De siste dagene har jeg hatt veldig vondt i hodet, spesielt på morgenen og kvelden.. I går rett før leggetid skulle årsaken avsløre seg, en sinna visdomstann. Altså de tennene har plaget meg i 5-6 år nå, men jeg har rett og slett ikke turt å gjøre noe med det. Når bettenelsene kommer så knasker jeg smertestillende til det går over av seg selv, pyse ja jeg vet. En gang tok jeg en tatovering isteden for å dukke opp på en tannlegetime som vi hadde avtalt kirurgisk fjerning av en visdomstann.. Nope, jeg sitter heller å blir tatovert i seks timer tenkte jeg.

I dag ble det for mye, jeg holdt ut på jobb i en halvtime før de sendte meg til tannlegen som ligger vegg i vegg. Jeg fikk time med en gang, snakk om service! Jeg la meg i tannlegestolen og tenkte at vi sikkert bare skulle ta noen bilder, så ferdig med det. Så kunne jeg dra hjem og grua meg så mye til å fjerne tanna at jeg hadde endt opp med å droppe det. Men, den gang ei.

"Nu tycker jag vi tar den!" Sa tannlegen og tok frem en sprøyte, jaha? Det var bare å gape, jeg sa jeg var redd og fikk stryk på armen av assistenten. Plutselig knaket og spente det seg i kjeften, og jeg skalv som et ospeløv. "Behöver du mer bedövning?" Går det an, ja takk! Når jeg skulle skylle munnen etter den andre runden med bedøvelse så skalv jeg så hardt at jeg ikke klarte å holde koppen selv, litt av et syn kan jeg tenke meg.

Den jævelen av en tann kom ut til slutt, og satan så stolt jeg er over at jeg endelig har gjennomført det. Eller, tannlegen ga meg egentlig ikke så mye valg og det er jeg veldig, veldig glad for. Han var kjempe flink, men fy det må jo ha vært en treningsøkt for han å få ut den tanna - for den satt godt!

Jeg var faktisk litt i tvil om jeg kunne kjøre bil med så mye bedøvelse innabors (?) men jeg tok sjansen. Det ble en febrilsk leting etter parkeringsplass og et apotek i sentrum, det tok sin tid men jeg klarte det til slutt. Nå sitter jeg og spytter blod og venter på at smerten skal ta av, jeg begynner så smått å kjenne det allerede. Hoven er jeg i allefall, du ser det så vidt på bildet over. Ingen snus eller mat på en time til, så dette blir artig. Skal prøve å distrahere meg selv med litt "iskrigerne" og den siste episoden av bloggerne.

Er du redd for tannlegen, så si det til tannlegen og få noen til å bli med deg. Jeg er LIVREDD, men i dag klarte jeg noe jeg aldri trodde jeg skulle klare. Og det kan dessuten være farlig å gå rundt med bettenelser i kjeften, det er jo såppas nære hjernen! Hjerneskader er som regel varige, smerter i tannen er heldigvis bare midlertidig.

Det var dagens visdomsord, fra meg som er ei visdomstann fattigere - høhø!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments


♥ THE OATLY WAY ♥

Drikker du kumelk? Vet du egentlig hvordan kuene har det når de står som maskiner og produserer melk til oss? Det er morsmelk, morsmelk som skal til kalven. Hvorfor i helvette drikker vi morsmelk til dør? Det hadde vært ganske ekkelt å drikke melk fra morra di hele livet ikke sant, hva er egentlig forskjellen? Det kommer fra en annen pupp.. Vi drikker mest melk i hele verden her oppe i nord, og vi er mest beinskjøre også - så noen helsemessige fordeler kan jeg garantere deg at det IKKE har. Hva tror du skjer med kalven som egentlig skulle hatt den melka? Uff, jeg orker ikke å gå inn på det nå en gang - men du kan jo tenke deg selv.

"Vi har alltid drukket melk" er det dummeste argumentet jeg hører. Really? Vi har alltid gjort ekstremt mye rart og dumt på denne kloden, men er det en grunn til å ikke bli bedre? Jeg skal ikke diktere hva du gjør og ikke gjør, men jeg vil gjerne at du sjekker opp hvordan melken kom fra kua og opp i glasset ditt. Så kan du gjøre opp dine egne meninger etterpå. Deal? Ok, hade.

Oatly er et ekstremt bra alternativ hvis du vil kutte ut morsmelka, det er laget på havre og smaker BEDRE enn vanlig melk spør du meg.

Drikker du Oatly, eller bruker det i maten - så slipper du å bekymre deg over at du dreper planetens ressurser! Dessuten kommer du til å føle deg bedre uten meieriprodukter innabors, har du noen gang hørt om en kalv med laktoseinntoleranse? Ikke jeg heller, men jeg kjenner MANGE mennesker med den inntoleransen, og jeg blir selv ustabil i magen hvis jeg spiser en yoghurt eller drikker et glass kumelk.. Jeg har ikke inntolleranse, men menneskekroppen er rett og slett ikke skapt for å drikke et annets dyr babymat.

Den med sjokoladesmak er SERR ekstremt god, den er mye bedre enn alle andre jeg har smakt! Perfekt med et glass til lunsj, etter trening eller i kaffen! Jeg drikker ikke "vanlig" sort kaffe, men mocca og iskaffe er jeg ekstremt glad i! Med denne på laget får du en smaskens mocca, varm som kald.


ISKAFFE MOCCA : THE OATLY WAY
3-4 isbiter
enkel, dobbel, trippel espresso?
(kommer an på hvor lenge du vil være våken)
topp glasset med OATLY havredrikk med sjokoladesmak


"Men hva skal jeg bruke i sausen?" OATLY har massevis av smarte produkter, båte til maten, kaffen og desserten. Sjekk ut butikken nær deg og besøk gjerne hjemmesidene deres HER. Er du over grensa på harry-tur så anbefaler jeg deg å hamstre med deg litt ekstra hjem, prisen er nesten halvert her i Sverige. IT'S SWEDISH! På hjemmesiden finnes det en URL til The Oatfinder; et kart som viser kaféer nær deg som bruker Oatly.

Det er ALDRI for sent å begynne å bry seg om flere ting, det er aldri for sent å prøve noe nytt! ♥

Likes

Comments


Dette har jeg faktisk ikke gjort før, altså jeg har seff plukka bær å sånn - men aldri laget syltetøy, saft eller noe sånt. Det ble en 1/2 kilo bær, som ble til et helt uncle bens-glass med "hemmagjort lingonsylt"! Godt blei det au, helt ekstremt godt faktisk. Skal bli digg å prøve til grønnsaksboller og søtpotetmos! Jeg lurte med et par blåbær i kjelen også, kanskje det gjorde noe magisk med smaken?

Til 500g bær trenger du: 1dl vann og 3dl sukker (pluss litt til hvis du liker det sånn som meg) Rens bærene (det var KJEDELIG!). Kok bærene og vannet i 10 minutter. Ta så av skummet, hvis du får noe skum da - noe jeg ikke gjorde? Kanskje jeg rørte for mye.. Så jeg hoppet over det og bare hadde i litt og litt sukker og lot det koke inn før jeg hadde oppi litt til. La det kjøle seg i noen minutter før du har det over på rene glass. Sett på lokket med en gang! Oppbevares i kjøleskap.

Det her er sånne ting jeg blir skikkelig stolt av! Sjølplukka og hjemmelaga like a boss, mens jeg kaster gjengtegn i lufta* Mormor hadde vært stolt av meg as, skal skryte og vise bilder neste gang jeg treffer fammen. ♥

Likes

Comments

Når jeg jobber er jeg: Ganske pirkette, kanskje litt slitsom å ha med å gjøre(?) og driter egentlig i det. Jeg liker å gjøre ting på min måte, men har med årene blitt flinkere til å tenke på hva andre vil også og at min måte ikke alltid er den beste. Jeg er pedantisk, perfeksjonist og ekstremt opptatt av å ha det rent og ryddig rundt meg. Jeg har ikke drømmejobben desverre, og jeg kunne tenkt meg å gjøre hva som helst annet akkurat nå - men man skal alltid gi 110% uansett spør du meg. Vi er så heldige vi som har en jobb, tenk så mange som ikke har det da?!

Sammen med familien er jeg: Det sorte fåret? Neida, det var vel kanskje mer før i tiden på mine yngre tennårings-dager. Men nå er jeg en av dem som holder mest kjeft og stikker kjappest når det er store sammenkomster. Hjemme hos mamma og lillebror er jeg kanskje litt mer høylytt, og mer slækk enn ellers. Og hos mormor er jeg gullungen, jepp. Haha, nei jeg vet egentlig ikke.

På fest er jeg: Det kommer litt an på festen og hvem som er der, men er det fest hjemme hos meg så er jeg stressa og gira hele kvelden. Jeg danser når jeg kjenner folk, og snakker med de fleste. Hvis jeg ikke kjenner så mange så er jeg kanskje litt kjedelig? I alle fall hvis promilla er lav. Jeg har det DRITgøy når jeg føler meg avslappet, men er ting litt ukjent/kleit/stivt så er jeg mer malplassert enn en elefant i et glasshus og vil helst bare hjem til senga.

Helt alene er jeg: I mitt ess, jeg får ting gjort - eller ikke. Jeg kan ligge på sofaen å ha serie-marathon i flere dager, eller få til ting jeg har tenkt på lenge. Jeg plages ikke av å være aleine, og jeg setter pris på stillheten og tiden man får til å tenke. Meg-tid, det er noe alle har behov for tror jeg. Hvis ikke du har behov for det, så anbefaler jeg deg å bli komfortabel med å være aleine. Da blir du venn med deg sjøl.

På butikken er jeg: I Oslo HATET jeg å gå i butikken, så trangt å jævlig.. Når folk går sakte foran meg og henger over handlevogna så får jeg helt pæcker'n og har lyst til å skrike til dem, og barn i butikken er min største frykt - det finnes ikke værre. Jeg må ha en plan når jeg skal handle, hvis ikke går det dårlig og jeg driter meg ut med budsjettet. Her i Sverige er det ALT for mye å velge i mellom, jeg er SÆRS dårlig på å ta små avgjørelser.

På flyplassen er jeg: ANGST! Jeg er definisjonen av angst når jeg er på flyplassen. Flyskrekken sitter langt opp i halsen, og jeg føler mest for å grine eller besvime - eller begge deler. Også er jeg forbanna for at maten er så jævla dyr. Irriterer meg over det samme som i butikken: folk uten manerer og barn uten oppdragelse. Flyplassen er ikke et sted jeg er, hvis det finnes andre alternativer.

På trening er jeg: I beastmode. Trening er noe av det jeg elsker mest her i livet, og noe jeg faktisk er flink til så lenge jeg får kærra meg dit. Jeg driter i om folk ser på meg, eller om jeg svetter av meg sminkerestene, her skal det løftes!


Likes

Comments


Tjena oktober! I fare for å høres ut som en broken record; faen så tiden raser avgårde. Vi flyttet jo til Sverige for en måned siden? Nei, det har altså gått over tre måneder allerede.. Jeg kjenner det på kroppen, selv om hodet tror det har gått i rekordfart. Jeg savner venninnene mine, så det river i sjela faktisk. En loner uten like - men jeg har alltid satt pris på å ha jentene mine rundt meg, de som skjønner meg og vet hvem jeg er. Nå bygges det opp en tåre i øyekroken hver gang jeg tenker på dem, jeg skulle så gjerne bare tatt en kaffe eller gått en tur å få snakket om løst og fast. Jeg lurer på hvordan de har det, går det bra med alle sammen? Har de glemt meg kanskje, eller tenker de på meg også? De er så verdifulle for meg, sånne venner man har livet ut. Håper jeg ♥

Jeg har det jo bra, men det føles som om det er noe som mangler og det er jo vennene mine. Heldigvis har jeg en kjæreste som er flink til å lytte, og som alltid er der for meg - men, noen ting er det kun vi jenter som kan forstå 110% sånn er det bare, uansett hvor mye mannfolka prøver. Det er ikke bare bare å skaffe seg nye venner når man er 25 år heller, og jeg kjenner egentlig at jeg ikke er så veldig åpen eller interessert i det selv akkurat nå. Det er liksom mangel på "mennesker som meg" i byer som denne, de har enten barn og derfor lite tid eller vil dra på byen hver eneste helg og drikke seg dritings.


Det er deilig at man kan gå en tur i skogen når man føler seg litt lost, der er det liksom mye enklere å eksistere og der er alt er slik det burde være. Vi fant et kjempe fint sted på øya i går, det kjentes ut som "vår plass" med utsikt over fjorden, tretopper og fyrtårnet. Vi var egentlig ute etter litt kantareller, men det virker desverre som sesongen er over her i nord.. Jeg fikk plukket en del tyttebær som hadde unslippet de forferdelige bærplukkerne, og nå står det et glass med hjemmelaget syltetøy i kjøleskapet. Det var en first for meg!

Vi skal definitivt tilbake til den spotten og sette opp camp, eller bare grille lunsjen vår slik vi gjorde i går - det er ingen ting som smaker bedre! ♥ Følg oss gjerne på instagram: @norwedennature

Nå skal jeg drikke opp resten av havre-kaffen min, og redigere flere bilder fra skogsturen i går. Jeg orker ikke tenke så mye på at det er mandag i morgen, det får komme som et sjokk som det alltid gjør.


Likes

Comments


1. Foto
Fargene er magiske på høsten, ta med deg det kameraet du har og gå ut. Man trenger ikke verdens dyreste utstyr for å få fine bilder, i dag kommer man langt med et mobilkamera. Del bildene på instagram, facebook og pinterest eller ta vare på dem i kamerarullen. Bilder er en ting man aldri kan få nok av.

2. Skrive
Skriv et dikt, en liste over ting du vil oppnå, eller følelsene dine i en dagbok. Kanskje du vil starte en blogg eller skrive sangtekster?

3. Lese
Lag en god kopp te eller kakao, sett deg under et mykt pledd og tenn masse stearinlys. Les en bok du har hatt lyst til å lese lenge, et magasin, en blogg eller en nettavis. Slapp av og la ordene ta over tankerommet ditt.

4. Høre
Lag en ny spilleliste! Jeg elsker å finne ny musikk og har spilelister til alle gjøremål. Akkurat nå sitter jeg å hører på den nyeste plata til Ed Sheeran (igjen), den er helt perfekt på en grå høstdag som denne. Stemmen hans rører virkelig de dypeste nervetrådene mine, ahhh. Lag flere plater Ed! Og foresten, hvis du ikke er så fan av å lese bok så kan man alltids spille av en lydbok! Eller bare sett på en podcast mens du kjører hjem fra jobb.

5. Se
Se en god film, dokumentar eller serie, dra på kino med kjæresten eller venner. Det er _SÅ_ mye bra å finne på både netflix og kino om dagen, så her er det bare å kjøre marathon til du blir lei.

6. Smake
Dra på restaurant og bestill noe du aldri har smakt før, eller sving deg på kjøkkenet etter en oppskrift du aldri har prøvd før. Lag spennende smoothies eller varme desserter, det er en hel verden av kulinarisk fornøyelse å gjennomsøke. Prøv deg på vegetarisk, indisk eller god gammeldags husmanskost. Inviter venner over på middag og del en flaske vin.

7. Opplev
Paris er fantastisk på høsten, og jeg kan tenke meg at Berlin, London og New York er det samme. Kanskje bare ta en tur til Stockholm eller København, eller utforsk Norge som alltid har det flotteste landskapet, og spesielt på høsten. Gå en lang tur i skogen, ta en teltur eller lag en gapahuk. En liten weekendtur til Amsterdam kanskje? Dra ut i verden.

8. Nyt
Snart er det vinter, og sommeren er langt unna. Nyt solen mens den enda er her, nyt høstens flotte farger og få med deg så mye lys som mulig inn i mørketiden. Vi er så mange med D-vitamin mangel her i nord, så det er bare å suge til seg så mye det lar seg gjøre. Ta på deg skjerfet og kom deg utendørs. Nyt årstiden for alt den er verdt!

9. Ta vare på
Ta vare på deg selv, og de minnene du allerede har og de som står deg nærmest. Ta en alenestund og lag hjemmespa, plei huden og roen i kroppen. Begynn å trene, høsten er perfekt for trening. Vi vil alltid ha så mye mer, men vi må huske å ta vare på det vi allerede har også. ♥

10. Skap
Gjør et DIY-prosjekt, ommøbler et rom eller skap nye minner med noen du er glad i.

Likes

Comments

Instagram@annielistic