View tracker

Personligt, Träning och hälsa

fruit, food, and healthy image

Hej på er alla, hoppas er dag startat fint!

Idag är det fredag, vilket innebär vilodag för mig samt jobb på kvällen. En vilodag känns välbehövlig efter tre bra träningsdagar. Idag tänkte jag dessutom prata lite om mina framtidsplaner, då jag känner mig väldigt omtumlad just nu.

Undern den senaste tiden har jag tvivlat på vart jag ska söka nästa vår. Har länge varit inställd på barnmorska, men alltid lite tvivlat på vad jag vill egentligen göra. Vill jag jobba på ett sjukhus?

Igår ställde min mamma mig frågan, och jag fick en rikitg rush av tvivel. Vad vill jag göra? Vad är jag bra på? Vad är det smartaste valet? Alla frågor bara bubbladeupp och jag kände mig upprörd och osäker.

Men det var just vad jag behövde. Jag har under närmare ett års tid intalat mig själv att jag vill bli barnmorska för att jag inte vetat om något bättre. Jag har inte märkt att det jag vill jobba med är i princip framför näsan på mig,

Har halvt bestämt mig att satsa på idrottsledare- utbildning istället för barnmorska. Jag vill jobba med något jag älskar och brinner för. Jag vill också vara min egen chef; planera vad jag gör och hur jag gör saker. Det enda som jag tvekar över är att jag är rädd för att misslyckas. Men troligen skulle jag ångra mig mera iafll jag aldrig skulle pröva. Tänker verkligen börja jobba mot detta mål nu.

Hur har ni gjort? Har ni varit bombsäkra på vad ni vill göra eller har ni tvekat?

PoK

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Träning och hälsa

Hej på er alla och glad första december!

Idag morse åkte jag till gymmet efter 6 åkte tränade ben. Fokuset låg nog igen på marklyft som jag började köra för någon vecka sedan, tycker det är så himla härligt!

Viktigt att fokusera på är att ha ryggen rak (ingen svanka), nacken och huvudet i en naturlig position. När man kör själva lyftet ska man pressa med hälarna och trycka med rumpa&lår! Jag brukar börja med 20kg och sedan öka vikterna upp till 40kg. Vågar inte lyfta så mycket mera då det ännu är lite främmande för mig!

Övrigt såg passet ut såhär;

Uppvärmning - 10min jogg + stetch och aktiveringsövningar
5x8 marklyft
4x10 djupa knäböj
3x12 utfallssteg
3x12 sumosquats SS 3x12 raka marklyft

3x15 innerlår
3x15 ytterlår
4x10 benpress

Avslutade med 50 "booty squeezes" och 50 donkey kicks (25/ben)

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Igår åkte jag in till stan med Fanny och Celeste för att köpa några böcker, och jag blir alltid lika glad av Alexandersgatans belysning! Julmys är det bästa!

Idag hade jag en kort skoladag och ska just till gymmet. Är så taggad på att träna igen, roligt! Sedan har jag framför mig en ledig kväll så jag kan göra heelt vad jag vill. Funderade på att läsa lite skolgrejs och fara och sova tidigt.

Dagens träning kommer bli cardio+rygg och mage. Har sedan en vecka tillbaka börjar köra marklyft, vilket verkligen känns i benen. De är så styva! Ska därför idag också ikväll dra ordentliga tänjningar för att mjuka upp mig.

Men nu ska jag dra iväg, ha det bra!

Likes

Comments

Vardag

Hejhej!
Alltså jag är så taggad på denna nya vecka och att det snart är december! Känner mig verkligen ivrig inför den nya perioden i skolan och att det är den sista perioden!!

Under den senaste veckan har jag inte varit till skolan då jag inte haft några prov. Men det har varit väldigt skönt; sovmornar, träning och jobb. Har verkligen vilat upp mig. Så nu är jag helt färddig för att köra all in inför skolan och studentskrivningarna. Skriver i alla fall matematik, modersmål och engelska.

Idag blir det på sidan av skolan juniorträning och en springrunda kanske. Börjar få ordentligt flyt på träning och kost igen, vilket är så skönt! Har mera energi igen, orkar göra saker och är inte så jäkla trött hela tiden. 👍🏼

Hoppas ni får en väldigt fin vecka! ❤️

Likes

Comments

Inredning

cozy:

Love the silver, candles and pinecones..can leave it out all winter...also a pretty New Years tablescape.:

Our blush button cushion in the living room of @oheightohnine:

Har så länget sökt efter ett litet bord i trä, som jag skulle kunna ha som soffbord. Ingen lycka ännu. Får väl ta hammaren i mina egna små händer och snickra ihop ett då! Får väl hjälp hemma av killen troligen :)

Ifall ni har något bra tips tar jaggärna emot!

Likes

Comments

Personligt, Träning och hälsa

På senaste tiden har jag fu derat mycket över hur man ska reagera på sina komplex. De flesta har ju någon typ av komplex, och i alla fall jag har väldigt svårt med att veta när jag ska "acceptera" mina komplex och när det är okej att ämdra på sig själv. Nuförtiden känns det som et väldigt tabu ämne: just att vara missnöjd med sig själv.

Tycker i 99/100 fall att man inte ska grubbla över saker i onödan, eller fundera över t.ex komplex ifall man inte kan ändra på det. Jag har alla mina barndomsår varit väldigt missnöjd med bl.a min längd och skostorlek, vilket har resulterat i att jag grubblat över saken och då har dessa grejer blivit kompelx för mig. Men kanske ett år tillbaka har jag accepterat att jag inte kommer vakna en morgon och vara 10cm kortare. Så är det bara. Det finns väl en mening med att jag ska vara såhär jäkla lång. Pointen var att man inte ska se sina olikheter man inte kan ändra på som komlpex. Min längd är något jag inte kan ändra på, jag måste lära mig att älska vartenda centimeter jag bär.

Men hur är det då med saker man är missnöjd över och kan ändra?

Ett komplex jag har tagit kontroll över är min vikt. När jag var tjock var jag helt enkelt missnöjd med min kropp. Inte för att andra sade att jag måste vara mindre, utan för att jag kände mig väldigt obekväm och mådde inte bra av allt extra. Då ändrade jag på saken för att jag skälv ville det, inte för att någon annan tvingade mig eller tilltalade att jag måste bli mindre.

Jag anser att komplex kan delas in i två kategorier;
1. Saker du inte kan ändra på (längd, skostorlek, stretchmarks osv.) - GLÖM dessa! Onödigt att grubbla över saken, lär dig själv att älska dem!

2. Saker du kan ändra på (vikt, hårfärg, acne, stil osv) - JOBBA på dessa! Jobba med att få dig själv till den bästa versionen. Andvänd dig av alla hjälpmetoder det finns.

På samma gång som det är oerhört viktigt att älska sig själv är det också viktigt att känna till sina komplex och jobba bort dem ifall det känns så. Men att grubbla över saker man inte kan ändra är som att gunga, man kommer ingenstans.

Likes

Comments

Träning och hälsa, Vardag

Såhär glad var jag idag då jag cyklade till jobbet i duggregn! Köpte igår nya lampor till min cykel samt en reflexväst, så nu kan jag cykla bra på kvällarna med, yay!

På tal om att cykla, har verkligen insett vikten av vardagsmotion. Då jag cyklar är det ca 7,5km till jobbet. På en dag blir det ca 15km. Att cykla den sträckan varje dag gör så oerhört bra för kroppen! På morgonen blir jag passligt pigg och på kvällen känns det skönt att röra på sig lite före man somnar. Och ifall man t.ex inte hinner till gymmet en dag har man ändå gjort något!

Tror att jag ska fortsätta cykla så länge det går - och börja igen på våren då snön smälter. Benen kommer vara passilgt vältränade till sommaren om jag orkar hålla på!

Nej nu ska jag börja jobba, slutar ikväll kl 19 och ska ta en vilokväll från gymmet. Imårgon har jag min enda skoldag denna vecka, skönt!

Likes

Comments

Vardag

Happy thursday to you all!! 😌

Min vecka har gått alldeles raserfart, har knappt hunnit göra något annat än sprungit i skolan och på jobb. Provveckan startade igår och har haft mina två prov nu, så är ledig i princip i 1,5 vecka nu, skönt! Dessa dagar kommer att bestå av träning, läsning, jobb och helt rent ut sagt att vila. Nästa period kommer vara så mycket tyngre med alla prepkurser inför studentskrivningarna, så tänker verkligen satsa på att vila mig upp ordentligt! Nu ska vi köra hårt denna sista period!

Sitter på tåget och är påväg till gymmet som bäst för att dra lite egen träning, sedan blir det juniorträning. Ska försöka skriva upp mitt pass ikväll ännu!

Hoppas er vecka varit bra, ska återkomma ännu med ett inlägg jag jobbat på en tid, hörs!

Likes

Comments

Vardag

En bild från morgonmålet vi ordnade med arbetskompisarna!

God morgon på alla!
Måndagmorgon, och idag kände jag mig verkligen trött. Har varit precis hela veckoslutet på turnering med juniorer, så där rök mitt lediga veckoslut upp. Helt roligt var det ju, men skulle gärna ha sovit lite mera u der detta veckoslut.
På lördag kväll träffade jag upp Fanny och Celeste för att rita på våra Abihaalare; och det blev en kort med rolig kväll!
Igår kväll städade jag mitt klädskåp vilket var en katastrof; så härligt att ha lite ordning i livet igen!

Idag blir det skola, lite provläsning, träning samt troligtvis lite planering inför denna vecka. Har egentligen helt fullproppat veckoslut, så vet inte hur jag ska få allt utsorterat.... well, måste lämna bort något helt enkelt.

Nej nu ska jag till skolan, ha en skön start på veckan!

Likes

Comments

Vardag

God morgon på er, hoppas allas vecka startat bra?
Idag vaknade jag aningen trött, men ändå glad över att det är en ny vecka igen. Har inte egentligen så mycket planerat inför denna vecka, annat än vardagliga sysslor, vilket känns skönt. Endast två arbetsdagar, vilket är enormt avslappnande. Har haft mycket jobb de senaste veckorna så ska bli skönt med lite ledigt!

Imårgon knackas det morgonmål med arbetskompisarna, och sedan skola och jobb. Åh så jag väntar! Gott kaffe i bra sällskap, riktigt vardagslyx. På veckoslutet ska jag coacha en turnering, så det blir handboll då. Det ska också bli roligt för sig!

Detta veckoslut då? Igår hade jag en så enormt bra dag; vaknade relativt tidigt, fixade morgonmål och städade. Fick också läxor gjort, allt före klockan 10. Steffu lagade också en så god lunch före jag skulle till jobbet. Arbetsdagen gick också snabbt, så egentligen gick hela dagen jätte bra!

Nu ska jag sluta babbla, önskar alla en skön vecka!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw