ANN KRISTIN

Herregud, nå må jeg skjerpe meg. Jeg har flere timer å avse hver dag til å gi en liten oppdatering, eller i det minste stikke innom å si hei, men i stede ligger jeg på sofaen som en hval og venter på fødselen. Det har snart gått en måned siden jeg postet noe sist, og det er tre uker med svangerskapsuker. På tide å legge litt mer tid på bloggen igjen, og komme meg tilbake hvor jeg var. Lover ikke å komme med daglige innlegg, men ukentlige skal jeg klare!

Så her er en liten oppdatering i svangerskapet så langt, og håper litt på at dette er den siste.

Termin: 12. August 2017
På vei: 40 (39+0)
Trimester: Tredje og siste!
Igjen til termin: 10 dager

Kjønn: Gutt 💙
Navn: Holder det fremdeles hemmelig inntil videre.
Aktivitet innenfra: Nå kan jeg ikke lengre merke sparkene like godt som før, det er mer dytt med armer, bein og rumpe.

Plager: Søvn. Trenger jeg i det hele tatt å skrive mer? De som går gravide eller har vært gravide vet hvordan den siste tiden i et svangerskap er. Det er lite til søvn når beina er rastløse, ingen god stilling å sove, for varmt, for kaldt, må på do. Ja, lista er lang og den stopper aldri.
Søvn: Våkner av alt og sover aldri? Haha. Neida, det er ikke så ille, bare føles slik da det aldri fylles opp med energi.
Oppegående: Til tross for lite søvn er jeg relativt oppegående. Merker på kroppen av det synger for siste vers, men det henger i!
Utålmodig: Utålmodig er et mildt ord, jeg er rett og slett lei. Ønsker så å treffe lille gutt nå og jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går til å få hilse på han.

Siste innkjøp: Kjøpte oss nylig bil! Det er det største kjøpet jeg noen sinne har gjort, men også det mest fornuftige. Bilstolen er montert og plassert på sin plass i bilen.
Utstyr: Har absolutt alt en baby skulle trenge.
Utstyr som mangler: Speil til å ha i bilen. Utenom det trur jeg ikke vi mangler noen ting.
Kynnere: Kommer og går. Har begynt å ta seg opp mot kveldene, men gir seg like lett. (Rier)
Tungt: Nå merker jeg på kroppen at det begynner å bli for tungt, beina sviker til tider og det er på tide å få denne klumpen ut. På sjekk i dag ligger vekten på ca; 3410g å enda er det to uker igjen av svangerskapet.
Om fødselen: Gruer meg veldig, men satser på at alt går fint :D
Sykehusbaggen: Stått klar i noen uker nå. Absolutt alt ligger klart til vi skal reise til sykehuset.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Jeg er nå i svangerskapsuke 37 (36+4), tredje og siste trimester. Graviditetsmåned 10 og hele 90,5% av svangerskapet er overstått. Det vil si at nå er det kun 27 +/- dager til termin, 12 august. Det at fødselen nærmer seg med så få dager gleder meg, det å skulle få det overstått og få babyen våres i armene ser vi virkelig frem til nå!

Formen er til dags varierende fra fin til å vri seg om til totalt helvete. Så vil påstå å si den er opp og ned. Bekkenet har hvert en skikkelig plage til tider, men i det siste har det vært relativt rolig utenom stråling/stikking nedover venstre bein. Kjennes på kroppen at det er behagelig å ikke ha fult så store plager til enhver tid, slik jeg hadde i starten av svangerskapet.

Jeg må også bli flinkere til å legge meg tidligere på kveldene, for nå begynner nattesøvnen å bli forstyrret til de grader. Vrir meg opp til tusen ganger i løpe av fire minutter, strekk i leggene, vondt i sidene og for ikke å glemme marerittene. Nå er det som sagt ikke lenge igjen av graviditeten så lite søvn blir vel ikke noe oppgradering når baby kommer heller ;) Heller tvert i mot, haha.

Haha, dette bildet tok jeg i det jeg våknet en morgningen med smerter i alle deler av kroppen. På den tiden ville jeg virkelig vri meg ned i sengen og ikke våkne opp. Var sulten, sliten, lei og var så trøtt at kroppen holdt på å svime av der jeg lå. Heldigvis endte ikke dagen like dårlig, da jeg har en flott samboer som alltid stiller opp og gjør alt han kan for at dagen skal bli bra om den har startet dårlig! For så vidt så gjør han det hver dag, om jeg har hatt en dårlig eller bra dag <3

Fredag var vi på siste svangerskapskontroll med jordmor da hun reiser på ferie og ikke er tilbake før etter termin dato. Resterende av svangerskapskontrollene er vi da nødt til å ta med fastlegen, eller finne annen jordmor i nærheten. Hva det blir til har vi ikke helt bestemt oss for da min fastlege er litt fjern når det kommer til svangerskaps relaterte ting. Over til kontrollen hos jordmor ble vi positivt overrasket da baby har kommet seg godt ned i bekkenet, men hodet er ikke festet. Han har lagt seg til rette for fødsel, kan selvfølgelig vri og snu seg enda, men jordmor trudde ikke han ville komme opp fra bekkenet da han lå såpass godt til! Alt annet var fint, han beveger seg fra, hjertelyden var fin og alt sto bra til med meg.

Igjen dårlige magebilder eller generelt dårlige bilder, nå venter jeg på kobling slik at jeg kan få overført alle bildene jeg tar med kamera over til macen. 

Likes

Comments

Da har jeg endelig klart å bestemme meg for hva jeg ønsker å ta med til baby for oppholdet på sykehuset, det var ikke enkelt med alle de klærne vi har kjøpt og fått. Så masse fint! Det er en selvfølge å ta med behagelige og brukervennlige klær til en nyfødt baby, helst klær som ikke må dras over hode. Alt som er puttet ned i sykehus-bagen er klær som slipper å måtte dras over hodet forutenom en body. Helt greit med en liten body som ikke har knapper, men må ta over hodet for det er jo trossalt ikke skadelig ;)

Dette er hva vi har tatt med til baby, å som dere ser har vi tatt med bleier og smokker. Har hørt med flere at ikke alle sykehus har bleie-størrelse 1, så det har vi valgt å ta med i tilfelle han skulle ha behov for de minste. Kan også være at sykehuset har størrelse 1, men da har vi til vi kommer hjem.

Jeg ønsker at lillemann skal bruke smokk så vi kan få en liten avlastning når jeg ikke ammer/flasker. Babyer har et stort sugebehov, og får de ikke en smokk å sutte på kan det være de vil bli ammet hele tiden eller kanskje verre, begynner å ta totten. Jeg føler det er lettere å kunne avvende en smokk enn en tommeltott da smokken kan fjernes, derimot totten kan ikke. Smokken er jo også en lyddemper, og jeg må innrømme at en lyddemper er i noen tilfeller gull verdt. Foreksempel på et kjøpesenter, butikken eller i andres selskap.

Smokk hos oss vil bli brukt mest til soving, og å ro han ned om han i det hele tatt tar smokk. Mitt barn skal ikke gå rundt med smokken i munn til enhver tid. Jeg vet selv hvordan det er å kunne ha smokk tilgjengelig til alle tider, å det går til slutt utover tennene, det kan også gå utover språket!

De fleste jeg vet om skal bruke strikketøy til babyene sine når de skal reise hjem fra sykehuset, men det er noe jeg absolutt ikke ønsker. Derfor har jeg valgt ut i fra klær vi har kjøpt som både er blått og søtt, slik at baby M blir perfekt på hjemreisen. August er ikke den kaldeste måneden så det er kjekt med klær som ikke varmer for mye. Litt ull har vi tatt med, dette fikk vi stikket av ei venninne av mamma - som vi fikk i babyshower!

Likes

Comments

Nå er sykehus-bagen pakket og klar til fødsel! Jeg kjenner at det er deilig å tenke at om noe skjer, så er jeg forberedt. Har tatt med de viktigste tingene som jeg vet jeg kommer til å få bruk for igjennom tiden vi skal være på sykehuset, og vil nok fylle den opp med flere småting etterhvert da det er kjekt å ha med noe å tygge på og noe søtt å drikke på. De har det meste på sykehuset, men greit å ha med eget likevel!

Hva jeg har pakket ned i baggen til baby vil komme i eget innlegg! Det er ferdig pakket, men tid og ofte bytter jeg ut innholdet å får aldri helt bestemt meg for hvilke klesplagg jeg ønsker. Vanskelig å velge mellom så masse fint, samtidig som det skal være behagelig for baby å ha på.

Etter en tøff og slitsom fødsel regner jeg med at kroppen er sliten så jeg har valgt å ta med meg behagelige klær som jeg kan gå rundt i. Jeg vet med meg selv at jeg skal nyte tiden med den lille og ikke engang tenke på hvordan jeg ser ut, det kan jeg gjøre når vi reiser hjem fra sykehuset og tiden etter! Så behagelige klær er første prioritert i sykehus-bagen.

Til behagelige klær har jeg tatt med meg en god joggebukse, stor genser og sko som er behagelige å gå rundt i. Det som er bra med skoene er at de kan justeres i størrelsen over rista, kan bestemme selv hvor stamme/slappe jeg ønsker å ha de. Har tatt med meg et par slipperser til å dusje i da det ikke alltid er like renslig i dusjene på sykehus, samt om jeg skal måtte dele dusj med flere er det greit å ha noe på beina.

Amme klær er et must om du skal amme, noe jeg selv skal gjøre. De er lette å dra ned og jeg slipper å dra av hele toppen/bh for å kunne gi baby pupp. Best å gjøre det lettest mulig for både meg selv og baby! Det kan være kjekt med ammeskjold og en god krem for såre bryst ettersom at det ikke er helt uvanlig å bli sår og vond den første amme perioden. Var heldig å få begge deler av min bestevenninne, noe jeg trur jeg kommer til å være veldig takknemlig for da det hele starter.

Likes

Comments

Termin: 12. August 2017
På vei: 35+3
Trimester: Tredje, å siste trimester
Igjen til termin: 35 dager igjen!
Neste kontroll: 14/7

Kjønn: Gutt 💙
Navn: Holder det fremdeles hemmelig inntil videre.
Aktivitet innenfra: Nå som han er blitt stor og har mindre plass merkes det ikke like kraftig som før, men daglig aktivitet og hikking merker jeg.
Babyens søvnmønster: Føler han begynner å få et relativt greit søvnmønster med tanke på at han fremdeles befinner seg inne i magen, noen dager sover han mer enn andre.

Plager: Bekkenløsning, ryggsmerter, stråling i venstre bein, smerter i ribbeina. Lista er lang, det lages et barn inne i magen så plagene kan jeg ikke lengre klage på. Lille gutt er i live og har det bra, så ingenting er bedre enn det <3
Strekkmerker: Nå smører jeg meg så og si daglig å har ikke lagt merke til noen nye forutenom de jeg allerede hadde.
Vann i kroppen/hevelser: Fremdeles ingenting. Vet ikke hvor vanlig det er å få dette, men glad vist jeg slipper unna.

Søvn: Sove kan jeg gjøre når jeg blir gammel, haha. Det er lite søvn, men jeg står på beina så skal ikke klage.
Sulten: Så som så, noen dager er bedre enn andre. Prøver å få i meg hvert fall tre måltider hver dag.
Dilla på: Vann, vannmelon og mozzarella med tomat. Herregud det er helt himmelen!
Avsmak på: Kan spise så og si alt.

Humør: Blir lettere sur og irritert over små ting jeg aldri har brydd meg om.
Utålmodig: Utålmodig har jeg vel vært siden starten, syntes ikke det er noe særlig å gå gravid. Nå er det heldigvis ikke lenge til jeg skal få treffe lille gutten min så merker mer på dagene nå at utålmodigheten tar meg!
Kynnere: Hvorfor er det ingen som har fortalt meg at det er såååå vondt?

Siste innkjøp: Bilstol - kommer et eget innlegg om det senere.
Utstyr som mangler: Vogn, det begynner å haste litt med å få barnevogn i hus - vognen vi ønsker oss er det tomt på hovedlager for så jeg stresser veldig fortiden for å finne en annen vogn jeg kanskje kan forelske meg i. Sitter hver dag å venter på mail fra kjeden om at vognen er inne på lager igjen! Tvi tvi
Sykehusbaggen: Den er endelig ferdig pakket, å står klar til å bli med på sykehuset. Kommer tilbake til sykehusbaggen senere.

Likes

Comments

ENDELIG! Er det egentlig lov å si? Haha. Nå er det ikke lenge til termin, å jeg både gruer og gleder meg. Med kun 40 +- dager igjen kan jeg si jeg begynner å se slutten av dette svangerskapet, og endelig skal jeg få møte gutten min. Det har vært måneder med ubehag, trøtthet og et slitent bekken som jeg har klart å mestre meg igjennom.

Det har også vært måneder hvor jeg har lært en hel masse om meg selv og min kropp. For ikke å snakke om svangerskap, det er så mye man ikke vet, eller som man ikke kunne tenke seg at en må vite! Nå som det er få dager igjen ser jeg virkelig frem til å få lille gutten i armene mine og nyte tiden. Den første tiden går fort å det er viktig å utnytte tiden maksimalt. Jeg må ærlig si det skremmer meg litt at det er så kort til termin, samtidig som jeg føler en enorm glede og massevis av kjærlighet.

Likes

Comments