Efter en massa bilder tänkte jag berätta lite om helgen i skrift också.
I torsdags så kollade jag runt på facebook och snubblade över ett inlägg i facebook gruppen "Los Angeles Aupair" om en road trip till Lake Tahoe. Tre tjejer ville gärna ha med sig två till personer och jag kände verkligen att jag ville hänga på, men jag hade bokat in planer för helgen redan och jag var på ett sätt huvudpersonen eftersom jag hade tillgång till bil. Men efter rådgivning från mamma så beslutade jag mig för att vara lite egoistisk och hänga på till Lake Tahoe iallafall, och även Matilda. Så det blev en väldigt spontan resa och intensiv planering med boende och hyrbil. Men vi kom iallafall iväg på fredagskvällen och anlände till vårt airbnb klockan 5 lördag morgon. Så några timmar sömn och sedan startade vår weekend på riktigt.

Vi åkte som ni sett på bilderna runt Lake Tahoe och kolla på utkiksplatser, hängde på en otroligt vacker strand, gick en hike och såg solnedgången på stenarna vid sjön. Vi hade också en väldigt trevlig lördagskväll i vår stuga, som dessutom var jätte mysig.
Överlag var helgen superbra och jag är så glad att jag tog chansen att åka till Lake Tahoe igen och få ett annat perspektiv på sjön än tidigare. Sist gång var jag där med Elins värdfamilj och vi satt barnvakt vid poolen, åkte en super lyxig och fin båt runt sjön, tog de lugnt på beachen och en och annan hike. Så egentligen gjorde jag inprincip likadana saker men på helt andra platser.

Men som sagt helgen var jättebra även fast det ibland kan vara svårt att anpassa sig efter personer man inte känner. Vi var 5 tjejer med väldigt olika personligheter och viljor, och dessutom rätt starka viljor. Men det jobbigaste av allt var att tre av de andra tjejerna var hur sega som helst, allt blev hela tiden försenat och det var verkligen irriterande. Och då menar jag inte att det blev försenat 10 minuter, utan mellan 1 till 3 timmar. Vi bestämde tider tillsammans som några absolut inte kunde hålla och vi fick därför vänta hela tiden. Och ibland påpeka/sade en av tjejerna otroligt onödiga kommentarer som jag inte accepterade och som man absolut inte säger till "främlingar"... men ibland måste man försöka hålla tyst och låta orden gå in och ut genom örat, speciellt när man vet att man inte kommer träffa denna/dessa personer igen.

Men tack för en lyckad helg iallafall, Anne, Matilda, Raquel och Tereza!


Jag är dessutom väldigt glad att Matilda var med så jag kunde ta ut min frustration, hon också tror jag haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan!
Jag tänkte idag be om ursäkt för den dåliga uppdateringen på sistone, och kanske förklara varför det blivit som det blivit. Jag har som tidigare sagt, inte pengar och tid till att åka på längre resor och därför blir mina helger väldigt likadana hela tiden. Jag håller mig i LA området med vänner och försöker ta vara på mina sista veckor här i LA. Men jag tänkte iallafall skriva ett litet inlägg om förklara vad jag gjort mina senaste två veckor.

Jag har varit på Urgent Care med Minni eftersom att hon råkade få halsfluss och jag fick där en liten försmak av hur komplicerat det kan vara att få hjälp genom travel insurance, men också ett större perspektiv av hur USA fungerar. Jag tycker så synd om människorna som bor här med begränsad tillgång till pengar samtidigt som jag är otroligt tacksam över att jag föddes i Sverige och sjukvården vi har där.
Jag har haft en supermysig sleepover med Matilda och en härlig eftermiddag på Venice Beach och Santa Monica med Elvira och Matilda.
Jag har hikat med Sofia. Vi gjorde en hike till "The Wisedom Tree" som var helt fantastisk. Ett träd på ett berg med en fantastisk utsikt över LA, men det bästa av allt var boxen med alla skrivböcker. I böckerna hade vanliga människor skrivit om sina kamper i livet, lärdomar de tagit del av eller bara peppande ord. Vi satt väldigt länge och läste böckerna och njöt. Genom att sitta där och läsa alla olika erfarenheter dessa personer haft började mina egna tankar snurra väldigt mycket också, vilket jag tror var väldigt hälsosamt eftersom jag om några veckor lämnar livet som jag byggt upp här.
Jag fick även där testa min nya kamera som jag verkligen ÄLSKAR, jag är så himla nöjd! Jag tog en sväng till IKEA där jag både åt middag och inhandlade lite snacks och kaviar.

Sist men inte minst har jag suttit extra barnvakt åt två super söta killar, Ethan och Lucas. Film, spel, chokladbollar och bokläsning beskriver den kvällen väldigt bra. Jag hade även mycket olika intressanta samtal med Megan och Tony (föräldrarna) när de väl var hemma. Dessutom blev jag lite rikare, vilket alltid är kul.


Likes

Comments

Häromdagen köpte jag något som jag länge velat köpa, men tvekat på grund av kostnaden på det... Men nu slog jag till, och det fick blir en Sony Alpha a6000 kamera. Jag hoppas den är superbra och jag är så taggad på att testa den på fredag när den anländer!

Likes

Comments

Denna helgen var det Memorial Day på måndagen, vilket betydde en extra ledig dag. Vi gjorde en massa saker och jag har varit ganska dålig på att ta bilder tyvärr. Men iallafall....
På fredag kväll åkte jag till Sofia efter jobbet och vi hade en mysig middag på hennes bakgård. Det blev lasagne, så gott och SÅ saknat. Vi umgicks även en hel del med hennes värdbarn innan vi satte på en film, som jag somnade till efter cirka 10 minuter... som vanligt de vill säga.

På lördagen åkte vi till en park och njöt i solen, besökte ett shoppingcentrum och Sephora innan vi åkte till Elvira. Jag, Sofia, Elvira och Matilda gick nämligen ut på kvällen och det var så kul. Vi gick till Argyle och jag bara älskar att gå med promoters, gratis inträde och alkohol, så full blir man väldigt enkelt, speciellt nu när jag aldrig annars dricker. Vi fick dessutom extra flaskor champagne att dela på vilket var grymt bra, eftersom drinkarna annars är lite halv goda. Dessutom skönt med omväxling av drickan. Efter klubben åkte vi på efterfest där vi mer eller mindre bara spydde och sov i husets biosalong, haha. Vi var alltså fyra stycken tjejer och alla "lyckades" spy, komiskt nog.

Söndagen spenderade jag med Matilda och Elvira. Vi satt ute i solen och prata på eftermiddagen, på kvällen åkte vi och åt panda express, köpte godis och kollade film. Väldigt mysigt.
Extra lediga dagen spenderades med samma tjejer återigen fast denna gången i Malibu vid beachen. Vädret var väldigt grått men varmt. Vi lyckades även denna helg se delfiner, så coolt!
Sist men inte minst avsluta vi denna helgen med shopping på Topanga Westfield.


Likes

Comments