Nu vill jag ha ledigt. En vecka kvar sen blir det två sköna veckor ledigt. Men först lite jobb och jul fix.
I fredags efter jobbet möte jag upp Andreas och A i Bromma blocks. Lyckades inhandla alla julklappar och en fika på de
🍩☕️

Lördagen blev det träning och A var på minisats då både jag och Andreas tränade. Det var ett tag sen hon var där och hon är mycket mer medveten om vi är nära lr långt borta från henne. Var bered på tårar när vi skulle säga hej då. Inga tårar men jag lyssnade noga under passet om dom ropade efter oss från minisats. När vi kom och hämtade efter 1 timme sa dom att A hade varit jätte nöjd. Hoppas det går lika bra att lämna på Fsk
😬
Resten av lördagen blev det julbak och städning.
Idag ( söndag ) åkte vi ut till bögs gård för att kolla på djuren. Mysig utflykt med god mat.
Till eftermiddagen kom familjen Forsell/ Ljungberg för att fira lite julafton. A tyckte det vad roligt att få paket och hade ingen brådska med att öppna då snörena var mer intressanta
😅

På lucia var A en liten pepparkaka 💕

1 års kalas för kusinen

Lördagsbak med pappa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så härligt med lite snö. Så ljust det blir ute när eftermiddagen kommer ❄️
Detta är A’s första riktiga vinter. Ja föra vintern låg A bara i vagnen å såg nog inte så mycket snö.
Igår var A ute och kände på snön för första gången. Jag var drygt 3 år första gången jag såg och kände på snö. Skulle gärna vilja komma ihåg hur det var. Och ännu mer kunna läsa A’s tankar om hur hon upplevde första kontakten med snö.

Idag gjorde jag något som kändes näst in till overkligt. Jag var på informationsmöte på Fsk A ska börja på i januari. Jag borde ju vara lugnet själv då jag jobbar på Fsk. Jag vet hur Fsk fungerar, hur barn hanterar inskolning, hur föräldrar hanterar inskolning osv.
Det gavs mycket information som jag redan vet om men ändå så många tankar som snurrar i huvudet. Jag har helt andra frågor än vad de andra föräldrarna funderar på. Till min lättnad var Andreas hur lugn som helst. Han var super nöjd med vad han hade sätt och hört på mötet. A kommer stortrivas och det är huvudsaken !
Jag ser fram emot att få vara på andra sidan. Inte alltid vara pedagogen som möter barn och föräldrar. Jag ska få vara förälder som bara ser sitt egna barn och ställer massa jobbiga frågor. Å vad jag längtar
😅

Likes

Comments

Nu har vi firar in att det snart är jul.
Hela föra veckan stod typ still när vi var sjuka. Så mycket till adventsfirande blev det inte. Det var med nöd och näppe vi fick fram en adventsljusstake.
Vi har tagit igen lite firande i helgen. I går var det trevligt julmingel hemma hos familjen Ekström.
Idag har vi firat I och blivit bjudna på adventsfika hemma hos familjen Holgersson. 🎄
Bara två veckor kvar till jul och julstressen börjar komma krypande. I kväll blir det att skriva en lång lista på allt som ska göras. Bland annat köpa julklappar.

Jag jobbade i går och efter att jag slutat var det snabbt hem å byta om till något festligare.
Hade A fått välja hade hon gått på fest i blöja och mössa. Hon var inte lika nöjd med mitt klädval 😅

Likes

Comments

Ibland har vi nätter då A sover mindre bra. Jag skickar ett sms till Andreas på tisdagen och frågar hur natten har varit. Jag får som svar jag har sovit dåligt varit upp å spytt flera gånger. Å nej vi både tänkte att det var matförgiftning då vi hämtade mat från ett nytt ställe i måndagskväll. Det lugnade ner sig och Andreas var näst in till återställd på onsdagen.
På onsdagskvällen var jag ute och träffade Camilla. När klockan var 21:45 såg jag att Andreas hade ringt tre gånger. Jag ringer hem och Andreas svarar - du måste komma hem A har spytt hela kvällen. Å så fortsatte det de kommande dagarna. Helgen kom och vi alla var på bättringsvägen.
Helgen blev inte riktigt som vi tänkt oss då magsjuka är väldigt smittsamt.

När man jobbar på Fsk åker man ofta på det flesta sjukdomar. Har man blivit förkyld i Oktober är man förkyld till i Maj. Tyvärr vänjer man sig vid att vara lite små sjuk. Men att sen dra hem det till familjen känns
😞
När A börjar Fsk kommer det antagligen bli en hel del vab. Så det är väl på gott och ont att jag drar hem bacillerna från jobbet. Förhoppningsvis är hennes immunförsvar lite tåligare när det väl är dags.


Så här pigg är man kl 22.30 när man har spytt

Likes

Comments

Vilken vecka det har varit. Det har verkligen varit en bergochdalbana. Novembermörkret har kommit i fatt mig å kliva upp måndag morgon var riktigt tungt. Vid lunch tid hör chefen av sig och säger att ingen får gå ut då en man går runt och skjuter i området. Alla blir jätte skärade och tankarna börjar snurra i huvudet. Chefen hade kontakt med polisen och det visade sig att en bli hade skjutit mot en annan bil bara några hundra meter ifrån oss. Jobbigt start på veckan men som tur var lyftes det upp av att min syster Maja kom till kvällen.

Sen kom den jäkla snön. Var inte alls förbered och jag är beroende av att kunna cykla mellan mina jobb så det ställde till de! Men efter lite gnäll från min sida fixade Andreas dubbdäck. Så nu ska det cyklas hela vintern 👍

På torsdagar jobbar jag med D på eftermiddagen. Jag brukar hämtar honom på hans Fsk. Men på torsdagsförmiddagen fick jag sms om att hans Fsk har fått stänga pga av olycka. Det ska mycket till att en Fsk ska behöva stänga. Blir ju inte mindre nervös nu när A snart ska börja Fsk.
👇 😱😢

Äntligen kom helgen och det blev en riktigt bra avslutning på en turbulent vecka.
Lördagen var vi hem till familjen Holgersson och firade en nybliven 1 åring.
Söndagen blev det julbak med vänner. Så mysigt det ska bli med jul i år nu när A är lite större 😍

Efter julbak och fika blev det ett välbehövlig träningspass 🏃🏽‍♀️

Likes

Comments

Idag kändes det nästan som att jag var föräldraledig igen. Jag och A gick till MOS bara hon å jag 😍 vi hängde där en del under min föräldraledighet. Att ha några ärenden och känna att man har hela dagen på sig var en skön känsla. Att inte behöva tävla med tiden som man gör nu. Vi hade några inköp sen blev det lek i lekrummet. Promenaden till MOS tar ca 30 min så det blev perfekt promenad hem då A ändå skulle sova.
12.30 blev det god lunch hemma hos Fanny med rulla vagn mammorna. A var rätt missnöjd de timmar vi var hos Fanny. Så skönt att vi då bor tvärs över gatan och bara har några minuter hem. Väl hemma sken A upp som en sol och det dåliga humöret var som bortblåst.

I går ( lördag ) tog vi det väldigt lugnt och fixade en del hemma. Var upp på vinden med kläder som A vuxit ur. Va ska man göra med alla urvuxna kläder. Sälja, skänka ,spara till barn nr 2 ? Blir lite sentimental när jag tittar på kläder A har haft senaste året. Svårt att ta in att hon har varit så lite
😬

Till kvällen blev det inflyttningsfest hemma hos Jonna med familj. Jonna bor 5 minuter från oss. Så gött att kunna gå och inte ta bilen överallt. Å när vi ska hem går det så fort att komma hem!
Nära är bra. Jag är uppvuxen i en liten småstad. Där man hade nära till allt, vart man än skulle var det inte långt borta. Sundbyberg känns lite som Tranås. Vi har 10-15 minuter till typ allt. Badhus, skola, gym, butiker, jobb och framför allt har vi gångavstånd till flera av våra vänner.

Helgens höjdpunkt var detta
👇

Likes

Comments

Jag måste bara få skryta lite 🤗
Idag sa jag till A - var är och så tecknade jag order lampa. Hon pekar upp på lampan i taket
👍 stolt är bara förnamnet.

Tidigare har jag haft lite svårt när människor runt om mig skryter om sina barn. Vad dem gör, hur bra det går osv.
Nu förstår jag! Jag kommer skryta om A framöver ( redan gör ) men jag ska försöka tänka på att göra det i lagom dos.


Helgen har varit bra och skön.
I fredags eftermiddag kom Linda på besök. A fick sin första julklapp för i år. En jätte söt julstrumpa, tack Linda! Sen blev det AW med mina nya kolleger.
Lördagen blev det brunch med Erica hemma hos oss. Till eftermiddagen blev det eftermiddagsfika hos Madde med familj. Fikat resulterade i middag och trevligt häng kvällen ut.
Idag ( söndag ) var jag och A i badhuset, kul. Sen kom Andreas hem efter att ha varit på novemberkåsan i Enköping.
Lugn eftermiddag med träning och lite farsdagsfirande .

Likes

Comments

Att vara föräldraledig är en fantastiska tid men kan också vara väldigt ensam. Jag hade tidigt ett stort behov av att träffa andra föräldraledig under min föräldraledighet. A bryde sig ju inte så mycket första 6 månaderna. Men för mig var det viktigt. Hade en liten oro när Andreas tog över stafettpinnen att det skulle bli ensamt för honom. Men den här veckan har både far och dotter fått en rejäl dos av socialt umgänge. I måndags var det öppna förskolan med pappakompisar. Tisdagen hängde A med farmor och farfar större delen av dagen då Andreas hade lite eget fix. Idag har det blivit korvgrillning på järvafältet med några andra föräldralediga pappor. I morgon blir det öppna förskolan igen med pappor och barn från föräldrargruppen. Å fredag blir det fix med nya tv:n och besök hos farmor och farfar. 

Likes

Comments

Vilken lyx det är att kunna sluta tidigt på fredagar. Jag och A gick ut på eftermiddagen för lek i parken. Några barn lekte i en stor vattenpöl. A blev jätte intresserad och stod och titta en lång stund. Ett av barna bjöd in A i leken och gav henne en spade. A var super nöjd och skrattade när hon gick fram och tillbaka i vattenpölen. Härlig känsla när man gör något för första gången och upptäcker att det var roligt 😊

Till kvällen kom några familjer från föräldragruppen på middag. 7 vuxna och 4 barn i våran 3:a gick bättre än förväntat. Blev en rolig avslutning när vi körde babblarna disco då både stora och små dansade loss.


( dock väldigt stillsamt just på denna bild 👇)


Lördagsmorgonen tog vi det bara lugnt. Var ett tag sen vi bara tog det lugnt vi tre. Då jag har jobbat eller att vi varit borta de senaste helgerna. Till eftermiddagen var det dop för lilla C
💕

Det är både roligt och skönt att A är mera självständig. På dopet blev det så tydligt. Det var några äldre barn som gärna lekte med A. A följde glatt med och var nöjd. Både jag och Andreas satt i lungan ro och fikade. Vet ju att dagarna kommer när man knappt ser sina barn när man är iväg. Då dem tycker att allt är roligare än att vara med mamma och pappa. Fick lite försmak på det. A var också väldigt nöjd när hon fick smaka kladdkaka dock inte av sin mamma och pappa
😱😅 Jaja 14 månader klarade vi utan socker sa jag och log då jag såg hur gott A tyckte att det var.

När vi kom hem efter dopet var min pappa hemma hos oss. Han hade kommit upp tidigare under dagen och A blev jätte glad åt att träffa honom. Andreas och min pappa var sedan på konsert på kvällen 
 (Champions of rock) . Den var grym fick jag berättat för mig !! 


Söndagen har bestått av en lite gnällig och mammig A. A ramlade och slog i munnen så det började blöda på förmiddagen , kanske bidrog det till gnället som har hållit i hela dagen
😞 Lite rensning av kläder och träning annars har det inte blivit mycket gjort.
Till kvällen var jag och några mamma kompisar ute och åt middag. ( utan barn) gott och välbehövligt! 

Likes

Comments

Det är så coolt !!
Jag har på tidigare jobb använt mig av teckenstöd. På min nuvarande arbetsplats använder man aktivt teckenstöd i vardagen. Oftast tänker man att man använder teckenstöd till dem som har språksvårigheter. Men här riktas det till alla.
Det finns forskning på att teckenstöd främjar barns språkutveckling. Roligt att se att förskolor har tagit till sig det.
Hattenförlaget som bland annat har tagit fram babblarna ( som barn älskar ) jobbar mycket med tecken.

Jag har börjat introducera lite tecken för A. Andreas tycker jag är lite knäpp som håller på å viftar med händerna.
I onsdags kväll så tecknade jag för A att vi skulle äta. Hon tecknade äta 

😍😱
Jag tänkte att det var nog bara en slump att hon gjorde det tecknet i den situationen. Kanske såg jag fel.
Andreas berättar att hon hade tecknat äta tidigare på dagen. Tänk att kunna göra sig förståd fast man inte har det verbala språket ännu, COOLT! Hon är ju bara 14 månader och säger ju inte så mycket ännu
😊
I går läste vi en babblarna bok och jag tecknade de olika namnen på babblarna. Jag slutade teckna men fortsatte att läsa. A tar min hand och vill att jag ska röra på den. Så uppmärksam och här imiteras allt just nu
😅

Likes

Comments