Vi började veckan med att studera Mose och hans liv och fortsatte med att göra en reklamfilm om David. Klassen delades in i två grupper (5+4) och sen fick vi läsa på om David. Det var väldigt roligt och vi fick använda vår kreativitet!

Detta var även tiden för kanelbullens dag! Så jag, Karro och Linnéa bakade bullar dels till veckan och dels till gudstjänsten vi höll några veckor senare :)

I slutet av veckan hade vi karta och kompass och var bland annat ute på Gurkfjället, vilket var superhärligt.

På lördagen var det Run For Hope i Tänraby så vi åkte dit för att hjälpa till att samla in pengar till Barncancerfonden.

Söndagen spenderades delvis på fjället bredvid fjällstationen :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi började veckan med att vi fick besök av Bo Lundmark som varit nomadpräst i många år. Han hade många intressanta berättelser i bagaget och det var häftigt att få höra hur det faktiskt fungerar här ☺️

Under veckan hade vi många fina solnedgångar. En av dagarna gick jag upp för skidbacken bredvid huset för att se den och det var så vackert!

På onsdagen hade vi eftermiddagen ute då det var så vackert väder!

Vi skulpterade olika sätt att se skapelseberättelsen på.

Det var även någon som fick för sig att klättra i träden där vi va.

Senare i veckan gick vi upp på kalfjället och hade lektionen. Denna gång var det drama om Mose som stod i centrum...

Även på fredagen spenderade vi lektionen ute. Denna gången var det tro och liv med Skrabbelucker. Tro och liv är när vi diskuterar olika känsligare/intressanta ämnen. Vilket oftast är väldigt givande ☺️

Jag var inte påväg att bada men jag hittade ett fint hål och satte mig bredvid det ☺️

Likes

Comments

Veckan efter glaciären var det dags för pilgrimsvandring. På måndagen gick vi upp mot Viterskalet och Viterskalsstugan.

På vägen upp fick vi olika saker att tänka på utifrån pilgrimsvandringstemat. Det var härligt och lärorikt att hå tysta med våra tankar!

När vi kom upp satte vi upp tälten och hade en go kväll.
På första morgonen vaknade vi till snö och minusgrader något vi inte var beredda på när vi gick... När vi ätit frukost påbörjade vi ett toppförsök som fick avbrytas på grund av väder och vind.. Tråkigt men smart beslut...

Andra dagen vaknade vi till en höstsnöstorm som vi även fick gå hem i till en början. Men vi tog oss hem glada med en härlig tur i bakfickan även om det inte blev som vi tänkt oss...

Likes

Comments

Vecka 37 åkte vi till Okstindan, en norsk glaciär! Det var så häftigt!

Vi åkte på måndagseftermiddagen och hade en härlig kväll runt brasan (medans några sprang upp för en topp... ) 🔥

På tisdagen gick vi upp på berget för att komma till gläciären. Det var en brant och jobbig väg upp.... Men helt klart värt det!

Precis uppkomna på glaciären!

Vi fick testa på att klättra på en liten vägg ☺️

Vi fick även krypa ner i en glaciärgrotta. Vilket helt klart var det häftigaste på hela resan!

Det var en helt fantastisk upplevelse! 💫

Likes

Comments

Tredje veckan var vår första innevecka där vi hade två föreläsare på besök. Vi började med att vandra genom gamla testamentet med Olof Brandt och slutade med att göra personlighetstest med Nicklas Jonsson. Där emellan hann vi göra en områdesvandring till Fjällfinakåtan!

På söndagen gick vi upp på Laxfjällen i Tärnaby efter gudstjänsten. Vilket var härligt mem hade varit ännu härligare om det inte regnat...

Efter det åkte jag, Oskar och Linnéa till eftt mysigt litet fik i Tärna innan vi gick på bön och lovsång i frikyrkan!

Likes

Comments

Nu har det gott ett tag sedan jag skrev något här så jag tänkte att det var dags igen...
Andra veckan var vi på två grotturer. Den första gick till Jordbäcksgrottan i Sverige.

Vi kom inte så långt då det var extremt mycket vatten i den och därför skulle det inte varit säkert att fortsätta...

Andra dagen åkte vi till en grotta i Norge som vi kunde krypa mycket längre in i!
Det var jättehäftigt och inte alls likt något jag gjort förut!
När vi kom ut hade vi med oss andra kläder att byta till då det var stor risk att vi skulle bli blöta trots att vi hade regnställ under overallerna ☺️

På fredagskvällen hade vi tacokväll med hela klassen samtidigt som vi bakade drömtårta till välkomstgudstjänsten på söndagen.

Der var jättemysigt med en myskväll med hela klassen!
På söndagen hade vi en välkomstgudstjänst där vi var med och spelade till psalmerna/lovsångerna och blev välkomnade till skolan och bygden. Vi blev även tilldelade våra fadderfamiljer!

En bra vecka!

Likes

Comments

Nu är det några dagar sen första veckan tog slut och vilken vecka!

Vi började måndag morgon med att gå ut på vandring till Kvarnbäcken där vi hade andakt och samarbetsövningar bland annat.

Vi bör precis där Kungsleden börjar så vi ser skyltar som dessa lite över allt...

På onsdagen åkte vi till ett närliggande Sameviste och bodde där till på fredagen. Det var väldigt fint där men det regnade en del så torsdagens frukost intogs i tältet. Jag och Filip (vi har olika matlag som vi lottar) åt skrabelucker!

När vi kom tillbaka till annexet (där vi bor) blev det en helg med mycket häng, simmning och gudstjänst i Tärnaby.
Någon tyckte att det var en bra idé att dricka sitt te ur sockerskålen när vi spelade Alias på norska....

Likes

Comments

Nu när har jag varit tillbaka i Sverige i ca två månader så är det dags för nästa äventyr. I torsdags klev jag på tåget i Värnamo för att bege mig norrut mot Hemavan och Bibelfjäll.

Jag började däremot med ett stopp knappt halvvägs med många kära återseenden i Tierp!

Sen i fredags natt bar det av igen och vid lunch i lördags kom jag fram!
Redan på tåget till Umeå fick jag sällskap av två klasskompisar och när vi kom fram anslöt ytterligare två ☺️

Idag söndag har folk droppat in lite hela tiden och nu ser jag fram emot ett år med många äventyr och utmaningar!

Likes

Comments

I söndags kväll hade Betsy och Mel fixat med en liten hejdåfest/hejdåhäng hemma hos dem. Alla som ville och kunde var välkomna. Vi umgicks och åt pizza (när den väl dök upp en timme sent). Det var en enkel och fantastisk kväll med några av alla mina underbara vänner här borta!

Här sitter vi gänget från i söndags. Den enda som saknas är Betsy, Katie och Mels fjärde rumskamrat som hade smitit ner till hennes kvarter för stunden ☺️

Likes

Comments

I lördags var det äntligen dags för något som vi pratat om länge. Att åka till stranden så att jag fick uppleva den amerikanska stranden och bada i Atlanten!
Katie hämtade mig kvällen innan och så sov jag över hos henne och Betsy då vi åkte redan 7.00 på lördagsmorgonen (jag bor ca 20 minuter åt fel håll och hade ingen bil den dagen) så vi började det hela med en härlig kväll ihop med deras andra rumskompisar som jag också känner sen tidigare. Vi tittade på den nya Skönheten och Odjuret och åt jordgubbar och glass eftersom der var midsommarafton i Sverige.

På lördagsmorgonen bar det sonika av mot havet och när vi kom fram visade det sig att det var helt underbart väder och det höll i sig hela dagen!

Efter en timme eller två anslöt även Dan sig till oss då han hade "tappat bort" sin bil när han stannade på vägen. Men efter många om och men hittade han den och oss.

Det var helt fantastiskt väder. Solen sken och det var runt 25°C och tillräckligt blåsigt för sådär perfelt stora vågor!

När vi gick en vända på stranden kom någon på den briljanta idén att de skulle hoppa mot mig och göra en karatespark som jag tog kort på. En häftig bild som slutade med att jag fick sand i ögat då de av misstag sparkade upp sand när de hoppade upp...

Efter ett tag anslöt även Katies bror (och senare på kvällen hennes familj) då hon skulle stanna med dem för en veckas semester. Så vi fick hjälp att ta kort med oss alla på ☺️

Vi spelade även det väldigt amerikanska umgängesspelet cornhole nere vid vattnet. På grund av vinden fick vi väldigt blandade restultat...

Betsy åkte tidigare än oss då hon skulle titta på Lord of the Rings med livemusik på kvällen så hon behövde ta sig hem i tid för det.

När livvakterna gått för dagen klättrade vi upp på deras bås för lite bilder. Det gick dock inte så bra för mig på vägen ner. Något som Dan såklart lyckades filma...

Efter en lång dag på stranden fräschade vi till oss i huset som Katies familj hyrt och gick till boardwalken/strandpromenaden för kvällsmat och minigolf.

Golfen gick bra för oss alla och det slutade extremt jämnt till min förtret blev ställningen:
- Dan 59
- Annie 60
- Katie 67...

Det var en helt fantastisk dag men underbara vänner som jag kommer att sakna något enormt! Dagen slutade lite senare än tänkt då med att jag och Dan åkte hem först runt midnatt och det tar ca 2 timmar hem vilket gjorde att jag var hemma 2.30am och han 3.00am. Men det var absolut värt det! Ett perfekt avslut på ett fantastiskt år!

Likes

Comments