Illion

Denna veckan fick jag äntligen sätta igång Illion. Han har varit fin i alla benen nu ett tag, men lika bra att han får vila för att hålla inför framtiden. Han har ändå många år kvar för att tävlas på!
Han och jag med för den delen är super nöjda, äntligen få träna lite. Det har gått jättebra och han är verkligen på sitt bästa humör. Lite träningsverk såklart som gör att han ibland inte vill riktigt som jag, men han gör allt han kan bästa hästen.
Nu ska vi bara köra stenhårt på styrka och gymnastik hela juli och börja hoppträna i augusti. Allt för att framtiden ska bli bra! Sedan får vi se om det blir någon tävling i höst, annars kör vi på nästa år och kanske det blir något Falsterbo då?? Ja det får vi se.

Nu har det iallafall börjat hända lite i mitt liv, sommaren är snart slut (ja den började precis, men sommaren är kort) och då har jag inget jobb längre då jag bara har ett sommarjobb just nu. Har iallafall sökt och kollat lite på hästjobb och som det ser ut just nu kommer jag hamna på bästa platsen känns det som. Det känns otroligt bra och jag är verkligen taggad. Tänk att få jobba med det man tycker bäst om, hästar och ridsport! Kan inte mer än tagga och längta

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Annat

För en vecka sedan kom jag hem, hem från den bästa resan på länge. Det var så otroligt skönt att få komma iväg lite och att bara få slappa. Vi hade sådan tur med vädret med så man kan verkligen inte klaga, strålande sol varje dag utom den dagen vi skulle åka hem. Så det gjorde ju absolut ingenting.

Vi var på ön Skiathos i Grekland och den ön kan jag verkligen rekommendera, jättehäftig! För det förta låg flygplatsen precis bredvid staden, sa man kunde stå och se planen precis över huvudet när de både landade och startade, en liten upplevelse. För att få ut det bästa av ön så hyrde vi mopeder och åkte runt till stränderna. För det fanns en hel del stränder, jätte mysigt att åka runt på alla småvägar och sen hamna på en helt egen strand.

Likes

Comments

Annat

Igår var jag med en kompis på tävling i Kristvallabrunn. Jättefin och mysig anläggning och bra tävling och det var jätteroligt men herreguud vilken tortyr det var! Vill rida, tävla och träna så himla mycket just nu. Kände när jag stod och tittade och hjälpte till att jag verkligen vill detta, det är så roligt med tränandet och tävlandet. Fick värsta kicken och ville börja rida direkt när jag kom hem, men hold your horses Anni!

När jag kom hem igen fick det bli en borstning och en promenad i skogen. Känner att jag ändå har koll på framtiden med Illion och vad jag vill med oss, samtidigt som jag inte vet vad som kommer hända. Ja men det skrev jag om i förra inlägget så inget långt föredrag om det igen.

Blev heller inga bilder så min kompis inte tyckte att det gick bra för henne oh hon tvingade mig ta bort ALLA bilder och filmer på henne och hästen, så får bli ett bildfritt inlägg idag.

Likes

Comments

Annat

Jag vet verkligen inte vad jag vill bli i framtiden.. Vet någon ens det? Jag har inte hittat något som är "detta ska jag bli" men något som jag hittat och vet att jag alltid kommer hålla på med är ridning och hästar! Tycker det är så roligt och utan det vet jag inte riktigt vad jag skulle göra med all den tid som blir över. Haha det blir ju liksom tre-fem timmar per dag som brukar vara uppbokade som jag ska försöka hitta något annat att göra på. Vad ska man göra då?

Just nu så ser framtiden för mig lite delad ut kan man säga, har ju bara ett sommar jobb så kommer få leta efter jobb igen efter augusti. Men det känner jag inte är det stora problemet då det finns jobb att hitta om man bara vill. Utan det som är problemet är om jag ska flytta ifrån Kalmar eller inte, ta ett hästjobb i Sverige eller utomlands eller inte? Om jag ska flytta ihop med min pojkvän eller inte? Ja många frågor här nu. Att flytta ihop med min pojkvän vill jag ju såklart men det är bara om han vill följa med mig på äventyr om jag får tag på något häftigt jobb någon annan stans.

Så som både jag och han vill just nu är att flytta ihop och om vår dröm just nu går i uppfyllelse med att flytta ihop på ett visst ställe skulle bara vara ett stort plus. Kan inte säga var och så för än allt är färdigt. Men om det blir så vilket jag verkligen hoppas på så kommer vi bo ute på landet, granne med pojkvännens pappa och sambo, men troligtvis två stallplatser till mig!! Om det nu blir så vilket jag verkligen verkligen hoppas så kommer jag försöka hitta en till häst för att då tävla och träna med, samarbete mellan ägare - mig - tränare. Alltså inte en helt egen. Om detta blir hade det varit ett dröm scenario just nu.

Sen är det ju det att man vill testa på att jobba inom ridsporten, både som hästskötare - med både mycket och lite ridning. Att få vara beridare och tävla och så också hade ju varit drömmen, men det kan nog bli svårt att få tag på. Man får försöka jobba sig uppåt helt enkelt!

Som skrivet så är det mycket i mitt huvud just nu. Men innan allt detta så måste jag andras och vänta. Både på att Illion ska bli bra och vänta på besked om det ens blir som vi vill. Den som väntar på något bra väntar ju aldrig för länge!

Likes

Comments

Illion

Det är dessa jag har just nu till min lille polle, nej faktiskt inte alla. Just nu när har vilar får han Nature's best (den gröna till höger) och VitalComplete.
Nature's best innehåller bara naturliga och hälsosamma ingredienser som försäkrar en god hälsa hos hästen i en god müslimix. Den innehåller också en optimal koncentration av naturliga råvaror, vitaminer, spårämnen samt mineraler. Pavo Nature's Best är en fullgod daglig ersättning av annat kraftfoder och tillsammans med hö eller hösilage utgör det basen för en god hälsa, plus att den inte innehåller så mycket energi. Just därför bytte jag till den nu när han vilar, har läst på många hästskötar-bloggar att det sämsta man kan göra är att he samma fodergiva till hästen när den vilar och är i full träning. Så denna gången tänkte jag verkligen på det och bytte till ett foder med mindre energi.

Den müslin jag hade innan då han var i full träning var Sportsfit, (den svarta längst till vänster) som innehåller extra magnesium för att underhålla kvaliteten på leder och senor. Den har utvecklats på samarbete mellan forskare och ryttare, som då såklart har lett till ett komplett energifoder med både stärkelse och olja i för mindre mjölksyra och kraft i musklerna.

Dagen innan träning och tävling gav jag halva givan av Sportsfit och Triple P (också en svart säck, nr2 från vänster). Triple P är också en müsli som ger snabb energi, alltså ska denna inte ges varje dag. Men tyvärr hann jag bara använda den två gånger.. De gångerna jag fick använda den fungerade den jättebra och jag kände att han verkligen hade mer energi än vad han brukar. Vilket bara är positivt!

När man ger färdigfoder som müsli och pellets, såklart i vanliga fall också, så är det superduper viktigt att hästen får i sig vitaminer och mineraler. Därför ger jag också Pavos egna VitalComplete, (den gråa säcken) det är ett bra sätt att tillföra mineraler - vitaminer och bra spårämnen till hästen om den så går på sommarbete eller tävlas.

Jag själv är väldigt nöjd med Pavos foder, känner att det passar min häst superbra och det hör jag även från andra som har Pavo. Att deras hästar känns mycket mycket bättre sen de bytte till Pavo.

Likes

Comments

Jag är så otroligt stolt över min häst! som jag redan skrivit i rubriken, men jag vill hylla honom lite till!

Han är den hästen som lärt mig mest på och han är den som jag kommer komma långt med tillslut. Bara han får vila upp sig och bli bra i alla muskler, leder, senor och ja allt som finns i den lille kroppen så ska vi köra på stenhårt sen. Tycker om honom så mycket så jag nästan får panik på mig själv. Ska åka iväg i en vecka snart och jag saknar honom redan innan vi ens har åkt. Han är iallafall världsbäst och han kommer vara den hästen som jag kommer säga var min bästa hela livet!

Bara titta hur jäkla fin han är!

Likes

Comments

Annat

Igår åkte jag direkt till Ronneby efter jobbet bara för att den bästa människan var där. Han var på studiebesök eller vad man ska säga på den arbetsplats han kommer vara på sen när allt plugg är färdigt, F17 i Kallinge. Så då tyckte jag att vinkande träffas och sova en natt på B&B då Ronneby är nära enligt mig. Var så mysigt att få kramas och prata lite med den man tycker bäst om, väldigt underskattat måste jag säga. Man märker det nu när man inte träffas mycket hur de där filmdagarna betyder och hur underskattade de är.

Vi bodde på ett ställe som heter Villa ViolaFlora, superfint! Är det mysigaste stället jag varit på, plus att det fiket som inte var öppet när vi kom men som vi hämtade nycken i var så himla mysigt. Måste fika där nästa gång jag åker förbi eller är i Ronneby. Och att det låg mitt i Brunnsparken var ju bara ett stort plus. Det är en av de finaste parkerna jag varit på, blev bara en bild då mitt minne på telefonen börjar bli fullt..

Likes

Comments

Annat

... har varit lite sådär. Jag blev av med bästa jobbet men hittade snabbt ett sommar jobb som duger. Vilket är superbra och jag ska absolut inte klaga! Gick arbetslös två veckor bara medan det finns de som varit arbetslösa i två år. Så nu jobbar jag på Triumfglass i Kalmar och det är ganska kul ändå faktiskt. Träffa människor och prata lite är aldrig fel, sedan ligger det bara rakt över gatan från mitt gamla jobb. Så man får träffa de gamla arbetskamraterna ändå!
Det som är bra med detta jobbet är att jag får tid till att blogga. Och varför har jag inte börjat innan då jag jobbar en månad nu..?? Jo för jag har inte vetat vad jag ska skriva och vad jag vill skriva. Men nu har jag bestämt mig så nu kör vi!

Just nu och som det varit i nästan två månader så vilar Illion. Då vi bytt foder, gräset började växa upp och pricken över i'et en hål i hoven på det så blev det så. Han är extremt känslig för gräs och för mycket protein som det tyvärr blir när de första grässtråna börjar komma. Han ska sättas igång i Juli vilket är snart och just nu så har hans ben aldrig varit så fina och slimmade. Så denna vila blir nog bara mot det bättre ändå.
Även om jag verkligen ville och siktade mot Falsterbo så fick det bli såhär. Just nu är jag besviken på hela situationen, men får se mot framtiden att han förhoppningsvis kommer hålla ännu mer och längre än vad han skulle gjort om jag skulle blundat för svullnaden och ibland även svullnaderna.

Innan allt detta hände så tävlade jag ganska mycket och hade fullt upp. Därav hann jag inte med bloggen.. Var bland annat i Ljungby och ända nere i Helsingborg vilket var jätteroligt! Vilken upplevelse, så stor och annorlunda anläggning då man red inomhus i gångar mellan framridning - framhoppning och tävlingsbanan. Jag och Petra började också åka på samma tävlingar och åkte tillsammans, i samma transport. Det var också jättekul och skönt då man kunde slappna av lite mer genom att en körde dit och en körde hem. För det mesta körde Petra då hon har ett sånt kontrollbehov hehe så skönt för mig iallafall!

Denna veckan har det varit underbart väder så har haft det allmänt bra. Med många långa promenader och massa kompisar hemma vid poolen.

Likes

Comments

Annat, Illion

Jag som bor lite utanför byn betyder det att jag ibland inte har internet. Och när jag inte har så mycket surf i månaden så tar den slut innan månaden är slut. Så nu i tre dagar har jag kunnat kolla instagram och Facebook två gånger per dag. Men idag blev jag så arg för att jag inte kunnat kolla upp grejer, ungefär att jag inte kunnat kolla på serier m.m Utan för att jag inte kunnat googla och få fakta. Helt galet egentligen hur beroende man egentligen är, trodde inte att jag var så beroende som jag tydligen är eftersom jag satt och grät idag för jag inte kunde göra det jag ville.. Haha patetisk jag är!

Men i helgen har jag haft det så bra jag kan ha det. Vädret har också varit på sin bästa sida så det har blivit mysig uteritt och dressyrpass i padocken.

Idag har jag haft jouren och har varit uppe tidigt och blev färdig med allt i stallet vid kl15. Så nu ikväll har jag bara myst och haft det bra. Imorgon blir det jobb, träning och ridning. Mycket på schemat och fullt upp som vanligt.

Likes

Comments

Annat

Nu har det nästan gått en vecka sedan jag skrev om mina dagar. Jaa orsaken är kuvat jag haft fullt upp.
Jobba + Stallet = Komma hem sent
Det mesta jag har gjort är att jobba och vara i stallet faktiskt. Jag och Illion jobbar på att bli jämna eller på att få Illion jämn vilket går ganska bra och idag ska vi åka iväg på träning för Peter! Grymt roligt och känner mig riktigt taggad, plus att tävlingarna börjar snart. Faktiskt nästa helg!!

De senaste dagarna har varit så himla fina med sol och blå himmel! Underbart att våren snart är här

Likes

Comments