Under kommande vecka kommer vi att ha bad på måndag.

På tisdag och onsdag kommer vi att ha mycket samarbete med 1B och 1C då vi lärare i klasserna kommer att testa våra elever i matematik. Den här veckan kommer Liselotte och Frida att testa. Jag kommer att testa 1A nästa vecka. Så den här veckan välkomnar vi 1B och 1C till några av våra lektioner.

På onsdag kommer musikskolans lärare att ha en show för oss i gympasalen. Vi ser fram emot att få rocka loss och sjunga med!

På torsdag kommer något som heter Skolkompaniet till vår skola och observerar b l a min undervisning i klassen. Efteråt kommer de att prata med eleverna. De kommer att titta på lärande och ledarskap och det hela går ut på att vi som lärare ska få respons på vår undervisning av utomstående.

På fredag har vi mattetest som vanligt.

Vi hoppas på en vecka i vårens tecken!

Kram Annika

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Då är vi inne i vecka 12. För fröken är det mest VAB (både måndag och tisdag), vilket gör dessa skoldagar lite utanför rutinerna. Imorgon tisdag kommer en vikarie som heter Ingela. Sen på onsdag är jag tillbaka igen för resten av veckan.

Imorgon tisdag är det spökbollsturnering på skolan i mixade lag för de som anmält sig till det. Skicka gärna med gympakläder till barnen som ska vara med. Jag önskar dem lycka till i matcherna!

På fredag kommer vi att ha mattetest igen och även ett avslutande test på kapitel 2 i matteboken. Se gärna till att ert barn har rättat lite fel och har gjort klart större delen av kap 2 till fredag.

Jag önskar er en fin vecka!
Rocka gärna sockorna imorgon! Det kommer jag att göra!

Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Efter att ha vabbat måndagen så är jag tillbaka igen i klassen. Den här och nästa vecka kommer också Tove, vår lärarkandidat, att vara i klassen.

Den här veckan har vi mycket fokus på att plantera och göra krukor till planteringen. Krukorna har vi gjort färdiga idag (tisdag) och planteringen kommer att ske på fredag. Vi kommer att plantera olika frön i elevernas krukor. Det uppskattas om eleverna har egna önskemål bland våra frukter och grönsaker tex apelsin, citron, avokado, kiwi, mango, paprika, tomat och äpple. Ta gärna med fröer. Vi tar med extra till de som ev glömmer. OBS. Vi vill inte ha fröpåsar från affären, utan fröer och kärnor hemifrån.

Tove och jag lyssnar också extra mycket på elevernas läsning den här vecka. Jag vill påminna om att få till elevernas läsning hemma som en rutin. Jag frågar efter och samlar in elevernas läshattar efterhand som de blir klara.

Idag har jag skickat hem matteläxa med eleverna på ca 2-3 sidor. Gör så mycket ni hinner till imorgon , då vi har mycket matte. En ny sak i boken är också att eleverna bara behöver välja mellan ÖVA eller PRÖVA sidorna i boken. Eleverna får välja en av sidorna. De som absolut vill få gärna göra båda.

På fredag har vi mattetest igen. Efter Lilla Plus är det dags för Lilla Minus. Tre gången ska eleverna klara det på under 2 min innan man går vidare till nästa test.

MVH/Annika

Likes

Comments

Hej på er!

För det första vill jag påminna om läshattarna som eleverna har fått hem. Idag har jag gjort eleverna uppmärksamma på att jag vill att ni läser hemma en liten stund varje dag i skolveckan. Några elever skyller på att de inte hinner för att de ska leka med kompisar, så då diskuterade vi hur viktigt det är att göra det skolarbete som man ska göra hemma. Jag vill att ni skickar med läshatten så fort den är klar, så att de kan få en ny med sig hem.

På fredag kommer en lärarstudent från Högskolan Kristianstad till oss för att ha praktik. Hon heter Tove och kommer att vara i klassen under nästa vecka också.

Snart är det odlingstider och det ska vi även göra i klassen. Till detta skulle vi behöva tomma mjölk/juice/yoggi- förpackningar. En per elev. Jag skulle bli väldigt glad om ni vill skicka med en tom förpackning senast till på fredag. I nästa vecka kommer vi att göra själva odlingen och då kommer vi även att behöva tunna nylonstrumpor. Om ni har gamla som ni inte behöver så får ni gärna skicka med. Vi löser det även om ni inte har strumpor. Tack på förhand!

Sist men inte minst så vill jag och klassen bjuda in alla familjemedlemmar på SKOLKVÄLL torsdagen den 16 mars kl. 18-19.30. Den kvällen kommer klassens elever att visa hur en skoldag i miniformat kan se ut med olika sorters skolarbete och sen fikar vi tillsammans allihop på medhavd fika; elever, lärare, föräldrar och syskon. Anmälningslapp kommer hem.

På fredag är det dags att låna nya böcker.

Kram Annika

Likes

Comments

I skolan håller vi just nu på att arbeta med källkritik och att lära oss mer om Internet och vad vi gör på datorer/telefoner och iPads. I förra veckan gjorde vi en undersökning där alla elever fick berätta om vad de helst gör när de är hemma. Eleverna hade massor att berätta och poängen blev att det finns mycket roligt att göra som inte bara innebär att sitta vid dator och platta. Nu har turen kommit till att eleverna ska få intervjua er där hemma vad ni gör vid dator/telefon och plattor. Jag vill att eleverna filmar er när de gör sin intervju. Filmen behöver absolut inte vara lång och vi kommer bara att använda den för att sammanställa vad vuxna har för datorvanor. Äldre syskon får gärna också svara på frågorna.

Imorgon fredag kommer eleverna att fotografera själva frågan som de ska ställa och sen har ni hela lovet på er att göra intervjun. Lycka till!


MVH/Annika


Likes

Comments

Nu är utställningen på plats på biblioteket i Knislinge! Den kommer att finnas där till torsdagen på sportlovet, sen vandrar den vidare till Kommunhuset i Broby.

Likes

Comments

Hej alla föräldrar!

I måndags hade vi bad. Vi lekte och fick träna oss på att simma. I tisdags hade vi fri lek på friskot. Några fick läsa högt för Annika. I onsdags hade vi mycket matte. Vi jobbade med klockan. Vi fick titta på bilder från Island på friskot i torsdags. Och vi hade matte och läsa igen. I morse lekte vi en känsellek och sen fick vi söka efter fakta om olika saker. Just nu skriver vi veckobrev. Sen ska vi titta på Lilla Aktuellt, räkna matte och skriva i planeringsboken.

Hälsningar klass 1A

Likes

Comments

Hej på er!
Vi har nu lämnat vecka 3 bakom oss och jag avslutade den med en fredag med migrän. Jag är på benen igen och har haft en skön avkopplande helg, vilket jag hoppas att ni också har haft!
Vänskapstemadagen gick fint och eleverna på skolan fick skriva dikter, lyssna på när äldre elever läste för dem, läsa e- böcker på paddan och göra bokmärken.
I torsdags avslutade vi med att klassen skrev små svarsbrev till biblioteket här i Knislinge, där vi är välkomna att ställa ut teknikprojeket.

Under veckan som kommer är jag på resa med jobbet till London från tisdag till fredag. Då kommer Viveka att vara vikarie i klassen. Det känns tryggt, eftersom hon har vikarierat mycket på skolan och fritids under den senaste tiden.
På måndag är det idrott och på fredag biblioteket.
Nästa måndag den 30/1 är det bad.
Då är det också föräldramöte som jag nämnde sist. Då kommer jag att presentera läsläxan i sin nuvarande form och fram tills dess gör ni bäst i att läsa hemma, vilken bok som passar och fyller i hemskickade läshattar.
Ser fram emot att träffa er!
Kram Annika

Likes

Comments

Hej på er!

Tack för den fina blomman och lyktan som jag fick på skolavslutningen!

Då var det ny termin i skolan och nya tag. Förra veckan som mjukstartade med bara tre skoldagar innebar mest att hitta tillbaka till rutinerna igen, men också att växla upp lite. Nu är vi inne på andra terminen i ettan. Lite längre stunder klarar vi att arbeta lugnt och tyst själva. I fredags införde vi "klassens 10 hjärtan". Det innebär att klassen kan tjäna hjärtan när de skapar ett extra bra arbetsklimat i klassrummet. När de har fått ihop 10, så blir det en belöning till hela klassen.
Vi började också med att arbeta med årets månader. Fråga gärna era barn hemma och träna mer, för det är inte så lätt att komma ihåg ordningen. Jag läser Ronja Rövardotter högt för klassen och den stunden på dagen är riktigt mysig. I matten har alla fått en ny bok. För dem som inte är riktigt klara med den gamla så jobbar vi i den när vi har tid över. Det går bra att göra det hemma också.
I fredags lånade vi böcker. Jag har nu infört att eleverna får låna 3 st böcker högst. Tanken är att de alltid ska försöka låna en bok som de ska prova att läsa själva i. Helt själva eller tillsammans med en vuxen är så klart ok. En annan bok kan vara en bilderbok eller kapitelbok som de får läst för sig och en tredje kan vara en faktabok. Vi lånar fortfarande varannan fredag och det går bra att låna om en bok som man inte hunnit klart med. Bara säg till. I skolan kommer eleverna att få berätta för ett par kamrater i små grupper om innehållet i en av sin böcker innan vi går och lånar nya.
Vi har också skickat brev till biblioteket i Broby och Knislinge och till kommunhuset för att fråga om våra teknikbyggnad av lekplatsredskap kan få ställas ut där. Vi håller tummarna på något bra svar!

Under veckan som kommer är det gympa på måndag som vanligt.
På tisdag kommer hela skolan att ha temadag på förmiddagen om vänskap och läsning. Vi kommer att vara i blandade grupper för att lära känna nya kompisar på skolan. Dessa grupper som bildas har vi tänkt ska bestå under flera temadagar framöver.

Läsläxan kommer att introduceras på tisdag eftermiddag. Den kommer att få en ny form, med att eleverna kommer att få hattar som de ska färglägga. Efter varje lässtund på 15 min så får man måla ett fält på sin hatt. Detta blir det nya sättet att rapportera in till mig angående hur det går med läsningen hemma. Skriv gärna er signatur i fältet också så ser jag att ni håller lite koll på det hemma. Tanken är att fler elever så smått ska ta steget upp och läsa i böcker där man läser vidare för var gång istället för att repetera samma text varje dag. Detta kommer jag att styra lite i och med att vi väljer boken i skolan. Jag kommer också att fokusera allra mest på att lyssna ofta på de elever i skolan som inte har kommit så långt i sin läsutveckling än. Hoppas ni förstår mig där. De ska det lyssnas på varje vecka. För dem som är igång bra så blir det kanske bara att jag lyssnar en gång varannan vecka. Därmed är det ännu viktigare att ni lyssnar hemma och tar ett stort ansvar tillsammans med mig för att era barn ska bli duktiga läsare.

Jag tänkte att vi ska prata mer om detta och annat på ett föräldramöte som jag tänker bjuda in till måndagen den 30/1 kl. 18.30-19.30. Väl mött!

Det blev ett långt brev idag. Hoppas ni orkade ta del av allt!

Kram Annika

PS. Skicka gärna med läsbingot tillbaka till skolan.

Likes

Comments