I skolan håller vi just nu på att arbeta med källkritik och att lära oss mer om Internet och vad vi gör på datorer/telefoner och iPads. I förra veckan gjorde vi en undersökning där alla elever fick berätta om vad de helst gör när de är hemma. Eleverna hade massor att berätta och poängen blev att det finns mycket roligt att göra som inte bara innebär att sitta vid dator och platta. Nu har turen kommit till att eleverna ska få intervjua er där hemma vad ni gör vid dator/telefon och plattor. Jag vill att eleverna filmar er när de gör sin intervju. Filmen behöver absolut inte vara lång och vi kommer bara att använda den för att sammanställa vad vuxna har för datorvanor. Äldre syskon får gärna också svara på frågorna.

Imorgon fredag kommer eleverna att fotografera själva frågan som de ska ställa och sen har ni hela lovet på er att göra intervjun. Lycka till!


MVH/Annika


Likes

Comments

Nu är utställningen på plats på biblioteket i Knislinge! Den kommer att finnas där till torsdagen på sportlovet, sen vandrar den vidare till Kommunhuset i Broby.

Likes

Comments

Hej alla föräldrar!

I måndags hade vi bad. Vi lekte och fick träna oss på att simma. I tisdags hade vi fri lek på friskot. Några fick läsa högt för Annika. I onsdags hade vi mycket matte. Vi jobbade med klockan. Vi fick titta på bilder från Island på friskot i torsdags. Och vi hade matte och läsa igen. I morse lekte vi en känsellek och sen fick vi söka efter fakta om olika saker. Just nu skriver vi veckobrev. Sen ska vi titta på Lilla Aktuellt, räkna matte och skriva i planeringsboken.

Hälsningar klass 1A

Likes

Comments

Hej på er!
Vi har nu lämnat vecka 3 bakom oss och jag avslutade den med en fredag med migrän. Jag är på benen igen och har haft en skön avkopplande helg, vilket jag hoppas att ni också har haft!
Vänskapstemadagen gick fint och eleverna på skolan fick skriva dikter, lyssna på när äldre elever läste för dem, läsa e- böcker på paddan och göra bokmärken.
I torsdags avslutade vi med att klassen skrev små svarsbrev till biblioteket här i Knislinge, där vi är välkomna att ställa ut teknikprojeket.

Under veckan som kommer är jag på resa med jobbet till London från tisdag till fredag. Då kommer Viveka att vara vikarie i klassen. Det känns tryggt, eftersom hon har vikarierat mycket på skolan och fritids under den senaste tiden.
På måndag är det idrott och på fredag biblioteket.
Nästa måndag den 30/1 är det bad.
Då är det också föräldramöte som jag nämnde sist. Då kommer jag att presentera läsläxan i sin nuvarande form och fram tills dess gör ni bäst i att läsa hemma, vilken bok som passar och fyller i hemskickade läshattar.
Ser fram emot att träffa er!
Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Tack för den fina blomman och lyktan som jag fick på skolavslutningen!

Då var det ny termin i skolan och nya tag. Förra veckan som mjukstartade med bara tre skoldagar innebar mest att hitta tillbaka till rutinerna igen, men också att växla upp lite. Nu är vi inne på andra terminen i ettan. Lite längre stunder klarar vi att arbeta lugnt och tyst själva. I fredags införde vi "klassens 10 hjärtan". Det innebär att klassen kan tjäna hjärtan när de skapar ett extra bra arbetsklimat i klassrummet. När de har fått ihop 10, så blir det en belöning till hela klassen.
Vi började också med att arbeta med årets månader. Fråga gärna era barn hemma och träna mer, för det är inte så lätt att komma ihåg ordningen. Jag läser Ronja Rövardotter högt för klassen och den stunden på dagen är riktigt mysig. I matten har alla fått en ny bok. För dem som inte är riktigt klara med den gamla så jobbar vi i den när vi har tid över. Det går bra att göra det hemma också.
I fredags lånade vi böcker. Jag har nu infört att eleverna får låna 3 st böcker högst. Tanken är att de alltid ska försöka låna en bok som de ska prova att läsa själva i. Helt själva eller tillsammans med en vuxen är så klart ok. En annan bok kan vara en bilderbok eller kapitelbok som de får läst för sig och en tredje kan vara en faktabok. Vi lånar fortfarande varannan fredag och det går bra att låna om en bok som man inte hunnit klart med. Bara säg till. I skolan kommer eleverna att få berätta för ett par kamrater i små grupper om innehållet i en av sin böcker innan vi går och lånar nya.
Vi har också skickat brev till biblioteket i Broby och Knislinge och till kommunhuset för att fråga om våra teknikbyggnad av lekplatsredskap kan få ställas ut där. Vi håller tummarna på något bra svar!

Under veckan som kommer är det gympa på måndag som vanligt.
På tisdag kommer hela skolan att ha temadag på förmiddagen om vänskap och läsning. Vi kommer att vara i blandade grupper för att lära känna nya kompisar på skolan. Dessa grupper som bildas har vi tänkt ska bestå under flera temadagar framöver.

Läsläxan kommer att introduceras på tisdag eftermiddag. Den kommer att få en ny form, med att eleverna kommer att få hattar som de ska färglägga. Efter varje lässtund på 15 min så får man måla ett fält på sin hatt. Detta blir det nya sättet att rapportera in till mig angående hur det går med läsningen hemma. Skriv gärna er signatur i fältet också så ser jag att ni håller lite koll på det hemma. Tanken är att fler elever så smått ska ta steget upp och läsa i böcker där man läser vidare för var gång istället för att repetera samma text varje dag. Detta kommer jag att styra lite i och med att vi väljer boken i skolan. Jag kommer också att fokusera allra mest på att lyssna ofta på de elever i skolan som inte har kommit så långt i sin läsutveckling än. Hoppas ni förstår mig där. De ska det lyssnas på varje vecka. För dem som är igång bra så blir det kanske bara att jag lyssnar en gång varannan vecka. Därmed är det ännu viktigare att ni lyssnar hemma och tar ett stort ansvar tillsammans med mig för att era barn ska bli duktiga läsare.

Jag tänkte att vi ska prata mer om detta och annat på ett föräldramöte som jag tänker bjuda in till måndagen den 30/1 kl. 18.30-19.30. Väl mött!

Det blev ett långt brev idag. Hoppas ni orkade ta del av allt!

Kram Annika

PS. Skicka gärna med läsbingot tillbaka till skolan.

Likes

Comments

Likes

Comments