är "snällare" än diskmedel. Och då rekommenderar jag Neutral schampo.

När du tvättat med detta så kommer skägget säkert kännas torrt och konstigt och det är för att den riktiga kvaliteten på skägget kommit fram och inget kvar som maskerar.Därefter tar du i tvättbalsamet som är det enda som man tvättar skägget med i fortsättningen. Ta mycket balsam så det täcker skägget ordentligt och när man tvättar med balsam så måste man massera noga så det blir en så kallad "mekanisk" rengöring, då det inte innehåller starka ämnen som löser upp smutsen automatiskt. Och skölj ordentligt.

Det finns massvis med godkända balsam som man kan tvätta med men för er enkelhets skull så vill jag tipsa om två olika.

Det ena är samma märke som sistaschampot som jag rekommenderade, det är ett "lätt" balsam dvs det innehåller inga oljor och inte så mycket fukt och det är parfymfritt och bra om man har känslig hud. Och det är en lagom stor förpackning om man bara vill testa denna metoden.

Det andra jag vill rekommendera är tresemme' vibrant naturals (som även min sambo använder). Det innehåller aloe vera och avocado olja så det är bra om man har ganska torrt skägg. Men det är en stor flaska på 900ml.


Om skägget är väldigt torrt så behöver det en fuktbindande leave-in dvs man sköljer inte ur det. Och detta tar man i skägget när det är dypande blött. Har du torr hud innanför skägget så ta fukt där också.

Men om skägget inte känns torrt så kan man hoppa över fukten och ta en skäggolja direkt efter tvätten och alltid i dypande blött skägg.

Som fuktbindande kan man använda en aloe vera gel som är godkänd enligt balsammetoden och HÄR finns en lista på ämnen som ska undvikas i produkterna.

Klick vattenbaserade glidmedel är även en bra produkt med fukt (noga att det är den vattenbaserade). Nu tror ni säker att jag blivit helt tokig men det är faktiskt en produkt som innehåller mycket glycerin som är väldigt fuktbindande.

Nedan är några godkända exempel på fukt.


Även om man har fuktbindande i eller inte så är det bra att avsluta med en skäggolja och den tar man alltid i i blött skägg då det är lättare att fördela och för att oljan(räcker med några droppar, oftast mindre än man tror) kapslar in och gör att skägget behåller fukten längre.


Blev en lång förklaring men om vi ska avrunda detta så:

-Tvätta med ett godkänt balsam(massera noga)

-Behövs det fukt så ta en fuktbindande produkt i skägg och hud.

-Avsluta med en skäggolja (mr beard är ett tips och endel maxi butiker har de i hyllorna)


Ett tips om du har torr hud och mjäll/hudflagor i skägget är att borsta det med en svinhårsborste innan tvätt.

Alla produkterna jag har rekommenderat är utan silikoner och mineraloljor och om du vet med dig att du använder schampo/balsam som kan innehålla silikoner och mineraloljor så försök undvika att det kommer i skägget för då måste du få bort det med ett "starkt" schampo.

Är det någon som kommer testa detta? eller som kanske redan tvättar skägget med balsam? 

Likes

Comments

Innan jag börjar detta inlägget så vill jag bara säga tack för att ni kommer hit och läser det jag skriver. Bloggen har exploderat med besökare de senaste dagarna och det känns jättekul för mig och det gör mig extra taggad att fortsätta skriva och berätta om "hårsaker" jag läst och snappat upp. Så tack till er och fortsätt gärna att gilla, dela och kommentera =)


Har hört att det är endel som känner att de tappar väldigt mycket hår och några kanske till och med känner att håret har blivit tunnare.

Det finns flera olika saker som kan bero på håravfall och det behöver inte vara så illa som man tror alltid.

Normalt så tappar man ca 100 hårstrån om dagen (låter sjukt mycker, ja vet)

Men om man då går med uppsatt hår i kanske 2 dagar utan att borsta håret och sen ställer sig i duschen så kommer ju alla de hår som trillat av och sitter kvar i håret att samlas i duschens sil och därmed så blir det ju ungefär 200 hårstrån och då ser det ju ut som att man tappat mängder med hår.

Så i vissa fall kan det faktiskt vara såhär enkelt. Och om man tycker att man tappar mer hår vintertid och att det nästan alltid finns hår på ens kläder så är det kanske för att man klär sig i andra sorters tyger vintertid som "suger" åt sig hårstråna på ett annat vis än vad kanske tunna linnen på sommaren gör där håret kanske trillar bort från ryggen istället. Och vintertid så använder man ju mössa och halsdukar ofta och då hjälper det kanske håret som ändå ska trilla av att trilla av just då.


Sen så kan även stress eller om du varit sjuk påverka håret mycket och göra att man får en period där man tappar mer hår. Allt man gör och allt man äter påverkar håret ungefär 3 månader efter. Så fundera på vad du gjorde för tre månader sen och om det var nått speciellt som hände.


Kolla även om du tappar håret från roten eller om det är som håret brutits av. Om du tappar håret från roten så är det en liten plopp i ena änden av hårstrået. Men om håret har brutits av så ser det likadant ut i båda ändarna. Är det brutet så har du tappat det för att håret gått av för att håret är slitet.


Håravfall kan även bero på vitaminbrist, dålig kost eller sjukdom. Upplever du att du tappar mycket hår en längre tid så är det läge att göra ett läkarbesök och be dom att kolla upp om det är någon vitamin som du saknar.


Så mina vänner, se till att sova era timmar, inte stressa och ät ordentligt så mår håret bra =)


Likes

Comments

Har fått lite frågor om exakt hur det går till när jag gör "search & destroy"
Det är helt klart lättare när man får se en video på hur man gör men tyvärr kan jag inte göra en egen video ikväll och vill inte att ni ska behöva vänta tills imorgon så jag har letat reda på ett bra klipp till er och hittade en tjej på youtube som gör precis som jag. Och i slutet gör hon även en annan variant där man tvinnar håret som också verkar bra.
Så här är videon och lycka till med ert klippande :)

Likes

Comments

För ett tag sen eller närmare bestämt i somras så bestämde jag mig för att börja spara ut till långt hår. Jag skulle vilja ha hår till strax innan svanken (om jag nu kan få så långt hår för det kan inte alla, läs om det HÄR)

För att få långt hår så ska man ju inte klippa sig sägs det men håret blir ju slitet med tiden även hur bra man än sköter det och man måste ju få bort allt det slitna för slitna och klyvda toppar sprider sig lätt längre upp i håret och då riskerar man att behöva ta en bra bit på längden vid nästa frisörbesök.

Så för att få bort de torra och trasiga som finns även inuti längderna så kan man göra något som heter "search and destroy" och det bästa är att man får bort det slitna men inte förlorar någon längd på håret.


När jag gör det så brukar jag dela upp håret i nacken så det blir en del på varje axel och sen ta fram lite hår i taget av den ena delen och borsta till den lite för att sen trä håret över långfingret och sakta dra neråt och låta håret glida genom fingrarna. På så vis så kommer man åt även det slitna hårstråna som finns inuti längderna.


Vad som är viktigt är att man har en vass sax så det blir ett vasst snitt när man klipper, har man en slö sax så kan det bli att man skadar håret där man klipper och då kan håret börja klyvas snabbt igen. Jag har en speciell sax som jag endast använder till mitt hår.

Man ska ENDAST klippa de håret som är klyvt, krusat eller brutet och inte klippa alla hår som sticker upp. Man ska klippa ungefär en cm innanför det trasiga så man säkert får bort det skadade.

Har försökt att rita några "split ends" här jämte. Kan ju säga att det finns många fler varianter och när jag började så hittade jag nästan alla varianterna haha. Men nu när jag börjat ta hand om mitt hår bättre (min hårvårdsrutin HÄR) så hittar jag faktiskt inte så jätte många skadade hår längre.Ett tips för att det ska vara lättare att se håret är att om man är blond som jag då ha en mörk bakgrund, jag brukar ta en mörk handduk. Och om man har mörkt hår då ta en ljusare bakgrund. Och se till att ha bra ljus i rummet så blir det också enklare och snällare för ögonen.

Jag brukar göra en "search and destroy" ungefär varannan vecka och gå igenom hela håret. Brukar passa på när det är något halvbra på tv.

Sen var 4 månad så brukar min sambo jämna till och klippa rakt av på längden och klippa cirka 1 cm. Är snart 4 månader sen jag klippte längden sist så jag ska visa er före & efter här sen när jag väl gör det.

Anledningen till att jag inte går till en frisör och får längden klippt är att jag helt enkelt inte hittat en bra frisör som jag litar på, och så är det väl kanske lite snålhet och bekvämlighet också, för det känns onödigt att betala för något som tar 5 minuter för min sambo att göra.Har ni testat denna klippmetoden innan? Eller kom jag med ett nytt tips? Lycka till!​

Likes

Comments

Igår hittade jag en bild på mitt hår som det såg ut för 1,5-2 år sen och shit vilken skillnad! Har använt mig av balsammetoden i 1 år (slaviskt i 6-7 månader) och det har verkligen gjort stor skillnad för mitt hår.(bild längst ner)


Så nu ska jag berätta exakt hur jag har gjort.

Balsammetoden går ut på att tvätta sitt hår med balsam isf för vanligt schampo som ofta brukar innehålla starka ämnen(sulfater) som sliter på håret. Och att använda produkter utan silikoner och mineraloljor(här kan ni läsa mer ingående om det)

Det första man behöver göra när man börjar med balsammetoden är att tvätta bort alla silikon och mineralrester man har i håret. De flesta produkter idag innehåller tyvärr något av det. Man använder ett så kallat "sista-schampoo". Ett sista schampoo ska innehålla sulfater(det starka ämnet i schampoo) men inte mineraloljor och silikoner. Här är en bra lista med sådana schampon. Tvätta gärna håret två gånger med det så alla rester verkligen försvinner. Efter detta kommer håret att kännas väldigt torrt och slitet för det är den riktiga hårkvaliteten som kommit fram, silikoner lägger sig som en hinna på hårstrået och får det att verka lent och starkt men inuti är det kanske snarare torrt och sprött, och all näring kommer inte fram till hårstrået där det ska göra nytta.


Ska jag vara riktigt ärlig så har jag den senaste månaden börjat tvätta håret med ett sulfatfritt schampo (body shops rainforest volume) ist för balsam men det beror endast på att jag har så tunt skandinaviskt hår som snabbt blir platt och då kan man använda ett sk snällt schampo ist för balsam(det är nästintill lika skonsamt som att tvätta med balsam) Men jag tycker absolut att ni först ska testa att tvätta med balsam och ge det en chans. Jag har använt neutrals balsam till att tvätta med.

När man tvättar med balsam så är det viktigt att man masserar balsamet noga i hårbottnen för när det inte innehåller starka rengöringsämnen så rengör det inte av sig själv utan man får massera bort smutsen ist. Låt gärna det verka en stund också.

När du sen ska skölja ur det så ska du skölja tills håret blir strävt och gnisslande rent. För om det finns balsamrester kvar så finns även smutsen kvar i balsamet och det blir snabbare fett.Sen efter själva tvätten så brukar jag göra en proteininpackning på 1 timme(för att proteinet ska hinna gå in i håret) om jag har tid annars så hoppar jag över detta steget.

Det är inte alla hår som gillar protein och om ditt hår inte gillar det så märker du det väldigt tydligt med att håret blir strävt och konstigt. Hår som är skadat av färgning, blekning och värme brukar älska protein.

Proteinet lappar ihop det skadade fjällskiktet som uppstår när håret blir skadat och håret känns starkare, lenare och trasslar mindre.

Jag brukar använda Gliss hair refill conditioner då det innehåller myyycket protein.


Sen så använder jag leave-in, dvs inpackning/balsam som jag inte sköljer ur.

Håret ska vara rinnande blött när man tar i detta för att det ska fördela sig lättare i håret.

Först tar jag garnier respons pärlemor & körsbär inpackningen och jag tar i längderna lite ovanför öronen. Man kan ta i mer än man tror av denna då den endast innehåller fukt och inga oljor så gör den inte håret tungt eller fett.

Ovanpå fukten tar jag garnier respons avocado & shea (fortfarande i droppande blött hår, splasha på lite mer vatten innan om du inte har så mycket vatten kvar i håret) då den innehåller fett och smör som kapslar in fukten i håret och gör att fukten tar längre tid på sig att försvinna och avdunsta från håret. Man kan ta ganska mycket av denna också men jag tar bara från öronen och ner då den innehåller smör/olja så kan håret kännas fett om du tar det uppe på huvudet. Men i längderna kommer inte håret att kännas fett sen när det väl torkat så oroa dig inte för det. Ta i så mycket att håret känns som blött sjögräs (hmm?)

När håret är såhär slajmigt brukar jag även passa på att reda ut ev tovor och kamma igenom längderna med en bred kam.

Sen så kramar jag bara ur allt vatten och låter håret självtorka eller blåser det med svag värme om jag inte har tid att vänta på torkningen


En anna sak man kan göra som också stärker och motverkar att håret slits är att man tar i ren kokosolja i längderna minst 8 timmar innan man ska tvätta håret (jag brukar ha det i över natten) För just kokosoljan är en penetrerande olja som tar sig in i hårets kärna och gör så att vattnet inte tränger in lika djupt i hårstråna och därmed inte sliter fullt så mycket. Men det är noga att man inte tar för mycket. Håret ska bara precis kunna absorbera allt så det räcker ofta med mindre än vad man tror, jag tar ca 3-4 droppar och på morgonen är det nästan ingen olja kvar.


Alla dessa produkterna jag rekommenderat är godkända enligt balsammetoden och det finns även godkända hårprodukter såsom hårspray, värmeskydd, torrschampo osv. så var noga att kolla upp så allt du använder till håret är godkänt och att du inte får i silikoner eller mineraloljor för det kan inte balsam eller sulfatfria schampon tvätta ur utan kräver starka sulfarer för att tvättas bort.


Hoppas ni blivit inspirerande och är det något ni undrar så är det bara att fråga på =)

Likes

Comments

Nu är det drygt två timmar kvar tills 2015 börjar. 2014 har gått alldeles för snabbt och det känns som att man inte fått gjort nånting, men egentligen har man ju hunnit med rätt mycket.
2015 kommer det fortsätta med renoveringen av huset. Har lite småsaker med elen kvar som ska fixas här nere och toaletten, sen så är hela nedervåningen klar. Och då ska det börjas med ovanvåningen. Har inte riktigt bestämt hur vi ska göra där uppe men ljust och fräscht ska det bli iaf.
Så vad hittar jag på nu då? Nyår och allt. Jag bestämde mig faktiskt för att bara ha en lugn kväll med sambon och min bror. Har lagat god mat och ska snart äta lite efterrätt. Kan vara skönt att bara ta kvällen som den kommer och göra det man känner för för tillfället.
Så gott nytt år på alla er!

Likes

Comments

Min ansiktskräm håller på att ta slut men jag har inte riktigt tyckt att den har varit bra och det är ju en hel djungel när man ska välja en ny. Så av en slump kom jag in på skincity.se och där kan man få hjälp av en diplomerad hudterapheut som sätter ihop ett personligt hudvårdsprogram till dig. Man får fylla i ganska många frågor om sin hud, vill minnas att det var runt 15-20 frågor för att de ska kunna välja de rätta produkterna för just dig.

I just mitt hudvårdstest så rekommenderade dom produkter från märket paula's choice och där stod i vilken ordning jag skulle använda produkterna, vad de specifika produkterna gör och tips på ansiktsmasker och foundation som passar min hudtyp också. Och jag fick svar från dom inom 24 timmar så det gick snabbt. Så jag ska helt klart beställa hem mina produkter. Är det någon av er som också gjort hudvårdstestet hos skincity? Eller någon som testat produkter från paula's choice?

Likes

Comments

Måste säga att jag hade en väldigt bra helg. Jobbade ju i fredags men det var ganska lugnt och inte så många ute, december månad, helgen innan löning då förväntar man sig inte så mycket folk på krogen.

Blev julpyssel i lördags. Älskar att pyssla och fixa så köpte hem apelsiner, rött sidenband och kryddnejlikor som fick bli fina fönsterdekorationer och det luktar sååå gott i huset nu. Trodde inte att det skulle lukta så mycket faktiskt.

Sen på söndagen blev det julfest, nästan alla krögarna i stan fick äntligen chansen att själva festa till det och visst blev det lyckat. Men för min del blev det nyktert, trivs bäst så. Fast jag råkade äta lite för mycket men det var ju såå gott haha. Smakade även på krokodilköttet men fy så äckligt det var! Aldrig mer! Usch!


Likes

Comments