Hei

Nå er ei heftig studiehelg snart over og jeg føler at det skal bli godt å få bearbeidet all info og input. I dag blir det hjemreise men først blir det litt jobbing med de endringer som skal gjøres, strukturering, så blir det å sluttføre og levere første oppgave denne høsten av hele fem oppgaver iløpet av fire uker.

Men jeg har kosa meg på kveldene sammen med Camilla der vi har spist god mat og bare chilla som ho sier


Ha en flott søndag


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei


Nå er det snart november og tiden flyger avgårde. Den tiden vi nå er inne og går inn i er ikke den letteste for alle. Det er mørketid og det er snart jul med alt som hører med i den høytiden. Jg forinder den med familie, kos, pakker og masse god mat. Men jeg tenker også på de som ikke har familie, de som drømmer om kos, pakker og god mat. Det er ikke alle forunt å ha noen å dele dette med noen. Mange sliter når vi går inn i mørketiden med depresjon, angst og ser overhode ikke frem til høytiden og mørketiden. Da er det viktig for oss som kanskje kjenner til noen som ikke har det så greit, føler seg ensom og ikke har noen å dele med. I det samfunnet vi lever i må er det tidsklemme for småbarnsfamilier som skal levere barn i barnehage og være der i flere timer enn det vi som voksne er på jobb. Det er ikke rom for amdre ting slik det var for noen tiår siden.

Jeg var heldig som var hjemme med mine barn når de var små selv om det var meget trangt økonomisk så hadde vi alt vi trengte og jeg er veldig glad får at jeg fikk den biktige tiden sammen med mine vakre


Ha en fiin dag

Likes

Comments

Hei

I går ankom jeg Oslo for en ny studiehelg. Det blir lange og hektiske dager men det må til for å bli en god yrkesfaglærer
😃😃

Men da jeg kom til sentrum møtte jeg min datter som fikk meg med på mitt første event. Jeg har aldri vært på slikt så det skulle nå blir kjekt å få innblikk i den verdenen også

Dr. Martens heter butikken og den ligger i Torggata 23 i sentrum. Det var masse folk der både bloggere og kjendiser. Det var en morsom opplevelse. Skoene de har er tøffe og de kan brukes både til bukser og skjørt. Veskene de har var kjempefine. Kraftig skinn, og en toff look

Nå er jeg på vei ut til Kjeller på Lillestrøm for en lang og innholdsrik dag

Ha en fin fredag

Likes

Comments

Hold fast to dreams

for if dreams die

Life is a broken-winged bird

That cannot fly,

Hold fast to dreams

For when dreams go

Life is a barren field

Frozen with snowHa en fin dag

Likes

Comments

Hei


Denne helgen har jeg virkelig kjent på skrivepress og tidsklemme. Plutselig er det bare dager igjen før innlevering av oppgaver på YFL-studiet. Jeg har vært godt i rute siden de ble utlevert, vært frempå med praksisperioder og kompetanseheving. Når jeg nå sitter å leser over oppgavetekstene begynner tankene å lage kaos. Har jeg forstått oppgavene rett? er det en rød tråd gjennom teksten? har jeg med det som skal?

Når man sitter slik å skriver over lengre tid blir man blind av egne skrevne sider. Jeg har lagt de bort og tatt de igjen , fått andre til å lese over og komme med innspill. Og det er gull verdt når man sitter slik å skriver. Da er det viktig å legge de til side, la andre lese over og komme med kommentarer. Når man da tar den igjen ser man på det som er gjort med nye øyne. Og forhåpentligvis får jeg de godkjent så jeg får fortsette videre uten for mye ekstra arbeid. det nærmer seg eksamenstid også, og da skal alle de seks oppgavene være skrevet, ungdomskolepraksis gjennomført og breddepraksis utført. PHUUU.

Må bare si jeg gleder meg til 11 desember. da er det innlevering av eksamen og jeg kan ta juleferie for så å lade batteriene til vårsemesteret. Men det skal være sagt. Jeg koser meg også med skrivingen og det å tilegne meg all denne kompetansen.


Ha en strålende fiin mandag

Likes

Comments

Hei
Forrige helg var vi på Ikea i Oslo og handlet litt. Det var kommet julepynt i hyllene og det passer meg ypperlig for jeg er hekta på jul. Jeg kjøpte meg lilla kubbelys, lilla servietter ( pluss noen grå da) og i går kveld fyrte vi opp i peisen og jeg fikk bare den julestemningen
Må bare innrømme at nå er det BARE en måned til jeg starter på førjulspyntingen her i huset. Og det ser jeg frem til

Ha en fiin lørdag

Likes

Comments

Hei

Jeg må bare legge ut ett innlegg fra lufteturen jeg hadde med hundene våres i går. Vi har som sagt to pomeranian, en gutt Fomle 2,5 år og Ei jente Lille My som blir 2 år den 18. November. Disse to er noe av det herllgste jeg vet om. De har sånn personlighet at jeg nesten kan si de er menneskelige. hehe. Lille My er en diva av dimensjoner som elsker å ligge på fanget og kose. Hun finner seg alltid en "hule" som hun kan krype inn i. Elsker å ligge inn i eller under noe. Og når hun får komme opp i senga (som da hender ofte) legger hun seg på rygg, med labbene i været og snorker svakt. det er bare så skjønt. Hun ligger å ligge frempå om morgenen, blir gretten om vi løfter henne opp av senga før hun er klar for det. Å bli børstet og pusse tenner er det verste hun vet. Da er det ikke mye kosejente nei. Men da vi var ute å luftet i går fant hun en lilla smokk som sikkert ei lita jente har mistet. Hun lot ikke sjansen gå fra seg og tok den med seg videre på turen. Hun var bare såå fornøyd. Hun kikket opp på meg med jevne mellomrom for å få høre hvor flink hun var å bære og hvor søt hun er.


Ha en strålende fin dag

Likes

Comments

Hei

Nå er det høst for alvor og oktober er godt i gang. Nå er det regn og tunge grå skyer ute men ut mot havet ser det lysere ut så da får man håpe på en nydelig dag

Denne uken har vi høstferie i Ålesund men ikke på meg. Det blir oppgaveskriving som skal leveres neste uke. Oppgaven jeg har handler om funksjonshemming og hvordan vi skal tilretteleggr for hver enkelt. Men en funksjonshemming er så mye mer enn det man tenker over til daglig

Fysiske funksjonshemninger kan begrense normal bevegelighet av en person. Hvis noen har vært i en bilulykke, hun kan kreve bruk av en rullestol for resten av livet, avhengig av skadene. Personer med muskeldystrofi etter hvert kan kreve bruk av en rullestol som deres lemmer svekkes, noe som gjør det vanskelig å gå.

Noen funksjonshemninger påvirke kognitive funksjoner. Minne tapet er et fellestrekk for multippel sklerose, som også kan påvirke oppmerksomhet og konsentrasjon. Visuell persepsjon påvirkes også med denne sykdommen og verbal flyt er utfordret. Disse tilstandene kan være et resultat av lesjoner på hjernen som kan diagnostiseres med en MR. Kognitiv dysfunksjon kan oppstå med mange andre sykdommer også, og fremgangen er treg.

Personer med muskeldystrofi er født med et gen feil på kromosom 19, en av autosomer. Denne sykdommen fører til muskelsvakhet og påvirker andre deler av kroppen, slik som det sentrale nervesystem, hjerte, mage-tarmkanalen, øyne og endokrine kjertler. Mange ikke viser karakteristikker av sykdommen i mange år, og de forskjellige typer av denne sykdommen forekommer ved forskjellige tider. Hyppig fallende, problemer med å få opp og svakhet i lemmer og ansiktsmuskler er også kjennetegn ved denne muskelsykdom.

Kjennetegn på nevrologiske funksjonshemninger er skjelvinger eller risting, mindre håndskrift, tap av lukt, søvnvansker og svimmelhet. De med Parkinsons sykdom opplever mange av disse egenskapene.


Ha en fin dag


Likes

Comments

Hei

I dag setter vi kursen hjemover til Ålesund igjen. Vi har hatt fem herlige travke dager i Oslo, der vi har fått shoppet og fixet i leiligheta vår. Dagane har gått så innmari fort. Været har vært upåklagelig. Våknet til skyfri himmel alle dagene. Tøyenparken er i nærområdet og der er det et herlig turområde for både to og firbeinte. Høsten har satt sitt preg på naturen. Det er så nydelige farger ute at det er en fryd å gå lufteturer med hundene. Fomle elsker turene for det er så masse herlige lukter og det tar sin tid.

Det er nok seine kvelden når vi kommer hjem og da står nok den digre svarte ig hvite katten vår å venter på oss og vofsane vil nok gå amok i hagen når de kommer hjem.

Ha en strålende fin dag

Likes

Comments

Hei

Nå er det fredag igjen og studiedag. Etter jobb i går kjørte vi til Oslo for å ha noen høstferiedager her sammen med jentene våre. Turen over Bjorli og Dombås var kjempefin. det er så flott å se alle de nydelige høstfargene som er ute i nauren nå. Det var komme nysnø på de høyeste toppene så det nærmer seg vinter.

I dag blir det studier først så skal vi på Ikea og litt rundt omkring å kikke på forskjellig småtteri for å fixe litt og fornye leiligheta med bilder og litt andre remedier. I dag er jeg glad vi kjørte nedover i går selv om det ble seint. Hundene våre elsker å kjøre bil så det var bare to små stopp for å kjøpe kaffi og ei lita lufterunde.

Det å våkne opp her i Tigerstaden i dag var herlig. Det er blå himmel ute og ser ut som dagen blir flott. Gleder meg til å ta fatt på dagen med alt det som kommer. Men først blir det en lufterunde med Lille My og Fomle. Er ikke så lett å bare slippe de ut på marka her som det er i Ålesund. Der har vi en stor hage som de bare kan løpe fritt rundt i.

Ha en strålende fin dag

Likes

Comments

Instagram@annkristinok