View tracker

Oj oj oj denna vecka alltså.
Jag har haft alldeles för mycket att göra och sedan olyckor på det.
I Söndags var Pontus mamma och två bröder på besök så vi fikade och spelade kort hela kvällen. Verkligen jätte mysigt.
Tisdagen var minst sagt kaos, jag hittade ej min cykelnyckel så jag fick ta Pontus istället då jag var försenad och sedan på vägen så lyckas jag med världens vurpa så mitt ben tog en del stryk, det både blödde och vart jätte svullet. Och upp på det så hoppade min handled ur led men det var inte det stora problemet då det var benet som var det jävliga. Tog mig ändå till jobbet en timma tills jag kände att det inte gick pga värk och att jag inte ens kunde huka mig. Så fick jag veta att de skulle anmälas och det var massa strul med det. Chefen sa att jag kunde gå till ena ansvariga för den biten så hon kunde visa mig hur man gör det på nätet, men envis som jag är vill jag klara av det själv.
Igår hade jag massvis med möten med skolan, lika så idag. Och även imorgon med jobbet, så jag ser minst sagt fram emot helg nu.
Har sån tur vart inte mycket plugg idag då jag pluggade på ganska flitigt igår, så ska mer planera för bak imorgon då Pontus gärna ville baka lite julgodis. Men det är självklart jag som bestämmer vad.

Nu ska jag fortsätta lite städning och rensning av garderob som jag påbörjade tidigare!

Charmiga Jenka

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

God morgon tänkte jag skriva men jag var uppe redan vid fyra i morse och har hunnit komma hem från jobbet redan. Tanken var inte att gå upp klockan 4 men hade en riktigt obehaglig dröm som jag vaknade ur så hade ingen lust att somna om igen. Har inga speciella planer för dagen, tänkte faktiskt inte få så mycket plugg gjort förutom att slipa på ett uppdrag jag ska skicka in senare under dagen, så lämnar jag det uteblivna till helgen istället då jag är oerhört trött.
Pratade en sväng med pappa när jag cyklade hem från jobbet och han nämnde åter en gång att en ny häst eventuellt kommer hem snart. Var tydligen en riktigt fin häst som verkat tävlat i höga klasser om jag förstod det rätt, i western då som inte intresserar mig ett dugg om jag får vara sån. Hästen i sig intresserar mig dock. Så den hinner förhoppningsvis komma hem innan jag hälsar på. Verkade som att det blir på foder till en början då den kostade runt 100 tusen så får de väl se vad de känner efter det. Jag personligen tycker det är löjliga priser på hästar, visst jag förstår de som satsar och så men annars så avgör inte priset hur hästen är i sig.
Bad även Anna att börja hoppa Lovis på lina så att jag kan få börja hoppa lite på henne när jag kommer hem. Men det visade sig att hon redan hade satt igång med det så det var ju faktiskt kul att höra då jag inte trodde det i och med att jag inte sätt Anna hoppa efter en olycka som skedde för en jädrans massa år sedan. Sedan är ju även Lovis bara 4 år. Men det var en glad överraskning då jag så gärna vill kunna rida henne klokt. Sist när jag skulle rida henne gick det inte alls, hon var inte alls framåt och jag som är så lätt har svårt att sitta ner och kunna skänkla på henne hårt exakt hela tiden. Det ser ju inte lätt ut när varken Anna eller pappa gör det heller så mina små ben gör inte så mycket nytta på henne. Så jag tänkte att hoppa henne ger henne nog lite mer motivation och energi. Är i alla fall så jag alltid upplevt de hästar som inte går framåt. Dock verkar hon blivit bättre på att gå fram på skänkel men det får vi nog se. Tur att vi annars har Gw (Go Wild) som mer än gärna går framåt. Tycker dock hon är svår att rida på det sättet att hon är så känslig i munnen, går inte att ta i henne överhuvudtaget vilket jag tycker varit lite jobbigt när jag hoppat henne då hon blir alldeles för framåt och jag vill så gärna kunna ta henne i munnen istället för att sätta mig ner i sadeln då det inte alltid funkar. Bristerna när jag inte bor hemma och de bara har western hästar. Typisk!


Fina fina Lovis

Likes

Comments

View tracker

Plugg var det ja, något jag inte blir av med så lätt. Var ju sjuk och säng liggandes hela förra veckan så har lite att ta igen nu då jag verkligen inte fick något gjort då. Blir inte bättre av att ena uppdraget ska in redan på fredag och jag knappt har satt igång med det. Gjorde även ett prov på ordklasser i förrgår, det vart ju inte jätte lyckat om jag får säga så. Men jag har min förra skola att beskylla, lärde mig varken matte eller svenska där och det är de två kurserna jag sitter med nu samtidigt..
Fick ett gulligt litet brev från lillebror igår med en bild på honom och sedan en liten lapp där han skrev att han såg fram emot att jag kommer hem. Hur söt är inte han. Postade även idag ett paket till honom där jag har gjort en julkalender med paket som han ska få öppna tills jag kommer hem. Liten som en Count down, vet hur mycket han längtar. Vi har redan bestämt att det är jag och Pontus som hämtar honom från skolan dagen då vi kommer hem, han vill ju träffas så fort som möjligt. Jag kan kanske till och med smita in på skolan så fort vi kommer dit bara för att få krama om honom en snabbis.
Mamma ringde även förut och frågade om tatuering. Vi har alltid sagt att vi ska göra en tatuering tillsammans, och just denna har vi pratat om nu i någon månad att vi ska göra när jag fyller 18 år. Men blev lite nervös när hon sa att hon skulle kolla på tider. Jag är ju så oerhört nål rädd, verkligen fruktansvärt rädd. Minns senast när jag skulle ta blodprov, vilket blev 4 stora rör och jag höll på att tuppa av. Men har ju 1 månad att förbereda mig om det nu blir tid när jag är hemma på Gotland över nyår.

Imorgon är det bara plugg och gym på schemat. Och inte för att nämna däckbyte då jag fick punka från ingenstans när jag var inne i affären och postade paketet. Får försöka lossa på däcket för att få slang numren så att jag kan köpa en ny, ska inte vara några problem för mig som har en mormor som äger bilverkstad. Kan jag byta bildäck kan jag byta cykeldäck!

Nu ska vi mysa ner oss och spela lite kort innan jag däckar, är jätte trött trots sovmorgonen imorse!


Likes

Comments

Har redan hunnit jobba under morgonen och sitter nu med matteboken i knäet.
Började jobba vid 6 som vanligt och slöt vid 9 så det var skönt, då har jag hela dagen kvar framför mig.
Har massa med plugg som jag ska få gjort under dagen men det ska inte vara någon fara, när jag väl är igång så får jag saker gjort klokt i alla fall. Fick dock ta en liten paus från matten nu då jag blir helt tokig av alla siffror.
På tal om något helt annat så är äntligen biljetterna hem till Gotland bokade efter att jag fått ok av chefen, det var inte lätt att få den ledigheten men jag fick tillslut det av henne snäll som hon är. Jag står i skuld kan jag nog verkligen säga. Vet att det är som mest jobb över jul och nyår men jag hade lovat min lillebror på 10 år redan förra året att jag skull komma hem till denna jul, så det löftet hade jag inte tänkt att bryta how so ever. Jag fyller ju även 18 år så skönt att få fira det med familjen!

Ska även se till att boka biljetterna till resan hem idag, dumt som det är så kan ju inte jag göra bokningarna i och med att jag är under 18 än så länge så Pontus har fått tagit med mitt bankkort för att ta ut och sätta in på hans konto. Så jädrans krångligt med ungdoms kort.. Det första jag ska göra som 18 åring är verkligen att fixa så jag kan få tillgång till överföringar och allt det. Blir så trött på att det ska vara krångel varje gång hyran ska in och att jag måste gå till banken för att sätta över till Pontus som i sin tur sätter över till de vi hyr av.

Likes

Comments

Här kommer mina absoluta favorit produkter!

Den lilla tuben innehåller en body lotion som luktar helt magiskt gott. Om jag ska vara ärligt vet jag inte hur länge den legat gömd i lådan, 3 år minst. Skulle rensa ur och kasta allt gammalt och stötte då på den och visste inte alls vart jag fått tag i den någonstans. Kunde inte släppa taget om den då jag blev helt betagen av doften. Märket på lotionen är Freys och doften är Vanilla.
Frågan är vart man kan få tag i denna skönhet?

Två torrschampon från märket Liance som doftar helt underbart och de är väldigt snälla mot hårbottnen för ett väldigt bra pris. Finns även massvis av flera sorter som jag tyvärr inte fått pröva än.

Största favoriten är ändå schampona från Garnier, har haft väldigt mycket problem med torr och sårig hårbotten det senaste året och har då märkt hur stor påverkan schampona jag använder har på det. Så har verkligen provat mig fram och har nu hittat något som vårdar mer än att göra det värre. Verkligen älskar dessa. Bortsätt från schampot på bilden så är Mythic Olive min absoluta favorit.

Likes

Comments

Mycket som försiggår i mitt liv just nu.
Blev tillsvidareanställd efter sommarjobbet i somras. Jobbar 3-4 dagar i veckan nu, trivs bra trots de tidiga morgnarna. Mycket trevliga medarbetare.
Plugg på distans på det också, har just avklarat mina första kurser på Engelska och Samhällskunskap.
Hittills har det fungerat väldigt bra trots att muntorna var fruktansvärt jobbiga då samhälle var min första som gjordes och sedan engelskan som jag avskyr både muntligt och skriftligt.
Har nu påbörjat matte och svenska som kommer bli två till tuffa ämnen då jag har svårt med matten, inte hittills men har märkt att det börjar komma till bristningsgränsen och sedan svenskan som de har ganska stora krav på. Men det ska gå, klarar jag engelska med ett D så klarar jag nog allt vill jag säga.
Just nu är vi tre i hemmet, vi har Dulce på besök som är en av de rumänska gatuhundarna från Pontus familj. Andra gången hon är på besök och hon är mer än lycklig. Hon trivs med att få vara i ramljuset, annars ligger hon bara i ett hörn och vill aldrig gå med ut på promenader. Nu när hon är med oss blir det inte en enda lugn minut. Tjejen har spring i benen så det heter duga. Hon är så charmig den hunden.
Imorgon blir det jobb 6-9 sedan ska jag försöka fixa så jag kan få vara ledig under jul då jag inte varit hemma på snart 6 månader. Kunde få ledig över nyår men har lovat min lillebror en jul tillsammans med mig så det tänker jag inte bryta. Sedan ska jag köra en snabb storhandel då det börjar bli tomt här hemma, sedan en snabbis till gymmet och sedan hem för att plugga. Får se hur mycket jag får gjort, känns som om jag inte hinner med i livet just nu då det är fruktansvärt mycket. Ska också försöka hinna med att möta upp en tjej jag ska köpa ett par jeans av då jag spräckte mina favoriter förra veckan och hon hade ett par liknande som jag kan köpa då jag verkligen inte orkar beställa hem några då det tar flera dagar och hon bor ändå på andra sidan gatan nästan!


Hur fin är inte hon?

Likes

Comments

​Hoppade ju av gymnasiet förra året, sökte för att studera på distans terminen där på. Kom inte in förens skolan varit igång under någon veckas tid då någon hoppat av, den platsen de erbjöd var inte passande för stunden då jag var inriktat på att jag inte kommit in och skulle hitta jobb för stunden istället. Sökte nu till den kommande höstterminen igen, kom in preliminärt men fick hem brev nu att jag stod på reservplats 53. Hade även sökt till ett gymnasium i Halmstad som då inte är på distans och hade kommit in där. Men jag valde att tacka nej, jag vet att det inte kommer hålla i längden. Jag kommer kanske gå där i en vecka sen hoppar jag av och börjar om på samma visa igen. Glad att jag känner mig så väl i alla fall så att jag kan lämna min plats till någon annan som faktiskt vill gå där. Bara typiskt att jag flyttar fram skolan ytterligare. Men ingen ide att ge sig in på något man ändå inte kommer fullfölja. Bättre att vänta tills det känns rätt, jag har ändå hela livet framför mig. Jag vet vad jag vill och jag kommer uppnå det, men i min takt. Inga måsten och ingen stress.

Haft mycket tankar och funderingar på senaste tiden, varit mycket som jag fått gå igenom, hur jag vill göra nu inom snar framtid. Jag vill hem, jag saknar Gotland så oerhört mycket. Min familj och mina djur. Men, finns alltid ett men. Jag åker inte hem utan Pontus. Jag vill inte leva ett liv utan honom. Men jag vet att jag mår dåligt hur jag än gör, om jag inte kommer hem eller om jag inte får vara med Pontus. Det är inte lätt, det är fruktansvärt tufft faktiskt.
Men för stunden blir jag kvar på västkusten, har förhoppningsvis jobb till hösten och sedan får vi se hur resten löser sig. Killen har lovat att kolla på alternativ hur han kan plugga vidare. Finns ju högskola på Gotland också med antagligen inte med hans kurser.


Likes

Comments

Tog mig en sväng in till flygstaden nu på morgonen och hittade lite smått och gott på öb. Exempel de nya torrschampoona jag letat efter, äntligen hittade jag de. Igår så bokade jag och Pontus resan till Gotland när vi ska dit i Juli också, skönt att få det gjort. Nu ska jag packa väskan och sedan bege mig mot Högskolan för att möta upp Pontus och sedan gå på gymmet!


Likes

Comments