Header

Vi åt en super god middag på Via95 i Helsingborg. Tre bilder på syrran i mina brillor 😎

Supergod grilltallrik och självklart en solnedgång till det 🌅

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Först och främst så fattar jag att bilderna ovan bara är memes och man borde ta det med en nypa salt och blah blah blah men jag har haft såååå många tankar kring detta som jag känner att jag måste dela med mig.

Varför antar många att man bara kan vara det ena eller det andra? Det suger att se memes med "There are two kinds of (people) in this world" för det bevisar bara ännu en gång hur vi så ofta är inkapabla att se på saker och ting ur fler synvinklar än det ENA eller DET ANDRA. Fenomenet kallas också för "svart eller vitt tänket" vilket inom psykologin faktiskt anses vara en så kallad "error". Det anses vara ett felaktigt tänk helt enkelt för att det inte är ett sant tankesätt; att antyda att människan måste falla i en kategori, antingen A eller B med ingen gråzon där vi utesluter helt och hållet andra möjligheter som existerar i gråzonen.

Inom psykologin finns det en terapi som på engelska heter dialectical behavior therapy (DBT) som har visat sig vara väldig effektiv för människor som behöver ändra ett skadligt beteende. DBT är en terapi designad för att hjälpa människor som tänker i extrema banor där utfallet kan bli självskadebeteende. Vad DBT gör är att den hjälper en att tänka mer neutralt i olika situationer för att förhindra extremt tänkande. Övningarna har visat sig vara effektiva för - inte bara människor med personlighetsstörningar (borderline personality disorder) - men även för människor som kämpar mot att "boxar" in sig själv, andra eller situationer.

Jag tror på att ens kognitiva förmåga att lösa problem utvecklas genom att man frigör sig från begränsningarna som innesluter en i en box. När man utmanar sig själv att se saker ur andra perspektiv kommer mycket att bli klarare och man känner sig mindre begränsad i sin förmåga att tänka.

Det jag egentligen vill komma fram till är väl att man kan vara A och B, man kan vara gråzonen mellan A och B och man kan vara A en dag och B en annan dag. Det som är viktigt är att man inte begränsar sig själv eller någon annan utan se allting som ett enda stort spektrum där mycket kan förändras och inget är definitivt. Det gör livet mycket mer komplicerat och det är väl det som är problemet med människan. Vi försöker alltid förenkla allting i så lång utsträckning så möjligt och kategorisera allt och alla. Förhoppningsvis kommer detta att förändras med tiden.

Likes

Comments

Fotografering är något jag tycker är väldigt kul. Det är någonting i att sätta saker och ting i perspektiv för att sedan bevara stunden som verkligen stimulerar mitt sinne. Brukar kalla det för en liten "hidden passion of mine", nåväl kanske inte så hidden om man följer mig på instagram haha. Men den känslan är så svår att sätta rätt ord på så jag tänker inte ens ge mig på det eftersom det inte skulle ge känslan någon rättvisa ändå. Förutom fotografering så är redigering också någonting jag älskar; att leka med ljuset, skuggorna och färgerna för att förstärka bilden...åhh!! Blir ju helt lycklig bara vid tanken.Hursomhelst så kommer här lite bilder som jag har tagit och redigerat ihop, en liten glimt i min vardag. Nästan alla bilder nedan är tagna med min mobil förutom tredje och åttonde bilden. Detta är en hobby som jag nyligen har plockat upp och är fortfarande i nybörjar-fasen, med tiden blir jag förhoppningsvis bättre. Tekniken är inte på topp nu men det är roligt och det är väl egentligen det som spelar roll.

Likes

Comments

Jag och Malvina efter middagen på pinchos

Jag har funderat så länge på om jag verkligen ska starta en blogg. Emellanåt känns det som en genial idé; en plattform där jag kan få utlopp för min kreativitet och skriva om det jag tycker är viktigt och intressant. Men sen kommer problemet som jag måste erkänna känns lite skrämmande och det är att folk faktiskt kanske läser den.

Hursomhelst så bestämde jag mig till slut för att ta tag i det och nu sitter du här och läser mitt första inlägg. Jag har tänkt länge på vad min blogg ska handla om; hälsa, mode, min vardag? Men hur spännande är det? Oavsett vad så har jag kommit tillbaka till att denna blogg inte alls ska ha någon bestämd riktning utan jag kommer att skriva lite om allt. Har försökt förr att hålla en dagbok men det känns som att all innehåll blir densamma till slut. Bloggen ska bli min plattform till att vara kreativ…vad nu det innebär.

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw