Nu är det bara tre ynka små dagar kvar till min första semester, hur sjukt?! Ser fram emot att få vara ledig i fyra veckor och bara slappna av. Att jobba 100 % är ganska krävande ändå, det handlar ju om en 40 timmars vecka ändå, alla veckor på året. Plus att ordet ledighet de senaste typ 4 åren inte har existerat alls. Så att säga att det är skönt med semester nu är nästan en underdrift haha. Nämnde jag att semestern är betald? sååååå lyx enligt mig! men kunde lugnt varit ledig lite mer och hoppat över en extra lön, men men allt kan man ju inte få ;)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Man kan lätt säga att maj har flugit förbi! Men samtidigt har såååååå mycket hänt, verkligen en sjukt intensiv månad. Förutom att jag har jobbat som en tok (som vanligt) och flängt runt på alla vårdcentraler och blodbussar mm så har helgerna varit fullbokade också, så mycket jobb och minimal vila kan man säga.

Under första helgen åkte jag och konfirmandgänget till Gullbranna för en solig och härlig konfahelg för att avsluta och knyta ihop säcken för avslutningen nästkommande helg. Efter helgen hann jag även med att åka upp till Sjöbol där UV-lägret kommer vara för att se lägerplatsen. Det kommer garanterat bli kanon (och snart är vi där!?!!!). Hur jag hann med veckan som kom därefter är ett litet mysterium.... På måndagen körde jag en igen-ridning på ridskolan (gick dåligt som bara den), på tisdagen var det sista UV för terminen (skippade jag dock) och på onsdagen åkte jag till Stockholm på utbildning i Huddinge med en kollega. Vi åkte en dag tidigare och gick runt lite på stan och hade det bra. Föreläsningarna och studiebesöket var verkligen sjukt bra och intressanta. Sjukvården och all annan forskning som pågår är ganska häftigt ändå. Vi åkte hem på fredag eftermiddag och på kvällen besökte jag tonår en sväng (trodde det var avslutning men icke). På lördagen drog vi (Maria, Erica, jag och Elin) upp till Jönköping för att få vara med när UV firade 75 år (och SAU 125 år!). Jag är verkligen glad och stolt över vår organisation. På söndagen blev det tillslut dags för konfaavslutning, tänk att ett helt år redan har gått ändå! Känns lite konstigt att det är slut nu bara men samtidigt var vilan efter behövd! Veckan efter var ganska lugn kan man säga, men bra var nog det för min kropp var heeelt utpumpad. Det enda som utfördes var utomhusträning i Apladalen, något löppass, ridlektion ute i solen på fina Kalle (hoppning i paddocken) och avslutning i Sjövik med tonår. Helgen spenderades med jobb för att jag bytte helg med en kollega. Den sista helgen för maj spenderades på Gullbranna och SAU/SAM konferensen från torsdag-söndag. Kanonväder, glass och vänner alltså.

Nu, efter intensiva maj, är det dags för juni! Och snart (!!!) S E M E S T E R .

Likes

Comments

Tänkte dela med mig lite av mina bilder från vackra Alperna!

Första dagen åkte vi mest i Skiwelt i Brixen men den dagen glömde jag både mobil och plånbok på hotellet (stabilt Annie...) Så bilderna är mest ifrån Kitzski och en liten del av Skiwelt :)


Och så dagen på glaciären i Kaprun:

Och sist med inte minst Kitzbüehler Horn!

Plus lite flum när man väntar på buss haha...

Likes

Comments

Det känns som om det ofta blir såhär. Länge sedan sist. Men ja det är så jag funkar. Det här går ju i vågor. Ärligt talat är det ju bara för mig själv som jag bloggar så jag borde inte ursäkta mig hela tiden (?) Läste i mina gamla bloggar idag, därav inspirationen. En del grejer är så cringe så att det inte är sant men samtidigt är det väldigt kul att gå tillbaka och läsa. (Givetvis passade jag även på att sätta allt på private, så som man bör haha)

I alla fall, det är mars =VÅÅÅÅÅÅR, nästan. Det har varit lite blandat, ena dagen strålande sol och underbar värme, andra dagen mulet, regnigt och disigt. Men fågelsången hörs utanför mitt fönster och utanför blommar det lite smått i trädgården så det tar jag som ett klart tecken.

Vad är nytt då? Jo:

- Jag har jobbat sedan sommaren på labb med fast anställning (vuxen)

- Jag har köpt en bil i januari (vuxenx2)

- I vår har jag tränat MGW power (crossfit typ) på gymmet med de där andra super starka människorna. Och visst jag är kass i det mesta MEN det är riktigt ROLIGT! Eller jag, fråga mig inte under passet för då vill jag helst av allt dö och bara ge upp, men efter, ja då är jag stolt!

- Jag har även testat på att rida en termin! Otroligt udda och även är här är klassen jag går i aningen för avancerad (smart tjej...) men det går faktiskt hyfsat bra. Det svänger mellan gångerna om jag vill fortsätta en termin till, så vi får väll se efter terminen när jag summerar ihop. Igår (torsdag) galopperade jag för första gången (flera gånger) på riktigt (utan att hålla på och trilla av hästen (hehe)). Så nu är jag pepp igen.

- Mina fredagar har varit fullspäckade till 1000 med jobb, konfaläsning med 01/02 och tonår. Det är lite blandat. Denna omgången har vi fyra pastorer + 2 hjälpare (Moi+Simon) och 16 (?) konfirmander. Ibland är man ju sysslolös och känner sig lite överflödig men det har ändå varit kul att följa dem. Vi närmar oss slutet av läsningen och inför det är jag lite tudelad. Det är verkligen superskönt att det är slut och att man får tillbaka sin egentid, men samtidigt så kommer jag nog sakna gruppen. Det här med att träffas och prata tro är ändå viktigt. Och man vet ju att många kommer försvinna ur kyrkan. Så jag ska försöka värdesätta de sista träffarna på bästa sätt.

- Jag har varit i alperna för första gången på skidresa. Vädret var fantastiskt och även om min skidåkning var lite knackig så var det riktigt härligt i pisterna. Vi åkte i Skiwelt (Brixen - där vi även bodde), Kitzski (Kirchberg, Kitzbüehel, Pass Tourn), Kaprun (glacciäråkning), Skistar (St Johann) och även på andra sidan av Kitzbüeheler Horn (tillhörde Kitzski). Häftigt att man kan ta sig så lång sträcka under en dag genom att bara åka skidor! Om ca 1 v åker jag med ett mindre gäng från Reftele till Åre. Sverige, kortare backar, längre höjder och mindre område, så det blir lite annat. Men det är ju sällskapet som gör det.

Mer kommer jag inte på nu.


Likes

Comments

Nu är jag två veckor in i själva examensarbetet. Det både flyter på och är tvärstopp samtidigt. Vi läser och läser och läser just nu. Vi är uppe i totalt ca 130 st artiklar varav 58 är relevanta... Det går ju framåt ändå men samtidigt är det ganska segt. Dessutom är företagens hemsidor typ omöjliga att orientera sig runt på... Vad är det för försäljningsteknik? Sen blir ju saker inte bättre av att labb har problem med instrumentet vilket gör att vår del två skjuts upp någon vecka. Så nu har vi ännu längre tid i denna delen, dumma sega skituppgift. Aaaaaaaarrrggghh

Nu: påväg hemåt, tisdag, snart UV!

Likes

Comments

Alltså att söka pass... det borde vara lättare på något sätt. För det går ju i inte att se vettig ut, eller? På mitt första pass (typ 2005-ish) ser jag ut som en sackosäck och förra gången (typ 2009) så såg jag ut som en giraff med en stor våg på sidan. Basically så tog jag ett "bra" kort men polistjejen tyckte det var sådär och bad mig sträcka på mig så det gjorde jag... och det ser bara konstigt ut, plus att jag failade med plattången och hade en super böjd slinga längst fram. Denna gången bestämde jag mig. Det SKA bli bra. punkt. Så jag gick in, tog tre-fyra bilder (genom att tjata lite), orkade inte mer och tog den sista. Var helt hundra på att den skulle vara minst lika dålig... men alltså, helt okej. Pappa tyckte inte att jag var lik och mamma tyckte jag va fyrkantig, men visst.

Min underskrift är dock en heeeeelt annan grej.


Likes

Comments

Fick en craving. en enorm craving. på shopping. Vem får ens det liksom? Jaja ASOS blev min hjälpare/skjälpare (vem vet) och detta fina klickade jag hem lite spontant! Sååååå fiiiiint. 

Hoppas verkligen min känsla av dem stämmer. Fick som en litet scenario/en liten bild i huvudet och där är det guld. tänk sommar. tänk bruna ben. tänk varma kvällar. tänk mysig semesterplats. BAAM!

Likes

Comments

Jag har en grej som jag startade lite spontant för något år sedan (2013), nämligen en boklista. Det bara hände och jag vet inte varför jag började skriva upp allt jag läste, men jag började och jag älskar det! Det känns som om det är bland det bästa jag har gjort i mitt liv typ... Jag har även små markeringar bara för att komma ihåg hur fantastiskt bra en bok var. För ärligt hur snabbt glömmer man inte bort allt.

En annan grej jag gör när jag har läst ut böcker är att gå tillbaka och läsa de bästa partierna. En av de bästa böckerna för 2015 är The Year I Met You av Cecelia Ahern. Tyvärr var det en lånebok och bara för att den var så bra och jag var tvungen att lämna tillbaka den för snart tog jag bilder på de bästa sidorna. Jag går fortfarande tillbaka till den i mobilen. Lite lustigt beteende ändå... MEN så bra. Jag bara måste ha den i min bokhylla inom snarast.

Likes

Comments

Håller för tillfället på att sätta upp lite mål/levnadsregler för mig själv och istället för att ha dem mentalt(och glömma bort dem) så tänkte jag att jag skulle lista dem här:

Minimera min garberob
Jag gillar att shoppa men grejen är ju den att det slits inte i takt med att jag köper nytt... Så då blir man fattig med en överfull tråkig garderob. Inte så smart. Har gått över på att köpa mer kvalité. Det blir smartare i längden. Men just nu måste jag bara dra ner min konsumtion och använda det jag har. För jag äger för m y c k e t kläder.

Träna och äta smart
Jag är en person som behöver balans. Tränar jag för mycket mår jag dåligt och tränar jag för lite mår jag också dåligt. Detsamma gäller med mat.

Fotografering
Det här låtet konstigt men jag vill hitta ett syfte med min fotografering. Det är alldeles för tråkigt att ta en bild och redigera den bara för att låta den ligga på en hårddisk. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än, men kanske skapa fotoalbum eller en sekundär instagram för mitt intresse. Vi får se.

Hålla ordning och organisera
Allt blir mycket bättre. Så är det bara. Jag hatar att leva i kaos och när jag inte har tillräckligt med tid. Det ska vara okej att säga nej och man ska göra något för att man verkligen vill inte för att man måste.

Framtiden
Sist men inte minst. Jag behöver planera för framtiden. Oj det där lät så allvarligt och seriöst. Men ja, jag måste nog sätta mina tankar på pränt för att inte få panik sen. Jag har ju en skiss i huvudet över lite men det räcker inte fullt ut. Och nu tänker jag inte direkt på när jag måste gifta mig och skaffa hus och sånt utan mer den nära framtiden och hur jag ska strukturlägga saker. Vad vill jag åstadkomma under sommaren?  Vad gör jag efter examen? Hur vill jag att min dukning ska vara när jag flyttar? Vad har jag och vad fattas? Typ på det planet. Annars blir allt så panikartat och stressat på den dagen. Bättre att ta tag i det i små delar.

Likes

Comments

Sitter på tåget som vanligt. Antingen är jag påväg dit eller från. Det är här jag spenderar majoriteten av all min tid i flera timmar varje vecka. Och det enda jag gör är att titta ut ur fönstret och tänka.

På några månader känns det som om jag har blivit både äldre och visare, fast samtidigt inte. Jag menar jag har alltid betraktats som en barnunge av de flesta. Ett litet barn utan förstånd som aldrig kommer växa upp... Det där är konstigt förresten... Växa upp... Det känns som om det där ska ske på en dag, att en dag vaknar man upp med helt nya tankar och ett stort förstånd och vips plötsligt är man vuxen. Som ett slag med en trollstav. Abrakadabra.

Allvarligt talat så tror jag att det sker väldigt gradvis och på olika nivåer. Jag tror det bygger mycket på vad som händer i ens liv och vad man har upplevt genom åren. Värderingar med mera går inte bara att pränta in helt, de måste ändå "godtas" på något sätt. Något som sätter dem på prov liksom.

Jag och en kompis satt och pratade häromdagen. Vi pratade om mycket men det som jag tänker på nu är det med framtidsplaner och hur olika det ser ut för olika personer. Vi är 20, snart 21, och båda två har en mental lista på saker vi vill göra i livet och en svagt skissad plan på vad som händer de närmsta åren i livet. Vi säger inte att det absolut kommer bli så, för det är omöjligt att veta. För ett år sedan hade vi båda nog planen om hur vår pojkvän/giftemål/familjeliv - situation skulle vara, i alla fall någorlunda. Men nu är vi båda nollade på den fronten (typ i alla fall). Nya äventyr så att säga. Men det som slår mig är att vissa inte har ens en minsta lilla plan. Jag menar hur?! Visst man kanske inte vet vad man vill göra. Jag erkänner det är super svårt. Men någon liten mini tanke måste finnas. Allvarligt talat.

För tilfället kollar jag igenom hela friends (är på säsong 8) och jag vet att det låter konstigt men det är ganska skönt att de är runt 30 år och ändå inte har koll på livet. Visst det är en tv-serie och det lär aldrig hända mig i verkligheten. Men det får mig ändå att slappna av lite i min framtidsstress. Jag kommer en dag att hitta min Chandler och det är inte panik läge än på ett bra tag. Hahah... Åh gud....

Likes

Comments