Jag är en person som oftast tycker att folk är mesiga när de säger att de har panikångest, attacker eller när de är sjuka hela tiden och det har jag fått från min kära mamma. Det är sån jag är! Jag säger aldrig(!!) till folk att de är mesiga enbart för att inte såra, men jag tänker alltid väldigt mycket på det.

Jag har heller aldrig riktigt varit en person som gillar att sätta "labels" eller få hjälp om jag mår dåligt, jag hatar t.ex vårdcentralen och sjukhuset, usch. Men jag kan heller inte ta mig till en kurator eller liknande för att jag själv inte tycker att jag mår dåligt och att jag är sjåpig. Blev mobbad en del av 2 an till 5an men beskrev det aldrig som mobbing för att "det var inte så farligt". Det är därför jag ofta tycker att andra är sjåpiga.

Min syster är tvärtemot, hon försöker alltid hjälpa de som mår dåligt och lyssnar alltid och dömer sällan och om någon gör något mot henne förlåter hon inte som jag utan går vidare utan personen, medan jag sitter och gräver ner mina naglar i händerna för att inte säga något dumt.

Och min relation till ångest började egentligen för 2 år sedan, 2016. Gick i 6:an och var väldigt stressad i skolan och sen började vi ju sjuan och då blev ångesten och stressen en vardag för mig. 2017 kan ha varit det året med mest känslor hittills, jag har aldrig gråtit och varit så arg, men jag har heller aldrig skrattat och lett så mycket. Det har verkligen varit som en bergodalbana. Ena dagen har jag varit arg och ledsen och "mitt liv suger" medan nästa dag är jag uppe med solen och är gladaste människan i världen. Men jag har växt så otroligt mycket som person för att jag gått igenom så mycket!

Jag hade magkatarr för att jag var så stressad, huvudvärk varje dag i flera veckor, ont i magen och grät mig ofta till söms för att jag inte mådde bra. Men det var bara vissa dagar, ibland var de tätare och oftare och ibland kände jag inte av någon stress. För ibland mår jag inte så bra och jag gråter och är arg och då får jag vara det.

Jag har inte en diagnos, men ibland är jag stressad och ibland måste jag sova i 2 timmar klockan 4 för att jag har så mycket ångest. Jag har svårt att vara i en stor folksamling, kan inte gå i en fullproppad affär eller köpcenter, får PANIK. Jag kan inte flytta mig i min takt, folk knuffar, det pratas och personer springer hejvilt. Men jag har lärt mig att inte vara i stora folkmassor och jag vet att jag får ångest när jag inte tar tag i saker, nu kan jag göra något åt det!

Har ni ångest? Stör ni er på folk som jag? Hur gör ni för att inte få ångest? Let me know!

Ha det bra <33


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

1 /2 /3 /4 /5 /6

Vanessa Moe´s kollektion på Na-Kd is on fireee! Så snyggt alltihop!

Likes

Comments

Dagens outfit ;) Nu ska jag ha spanska, matte, håltimme, idrott och No. Slutar 14.10 idag :) vilken tid slutar ni? <333

Likes

Comments

Igår var det sista dagen på jullovet så jag och min syster bestömde oss för att göra kvällsmaten då pappa alltid gör det, så vi gjorde scones och jag dukade lite fint med ljus. Så vi hade en riktig myskväll! Glömde blogga om det igår så ni får lite bilder nu! Vill ni ha en "min dag i bilder"imorgon? andra dagen i skolan ;)

Likes

Comments

Mums! Bestämde mig för att göra fattiga riddare nu när jag vaknade och jag lyckades verkligen, använde detta recept! Så nu ska jag avnjuta min frukost och kolla på lite serier, just nu: The flash och Pretty Little Liars!

Vilka serier kollar ni på? Ha det bra <333

Likes

Comments

Träning

Åh jösses, det var länge sedan jag var såhär frusen och trött. Men det var det värt! Vi har precis varit på hindens rev vid Vänern ;) Vi började vår vandring ca kvart i två och då var solen fortfarande uppe, eller ja den höll på att gå ner.

När vi hade gått i ca 45 minuter kom vi längst ut på hindens rev, sen gick vi tillbaka en bit och satte oss och åt lite, väldigt gott med mat och ny energi!

Jag hade bara på mig ett par träningbyxor och en tjocktröja under min vinterjacka, frös ganska mycket då det var ca -6 och solen gick ner fort. Sen blåste det ca 9m/s vilket inte precis gjorde det lättare eller varmare.

Hemåtvägen gick fortare och lättare, lite mat i magen och ett mål i huvudet: Hem och värme!

Så 7 km och 1 timme och 45 minuter senare är vi hemma igen och jag har bäddat ner mig i sängen med 2 filtar och en balja med te, usch jag gillar verkligen inte kyla, måste lära mig att klä på mig mer!

Nu ska jag kolla på film, ha det bra! Ps: Vad har ni gjort idag? <33

Likes

Comments

Igår var det trettondagsafton och varje år samlas hela mammas släkt och har julklappslekar och vi äter god mat, pratar och skrattar med härliga människor. Det är väldigt roligt! Dock var vi där med vår storasyster och hennes pojkvän så mamma och pappa var inte där. Blev ganska stelt i början men mycket roligare sen när man kunde slappna av.

På julklappsleken fick jag en marmorostbricka, jättefin och jättetung!

Glömde dock ta en bild på min outfit men hade en klänning på mig från hm som jag köpte på rean i veckan., väldigt snygg.

Idag vaknade jag 11, lite trött ja. Gått på en timmes promenad och bloggat, bara en lugn dag.

Likes

Comments

1 /2 /3 /4 /5 /6

Like for real! Ååhhh Hannalicious kläder på Na-Kd är sååå snygga, suttit i typ 30 min och bara scrollat runt och matchat kläder, synd bara att man inte riktigt har pengarna till det.. Men jag är glad ändå! Nu ska jag i alla fall fortsätta att scrolla runt!

Likes

Comments

Själv tycker jag inte om bucketlists och har nog egentligen aldrig gjort, har skrivit ganska många i mitt liv men har aldrig riktigt klarat av någon. Fast jag förundras av de personer som lyckas sätta upp en bucketlist som de faktiskt checkar av saker på och klarar av.

Jag har aldrig riktigt varit en person som gillar listor, från 4:e till 6:e klass hade jag en lärare som hade ca 15 listor i klassrummet, hon gjorde listor till allt. Men då tyckte jag att det var bra. Nu? Not so much

Jag har upplevt väldigt mycket ångest och stress detta år och att ha en massa mål gör mig bara mer stressad, medan andra blir väldigt motiverad av det. Men just det här med att man ska sätta upp en massa grejer som man vill göra eller ska uppnå och sen i slutet av året inse att man inte gjort ett skit säger liksom allt för mig.

Men eftersom man alltid ska försöka saker en chans och inte vara tråkig tänkte jag att jag ska sätta upp 3 grejer som bucketlist för 2018.

1. Dokumentera varenda dag:

I julklapp fick jag en 3 års dagbok, därför är det ju bara mer än rätt att jag dokumenterar varenda dag detta år, även fast dagen är skit eller om den äger.

2. Vara mig själv: 

Kanske låter cheesy men jag vill verkligen försöka vara mig själv även fast jag inte är den bästa personen alla gånger vill jag bara fullfölja detta år utan att ge ett skit vad andra tycker. I´m done with that!

3. Utesluta rött kött och konsumera mindre animaliska produkter:

​J​ag fick Therese Lindgrens bok i julklapp och har läst den nu, fick ta ganska många pauser då det var så mycket för mig att ta in, jag har ju lite koll på att djur behandlas dåligt och att vi konsumerar sjukt mycket kött men aldrig hade jag kunnat tro att det var så här brutalt. Och jag har länge tänk på det och egentligen tycker jag inte att kött är gott så jag ser ingen anledning att jag ska fortsätta äta det :)

Så här har ni det, min bucketlist 2018. Om 365 dagar kanske ni har ett svar över hur det gick, men det är ju faktiskt 365 dagar kvar så jag har ju ett tag att fixa det ;)


Här får ni lite fina bilder! :)

Likes

Comments