Träning och hälsa

Som några kanske vet så har jag ju inte ätit kött nu på närmare tre veckor, eftersom jag varit med i #lihatonlokakuu. Jag har ju alltid varit en allätare, och tänkt att jag aldrig kommer bli vegetarian eller vegan, men jag har ändå alltid haft en tanke om att testa det en kortare period. Jag har under det senaste året försökt lära mig att inte döma något/någon utan att testa/känna först, så gällande vegetarisk mat kände jag att jag måste försöka före jag uttalar mig om det mera.

Orsaken varför jag inte talat om det i bloggen så mycket är för att jag inte vill känna någon press över det. Jag vill inte heller att människor ska tro att jag enbart gör detta pga. att det just nu är populärt/trendigt att vara vegan. Nej, orsaken varför jag ville testa vegetarisk kost/vegan kost var för att;

• bli av med den "fulla" känslan i kroppen. Alltid när jag ätit kött vill jag ju typ ligga ner en stund för jag känner mig så mätt. Vill känna mig lättare efter en måltid helt enkelt.

• se ifall vegetarisk kost hjälper mot mina utbrott i ansiktet

• ifall jag är piggare

Så nu har det då gått tre veckor ungefär, och jag har fått en liten start i det hela. Överlag mår jag riktigt bra just nu, inte vet jag ju om det har med kosten att göra, men jag har en bra känslani kroppen just nu. Känner mig lätt i kroppen och inte alls svullen. Jag gillar faktumet att man kan äta mycket utan att känna sig svullen då man äter vege.

Vad det gäller mitt ansikte, tror jag att kroppen i början blir av med mycket slaggämnen, vilket gör att ansiktet också blommar lite mera än vanligt, men det var jag berädd på. Vill fortsätta detta dels för att se hur det går med min hy, ifall det blir bättre. Stress har ju mycket att göra också med hur huden mår, så ska bli intressant att se hur alla faktorer påverkar varandra.

Har ju inte ätit helt vegan kost, eftersom jag fortfarande har användt mjölkprodukter, dock mycket mindre än förr. Ifall jag vill skulle jag kunna lämna de också bort direkt, men jag vill ta detta stegvis och se hur det påverkar mig. Vem vet, kanske jag någon dag är helt vegan..?

Jag är just den personen som förr har haft väldigt mycket fördomar om vegankost, det kan jag medge. Nu ser jag själv hur "dumma" egentligen männsikors tankesätt är. Jag vet att jag troligen kommer äta kött i mitt liv någon gång, men hur människor har sådana fördomar mot vege mat får mig att bli väldigt förundrad. Då jag på jobbet rekommenderade en vegetarisk pizza med getost och falafel till en kund fick jag ett bittert svar att "denna kropp är inte byggd på sallad, utan protein". Funny när all protein ändå är från växtriket från början...

För att jag ska kunna fortsätta med vegetarisk kost vill jag studera mera i ämnet och göra det "rätt". Vill absolut inte skada min kropp utan ge den så ren mat som möjligt, så känner att jag måste läsa lite och söka mera fakata runt ämnet. För en vegankost kräver att man planerar i början vad man gör och hur man äter.

Jag har märkt att jag blivit av med mitt sötsug, eftersom jag ju inte ätit något godis/sött på dessa veckor heller. Tanken av att nu äta choklad t.ex känns fel, och jag är inte heller sugen på glass eller annat. Vet inte hur det hänger ihop, men annser det som en positiv sak.

Vill inte heller att detta blir ett GO VEGAN inlägg, eftersom det är något jag själv avskyr. Det att människor hela tiden attackerar med sina åsikter är vad jag vill undvika, helt bara med att berätta mina egna upplevelser vill jag motivera människor att testa detta. Ifall det inte känns bra ska man ju inte göra det, men jag tror att flera kunde må bättre av en dels vegetarisk kost gemfört med en blandkost.

Ifall ni har några frågor är det bara att ställa, besvarar dem så bra det går!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning och hälsa

Godmorgon!!

Igår när jag kom hem från Lina åkte jag till posten och hämtade mitt paket från Zalando. Beställde kya gymskor åt mig då mina Nikes har jag haft i över 4år och de är både håliga och dåliga. Bestämde mig för att testa ett par Adidas skor denna gång, på foten är de väldigt sköna och tror att det kommer gå hur bra som helst att gymma med dom. Inga löpskor är det, men för att gymma tror jag nog att de duger. På samma gång kom det lite påfyllning av långärmade skjortor och strumpor. Så nu är träningsmotivationen på topp, och äntligen behöver jag inte använda mina söndriga skor mera 🙌🏻

Idag har jag jobb till klockan 17, sedan ska jag en sväng via apoteket och butiken före jag ska hem. Ikväll blir det också löpning och handboll på kvällen, roligt! Blev ingen boxning idag på morgonen då jag visstw att det blir längre träning på kvällen. Men nu ska jag rusa till jobbet, ha det bra!

Likes

Comments

Träning och hälsa

Godmorgon fina ni!
Har precis ätit morgonmål efter ett väldigt bra gympass! Tränade hela kroppen lite varierande mellan tungt och lätt, och känner mig sådär passligt avslappnad och trött i kroppen. På dagens schema står jobb från 10-21:15 och sedan ska jag åka till Lina för att sova över hos henne. Har inte sett henne på länge så ska bli riktigt kul att catcha upp!

Även fast jag var rätt så trött när klockan ringde klockan 6 imorse så valde jag ändå att stiga upp och fara och träna. Jag tycker det finns lite olika sorts trötthet - det man har precis då man vaknat upp, vilket går över när man t.ex tränar, eller ren utmattning som blir bara värre ifall man hela tiden håller på. Försöker mitt bästa med att känna igen signaler som kroppen ger gällande trötthet - är jag bara lite sömning just nu, eller är det bäst att jag vilar kropp och knopp idag? Tycker det är väldigt knepigt detdär med utmattning, det smyger på sig så snabbt utan att man märker det. Speciellt om man har ett mål man t.ex tränar eller jobbar för, märker man sällan hur trött man är.

Ja, nu måste jag fara i duschen för att hinna på jobb, ha det bra och gör detta till en bra vecka! ❤️

Likes

Comments

Träning och hälsa

God morgon!
Är så sjukt taggad inför denna dag, ska spela seriepremiär men divisionslaget. Är på samma gång väldigt nervös eftersom det är en god tod sedan jag spelade en riktig match, och är nog lite osäker på samma gång. Tänker att det värsta som kan hända är att vi förlorar, och det är ju inte så farligt. Men eftersom jag är nog en som ger alltid mitt allt så vill jag ju göra en bra match!

Annat som hänt på senaste dagarna är jobb, träning och häng med kompisar. På fredag tränade jag tillsammans med Soffi och tittade på Netflix resten av kvällen. Att bara få ligga i soffan efter ett tungt pass spinning är ju bara det bästa!
Igår jobbade jag till klockan 16 och efter det åkte jag till hallen för att se på damernas match. Var en ganska tråkig match egentligen, och efter matchen kom Johanna till mitt för filmkväll. En lugn helg med långa nattsömner är precis vad jag behövde. Känner att jag verkligen måste ta vara på mina lediga stunder för att återhämta mig. Skönt att veta sina gränser och kunna ta det lungt då det krävs.

Nu ska jag dra mig mot hallen, ha det bra!

Likes

Comments

Träning och hälsa, Personligt

Saknar så sommaren och värme!

Hej på er!
Igår kväll gjorde vi beslutet, vi åker utomlands i december! Bokade en resa till Lanzarote för två, och ska bli så skönt att bara få vara i en vecka. Tycker det har varit allmänt stresseigt de senaste månaderna; vi båda har jobbat mycket och behöver lite tid för oss själva.
Dessutom motiverar ju detta till att träna och äta bra också! Tänkte beställa en ny bikini till resan och vill ju såklart känna mig fin där. Fin är jag ju oberoende, men det känns ju alltid lite roligt att man har något att se framemot. Dessutom slog jag ett vad med min arbetskompis i att vara utan sötsaker ända till jul, så blir ju ganska tuffa 2månader nu!

På tal om träning ska jag nu precis dra mig till gymmet för boxning och foamrullning, ikväll blir de ät handboll efter jobbet, ciao!

Likes

Comments

Träning och hälsa

... kände jag mig så stark!! Avslutade precis ett svettigt intervallpass och ska hoppa i duschen. Passet såg ut såhär:

• 5x400m intervaller med 100m återhämtning mellan varven.

• Cirkelträning (3varv);

- 5 pullups
- 30 russian twist
- 20 V-ups
- 1min planka
- 12 pushups
- 1x6 latsdrag (69kg)

Sedan gjorde jag lite bänkpress och stående rodd, helt vanliga 3x12 serier. Kändes som ett passligt pass att köra en måndag morgon.

Hade väldigt svårt att slippa upp från sängen idag när klockan ringde 6:15, tror det beror på vädret så mycket! Är så mörkt och ruskigt ute, så vill inte alls åka till gymmet... men nu känns ju allt hur bra som helst, så det är alltid värt att dra upp sig från sängen! Idag väntar jobb från 10-21:30 i Grani, vilket betyder att jag är hemma 23 tiden ca. Blir en lång dag, så denna morgon med träning och egentid var nog viktig för att jag ska orka. Hoppas ni får en fin start på veckan, kom ihåg att ta tid för er själva och träning mellan varven! 💗

Likes

Comments

Vardag

Idag var jag ledig från jobbet men var istället på skolning för hur man använder det nya programmet för intern kommunikation inom företaget jag jobbar i. Väldigt intressant och lärde mig nog mycket, tycker det är så fint att få chanser som detta.

Idag blev det vila från gymmet och istället städning hemma samt att handla. Resten av kvällen tog jag det helt lugnt framför Netflix. Ska så småningom börja laga mig i säng, en god nattsömn + denna lediga dag ska nog göra susen så jag orkar igen. Har inte så mycket planerat för helgen, men lite extra ska det nog bli!

Likes

Comments

Personligt

Hej på er!
Känns som en evighet sedan jag bliggat sist, men ungefär så är det ju. Har under den senaste tiden försökt prioritera mig själv på mina lediga dagar, så har tagit det väldigt lugnt bara. Har ovanligt mycket jobb nu vilket resulterar i att jag försöker i att inte göra något extra på mina lediga dagar,utan mera tid för mig själv bara.

På söndag träffade jag pappa och farmor igen efter en liten paus. Hjälpte till på lander med veden och arbete, så det var rikigt skönt. Älskar att komma ut i skogen, känns så härligt att inte vara uppkopplad hela tiden.

Träningen rullar på sådär som förr. Mitt i allt jobb hittar jag endå tiden att träna och ta hand om mig sjäv. Idag vilade jag dock från träning, men imorgon blir det boxning och handboll. Mitt sätt att klara av lite stressigare perioder är helt enkelt genom att träna regelbundet och prioritera det jag tycker om. 💗

Likes

Comments

Träning och hälsa

Lote blandade bilder idag,haha! Fick mitt paket från Sportamore på måndag, beställde lite nya träningskläder inför säsongen. Borde ännu köpa ett par nya skjorts och egentligen också ett par skor, men tror jag börjar med mina gamla. Är så taggad på att spela, har ju väntat på idag i en veckas tid! Har dick jobb först från 10:30-20:30, men sen får jag träna, härligt!

Igår åkte vi med Soffi och Essi till Iso Omena för att lite se i butiker och så. Spanade efter byxor men fick tyvärr komma hem tomhänt. Istället köpte jag en nu kopp, från Marimekko åt mig. Samlar ju på Pentiks koppar, men tycker att jag saknar rikitgt stilrena koppar i min samling. Så ska skaffa ännu kågra till av dessa, älskar den låga modellen och retro stilen! Soffi tyckte de var skitfula, men smaken är som baken väl.

Träffade också Celeste igår efter en lång paus, och det var så roligt att hinna catcha upp på allt som hänt. Ska pricka in ett nytt datum att ses så snabbt som möjligt. Känner att denna höst kommer bli så bra; handboll, jobb, träning, vänner och möjligen en resa senare. Ett mellanår är inte så tokigt egentligen.

Likes

Comments

Träning och hälsa

Godmorgon fina ni!
Måndag och ny vecka, fan så taggad jag är! Har inte egentligen så mycket inplanerat denna vecka, jobb och träning för det mesta. Har varit så mycket festligheter senaste tiden så ska bli riktigt skönt att inte behöva göra något speciellt alls denna vecka.

Idag har jag lång dag även om jag brukar vara ledig på måndagar, är ledig istället imorgon. Eftersom jag måste stiga upp tidigt idag passade jag på att träna också tidigt, rätt länge sen sist! Passet såg ut såhär;

Uppvärmning: cykling till gymmet + 5min lätt jogg på bandet

• 5x400m intervaller med 100m återhämtning mellan varven. Sprang alla sträckor med samma hastighet, så sista 400m var rätt så tungt.
• 10 minuter lätt jogg på bandet.

• 3x20 mountainclimbers
• 3x30 russiantwist
• 3x10 sidoplanka
3x1min planka
• 3x20 V-ups

Kommer springa liknande intervaller 3-4gge i veckan för att höja konditionen inför proven. Jag ska komma igenom alla test, och med bra resultat. Löpning kan man alltid förbättra. Dessutom konstaterade jag att handboll är en väldigt tung sport och första träningen förra veckan visade att jag ändå inte alltför ofta springer, så det ska ändras nu. Till slut gjorde jag magmuskelövningar, de har blivit också borta under senaste tiden....

Nu ska jag förbereda mig för jobbet, ha en fin måndag!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw