Hei og god søndag alle sammen!

Jeg har fått endel spørsmål angående SoFi, skolen jeg gikk på for å studere mote, og tenkte derfor å skrive litt generelt om skolen nå.

SoFi, eller School of Fashion Industry, er en del av Treider fagskoler, og ligger veldig sentralt midt i Oslo. Det tar under 5 minutter å gå fra National, og omtrent like kort tid fra Oslo S, da skolen ligger like ved Stortinget. Det var helt supert for meg da jeg pendlet fra Asker, og slapp unna med kun en kort togtur til skolen.

Du kan velge mellom tre ulike linjer på SoFi - enten kan du ta et semester med motekonsulent, toårig fagskole moteindustri eller den toårige fagskolegodkjente utdanningen med motedesign. Jeg gikk motekonsulent og kan derfor bare svare på mine erfaringer fra denne linjen, men har både snakket og blitt kjent med flere fra de to andre linjene, og har kun hørt positivt fra dem!

En motekonsulent er det samme som en stylist innenfor klær, så det ble lagt stort fokus på styling. Da lærte vi alt fra å se hvilke farger ulike mennesker kler, til å kunne kle opp forskjellige kroppsfasonger riktig. Dette tok vi med oss videre i flere stylingoppgaver, da vi fikk prøve oss som stylister på egenhånd. Vi lærte oss også personlig styling, som vil si at vi styler opp mennesker etter hva slags person de er. Som stylist er det viktig å kunne begge deler, og dette lærte vi tidlig.

Vi hadde også fag som motehistorie, hvor vi lærte historien om mote helt fra 1800-tallet og til i dag, jus og bedriftsøkonomi som er viktig å kunne om man tenker å starte for seg selv, og markedsføring. Vi lærte oss også å skisse/tegne modeller og klær slik designere gjør.

Alle lærerne vi hadde var ekstremt erfarne innenfor det de lærte oss. Jeg tror faktisk alle hadde vært i bransjen i mange år, og hadde erfaringer på alle mulige måter. De ønsket også på det sterkeste at vi alle sammen skulle klare det samme, og det var aldri noe tvil om at vi kunne komme til dem for å snakke eller be om hjelp.

Skoledagene var fra 08.30-16 hver dag med unntak av noen kortere dager eller fridager. Det gikk som regel helt fint da dagene var varierte eller praktiske, men noen skoledager var selvfølgelig lange og tunge. Når det kom til dette skulle jeg ønske at jeg ikke begynte på studier rett etter VGs. Jeg tror mange av skoledagene på SoFi ble tyngre med tanke på at jeg var skolelei etter videregående, enn hva de ville vært om jeg ventet 1 år.

I løpet av semesteret fikk vi være med på så utrolig mye gøy! Vi var blant annet med å hjelpe til på Uncontaminated Oslo, noe som ga oss en enorm mulighet til å bli kjent med mange flinke og suksessfulle mennesker innenfor mote.

Selve semesteret var ganske rolig uten mye skole, helt til eksamensperioden kom. Vi hadde til sammen 6 eksamener, og alle kom med tett mellomrom. Dette var en stressende periode og vi var alle sammen veldig slitne da vi leverte inn siste eksamen, men to av eksamenene var stylingoppgaver, noe som var veldig gøy!

Men det aller beste med SoFi var menneskene jeg møtte i løpet av semesteret. Jeg har fått venner for livet, med samme interesser som meg, som jeg har blitt så utrolig glad i. Vi hadde det så gøy sammen i løpet av skoleåret, og det var bare begynnelsen.

Jeg anbefaler virkelig alle som enten vil lære mer om mote, jobbe innenfor mote eller generelt dere som ønsker å gjøre noe gøy og annerledes, å søke på SoFi. Jeg har lært så mye av å gå der, både om mote, moteverdenen og meg selv. Det er heller ingen opptakskrav for å gå motekonsulent annet enn generell studiekompetanse, så det er absolutt ingenting som står i veien for dere :-) SoFi inviterer til studiesamtaler i hele april, og informasjon om dette og mye annet finner dere på sofi.no.

Håper dere har fått svar på det dere har lurt på, og så er det bare å sende mail om dere skulle lure på noe mer!


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Likes

Comments

God morgen!

Nå sitter jeg på flyet på vei til Bergen. Skal først og fremst i 60års-lag, men så har jeg vært så heldig at flere av vennene mine reiser til Bergen samme helg! Derfor skal vi teste ut utelivet i Bergen i kveld. Er så deilig å komme seg bort fra Asker og Oslo noen ganger, selvom det ikke er lange turen. Får satt hverdagen litt på vent og bare kost meg, og så skal det bli utrolig godt å se familien min igjen etter alt for lang tid!

Håper dere også får en super helg, så blogges vi i løpet av dagen eller i morgen!

Likes

Comments

Hei dere!

Som sikkert veldig mange har fått med seg, så er det Fashion Week 2016 nå, og det er helt utrolig hvor mye kult som vises frem. Jeg blir så inspirert og klar for den kommende tiden. Høsten er absolutt min favorittsesong når det kommer til klær. Elsker å kunne kle meg med store skjerf, ull, lag på lag, store plagg, kåper og kule boots! Samtidig er det veldig mye fint som kommer både våren og sommeren 2017, så det er bare å glede seg!

Jeg har lagt sammen endel bilder fra showene som allerede har vært under Fashion Week, så til de av dere som ikke har sett dette allerede; Get inspired!FWSS

Veronica B. Vallenes

Michael Kors

Dolce & Gabbana

Chanel

​Nå skal jeg møte en venninne som akkurat har kommet hjem fra Trondheim. Det blir så bra! Håper dere får en fin lørdag. 

Klem 

Likes

Comments

Hei!

I dag har Ida og jeg avsluttet en spennene skoledag på Grünerløkka i Oslo. Er så mye kult å se på her og så utrolig mange fine steder å sitte på. Været er fint og vi har bare gått rundt og kost oss!

Nå skal vi jobbe litt med et spennende prosjekt, før vi drar hjemover.

Håper alle har hatt en like bra dag som oss!

Klem
Anne Sofie

Likes

Comments