Header

Jul, jul, jul, Julgott, Recept


Muffins är ofta snabbt och lätt att baka, så det passar perfekt till julen när man ofta har fullt upp med annat! Till skillnad från t.ex. lussekatter så behöver muffinsen inte jäsa, vilket jag personligen tycker är extra skönt. Nu är det ju dock inte jul längre, men sitt överblivna saffran ska ju användas, och gott är det, så varför inte!

Här följer ett supergott recept på saffransmuffins med chokladtopp!
Om man inte är ett lika stort chokladfreak som jag är går muffinsen utmärkt att äta utan choklad.

Ingredienser för 28 st normalstora muffins

200 g smör
4 ägg
3 dl socker
1 g (två påsar) saffran
2 apelsiner (rivet skal + 1 dl saft)
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk
ca 200 g mörk blockchoklad
Strössel för dekorering (om man vill)

Gör såhär

- Börja med att smälta smöret, riva apelsinskalet samt pressa ut apelsinsaften.
- Sätt ugnen på 200 grader (Celsius alltså!)
- Vispa ägg, socker och saffran pösigt och tillsätt därefter smöret, apelsinskalet och saften.
- Blanda i resten av ingredienserna, varva med mjölken.
- Ställ ut muffinsformar på en plåt, eller i en muffinsplåt, och fyll dem med smet till ca 3/4.
- Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

Om du vill garnera

Om du vill garnera dina muffins med mörk choklad, så som jag har gjort så kommer här två alternativ.

1. Använd Noblesse-choklad. Plattorna passar perfekt uppe på en muffins. Lägg på en platta Noblesse på muffinsen direkt efter att den tagits ut ur ugnen. Vänta någon minut och smeta sedan ut chokladen med badsidan av en sked.

2. Smält mörk blockchoklad över vattenbad. Detta kan vara bra att förbereda precis innan du sätter in muffinsen i ugnen, då de inte ska gräddas så länge. Stryk på chokladen när muffinsen tagits ut ur ugnen.

- Dekorera därefter med strössel om så önskas. Jag har använt mig av hjärtformat.



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Äntligen!

Igår kom mitt efterlängtade paket från Zalando innehållande en ursnygg, stilren klocka från Cluse - LA BOHÈME Black.

Hur fin som helst att kombinera med silversmycken, då klockan inte är i silver. Även hur fin som helst att ha utan någonting annat. Tjusigt fodral fick man också :) 

Likes

Comments

DIY, Jul, jul, jul

Nu är det jul igen.....

Som det alltid är en gång om året. Och varje år är det något paket som ska slås in för min del, något år fler, något år färre.

Här följer några inspirationsbilder på hur man kan piffa till sina gåvor.


- Om du ska ge bort flaskor eller liknande former och inte orkar packa in det räcker det gott och väl med ett snyggt snöre som dekoration!


- Använd två, eller fler, olika färger på snörena för att skapa mer liv i presenten.



Använd samma färg på papper, snöre och etikett! I många fall tycker jag även att de vanliga juletiketterna med tomtar osv. på förstör ens paket om man använt, som jag, t.ex. guldigt papper. Gör därför dina egna etiketter så kan du enkelt matcha paketet!

Här ovan har jag använt ett gammalt visitkort. På visitkortet har jag limmat på samma presentpapper som jag använt till paketet. Enhetligt, och snyggt!

Likes

Comments

Recept, Julgott

Jag har hört talas om de så kallade "Dumlechipsen" flera gånger nu på kort tid, och tänkte att det därför var lika bra att testa och se om det var nåt att ha.

Det är precis vad det låter som; chips gjorda utav Dumle. Svårt är det inte heller, man behöver bara en ingrediens: Dumle.

Gör såhär:

- Sätt ugnen på 180 grader.

- Placera 9 stycken Dumle på bakplåtspapper på en normalstor plåt. Väl utspridda då de kommer smälta.

- Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 4-4,5 minuter. Kolorna ska smälta och flyta ut lite. Viktigt att vakta dem så de inte blir brända - Det går fort!

- Plocka ut plåten och låt chipsen svalna innan du försiktigt lossar dem från pappret.

Sådär! Tjusigt tilltugg till fikat, eller fin dekoration till desserten. Sött och gott - och väldigt enkelt!

Likes

Comments

Idag söndags skänkte vi våra älskade pappor extra fina tankar, och extra mycket uppmärksamhet!

Jag firade min pappa med middag på ”Trivas på Råå”, vilken avslutades med kaffe och smarriga praliner. Till det
fick han även en spännande present, som själv gärna också hade fått.. haha… Örtkrukor från Royal Design!
S N Y G G A!

Krukan heter "Grow it" och tillhör RIG-TIG by Stelton.

Likes

Comments

I lördags var det äntligen dags. Dags att sluta låtsas och hitta på en massa saker – för att inte avslöja babyshowern.

16 brudar var vi, som tillsammans lyckades överraska vår numera höggravida Rebecca. Surprisad blev hon allt, och tillställningen blev super.

Jag har själv aldrig varit på en babyshower tidigare, så jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig (även om jag själv varit med och planerat).

Traditionen kommer ju ursprungligen från USA, och det finns spridda meningar här i Sverige om det är en bra eller en ”onödig”tillställning. Jag tycker att det blir lite vad man gör det till. Vill man köra”all in”, och framför allt om den blivande mamman vill det, så varför inte? Och vill man köra sin egen variant i en lite mindre skala så går väl även det bra!
Vi valde en lagom form av middag/kalas. Först träffades vi alla (utom mamman)hemma hos den blivande mammans mamma och presenterade oss för varandra och pratade om vad man hade för relation till, i detta fallet, Rebecca.
Sen anlände den blivande mamman och blev minst sagt överraskad när vi hoppade fram i köket! Presenterna stod på bordet, girlanger och ballonger i taket och en massa glada väninnor,kan det bli bättre? Därefter åt vi och hade lite aktiviteter. Vi gissade t.ex.vikt och längd på kommande bebis, uppskattade omkrets på mammans mage och lät  mamman äta smält choklad ur blöjor.

Som grädde på moset åt vi en U N D E R B A R tårta som bästa Lina hade bakat. Innanför det fina skalet väntade chokladbottnar,hallonmousse och choklad. GOTT!

Tack alla för en härlig tillställning!

Likes

Comments

Igår var jag hemma hos barndomsvännen Rebecca och hennes efterlängtade baby! 
Tillsammans lyckades vi skapa denna gipsmage som ni ser ovan. Vi använde oss av ett kit från panduro, smidigt, men lite kladdigt. Förhoppningsvis blir det extra tjusigt när konstverket åkt upp på väggen och blivit prytt av en sidenband o.s.v. 

Nu bara väntar vi. Och den som väntar på nåt gott....

Likes

Comments

Livet

Man lär så länge man lever sägs det, och det håller jag absolut med om!

Vad har jag då lärt mig idag..? Ptschja... kanske inget världsligt, men nu vet jag iallafall vad g.s.g betyder - och det är ett numera mycket användbart uttryck!

"Går det Så Går det"

Denna inställning tar jag numera med mig i många situationer. Man måst chansa lite här i livet, och ja, går det så går det!

Likes

Comments

Livet

Mikaeli marknad på Fredriksdal här i Helsingborg är lika mysigt varje år. Även om det "bara" är grisar, getter och hästar och samma stånd år in och år ut, så är det ändå lika härligt att vara där. I helgen var det extra skönt eftersom vädret var helt på vår sida. Strålande sol och perfekt upplägg för en glass....Fint! Även en smarrig rotfruktslunch slank ner, samt en lemonad.

Det är något speciellt med det där gamla, den där svenska historian.... Mys och vardagslycka är vad det är :)

Likes

Comments

Badminton

Äntligen, äntligen, Ä N T L I G E N är säsongen igång igen!
Efter att nu ha ramlat ner från division 1 är peppen på högsta nivån igen i division 2. I lördags var första sammandraget då vi mötte Lugi 2 och Lugi 3. Förlust 3-5 mot förstnämnda, men en bekväm seger med 6-2 mot andra. Bra jobbar gänget!
En veckas uppladdning med förkylning och hosta är förvisso inget jag rekommenderar, men trots det lyckades jag knåpa ihop segrar i de matcher jag spelade.

Nu laddar vi för dubbla sammandrag i November!

Likes

Comments