Det här var ett bra tag sedan, min vision av att skriva ett nytt inlägg lite hela tiden och kontinuerligt blogga under min vistelse i Turkiet har ju gått sådär. Det är hektiska dagar och eftersom jag är fitness instruktör så är kroppen helt uttröttad i slutet på dagen att jag inte kan göra annat än att kollapsa i min säng.

Idag markerar dock min första månad i Turkiet och jag tänkte därför att det är ett perfekt tillfälle för mig att göra en liten uppdatering om hur det varit såhär långt! Mitt hotell heter Barut Sensimar Andiz och ligger i Side (här är länken till hotellets hemsida mormor: https://www.baruthotels.com/en/andiz/ ), och det är det bästa Sensimar hotellet i hela världen. Sensimar är ett hotellkoncept av TUI som främst riktar sig mot par och vuxna över 16 år. Fitnesspass, spabehandling och fantastisk mat är bara några av de faktorer som finns på alla Sensimar hotell. Som anställd på TUI får man inte välja sitt hotell eller sin destination när man åker iväg på sin första säsong (det får man dock göra senare) och därför är jag oändligt tacksam över att jag drog "högsta vinsten" och hamnade på Sensimar Andiz.

En vanlig dag på hotellet kliver jag upp 09:30 och tar direkt på mig mina träningskläder. Mitt första pass börjar 10:00 och jag prioriterar ofta en extra timme sömn över att äta frukost i restaurangen, har köpt små yoghurtar som jag har i min kyl på rummet så jag får i mig något innan mitt första pass. Ingen dag är den andra lik utan varje dag har olika pass vid olika tider för att ge så mycket variation för gästerna som möjligt. Passen varar i 45 minuter och jag är därför klar med första passet vid 10:45.

Nästa pass börjar 11:00 och om klockan 10 passet har varit tungt eller högintensivt så är passet klockan 11 alltid något lugnare, t.ex Yoga, Pilates eller Gym Information för att jag inte ska dö av utmattning innan lunch. Alla dagar utom måndag, onsdag och lördag har jag sedan AquaFitness klockan 12:15, eller vattengympa som vi kanske skulle säga på slarvig svenska. Det passet är bara 30 minuter eftersom jag och deltagarna befinner oss i solen under hela passet och det är alltid minst 30 grader i solen, mer än 30 minuter kan bli direkt farligt.

Aquafitness är ett superroligt pass, det är musik och power och dessutom jättebra för leder och muskler. Förutom detta är det dessutom grymt effektivt att träna mot vattenmotståndet, ger helt annan effekt och ger möjlighet till en effektiv full body workout på bara 30 minuter. Aquafitness är ett populärt pass eftersom alla kan vara med, gammal som ung, vältränad som nybörjare. Som instruktör upplever jag ofta hur osäkra folk är när det kommer till fitness - man vågar inte vara med på pass man inte känner till eller så vågar man inte vara med på något överhuvudtaget för att man inte tror att man kommer att klara av det. På grund av detta är Aquafitness så härligt, alla kan vara med och mötas på sina egna villkor.

Efter att mitt Aquafitnesspass slutat klockan 12:45 har jag lunchrast till 15:30 och under denna tiden hinner jag duscha, byta om, äta lunch och kanske ta en powernap. Uppskattar alltid denna rasten och även om det låter som att det är lång tid att ha rast på så behöver man varje minut av den rasten. Att vara igång, både fysiskt och psykiskt från 09:45 är otroligt tärande och det behövs en break under dagen.

Klockan 16:00 är det sedan dags för nästa pass och beroende på vilken dag det är så kan det vara allt från Pilates till POWERDUMBELL (tyngdlyftning/BodyPump - liknande) och därefter börjar nästa pass klockan 17:15. Detta passet är alltid dagens sista pass då all fitness ska vara klar vid 18:00 varje dag och vi har gjort så att detta passet alltid är lugnare och mer avslappnande för att avsluta dagen på ett lugnt sätt. Därför erbjuder jag Yoga, Pilates eller Stretch&Relax som sista passet för dagen och det är balsam för själen.

Efter detta så fortsätter kvällen och från 19:00 har jag dinner service and smiling doors, vilket innebär att jag och mina två TUI kollegor Sonja och Jamie står i dörrarna vid någon av hotellets tre restauranger och välkomnar samt följer gästerna till deras bord. Detta är väldigt mysigt då man får tillfälle att prata med gästerna och checka så att allt står bra till. Om det inte är tisdag eller söndag så gör vi detta till 20:00, annars står vi där till ca 21:00. Tisdag och söndag är temadagar, Galadinner respektive Turkish Night, och då har vi alltid mer gäster i restaurangerna och då behövs vi i dörrarna längre än vanligt.

Från och med 21:15 börjar evening entertainment och det kan vara allt från live musik till bingokväll. Som representanter från TUI ansvarar och närvarar vi alltid på dessa, mycket mingel och gästbemötande helt enkelt. Detta avslutas vid 23:15 och min arbetsdag tar alltså slut ca 23:30 när vi plockat undan allt som varit framme för evening entertainment.

Vissa dagar går vi och lägger oss direkt efter evening entertainment men minst två gånger i veckan går jag, Sonja, Ilayda och Simone från receptionen ut till Sides nattklubbar. Vi har riktigt roligt tillsammans och det är en så fantastisk känsla att dansa under stjärnorna på Karma eller Liman. Nästan inga av klubbarna är inomhus och det är verkligen helt perfekt. Det blir några sena kvällar men vi har alltid det jätteroligt och kommer alltid upp nästa morgon och det är det viktigaste.

Min familj kommer att komma och hälsa på mig i oktober, ska bli fantastiskt mysigt att få träffa dem igen men många gäster och kollegor hoppar in som extraföräldrar och syskon. Med mina 19 år är jag yngst på hotellet, både räknat till gäster och kollegor men det är en sådan bra sammanhållning på hela hotellet att det inte märks av överhuvudtaget.

Lägger till mitt schema i sin fullständighet här nedan plus lite annat smått och gott.

Kram,

Annie


Likes

Comments

Godmorgon godmorgon älskade vänner,

Klockan är, som rubriken skvallrar om, 07:28 och jag sitter på hotell Radisson Blu och har precis avnjutit en fantastiskt god frukost från deras frukostbuffé. Det var sinnessjukt välbehövligt efter min resa upp hit, även om resan var ganska mysig. SJ nattåg är grymt mysigt, trevlig personal och sköna sängar men minus för bristen på Wi-Fi. </3

Anledningen till min snabbvisit till Hufvudstan är, som kanske tidigare nämnt, att jag äntligen ska få hämta ut mitt arbetsvisum på turkiska konsultatet så jag kan få resa till Turkiet och börja jobba på Barut Sensimar Andiz som fitnessinstruktör. Förhoppningsvis går det ganska snabbt att hämta upp visumet, jag håller tummarna för att jag ska hinna se Stockholm lite innan jag måste flyga hem igen; Stockholm är ändå en av mina favoritstäder.

Har ca en timme att slå ihjäl innan konsultatet slår upp sina dörrar för dagen och hade tänkt spendera den timmen med att fortsätta konsumera flera koppar av Radissons caffé macchiato och lyssna på P3 Dokumentär som den basic white girl jag är. Ett extra P.S är att jag klippte av vad som känns som halva mitt hår i veckan, ett extremt lyft om jag får säga det själv! Det skedde helt spontant men var åh så nödvändigt.

Det var nog allt för dagen idag, det blir kanske ett inlägg till ikväll efter jag fått mitt pass stämplat och klart för resa. Nu känns det i hela kroppen att jag snart ska iväg, wiiii.

Puss,

Annie

Likes

Comments

Hello, hello, hello,

Nyfödd och nystartad blogg här som kommer att centreras runt mitt jobb som fitnessinstruktör i Side, Turkiet, på hotellet Barut Sensimar Andiz. Jag är i skrivande stund några ynka dagar (tror jag) från att sätta mig på planet och lämna min trygga hemstad Helsingborg i minst ett halvår för att pröva mina vingar utomlands.

Jag har varit spinninginstruktör på Nordic Wellness i två år och det var genom just NW som jag hittade min passion för fitness och gruppträning - något som är bland det roligaste som finns. Att träna tillsammans med andra människor, spela härlig musik och tillsammans nå sina mål är en obeskrivlig känsla och det är just denna känsla som drev mig till att söka jobbet som fitnessinstruktör hos TUI, där jag nu är anställd.

Det har varit en lång resa från att jag sökte jobbet i februari till att nu, snart, äntligen få åka iväg och det är en resa som kantats av auditions, träningsläger, visumansökan och ambassader men nu ska den "riktiga" resan snart få ta sin början. Det har inte alltid varit enkelt eller roligt, att bara söka arbetsvisumet krävde många vakna nätter av frustration och tårar men allt har inom sinom tid fallit på plats - om det är något jag lärt mig av denna process så är det att allt löser sig så länge man bara biter ihop and get shit done.

Ska försöka att inte vara cringeig på denna bloggen men samtidigt tänker jag omfamna allt som kommer min väg och om en "carpe diem" attityd slinker med på köpet så får ni leva med det. Ska ju ändå, trots allt, hålla i yoga och pilates varje dag och jag tror att det är oundvikligt att inte bli lite sådär låtsas harmonisk av det och vara tvungen att skryta om det för allt och alla.

Jaja, det var nog den introduktionen det, sätter nog punkt där. Nästa vecka ska jag hämta ut mitt arbetsvisum på turkiska konsulatet i Stockholm, något jag tackar och bockar för; en trip till Hufvudstan är alltid trevligt. Strax därefter räknar jag med att vara flyget till Antalya, wiiiiiiii.

Puss och hej,

AnnieLikes

Comments