Jag är så dålig på att blogga! Min son tar nästan upp all tid. När han väl ligger och vilar så har jag sysslor att göra, sådana som är, för mig, en självklarhet att göra när man är mamma"ledig" och ens partner jobbar. Tvättmaskinen går i ett känns det som (nackdelen med tygblöjor), diskmaskinen ska fyllas och tömmas, det ska sopas, göras rent, hängas tvätt, vikas tvätt, där emellan ska jag ta hand om mig själv - typ äta och dricka kaffe. Extra bonus om det är varmt! Sen ska man gärna komma ut en sväng med Finn också. Så tid finns det, det är ju 24 timmar på ett dygn, men det finns inte mycket till övers till att blogga!

Men. Nu kör vi! Klockan 11.00 hade vi tid på BVC och det var dags för 2 månaders-killen. Allt är tipp topp och grabben lägger på sig stabilt. Dock har han inte lagt på sig lika "intensivt" som i början, så det börjar plana ut lite. Inte så konstigt med tanke på hur mycket grabben rör sig! Han väger nu runt 6660 gram och är nästan 60 centimeter lång. Huvudomfånget bryr jag mig inte om att redovisa, för det spelar ingen roll :) Men visst kan det vara kul att veta vad andra kids väger i ungefär samma ålder, men fy fan för dom som jämför!

Sen åkte vi till Granngården där Jens köpte massa jord och annat, då passade jag på att mata honom och efter det åkte vi och köpte lunch. Efter det tog vi en sväng förbi Marieborgs där han köpte ännu mer jord (?) och annat och sen åkte vi hem. Jag gick sen ut på en timmas promenad, om inte mer! Det var riktigt skönt. Dock har jag problem med fogarna och framförallt höften nu när det håller på att dra ihop sig. Var ju ändå två månader sen jag födde och det är ju på tiden så man kommer i sina gamla byxor ;) Var även förbi Hem & Hobby där jag köpte alla nyheter jag kunde hitta i dryckesväg - Fanta mango, Ramlösa citron (?) och ingefära, Ramlösa hallon och ros och så var det en till... Ramlösa mango! Och en till smak. Jag gillar smaksatt vatten. Och Fanta.

Jag ska försöka knåpa ihop en förlossningshistoria. När jag finner tiden till det.

(En sjukt söt bild på Finn med en outfit man gärna glömmer! Men så blir det när tiden rinner iväg och man inte
hittar det man söker :P)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi har sen start tänkt använda oss av tygblöjor. Starten blev rätt seg, men under en månads tid (om inte mer?) har vi varit flitiga användare av tygblöjor! Finn är rätt känslig och får lätt utslag och tygblöjor byter man mycket oftare än en vanlig blöja. Dock använde vi oss inte av det på natten, där tar tyvärr latheten över. Men vi har märkt av ett STORT plus på blöjkontot och jag tror dessutom att miljön uppskattar oss mer, även om vi använder tvättmaskinen lite mer ofta.

Sen är ju Finn så sjukt söt i tygblöjor! Fast man ler ju vare gång man ska byta blöjor och ser dessa..

Likes

Comments

Just det, jag har ju en blogg! Jag är verkligen en dålig bloggare och ännu sämre nu när jag blivit mamma. All min vakna tid riktas till min son och jag har svårt att göra färdigt något om jag bli avbruten och självklart blir Finn prio ett! Men nu ligger han och slumrar så sött i vaggan så jag får passa på!

Jag hade ingen baby shower, men jag lipade inte för det. Dessutom så är det ingen tradition, utan mer en "modegrej". Efter födsenl har Finn fått så sjukt mycket kläder, leksaker, böcker, grejer och annat.
Känns bra att veta att så många bryr sig! Jag har varit lite ledsen över att han varken har en mormor eller morfar, men det finns så många andra i hans liv ändå.

Häromdagen kom ett stort klädpaket och här är lite av det som fanns i. Det mesta är i storlek 62/68. Han har fortfarande storlek 56, men det beror helt på märke och skick. Men vi går över mer och mer på storlek 62 nu.Ja, det var lite av det nya han fått. Får bli bättre på att uppdatera. Finns ju fler grejer att visa upp! Men det får bli i ett annat tillfälle.

(Det här inlägget tog 6 timmar att skriva, så ni vet)​

Likes

Comments

Ingen (där jag bor) kan väl ha undgått det sjukt fina vädret vi har idag? Vi har verkligen tagit alla chanser vi fått till att vara ute.

Vi började dagen runt 07.30 då Finn vaknade. Han har varit riktigt gnällig inatt, men det är förmodligen på grund av den sjukt goda, men heta, kycklinggrytan jag gjorde igår. Älskar het mat och det ska riktigt rinna om en när man äter det. Het mat är inte bara lite peppar på maten.. Så han fick väl i sig lite överbliven hetta genom mjölken. Han var väldigt gasig och hade svårt att få ut gasen, dock sov han igenom natten mestadels. Men han låg och vred och gnydde hela tiden, stackarn :(

Sen har vi varit i Stadsparken och tagit lite kort bland vitsipporna. Det ska bli en tradition och det kan vara kul för Finn att ha som minne när han blir äldre. Resultatet kommer (kanske) imorgon. Efter det så gick vi till Moster Elins och köpte glass. Dom har två nya smaker - söt oliv och whisky. Fy fan! Jens tog en kula med whisky och ja, det smakar verkligen whisky. Kul att dom vågar! :)

Nu är snart den grillade maten klar och ska ätas och njuuuuutas av - because this mama is HUNGRY!

Likes

Comments

Finn har i princip slutat amma på nätterna, så oftast sover han igenom en hel natt. Han brukar gny lite när han vill få blöjan bytt, eller bara komma nära. Det känns så gött att äntligen få sova en sammanhängande sömn! Men jag saknar honom. Så tiden på morgonen är den bästa - morgonamningen. Då får jag se honom slå upp sina vackra ögon för första gången sen läggning och han ger mig sitt underbara leende och ibland jollrar han till lite. "God morgon, mamma", kan jag nästan höra honom säga.

Min pojk är snabb på att äta, effektiv ätare, som dom säger nere på BVC. Men amningen tar oftast lång tid och jag njuter av varje sekund. Efter han har slurkat i sig och är belåten så brukar han ligga kvar och snuttetutta. Ibland kan det ta fem minuter och ibland en timma. Men jag njuter, för jag vet att inom en snar framtid så kommer han sluta vilja amma...

Likes

Comments

Hej!

Då har jag återigen startat en ny blogg, men den här gången med en helt ny titel i livet - mamma! Jag har en underbar liten prins, tillsammans med min underbara sambo Jens. Han fick namnet Finn och kom till oss den 27/2/15 genom ett akut kejsarsnitt. Vi får se hur bloggen kommer att arta sig och tydligen är den här portalen "den nya grejen". Jag kommer nog uppdatera rätt mycket, eftersom det kommer bli kul för Finn att senare i livet kunna läsa om alla söta små saker han gjort :)

Nu har jag ägnat alldeles för mycket tid med det här och ska mysa med min son som just nu somnat efter en slurk mat.

Likes

Comments