Header

Livet

Man lär så länge man lever sägs det, och det håller jag absolut med om!

Vad har jag då lärt mig idag..? Ptschja... kanske inget världsligt, men nu vet jag iallafall vad g.s.g betyder - och det är ett numera mycket användbart uttryck!

"Går det Så Går det"

Denna inställning tar jag numera med mig i många situationer. Man måst chansa lite här i livet, och ja, går det så går det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet

Mikaeli marknad på Fredriksdal här i Helsingborg är lika mysigt varje år. Även om det "bara" är grisar, getter och hästar och samma stånd år in och år ut, så är det ändå lika härligt att vara där. I helgen var det extra skönt eftersom vädret var helt på vår sida. Strålande sol och perfekt upplägg för en glass....Fint! Även en smarrig rotfruktslunch slank ner, samt en lemonad.

Det är något speciellt med det där gamla, den där svenska historian.... Mys och vardagslycka är vad det är :)

Likes

Comments

Badminton

Äntligen, äntligen, Ä N T L I G E N är säsongen igång igen!
Efter att nu ha ramlat ner från division 1 är peppen på högsta nivån igen i division 2. I lördags var första sammandraget då vi mötte Lugi 2 och Lugi 3. Förlust 3-5 mot förstnämnda, men en bekväm seger med 6-2 mot andra. Bra jobbar gänget!
En veckas uppladdning med förkylning och hosta är förvisso inget jag rekommenderar, men trots det lyckades jag knåpa ihop segrar i de matcher jag spelade.

Nu laddar vi för dubbla sammandrag i November!

Likes

Comments

Livet"...det är inte din fritid, det är ditt liv..!"Idag på jobbet pratade vi om aktiviteter man gör efter jobbet, innan jobbet, på helgen osv. Då kom vi fram till att när man t.ex. ska göra något med sina arbetskamrater efter jobbet, eller på helgen så resonerar många med att "ja, men det är ju på min fritid" eller "hm, ja, då får jag offra min fritid.."

Då svarar min chef med "..det är inte din fritid, det är ditt liv!" och det tyckte jag var en väldigt betänkningsvärd kommentar.

Jag tänker inte luta mig mot ett så klyschigt uttryck som "Carpe Diem", men att uppskatta det vardagliga i livet, DET är viktigt. Så när något frågar om ni ska göra något, se det då inte som slöseri med fritid, se det som glädje i livet :)

Likes

Comments

Recept

Igår var det en helt vanlig onsdag. Nästan.

Helt vanlig var den ändå inte eftersom jag var sjuk, och det hör ju tack o lov inte till vanligheterna. Enda sen i torsdags har jag haft en förkylning/hosta som bara vägrar ge upp, och det känns verkligen inte lovande inför helgens seriespel...

För att trösta mig lite, samt leva vardagslyxlivet passade jag på att testa mug cake!

Japp, precis som det låter så är det kaka i en mugg. Man slänger enkelt ihop den på 5 minuter i micron. Se recept nedan.
På bilden ser ni, tillsammans med kakan, min tjusiga Mademoiselle Oiseau -mugg från Röstrand. Ett av mina bättre fynd på senare tid.


Mug Cake

Du behöver (för en mugg, ca 2 dl)

1 msk smör

2 msk vetemjöl

2 msk socker

1 msk kakao

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

Lite salt

2 msk mjölk

Något till, t.ex. glass, grädde, bär eller liknande


Gör såhär

Smält smöret i en mugg som rymmer minst 2 dl.

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smöret.

Tillsätt mjölk och blanda till en slät smet.

Micra i ca. 1 minut på full effekt!


Likes

Comments

Om mig

​Hej!

Välkommen hit till min blogg! :) 

Annie heter jag och denna blogg är tänkt att fyllas med allmänna tankar och händelser från min vardag, samt inredningsinspo, DIY-tips, badminton och recept. Min katt, som jag och min sambo bor ihop med, kommer säkerligen också figurera här en hel del.

För tillfället är jag 25 år gammal, jobbar som innesäljare på Kinnarps samt utbildar mig till högskoleingenjör inom produktutveckling och design. 

Tanken är att sprida glädje och erfarneheter till alla er som hittar hit, och jag hoppas jag ska lyckas! 

Och eftersom jag är från skåne:

okaj, sär vi, haaaaj! ​Likes

Comments