Imorgon startar vecka 46. Vi kommer inte att ha bad den här veckan pga att Snapphaneskolan har några veckor extra med mer bad, och det är bl.a. denna veckan. Vi badar igen den 27/11.

På tisdag får vi återbesök från konstpedagogerna på Wanås som ska följa upp vårt besök.

På onsdag är det studiedag och alltså ingen skoldag.

Den här veckan kommer vi inte att arbeta framåt i matteboken då vi har valt att fördjupa oss mer i uppställningarnas värld innan vi börjar med multiplikation nästa vecka. Uppställningar i addition och subtraktion anser vi vara en användbar metod för eleverna, men det kan bli lite rörigt med alla minnesiffror och växlingar så vi tycker det är värt extra tid att fördjupa sig i för att verkligen förstå vad man gör.
Den här veckan har vi som vanligt mattetest på fredag.

Den här veckan är det Barnboksveckan och det ska vi uppmärksamma på torsdag med lite aktiviteter i biblioteket.

Nytt fr om förra veckan är att vi i klassen inleder varje morgon med ca 15 min läsning i mysigt lugn innan vi startar dagens samling. Jag passar också på att lyssna på ett par stycken när de läser högt varje morgon. Vi hoppas denna rutin bidrar till lugn och ro och en skön start på skoldagen.

Under veckan kommer vi att påbörja ett NO tema med luft och experiment. Visa delar kommer vi att samarbeta med 2C.

Jag kör också igång med terminens utvecklingssamtal imorgon måndag och vill påminna er om att ta med "gubbepappret" till samtalet, som eleverna leder fr o m nu i höst.

Trevlig vecka hälsar

Annika

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en ofrivillig utloggning på bloggen, så hittade jag idag lösenordet. Så nu är vi på igen!

Snart har vi haft André här sina båda två veckors praktik. Både jag och eleverna har nyttjat lyxen att vara två lärare på 16 elever. André har verkligen gillat att vara i klassen och han har lärt sig mycket om jobbet genom era barn.

Den här veckan har vi bl a lärt oss dyka på badet, haft klassråd och bestämt att vi ska byta julklappar med varandra i klassen för 30kr under december månad, jobbat med värderingsövningar om barnkonventionen, lärt oss om källkritik av Bamse, tränat på sånger till vårt vänskapsprojekt och tränat uppställningar med minus och växling.

Imorgon och på fredag ska vi halloween- pyssla, spela in varje elevs högläsning, ha mattetest och läsa i våra läsgrupper.

Som ni ser, en vecka full med aktiviteter.
Ha en skön lovvecka!
Kramar Annika

PS. Alla som vill får vara utklädda på skoldagen på fredag.

André lär eleverna rita pirater.

Likes

Comments

... har vi kört igång idag. Jag vill säga vilket stort nöje det är att följa med på badet och se eleverna lära sig mer och mer. Idag fick jag en härlig syn när alla guppade runt i bassängen på skumgummipinnar i olika färger. Tog min telefon för att ta några fina bilder till bloggen och ni vet känslan när det inte får plats fler bilder... nästa gång ska jag ha tömt telefonen iaf.

Imorgon tisdag är det innegympa. Vi ska också hinna med en överraskning eftersom klassen fick ihop tio hjärtan i förra veckan.

I matte kommer vi att börja med uppställning med addition. Jag hoppas att det ska förenkla för en del att räkna ut stora tal. På tal om matte så har vi dag gjort ett matteprov för att se vad eleverna har förstått av kapitel 2 som vi gjorde klart förra veckan. Jag skickar hem proven så att ni kan se hur det har gått, och skriva ert namn på dem att ni har sett. Sen vill jag ha dem igen.

På torsdag kommer vi att påbörja ett musikprojekt kring Vänskap. Tillsammans med musikskolan kommer alla klasser att träna in olika sånger som vi sen sjunger på en gemensam konsert i gympasalen i november. Det ska bli roligt!

Några av er har säkert hört att vi hade en kille, André Folkestad, som hälsade på oss i fredags. Han ska vara lärarkandidat hos oss under två veckors tid. Han börjar på fredag och kommer att vara hos oss till vecka 43 är slut. Vi ser verkligen fram emot att ha André hos oss och hoppas att han ska trivas!

Idag har vi kört igång Gå och cykla- projektet! Varje morgon kommer jag att pricka av hur varje elev har tagit sig till skolan. Hoppas vi kan göra en stor insats för hälsan och miljön!

Mattetest på fredag som vanligt och målet i boken är till s. 91.

Ha en bra vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Här kommer ett veckobrev angående veckan, även om det är lite sent. Veckan är ju igång och första skoldagen är avklarad.

Jag vill börja med att tacka er föräldrar för att ni verkligen har tagit tag i mattetest- läxan hemma med era barn. I fredags såg jag tydliga resultat att många var mycket snabbare och hade fler rätt. Kör nu på så! Nytt test igen på fredag.

Den här veckan kommer vi att påbörja ett arbete i SO som handlar om barnkonventionen, där vi kommer att arbeta bl a med e- boken "Allas rätt" som eleverna har på sina paddor.

I matte arbetar vi klart med kapitel 2 fram till s.79 som ska vara klart på fredag.

På fredag kommer vi att starta läsgrupper tillsammans med de andra tvåorna. Det är ett samarbete som vi kommer att ha på fredagar framöver där eleverna får läsa tillsammans på olika sätt och i olika övningar.

Hela Västerskolan kommer under vecka 41 och vecka 42 att vara med i en utmaning som arrangeras av Trafikkalendern ( Sveriges största läromedel om barn och trafik). Utmaningen innebär att eleverna samlar respoäng genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan/ fritids. Syftet med utmaningen är att främja hälsan hos eleverna, bidra till en bättre miljö och att förbättra trafiksäkerheten i vår närmiljö. Imorgon tisdag kommer jag att skicka hem ett brev om detta så att ni ev kan få lite idéer hur det skulle kunna planeras inför nästa och nästnästa vecka.
Skolan totala respoäng skickas sen in och vi har chans att vinna fina priser till klasserna på skolan.

Imorgon tisdag är det utegympa.

Ha en bra vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

Efter en sommarlik söndag blickar vi nu in mot nästa vecka och hoppas att värmen stannar några dagar till!

Imorgon måndag är det bad och jag hänger som vanligt med och är även i vattnet och hjälper till.

På tisdag är det utegympa.

På torsdag är det dags att lämna tillbaka låneböcker och att låna nya. På tal om böcker så hoppas jag att ni passar på att tillsammans med ert barn läsa ur det trevliga Stjärnbiblioteket med e- böcker på iPaden när den är hemma på helgen.

Ni som inte fått till det riktigt med att ladda ner privata appar på era barns iPad och vill ha hjälp med hur man gör, bara hör av er! Genom handuppräckning i klassen har jag klurat ut att det inte är speciellt många i klassen som har utnyttjat möjligheten att ladda ner egna appar. Detta behöver inte kosta något om man håller sig till gratisappar, och på måndagarna när eleverna visar på sina iPads så får de många idéer om nya appar att ladda ner. Detta uppmuntrar jag i skolan eftersom jag är intresserad av elevernas fritid och vill möta den i skolan.

I matteboken är veckans mål s.67 och sidorna handlar om subtraktion från hela tiotal och sen även med tiotalsövergång. Den här veckan kommer vi att ha mattetestet på torsdag istället för fredag. På fredag ska jag nämligen vara ledig och det kommer vikarie Anders i klassen. Mattetesten vill jag göra själv med klassen för att säkert veta att de görs på samma sätt som vi brukar.
I fredags gick det mycket bättre för flera i klassen, så det var tydligt att en del tränat under veckan. Det är bara att köra på! Imorgon måndag får de reda på hur det gick.

Kom ihåg att läsa en liten stund varje dag!

Kram Annika


Likes

Comments

Idag har vi provat greenscreen i klassen. Alla fick ta fram en bild på en drömplats. Den gjorde vi sen som bakgrund och tog fina bilder!
I eftermiddag har vi för första gången provat att vara fröken. Vi lottade och det blev Klara N som fick börja. Hon skrev och berättade vad nästa vecka kommer att innehålla i skolan.

Av klass 2A

Likes

Comments

Go kväll! Här kommer veckobrevet för nästa vecka.

Vi har en vecka framför oss med bara tre vanliga skoldagar. På torsdag är det studiedag och på fredag har vi friluftsdag med olika sporter som vi kommer att prova. Den dagen vill vi att eleverna kommer sportklädda och endast de som ska vara på fritids efter skolan behöver ha handduk och ombyte med sig.

På tal om ombyte så vill jag påminna om ombyteskläder att ha i skolan. Idag efter en rejäl regnskur var det några som upptäckte att de inte hade något torrt att byta till.

Jag vill passa på att påminna om avlusningshelgen den här helgen som ni fick hem papper om i torsdags. Kamma, kamma och kamma!

I onsdags på klassrådet tog klassen beslut om att klassdiscot den 20/10 ska ha temat maskerad.

Idag (fredag) körde vi igång med mattetesten igen på lilla plus osv. Det var en ganska trög start och flera hade glömt att träna... Jag vill påminna om att det behövs träning en liten stund flera dagar under veckan för att befästa de här kunskaperna. Huvudräkningen i matteboken tar lite väl lång tid när man fortfarande behöver räkna efter på fingrarna, så detta måste vi hjälpas åt med att träna upp hos eleverna.
De elever som inte riktigt hann klart med veckans mattemål har matteboken med sig i väskan hem idag.
Mattemålet för nästa vecka är s. 53 och då har jag räknat bort några sidor eftersom vi inte har lektioner mer än tre dagar.

Jag önskar er alla en skön helg! Själv ska jag fira min lille kille som fyller tre år. Tänk vad fort tiden går!

Kram Annika

Likes

Comments

Idag på vår MIK-lektion har vi arbetat med programmering igen. Den här gången handlade det om att programmera robotar "Bluebots". På sex olika mattor fick eleverna i par ge varandra utmaningar om var roboten skulle köra, sen var det bara att trycka på pilarna och se om man hade gett rätt kommando. Uppskattat av eleverna!

Likes

Comments

... och vi inleder veckan med bad imorgon måndag. På tisdag är det dags för den årliga skoljoggen. Den sker på klassens idrottslektion, så gympakläder och handduk med som vanligt.
På onsdag är det dags för läsårets första klassråd, då tänkte vi prata om det inplanerade discot som våra klassföräldrar Jenny och Karitas har tagit initiativ till.
På torsdag är det dags för skolfotografering.
Veckans mål i matteboken är fram till sidan 43. Jag startar också med matteläxan den här veckan. Varje elev kommer att få hem listor på tisdag att träna på. Målet är att klara varje moment 3 ggr på under två minuter. Precis som tidigare kommer vi att testa dessa mattetabeller i skolan varje fredag.
Tillsammans med klass 2B och 2C har vi även i år samarbete. Detta året i matte ca en lektion i veckan och i svenska där vi kommer att skapa läsgrupper bland eleverna så att de får träna sin läsning tillsammans på olika sätt. Läsgrupperna kommer vi att ha på fredagar.

Ha en skön vecka!
Kram Annika

Likes

Comments

En ny vecka ligger framför oss!

Jag vill börja med att hälsa er föräldrar välkomna på tisdag kväll på föräldramöte kl. 18-19.30. Vi träffas i klassrummet där både skolsköterskan Sofi och Musikskolan kommer att presentera sig och sitt arbete. Sen kommer jag att berätta om vårt kommande läsår och hoppas att vi ska få en trevlig kväll tillsammans! Ni får gärna meddela mig via sms om ni inte kan komma, i annat fall hoppas jag att vi ses!

På tisdag kommer eleverna att ha utegympa.

Under veckan kommer vi att börja med programmering och varför man ska lära sig det i skolan. Vi kommer också att börja skriva dagbok för att utveckla elevernas skrivande.

I matteboken är veckans mål sidan 29 och dit vill jag att eleverna ska hinna till fredag. Jag påminner dem att ta hem boken under veckan så att ni kan få en inblick hemma hur långt ert barn har kommit.

Ha en bra vecka!
Mvh Annika

Likes

Comments