Gott Nytt 2018!

Då är vi igång igen med en ny termin. En termin som har inletts med arbete om året, månaderna, årstider och veckodagar. Vi läser om det, skriver om det, sjunger om det och målar det på olika sätt. Nästa vecka inleder vi arbete i matematiken med klockan, så tid är något som är högst aktuellt. Läxa till torsdagen den 11/1 är följande:

På bildlektionen den här veckan har vi gjort snögubbar i snöglober för att njuta lite av vintern som tyvärr inte är så vit i Knislinge ännu.

Nästa vecka inleder vi med årets första bad på måndag.

Arbetsmässigt så kommer vi att påbörja ett tre veckor långt tema om rymden. Första veckan kommer att innehålla arbete om olika skapelseberättelser och om jorden, solen, månen och planeterna.

Passa gärna på hemma att träna på klockan i vardagen. Hel och halv timme arbetade vi med i åk 1, så det repeterar vi först men redan under första veckan så handlar det även om kvart över och alla klockslag på urtavlans högra sida; fem över, tio över, kvart över, tjugo över och fem i halv.

Läxa till fredag är att ha gjort s. 6-13 i den nya matteboken och att ha tränat på sitt tabelltest som vi fortsätter med på fredag morgon och kollar av.

Gympa som vanligt på tisdag.

Ha en bra vecka!
Kram Annika

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då räknar vi ner till lovet! Idag har vi dansat kring granen på musiken. Imorgon så ska vi ha jultemadag hela förmiddagen med pyssel och julskoj.
Jag har laddat ner åtta appar på iPadsen till eleverna som en liten julklapp. Följande appar finns:
Jorden- En upptäcktsresa till jordens inte. En fördjupning i SO.
Gro Garden- en app om hållbar utveckling. En NO-app.
Pesten- en historieapp om den medeltida sjukdomen.
Multiplikation- en app för att utveckla förståelsen för multiplikation och division. Mycket bra!
Pili pop- engelskundervisning för barn.
Traffic light- en whiteboardapp som vi kommer att använda i helklass.
Daisy- en lekfull app om programmering.
Tower math - en matteapp på flera olika svårighetsgrader.

Jag ber er att stötta och hjälpa eleverna i deras rättning av matteboken under veckan. Försök lämna in boken så snart ni kan, så rättar jag felen.

Välkomna till klassrummet på fredag!
Med vänlig hälsning, Annika

Tack för fint samarbete under läsåret!

Likes

Comments

Hej på er!

Då står vi här med två veckor kvar till jullov. Och konstigt nog så måste jag säga att det ser lugnt ut i veckan som kommer för vår del i klassen.

Imorgon måndag badar vi i Broby och på tisdag är det gympa.
På onsdag ska vi titta på ettorna när de går lucia i gympasalen. För övrigt ser det ut som vanligt på vårt schema.

Under kommande vecka kommer vi att ha matte en stund varje dag, för att jobba klart boken så snart vi kan. Vi har inget stopp längre utan kör bara mot bokens slut. Fortsätt gärna rätta fel hemma under veckan.

På skolavslutningsdagen den 22/12 är skoltiderna 8.05- 10.20. Bussarna går hem 10.30. Vi firar avslutning i gympasalen och där har vi tyvärr inte plats till föräldrar. Ni är välkomna till klassrummet mellan 8.05-9.10 och mellan 10.00-10.20.

Jag vill passa på att påminna er om att inte ladda iPadsen över natten eller lämna laddare kvar i uttag utan någon iPad då detta är en brandrisk.

Ha en skön vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

...är redan igång och måndagen ligger snart bakom oss.

Idag har vi tittat på busfilmer och fått många goda skratt tillsammans! För de elever som hade glömt att filma så blir kommande helg en ny chans. Vi ser fram emot att se deras bus nästa måndag.

Den här veckan arbetar vi mot s. 161 i matteboken. Jag har rättat de allra flesta matteböckerna nu och önskar därför att ni hjälps åt hemma med att rätta felen. Gå gärna tillbaka från början av boken och kolla på varje sida som inte har klippta hörn.

Nu är vi igång med julmys varje morgon. Följande "ritualer" har vi varje morgon:

Läsa tyst ca 15 min
Dagens schema
Djurensjul.se ( en digital julkalender om olika djur)
En elev får öppna en julklapp från en klasskamrat som vi lottar fram
Skolans personal presenterar ett uppdrag varje skoldag som vi hittar på Youtube.
Fröken läser högt ur kapitelboken "Den första julen".

Morgonmys med läsning.

Vi lär oss multiplikation genom att titta på vardagliga saker och skriva på våra iPads.

Luftexperiment med 2A och 2C.

Imorgon tisdag är det gympa som vanligt och på fredag gör vi mattetesten.

Kom ihåg att läsa 15 min hemma varje skoldag!

Kram Annika

Likes

Comments

Veckan kör igång med bad imorgon. På tisdag är det gympa.
På onsdag fortsätter vi med experiment med 2C om luft. Dessutom lånar vi nya böcker efter lunch.
På torsdag kommer skolan att ha besök från andra skolor från Kroatien, Serbien och Grekland. De kommer till oss för att se hur vi arbetar med iPads och IKT på olika sätt. Vår klass kommer att arbeta med olika IKT saker som vi har provat tidigare, som de visar för besökarna.
På fredag firar vi 1:a advent och börjar byta julklappar med varandra. Lite adventsmys längtar vi till...
Mattetest på fredag som vanligt och i boken jobbar vi till s. 147.

Kram Annika

Likes

Comments

Ny vecka imorgon. Vad händer då?

Jo imorgon blir det experiment med 2C. På tisdag är det gympa som vanligt. På torsdag ska vi uppträda med vårt vänskapsprojekt tillsammans med de andra klasserna på skolan och Musikskolan.

Den här veckan arbetar vi vidare i matteboken och veckans mål är s. 135.

Klassen har på klassrådet röstat fram att de vill byta julklappar i år. Det innebär att varje elev som vill vara med köper en julklapp för 30kr och lämnar den till skolan senast den 1/12. Sen drar vi en elev varje skoldag under december som får öppna en paket. Tänk på att paketet ska passa både tjejer och killar. Hör av er om ni inte vill vara med, annars utgår jag ifrån att det är ok.

Under höstlovet lämnade jag hem ett läsbingo med halloweentema. Imorgon kommer en liten belöning till de som lämnat tillbaka sin bingolapp. Jag kan tänka mig att belöningen gör att fler vill göra bingot. Det är helt ok att göra det i efterhand. Allt jag vill är att locka till läsning!

Kram Annika

Här ser ni skapelserna från tisdagens konstprojekt med Wanås.

Likes

Comments

Imorgon startar vecka 46. Vi kommer inte att ha bad den här veckan pga att Snapphaneskolan har några veckor extra med mer bad, och det är bl.a. denna veckan. Vi badar igen den 27/11.

På tisdag får vi återbesök från konstpedagogerna på Wanås som ska följa upp vårt besök.

På onsdag är det studiedag och alltså ingen skoldag.

Den här veckan kommer vi inte att arbeta framåt i matteboken då vi har valt att fördjupa oss mer i uppställningarnas värld innan vi börjar med multiplikation nästa vecka. Uppställningar i addition och subtraktion anser vi vara en användbar metod för eleverna, men det kan bli lite rörigt med alla minnesiffror och växlingar så vi tycker det är värt extra tid att fördjupa sig i för att verkligen förstå vad man gör.
Den här veckan har vi som vanligt mattetest på fredag.

Den här veckan är det Barnboksveckan och det ska vi uppmärksamma på torsdag med lite aktiviteter i biblioteket.

Nytt fr om förra veckan är att vi i klassen inleder varje morgon med ca 15 min läsning i mysigt lugn innan vi startar dagens samling. Jag passar också på att lyssna på ett par stycken när de läser högt varje morgon. Vi hoppas denna rutin bidrar till lugn och ro och en skön start på skoldagen.

Under veckan kommer vi att påbörja ett NO tema med luft och experiment. Visa delar kommer vi att samarbeta med 2C.

Jag kör också igång med terminens utvecklingssamtal imorgon måndag och vill påminna er om att ta med "gubbepappret" till samtalet, som eleverna leder fr o m nu i höst.

Trevlig vecka hälsar

Annika

Likes

Comments

Efter en ofrivillig utloggning på bloggen, så hittade jag idag lösenordet. Så nu är vi på igen!

Snart har vi haft André här sina båda två veckors praktik. Både jag och eleverna har nyttjat lyxen att vara två lärare på 16 elever. André har verkligen gillat att vara i klassen och han har lärt sig mycket om jobbet genom era barn.

Den här veckan har vi bl a lärt oss dyka på badet, haft klassråd och bestämt att vi ska byta julklappar med varandra i klassen för 30kr under december månad, jobbat med värderingsövningar om barnkonventionen, lärt oss om källkritik av Bamse, tränat på sånger till vårt vänskapsprojekt och tränat uppställningar med minus och växling.

Imorgon och på fredag ska vi halloween- pyssla, spela in varje elevs högläsning, ha mattetest och läsa i våra läsgrupper.

Som ni ser, en vecka full med aktiviteter.
Ha en skön lovvecka!
Kramar Annika

PS. Alla som vill får vara utklädda på skoldagen på fredag.

André lär eleverna rita pirater.

Likes

Comments

... har vi kört igång idag. Jag vill säga vilket stort nöje det är att följa med på badet och se eleverna lära sig mer och mer. Idag fick jag en härlig syn när alla guppade runt i bassängen på skumgummipinnar i olika färger. Tog min telefon för att ta några fina bilder till bloggen och ni vet känslan när det inte får plats fler bilder... nästa gång ska jag ha tömt telefonen iaf.

Imorgon tisdag är det innegympa. Vi ska också hinna med en överraskning eftersom klassen fick ihop tio hjärtan i förra veckan.

I matte kommer vi att börja med uppställning med addition. Jag hoppas att det ska förenkla för en del att räkna ut stora tal. På tal om matte så har vi dag gjort ett matteprov för att se vad eleverna har förstått av kapitel 2 som vi gjorde klart förra veckan. Jag skickar hem proven så att ni kan se hur det har gått, och skriva ert namn på dem att ni har sett. Sen vill jag ha dem igen.

På torsdag kommer vi att påbörja ett musikprojekt kring Vänskap. Tillsammans med musikskolan kommer alla klasser att träna in olika sånger som vi sen sjunger på en gemensam konsert i gympasalen i november. Det ska bli roligt!

Några av er har säkert hört att vi hade en kille, André Folkestad, som hälsade på oss i fredags. Han ska vara lärarkandidat hos oss under två veckors tid. Han börjar på fredag och kommer att vara hos oss till vecka 43 är slut. Vi ser verkligen fram emot att ha André hos oss och hoppas att han ska trivas!

Idag har vi kört igång Gå och cykla- projektet! Varje morgon kommer jag att pricka av hur varje elev har tagit sig till skolan. Hoppas vi kan göra en stor insats för hälsan och miljön!

Mattetest på fredag som vanligt och målet i boken är till s. 91.

Ha en bra vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Här kommer ett veckobrev angående veckan, även om det är lite sent. Veckan är ju igång och första skoldagen är avklarad.

Jag vill börja med att tacka er föräldrar för att ni verkligen har tagit tag i mattetest- läxan hemma med era barn. I fredags såg jag tydliga resultat att många var mycket snabbare och hade fler rätt. Kör nu på så! Nytt test igen på fredag.

Den här veckan kommer vi att påbörja ett arbete i SO som handlar om barnkonventionen, där vi kommer att arbeta bl a med e- boken "Allas rätt" som eleverna har på sina paddor.

I matte arbetar vi klart med kapitel 2 fram till s.79 som ska vara klart på fredag.

På fredag kommer vi att starta läsgrupper tillsammans med de andra tvåorna. Det är ett samarbete som vi kommer att ha på fredagar framöver där eleverna får läsa tillsammans på olika sätt och i olika övningar.

Hela Västerskolan kommer under vecka 41 och vecka 42 att vara med i en utmaning som arrangeras av Trafikkalendern ( Sveriges största läromedel om barn och trafik). Utmaningen innebär att eleverna samlar respoäng genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan/ fritids. Syftet med utmaningen är att främja hälsan hos eleverna, bidra till en bättre miljö och att förbättra trafiksäkerheten i vår närmiljö. Imorgon tisdag kommer jag att skicka hem ett brev om detta så att ni ev kan få lite idéer hur det skulle kunna planeras inför nästa och nästnästa vecka.
Skolan totala respoäng skickas sen in och vi har chans att vinna fina priser till klasserna på skolan.

Imorgon tisdag är det utegympa.

Ha en bra vecka!
Kram Annika

Likes

Comments