Header
View tracker

Hallu där!

I helgen fick jag ett ryck och möblerade om, mitt loft är ju ganska litet (men väldigt mysigt) så det är svårt att veta riktigt hur man ska få plats med allt. Än så länge är jag väldigt nöjd med min ommöblering, här har ni lite bilder ;)


När man kommer upp från trappan så ser det ut såhär

Ska flytta bilderna på väggen till där skrivbordet står, hehe
Tar tacksamt emot beröm för min bäddning, eller ah, för att jag har bäddat överhuvudtaget ;)

Såhär ser det ut från fåtöljens synvinkel, nu när jag kollar på bilderna så ser det jättestökigt ut, men det beror bara på att jag har så mycket saker haha...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bryssel, Vänner

Hej från ett minusgradigt Belgien!!

Tror inte det har varit minusgrader någon gång sedan vi kom hit (vilket by the way är för exakt 100 dagar sedan idag!) så det var allt på tiden att vi får börja uppleva lite vinter här också. Som ni kanske märkt så har jag inte skrivit något här sedan höstlovet typ, vilket har många anledningar, bland annat så är det mycket plugg nu innan jul. Dessutom har vi luciapractice 4 gånger i veckan, vårt första framträdande är nästa vecka på SAAB tror jag, sen ska vi ha på skolan, på Volvo och på lite andra ställen, vet inte exakt hehe.

Har också haft ont i huvudet en del, där av rubriken (försöker inte alls bara briljera med mina franska skills, nejnej). Det kan ha å göra med att jag inte använder mina glasögon hela tiden, men upplever bara att jag får mer ont när jag har dom så... Jaja, har i vilket fall som helst fått gjort ganska mycket under tiden jag inte bloggat, även om det känns som alla dagar är likadana. Både denna helgen och förra helgen var vi inne i Bryssel, mitt mål båda gångerna var att hitta julklappar, gjorde jag det? Nej. Tänker köra en all-in-julklapps-shopping-dag på lördag i Waterloo för nu börjar det faktiskt bli ont om tid. Nästa helg är det julbalen och helgen efter det är sista helgen innan vi åker hem för att fira jul(<33!!!).

Borde egentligen plugga nu, har ett lätt (enligt läraren) matteprov på fredag som jag helt har blandat ihop allting på, franska till imorgon och självklart toppas allt med lite bokföring. Haha, är dock glad att vi blev pumpade med bokföring i ettan (Tack Dennis) så att jag i alla fall förstår hälften av vad vi gör nu ;)


Från förra helgen i Bryssel, vi hittade ett ascoolt ställe som sålde sallader som var baserade på en bakad potatis haha. Fanns typ alla vanliga sallader bara det att dom först la i en bakad potatis och sedan gjorde salladen ovanpå, vi blev riktigt mätta.

Dance/movie party på rummet med Heddan och Julie, Freddis som var hemma i Sverige över helgen var med över facetime såklart.

Likes

Comments

View tracker

Igår var det inget mindre en Heddans födelsedag, firades med chokladbollar på sängen, mys på ett cafe i Waterloo och middag på My italian friends, såå god mat. 

Likes

Comments

Nu får gärna snön komma hit också, hela Sverige verkar ju ha fått flera meter snö, stackars SJ haha. Jag är en sån som verkligen måste ha snö på julafton, annars är det inte julafton, så det är väl tur att jag inte ska spendera julen i Belgien. Tror snön kommer hit i Januari eller Februari, det är ju då man längtar efter våren liksom?

Jaja, just nu sitter jag och försöker förstå mig på denna jädrans naturkunskapen, prov imorgon och det får gå som det går helt enkelt. Imorgon är det även sista dagen innan helg eftersom vi är lediga på fredag. Det är någon public holiday som firas, tror det har med vapenstilleståndet efter första världskriget att göra. I vilket fall som helst så är det skönt att ha en day off.

Nu tänker jag dra mig upp till Heddan och Freddan, kräver lite sällskap efter en timme själv på rummet haha. Undrar verkligen hur jag ska klara mig när jag kommer hem och inte har mina vänner next door...

Ha de

Likes

Comments

Sverige

Förra fredagen drog jag äntligen hem till Sverige igen, det var ju som ni kanske vet höstlov och jag hade sedan länge en bokad flygbiljett. Jag har inte skrivit något om det här för att jag och Josse planerade att överraska Moa. Kom alltså hem på fredag kväll och på lördag kväll drog jag mig in till stan till en restaurang som vi bokat bord på, Moa och Josse kom typ 5 minuter senare och Moa hade inte fattat någonting. Hennes ansiktsuttryck var så priceless hahah, blev en lyckad kväll och veckan fortsatte med att träffa massa vänner och vara med familjen.

Nu är jag tillbaka på slottet, tillbaka hemma, och det känns skönt. Sista dagarna i Sverige så började man längta tillbaka lite, man blir sällskapssjuk så fort man är helt själv haha. Har i vilket fall fått med mig lite smått och gott hem. Kan vi diskutera att det första jag köpte i Sverige va tvättmedel? Vuxenpoäng, ja tack. Haha, hittade ett på Zara home (som tydligen öppnat i Göteborg, vad händer???) som luktade sjukt gott och dessutom var billigare än det jag köper på Carrefour. Köpte även fler doftljus, det kommer att behövas nu i vinter. Allt jag köpte resulterade dock i 5 kg för tung väska på flygplatsen i går morse, trodde jag hade bokat 20 kg men hade bara bokat 15 kg, haha så fick betala några hundra för övervikten.

Nu har jag precis haft idrott och väntar på att min dusch ska bli ledig, Oliver lånar den. Sedan väntar engelska och naturkunskap, vi ska tydligen ha prov i naturkunskapen på torsdag, lycka till Annie, lycka till. Har även en hemtenta som ska vara klar på onsdag och läraren lovade att ge oss respons under lovet om vi skickade in det vi hade, men har vi fått någon respons? Nej. Jag känner, rent spontant; Förväntar er inte att vi jobbar under loven om ni inte ens svarar på mail under loven. Lite irriterad faktiskt. Dessutom är loven den enda tiden under året som vi träffar vår familj och våra vänner, då prioriterar jag faktist dem över skolan.

Ha deee


Likes

Comments

Likes

Comments

Hej alla glada!

Livet här borta rullar på bra, i skrivandes stund har vi endast tre dagar att beta av innan höstlov vilket ska bli så otroligt skönt. Har en del skolarbete att göra över lovet men ska försöka gör så mycket som möjligt nu innan så jag kan slappna av lite haha, vissa lärare verkar inte förstå att lov är lika med paus. Överlag så tycker jag att det funkar bra i skolan, precis haft första utvecklingssamtalet och det gick bra. En sak som jag inte har varit med om innan är att alla lärare här skriver assessments till alla elever inför utvecklingssamtal så att man får reda på hur det går i kursen. Tycker det är riktigt bra för nu har jag en ganska bra koll, plus att det gjorde mig på något sätt lite mer motiverad att ha ett skriftligt omdöme i exakt varje kurs redan såhär tidigt in på året. (eller vadå tidigt, det är snart jul försjutton?? vad händer?)

Dagen har bestått av bland annat matteprov, kan inte riktigt känna om det gick bra eller dåligt. Vet att jag sabba två frågor på grund av att jag hade en total black out haha. Vet att jag kunde svaret och det var så segt för kom på det så fort jag gick ut ur klassrummet. Sånt händer inte mig ofta, men idag hände det och är lite smått irriterad på mig själv för det haha. Dagen fortsatte i alla fall med massa vanliga lektioner som företagsekonomi, franska och samhäll och sista lektionen kom det som vi alla fruktat, 4 km testet på idrotten... Skoja, har väl inte varit jättetaggad på det men på senaste så har jag inte sett det som något större problem, det är väl bara att göra det och göra sitt bästa. Mer kan man ju inte göra. Dessutom är nivåerna för hur snabb tid man ska ha för olika betyg sjuka. Vad jag har förstått så är detta en väldigt stor del av betyget här också, enligt eleverna som gått här tidigare. Tycker att det känns väldigt gammalmodigt att man ska bedöma ungdomar utifrån hur snabbt man springer när det finns så mycket annat som här väldigt mycket större betydelse. Jag menar, är det inte viktigare med samarbete, visa att man försöker och är positiv samt att man gör förbättringar jämfört men hur man presterat tidigare. Jag ska göra ett test på cykel också för att få en mer "rättvis" bedömning eftersom mitt knä inte riktigt tycker om att springa fort, hehe. Tror att jag kommer göra det någon gång efter lovet.

Efter lite melon-mellis drog jag och Fredrika till Carrefour, jag hade en hel lista med saker jag skulle köpa. Maten för oss vegetarianer har inte varit den bästa på senaste tiden och jag börjar tröttna på att få ugnsbakade rotfrukter var och varannan dag, trots att vi tagit upp detta med dels kocken och andra på skola/boardingen. Köpte därför lite nödproviant i form av pasta, pesto, kikärtor och te haha. Det jobbiga, som jag sagt tidigare, är att det är inte lätt att få ha saker i fred i kylskåpet här så jag fick ju köpa saker som går att ha på rummet, förutom peston då.

Nä, nu ska jag återgå till Svenska Hollywoodfruar, ha det götthaj!


Likes

Comments

Jag och Hedvig bestämde oss för att ta en promenad i regnet idag, vilket vi sedan ångrade... Det regnar så sjukligt mycket här, bara vräker ner men på något sätt var det ändå skönt att ta en promenad, hade ju ändå regnjacka haha.

Likes

Comments

​Regnig dag, många är sjuka på slottet och jag känner mig själv lite halvdålig, hade sån sjuk huvudvärk idag men tog mig igenom dagen efter lite huvudvärkstabletter. Denna veckan är jag responisble student vilket innebär att jag ska hjälpa till och städa efter mellis och middag,, lite segt när man har mycket plugg men det funkar. På första bilden ser ni vårt elevkök, sådär ser det ut för det mesta. Folk förstår inte att man ska städa efter sig själv och ställer bara sina smutsiga saker rätt på diskbänken. Bli så irriterad haha, hur svårt kan det vara att iaf skölja av det och sätta det fint, eller till och med sätta in det i diskmaskinen? 

see yaaaaaaa, nu ska jag ta mig en nap. 

Likes

Comments