Header

God morgon, igår hade jag min allra första dag i gymnasiet. Jag tycker att allt gick bra utom att jag råkade gå till fel klassrum det första jag gjorde. Så när lärarna hade upprop läste de såklart inte upp mitt namn och det vart lite kaos. Det slutade med att en av lärarna hjälpte mig hitta rätt (klassrummet bredvid hahah). Det var ganska stelt när jag gick in i rummet och behövde förklara framför alla hur klantig jag var hahah. Aja what to do? Så typiskt mig dock!

Men vi hade typ introduktion till poängplanen, skolhemsidan och en rundvisning i skolan. Jag vet dock själv att jag kommer gå vilse hur många gånger som helst då skolan är uppbyggd på massa korridorer med olika namn, vilket jag inte är van vid hahah. Jag är mer van vid en jättestor skåphall där man kan se till alla klassrum från. Guess I'll have to get used to it.

Vi blev introducerade till vad arkitekturen kommer innebära och började sen göra en "klassflagga". Vi åt lunch och gick sen på introduktion till hela kursen i idrott i typ 1,5h. By that time var jag extremt trött! Så sjukt mycket nytt och att då behöva sitta och kolla på en PowerPoint om kunskapskrav och sånt var almost more than I could handle. Typ alla i klassen satt och halvsov hahah.

Mitt första intryck av klassen är bra! Blev verkligen positivt överraskad. Det var inte en "stereotypisk Teknik-klass" om ni förstår vad jag menar. Många brukar säga att det knappt går några tjejer på teknik men jag tycker inte att det var en jättemarkant skillnad på mängd av killar och tjejer.

Gjorde sällskap med typ 6 Pers på lunchen och lunchrasten, skolmaten var nästan precis som på min gamla skola, inte bra men inte katastrofal hahah, går att äta I guess. När vi ätit gick vi till ett bageri nära skolan, kollade runt i området och typ snackade. Nästan ingen kände någon i klassen så alla försökte lära känna alla.

När vi slutade stannade vi kvar en stund och addade varandra på sociala medier, några har redan startat en gruppchatt på Snapchat som det har börjat spammats i hahaha.

Jag åkte hem, var hemma en stund och åt middag. Efter middagen gick jag ut och träffade Karro, Mange och Elias från min gamla klass. Vi gick mest runt och snackade om allt möjligt, främst om allas olika upplevelser av skolstarten, såklart hahah.

Har nyss gjort i ordning mig så ska börja gå mot skolan snart. Vi börjar 9.30 idag och det tar runt 10-15 min för mig från dörr till dörr, vilket är jätteskönt!

Hoppas det gått bra för er med era skolstarter oavsett om ni börjar i en helt ny klass eller om det är samma som innan!


Såhär såg jag ut igår

//Högmidjade jeans-Hm//Svart linne-Hm//Skor-Nike air force 1(grå och koppar)//jeansjacka-JC//Tygkasse-JC//

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

På måndag börjar jag i gymnasiet(!) Är taggad, spänd och full med förväntningar. I huvudet surrar tankar som "Kommer jag känna någon sen innan?" "Kommer jag gå vilse första dan?" "kommer jag tycka om lärarna/de andra eleverna?" osv, osv. Många av mina vänner har redan börjat den här veckan och det verkar ha gått bra för alla så har nästan helt slutat oroa mig. Hittade denna tag på en annan blogg och tänkte tänkte då att this occasion was perfect för att svara på de frågorna! tror det kan bli kul att titta tillbaka på en bit in och se om mina tankar är samma/har ändrats.

1.Vilken klass börjar du i? Jag ska börja i första året på Thorildsplans gymnasium i Stockholm

2. Vad gillar du mest med skolan och vad gillar du minst? Det jag gillar mest med skolan är typ möjligheterna. Alltså att det hjälper en på rätt väg mot det man vill jobba med när man blir äldre (även om jag knappt har nån aning om jag vill göra i framtiden hahah). Något jag tror att jag kommer gilla med skolan är att jag kommer få hålla på med de änmena jag föredrar/tycker om, då jag faktiskt valt denna linje av just den anledningen. Det jag gillar minst med skolan är absolut de tidiga mornarna, jag suger verkligen på att gå upp tidigt. (Fun fact, Varje dag i sista terminen av nian kom jag typ 30 sekunder innan vi började, för jag snoozade så länge, ta inte efter det, det blev svinstressigt) Jag har även svårt för att frukost tidigt på morgonen så behöver ofta ta med mig frukost på väg till skolan.


3. Vilken dag börjar du? Nu på måndag (den 21 augusti) klockan 9


4 Vilken tid vaknar du på en skoldag?
Det beror självklart på när på morgonen jag börjar men brukar sätta larm på sju och sen snooza fram tills det är typ en halvtimme tills jag ska gå.


5. Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning? Ca 25-30 minuter.


6. Vad ser du fram emot/är nervös över? Det jag skrivit innan, alltså att jag ser fram emot att träffa nya människor och få en ny miljö, då jag är ottroligt trött på min gamla skolmiljö. Är nervös för de klassiska småsakerna, "kommer jag glömma något?" mm.

7.Vad ska du ha på dig första skoldagen? Jag planerar inte att ha på mig något speciellt så typ ett par svarta jeans, någon tröja och mina nike air force 1.

8. Har du fått ditt schema än? Schemana har släppts och jag har försökt stalka fram vad min klass kommer heta men vet inte säkert vilket som är mitt.


9. Vart brukar du köpa dina school supplies? Brukar inte köpa sånt, tar typ av det som finns hemma. Annars typ på in och finn, för att det är så sjukt billigt.


10. Jeans yoga pants eller kjol i skolan? Jag föredrar jeans och träningstights.


11. Ryggsäck eller handväska? Under hela senaste året har jag använt en tygkasse men eftersom jag nu kommer ha med mig en laptop varje dag kommer jag gå över till en marinblå ryggsäck.


12. Tre skönhets must haves för skolan? Vet ej vad som räknas men typ en liten concealer+puder, en deo och typ wet wipes/handsprit.


13. Vad gör du på tråkiga lektioner? Typ lyssnar på musik/poddar och försöker göra allt arbete så snyggt som möjligt (anteckningarna, strukturen i texten osv). Att fokusera på att ordningen blir snygg gör det lite roligare.


14. Ditt största tips för någon som börjar den klass du precis gått ut? Inte stressa så mycket över gymnasievalet och nationella proven. Jag var inne på två helt olika linjer (natur-estet och estet) under året innan jag till slut bestämde mig för teknik. Jag åkte till och med på massa auditions mellan första och andra valet och bara några veckor innan sista valet insåg jag att det inte alls var det jag ville göra, att jag ville läsa teknik. Och har än så länge inte ångrat mig, och tror absolut inte heller att jag kommer ångra mig. Nationella proven var inte så jobbigt som jag förväntat mig. Det jobbigaste var nog att det tog så lång tid, hade svårt att hålla koncentrationen uppe så behövde verkligen något sött att äta på mot mitten och slutet av provet, så jag fick lite energi. Det är något jag rekommenderar starkt! Annars tycker jag inte att proven var överdrivet svåra.

Likes

Comments

Hej på er!
Den här helgen har nästan bara gått åt till träning, och mycket mer träning kommer det bli! i fredags morse bjöd mamma mig på brunch, hur härligt? Vi åt gott och planerade en massa med terminen. Typ såg till att träning, plugg, vila och annat skulle gå ihop.

Efter det åkte jag till träningen och tränade kl.17-19, direkt efter det åkte jag direkt och mötte min familj och en till familj på en restaurang. Så, No jokes, Jag sminkade mig på tåget. Efter det var det bara att gå och lägga sig för i lördags var jag tvungen att gå upp tidigt och åka på morgonträning 8.30-12.

Bild från när jag var på väg till restaurangen

Efter träningen åkte jag och a-laget hem till en av tjejerna och spenderade eftermiddagen hos henne. Vi spelade monopol, lagade tacos och bara hade allmänt kul tillsammans. Vi sov över där och vaknade samma tid för ännu en morgonträning.

När jag kom hem igår var jag helt jävla död hahah, typ somnade i soffan direkt när jag kom hem.

I helgen började vi skriva och lära in vårt nya kombi-lag. Hur kul som helst! Älskar att lära sig nya program.

På tal om nya saker så är det idag en vecka kvar tills jag börjar gymnasiet! Hur spännande?! Jag är supertaggad inför en helt ny start med ny miljö och nya människor! Jag har lixom gått i samma skola och klass i tio år nu (!) så att säga att jag är taggad på allt nytt är bara en underskattning. Jag har sökt och kommit in på Thorildsplans gymnasium på deras Tekniklinje med inriktning "Samhällsbyggande, arkitektur och miljö" jag tror det kommer bli jättebra för mig, främst för att jag tycker om matte hahah.

Andra saker jag ser fram emot med den här terminen är de nya figurerna (eller tekniska momenten hahah, det verkar kul men lite terrifying)
Är även taggad på att få träna två gånger i veckan med en vitrysk tränare tillsammans med Clara (som jag kör landslagspar med) och tre till tjejer från landslaget. Jag tror att de träningar, plus mina ordinarie 4 träningar med klubben kommer att vara otroligt givande!

Nu i veckan ska jag träna varje dag, hahah perfekt rivstart på terminen! Träningen med den vitryska tränaren drar igång redan på söndag morgon!

Likes

Comments

Såhär såg jag ut igår när jag träffade laget, gick till Espresso House och fikade! Vi kollade runt efter boenden till nästa sommar när vi ska roadtripa med till Göteborg och se Ed Sheeran på Ullevi. Är hur taggad som helst!

Coca-colabody-bikbok//svarta jeans-Gina Tricot//Broderad jeansjacka- ONLY//Tygkasse- Second hand// Leopardsneakers- HM// Rött läppstift- HM

Likes

Comments

Igår började träningen! Det kändes bra och var jättekul att träffa alla i laget igen. Kände inte av förkylningen så jättemycket, mest i bihålorna när jag stod i lod osv. Träningen var, som förväntat, hård. Dock känns det bra att rivstarta och komma igång ordentligt direkt (även om träningsvärken idag är brutal).

(Läs längst ned innan detta om du inte vet hur man tävlar i konstsim)

Vi prövade de nya figurerna, vilka var väldigt roliga men också ganska svåra. Blev mest förvånad över de nya C-figurerna, som var groteskt mycket svårare än de jag tävlade med när jag gick i C.  Det kommer bli kul att kämpa för att lära sig de nya junior (A) figurerna under hösten och framåt!


Lite snabb konstsim 101

•Det finns fyra stycken åldersgrupper; C=12 år eller yngre, B=13-15 år ,A/Junior=16-18, och senior=18 och uppåt.

•Du kan tävla i solo (enbart du i bassängen), par (två personer), lag (8 personer) och kombinationslag/kombi (8-10 personer) (i lag och kombi kan man vara färre än åtta men då får man poängavdrag från ens totala poäng) Du tävlar med folk i din åldersgrupper (A-lag, B-par osv) mot andra i samma kategori (a-lag mot a-lag och B-par mot b-par) förutom i kombinationslag där lagmedlemmarna kan variera i åldrar.

• Du visar upp ditt musikprogram (de du antagligen sett om du sett konstsim på Youtube, själva framförandet av koreografi till musik) och får poäng på det.

• Du tävlar även individuellt i figurer, vilket är förbestämda, sammansatta moment som var och en simmare ska göra framför en domare, som sedan ger poäng. (Detta gäller inte seniorer)

•Seniorer gör, istället för figurer, ett så kallat, tekniskt program. Vilket är musikprogram men måste innehålla vissa förbestämda moment. Detta övervägs även att juniorer ska behöva göra, men det är inte bestämt än.

•Poängem för figurerna/det tekniska programmet slås ihop med ditt musikprograms poäng. När de räknats samman är det den som fått totalt högst poäng som vinner!

Likes

Comments

Hej! De två senaste dagarna har jag i princip inte gjort något alls. Har typ legat hemma och ätit massa ingefära för att bli frisk hahah. Har dock bara blivit sämre vilket suger :( vill verkligen ha ork nu när träningarna börjar. Nåja ,what to do? Får ta och suck it up and deal with it för jag tänker inte missa någon träning.

För att vara lite positiv så håller jag på att försöka byta bloggportal! Känner att devote är jättebra, men lämpar sig bäst för dem som bloggar via datorn. Jag bloggar i princip bara från min mobil/iPad. Av enbart den anledningen håller jag på att byta till en annan portal som är mer mobila passad vilket jag tror kommer bli bättre för mig! Jag tror att bloggen kommer vara redo för flytt i morgon kväll but I'll let you know as soon as something happens.

Hoppas ni är lika taggade som jag!

Likes

Comments

Idag gick jag och Frida ut på en promenad i Hagaparken. Det är verkligen hur härligt som helst att bara promenera utan bestämd destination! Vi gick lixom ända bort till koppartälten och solnabron och hem. Vi stannade även då och då för att ta lite bilder hahah. Exakt hur jag vill att en promenad ska vara. Vi var ute i typ två timmar och jag blev svintrött efter det. Började känna mer och mer hur jag mådde sämre och sämre under vägen hem. Så nu ligger jag här i sängen, febrig och seg. Så jävla typiskt mig att bli förkyld tre dagar innan träningen drar igång.  Ska se till att äta mycket ingefära och vila ordentligt de kommande två dagarna för tänker inte missa någon träning! 

Några av bilderna vi tog idag

Likes

Comments

Det kändes hur bra som helst att vara tillbaka i poolen igår! Jag var i bättre form än förväntat, men inte riktigt perfekt. Så jag tänkte ta cyckeln till Huvudsta badet och träna lite där idag. Blev så sjukt sugen på att cyckla asså! Så valde ett bad lite längre bort och som är större.

Det är kul men samtidigt lite irriterande att träna på allmänheten och själv hahah. Det är alltid några vuxna som har massa frågor som jag alltid är glad och svarar på. Där emot finns det alltid det gänget som ska göra narr av en och försöka härma allt man gör. Lite kul är det dock när de märker hur svårt det är och inte orkar hålla andan.

Likes

Comments