Då har en händelserik vecka passerat. I tisdags gjorde vi en utflykt i byn och besökte några platser som eleverna var nyfikna på och som de hade frågor kring. Många frågor rörde sig kring hur länge saker har funnits i Knislinge. Tid är ett mycket svårt begrepp att verkligen förstå, men vi jobbar på det med att ha satt upp en tidslinje i klassrummet som ska innehålla Knislinges historia.
I onsdags kom en av våra utflyttade nyanlända elever tillbaka igen till klassen! Familjen har hittat ett nytt boende i Knislinge och nu hoppas vi verkligen att de kan få stanna för en längre tid.
I matematiken håller vi på att titta på sambandet mellan addition och subtraktion. Som resurs i klassen har vi nu Fatima 2 dagar i veckan istället för en. Glad är jag och på så vis får era barn ännu mer lärarhjälp när de behöver det. Suveränt! Hon är hos oss på tisdagar och onsdagar.

Nästa vecka är det gympa på måndag och på fredag kommer vi att ha H- dag på skolan. H står för höst och halloween med stationer med pyssel och olika aktiviteter som passar. De barn som vill får så klart vara utklädda, dock inte till clowner. Den senaste hysterin kring clowner i media påverkar era barn mycket. En del är verkligen rädda och vi har pratat om det i klassen. Nu har vi dock kommit till en gräns då vi tycker att vi har pratat färdigt om clownerna, för att inte skapa mer rädsla. Var uppmärksamma hemma och prata gärna med era barn om detta.

Jag vill också passa på att informera att vi har löss i klassen, så lova att ni luskammar era barn i helgen.

Kram Annika

Här följer klassen gemensamma text om utflykten, med mig som sekreterare:

Vår promenad

I tisdags gick vi på promenad i Knislinge.
Vi hade packat väskorna med fika och iPads.
Först gick vi till gamla tågstationen.
På huset finns en skylt där det står Knislinge ovanpå Wanås.
Förr hette stationen Wanås.
Den är 130 år gammal.
Vi sprang på tågrälsen och tog kort och filmade.

Efter tågstationen gick vi till Lagerhuset.
Där fick vi reda på att tornet var 40 meter högt.
Några trodde att det var 100 meter.
Vi fick träffa Emma som jobbade där.
Vi fick reda på hur man gör djurmat till grisar.
Där fanns en jättestor våg som man kunde väga lastbilar och bandare på.
Hela klassen vägde 640 kilo.
En lastbil vägde 32800 kilo. Eller 32 ton.
Några såg en stor blå pick- up.

Sedan gick vi till Snapphaneskolan.
Där kom elever från 6C ut och berättade hur gammal skolan var. Den var 43 år gammal.
Några träffade sina syskon som de kramade. Adam träffade sin syster Klara. Oskar träffade sin bror Albin. Klara L träffade sin bror Zack.Alice, Klara N, Adrian och Victoria har också syskon där.
Vi lekte och fikade på Snappes lekplats.

Sedan gick vi till Knislinges bibliotek som ligger inbyggt i Snapphaneskolan. Det har funnits där i ungefär 5 år.
På vägen tillbaka till skolan så gick vi förbi Victorias hus. Vi vinkade på Victoria som var sjuk.

Sen så gick vi hem till Adrian och fotograferade hans hus och han framför hans hus.

Sen kom vi tillbaka till skolan igen.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


En vecka med höstlöv och talen 6 och 7 är förbi...

Den här veckan inleddes med bad i Broby tillsammans med de andra ettorna på skolan.

Ett stort tema den här veckan i bild har varit att skapa med höstlöv. Eleverna har fått välja utifrån tre olika förslag och har sen skapat det som de var sugna på att göra. I vårt klassrum hänger nu igelkottar, ugglor och djurtavlor. Alla med löv som huvudingrediens.

På matten har vi den här veckan arbetat med talen 6 och 7. Vi har övat antalet, hur man delar upp talen och hur man skriver dem. Veckan avslutades med ett mattetest på kapitel två i vår mattebok.

Vårt Knislingetema har fortsatt med att eleverna har fått fundera på vad de vill lära sig om olika saker i Knislinge och på vilket sätt. Många av deras tankar ledde in på hur länge saker och ting har funnits. Utifrån detta håller vi nu på att skapa en lång tidslinje på väggen i klassrummet där allting så småningom ska placeras in. Eleverna hade också önskemål om att promenera runt i byn och besök olika platser. Einar och jag kommer att göra den här promenaden på tisdag förmiddag med eleverna. Kläder efter väder och de får gärna ta med sig en liten lagom förmiddagsfika.

Ett av sätten som eleverna ville lära sig på var att använda iPaden och Siri (talsyntesen) i den. Detta fick de testa i torsdags och vi har pratat om fördelar och nackdelar med att använda Siri och vad man mer kan använda för att söka efter fakta med hjälp av iPaden.

Jag hoppas att alla har sett den trevliga inbjudan till klassens Halloweendisco den 11 november som våra klassföräldrar ordnar. Uppskattas varmt av elever och fröken!

Innegympa på måndag!

Trevlig helg!

Kram Annika

Likes

Comments

Då kan vi verkligen säga att hösten är här. Temperaturen har sjunkit betydligt och tänk på att ha tillräckligt varma kläder på barnen, eller med i väskan.

Framöver kommer klassen att ha innegympa. Men på måndag är det dags för bad igen. Gympalärarna följer med och jag har annan lektion med andra klasser då.

Under veckan som har gått har vi arbetat en hel del med iPaden på olika sätt. Den har varit ett verktyg för att filma varje elevs läsutveckling. Så det finns nu en film på varje barns iPad.

Vi har också tittat på allas hus, som de fotograferade förra helgen. De har sen fått rita av sitt hus och skriva en text om sitt hus. Till vår hjälp har vi då använt appen Skolstil som ljudar efterhand som du skriver. Till sist har vi skrivit ut texterna och satt upp både bild och text på klassrumsväggen. Superduktiga har de varit!

I onsdags när vi hade mattedag så arbetade vi med pengar. Det är inte helt enkelt att förstå att t ex 3 st mynt kan vara värda mer än 3 kr. Passa gärna på att leka med mynt hemma och träna på den förståelsen. I skolan har vi lekt affär och lärt oss om de nya mynten som kommer (1-krona, 2-krona och 5-krona).


Likes

Comments


Hej!

Tiden rusar iväg och vi är redan inne i oktober månad. Eftersom jag var ledig förra fredagen så får detta inlägg omfatta de senast två veckorna och flagga lite för den kommande.

Förra veckan slutade mycket tråkigt då våra två nyanlända pojkar i klassen flyttade från oss. Tyvärr var det mycket dålig framförhållning innan beskedet kom, så till den ene eleven har kompisarna inte ens fått säga hejdå till. Vi har nu i efterhand ritat teckningar som vi ska försöka skicka till honom. ​Mycket tråkiga abrupta avslut som inte gynnar några barn alls. Man blir ledsen bara man tänker på det.

Vi har i klassen påbörjat ett temaarbete om vår närmiljö och Knislinge. Än så länge har vi funderat på vad som finns i Knislinge med omnejd och sen har vi tittat på Knislinge genom Google Earth. Vi kom snabbt ut i vida världen och spanade in allt från Legoland till Afrika. Idag fredag har vi dessutom "gått" hem till alla i klassen genom att utforska Google Earth ytterligare en gång. Alla elever har fått den appen på sin padda under veckan, så räkna med att de vill utforska den mer under helgen. Gör det gärna tillsammans!

Som en iPad-läxa över helgen vill jag att eleverna fotograferar sitt hus/lägenhet utifrån. Denna bild ska de senare få arbeta vidare kring i vårt Knislinge-arbete.

I onsdags var alla eleverna i klassen utplacerade att arbeta i 1B och 1C. Under hela dagen gjorde jag avstämningar med varje elev, hur långt den har kommit i sin matematikutveckling. Denna avstämning är precis som de vi gör i läsning och skrivning nya krav från Skolverket. På utvecklingssamtalet (som kommer att bli efter höstlovet) kommer vi tillsammans att titta närmre på hur arbetet för varje elev fortsätter.

I matte har vi under veckan börjat arbeta med subtraktion. Under kommande vecka kommer jag att filma varje elevs läsning med deras egen iPad. Tanken är att vi efter en tid kan spela in igen, så att de själva och ni där hemma enkelt kan gå in i iPaden och titta på deras läsutveckling. Vi kommer också att prova på appen Skolstil, som är skrivapp som ljudar det du skriver. Mycket spännande saker!

Vi har fått en praktikant i klassen som kommer att vara på skolan i sex månader. Hon heter Fatema, är mattelärare och kommer från Syrien. Just nu går hon en snabbutbildning på Malmö Högskola som ska göra att hon kan arbeta som mattelärare i Sverige. Hon kommer att vara i vår klass varje onsdag.  

Än så länge kommer klassen att ha utegympa. Blir det ösregn så kommer de så klart att vara inne. Så ta med kläder så att de kan vara ute.

Trevlig helg!

Kram Annika

Likes

Comments


Hej på er!

Vi har haft bad och det var jättekul, sa Alice.

Matten har varit rolig om addition, sa Isak.

Vi hade friluftsdag och det var jättekul på brännbollen, sa Adam.

Det var roligt med dart, sa Maya.

På badet fick jag prata med en radiokille, sa Oskar.

Vi har fått nya spel på iPaden, sa Mohamad.

Klassen har tagit foto, sa Maja.

På mattedagen jobbade vi med kluringar, sa Ozzy.

Jag har presenterat min familj med foto på engelska, sa Lovisa.

Just nu läser Annika om katten Fräs för oss, sa Thea.

Det var roligt att bada, sa Abdulkhaleq.

Vi spelade spökboll på friskot, sa Klara.

Som ni ser i texten så har vi tränat på att meningarna skulle börja på olika sätt i det här veckobrevet.

Notera att det är studiedag på tisdag och ingen skoldag. På fredag kommer Viveka Knutsson att vikariera i klassen då Annika kommer att vara ledig.

Dessutom ett stort tack till er föräldrar för att ni lägger ner ett så fint arbete med era barns läsläxa. De är hur duktiga som helst på sina egna nivåer och tar kliv framåt hela tiden.

Trevlig helg! Kram Annika

Likes

Comments


Hej!

Vi har gjort klart första kapitlet i matteboken sa Axel.

Vi har haft mattedag sa Alice.

Vi har haft matteläxa sa Thea.

Vi har skrivit veckobrev sa Adam.

Vi har tittat på Livet i mattelandet sa Klara L.

Jag och Ozzy har uppfunnit nya Beyblades sa Oskar.

Jag hjälper folk när dom behöver hjälp sa Lovisa.

Vi har lärt oss engelska om familjen sa Maja.

Nästa vecka ska vi bada på måndag. Vi kommer att ha friluftsdag hela torsdagen. Det innebär att alla ska komma sportklädda med vattenflaska till skolan den dagen. Det finns endast möjlighet att duscha i skolan för de barn som stannar på fritids. På grund av detta blir läsläxan på torsdag flyttad till fredagen. Då ska vi även fotograferas.

Ha en skön helg! Kram Annika

Likes

Comments

Hej igen!

Tack för att så många kom på föräldramötet i torsdags! Det var väldigt trevligt att träffa er alla. Under veckan som gick arbetade vi med talen 2 och 3 i matteboken tillsammans med begreppen fler, färre och lika många. Eleverna har tränat sig på att skriva siffrorna på rätt sätt och gjort olika mönster. Vi har också skrivit i planeringsboken, tittat på nyheter och gjort en film tillsammans om oss. I onsdags när vi hade mattedag så spelade vi bingo hos Frida. I vårt klassrum hade jag musik och rytm med mattetänk. Hos Liselott tränade eleverna på att lägga olika mönster. Veckan har gått snabbt och imorgon drar vecka 36 igång. Kom ihåg gympakläder till utegympan.

Kram Annika

Likes

Comments


Hej alla mammor och pappor!

Den här veckan i skolan har vi haft roligt. Vi har haft mattedag. Vi räknade matte med 1B och 1C ute sa Oskar. Vi har skrivit i matteboken sa Maja. Vi har varit ute med cyklarna på frisko sa Axel. Vi har spelat på våra iPads sa Ozzy. Vi har tittat på dagarna i almanackan sa Lovisa. På engelskan fick vi ett papper sa Isak. Vi har läst en bok om en hund som heter Puzzel sa Adrian. Vi har sett en engelsk film sa Thea. Vi har frisko med Victorias pappa Einar sa Mohamad. Denna veckan har Isak och Adrian varit veckans hjälpredor sa Alice. Jag cyklade på friskot sa Abdulkhaleq. Vi har fått läsläxa sa Klara. Vi har kollat på nyheter sa Maya. Vi har satt upp månaderna då vi fyller år i nyckelpigor sa Klara. Jag är glad att Annika är vår fröken sa Victoria Dis. Klassen har också haft hand om skolans Lekotek hälsar fröken Annika.

Trevlig helg! Vi ses på föräldramötet på torsdag kl. 18.30!

Kram sekreterare Annika och klass 1A

Likes

Comments

Hej alla mina elever!

Imorgon ska vi äntligen träffas igen efter ett långt sommarlov! Jag längtar verkligen tills vi ses! Jag hoppas att du har haft en skön sommar och att du nu ser fram emot att börja ettan. Vi kommer att lära oss massor och ha roliga dagar tillsammans, det är jag säker på.

Imorgon blir det en väldigt kort skoldag då vi träffas i klassrummet kl. 8.05. Redan 9.30 är skoldagen slut och vi äter inte ens lunch tillsammans. På fredag går vi enligt schema och det betyder att vi slutar 13.20. Vi slutar tidigt på onsdagar det här läsåret kl 12.20.

En annan sak som blir nytt för läsåret är att du och alla andra i ettan kommer att få en egen iPad att arbeta med.

Vårt första föräldramöte kommer vi att ha torsdagen den 1 september kl. 18.30-20.00.

Vi ses imorgon! Föräldrar är hjärtligt välkomna att följa med dig imorgon.

Kram Annika

Likes

Comments