Header

Får inte nog av denna lilla damen. En oslipad diamant med egna idéer och en stark vilja. Faller bara mer och mer för hennes personlighet, att sitta upp och inte veta ved som komma skall är både roligt och intressant på något sätt.

Igår kväll tog jag ett dressyrpass med fokus på låg form, höja ryggen en aning och slappna av. Detta varvat med förvänd galopp, och även fast man märker att hon inte riktigt orkar hålla igång så gör hon det ändå och kämpar på och är så extremt arbetsvillig. Galoppen i låg form har inte riktigt infunnit sig än men tror det beror på ovana samt styrka. Men det kommer!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ställde klockan och tog en tidig morgon i stallet idag. Gjorde en övning i ridhuset och jäklar va trötta vi båda två blev fort, riktigt varmt och kvavt redan så tidigt på morgonen. Red sedan ut en längre sväng som jag inte gjort med henne än och det gick faktiskt riktigt bra! Hon var väldigt spänd stundtals och såg något spöke vid cykelbanan och ville tvärvända, men efter lite övertalning så gick hon darrandes över. Tog även en galopp ute för första gången och även fast hon blev lite springig så lyssnade hon direkt och jag kunde låta henne springa på lite och samtidigt ha kontroll, riktigt kul! Känner även mer och mer att hon liknar Cesse när det kommer till vissa saker så som hur hon är ute, lite spänd och full av överraskningar i form av skutt åt höger och vänster och tvärnitar, samtidigt som man fortfarande har kontakten och inte är rädd för att hon ska sticka. Det är som om hon lyssnar och väntar på nästa sak man beordrar henne att göra även fast hon är uppstressad ibland, den känslan är ändå rätt bra. Kul att det bara går från klarhet till klarhet!

Likes

Comments

Det där som står överallt på Facebook i stil med nedanstående bild är ju ändå väldigt sant. 10 minuter ifrån varandra eller flera timmar. Dagar eller månader utan att ses. Men oavsett så känns det som igår när man väl hörs av eller ser varandra igen. Det är ju rätt oslagbart skulle jag säga.

Likes

Comments

Idag har Hampus fått somna in. Känns overkligt och hur jobbigt som helst. Att inte befinna sig hemma och kunna vara med in i det sista känns jobbigt. Kommer aldrig glömma dig lille hampe 💕

Likes

Comments

Har det hur bra som helst här nere på Mallis! Idag tog vi hyrbilen längs kusten till drak-grottan, en grotta på 1,2 km ca 25m under jorden. Efter det tog vi bilen till några olika stränder och kollade runt. Är sjukt hur fint det är här, allt är så himla grönt även fast det knappt regnar och är varmt. Längtar till sommaren där hemma en hel del nu!

Självklart var det en Mini Cooper vi hyrde, aningen sugen på att byta ut min Saab där hemma nu haha

Likes

Comments

I torsdags bokades resa nummer två till Alcudia på Mallorca, åker redan imorgon och det ska verkligen bli såå skönt! Missar en tenta och kommer ha lite fullt upp med plugget när jag kommer hem men det tar vi då haha. Inte varit på Mallorca tidigare så det ska bli kul att se lite nytt! Vädret har ju inte varit helt fel de senaste dagarna här hemma heller, är lite extra glad över att jag har en balkong med sol hela dagarna 😎🙌

Likes

Comments

Då har man äntligen bokat resa! Det blev Rhodos med Sara i år, fyrstjärnigt, all inclusive och fri bar. Kan ju inte bli så mycket bättre! Lite mindre än 5 veckor kvar tills vi drar och har extremt mycket att göra i skolan tills dess, men det ska väl gå bra nu när man har lite motivation!

Likes

Comments

Allt rullar på som det ska och dagarna bara flyger förbi. Kan inte fatta att det snart är maj? Jag försöker iallafall varva jobb med stall och lite plugg vid sidan av, har funkat okej hittills och jag hoppas det gör det även senare när plugget drar igång lite mer.

Ridningen med Libby går från klarhet till klarhet och det känns riktigt kul med något nytt och annat att fokusera på. Ska ha henne på nästa hoppträning som är nästa torsdag och ser fram emot det! Hon har som sagt inte fått några fler utbrott och jag har hittat lite fler knappar på henne.

Hampus är fortsatt sjuk, tror det pågått i två veckor nu. Snorig och feber. Veterinär har vart ute förra veckan och han har fått medicin och slemlösande. Fick vara med om min första foderstrupsförstoppning för han var så tjock i halsen, jag fick lite smått panik men efter mycket masserade så lugnade han ner sig. Men fortfarande ingen större förändring som sagt när det kommer till de andra. Men det går förhoppningsvis över snart!

Hampuuuus

Likes

Comments

Har äntligen haft en dag där inget speciellt stått på schemat, har kunnat hämta andan lite kan man väl säga. Gårdagen började med att åka till jobbet 05.30, stallet direkt efter vid 15 och kom inte hem fören 20.30. Rätt så lång dag med andra ord och var helt slut.

Jag red iallafall libby, krävde lite extra från henne för att få fram ett eventuellt "rodeoanfall" men blev inte mycket mer än lite bocksprång i galoppen och en del stönande när hon bestämde sig för att det var för jobbigt haha. Kände hur hon laddade upp lite för några enstaka sekunder vid något tillfälle men hade ett bra stöd så lyckades undvika något eventuellt utbrott. Förövrigt gick hon verkligen huuur fint som helst, riktigt kul att jobba med henne faktiskt!

Hade även Hampus igår som skulle pysslas om och promeneras då han är sjuk. Både libbys och Hampus ägare hade städdag med så hade att göra haha. Men det är kul att andas lite häst oftare nu, så jag klagar inte!


Hon är ju för söt lilla ponnyn

Likes

Comments

Inga större bocksprång eller rodeo idag! Blev ett kortare pass i ridhuset då jag är helt förstörd pga all pollen samt vill lära känna henne lite mer och lära mig hur hon fungerar. Men hon gick hur fint som helst, hade bra bjudning och var positiv genom hela passet. Kul!

Likes

Comments