Jeg har i lang tid interesseret mig en del for makeup. I de sidste par år har jeg brugt mange timer på at lægge makeup, og brugt mange timer på at se tutorials på YouTube, for at lære begreberne, og for at lære hvordan makeup fungerer. Gennem årene har jeg selvfølgelig forbedret mig, men der er stadig lang vej til at det bliver perfekt.

Der er mange forskellige meninger omkring makeup – nogle mere positive end andre. Jeg synes personligt at makeup er en form for kunst – en måde man kan udtrykke sig på. Der er mange der tror at man bruger makeup fordi man enten er utilfreds med hvordan man ser ud, eller fordi man ikke har nok selvtillid, men det er ikke altid tilfældet. Selvfølgelig kan det godt være at man bruger det, for at gemme noget man er utryg omkring – for eksempel hvis man har uren hud, eller andre ting man gerne vil gemme. Men der er også mange (inklusiv mig), der bruger det til at være kreativ på en anden måde, end at måle eller tegne. Man kan lægge makeup til alle de forskellige moods man har, for eksempel kan man lægge lys makeup på dage man er glad, eller mørk makeup på de dage man føler sig lidt nede – men det er selvfølgelig ikke noget man nødvendigvis gør, det kan være man gør det anderledes eller endda omvendt – det må man selv bestemme!

Der er ingen regler til makeup, det vil sige at man kan gøre lige hvad man vil med det. Der er selvfølgelig ting der bliver lavet til at skulle bruges til specifikke ting, men selv det kan man bruge som man vil. Der er mange der er fastslået på at man kun kan lægge sin makeup på en specifik måde, men det er helt forkert. Man kan lægge den præcis som man vil. Store tydelige øjenbryn, tynde ikke tydelige øjenbryn, meget highlight, lidt highlight, røde læber, blå læber – det er helt op til dig. Det er endnu en af grundene til at jeg godt kan lide makeup, man kan udtrykke sig på forskellige måder, uden at skulle bekymre sig om hvad folk synes. Jeg har også engang selv været mere dømmende omkring makeup end jeg er nu, men efter jeg har fået en større forståelse for makeup, kan jeg godt se at der ikke er noget der er rigtigt og forkert – det kommer meget an på hvordan man foretrækker at lægge sin makeup. Så hvis der er nogen der lægger anderledes end man selv gør, er det ikke en grund til at sige at det der forkert, for det er det slet ikke.

Interessen for makeup kan til tider blive dyr, hvis man gerne vil have noget lidt mere kvalitets makeup. Det er ikke fordi mærker der ikke er så dyre er dårlige, tværtimod, men der er dog nogle mere dyre mærker der til tider virker bedre end dem til mindre penge. Jeg bruger en blanding mellem lidt billigere og dyrt makeup. Der er nogle dage jeg kan finde på at bruge kun dyre makeup produkter, andre hvor jeg bruger kun hen i den billige ende, og dage hvor jeg bruger noget af begge – det er meget varieret. Personligt elsker jeg selv at købe øjenskygge paletter, fordi jeg synes at man får mange forskellige ting, til en god pris (kommer selvfølgelig an på hvad man køber).

Hvis jeg skulle anbefale nogle gode youtubers der er gode til at komme omkring en masse makeup relaterede ting, ville jeg anbefale Nikkietutorials, Jeffree Star, Manny Mua, Ryan Potter og Tati.

Hvis jeg skulle anbefale nogle makeup mærker jeg foretrækker ville det være Too Faced, Jeffree Star, The Balm, Sephora, Anastasia Beverly Hills og sleek (der er flere, vil gå i dybden i et andet indlæg).

Det var alt for denne gang, håber den var interessant – ses!

Youtuberlinks:

Nikkie - https://www.youtube.com/user/NikkieTutorials

Jeffree - https://www.youtube.com/user/jeffreestar

Manny - https://www.youtube.com/user/MannyMua733

Ryan - https://www.youtube.com/channel/UCibhgC6VPE6UKU1o0MFHtRg

Tati - https://www.youtube.com/user/GlamLifeGuru

Likes

Comments

Mit navn er Annika og jeg er 15 år. Jeg starter denne blog, fordi jeg i lang tid har haft lyst til at dele mine interesser omkring forskellige ting jeg godt kan lide. Jeg interesserer mig rigtig meget for makeup, bøger og musik som jeg vil skrive om, men på samme tid vil jeg også skrive om forskellige ting der kan ske i hverdagen, som der kunne være spændene, eller interessante at skrive om. Kommer også til at skrive om mit liv på efterskolen, så snart jeg begynder den 12. august. Jeg skal gå på ’The International’ i Vedersø, som ligger lige ved siden af Vedersø idrætsefterskole – der kommer også et opslag der omhandler efterskolen, hvor jeg går i detaljer omkring den.

Jeg kommer nok mindst til at lægge noget ud en gang om ugen, så håber i vil følge med!

Hilsen Annika.

(P.S kommer også til at lave en anden blog, der kun kommer til at foregå på engelsk.)

Likes

Comments