View tracker

Då kommer det sista veckobrevet den här terminen.

På måndag är det dags för bad med Emma och Jerry i Broby.
På tisdag och torsdag lyssnar jag på den sista läsläxan den här terminen.
På onsdag är det julbord i skolrestaurangen.
På fredag är det lite fredagsmys tillsammans med 1 C.

På tisdag i nästa vecka kommer hela skolan att ha jultemadag.

Onsdagen den 21/12 är det skolavslutning. Elevernas skoldag är kl. 8.05- 10.20. Bussarna går hem 10.30.
F och åk 1 kommer att ha avslutning i gympasalen mellan 8.30- 9.10. Tyvärr får vi inte plats med några föräldrar, men ni är hjärtligt välkomna till klassrummet efter avslutningen om ni vill.

Under veckan som har gått, har vi tränat mycket lucia. Kom ihåg kläderna på måndag kväll och det räcker att ni och eleverna kommer tillsammans kl 18.00. Ni får helt enkelt vänta tills de är klara för uppträde.

Varje morgon har vi öppnat vår kalender med QR- koder. I elevernas iPads kan ni gå in i QR-scannern och se de länkar som ert barn har scannat.
En klar favorit imorse blev Just Danne med jultema. 3 minuters dans i fullt ös!

Jag vill också passa på att nämna att vi har pratat om och tränat på fint bordsskick den här veckan inför vår Nobelmiddag idag. Eleverna var mycket förväntansfulla och en aning besvikna när det "bara" var Carina och Janne som dök upp istället för det riktiga kungaparet. Håll utkik i morgondagens lokaltidningar! Båda var på besök idag.
Lotta och Marie i köket hade gjort ett fantastiskt arbete för att få fram denna fina middag till oss i stämningsfull miljö.

Veckan som kommer blir för övrigt en "knyta- ihop- säcken- vecka". Vi hoppas på mycket flitigt arbete varvat med julmys!

Vi ses på måndag kväll!

Kram Annika

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Följande vecka kommer att se ut så här:

Måndag: Den nya flickan som kommer till vår klass efter jul, kommer och hälsar på. Gympa

Tisdag: Vi går till Snapphaneskolan för att titta på teatern "Djungelboken" på förmiddagen.

Onsdag: Luciaträning

Torsdag: Vår klass har dagens lucka i skolans julkalender, då vi kommer sjunga en sång om siffran åtta i en omgjord julsång. Ta med en tomteluva.

Fredag: Vi har Nobelmiddag på skolan och eleverna får gärna vara finklädda i skolan. Det ska fröken vara :) Vi kommer under veckan att prata om bordsskick för att förbereda oss för nobelmiddagen.

Nästa måndag den 12/12 är det bad och på kvällen är det lucia för familjerna kl 18.00.

Ha en skön vecka!

Kram Annika

På bilderna kan ni se en rofylld mattelektion när eleverna räknar och lyssnar på musik på sina iPads. Hjälp mig gärna med att skapa en egen musiklista tillsammans med ditt barn. Jag har skapat ett gemensamt konto redan som alla elever har fått en egen lista i. Den finner ni nere under fliken "Bibliotek". Följ instruktionerna på bifogad bild för att lägga till bilder. OBS! Detta är inget måste, utan bara ett sätt att skapa barnens musiklistor på ett snabbare sätt.

Likes

Comments

Hej alla föräldrar!

I går fick alla elever i klassen hem ett papper i väskan angående egna e-mailadresser på First Class. Normalt i vår kommun så får alla elever egna mailadresser i åk 2. Anledningen till att klass 1A har fått sina redan nu är att vi arbetar så pass mycket med IKT, så att vi också vill lära dem hur man kan kommunicera via mail med att skicka text och bilder. Det ger oss också en hyfsat enkel metod att kunna skicka foto som de tagit, till mig så att jag kan skriva ut dem i färg t ex. Tanken är att denna mailadress ska användas i skolarbetet.

Alla elever har nu en mailadress med förnamn.efternamn@goinge.net

Deras lösenord och login för att komma in på First Class står på lappen som skickades hem och de har också skrivit av dem i sina planeringsböcker för att ha dem tillgängliga i skolan när vi behöver arbeta med mailen i skolan.

Hoppas detta förtydligade avsikten med mailadresserna!

Kram Annika

Likes

Comments

Den här veckan kommer jag inte att lyssna på elevernas läsläxa, utan den kommer jag att lyssna på nästa vecka. Det beror på att jag just nu gör andra lästest med eleverna. Test som kollar av hur långt de har kommit i sin läs utveckling. Det gjordes första gången vid skolstart och nu ser vi hur de har utvecklats framåt.

På fredag kommer vi att julpyssla lite tillsammans med 1 C. Till detta pyssel tar vi tacksamt emot tomma toarullar och hushållsrullar.

I matteboken har jag nu inget stopp, utan det är fritt att jobba framåt i helt eget tempo. Diagramsidorna kommer vi att arbeta med imorgon, sen är allt annat fritt fram.

Ha en bra vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

Trevlig första advent! Förra veckan avslutades med att vi alla hjälptes åt att julpynta i klassrummet.
Under veckan som kommer så ska skolarbetet innehålla modellbygge av ett lekplatsredskap i par som alla har planerat själva.
Luciaträningarna kommer att vara på onsdag och fredag och nu är det dags att träna i gympasalen.
I matte kommer jag att gå igenom diagram i matteboken och sen lär vi oss hur man skriver 11 och 12.
Veckan kommer att avslutas med lite julpyssel tillsammans med 1C.
Jag längtar verkligen till december månad i klassen. Då är mornarna så mysiga med julläsning och lucköppning. Vi kommer bla att lyssna på Radions julkalender för att lära oss att skapa egna bilder i huvudet.

Jag vill också passa på att bjuda in er med era familjer till ettornas luciatåg i gympasalen måndagen den 12/12 kl, 18.00. Efteråt fikar vi alla tillsammans i matsalen på medhavd fika.
Välkomna!

Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Då börjar vi med att blicka bakåt på veckan som gick. Vi har kört igång luciaträningen med 1B och 1C. Fram till lucia kommer vi att träna 2 ggr i veckan. Träna gärna lite på sångtexterna hemma, men se till att sånghäftet får följa med till skolan igen sen.
I matte har vi gjort provet som tillhör kapitel 3. Efter att ha rättat dem ser jag att en del behöver träna extra på ett par saker. Dessa saker kommer jag att plocka ut extra övningar på och sätta ihop till ett häfte som blir läxa. Det är ingen panik att göra det klart denna veckan, men lämna in det när det är klart. Sitt gärna tillsammans med ert barn när de arbetar med detta, som de har tyckt varit extra svårt i boken och på provet. Några elever får i häftet hem extra träning på hur man skriver siffrorna 0-10 på rätt håll. Påminn de gärna om att alla siffror helst ska skrivas med start uppifrån.

I skrivning har vi skrivit ord som finns i klassrummet och samlat långa listor. Läsningen går hela tiden framåt och eleverna är alltid väl förberedda när de ska läsa upp sin läxa. I kommande vecka kommer torsdagsgruppen att läsa upp först på fredagen p g a luciaträning. Detta trots att det inte står så i elevernas planeringsböcker.

I fredags fick vi en ny klasskamrat. Det är en pojke från Syrien som bara varit i Sverige i tre månader. Vi hälsar honom välkommen till vår fina klass! Efter jul kommer även en flicka att börja i vår klass, så då blir vi 17 st. Vi ser fram emot att ta emot henne också som vår nya kompis! Hon kommer att besöka klassen en dag i början av december innan hon börjar hos oss.

Under de närmaste två veckorna kommer Fatmeh, vår lärarpraktikant att vara hos oss fyra dagar i veckan. Det är superbra att få hennes hjälp att räcka till som vuxen när eleverna arbetar.

I december månad kommer Västerskolan att ha en gemensam julkalender varje skoldag. Den innebär att varje klass ordnar en lucka i form av att något händer innanför klassrumsfönstret och resten av skolan står utanför och tittar. Detta sker när det ringer in på morgonen och varar ett par minuter innan skoldagen börjar och nummerna finns att hitta på våra fönster. Vår klass kommer att ha lucka 8.

Under kommande vecka kommer jag att fråga alla i klassen vad de kommer att vara på luciatåget. Hoppas ni har pratat om det hemma.

En del av er har kanske hört talas om att eleverna har fått lyssna på youtube på mattelektionerna i veckan som gick? I vilket fall så vill jag att ni ska veta att jag tycker det är viktigt att vara lyhörd för elevernas olika inlärningsstilar. En del tycker det är skönt att lyssna på musik när de jobbar och det har jag inget emot. Bara man sköter sitt arbete. Alla har nu provat detta och vi har utvärderat vad de tyckte. De som vill får gärna fortsätta med detta. Vi har även på gång ett inköp på hörselkåpor för de som bara vill ha det tyst i öronen och ingen musik. Det är bara att prova, välja och se om det passar.

På måndag är det gympa.
Luciaträning på tisdag och torsdag.
Biblioteket på fredag

Ha en skön vecka!
Kram AnnikaLikes

Comments

Vi ska ha Halloweendisco idag, sa Victoria.
Det kom fullt av snö denna veckan, sa Alice.
Vi åkte pulka på skolan, sa Ozzy.
Vi lekte i snön, sa Axel.
Vi gjorde många snöbollar, sa Maja H.
Jag åkte väldigt långt i pulkabacken, sa Oskar.
Igår hittade jag ett nytt ställe som man kan åka utan pulka på, sa Klara N.
Annika har fyllt 40, sa Maya PH.
Idag hittade jag ett fotspår i snön som man kunde plocka upp, sa Thea.
Vi kollade på Lilla Aktuellt idag, sa Adam.
Vi har gjort en bok om Knislinge, sa Klara L.
Vi har gjort ett snöskydd, sa Adrian.
Min skola heter Västerskolan, sa Abdulkhaleq.
Vi har avslutat Knislingetemat, sa Isak.
Vi ska börja med tekniktema nästa vecka, sa Lovisa.
Vi har målat Knislinge med vattenfärg, sa Annika.

Likes

Comments

Hej på er!

Jag hoppas att ni alla har haft ett skönt höstlov med lite avkoppling tillsammans med familjen! Under den kommande veckan så drar jag igång höstens utvecklingssamtal. Kom ihåg att fyll i trivselenkäten tillsammans med ert barn och ta med den till samtalet.

Den här veckan kommer vi att avsluta vårt Knislingetema och nästa vecka påbörjas ett tekniktema som kommer att handla om lekplatsen.

På måndag är det idrott, läsläxa till tisdag eller torsdag (beroende på grupp) och biblioteket på fredag.

Nästa måndag (den 14/11 ) är det studiedag.

Jag kan också lite försiktigt förbereda er på att alla ettor på skolan kommer att gå lucia för resten av skolan. Snart drar övningarna igång tillsammans med de andra två klasserna. För er kännedom så kan det vara bra att veta att eleverna själva väljer vad de vill vara i luciatåget. Vi har gärna många lucior t ex. Om ni nu går i tankar om att fixa luciautstyrsel i god tid...

Måndagen den 12/12 kommer det att vara luciatåg för föräldrar och syskon på kvällen i skolan. Mer info kommer.

Först ser vi alla fram emot Halloweendiscot på fredag! Hoppas vi ses!

Kram Annika

Likes

Comments

​...om varför matteboken finns i varje elevs väska med hem idag.

Dels vill jag att ni där hemma ska få en inblick i vad vi arbetar med i skolan nu inför våra utvecklingssamtal efter lovet. Dels så behöver eleverna rätta sina fel. En del har sidor att arbeta med för att komma ikapp där vi är just nu. Eftersom det ibland är svårt att fortsätta arbetet med matteboken när jag lämnar deras sida och deras tankarna och fokus glider iväg, så behöver de lite arbetstid hemma för att få en ärlig chans att hinna ikapp. Jag hoppas ni ställer upp och hjälper dem.

Längst fram i matteboken finns en post-it lapp som berättar vad som behöver göras. Jag vill inte att de arbetar längre fram än så, då allt arbete i skolan inleds med en genomgång.

Jag vill också vara tydlig med att detta inte på något sätt behöver bli klart den här veckan. De får gärna ta hem boken över lovet te x om ni vill det. Däremot är det viktigt att den alltid finns i väskan då det är skoldag!

För de elever som är framme och ikapp vårt mål och som behöver extra utmaningar, får det av mig på extra papper och extra böcker just nu.   

Tack för att ni stöttar era barn så fint! Jag älskar att träffa dem varje dag!

Kram Annika 

Likes

Comments