Ja, med tanke på att jag ej bloggat på över 2 månader så förstår ni nog att jag haft fullt upp och mycket har hunnit skett.
Först och främst, jag har fått jätte bra betyg i skolan på senaste, A på alla idrott uppgifter och ska ha min examination på skolan den 12 juni, B på min senaste inlämning i historia (aldrig haft historia mer än vi kollat på massa filmer enbart om andra världskriget). Och fick slut betyg C i kursen naturkunskap 1b som jag nyligen avslutade. Aldrig haft naturkunskap i skolan heller för den delen.

Igår sa jag upp mig från jobbet, slutar 4/7. Jag sa upp mig av den anledningen att jag flyttar hem till Gotland igen.
Jag och Pontus har pratat om detta väldigt mycket det senaste halvåret och vi kom fram till att vi måste få göra det vi måste, så lösningen blir att vi tar en paus under hans sista år på högskolan och sedan får vi se vad som sker. Han kommer alltid vara min bästa vän och jag hans, så det är inga hard feelings överhuvudtaget.
Som det ser ut kommer jag inte flytta ensam till Gotland utan jag kommer förhoppningsvis få med mig Tippen. Underlättar verkligen allt då jag har en sådan separationsångest från honom, vill verkligen inte försvinna ur hans liv när jag vet att jag är det bästa han vet. Hade från början bara skämtat lite smått om det men sedan kom Pontus mamma med förslaget då Tippen inte går ihop med den nya blinda hunden i familjen. Och de har ju 7 hundar och han är ju tyvärr alfahanen som startat alla bråk. Så skulle helt enkelt varit lättast om han fick komma där ifrån, INGET MIG EMOT!

Har redan börjat packa flyttkartongerna lite smått, har tänkt att fortsätta lite ikväll med det som inte behöver vara framme då jag ej kommer ha användning av det. Också skönt att börja i tid så man vänjer sig med tanken att man ska flytta hem. Nu var det någon månad sedan jag kom fram till det, men man kan aldrig förbereda sig för mycket.
Får även nytt rum när jag kommer hem då lillebrorsan snott mitt medan jag varit borta. Jag hade sagt att det var på lån men vi har löst det och jag tar hans gamla (nya) istället, det är ändå större och relativt nygjort så det gör mig verkligen ingenting. Det enda var att pappa och Anna då istället får flytta ner till det stora vardagsrummet då det är genomgång i deras nuvarande rum till mitt nya rum. Vilket inte är så skoj. Så vi gör en myshörna i deras rum nuvarande rum istället då de tar vardagsrummet. Ingen stor bagatell då vi så sällan nyttjar vardagsrummet faktiskt, mest lillebrorsan som hänger där.

På hästfronten då. Jo jag kom på att jag glömt att berätta att när pappa och familjen var här i december så hämtade de ju även en jätte fin quarter ponny som de skulle ha på lån och sedan se om det skulle bli en affär. Vilket det blev, var lite velande med tanke på att hon kostade mycket och sedan hade hon lite konstigheter med temperaturen kring hovarna. Verkligen jätte fin häst, väldigt lätt riden tänkte jag säga men det är hon inte för mig som inte är en expert på western ridning. Men väldigt följsam, lugn och uppmärksam, vilket jag gillar, så för stunden har vi 3 hästar men en fjärde är på ingång om si sådär 10 månader ungefär. De har nämligen betäckt en bekants fina häst som vi sen kommer få fölet av, eller få och få. Vi står ju få för exakt alla kostnader kring betäckningen och hela förloppet. Det blir ju spännande. Ska även försöka fjäska in mig på att få köpa loss Filip (den stora vita) då jag aldrig kan sluta tänka på honom, så otroligt fin är han. Men då måste vi bygga ut stallet så det får vi nog vänta lite med helt enkelt.

Har även något fruktansvärt med planer när jag kommer hem, Pontus följer med i två veckor innan vi bryter upp. Under tiden kommer det vara stångaspelen och sedan ska jag och Pontus hinna ut till Karlsö två nätter innan han beger sig. Efter det så är det stockholmsveckan vilket betyder att Fiona och hela skaran antagligen kommer ner. Så då tänkte jag följa med på deras spelning på Kallis nu när jag lagligt får det, har även bjudit med Emma då hon även hunnit fylla år och hon tycker om de så jag tänkte att det kunde vara skoj.

Sedan har jag och Tilde (kusin) hunnit planera in att hon en vecka ska komma över med sina hästar så ska vi få mig bort från de jobbiga tankarna som antagligen kommer vara kring Pontus.
Har även sagt till Lisa och Emma att de ska följa med mig på en ridtur ner till vattnet, helst fler än en gång under lovet. Vi får väl se hur det går med det med tanke på Emmas allergier ;p Tänkte faktiskt även kolla om Felicia eller Lilli skulle vilja hänga med, skulle vara mysigt. Fortfarande lite irriterad på mig själv att jag aldrig tog mig tiden till att lära känna Lilli klokt, det var inte förens på klassresan i nian vi började uppgås lite smått. Även hon är intresserad av hästar, så det blir nog en bra inkörsport!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Jag och alla mina boxar är det mest intressanta som händer just nu!

Likes

Comments

​Fick hem denna i posten idag, glatt överraskad då paketet skickades igår!
Verkligen goaste parfymen.

Likes

Comments

Detta dök upp i posten idag, synd att hundarna inte är här längre. Får väl ta hit dom på besök igen då!

Likes

Comments

Efter veckor av stress så tyckte jag att jag förtjänade en beställning från lyko. Blev en lykobox och sedan massor av små saker som jag inte har lust att fotografera.
Har aldrig beställt någon form av box varken från lyko eller liknande, så blev glatt överraskad då det var saker jag använder ofta så de kommer komma till användning!

Schwarzkopf Essence Ultime Color.

Clarins Multi-Active Jour.

Schwarzkopf Professional Osis.

Macadamia Healing Oil Treatment.

​Bonus produkt Nivea Powder Touch Deoderant.

Likes

Comments

Pjuuuu, nu kan jag andas ut.
Fyfan rent utsagt, den senaste veckan har varit rena mördrömmen.
Muntan i Torsdags slutade i katastrof då tekniken inte funkade och läraren var så otroligt otrevlig. Har inte fått mitt betyg av honom ännu trots att man ska få det samma dag. Alltid fått det max en kvart efter avslutat samtal. Är irriterad över hela situationen med den kursen. Hade den andra muntan bara för någon timma sedan. Det gick förvånansvärt bra då läraren var jätte trevlig. Mitt målbetyg var egentligen D på matten men vi stoppade på E nivå då jag kände att jag inte hunnit plugga på idag så jag nöjde mig med godkänt.
Och varför jag inte pluggat på har jag en väldigt god anledning till. Efter muntan i torsdags så fick jag dra till Kjell & Company för att få hjälp med hörlurarna och USB adaptern jag fått till den då det uppenbarligen inte funkat på muntan. Det blev världens rundgångar och pipande så något stod fel till. Så fick istället en annan adapter till det vanliga hörlursintaget så jag skulle testa det i förmidags när jag kommit hem från jobbet då jag även hade ett samtal med en av lärare i de nya kurserna. Men då märkte jag att micken inte funkade av något anledning så jag total lackade då jag var så trött över hela situationen. Så vid lunch fick jag åka in till centrum för att gå tillbaka till Kjell & Company och jag fick då hjälp med ett nytt par headset istället. Skit tråkigt att det behövdes ett nytt par då de andra inte kunde bytas tillbaka med tanke på att det inte var fel på de utan adaptern som jag förstod det. Konstigt dock i och med att jag köpt två olika, en till USB porten och en till hörlurporten. Men vi löste det på bästa sätt och köpte ett par nya som inte behövde en adapter och hade USB input. Tur det att det funkade när jag kom hem. Var inte på humör någonstans.

Imorgon så blir det jobb och sedan ett samtal inför ena kursen och sedan några samtal på onsdag. Ska prata med skolan studie och yrkesvägledare om jag tolkade det rätt. Har två jävliga kurser framför mig och jag mår inte så bra just nu så vi ska prata om möjligheter om att sakta ner studietakten för stunden om jag eventuellt kan läsa 50% på de kurserna var för sig. Så vi får se hur det blir. Så har inte satt igång med pluggandet idag trotts att de kurserna börjat. Men det är för att jag vill inte påbörja utifall att vi kan lösa det efter samtalet på onsdag. Annars blir det till att jobba ikapp.

Nu ska jag ta mig en välförtjänt lugn kväll innan jag måste natta. Lagom mysigt att gå upp klockan 04:50 var och varannan dag, tur att man är morgonmänniska.

Likes

Comments

Svängde in förbi en lite butik med massa asiatiska varor igår och hittades dessa. Har velat testa dom så länge så de fick följa med hem.

Likes

Comments

Fy vad hektiskt det varit på senaste tiden, har verkligen varit upp över öronen.
Har varit jobb 4 dagar i veckan nu i 3 veckor och sedan massvis med plugg men äntligen kan jag börja slappna av lite. Har en munta på torsdag, är inte nervös ännu men vet at jag kommer bli helt kallsvettig precis innan. Det är så konstigt att starta muntan med en person du aldrig sett förut och som du aldrig lär se igen. Skönt på ett vis om man gör bort sig ;)
Har stressat över föredraget jag ska hålla för svenska 1 men jag har börjat få ihop material som jag personligen tycker är bra. Det ska gå på 5 minuter vilket jag egentligen tycker är jätte mycket men nu känns det så lite då jag inte hunnit komma till slutsatsen men ändå är det redan 5 minuter långt. Så vi får se om det går att korta ner det lite.
Hade även ett möte/samtal med nya chefen idag som kommer att ta över efter den andra då hon går på mamma ledig. Han var verkligen jätte trevlig.

Till helgen så ska Pontus vara domare på någon fäkttävling. lär ta tåget dit efter jag slutat jobbet. Pontus yngsta bror ska även dit och döma så jag får se om jag kan kolla om hans flickvän ska med så att jag kan få lite sällskap. Sedan så tar vi med oss två hundar hem till Halmstad då jag måste ha djur i min omgivning annars blir jag galen. Blir Dulce och Puma som får komma med. Ingen Tippen då han blir upp överöronen då han är på mig hela tiden. Dessutom blir han lycklig bara jag kommer dit och hälsar på så Duffe och Puma uppskattar lite ensamhet mer än honom. Jag blir så galen när vi tar hem hundar, har redan köpt massor av godis till dom, men det är bara för att Duffe har alltid fått godis när man kommer hem från promenad bara för att hon blir mer motiverad då och sedan när vi fått lämna henne ensam hemma själv så har hon fått ben i massor för att sysselsätta henne vilket inte hjälp. Därav tar vi med Puma så att hon får sällskap om de lämnas själva.
Duffe har förresten äntligen fått komma till veterinären och dragit ut hennes tänder. Hennes tänder har varit så vidriga, när hon varit här har jag försökt borsta dom för att lindar tandstenen som varit riktigt enorm i hennes mun men hon biter sönder tandborsten då hon avskyr den. Gissa hur många tänder de drog ut och hon har kvar?
22 tänder fick de dra ut och 6 stycken är kvar eller vad dom sa. Inte konstigt att hennes andedräkt luktat så fruktansvärt och hon varit så sur.
Tur att det blir gjort, jag tror hon föredrar livet i Sverige än på gatorna.

Nu måste jag jobba vidare med uppdraget!

Likes

Comments

Gud vad jag har uppdaterat min blogg va?
Eller inte..
Blev fullt fokus på att bara få vara och må bra när jag var hemma på Gotland över jul.
Har inte skett så fruktansvärt mycket under vistelsen, fick träffa farfars nya tjej för första gången även om de nu varit tillsammans ett tag. Verkligen finaste tjejen farfar kunnat få tag i, både det yttre och inre. Grymt imponerad.
På jul träffade vi den större delen av släkten. Vart jätte mysigt trotts att en förkylning bröt ut och jag varit dålig fram tills idag då det till större del släppt. Varit så nöjd med alla fina presenter jag fått. Verkligen massor av nödvändiga saker, så som en toastmaker, popcornmaskin (har ingen mikro och mamma hade förstått mitt lidande) dubbdäck till min cykel eftersom att jag vurpade tidigare och slog mig ganska bra. Men det bästa var en receptbok där mamma kopierat ut sina egna recept som jag kan använda mig av istället för att alltid ringa henne. Sedan fick jag så mycket mer saker som verkligen varit nödvändigt.

Nyår blev inte som planerat. Vi hade egentligen planer att åka till några bekanta där det skulle dyka upp lite folk. Men eftersom att mamma fick en panikångest attack tidigare under dagen stannade jag och Pontus hemma för att mysa med henne. Blev faktiskt jätte mysigt, har aldrig haft en hemma kväll på nyår som jag kan minnas. Sedan så var det ju min årsdag där på. Var en liten jobbig dag i och med att mamma fortfarande mådde dåligt. Fick en present där jag och hon skulle tatuera oss dagen där på (2 Januari) som vi pratat om så länge. Blev verkligen helt ställd. Men i och med att hon fortfarande mådde dåligt och inte ens kunde gå utanför dörren så fick vi skjuta upp det. Så det får antagligen bli näst hemvistelse om tatueraren har tid. Mamma är ju så petig så det är vid en viss tatuerare vi ska tatuera oss. Inget mig emot, hon vill ju bara att det ska bli så bra som möjligt.

Resan hem till Halmstad igen var även väldigt spännande. Redan dagen innan så larmade de ut att alla båtar var inställda under dagen vi skulle flyga hem. Sedan under morgonen dagen då vi skulle hem var de två tidigare flygen inställda. Sån tur vart skulle vårat gå enligt planerat då vi enbart hade 30 min mellan våra flyg på Bromma. Men nej, flyget från Visby blev 1 timma försenat så att hinna med vårat flyg fanns inte på kartan. Så vi hade redan siktat in oss på ett flyg till Göteborg istället för Halmstad 4 timmar senare den kvällen. Sedan landar vi och jag ringer mamma för att säga att vi landat och då säger hon att Halmstad flyget också är försenat av oklar anledning. Så vi skyndar oss ut från flyget för att det står "omedelbar ombordstigning" Men gissa vad, utanför flyget står det en värd med en skyllt med Halmstad på. Så vi får eskort till flyget som tydligen väntat på oss i 25 minuter så att vi skulle få åka med. Så vi var bokstavligen på Stockholms mark i 3 minuter. Så det var jätte skönt så att vi slapp åka till Göteborg och sedan ta tåg och komma hem klockan 12 på natten.

Mitt mående sedan vi kom till Halmstad igen har varit fruktansvärt. Jag har insett att jag inte kommer vara kvar här det 1,5 året som Pontus har kvar av sina studier. Jag kan inte låta mig vakna upp varje morgon och känna ångest och känna att livet är värdelöst. Det ska inte behöva vara så. Hur mycket jag än vill vara med Pontus är det inte rättvist mot mig själv att stanna om jag ska må så tills han är klar. Men som jag så vill Pontus dela sitt liv med mig så han ska återuppta sin efterforskning om alternativ distans studie det sista året så att vi kan vara på Gotland. Det är en stor uppoffring men han vill inte se mig må så dåligt som jag gör vilket jag uppskattar så fruktansvärt mycket. Så vi får se vad som sker efter lite efterforskning.

Har även anmält mig till Tobiasregistret. Har velat göra det så länge så redan 15 minuter in på min årsdag och det nya året så skrev jag in mig. Idag har jag även skickat tillbaka proven som de behöver för att skriva upp en.

Likes

Comments

Nu är väskan nästan färdig packad och imorgon beger vi oss mot Varberg och på onsdag vidare till Gotland. Blir en tidig morgon för våran del då. Flyget går redan vid klockan 7 så vi måste åka vid klockan 5. Sedan så är det mellan-landning på Bromma så blir tyvärr 2 timmars flyg sammanlagt men man ska inte klaga. Bättre det än att behöva åka 4 timmar tåg och 3 timmar båt.
Jobbade idag, vart ett sånt där oerhört bra pass. Världens mysigaste kund som var tacksam och hoppades att jag skulle få en fortsatt bra dag och en god jul. Sånt uppskattar man verkligen så mycket. Och även mina kollegor som gör dagarna till något bättre. Ibland så är allt verkligen så bra, synd dock att små saker kan rasa ner alltihop.
Jobbar även imorgon bitti och sedan ska jag bara bege mig hem och packa det sista och sedan ska jag möta upp Pontus efter att han är klar med sin dugga så tar vi tåget där ifrån på engång.

Mötte även upp Pontus på stan en sväng under lunch, införskaffade då julklapp till honom sedan matade vi även alla änder och måsar inklusive några trutar. Finns inget vackrare än djur. Ser verkligen fram emot att få komma hem till alla lamm, kor, hästar, katter, kaniner, hönor, hundar, allt. Blir även spännande att träffa nya hästen. Jag skippade att följa med till Göteborg när de skulle provrida henne och stannade istället med Gabriel som inte skulle ha tålamod med att följa med dit i flera timmar. Så spännande spännande. Och får äntligen träffa min älskade Lovis!


Likes

Comments