Den här helgen har känts så lång men ändå så kort.
Vaknade upp i lördags morse kl 7
💤
Planen var att ta mig till gymet och ha A på minisats. Det var länge sen hon var där och hon är fortfarande väldigt mammig emellan åt. Så lite nervös var jag allt. Å det kändes skit jobbigt när A gick efter mig när jag skulle lämna henne. Men allt gick jätte bra och kändes som vi både gick från gymet nöjda.

A var super trött och jag la henne vid 11. Hon vaknar till innan 12 och jag la mig med A så hon kunde somna om. Jag vaknar till och kl är 13.30 å vips har man trollat bort några timmar. Tack och lov hade det slutat regna så det blev en tur till parken.
I parken träffade jag en kvinna som jag antog var mormor eller farmor till en liten flicka. Hon berättade att hon bodde i Berlin men för några år sedan bodde hon granne med mamman till flickan i Stockholm. Hon har egna barn men inga barnbarn och är lite extramormor några dagar då mamman nu var utomlands.
En väldigt trevlig och inspirerande kvinna.

Då man bara har sin 1 åring som sällskap en hel dag var det skönt att prata av sig lite i parken. A somnade tidigt och jag passade på att kolla en riktigt tjejfilm.
Bridget Johans baby, riktigt rolig film dock missade jag slutet då A vaknade till
😞
Det är helt fantastisk att vara med A men ibland känns det som att tiden smyger fram. När man enbart har sin 1 åring att prata med och får svar som en 1 åring ger. Ska det faktist bli skönt att gå till jobbet i morgon och prata med vuxna människor.

I dag ha vi varit på 1 års kalas hos M.
När vi kom hem stod Clara i porten och väntade. I dag flyttar hon upp
😍

A var inte så pepp på kalas men det blev väldigt lyckat när vi kom dit.
Tack Natalie för ett jätte trevligt kalas.

Bästa leksakerna just nu!

När man är ensam vuxen och måste lägga allt fokus på liten då ser lgh ut så här 👆

Hon där 👆 bor i vårt gästrum en tid framöver 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vilken skön vecka.
Det blev 3 dagar i barngrupp och 2 riktigt bra planeringsdagar.

Som jag skrev i förra inlägget så har tankarna/saknaden på A inte varit speciellt jobbigt.Men i tisdags gick vi till en lekpark på förmiddagen med barngruppen. Att se andra föräldralediga tillsammans med sina barn gjorde mig lite ledsen. Men ibland är det bara att gilla lägget och det är ett stort plus att inte jobba heltid.

I går var vi på Hässelby slott och lyssnade på flera bra föreläsningar.

En av föreläsarna pratade om arbetsglädje.
Oavsett vad du jobbar med är det givande att ta in Christina stielli hon var grym !!

Andreas åkte till Uddevalla i dag så jag å A kör helgen på egen hand. 👍

Hässelby slott var jätte fint.
God mat och trevlig miljö både inne och ute.

Likes

Comments

Då var dagen här. Första jobbdagen avklarad efter en lång och skön föräldraledighet.
Det var tufft att gå upp när klockan ringde vid 06.00
Å ännu tuffare var det att lämna sin man och bebis som låg och sov.
Men jobbdagen gick fort och inte han jag tänka/sakna A så mycket. Då all min tid och energi gick till att ta in/lära känna den nya arbetsplatsen.  
Väl hemma var det underbart att krama om A efter många timmar ifrån henne.
Nu är det far och dotter tid på heltid
👇

Så här många minuter tog det att cykla till jobbet i dag 😀😀😀😀😀

Likes

Comments

Självklart har det varit stort att våran lilla tjej fyllt 1 år 🎉

Men det känns nästan lika stort att hon bestämde sig för att börja gå 1 dag efter sin födelsedag
😀

Skön helg med kalas x 2
Nu laddas det för jobbdag på nya jobbet i morgon.
Inte jobbar på över 1 år
😱

PS: jag har fått tillbaka min mobil som hamnade under en brygga i skärgården i tisdags. Den fungerar😍, Tack Rickard !!

Likes

Comments

Om precis 1 timme och 4 minuter avslutar jag min föräldraledighet med A. Då har jag varit hemma 1 år och 2 dagar. Finns inte ord som kan beskriva hur bra denna tid har varit. Visst har det varit stunder som har känts tunga och svåra ibland, men det bra övervinner det jobbiga i alla lägen. Jag har fått lära mig så mycket under året som har gjort mig till en bättre människa, tack a :)

I dag har vi varit turister i vår egen stad. Skön promenad från sumpan till söder. Stockholm är så fint sommartid.Likes

Comments

I går när vi var ute hos vänner i skärgården klantade jag till mig och tappade mobilen så den hamnade under bryggan. Vi gjorde några tappra försöka att få upp den men vi fick tyvärr åka därifrån med en mobil mindre. Kanske lika bra det då man får en tankeställare hur jäkla bunden man är till en sak. Några dagar utan mobil känns skit jobbigt men är nog väldigt nyttigt då jag typ sitter ihop med mobilen 24/7.

Nu till det roliga !

I dag fyller A 1 år, ett helt fantastisk år som blev så mycket bättre än vi någonsin hade kunnat tro!

På förmiddagen gick vi till badhuset och badade. Det var premiär för oss alla tre och det var en riktig fullträff. A älskade att vara i badhuset, så det blir lätt fler gånger.

Till kvällen kommer lite familj och släkt på tårta.

Likes

Comments

Denna bild är tagen ungefär så där 6 timmar innan vattnet gick.
Kl 3 på natten vaknar jag till och tror jag behöver gå på toan. Inne på toaletten ser det ut som att jag har kissar på mig. Jag går och lägger mig igen och det knyter sig i magen.
Nu hade den där värken kommit som man så undrande ville veta hur den kändes. Ringer in till Danderyd och dem säger. Ta 2 alvedon och försök sova. Du kommer gå hemma länge innan det är dags att komma in. Jag väcker Andreas och säger till honom att det har satt igång och att jag går och lägger mig i gästrummet. Andreas somnar om och jag lägger mig och försöker läsa lite. Värkarna kommer på en gång och jag försöker lindra smärtan genom att duscha. Det börjar trycka på och jag tror att trycket släpper bara jag få gå på toan. Jag går på toan typ tussen gånger men inget händer ( å tur de
😬).

När Andreas klocka ringer vid 8 ropar jag på Andreas att komma. Andreas kommer in och vet nog inte riktigt va ha ska tänka. Han ska klocka värkarna och säger på en gång. Vi måste åka in dem kommer jätte tätt. Nä det är långt kvar jag ska vara hemma hela dagen, vi får inte komma in än säger jag. Andreas ringer in och vi får klartecken att vi kan komma in.
Jag är så trött och vill bara sova. Andreas springer runt i lägenheten och packar förlossningsväskan. Mitt i allt stället han sig och borstar tänderna. Han kommer på sig själv och slutar. Får in mig i bilen och 20 minuter senare är vi på Danderyd.

Påväg in från parkeringen hör världens vrål från förlossningen som har fönster öppna. Någon där inne har väldig ont och jag fryser till is.
Andreas klappar om mig och säger till mig att fortsätta gå. Inne i entrén blir vi mottagna och en undersköterska går i väg för att skriva in oss. Resten av vattnen går och jag går in på toaletten. Undersköterskan kommer tillbaka och frågar Andreas vart jag tog vägen. Hon gick in på toaletten svarar han. Det knackar på dörren och hon frågar hur det går. Det går bra jag måste bara bajsa säger jag. Det trycket så jävla mycket. Orkade inte tänka på vad och hur jag sa saker.
Du borde nog komma ut så vi kan lägga dig i en säng säger undersköterskan med lite panik i rösten.

Hej jag är Moa och är barnmorska.
En tjej i min ålder med jätte stor tatuering på armen.
Du är helt öppen säger hon och sen ser jag inte henne så mycket mer.

Värkarna lugnade ner sig och jag ligger och äter godis. Andreas sitter med mobilen. Vi kanske ska ringa våra föräldrar säger jag. Ca 2 timmar senare kom A och hela vårt liv tog en helt ny vändning. Så fantastisk hur man kan älska någon så mycket så som man älskar sitt barn
😍
Nio fantastiskas timmar från värk till bebis.

Likes

Comments

Idag blev det picknick med några mammakompisar från föräldragruppen.
Då alla barn i gruppen fyller nu i August blir det många kalas att hinna med. Då det är semestertider och lite annat att stå i, slog vi ihop oss och hade en trevlig kalas picknick i Marabouparken.

Vi körde lite knytis och jag fixade tårta. Med dålig planering från min sida blev tårtan mindre lyckad.

När vi hade dukat upp allt gott kändes det lite lätt kaotisk när man försökte plocka åt sig/ äta med fyra spralliga barn runt sig. En kryper i väg en annan skriker för att den inte får paprika. De andra två välter ut vatten och kryper i maten. För att få chans att få i sig något av maten löste vi det så här
👇😆

UNDERBARA BARN

( kolla mobilerna ) 😂

Min fula tårta !
Barnvänlig ( sockerfri ) bär tårta som faktist smakar riktigt bra.

Likes

Comments

Idag har vi haft kalas för Clara och A
A's första kalas
😍
Så kul att träffa släkten och A var glad över att vara i centrum.
Som många 1 åringar var hon inte speciellt intresserad av vad som var i paketen, kartongerna var desto roligare.

Likes

Comments