Header

Hverdag

Heisann!

Nå i ettermiddag skal vi en tur på julefest på skolen til lillemann. Jeg fikk selvfølgelig i oppgave å ta med kake, så jeg hev meg rundt å bakte en sjokoladekake i langpanne i går ettermiddag. Som vanlig dummet jeg meg litt ut med typen form jeg valgte, og måtte bytte rett før den skulle inn i ovnen. På grunn av det ble kaken litt bob bob, så etter jeg hadde pyntet den i dag, hev jeg meg like godt rundt og bakte noen muffins også. Bare for å dekke over min egen tullete tabbe. At jeg aldri lærer.

Så nå sitter jeg i grunn å venter på at Sindre skal komme hjem, og tenkte at jeg skulle pakke med en litt finere genser til lillemann da han ikke kommer hjemom for å skifte mellom SFO og julefesten.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Ukategorisert

Heisann!

Da har vi lagt bak oss årets nest siste måned, og kommet til min absolutt favoritt-måned i året. Nemlig desember. Men før jeg skal omfavne denne måneden med alt det koselige den har å tilby, tenkte jeg å ha et aldri så lite tilbakeblikk på måneden som gikk. November.

Eksamen

Det er vel ikke til å legge under en stol at jeg har vært veldig opptatt med lesing denne måneden, og forberedelser til eksamen. Jeg fikk heldigvis gjennomført dem før november var helt over, og fikk en lenge etterlengtet juleferie.


Hyttetur

Vi hadde en barnefri helg som vi tilbrakte på hyttetur på fjellet sammen med et vennepar. Skikkelig koselig tur, og kjenner vi hadde skikkelig godt av den.

Teater

Helt i begynnelsen av måneden var jeg en tur på teater sammen med en venninne for å se en oppsetning av Askepott på DNS. Kom i grunn til i tenke på at jeg når året er omme har vært på teater tre måneder på rad, da jeg var å så en forestilling i Grieghallen nå i kveld.

Eksamensgave

Jeg har i grunn shoppet en del denne måneden, og noe av det var fire mummi-kopper til meg selvom som ble kjøpt på salg .

Nedtur

Jeg hadde en real nedtur denne måneden da laderen til macen min bestemte seg for å ta kvelden ca en uke før jeg skulle ha eksamen. Det var et voldsomt styr da jeg fikk mail om at den jeg bestilte var estimert til å komme før samme dagen som jeg hadde eksamen, så jeg fikk låne en av en venninne. Den trengte jeg ikke bruke, da min egen lader heldigvis kom frem noen dager tidligere.

Likes

Comments

Hverdag

Heisann!

For noen timer siden leverte jeg inn årets siste eksamen, og kan endelig ta en vel fortjent juleferie! De neste 7 dagene er det faktisk en god del forskjellige opplegg på timeplanen min. Bestevenninnen min kommer ned med fly i kveld og skal være hos oss i litt under en uke. I den forbindelse har vi skaffet oss billetter til en forestilling i Grieghallen i morgen. I tillegg skal vi på lysfesten på lørdag og julebasar på søndagen. Og om en uke er det julefest på skolen til lillemann. Så jeg skal ha nok å henge fingrene i.

Jeg skal forsåvidt starte allerede nå med rydding og vasking, slik at julepyntet kan begynne å tyte litt frem i dag.

Likes

Comments

New in

Heisann!

De to siste ukene, men kanskje spesielt den siste, har jeg øvd som en galning til eksamen. Og i dag gjennomførte jeg høstens første eksamen, som var i motivasjonspsykologi. Ironien er vel egentlig at jeg aldri har følt meg så umotivert før, men det har nok noe med at jeg begynner å bli grusomt lei av skole.

Som en liten belønning til meg selv, benyttet jeg meg av det store tilbudet Kitch'n hadde på mummikopper i forbindelse med Black Friday (eller black week). Siden jeg hadde sperret meg selv inne i huset for å øve, bestilte jeg koppene på nettet, og hentet dem på posten nå for litt siden. Jeg telte over koppene mine etter jeg hadde hentet pakken, og kom vel frem til at jeg nå har 13 stk, selvom jeg selv mener at jeg har en eller to til liggende en plass.


Om ikke så alt for lenge tenkte jeg at jeg skulle finne sengen, for å få meg en vel fortjent søvn, før jeg skal ta fatt på øvingen til neste eksamen i morgen. Uheldigvis har jeg bare to dager på meg på å lese da eksamen er på torsdag, men trøster med med at når jeg forlater eksamenslokale på torsdag, har jeg juleferie frem til en gang uti januar/februar!

Likes

Comments

Hverdag

Heisann!

Jeg skal være så inderlig ærlig å innrømme at det muligens har blitt litt for stille fra meg den siste tiden. Det skyldes blant annet at eksamenene nærmer seg med stormskritt, men en av de aller største grunnene er at en av mine mest nødvendige duppeditter valgte å skilles fra meg i forrige uke. Nemlig min kjære mac-lader. Den har hanglet med elektriker teip etter at gummien røk for ca 1,5 år siden, og akkurat når det passet meg minst, tok den kvelden.

Jeg var snar med å bestille meg ny lader, men dessverre klarer den ikke å nå frem før samme dagen som jeg har høstens første eksamen. Det hjelper meg i grunn veldig dårlig å skulle gjennomføre en 4 timers digital skoleeksamen med 25% strøm på macen og uten lader. Heldigvis er jeg så heldig at jeg får låne lader av en venninne frem til jeg får min nye i posten noen timer for sent!

De neste dagene må jeg bare bruke tiden så godt det lar seg gjøre med lesing, og selvfølgelig den kjedelige jobben med å sette meg inn i nettleseren som vi bruker under eksamen. Jeg har nemlig vært så heldig å ha hatt hjemmeeksamner og muntlige siden i fjor sommer, så da har jeg glemt ut en del av det jeg satt meg inn i sist. Jeg vil jo ikke at teknologien skal svikte meg når jeg trenger den som mest.

Likes

Comments

Heisann!
Da har vi trådd inn i en ny uke, med massevis av nye muligheter. Jeg for min del må bruke hverdagene denne uken så godt jeg kan, sånn at jeg får lest mest mulig til eksamen. Jeg kjenner virkelig at det begynner å nærme seg nå. selvom det enda er 21 dager (?) igjen til første eksamen. Det kommer nok til å gå denne gangen som alle de andre gangene, men jeg må nok legge meg litt dypere i riktig spor for å få tid til å lese alt som skal leses.

Guttungen kom seg i hvert fall avgårde til rett tid, og jeg skal vel tørre å innrømme at det var litt godt at skolen startet igjen i dag. På lørdag våknet jeg nemlig i 11:00 tiden i full panikk, fordi det allerede var blitt lyst ute, og vi ikke hadde fått noen melding fra taxien. Jeg var så sikker på at vi hadde forsovet oss, at jeg ikke engang reagerte på at Sindre stod inne på rommet og styrte på med noe. Det tok vel i grunn en stund for meg å innse at det faktisk var lørdag og fri.

Men nå skal jeg hive meg over en god varm kopp med Chai latte, før jeg kryper dypt inn i pensum-verdenen jeg må komme meg gjennom før 27. november.


Likes

Comments

Hverdag

Heisann!

For to uker siden, var jeg på teater med en kompis og fikk med meg stykket til Bertolt Brecht som ble satt opp på DNS. Og i dag skal jeg nok en gang på teater, men denne gangen for å se Askepott. Jeg begynner å få ganske dårlig tid, for jeg har stått ute i nesten 20 minutter for å prøve å få et bra bilde til dette innlegget. Først med mamma som fotograf, og deretter med stativ. Ingen av delene ble noen stor suksess, fordi jeg tullet sånn med innstillingene for å få det rett.. Når jeg først hadde de rette innstillingene, ville ikke fokusen samarbeide haha.. Jaja, får heller prøve å ta noen nye bilder i morgen..

Nå skal jeg i hvert fall snart komme meg ut dørene her. Og jeg kjenner jeg gleder meg litt til å komme meg litt ut med venninnen min. Og ikke minst få litt kultur-input.


(slenger med et bilde fra da jeg var nordpå)


Likes

Comments

New in

Heisann!

Før jeg skulle reise nordover i september, fant jeg ut at jeg skulle gå til anskaffelse av ND-filter til kameraet mitt. Jeg elsker å ta bilder av naturen, men har alltid slitt med at himmelen enten blir helt utbrent, eller at forgrunnen blir svart som natten. Så da tok jeg turen innom Japan Photo i byen for å se på filtrene, høre om prisen, og i utgangspunktet kjøpe. Jeg syns jo at de var utrolig dyr i forhold til at dette var noe jeg som en begynnelse bare ville teste ut, så jeg gikk derifra tomhendt. Jeg ville bare ikke bruke rundt 3000 på to filtre og en ring, for så å risikere at de kanskje bare ble liggende mer eller mindre ubrukt om jeg ikke syns de var til noe forbedring.

Så to dager etter kom jeg over noen andre filtre på Amazon. Pakken inneholdt 8 filtre i forskjellige styrker, 9 ringer, og en holder til filtrene. Disse var en helt annen pris på, mtp at jeg bare ville teste de ut, men dessverre sendte de ikke disse til Norge. Heldigvis fant jeg det samme settet på Ebay til ca samme pris. De ble bestilt, men rakk ikke frem til jeg skulle reise. Jeg reiste, kom hjem igjen, tiden gikk, men ingen filter kom. Den siste dagen av de estimerte ankomst datoene hadde pakken enda ikke kommet, men vi fikk en mail fra Ebay med en spørreundersøkelse om kjøpet. Vi svarte selvfølgelig negativt på alt utenom prisen, i og med at pakken ikke hadde kommet. Etter dette fikk vi en ny mail med spørsmål om vi ville ha en ny pakke, eller pengene tilbake. Svaret ble selvfølgelig en ny pakke, men dagen etter fikk vi en ny mail om at vi måtte få pengene tilbake, fordi de hadde problemer med å sende til vår adresse. Kanskje ikke så rart, for en dag fikk vi plutselig et brev i posten om at tollen hadde sittet på den hele tiden, og i følge datoene i brevet var den pakken sendt tilbake..

Til slutt ga vi opp, og jeg bestilte en ny pakke fra en annen selger, med samme filtrene i. Mens jeg gikk å ventet på denne nye pakken, bet jeg meg merke i at vi hadde kommet til første estimerte leveringsdato, og pakken var enda ikke sendt fra selger. Jeg tenkte jeg skulle gi det en sjanse, men for to dager siden skjedde det noe helt uventet. Pappa kom plutselig hjem med en pakke han hadde hentet på posten. Han var nesten like ivrig som et barn på julaften og ba meg åpne den. Utrolig nok inneholdt den de opprinnelige filtrene, som angivelig skulle ha vært sendt tilbake fem dager før vi fikk brevet fra tollen. Så det var virkelig en positiv overraskelse. Jeg slengte meg over Ebay og sendte en melding til selgeren jeg hadde bestilt fra, og ba han om å kansellere bestillingen min. Snill som han var gjorde han det, refunderte pengene mine og beklaget for at jeg ønsket å kansellere. Kanskje ikke så rart at han ikke har noen dårlige reviews fra kunder.

Likes

Comments

Ukategorisert
Heisann!

Etter å ha sett utallige blogginnlegg der bloggere har skrevet "hello November og "ting jeg vil gjøre i november", fant jeg ut at jeg burde få fingeren ut å komme med oppsummering (eller tilbakeblikk om du vil) av måneden som gikk. Jeg var så opphengt i november, at jeg faktisk klarte å kalle innlegget mitt for "Tilbakeblikk - november". Det ble heldigvis oppdaget med en gang jeg hadde skrevet det, så jeg klarte å redde meg inn igjen..

"Menneskebowling"

Det kjedeligste denne måneden var virkelig når jeg og sønnen min ble ofre for asfaltens ønske om å spille bowling med oss som kjegler. Jeg tråkket over, bilsetet fløy ene veien, og sønnen min falt ved siden av meg på andre siden. Gikk heldigvis bra med oss begge to, til tross for at vi fikk et par skrubbsår hver. Kunne tross alt gått mye verre..

Feilkjøp

En annen litt kjip ting, var at jeg klarte å bomme aldri så lite da jeg kjøpte julegave til sønnen min fra oldeforeldrene hans. En dress som ble kjøpt i to størrelser større enn den skulle være, og det var min bedre halvdel som oppdaget det før meg haha.. Kleint. Fikk heldigvis byttet den igjen dagen etter.

Potetferie

Denne måneden hadde sønnen min sin første høstferie som skolegutt, og vi gjorde så utrolig mye koselig. Det ble litt shopping, turgåing, og besøk i barnehagen som han sluttet i før sommerferien. Utrolig kjekt å se de ansette igjen, men det som var mest kjekt, var å se reaksjonen til en liten gutt som løp og jublet av glede over å se noe kjent igjen.

En lenge etterlengtet pakke

På selveste Halloween fikk jeg en lenge etterlengtet pakke i posten. Har ikke rukket å blogge om det, så tenkte jeg skulle komme med et innlegg om det i morgen hvor jeg både viser innholdet i pakken, og forteller litt om ventetiden som virket som en evighet.

Likes

Comments

Hverdag
Heisann!

Tidligere denne måneden, begynte jeg med julegaveshoppingen. Jeg bestemte meg for å være veldig tidlig ute i år, sånn at jeg slipper å stresse med det når det nærmer seg julaften. I går trodde jeg at jeg var ferdig med julegavene til lillemann, men fikk et lite sjokk da jeg skulle vise den til Sindre da han kom hjem.

Jeg tok frem handleposen, for å vise frem den fine kjeledressen jeg hadde kjøpt. Den fra i fjor passer fortsatt, men jeg tenkte han kunne ha behov for en ute hos svigers også. Sånn at vi slipper å ta med oss hver gang vi skal ut dit. Da jeg holdt frem dressen, sa Sindre: "Er ikke den litt stor?".. Jeg stod på mitt og sa: "Den er jo 116, og han vil jo kunne bruke den i flere år fremover". Men der tok jeg grundig feil. Dressen jeg holdt i hendene, var i størrelse 128..

Jeg skjønner i grunn ikke hvordan jeg fikk det til, men mest sannsynlig var jeg litt for kjapp og tok i feil kleshenger da jeg så dressen i størrelse 116. Heldigvis oppdaget jeg det tidsnok, og var nede å byttet den i dag. Nå håper jeg den får gjort nytten av seg, så kan vi heller ha 128 til gode til en annen vinter haha..

Likes

Comments