Hei

Da er søndagen i gang og jeg er snart ferdig med en hektisk og innholdsrik studiesamling. Det har vært mye informasjon som nå skal fordøyes og settes i system. Jeg ser på nyhetene at det er ekstremvær hjemme i Ålesund og jeg tenker er det virkelig så ille som de sier, eller slik som det som oftest blir. Ikke så ille som varslet. jeg flyr hjemover i kveld å håper det ikke er for mye vind og turbulens da. Men etter værmeldingen skal det gi seg og trekke nordover utover formiddagen så jeg saser på perfekt flyvær.

I går tok min datter meg med på en restaurant som jeg ikke har besøkt før men bare hørt om. Den heter Nodee Barcode og ligger i Bjørvika. Plassen var lekker og servicen var upåklagelig. Maten var lekkert tilberedt. Jeg må si at jeg er litt kresen på å smake ny type mat og er slett ikke glad i verken oliven eller hvitløk. Nye smaker er noe jeg kan være skeptisk på, Første retten var scampi som var innbakt, den var nydelig, rett nr. to var black cod. Den kunne jeg nok vært foruten. smaken var ikke min favoritt og når jeg da finner bein i fisken ja da stopper matlysten opp og jeg klarer ikke å få ned en ny bit fisk. Rett nr. tre var crispy duck. den var bare nydelig og anbefales på det varmeste.tilbehøret er enkelt og består av grønnsaker og pannekaker.

Nå er det arbeidsinnsats som gjelder så jeg får sette igang.

Ha en fin dag og ta vare på hverandre


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei

Nå er det helg igjen og jeg er på første samling i fjerde semester. Jeg har bestått eksamen og er nå halvgått i bachelorstudiet som yrkesfaglærer. Jippii. Tiden som student vedsiden av fulltidsjobb har gått fort. Jeg er på jobb hele uken og studiene ligger hele tiden i bakhodet og kveldene går til skriving og breddepraksis. Jeg prøver å være i forkant med oppgaver og praksis for jeg blir stresset innvendig om jeg føler jeg ikke har kontroll på det som skal gjøres. Vi har fått utlevert fire oppgaver første dagen så det er bare å sette igang med nytt pågangsmot og se fremover mot sommeren. I dag er det ny dag og nye muligheter og nye oppgaver som skal utføres de neste månedene. Jaja jeg har selv valgt dette og det beste med dette er at jeg gleder meg til å komme igang med å innhente ny kunnskap og erfaringer.

Nå er det påtide å starte dagen så jeg får avslutte og finne trikken og skyssen min ut til Lillestrøm og Høgskolen.

Ha en strålende fin dag og ta vare på alle du er glad i

Likes

Comments

Hei

Da er årets siste dag kommet og et nytt år står for døren. Det er mange dager som skal komme å gå. Og med dei følger det både oppturer og nedturer. jeg har nå bestilt meg flybillett til en hektisk studiehelg i Oslo om en uke. Det skal bli godt å komme i gang og starte på ny frisk og o gjenge med hverdagen igejn. Det er godt med ferie men gleder meg til å starte på jobb og studie. Ferier er alltid kjærkommen men jeg er ikke av den typen som like å ikke ha noe å gjøre. Jeg trives best i hverdagen og få gjøre noe konstruktivt. Dagene kommer og går og jeg har mye som skal utrettes de neste månedene. Akkura nå venter jeg på eksamensresultater og er inne på studentweb hverdag i håp om at det skal stå noe der. Hadde vært okei å visst om dene r bestått eller ei når vi møter til neste samling. Det er litt nervepirrende å gå slik å vente. Tankene kommer og det surrer rund. tenk om jeg ikke har besått og ikke får fortsette på neste emne før den er unnagjort. Jeg krysser fingrene og håper på det beste. Jeg går inn i det nye året med pågangsmot og ladede batterier. Jeg vil gjøre mitt beste for at jeg og alle rundt meg skal få et fint og godt nytt år

Nå skal vi forberede litt mat til senere ida så jeg får vel komme meg igang.

God Nyttår allesammen

Ha en sprudlende fin Nyttårsaften

Likes

Comments

Hei

Ja da er julaften over og romjula er i gang. Onsdag var første arbeidsdag og mange benyttet seg sv å bytte julegaver. De fleste bitikkene har nå startet på det store nyttårssalget. Butikkene må ha en vannvittig kalkyle på mange av varene sine siden de kan sette de ned med 70%. Tenk hvor mye penger vi bruker før jul da. På alt mulig som vi egentlig kke trenger. I år har vi minimum av julekaker og jeg har nesten ikke handlet inn noe godteri. Litt nøtter, sjokolade og frukt. Men ikke i store mengder som tidligere. Jeg har lært meg at her i huset er ikke jentene så glad i godteri og kaker og da blir detbare til at jeg småspise og det har jeg ikke godt av.. Men for all del ingen lider noen nød her i huset. Mat og drikke har vi nok av og det blir ikke mye rester. Så da er jeg fornøyd. Romjulen blir benyttet til familieselskaper, julegavebytting, tvtitting og kveldskos.

Jeg ser frem til å starte på det nye året med alt det innebærer av oppturer og nedturer. Nyttårsløfter har jeg ikke hatt de siste årene for de klarer jeg ikke å overholde uansett så da er det bedre å ikke ha noen, for da slipper jeg å bryte noen løfter. :) Det blir en pangstart på året med studiesamling allerede første helgen i januar så går det slag i slag med oppgaver, praksis og masse skriving og jobbing.Ha en fin Romjul

Likes

Comments

Hei

Nå er det juleferie her i huset og alle er kommet hjem til jul. Det er godt å vite at vi nå er samlet og bare skal kose oss sammen med familien og venner. Vi har ingen spesielle planer, tar ting som de kommer og lar ting skje i rett rekkefølge.

Dette er også en tid der mange mennesker føler seg ensomme. Alle mennesker føler seg ensomme innimellom, selv om man har folk rundt seg. Det er mange typer ensomhet. Å ta kontakt med noen som vi er glad ikan hjelpe på ensomheten. Og spesielt denne mørketiden vi er inne i nå og høytiden som står for døren. det er ikke sunt å gå forlenge med følelesen av å være ensom. Forskning viser at det går utover helsen både psykisk og fysisk. Vi har alle et ansvar for å skape et samfunn der ingen skal ikke føler seg ensomme. Det å hilse på de man møter på jobb, skole eller ellers i hverdagen, inkludere andre i samtaler kan ha stor effeket på noens ensomhet. også sin egen.

Tenk over dette når dere er ute blant andre mennesker, det er ikke mye som skal til for å få ett annet menneske til å få en lysere hverdag.

Ha en fin dag

Noe stoff er hentet fra skoleprogrammet VIP

Likes

Comments

Hei

I dette innlegget vil jeg skrive om det å ta vare på kroppen og være glad i den kroppen man har.

Vi lever i et samfunn og har fått en kultur der det er stort fokus på kroppen og om hvordan den ser ut. Kroppen er så mye mer enn det.

Psyken og kroppen henger sammen. Hvordan vi behandler kroppen påvirker også hvordan vi har det med oss selv. Kroppen gir omsorg og varme til den vi er glad i, den sanser og nyter berøring. Å måle kroppen vår etter hvordan den ser ut er ikke riktig. Å se ned på kroppen sin skaper vonde følelser og kroppshat. Før sydde man klær etter kroppen, nå kan man nesten si man syr kroppen til å passe klærne. Det er noe som heter har man makt over noens kropp, har man også makt over deres hode. Skjønnhetsindustrien er bare ute etter å tjene penger, og når vi ikke er fornøyd med oss selv, bruker vi mer penger til å bli lik det vi innbiller oss er normalt. Skjønnhetsindustrien får da makt over tankene våre.

Det er viktig at vi lærer oss å bli glad i kroppen man har.Vi skal ha den med oss resten av livet vårt. Det er du selv som bestemmer hva som er vakkert. Hva man sier til seg selv, gjør mot seg selv, og mener om seg selv vil påvirke hva du syntes om deg selv.

Ha en fin dag

noe av stoffet jeg bruker i innleggene er hentet fra skoleprogrammet VIP

Likes

Comments

Hei

Dårlig selvtillit eller selvfølelse er negative tanker og følelser vi har om oss selv. de er ikke sannheter.Hva du tenker om deg selv når du lykkes eller mislykkes viser om du har en god eller dårlig selvfølelse. For å styrke sin egen selvfølelse kan man rose seg selv, snakke positivt til en selv. mange unge kjenner på prestasjonspress fra venner, skolen, foreldre og en selv. Dette fører til stress og en følelse av å aldri strekke til. Å leve under sterkt press og stress over tid påvirker den psykiske helsen vår, vi blir slitne. Og dette fører igjen til at vi ikke klarer å prestere like godt på grunn av at vi er slitne.Vi må se på hva vi selv kan gjøre for å dempe prestasjonspresset. Det er investering i egen helse. Det er lov å senke forventningene og skuldrene. Snakk med foreldre eller foresatte om hvordan du føler deg når det er forhøye forventninger. Vi vil alle fremstå som den beste utgaven av oss selv.

Sosiale medier er med på å øke presset blant oss mennesker. Det handler om hvordan vi fremstår for andre og hva vi vil at andre skal se av våre liv. Det blir retusjert, skyggelagt, fremhevet og perfeksjonert på bilder av oss selv. Dette er med på å gjøre hverdagen vår om til falske ønsketenkninger som vi ikke trenger. hva er det som gjør at vi må gjøre alle disse tingene og legge ut på sosiale medier? Det er vi mennesker som lager dette prestasjonspresset i samfunnet. Det må være utrolig slitsomt å hele tiden måtte ha den perfekte frisyren, de lekreste øyenvippene, de hotteste leppene og det perfekte antrekket. Dette gjør noe med hvordan vi har det med oss selv og det er jo ikke sant at vi lever livet slik som sosiale medier fremstiller det.

Hvem kan med hånden på hjerte si at de ALLTID har det så perfekt, lever det perfekte livet, barna oppfører seg alltid slik som er forventet, alltid har penger til regninger, alltid er forberedt på det uforusette? Det tror jeg ikke noen er. Selvtillit og selvfølelese er ikke noe man kan kjøpe eller retusjerer.

Det perfekte livet for meg er det jeg skaper for meg selv og mine. Det å ha en god mann og venn å dele hverdagen med, ha fin arbeidsdag, gode kollegaer, nydelige venninner, har det godt i hverdagen, gjøre det beste ut av situasjoner og være tilstede.

Ha en fin førjulstid


Likes

Comments

Hei

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe, men det har vært en hektisk tid og timene har ikke strukket til. Jeg vil her skrive litt om et viktig tema som veldig mange er opptatt av. Jeg kommer til å skrive om psykisk helse i flere innlegg så jeg starter med dette i dag

Psykisk helse handler om hvordan vi har det med oss selv, og hvordan vi takler livets oppturer og nedturer. Alle har vi en psykisk helse, og det er mye som på virker den på godt og vondt.

Psykisk helse sier noe om de følelsene vi har, og om evnen til å forstå og takle de på en god måte. Det handler om vår evne til å mestre egne handlinger, tanker og føleleser. og om å kunne tilpasse seg endringer og takle motgang. Det handler ikke bare om hva vi føler og hvordan vi vi klarer oss når livet er vanskelig. Psykisk og fysisk helse henger sammen. Når vi har det vondt i kroppen, går det ut over psyken. Når vi ikke har det godt psykisk, kjenner vi det i kroppen. en god livsstil med nok søvn, mosjon og sunt kosthold er viktig både psykisk og fysisk. Det å ha mennesker rundt oss som vi er glade i og følelsen av at vi hører hjemme et sted er avgjørende for helsen. Vi kan gjøre mye for å ta vare på den psykiske helsen vår slik at vi takler motgang bedre.

Selvfølelese og selvtillit dannes på bakgrunn av erfaringer, tilbakemeldinger vi får på hvem vi er og hva vi får til i oppveksten. Slike meninger om oss selv har stor betydning for hvordan vi møter forventninger og krav på skolen, i samfunnet og blant venner. Selvfølelsen er grunnsteinen vår psykiske helse og er viktig for hvordan vi har det i hverdagen. Har vi god selvfølelse kjenner vi oss verdifulle om vi mestrer eller ikke. Det er ingen som går gjennom livet med god selvfølelse og selvtillit hele tiden. har vi dårlig selvfølelse, har vi et negativt syn på oss selv, og det gjør oss sårbare for psykiske problemer. Lav selvfølelse kan føre til prestasjonsangst, det gjør oss redde for å feile, vi føler oss udugelige i egne øyne. Det hindrer oss i å få gode vennskap fordi vi er redde for å bli avvist, vi tør ikke si hva vi mener og redd for ikke å være god nok. Når vi dårlig selvfølelse, er det lett å ta på seg skylden når noe går galt, og når noe går bra, tenker vi at dette er bare en tilfeldighet. Det blir en ond sirkel som bare bekrefter den dårlige selvfølelsen.

Selvfølelse er den grunnleggende tanken vi har om oss selv, hvilken verdi vi gir oss selv som menneske.                Selvtillit handler om å tro på sine egne evner og at dette klarer vi.

Selvtillit handler om å være, Selvtillit handler om å gjøre


Ha en fin dag

Likes

Comments

Hei

Dette innlegget handler om følelser som ikke stemmer overens med handlinger. Jeg ser det ofte i hverdagen. Dette er noe som jeg tenker at alle og enhver kan oppleve.
Når man sier og gjør ting som ikke stemmer med hva man føler. Dette er virkeligheten for mange mennesker. Man ønsker ikke å være ondskapsfull eller såre noen men det er noe som bare tilter og alt blir bare feil. Nettverk forsvinner litt etter litt. Venner er noe man hadde men ikke har lengre fordi de går lei av å omgås noen som ikke verdsetter og ser hvor sårbar man er innerst inne. Og det eneste man ønsker er å få omsorg, trygghet og vite at man blir sett og godtatt for den man er. Forandringen har skjedd uten at man har oppfattet det. Ingen hr sett bak fasaden og forstått hva som foregikk inni en. Men når man gang etter gang etter gang blir skuffet og lovnader ikke blir holdt. Det er da denne forandringen kommer og det man sier eller føler ikke henger sammen. Det er da man begynner å bli likgyldig og de rundt får gjennomgå der og da

Det er vondt å vite at dette menneske bare trenger å vite at den det gjelder bryr seg såpass at lovnader faktisk blir overholdt og forandringer kan skje. Først da kan man senke skuldrene og kjenne på følelsen at man faktisk blir hørt og sett. Og slipper å bli skuffet gang på gang

Kjære lesere tenk over egne holdninger, vær et medmenneske som overholder det man lover om det gjelder det ene eller det andre. Som bryr seg om hva andre mener, føler,ønsker og tenker. Man skal respektere hverandres meninger og holdninger da vil hverdagen bli lettere å bære og alle trenger omsorg i hverdagen.

Ha en fin dag

Likes

Comments

Hei

Hvor mange er det ikke som har fått dette spørsmålet i år? Det å finne på julegaver til familie og venner er ikke lett. Alle har "alt". Det blir vanskeligere for hvert år å finne den rette julegaven. I samfunnet i lever i , er det bare å kjøpe det vi vil, når vi vil og har råd. Og det å kjøpe julegaver er ikke alltid like lett. Så hva skal vi da finne på til de som ikke trenger noe eller har behov for noe? Å gi gavekort er en god ide. Da kan det være valgfritt hvor mye man gir og det kan være frisørtime, fotpleie, massasjetime, byggvarehus, blomsterbutikk, teater eller kino. Det er mange ting man kan finne på bare man er litt kreativ.

Ha en fiin dag

Likes

Comments

Instagram@annkristinok