Go kväll! Här kommer veckobrevet för nästa vecka.

Vi har en vecka framför oss med bara tre vanliga skoldagar. På torsdag är det studiedag och på fredag har vi friluftsdag med olika sporter som vi kommer att prova. Den dagen vill vi att eleverna kommer sportklädda och endast de som ska vara på fritids efter skolan behöver ha handduk och ombyte med sig.

På tal om ombyte så vill jag påminna om ombyteskläder att ha i skolan. Idag efter en rejäl regnskur var det några som upptäckte att de inte hade något torrt att byta till.

Jag vill passa på att påminna om avlusningshelgen den här helgen som ni fick hem papper om i torsdags. Kamma, kamma och kamma!

I onsdags på klassrådet tog klassen beslut om att klassdiscot den 20/10 ska ha temat maskerad.

Idag (fredag) körde vi igång med mattetesten igen på lilla plus osv. Det var en ganska trög start och flera hade glömt att träna... Jag vill påminna om att det behövs träning en liten stund flera dagar under veckan för att befästa de här kunskaperna. Huvudräkningen i matteboken tar lite väl lång tid när man fortfarande behöver räkna efter på fingrarna, så detta måste vi hjälpas åt med att träna upp hos eleverna.
De elever som inte riktigt hann klart med veckans mattemål har matteboken med sig i väskan hem idag.
Mattemålet för nästa vecka är s. 53 och då har jag räknat bort några sidor eftersom vi inte har lektioner mer än tre dagar.

Jag önskar er alla en skön helg! Själv ska jag fira min lille kille som fyller tre år. Tänk vad fort tiden går!

Kram Annika

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag på vår MIK-lektion har vi arbetat med programmering igen. Den här gången handlade det om att programmera robotar "Bluebots". På sex olika mattor fick eleverna i par ge varandra utmaningar om var roboten skulle köra, sen var det bara att trycka på pilarna och se om man hade gett rätt kommando. Uppskattat av eleverna!

Likes

Comments

... och vi inleder veckan med bad imorgon måndag. På tisdag är det dags för den årliga skoljoggen. Den sker på klassens idrottslektion, så gympakläder och handduk med som vanligt.
På onsdag är det dags för läsårets första klassråd, då tänkte vi prata om det inplanerade discot som våra klassföräldrar Jenny och Karitas har tagit initiativ till.
På torsdag är det dags för skolfotografering.
Veckans mål i matteboken är fram till sidan 43. Jag startar också med matteläxan den här veckan. Varje elev kommer att få hem listor på tisdag att träna på. Målet är att klara varje moment 3 ggr på under två minuter. Precis som tidigare kommer vi att testa dessa mattetabeller i skolan varje fredag.
Tillsammans med klass 2B och 2C har vi även i år samarbete. Detta året i matte ca en lektion i veckan och i svenska där vi kommer att skapa läsgrupper bland eleverna så att de får träna sin läsning tillsammans på olika sätt. Läsgrupperna kommer vi att ha på fredagar.

Ha en skön vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

En ny vecka ligger framför oss!

Jag vill börja med att hälsa er föräldrar välkomna på tisdag kväll på föräldramöte kl. 18-19.30. Vi träffas i klassrummet där både skolsköterskan Sofi och Musikskolan kommer att presentera sig och sitt arbete. Sen kommer jag att berätta om vårt kommande läsår och hoppas att vi ska få en trevlig kväll tillsammans! Ni får gärna meddela mig via sms om ni inte kan komma, i annat fall hoppas jag att vi ses!

På tisdag kommer eleverna att ha utegympa.

Under veckan kommer vi att börja med programmering och varför man ska lära sig det i skolan. Vi kommer också att börja skriva dagbok för att utveckla elevernas skrivande.

I matteboken är veckans mål sidan 29 och dit vill jag att eleverna ska hinna till fredag. Jag påminner dem att ta hem boken under veckan så att ni kan få en inblick hemma hur långt ert barn har kommit.

Ha en bra vecka!
Mvh Annika

Likes

Comments

Idag har vi haft en härligt varm dag på Wanås tillsammans. Eleverna har skött sig så fint och vi har sett och upplevt mycket roligt tillsammans.

Likes

Comments

Idag har eleverna fått designa armband med sina superkompisar. Så här fina blev de!

Likes

Comments

Hej på er!

I det här första veckobrevet kommer jag att komplettera schemat och lite annan viktig info som är viktig nu i starten av läsåret.

BAD: I åk 2 ligger den obligatoriska simundervisningen och då åker vi till Broby och badar varannan måndag. Jag kommer att följa med som stöd för klassen men simundervisningen sköter personalen i badhuset. Vi börjar bada redan nästa måndag den 28/8.

FRUKT: Skolan fortsätter att bjuda alla elever på en halv frukt/ dag.

ELEVKORT: Dessa skickas hem imorgon onsdag och ska fyllas i av er föräldrar och sändas tillbaka till skolan så snabbt som möjligt. Fyll i ev ändringar på elevkortet.

INNESKOR och REGNKLÄDER: Ta med detta till skolan ordentligt namnat.

FÖRÄLDRAMÖTE: Tisdagen den 5 september kl. 18.00-19.30 är det dags för läsårets första möte. Alla åk 2 har samma kväll.

IDROTT: Jerry och Fredrik har idrott i klassen och kommer att ha utegympa till annat meddelas. Medtag gärna vattenflaska.

WANÅS: På tisdag den 29/8 kommer vi att besöka Wanås. Vi inleder då ett nytt konstprojekt som alla elever i grundskolan i kommunen ingår i. Vi blir bjudna på korv till lunch. Eleverna får gärna ta med vatten och en frukt eller en liten frukt ( nyttig fika). Tänk på bra skor och kläder efter väder.

FÖRSTA VECKAN: Onsdag- fredag kommer vi att arbeta med trygghetsgrupper och samarbetsövningar i alla klasser. Vi kommer att jobba för ett bra arbetsklimat och bra arbetsgrupper. De vanliga lektionerna kör igång nästa vecka.

Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har fröken dragit igång igen efter ett skönt sommarlov! Jag är full av idéer och ser verkligen fram emot ett nytt läsår med era barn!

Som jag förvarnade om redan innan sommarlovet så önskar jag att iPaden blir lämnad till skolan innan skolstart.

Innan ni lämnar den får ni gärna "städa" lite i den och kolla så att det inte är fullt bland foton och videos och att den inte är alldeles full av privata appar. Nu står vi inför ett nytt läsår och då vill jag att det ska finnas plats för nya saker att arbeta med.

Jag skulle uppskatta om ni kan köra förbi skolan senast fredag och lämna iPaden till någon i personalen och meddela att den ska lämnas till mig.

Hör av er om det inte går att lösa.

MVH/Annika

PS. På tisdag är skoltiderna 8.05-9.30.

Likes

Comments

Först av allt vill jag rikta ett tack till alla er som kom i torsdags. Kvällen blev superfin på alla sätt!

Då ger vi oss in i den sista skolveckan i åk 1 imorgon. Eleverna har gympa som vanligt. På tisdag är det dags för vår årliga djurdag på Västerskolan. Det ser vi så fram emot!
På onsdag blir det till att sätta ihop pärmar, städa lådor och tömma lådor. För er kännedom så kommer vi att vara i samma klassrum till hösten, så flytta slipper vi. Det ska bara storstädas...
På torsdag är det Västers hjältar nästan hela förmiddagen. Då ordnar eleverna i trean roliga utmaningar till alla oss andra på olika stationer ute på skolgården. Det brukar vara MYCKET uppskattat! På torsdag slutar också eleverna redan 11.50 och bussarna går hem 12.00.
Sen är det avslutningsdagen... och Sommarlov! All info kring den dagen har ni fått hem på papper.

Angående matteböckerna:
I helgen har jag rättat 10 elevers matteböcker, som var kvar på skolan i fredags. Imorgon kommer vi att ha ett arbetspass där vi jobbar med att göra klart och likadant på tisdag. För en del elever kommer den tiden inte att räcka till, därför skickar jag hem deras matteböcker imorgon måndag. Jag hoppas att ni kan sitta tillsammans och rätta fel och jobba framåt om det behövs. Börja från början på boken och kolla efter fel på de sidor som inte är klippta, de är inte rättade.
Se till att böckerna kommer tillbaka till skolan igen på tisdag så vi kan fortsätta. Sista chansen är att lämna boken till mig på onsdag för att de ska får hem dem innan vi slutar.

Angående iPaden:
Eleverna kommer att få låna hem iPadsen över sommarlovet med hopp om att ni är rädda om dem. Den sista tiden har några glas gått sönder. Jag ska försöka förhandla fram nya fodral som skyddar bättre, då det kan vara en orsak. Jag har laddat ner lite nya appar att ha roligt med över sommaren. 😊
När jag börjar jobba igen efter sommaren så kommer jag att be er lämna in paddorna till skolan några dagar innan skolan börjar så att jag hinner ladda upp lite nytt på dem igen och förbereda dem inför terminsstarten. Jag vill också då att ni tillsammans med ert barn har städat bland foton, filmer och appar och tagit bort sådant de inte vill spara. Tänk på att inte ta bort de appar som jag har laddat ner i skolsyfte. Hör av er om ni undrar något kring paddorna!

Ha en bra vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

Hej!

Under veckan som gått har eleverna bl a sprungit Västerloppet. I år hade vi två pensionärer ( läs Carina och Janne) som ledde uppvärmningen. Uppskattat och överraskande för oss alla!

Igår fick eleverna lära sig att göra animerad film på sina paddor. Alla arbetade i par, byggde lego och filmade steg för steg. Med stor entusiasm tog de sig an uppdraget!

I kommande vecka har vi bara skola onsdag- fredag. På onsdag ska på gå på teater på Snapphaneskolan och se när deras elever spelar Indiana Mouse. På torsdag ska hela skolan avsluta ett samarbete med Musikskolan och ha skolkonsert med föreställningen "Cirkus Musikör"
Vår klass ska sjunga om en skallerorm, så alla som vill och har någon form av leksaksorm får gärna ta med den senast torsdag. De kommer vi att ha runt halsen som rekvisita.
På kvällen ses vi hemma hos mig kl. 17.30 och kom ihåg fikakorgen. Jag tänder grillarna. Adressen är Friggatofta 2027, Glimåkra.
Jag vill också nu flagga för att eleverna slutar tidigare torsdagen den 15/6. Skolan slutar 11.50 och bussarna går hem 12.00.

Igår hade jag den sista genomgången i matteboken, så nu kör vi bara framåt att boken ska bli klar innan sommarlovet börjar. I princip alla elever lade boken i väskan för att ta hem och jobba framåt. Om boken blir klar senast nästa fredag så hinner jag även rätta böckerna innan vi slutar.

Trevlig långhelg!
Kram Annika

Likes

Comments