Jag har rest sedan kl 11.00 i torsdags, nu är kl 16 lokal tid, 21 i Sverige. Men kan ändå inte riktigt slappna av. Flyget från Arlanda gick 13:30 och vi var framme i Paris ca 17. Glömde ju min jacka på planet så fick jaga runt Charles de Gaulle i 3 h efter den, men till slut fick jag tag på den igen. Stackars Naima satt bara och väntade på mig. Därefter åt vi lite middag och kikade i butiker, sen var det dags att lyfta. Airfrance hade problem så de behövde byta flyg och separerade därför mig och Naima så vi inte fick sitta bredvid varandra trots att vi betalat extra för att få göra det. Det sög, helt ärligt talat. Men det fanns inget vi kunde göra där och då. Flyget till Buenos Aires var ca 13 h, och vi var framme 8 på morgonen lokal tid. Väl där var mitt visum inte registrerat heller så jag och Naima fick vänta ytterligare 1 h för att få gå och hämta vårt bagage. Det löste sig i alla fall sen så vi kunde hitta AFS på flygplatsen och få hjälp. Till Buenos Aires kom ca 200, 250 studenter som ska bo i Argentina nu, varav 99 är från Italien! De hade alla matchade gula tröjor så det var i princip det enda som syntes. Därefter åkte vi buss i ca 9 h och var framme i Paraná kl 1 på natten. På bussen lärde jag känna en norsk tjej som är jättetrevlig och som inte kan någon spanska sen innan. Hon är fett modig som åker hela vägen till Argentina utan att kunna någon spanska! På busstationen mötte min värdmamma mig tillsammans med hennes syster, hennes man och deras döttrar. Min värdpappa kommer på tisdag då han är på någon jobbresa. De är supergulliga men pratar väldigt fort, trots att de påstår sig prata extra långsamt med mig. Förhoppningsvis kan jag snart plocka upp ord och uttryck de använder, men denna spanska är ganska annorlunda från den vi lär oss i skolan så de reagerar ofta på att ord jag använder är från Spanien. Just nu känns det ganska jobbigt då jag knappt använt min spanska sen skolan och är väldigt osäker när jag pratar. Dock när jag börjar skolan på tisdag börjar jag med engelska! Sååå skönt. Snart ska jag och min värdmamma ta en promenad runt området och så. Vi hörs snart, beso!

Likes

Comments

Wow! Äntligen är vi på väg!

Jag och Naima är för tillfället på flygplatsen i Paris (Charles de Gaulle) och väntar på vårt direktflyg till Buenos Aires. Spännande! Själv sitter jag i customer servicekön då jag glömde min jacka ombord på planet. Classic me. Kön rör sig inte ett dugg, så kommer nog sitta här tills nästa flyg går, vilket är om ca 6 h. Kul :). Är i alla fall supertaggad på att snart vara där. Jag trodde att jag skulle bli mer nervös ju närmare utbytesåret kom men har faktiskt mest blivit mer taggad. Förhoppningsvis kan jag återfå min jacka så jag slipper köpa vinterkläder i Argentina (samt ersätta min mamma då det är hennes jacka ://). I Buenos Aires kommer vi byta till bussar som tar oss till de städer där vi kommer bo, dessvärre betyder detta att vi kommer skiljas åt i princip så fort vi kommer fram. Men tror att jag kommer åka från flygplatsen tillsammans med de andra studenterna som ska bo i samma stad som jag. Bland andra en norsk så det är kul! Kön har fortfarande inte rört på sig medan jag skriver detta så får väl streama lite Netflix nu. Nästa gång vi hörs är jag i Argentina! Beso!

Likes

Comments

Hej!

Herregud, nu är det endast 9 dagar kvar!

Den 17e augusti bär det av för mig och Naima från Arlanda flygplats. Jag är så himla taggad samtidigt som jag är fett rädd. Men jag har haft mycket kontakt med min värdfamilj och de verkar som världens gulligaste! Kommer bo hos ett par, Lorena och Federico. De verkar jättetrevliga och har flera syskonbarn i min ålder som också verkar supersnälla! Spännande! Det som känns som jobbigast just nu är språket.. Hatar att inte kunna uttrycka mig precis som jag vill och jag vet att det kommer bli en jättestor utmaning för mig, men det kommer bli bra med tiden! Har dock inte börjat packa än så stressar lite inför det, men ja ja, det löser sig! Hur som helst börjar avresa närma sig i en väldans fart!

Hoppas ni haft en bra dag, så hörs vi snart igen! Beso.
Likes

Comments