Header

Allt rullar på som det ska och dagarna bara flyger förbi. Kan inte fatta att det snart är maj? Jag försöker iallafall varva jobb med stall och lite plugg vid sidan av, har funkat okej hittills och jag hoppas det gör det även senare när plugget drar igång lite mer.

Ridningen med Libby går från klarhet till klarhet och det känns riktigt kul med något nytt och annat att fokusera på. Ska ha henne på nästa hoppträning som är nästa torsdag och ser fram emot det! Hon har som sagt inte fått några fler utbrott och jag har hittat lite fler knappar på henne.

Hampus är fortsatt sjuk, tror det pågått i två veckor nu. Snorig och feber. Veterinär har vart ute förra veckan och han har fått medicin och slemlösande. Fick vara med om min första foderstrupsförstoppning för han var så tjock i halsen, jag fick lite smått panik men efter mycket masserade så lugnade han ner sig. Men fortfarande ingen större förändring som sagt när det kommer till de andra. Men det går förhoppningsvis över snart!

Hampuuuus

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Har äntligen haft en dag där inget speciellt stått på schemat, har kunnat hämta andan lite kan man väl säga. Gårdagen började med att åka till jobbet 05.30, stallet direkt efter vid 15 och kom inte hem fören 20.30. Rätt så lång dag med andra ord och var helt slut.

Jag red iallafall libby, krävde lite extra från henne för att få fram ett eventuellt "rodeoanfall" men blev inte mycket mer än lite bocksprång i galoppen och en del stönande när hon bestämde sig för att det var för jobbigt haha. Kände hur hon laddade upp lite för några enstaka sekunder vid något tillfälle men hade ett bra stöd så lyckades undvika något eventuellt utbrott. Förövrigt gick hon verkligen huuur fint som helst, riktigt kul att jobba med henne faktiskt!

Hade även Hampus igår som skulle pysslas om och promeneras då han är sjuk. Både libbys och Hampus ägare hade städdag med så hade att göra haha. Men det är kul att andas lite häst oftare nu, så jag klagar inte!


Hon är ju för söt lilla ponnyn

Likes

Comments

Inga större bocksprång eller rodeo idag! Blev ett kortare pass i ridhuset då jag är helt förstörd pga all pollen samt vill lära känna henne lite mer och lära mig hur hon fungerar. Men hon gick hur fint som helst, hade bra bjudning och var positiv genom hela passet. Kul!

Likes

Comments

Då jag sedan en tid tillbaka har kommit fram till att jag vill spendera mer tid i stallet så har jag sett mig om efter någon mer häst att hjälpa till med. La ut en annons och fick en hel del svar, dock var de flesta lite för långt bort eller hade lite sämre förutsättningar än vad jag var ute efter. Men en av de som hörde av sig stod på samma ställe som Hampus som jag nu ridit sedan lite mer än 1,5 år tillbaka. Så nu är jag alltså även medryttare till ett maxat D-ponnysto, 8årig svensk ridponny. Riktigt kul att rida ponny igen och ha något att jobba lite med. Hon kör sitt egna race ibland med rodeo från ingenstans så det gäller att ha reflexerna på topp! Men utöver det så går hon verkligen hur fint som helst och är riktigt trevlig att jobba med. De som var i ridhuset samtidigt när jag red henne sist frågade även om jag ville bli medryttare till deras frieser så på söndag blir det provridning igen haha. Riktigt kul att komma igång lite mer ordentligt!

Nu ska jag iväg och rida poniiii, har dammat av säkerhetsvästen med, kan vara bra att ha har jag insett 🙄🙈

Likes

Comments

Allt rullar på för tillfället med skola, jobb och ridningen. Ska provrida ett maxat D-ponnysto på söndag från samma stall där Hampus står, mest för att hålla igång lite mer och hitta nya utmaningar. Ikväll är det även hoppträning med Hampus, något som jag hållt igång med regelbundet hittills detta år och det har verkligen gått hur bra som helst, från klarhet till klarhet! Kan dock inte undgå att längta till sommaren och att vara helt pluggfri. Att kunna fokusera på endast jobb och hästarna. Låt tiden gå fort!

Likes

Comments

Tentaveckan börjar lida mot sitt slut, hittills har två redovisningar och två stora projekt lämnats in. Kvar är en egen rapport som knappt är påbörjad och som ska in på söndag, får de hur det går med det.
Förövrigt är det en kämpig period i livet men det rullar på och jag ser fram emot nya kurser och våren nu framöver.

Likes

Comments

Helgen som var spenderades i Göteborg, riktigt roligt och trevligt måste jag säga! Jag och Jenny gick på mässan på lördagen där jag faktiskt inte hittade någonting tråkigt nog, inte lika roligt när man inte har någon egen häst att köpa saker till. Senare under kvällen hade vi bokat bord på en grekisk resturang som vi käkade massa goa tapas på innan vi drog oss hem till lägenheten för att dricka lite vin. Sedan tog vi spårvagnen till Gothia Tower och ryttarfesten, kan säga att det var hur kul som helst. Riktigt trevligt folk och väldigt goda drinkar! Att massa kända ryttare så som roffe och Malin Baryard mm var där var ju inte heller helt fel! Blev även bjudna på drinkar av någon som designade ridhus och typ beställde halva baren haha.. Drog oss mot donken när det stängde vid 03 och träffade på några sköna folk från Dalarna som vi satt och snacka med i nästan en timma. När vi väl skulle gå insåg vi att det inte gick några spårvagnar så det var bara att börja gå, var hemma lite innan 05 och var helt död. Men sammanfattningsvis- En riktigt lyckad helg!

Likes

Comments

Hampus har haft feber tidigare under veckan, tror tempen var uppe i 40,6 som högst. Men som tur var så va det bara en febertopp som sedan gick ner igen. Jättekonstigt med tanke på att han inte var snuvig eller hade något sår eller liknande. Red honom iallafall igår och skritta runt och tog några travsteg i ridhuset på kvällen och han kändes fin och fräsch.
Nu ska jag slita mig från sängen och slänga i mig någon macka innan jag drar till stallet igen och drar ut på en uteritt med Johanna

Likes

Comments

Liten börjar bli stor!

Likes

Comments