Widvey tipser


VANER MAN KAN ENKELT GJØRE GRØNNERE

Flere blir mer og mer miljøbevisst og ønsker å gjøre en forskjell for kloden vår. Å det. forstår jeg godt, fordi vi har kun en planet og ingen planet-B. Alexander og jeg har mange vaner som gjerne ikke er bra for miljøet, men vi prøver så godt vi kan å gjøre en forskjell. Selv mener jeg at små endringer er bedre enn ingen, og at litt er bedre enn ingenting. Nå begynner listen over vaner vi har gjort om grønnere å bli lang, og det er bare så moro! Før så jeg alltid på det å ha miljøvennlige vaner som en vanskelig oppgave, men nå er det bare kjekt, rett og slett. Jo flere ting vi gjør for miljøet, jo bedre følelse får vi og jo flere miljøvennlige valg ønsker vi å ta.

Dog vil jeg si at jeg er fullt klar over at jeg ikke er 100% miljøvennlig, ingen ekspert og at jeg tar flere valg som ikke er de beste. Som f. eks det å fly, promotere klær og sko. Jeg vil at dere skal vite at jeg har et mål om å bli mye bedre og flinkere, men at det å jobbe i ulike land og promotere klær er en del av jobben min. Å det er ikke noe jeg kommer til å slutte helt med. De aller største valgene jeg har tatt hittil er å bli 100% veganer, kutte ut alle innlands-flyturer, solgt bensin-bilen min og takket nei til spons av produkter jeg IKKE kommer til å ta i bruk/brukt opp. Igjen, alle kan gjøre litt men ikke alt.

Jeg stemmer for at vi alle heier på hverandre, roser de som prøver og gir hverandre tips i stedet for å rakke ned, kritisere og kjefte på hverandre. Har du en venninne, et. familiemedlem eller en kollega som prøver å bli bedre, så blir heller inspirert, skryt og del tips sammen. Sammen er vi alltid best, og gjør en forskjell. <3 Nedenfor får dere tips til vaner man enkelt kan gjøre grønnere, og som ikke krever mye.

Kanskje du har noen tips du også? :-)

***

Bytt ut plastikk-oppvaskkosten med en i bambus. Disse får du tak i på de aller fleste helsekostbutikker, på Kid og f. eks Rusta.

Ta med deg et handlenett i stedet for å takke ja/betale for en plastpose når du er ute. og handler. Å ha et handlenett og to liggende er veldig enkelt og krever så lite! Visste du at f. eks et Rema1000 handlenett tilsvarer 2 plastposer? :-)

Puss med bambus! Neste. gang du skal kjøpe deg en ny tannkost, bør du velge en som er i bambus i stedet for i plast. Selv bruker jeg en fra Humble, og kan anbefale den på det varmeste. Disse finner du i de aller fleste matvarebutikkene, på helsekostbutikker og på nett.

Kjøp sugerør i glass, stål eller bambus. Disse kan vaskes og brukes om igjen. Her sparer du miljøet for plasftikksugerørene samt lommeboken da du ikke trenger å handle sugerør om igjen :-) Du kan få tak i gjenbrukbare sugerør på helsekostbutikker, eBay og på diverse nettbutikker.

Bruk miljøvennlige produkter som er både cruelty free, veganske og økologiske. Visste du at de aller fleste kjente hudpleie-merkene inneholder giftige stoffer for miljøet vårt? Alexander og jeg har byttet ut alt av hudpleie, og bruker kun veganske, miljøvennlige, økologiske og cruelty free produkter. Mine favoritter er Ecooking, Idun Minerals, Rudolph Skincare og Klar.

Pakk inn gaver i miljøvennlige gavepapir, som f. eks brunt papir, gamle aviser eller tøy. Naveen kan fremdeles bli like fin (om ikke finere) med en miljøvennlig tvist. Her er det bare til å slippe kreativiteten køs!

Skaff deg en gjenbrukbar drikkeflaske og bestikk når du skal ut, på jobb eller på ferie. Da slipper du å kjøpe flere flasker i plast og takke ja til engangsbestikk. Drikkeflasker i f. eks glass får du tak i over alt, som f. eks på helsekostbutikker, Asos, Nelly, Rusta og Europris. Ikke nok med at du sparer miljøet for plast, men det er også positivt for lommeboken :-)

Bytt ut plastfolien med bee wraps! Vokspapir som kan brukes om igjen, skylles og vaskes. Peerfekt til å dekke over middagsrester, og annet mat.

Erstatt engangspadsene med pads i bomull! Er det noe jeg virkelig kan anbefale, er det å ta i bruk pads i bomull. Så mye bedre, tåler mye mer og kan brukes om igjen. Det eneste du må gjøre er å vaske dem :-) Selv har jeg kjøpt utallige hos Beeorganic.no og på etsy :-) Disse bruker du akkurat på samme måte, som f. eks å ta bort sminke, rense huden, sår og ta bort neglelakk.

Bruk biobag til søppelbøtten, og sorter søppelet ditt! Mange sier de ikke kan bruke handlenett fordi da har de ingen plastpose til søppelet. Vell, det finnes noe som heter biobag og passer perfekt til søppelbøtta. Samt er det viktig å sortere søppelet ditt - husk at noe kan bli til noe nytt!

Spis mer grønt! Dette tipset burde egentlig være først, men jeg vet at flere synes det er vanskelig å droppe kjøttet og meieriprodukter. Visste at en vegansk dag sparer 1 dyreliv, 20kg korn, 30 sq feet av skog og 4100 liter vann? Tenk hvor mye du kan spare miljøet med å ha minst 1 vegansk dag i uken! :-)

Glad i kaffe? Skaff deg en gjenbrukbar kaffekopp. Alexander har kjøpt flere på Asos, Stojo og på helsekostbutikker.

Tenk deg godt om når du er på shopping. Ofte er det lett å komme hjem med plagg og tilbehør man nødvendigvis ikke har bruk for. Selv prøver jeg så godt jeg kan å minke inntaket av klær og sko, men kan selvsagt bli mye bedre. Å ha en detox i garderoben før f. eks shopping eller en storbyferie kan spare både lommeboken og miljøet :-)

Ser du søppel i naturen? Plukk det opp og kast det i nærmeste søppeldunk. Sammen kan vi gjøre en forskjell, og det er ikke alltid mye som skal til. Anbefaler alle å følge @5forhvalen på Instagram for å bli inspirert til å plukke opp andres søppel.

Shop mer vintage og brukt! Det er absolutt ingenting galt i å kjøpe brukte ting. Det samme gjelder også å selge. Har du noe du ikke bruker eller trenger lengre? Selg det på appen Tise eller lever det til Fretex. Er du på jakt etter noe nytt til garderoben eller hjemme? Sjekk f. eks Finn.no, Tise og Fretex først før du tar turen på butikken :-)

Reparer i stedet for å kaste ting. Det er dessverre sånn at det gjerne er rimeligere å kjøpe nytt i stedet for å reparere. Det gjelder alt i fra fotoutstyr, kjøkkenredskaper, klær og sko. Å reparere og fikse er bedre for miljøet selom det ikke alltid lønner seg for lommeboken.


Liker

Kommentarer

Ukategorisert, Widvey tipser

Andre enn Alexander og meg som liker å se en god serie på kvelden? Er det noe vi elsker, er det å lage en god kvelds, og avslutte kvelden med et par episoder av en god serie. Hittil i år har vi en del favoritt-serier som vi gjerne kunne sett om igjen, som f. eks Game of Thrones, You og La Treve. Kanskje du har sett noen av dem?

Selv elsker jeg serier med thiller, krim og komedie som sjanger. Egentlig burde Friends stått på listen, men mtp at serien er så pass gammel og kjent, lot. jeg være. Jeg vil tørre å påstå at de fleste av dere vet hvor mye jeg elsker Friends, og at jeg ser minst et par episoder hver dag.. ;-) I'm I right? Anyway - her får dere 9 serier Alexander og jeg har sett i år, og som vi har blitt helt hekta på!


9 SERIER DU MÅ SE ▶

1. The Handmaid's Tale / HBO

2. Game of Thrones / HBO

3. You / Netflix

4. The last man on earth / Viaplay

5. La Treve / Netflix

6. Narcos / Netflix

7. Making a Murderer / Netflix

8. Mindhunter / Netflix

9. Ozark / Netflix


Kanskje du har noen serietips du også? :-)


Liker

Kommentarer

Travel, PRAHA

// Inneholder annonselinker //


BASIC & NYTTIG INFO OM PRAHA!

-CZK (tsjekkiske koruna) er valutaen i storbyen, men man kan også betale i Euro. Det er ikke alle steder dem ønsker at du skal betale med Euro, så det kan være smart å ha et par CZK-kontanter i lommeboken eller betale med kort. 100CZK er ca 34 NOK.

- De lokale snakker tsjekkisk og er helt ok i engelsk. Det kan være smart å ha adressen til hotellet tilgjengelig slik at taxisjåfører finner enkelt frem da de ofte ikke er så god i andre språk. Dog er det veldig lett å gå rundt i byen, og man kan også leie elektriske sparkesykler og sykler for en rimelig pris.

- Adapter er ikke nødvendig i Tsjekkia.

- Det koster ca 400CZK med taxi fra flyplassen til sentrum per vei, men det finnes også annen transport som f. eks buss. Ved ankomst kan du booke taxi direkte, eller få hotellet til bestille en for deg.

- Du bør beregne 20-40min med bil fra flyplassen til sentrum. Det kan være mye trafikk, så anbefaler å sette av god nok tid til hjemreisen. Gjerne spør hotellet hvor tidlig de synes du skal dra :-)

- Det tar ca 2t å fly fra Oslo Lufthavn, og det går direktefly med både SAS, Norwegian og Czech Air.

- Praha er hovedstaden i TsjekkiaHER BOR DU

Det skal mye til for å ikke finne et hotell å bo på når man vurderer å besøke flotte Praha. Du finner hoteller rundt hvert eneste hjørne, og flere er utrolig flotte og koster nødvendigvis ikke skjorta. Selv bodde jeg på et som lå veldig sentralt, og skilte seg ut fra de fleste. Meetme23 har en fantastisk beliggenhet til både shopping, attraksjoner, restauranter og matvarebutikker. Et moderne og sprekt hotell med stor frokostsal, unike rom, kreativt dekor og flotte omgivelser. Hotellet kan du lese om i egen post.

Med flere gode restauranter, cafeer, shopping og ulike attraksjoner bare noen få minutter unna, kan man slappe av og nyte ferien. Samt tar det også rundt 5 minutter å gå til den største shoppinggaten, 10 min til fots til et av kjøpesentrene, og kun 10-15min gåavstand til de flotteste attraksjonene og mer. Alt er like ved og man trenger ikke å bekymre seg for å miste mye tid i transport. Ønsker man ikke å gå rundt hver dag, kan man leie elektriske sparkesykler til et par euro i timen. Genialt - og veldig moro!

Her har du 5 fine hoteller du bør vurdere dersom du skal til Praha:

1. Meetme23

2. Don Giovanni Hotel Prague

3. Czech Inn Hotel

4. Metropolitan Old Town hotel

5.Moods Charles Bridge


DETTE GJØR & SER DU!

Hovedstaden i Tsjekkia er plottet full av attraksjoner og ting å gjøre. Alt i fra thaimassasje, kjøp av designervarer, gå på kjøpesentre, besøke ulike museum, spise god mat og ta se historiske bygninger. Du kan leie kajakk og se byen fra elven, gå over flotte broer, ha piknik i en fin park og booke time til ulike beautybehandlinger. For oss nordmenn er det meste billig, og man kan unne seg både massasje, en frisørtime og luksusmat for en rimelig sum. :-) Her får du 7 ting du bør gjøre og se i Praha!

1. På jakt etter designervarer og vintage butikker? Ta deg en tur igjennom gaten Parizska som ligger i gamle byen. Her finner du designerne Gucci, Louis Vuitton, Prada, Dior og mye mer. Samt. finner. du også mange kule vintage butikker som også selger designer-skatter! :-)

2. Gå igjennom og spis et flott måltid i gamlebyen. Her kan du høre klokkene slå, se på flotte historiske bygninger, spise god mat og bli underholdt av flinke gatemusikanter.

3. Gå over Charles Bridge og se på de alle flotte og søte bodene. Her. kan du få kjøpt og se flott gatekunst, kjøpe tsjekkisk suvenirer og se på gamlebyen.

4. Avbestill negletimen og frisørtimen før avreise. I Praha kan du få flotte negler for under 200-lappen og få klippet og stellt håret for bare et par hundre kroner. Selv fikk jeg hånd- og fotpleie med neglelakk til kun 200kr. DET er billig det! :-)

5. Ta turen til kjøpesenteret Palladium som ligger i sentrum. Et stort. kjøpesenter som tilbyr det aller meste, og som har butikkene som f. eks H&M, Zara, Footlocker, Levis og mye mer.

6. Bestill time til thaimassasje. Her kan du unne deg en 60min+ thaimassasje for en god pris. Prisene varierer selvsagt, men ligger på rundt 350-600kr for 60min. Selv var jeg hos Mystic Temple som ligger 300m fra Meetme23 hotellet jeg bodde på. Anbefales!

7. Ta deg en tur i gatene Na Prikope og Narodni. Her finner du alle de kjente varemagasinene og merkebutikkene som f. eks. New Yorker, Bershka, Zara, H&M, Pandora og mye mer.HER SPISER DU

Skal du til Praha i nærmeste fremtid, bør du absolutt sette av god tid til å teste ut ulike cafeer og restauranter. Storbyen har mye godt og smakfullt å by på, og det skal godt gjøres å IKKE finne noe å spise. Er det noe jeg elsker, er det å finne søte, bildevennlige og ikke minst sunne cafeer når jeg er ute på tur. Det vet dere vell nå... He he! For meg betyr det mye å finne et sted som er koselig, som skiller seg ut og et sted som man ikke finner hjemme. Er du lik? Praha har utrolig mye fint å by på, og man trenger ikke akkurat å bruke lang tid på å finne et sted å spise god mat. MEN med litt research finner man cafeer som gjør det lille ekstra, og tilbyr noe spesielt. Som f. eks flotte dekorerte smoothie bowls, avokado toast, restauranter med fabelaktig utsikt og gode veganske retter.

Stedene jeg tipser om nedenfor finner man noe for alle - både vegetariske og veganske retter. :-)Chloé Cafe

Jeg starter med å tipse om Chloé Cafe da dette ble favoritt spiseplassen i Praha. Hit dro jeg og Mette flere ganger ila turen vår. Her får du tak i helt magiske smoothie bowls, en kjempe god avokado toast og andre sunne retter. Cafeen er også veldig billig, og servicen er også noe å skryte av. For å toppe det hele, er selvfølgelig kafeen super Instagram-vennlig. Hit må du ta turen om du er sulten eller ikke. Interiøret og lokalet er noe for seg selv, da flere vegger er dekket av rosa roser og pastellfarger.Cafefin

Glad i avokado? Da bør du ta en tur innom Cafefin som ligger et lite stykke unna sentrum. Her får du avokadotoaster i alle varianter, og andre retter som inneholder avokado. De tilbyr også veldig gode hjemmelaget lemonade, samt kaffe :-)Herbivore

Hit må du dra om du er veganer. Du kan selvfølgelig dra hit selvom du har et annet kosthold også, men de serverer kun vegansk mat og man kan til og med kjøpe mye digg med seg hjem! Yey! Her selger de alt i fra flotte smoothie bowls, hjemmelaget juice, hummus, grønnsakssuppe og mye mye mer. Cafeen ligger langs elven, og lokalet er bare så sjarmerende! Anbefales på det varmeste <3Teresa U prince

Kanskje en litt overpriset restaurant, men maten og utsikten er absolutt til å anbefale. Restauranten tilhører et hotell, men man kan booke bord og sette seg ned for et godt måltid uten å måtte bo på selve hotellet :-) På en solskinnsdag er dette absolutt en restaurant du bør vurdere. De har også kjempe gode hjemmelaget lemonade på menyen. Min favoritt var rose lemonade :-)


Liker

Kommentarer