View tracker
View tracker

Idag har jag och Kadir haft farten uppe sedan jag kom en runt 11 i förmiddags. Vi har varit och storhandlat och gjort andra små inköp. Bland annat en nu brödrost. Alltså den vi har haft här hemma innan fick jag av mamma och pappa när jag flyttade hemifrån för första gången då de hade dubbla då den jag fick från början kom från farmor och farfar.

Min farmor och farfar gick bort för 13 år sedan så ni kan ju själva räkna ut hur antik vår nu gamla brödrost har varit.

När vi väl kom hem från shoppingrunda har vi ägnat all tid till att storstäda här hemma, göra balkongen mer höstlig och tvättstugan uppe på det.

Vuxenpoäng på det eller sånt som alla gifta par ägnar sina söndagar åt.

Likes

Comments

View tracker

När man kommer tillbaka till jobbet och ens kollegor har inrett ens kontor.

Nu är vi hemma i Sverige igen och det är så skönt att vara hemma. Jag är idag tillbaka på jobbet och det ska bli så skönt att det blir ordning och reda och rutiner igen.

Likes

Comments

​Idag är hela familjen aktiverad i städning. Kadir och jag har dessutom flyttat ut från de rum vi normalt burka bo i till ett av de andra rummen här i lägenheten. Allt inför mammas ankomst ikväll. Mamma sitter i detta nu förhoppningsvis  på planet som lyft i tid från Köpenhamn mot Istanbul. 

Känns som denna dag blir en enda lång väntan på att klockan ska bli så pass mycket att vi kan åka till flygplatsen. Så jag fortsätter titta igen missade tv-program jag normalt skulle ha följt om vi varit hemma i Sverige. Medan Kadir och svärmor sitter i varsin telefon och bjuder in folk till hennakvällen imorgon. 


Lite halvordning är det vi satsar på i vårt nya rum och vi kommer bo i våra resväskor fram till hemfärd. ​

Likes

Comments

Det är lite intressant de där med bröllopstårtorna här nere. Inte som hemma där man får komma på provsmakning, välja färg, form och modell utan mer bara fram med boken peka och sedan klart. Hade detta bröllop varit vårt enda hade jag varit så besviken på hur tårtan kommer att bli. Men nu känner jag mer att nej jag fick exakt de bröllop jag ville ha hemma i Sverige då orkar jag inte riktigt bråka om detaljer här. Även om jag la mig i smaken på tårtan för när allt pekande i boken nästan var klart frågar jag vilken smak det är på tårtan och bagaren säger att det är banan och jag bara nej men stop där ett tag jag tänker verkligen inte ha en tårta som smakar banan.

Jag är ju chokladälskarut i fingerspetsarna så jag vill faktiskt att tårtan smakar choklad.

En annan grej gällandetårtan var att han som ska göra den inte lyssnade så noga på när vi ville haden levererad. Så i söndags när vi var och besökte salongen där vi ska ha vårt bröllopså berättade de att bagaren hade levererat vår tårta under den dagen. Alltså enhel vecka för tidigt!

Så nu undra jag vem somska äta den tårtan för 400 personer.

Det vi fick smaka på var i alla fall de småkakor som också kommer serveras under bröllopet. ​

Likes

Comments

​Idag kan jag ärligt erkänna att jag inte gjort något vettigt överhuvudtaget. Jag har knappt rört mig ur fläcken och jag ska ärligt erkänna att det har varit så skönt. Ändan sedan vi kom hit har allting gått i ett. Det har alltid funnits saker att fixa, saker vi måste göre eller släktingar som velat att vi ska komma över. Men idag har jag inte gjort något av det istället är jag här hemma klädd i randiga strumpor, leopardmönstrade mysbyxor, en sliten tröja och mitt hår är i en enda oreda och jag känner att detta var precis vad jag behövde just idag.

Jag har ägnat dagen till att titta på serieavsnitt jag inte hunnit med och om jag ska säga att jag gjort någon nytta idag så får det väl bli att jag betalat våra räkningar. Jag är en person som gillar att ha folk runt omkring mig men ibland så behöver även jag få vara för mig själv. Ibland blir det väldigt intensivt här nere då alla släktingar vill träffas hela tiden. Vilket förstås är försåtligt då vi är här under en begränsad tid men planeringen av ett stort bröllop som tar tid också så försvinner energin vare sig man vill det eller inte så jag har verkligen njutit av denna dag och kunnat ladda mina batteri på nytt. 

Likes

Comments

Som jag skrev igår så har vi varit på bröllop i två dagar för att fira tillsammans med våra vänner Josefine och Yunus.

Vi har varit i en liten, liten by ungefär 1,5 timmes bilfärd utanför Gaziantep. Så på lördagsmorgonen var jag och Kadir och hämtade ut våran hyrbil. Sedan körde hem och hämtade upp Kadirs kusin för vidare färd mot Adana. Adana ligger längre ifrån Gaziantep än vad denna lilla by gör men vi tänkte att då vi ändå betalar för en hyrbil kan vi lika gärna åka en sväng ditt också för att kika runt lite. Så vi tog Kadirs kusin med oss som ändå skulle till just Adana för att uträtta lite ärenden.

Mer om Adana i ett annat inlägg. Efter Adana reste vi vidare till denna lilla by. En by vi aldrig trodde vi skulle komma fram till för vi körde och körde och vägen blev mindre och mindre. Jag fick stanna för både kossor, höns och hundar under vägens gång. Men tillsist hörde vi den välbekanta bröllopsmusiken här nere och vi var äntligen framme. Det var en fantastisk kväll på plats med mycket folk dans och musik. Vi valde dock att åka hem relativt tidigt för vi hade en bit att köra.


Dagen efter var vi tillbaka tidigt i den lilla byn. Så det blev mer musik, dans och vi hann äta lunch innan brudparet gjorde entré. Sedan följde mer dans och sen var hela kalaset över. Kan säga att när väl jag och Kadir kom in genom dörren här hemma igår kväll var vi så trötta att vi gick direkt till sängs och somnade.
Fast det var ett fantastiskt bröllop det strålade lycka om Josefine och Yunus och jag är glad att vi valde att medverka.

Likes

Comments