Jeg har i dag modtaget disse fine insektprodukter fra Crickster, som er lavet af en ny og spændende dansk virksomhed. De har 3 forskellige melormesnacks, de kalder for INSNACK333, og en bar de kalder for INBITE333. 333 - fordi der er 333 melorme i hvert glas og 333 buffaloorme i baren. Jeg har smagt det hele og kan klart anbefale produkterne. Baren er med kakaosmag og indeholder ingredienser som dadler, kakao, boghvede, buffaloormepulver, solsikkekerner, græskarkerner, kakaonibs, havregryn, kokosolie og sesamfrø. Jeg er vild med smagen og konsistensen og synes den er et perfekt mellemmåltid og snack. Jeg synes ofte, at lignende barer kan være svære at få ned og de nærmest 'vokser i munden' (høhøø), men ikke denne. Der er INSNACKS med smagen af Italien, Mexico og naturlig umami. Min ynglings er smagen af Mexico. Den er rigtig dejlig krydret og får lidt stærk smag af cayennepeber. Der er rigtig mange muligheder for brugen af disse produkter. Du kan både snacke dem som de er, men kan også bruge dem som krydderi eller tilbehør til din mad.

De kan desuden købes i Salling i Aalborg og på DinInsektButik. Om 1 uges tid kan man også købe dem på Cricksters egen hjemmeside her .

Er der nogle derude, som har smagt noget fra Crickster? I så fald, hvad synes I?

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

I Til Middag Hos lavede jeg baos med 2 forskelligt fyld til hovedret. Det syntes, mine gæster heldigvis smagte rigtig godt, og der har været flere, som har spurgt efter opskriften. Så her er den -


Bao bollerne:

Jeg lavede bollerne efter denne opskrift. Jeg har lavet opskriften flere gange, og jeg synes man skal passe på med at komme for meget gær og bagepulver i. Ellers hæver de simpelthen for meget og er ude af kontrol ;)


Chilimayo:

Jeg brugte mayoen i begge baos. Jeg laver den på slum, men tror det her passer meget godt:

- 1 æggeblomme

- 1 tsk eddikke

- 1 tsk sriracha chilisauce

- Salt

- 1 dl solsikkeolie (smagsneutral olie)

Pisk blommen med eddikke, sriracha og salt. Kom herefter langsomt, eller lidt efter lidt, olien i, mens der piskes.


Kimchi:

Jeg lavede min kimchi ud fra Aarstidernes Fermenteringsbog, men jeg har før prøvet denne kimchi, som også smager rigtig godt. Jeg har set det kan købes både hos kineser- og thaikøbmændene omme bag Kbh. Hovedbanegård. Jeg brugte kimchien til kyllingen.

Paneret kylling:

- 280 g kylling

- 2 æg

- Pankorasp

- Salt

- 1 l olie til fritering

Skær kyllingefilet i mundrette stykker. Kom først kyllingestykkerne i pisket æg og vend dem herefter i pankorasp. Kom nogle stykker ned af gangen i frituren. Olien skal gerne have en temperatur på omkring de 180 grader. Hvis man er rigtig fræk dobbeltpaneres kyllingestykkerne.


Kinesiske syltede agurker:

- 3 agurker

- Salt

Mariande:

- 2 dl eddikke

- 100 g flormelis

- 3 dl sesamolie

- 2 spsk chilipasta eller chiliflager

- Salt og peber

Dette er opskriften fra min bedstemors kinesisk syltede agurker, og de smager så POKKERS godt! Så er I advaret.

Skær agurkerne over på langs og fjern midten med en teske. De skæres ud i bidder og saltes i 24 t. (Jeg har prøvet at snyde, ved at spinge dette trin over, og de kommer stadigvæk til at smage FANTASTISK!) De skylles og dryppes af. Herefter blandes ingredienserne til marinaden sammen og agurkestykkerne puttes i.


Flæsk i hoisinsauce:

- 10 skiver flæsk

- 1 dl hoisin sauce

- Salt

Steg flæsket i olie indtil der er kommet lidt stegeskorpe. Tag flæsket af og kom hoisin sauce på panden sammen med 1/2 dl vand. Giv det et opkog og kom flæsket tilbage på panden. Flæsket skal glaseres ind i saucen stille og roligt. Husk lidt salt på.


Der kan selvfølgelig tilføjes insekter til begge retter. Jeg ville foreslå chilimelorme til grisen og voksmøllarver til kyllingen. Husk koriander :)


Likes

Comments

Da jeg får mange spørgsmål om, hvor man kan købe insekter, har jeg lavet en oversigt. Hvis I har spottet flere steder, er i meget velkomne til at skrive det i en kommentar :)

Jylland:

- I Sallings frysedisk i Århus og Aalborg kan man købe frosne insekter.

Sjælland:

- Du kan ringe til Kalu om frosne insekter i kødbyen og bestille (afhentning mellem 06.00-15.00).

- Inco (frosne insekter).

- Irma i Rødovre, Hillerød og Oslo Plads (den ved Østerport St.), kan der købes frosne insekter.

- Meny, Rotunden i Hellerup (frosne insekter).

- I alle Føtexfood-butikker kan du købe Enorms melorme.

Webshops:

- http://www.dininsektbutik.dk - primært frysetørret insekter, insektbøger, insektbarer (Crobars), ingefærjuice med fårekyllinger.

- https://thebugshop.dk/da/blog - frysetørret insekter.

Likes

Comments

Jeg lover, at denne cognacis er THE BOMB! Og så passer müsli og citronverbenahonning rigtig dejligt til. Jeg må jo indrømme, at det ikke er en is, der skal op at legeres. Det går heldigvis ikke ud over smagen, og det gør den nemmere at lave. I MasterChef lavede vi isen på flydende nitrogen, men det er de færreste, der har det hjemme i husholdningen (desværre for det er virkelig sjovt at lave mad med!). Derfor anbefaler jeg, at man laver isen på en ismaskine.

Buffaloormemüslien og citronverbenahonningen har jeg fået stor inspiration fra Rasmus Leck Fischers kogebog Insectivore.

Ingredienser:

Cognacis:

- 5 æggeblommer

- 6 spsk flormelis

- 1/2 vaniljestang

- 1/2 l piskefløde

- 1/4 cremefraiche

- 1 dl cognac


Buffaloormemüsli:

- 40 g buffaloorme

- 40 g hasselnødder

- 60 g havregryn

- 70 g honning

- Skal af 1 øko-citron

- Salt


Citronverbenahonning:

- 2 potter citronverbena

- 1 dl neutral olie

- 90 g flydende honning

- 1/2 dl appelsinsaft


Fremgangsmåde:

- Æggeblommer, flormelis og den halve vaniljestang piskes sammen til det er lyst og skummende.

- Pisk fløden næsten stiv og rør cremefraichen i.

- Bland begge masser sammen og kom lidt cognac i af gangen.

- Kom massen på en ismaskine.


- Rist buffaloorme, hasselnødder og havregryn i ovnen hver for sig på 150 grader, til de begynder at tage lidt farve. Kig gerne efter 8 min.

- Karamelliser honning på en pande og tilsæt ingedienserne fra ovnen. Rør kraftigt og tilsæt lidt salt og citronskal.


- Pluk bladene af citronverbenaerne (gem gerne nogle blade til pynt) og blend med olie, appelsin og honning i en kraftig blender i 3 min på høj hastighed. Sigt den skilte honning gennem en sigte. Smag til for at se om den smager som den skal.


Anretning:

Lig buffaloormemüsli i bunden af en skål og hæld citronverbenahonningen ud i så det dækker bunden. Lav en iskugle eller quenelle (håber du kan lave den pænere end min ;) ) af cognacisen og pynt med citronverbenablade.


Likes

Comments

Jeg har været ude at finde ramsløg :) Jeg har faktisk været ude at lede efter dem længe, men det lykkedes ikke for mig sidste år at finde dem, trods de efter sigende skulle vokse rigtig mange steder. Disse ramsløg er fundet i Sorø ved Pedersborg Sø. Sæsonen for ramsløg er i Danmark fra marts-juli, og de første skud kan allerede komme op i februar. Hvis man er i tvivl om det er ramsløg, man har fundet, kan man gnubbe på bladene, og så vil der komme en svag duft af hvidløg. Derudover indeholder de 10 x mere c-vitamin end i en citron.

Min ramsløgspesto er med melorme, som fx indeholder fibre, calcium, jern, omega-3, omega-6, A-vitamin, B1-, B2-, B3- og B12-vitamin. Melormene er fra DinInsektButik og er frysetørret.

Ingredienser:

- 30 g ramsløg (ca. 25 blade)

- 2 dl olivenolie

- 50 g melorme

- 50 g pinjekerner (kan også laves på andre nødder eller kerner)

- 1 1/2 dl revet parmesan

- Saft fra 1/2 citron

- Salt

Fremgangsmåde:

- Tænd ovnen på 160 grader og kom melormene i ovnen indtil de er sprøde. Hvis de er frosne skal de have 16 min, og hvis de er frysetørret, skal de have noget mindre.

- Skyld ramsløgene grundigt og blend alle ingredienserne. Smag tilsidst til og kom mere olie / citron / salt hvis du synes. Jeg kan godt lide når syren træder godt frem.

Pestoen kan bruges til mange ting fx på brød, vendt sammen med kartofler, pasta eller salat. Kan også bruges ovenpå tilberedte grøntsager eller kød.

​Jeg er forresten super nysgerrig på at høre, hvor I finder jeres ramsløg henne?

Likes

Comments

Pekingand med hoisinsauce kender jeg fra min bedstemor, der ofte har lavet den, og når jeg smager retten, er der en masse minder, der kommer frem, og så elsker jeg bare smagen! Hoisin sauce er SÅ undervurderet :)

Hvis man skal lave klassisk pekingand skal anden tørre i flere dage, for at skindet bliver så sprødt som muligt. Desværre havde vi ikke flere dage i MasterChef-køkkenet, men 45 min. Jeg havde fået en hel andesteg og valgte at skære brysterne fra, da jeg tænkte, at det måtte kunne klares på den korte tid. I MasterChef var jeg ikke helt tilfreds med skindet, som jeg ikke synes havde fået den sprødhed, jeg ønskede. Hvis du har god tid, vil jeg anbefale at lade skindet blive på. Hvis du ikke har så lang tid, ville jeg fjerne det fra anden og stege det for sig.

De kinesiske pandekager kan købes i asiatiske supermarkeder, men jeg synes, det er lækrest at lave dem selv. Jeg laver de kinesiske pandekager på samme måde, som jeg ville lave tortillas. Tortillas har jeg lavet en del gange før, hvor jeg blander dejen sammen på gefühl. Jeg starter med at putte mel, salt og olie i en skål og derefter lunt vand, ælter, og kan hurtigt mærke, om der skal lidt mere mel eller vand i. Ellers har jeg fundet en opskrift med mere specifikke mål.

Ingredienser:

Pekingand:

- 2 andebryster

- 3 spsk hoisin sauce

- 3 spsk sesamolie

- 4 spsk soya

- 5 spsk honning

- 2 tsk stødt ingefær

- 5 spsk tør sherry (I MasterChef kunne jeg ikke finde sherry, men prøvede mig frem med en smule sherryeddikke og smagte mig frem. Det er mere for at sige, at det godt kan udelades, hvis man ikke står med sherry derhjemme)


Pandekager 12 stk:

- 300 g hvedemel

- 2 dl varmt vand

- spsk solsikke olie

- 2 tsk salt


Fyld:

- 1 agurk

- 10 forårsløg


Fremgangsmåde:

- Hæld mel, olie og salt i en skål. Tilsæt vandet lidt af gangen, imens der æltes indtil den er smidig og glat.

- Lad dejen hvile 15 min.

- Del dejen op i 12 stykker. Rul dejstykkerne ud til de er helt runde og flade. Steg dem på en middelvarm pande i 1 min på hver side.

- Skær skindet af andebrysterne. Læg det på skindsiden nedad på en middelvarm pande og kom det i pres med fx en tung gryde til det er sprødt og gyldent. Steg skindet på den anden side, men pas på med at fjerne presset for hurtigt da det så vil krumme sammen.

- Alle ingredienserne til pekinganden røres sammen i en skål. Pensl andebrysterne med marianaden og gem noget til fyld i pandekagerne.

- Steg de marinerede andebryster i 1 min på hver side ved høj varme og derefter 6 min på hver side ved middelvarme.

- Skyld agurken og skær den over på langs og skab indmaden ud med en teske. Skær den herefter ud i nogle finde strimler og det samme gøre med forårsløgene.

Anretning:

- Skær andebrysterne i skiver og læg nogle stykker op på en pandekage sammen med hoisinmarinaden, agurk og forårsløg.

Likes

Comments

Da jeg lavede denne ret i Masterchef, gik jeg videre som den første, selvom alle havde fået ros og muligvis kastet sig ud i noget, der var teknisk sværere end græskarsuppe. Men smagen var skøn og det fungerer rigtig godt med den røgede bacon, syltede græskarstrimler og frisk timian. Den dag var der ikke mulighed for at lave mad med insekter, men ville også smage dejligt med fx nogle voksmøllarver, fårekyllinger eller græshopper drysset hen over suppen.
Hokaido kan desværre ikke fåes hele året rundt, men søde kartofler eller butternut squash kan også bruges.

4 personer

Græskarsuppe:
- 1 Hokkaido græskar
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- 1 dl fløde
- 2 dl sødmælk
- Salt og peber
- 2 stilke rosmarin
- 5 stilke timian

Syltet græskar:
100 g græskar (fra dit ene græskar)
1 dl eddike
75 g sukker


Topping
100 g røget bacon
1 frisk timian

Fremgangsmåde:

Græskarsuppe:
Skræl græskarret og udhul det. Skær et stykke på ca. 100 g fra til at sylte. Skær resten i tern og kom i en gryde. Dæk med kogende vand og kog dem helt møre. Hak løg og hvidløg og svits dem i smør på en pande, uden at brune, til løgene er glasklare. Sigt kogevandet fra græskarrene, og gem lidt af kogevandet. Kom det kogte græskar i en blender med løg, hvidløg, fløde, sødmælk, salt og peber. Tilsæt også hakket rosmarin og timian. Blend suppen til en helt glat konsistens, spæd evt. med lidt kogevand, og kom den tilbage i gryden. Hold suppen varm indtil servering.

Syltet græskar:
Kog eddike og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Skær græskarret i tynde strimler og kom i den kogende lage. Tag gryden fra varmen, og lad græskarret trække i 30 minutter. Sigt lagen fra græskarrene inden servering og skær dem i mundrette stykker.

Topping:
Skær bacon i tern, og steg dem på en pande, til de er flot ensartet brune på alle sider. Anret suppen i varme skåle. Drys med bacon, syltet græskar og frisk timian.

Likes

Comments

Jeg er helt vild med voksmøllarver!

Man kan jo lave dem på mange forskellige måder, men når de laves på denne måde, synes jeg de mest af alt minder om flæskesvær. Jeg synes de fungerer rigtig godt som snacks til øl, men kan sagtens bruges til crunch oven på supper eller salater.

Billederne er fra et kort indslag jeg lavede til TV-avisen tilbage i september 2016.


Ingredienser:

- Voksmøllarver

- Et skvæt solsikkeolie

- Røget paprika

- Salt


Fremgangsmåde:

- Tænd ovnen på 160 grader.

- Bland alle ingredienserne i en skål. Der skal bare et lille skvæt olie til. Voksmøllarverne indeholder meget fedt, så det er mest for at få krydderierne til at sidde fast.

- Spred voksmøllarverne godt ud på en bageplade. Hvis de ligger i klumper får de ikke alle lige meget varme.

- Bag dem ca. 20 min. Vend dem gerne efter 10 min. Man skal lige passe på de ikke får for meget, så kan de få en lidt brændt, harsk smag. Og hvis de får for lidt, bliver de bløde, og den tekstur går jeg ikke efter.

Velbekomme!

Likes

Comments

Havregrødschips med buffaloorme og rosmarin

Havregrødschips smager bare rigtig dejligt når de er helt tynde og crunchy og er meget nemme at lave. Jeg synes det smager skønt med rosmarin, men man kan jo krydre med, hvad man selv kan lide. Når man spiser chipsene, synes jeg buffaloormene er forholdsvis diskrete i smagen, da man spiser crunch sammen med crunch. Til gengæld er de med til at tilføre ekstra proteiner og vitaminer, og jeg synes også de ser flotte ud i chipsene.


Ingredienser:

- 1 dl havregryn

- 2 1/2 dl vand

- 50 g buffaloorme

- Salt

- Frisk rosmarin


Fremgangsmåde:

- Sæt ovnen på 150 grader.

- Bland alle ingredienserne i en gryde, som bringes i kog i ganske kort tid. Grøden må ikke blive for tyk. Smag til for evt. mere salt eller rosmarin.

- Smør grøden helt tyndt ud på en bageplade (jo tyndere, des lækrere bliver chipsene)

- Bag grøden i 40-50 min (alt efter hvor tyk din grød er - bare til de er HELT sprøde)

Likes

Comments

I går var jeg til pressemøde omkring madmessen Smag i Sorø, der bliver holdt søndag d. 9/4. Her var vi et par stykker samlet for at fortælle hvad nogle af firmaerne serverer, og det var simpelthen så spændende. Det er uden tvivl nogle mennesker, som brænder for det de laver, og de produkter de producerer er af virkelig god kvalitet. Her skulle vi tage en lille ting med de andre kunne smage og jeg tog havregrødschips med buffaloorme med, melorme med chili og limemuffins med melormemel med. På messen kan I også møde mig og jeg vil tage lidt forskellige insekter med som i vil kunne smage og købe med hjem. Jeg kommer til at stege græshopper på dagen, så man kan smage dem helt nylavet og lækre. Vi bliver over 45 stande, hvor der vil være noget for enhver smag.
Jeg vil så hurtigt som muligt få opskrifterne ind på siden ✌️

Likes

Comments