Header
View tracker

Två prov avklarade igår (tackar gudarna för det!!) och nu återstår en tenta i it-säkerhet imorgon som är avgörande för den ena kursen. Ångrar att jag bokat upp mig på jobb idag men får väl spendera kvällen/natten framför datorn haha.. Förutom detta så ska jag även lämna in två hemsidor på söndag, och hur det ska gå med det har jag ingen aning, den paniken kommer väl imorgon när jag är klar med tentan skulle jag tro. Blää för högskola

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tentavecka, fyfan för det. Två kurser på halvfart och båda väljer att lägga allt på den sista veckan. Mår verkligen dåligt psykiskt av all stress och prestationsångest, något som blivit allt vanligare i min vardag men som kommer krypande extra mycket vid just sådana här lägen. Startade dagen med att kugga ett prov och kändes som om hela jag skulle gå sönder, fattar inte varför jag känner så men är som om hela min värld raserar. Jobbig känsla med andra ord. Längtar till fredag kl 18, då är tentan klar och allt de andra överstökat förhoppningsvis.

Likes

Comments

View tracker

Igår hade jag och Sara en pysseldag hemma hos mig där vi gjorde varsin ny vardagsrumslampa. Vi hade fått inspirationen från en Facebooksida och kunde inte låta bli att testa att göra detta själva. Det var enklare än vi trodde och resultatet blev hur bra som helst!

För att göra en lampa behöver man en rislampa, vi köpte våra på ikea för 19kr styck. Man behöver även mängder med tårtpapper, ca 12 paket med 12 ark i varje, storlek 28. Dessa går att köpa billigt på ÖB och Willys. Och till sist så behöver man en limpistol och limstift.

Man börjar med att sätta ett tårtpapper runt botten på ett glas, limma på botten, och sedan trycka försiktigt mot lampan.

Sedan börjar man nedifrån (jag tycker det är enklast) och bygger sig uppåt. Man ska sätta dom så tätt det går och se till så att det inte blir någon glipa någonstans.

Vi tyckte att det blev snyggare att inte ha tårtpapper hela vägen upp, lämnade ca en rad. Detta för att få en snyggare form på lampan.
Totalt kostar lampan nästan 200kr allt som allt, ett billigare och snyggare alternativ än att köpa en lampa från butik. Kul med något eget som ingen annan har med!

Här är resultatet!

Likes

Comments

Måste bara tipsa om väldens bästa bronzer! Till skillnad från många andra bronzer så är Bahama Mama helt utan orangea toner och går mer åt det matta bruna hållet. Ser precis ut som om man har en fin bränna i ansiktet, utan att se ut som om man har kletat på ett lager smink, det ser väldigt naturligt ut med andra ord! Jag har slutat att använda min puderfoundation från Loreal true match och märker stor skillnad i min hy. Har tidigare haft lite problem med en del finnar då och då men detta har förbättrats hur mycket som helst nu när jag istället använder bronzern. Använder bronzern ihop med Isadoras mattifying powder, anti shine och är hur nöjd som helst!

Likes

Comments

Igår morse bestämde jag mig för att ta ett dressyrpass på Hampus och jäklar vad bra det gick! Han kan lätt bli väldigt framtung och stel, något som han även var i början på passet. Men jag gav mig fan på att han skulle mjukna upp lite och rätt som det var började han trampa mer under sig och gick på bra. Skritten har alltid varit bäst, dvs den gångart som han går bäst i form. Men även här fick jag honom att gå mjukt och fint i traven, för att inte tala om galoppen där han fick till en jämn mjuk och rund galopp. Nyckeln till detta var att få honom att gå i en lite lägre form än vanligt som han trivs i och att få honom mer på bettet. Har alltid tyckt att han som sagt blir framtung och att jag därför måste ha en stadig hand och inte för långa tyglar, men för att nå den lite lägre formen så släppte jag lite mer på tyglarna samtidigt som jag gav honom ett bra stöd.
Alltid kul när man hittar nya knappar!

Likes

Comments

Tidigare i veckan fick jag hem mina örhängen från Tommy Hilfiger och jäklar va snygga de är! Jag älskar ju rosé och kunde inte låta bli när såg de här. Mitt största uppdrag blir ju nu att inte lyckas tappa någon utav dom, något som jag är rätt bra på.. Bra nog så är detta nog redan uttänkt då pluppen där bak sitter som jag vet inte vad, får knappt av dom haha. 

De lär användas flitigt fram över! 

Likes

Comments

Gårdagen kan vara en utav de värsta dagarna i mitt liv. Min ena katt, Jussi som jag haft i 9 år avlivades och har lämnat ett oändligt stort hål i hela mig..
Det hela började med att han har ätit sämre och sämre den senaste tiden och inte ätit alls den senaste veckan. Han var bara skinn och ben och liksom smög fram när han gick. Insåg att det verkligen inte var något som stämde och det såg ut som om han hade ont någonstans. Var hos veterinären i tisdags och tog prover, dessa fick jag tillbaka i fredags och alla värden var bra. Veterinären sa då att det ändå är något som inte stämmer då han magrat av så kraftigt. Alternativen var att åka tillbaka till veterinären och avliva eller åka ner till Göteborg och Blå Stjärnan för vidare undersökning. Vi åkte ner till Göteborg och analyserade hans värden och tog hans temp, allt såg bra ut. Vi valde att gå vidare med ett ultraljud av buken då han kändes spänd där och tyckte det var obehagligt när man lyfte upp honom. När han väl låg där inne på rygg på bordet så skrek han och sträckte sig med all kraft han hade mot mig. Med tassarna i mitt hängande hår så får vi beskedet att han har ett flertal tumörer runt tarmarna och levern, något som han hade gått med länge.. I det ögonblicket blev jag bara helt tom och visste vad som väntade. Efter att ha gått tillbaka till undersökningsrummet och pratat med veterinären så brast det helt. Tårarna kom och det var svårt att acceptera vad som var på gång att hända. Han kröp ihop i mitt knä tätt intill kroppen och det var som som om han kände på sig att allt skulle ta slut. Han låg med huvudet lutad mot min arm och märkte inte ens när han fick sömnmedlet och somnade in.. Han låg där tryggt i min famn och såg så liten och hjälplös ut. Kändes som om hjärtat gick i tusen bitar när jag bar upp hans livlösa kropp och la honom på sin filt. Att sedan möta allas blickar i väntrummet när man kommer ut gråtandes med en tom bur och en låda i händerna, det är något som inte går att beskriva..

När vi kom hem kom våran andra katt Tummen som är bror till Jussi snabbt fram och hälsade och började inspektera buren. Han gick runt den flera varv och letade efter sin kompis. Till slut stannade han upp och kollade på oss med undrande ögon. Jag tog ut Jussi ur lådan och la honom på golvet, Tummen gick försiktigt fram och började nosa på honom och stog sedan länge med nosen tryckt mot hans tassar..

9 år fick vi ihop innan ditt hjärta slutade slå. Så många dagar som du alltid funnits där vid min sida, sökandes efter uppmärksamhet och kärlek. Kommer aldrig glömma dig ❤️

Likes

Comments

Idag har vi fixat lite i köket och måste ändå säga att jag blev rätt nöjd! Satte upp en hylla för att få bort en enligt mig kal vägg, dock inser jag att det fof fattas något.. Men det är iallafall en bra början. Satte även upp en kristallkrona i taket, var egentligen tänkt att den skulle hänga i vardagsrummet men då den såg så liten ut så fick den flytta in i köket istället. Den avger ett jättefint ljus och lyser upp sådär lagom mycket, mycket värt köp!

Likes

Comments

Häromdagen fick jag hem det jag skickat efter från Headcare, nämligen schampo och balsam från Matrix och Evo Fabuloso Platinum Blonde.
Kan ju börja med produkterna från Matrix som jag nu har haft sedan ca 3 månader tillbaka och måste säga att jag märker stor skillnad på mitt hår som annars har varit väldigt torrt och sett lite risigt ut nedtill. Tycker verkligen att det är värt att lägga lite extra för att få salongsprodukter som i sin tur leder till att håret ser fräschare och friskare ut.

Evo Fabuloso Platinum Blonde fick jag faktiskt som tips att använda utav min frisör nu när jag har min ombre. Det blonda i topparna går gärna över till gula toner och med hjälp av Evo Fabuloso som är ett färgstärkande balsam så kan man få tillbaka den kalla ton som man vill ha. Det är även vårdande till skillnad från andra "liknande" produkter så som silverschampo. Ska bli intressant att se resultatet!

Likes

Comments