Hej på er!
Vi har nu lämnat vecka 3 bakom oss och jag avslutade den med en fredag med migrän. Jag är på benen igen och har haft en skön avkopplande helg, vilket jag hoppas att ni också har haft!
Vänskapstemadagen gick fint och eleverna på skolan fick skriva dikter, lyssna på när äldre elever läste för dem, läsa e- böcker på paddan och göra bokmärken.
I torsdags avslutade vi med att klassen skrev små svarsbrev till biblioteket här i Knislinge, där vi är välkomna att ställa ut teknikprojeket.

Under veckan som kommer är jag på resa med jobbet till London från tisdag till fredag. Då kommer Viveka att vara vikarie i klassen. Det känns tryggt, eftersom hon har vikarierat mycket på skolan och fritids under den senaste tiden.
På måndag är det idrott och på fredag biblioteket.
Nästa måndag den 30/1 är det bad.
Då är det också föräldramöte som jag nämnde sist. Då kommer jag att presentera läsläxan i sin nuvarande form och fram tills dess gör ni bäst i att läsa hemma, vilken bok som passar och fyller i hemskickade läshattar.
Ser fram emot att träffa er!
Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Tack för den fina blomman och lyktan som jag fick på skolavslutningen!

Då var det ny termin i skolan och nya tag. Förra veckan som mjukstartade med bara tre skoldagar innebar mest att hitta tillbaka till rutinerna igen, men också att växla upp lite. Nu är vi inne på andra terminen i ettan. Lite längre stunder klarar vi att arbeta lugnt och tyst själva. I fredags införde vi "klassens 10 hjärtan". Det innebär att klassen kan tjäna hjärtan när de skapar ett extra bra arbetsklimat i klassrummet. När de har fått ihop 10, så blir det en belöning till hela klassen.
Vi började också med att arbeta med årets månader. Fråga gärna era barn hemma och träna mer, för det är inte så lätt att komma ihåg ordningen. Jag läser Ronja Rövardotter högt för klassen och den stunden på dagen är riktigt mysig. I matten har alla fått en ny bok. För dem som inte är riktigt klara med den gamla så jobbar vi i den när vi har tid över. Det går bra att göra det hemma också.
I fredags lånade vi böcker. Jag har nu infört att eleverna får låna 3 st böcker högst. Tanken är att de alltid ska försöka låna en bok som de ska prova att läsa själva i. Helt själva eller tillsammans med en vuxen är så klart ok. En annan bok kan vara en bilderbok eller kapitelbok som de får läst för sig och en tredje kan vara en faktabok. Vi lånar fortfarande varannan fredag och det går bra att låna om en bok som man inte hunnit klart med. Bara säg till. I skolan kommer eleverna att få berätta för ett par kamrater i små grupper om innehållet i en av sin böcker innan vi går och lånar nya.
Vi har också skickat brev till biblioteket i Broby och Knislinge och till kommunhuset för att fråga om våra teknikbyggnad av lekplatsredskap kan få ställas ut där. Vi håller tummarna på något bra svar!

Under veckan som kommer är det gympa på måndag som vanligt.
På tisdag kommer hela skolan att ha temadag på förmiddagen om vänskap och läsning. Vi kommer att vara i blandade grupper för att lära känna nya kompisar på skolan. Dessa grupper som bildas har vi tänkt ska bestå under flera temadagar framöver.

Läsläxan kommer att introduceras på tisdag eftermiddag. Den kommer att få en ny form, med att eleverna kommer att få hattar som de ska färglägga. Efter varje lässtund på 15 min så får man måla ett fält på sin hatt. Detta blir det nya sättet att rapportera in till mig angående hur det går med läsningen hemma. Skriv gärna er signatur i fältet också så ser jag att ni håller lite koll på det hemma. Tanken är att fler elever så smått ska ta steget upp och läsa i böcker där man läser vidare för var gång istället för att repetera samma text varje dag. Detta kommer jag att styra lite i och med att vi väljer boken i skolan. Jag kommer också att fokusera allra mest på att lyssna ofta på de elever i skolan som inte har kommit så långt i sin läsutveckling än. Hoppas ni förstår mig där. De ska det lyssnas på varje vecka. För dem som är igång bra så blir det kanske bara att jag lyssnar en gång varannan vecka. Därmed är det ännu viktigare att ni lyssnar hemma och tar ett stort ansvar tillsammans med mig för att era barn ska bli duktiga läsare.

Jag tänkte att vi ska prata mer om detta och annat på ett föräldramöte som jag tänker bjuda in till måndagen den 30/1 kl. 18.30-19.30. Väl mött!

Det blev ett långt brev idag. Hoppas ni orkade ta del av allt!

Kram Annika

PS. Skicka gärna med läsbingot tillbaka till skolan.

Likes

Comments

Likes

Comments

Den här veckan har arbetet i skolan bestått av att måla elevernas lekplatsredskap. På måndag blir det dags att tillsammans besluta var vi ska ställa ut de fina modellerna.

Idag hade vi fredagsmys med 1C och det blev bakning och på eftermiddagen åt vi de vita chokladbollarna och tittade på film tillsammans.

Receptet här ovan ger ca 10 bollar.


Vad gäller elevernas matteböcker, så är det nu fritt att räkna ut dem. Det är dock inget tvång! På tisdag kommer jag att testa av dem utifrån hur långt de har kommit. Böckerna är hemskickade över helgen om de vill göra ett ryck och räkna några sidor.

På måndag är det gympa som vanligt.
På tisdag har hela skolan jultemadag och då blir det fullt med pyssel och julkul. Det ser vi fram emot!

Passa gärna på att kolla över elevernas extrakläder i väskan eller facket nu när det är julledighet, så att det finns på plats när terminen börjar igen.

Den här veckan har vi inte varit på biblioteket, men skicka gärna med låneboken så att den blir lämnad innan jul.

Nästa läsår börjar igen den 11 januari och eleverna går enligt schema redan första dagen.

I december har vi haft en julkalender med QR- koder. Innehållet har varit blandat med allt från filmklipp, pyssel, sånger till recept. Den 22-24 december kommer jag att lägga ut dagens QR- kod här på bloggen om ert barn vill öppna de sista dagarna hemma.

Jag vill också passa på att flagga för Radions Julkalender som vi har lyssnat på varje dag. Den hittar vi på Google varje dag. Kan kanske vara trevligt att lyssna på hemma under lovet?

God Jul och Gott Nytt År önskar Annika

Likes

Comments

Då kommer det sista veckobrevet den här terminen.

På måndag är det dags för bad med Emma och Jerry i Broby.
På tisdag och torsdag lyssnar jag på den sista läsläxan den här terminen.
På onsdag är det julbord i skolrestaurangen.
På fredag är det lite fredagsmys tillsammans med 1 C.

På tisdag i nästa vecka kommer hela skolan att ha jultemadag.

Onsdagen den 21/12 är det skolavslutning. Elevernas skoldag är kl. 8.05- 10.20. Bussarna går hem 10.30.
F och åk 1 kommer att ha avslutning i gympasalen mellan 8.30- 9.10. Tyvärr får vi inte plats med några föräldrar, men ni är hjärtligt välkomna till klassrummet efter avslutningen om ni vill.

Under veckan som har gått, har vi tränat mycket lucia. Kom ihåg kläderna på måndag kväll och det räcker att ni och eleverna kommer tillsammans kl 18.00. Ni får helt enkelt vänta tills de är klara för uppträde.

Varje morgon har vi öppnat vår kalender med QR- koder. I elevernas iPads kan ni gå in i QR-scannern och se de länkar som ert barn har scannat.
En klar favorit imorse blev Just Danne med jultema. 3 minuters dans i fullt ös!

Jag vill också passa på att nämna att vi har pratat om och tränat på fint bordsskick den här veckan inför vår Nobelmiddag idag. Eleverna var mycket förväntansfulla och en aning besvikna när det "bara" var Carina och Janne som dök upp istället för det riktiga kungaparet. Håll utkik i morgondagens lokaltidningar! Båda var på besök idag.
Lotta och Marie i köket hade gjort ett fantastiskt arbete för att få fram denna fina middag till oss i stämningsfull miljö.

Veckan som kommer blir för övrigt en "knyta- ihop- säcken- vecka". Vi hoppas på mycket flitigt arbete varvat med julmys!

Vi ses på måndag kväll!

Kram Annika

Likes

Comments

Följande vecka kommer att se ut så här:

Måndag: Den nya flickan som kommer till vår klass efter jul, kommer och hälsar på. Gympa

Tisdag: Vi går till Snapphaneskolan för att titta på teatern "Djungelboken" på förmiddagen.

Onsdag: Luciaträning

Torsdag: Vår klass har dagens lucka i skolans julkalender, då vi kommer sjunga en sång om siffran åtta i en omgjord julsång. Ta med en tomteluva.

Fredag: Vi har Nobelmiddag på skolan och eleverna får gärna vara finklädda i skolan. Det ska fröken vara :) Vi kommer under veckan att prata om bordsskick för att förbereda oss för nobelmiddagen.

Nästa måndag den 12/12 är det bad och på kvällen är det lucia för familjerna kl 18.00.

Ha en skön vecka!

Kram Annika

På bilderna kan ni se en rofylld mattelektion när eleverna räknar och lyssnar på musik på sina iPads. Hjälp mig gärna med att skapa en egen musiklista tillsammans med ditt barn. Jag har skapat ett gemensamt konto redan som alla elever har fått en egen lista i. Den finner ni nere under fliken "Bibliotek". Följ instruktionerna på bifogad bild för att lägga till bilder. OBS! Detta är inget måste, utan bara ett sätt att skapa barnens musiklistor på ett snabbare sätt.

Likes

Comments