Jo snart är våren här, men inte riktigt ännu så får hålla ut ett tag till och då jäklar ska det blir fart på oss (Karln och mig), då ska vi röja och städa i inglasade och verandan.. och göra det vårmysigt.. åka ett par rundor till tippen.. *suck*

Det ska även firas lite påsk och några födelsedagar här framöver, plus planera för barnkalas då vår äldsta dotter fyller 5 år i Maj..helt sjukt , när blev hon såhär stor våran lilla bebis <3

Igår var hon på sitt första buskalas (busfabriken), blev bjuden av en kompis på förskolan... och då värmde det i mammahjärtat av lycka för hennes skull : )Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är allt som vanligt, båda barnen kunde gå till förskolan .... Lillens bajs explosion var inte så farlig som jag trott.. och jag har äntligen fått påbörja tentapluggandet och hoppas det fortsätter såhär under resterande dagarna ...för vänta till nästa provtillfälle har jag inte lust med om det inte blir så att jag måste om jag nu skulle få underkänt på tentan.... Men får jag denna vecka på mig att hinna plugga ifatt, nu när allt gått tillbaka "som vanligt" igen så vill jag iallafall ge tentan en chans på Fredag.

Likes

Comments

Hur f*n ska detta gå... Jag har en salsTENTA på Fredag!! Har knappt hunnit plugga då vi haft sjukdom och liknande under veckan men jag tänkte i fredags att nu när det börjar vända så får jag plugga som bara den nästa vecka..barn på förskolan och karln på jobbet men NU verkar det inte bli så...f*n F*n f*n ..Är inte deras fel ...jag vet bara inte vad jag ska göra...ingen som kan hjälpa och jag kan inte lämna den lilla när hos karln som är sjuk ...oo

Det började förra veckan med att äldsta dottern fick feber Tors-Lördag, Feberfri söndagen och lämnat till förskolan på Måndag igen men fick stanna hemma på Tisdagen då hon hade ont i huvudet och vääääldigt trött på Måndagen eftermiddag när jag hämtade dem....Så Tisdag fick hon stanna hemma.....efter det var det lugnt i1- 2 dagar sedan började yngsta spy men endast på kvällen efter fått välling (så INGET på dagen) detta gjorde hon i 2 kvällar... under tiden så började både jag och karln började känna oss nere och hängiga..en början till förkylning som vår yngsta redan fått men mest slemmig hosta och mindre rinnig näsa..Jag började känna mig bättre redan på fredag kvällen...och den yngsta mådde jättebra förövrigt dock inte så sugen på att äta så mycket som hon brukar.. OCH nu är vi här SÖNDAG morgon karln ligger utslagen i sängen ...tydligen har han haft date med toan i natt och det lilla barnet bajsade nyss en megalös explosion!!!! Jag och det äldsta barnet mår bra men blir liksom klämd i mitten av allt detta ... Och ja till råga på allt så har inte mensjäkeln kommit heller.!!!!

Likes

Comments

​Vilse i mina egna tankar, ensam och ledsen! Ibland vill jag bara krypa ut ur mitt eget skinn och springa, långt långt bort från allt men inte för att jag behöver komma bort från alla och/eller allt, utan tvärtom så att allt och alla kommer bort från mig.

Likes

Comments

Nu vill jag inget annat än att bli klar med uppgiften och lämna in, har 4 dagar på mig och är nästan klar men vet inte om jag känner mig speciellt nöjd med den.

Den nya kursen börjar redan på måndag, eller rättare sagt man kan på måndag registrera sig och det kommer att vara en väldigt kort och intensiv kurs på ca 4 veckor med en salstenta (igen) i slutet., ingen vila här inte men kul samtidigt. Jag känner att ju längre in på utbildningen man kommer desto mer växer man som människa, förälder och sambo...även om det många gånger kan vara stressigt...det är mycket att läsa och många uppsatser som ska göras både muntligt och skriftligt..och få ihop familjelivet och studierna är svårt i visa tillfällen..det är antingen det ena eller det andra som får lida lite mera ibland....MEN barnen går alltid före studierna...


Jag sägert än gång till, Guuu d vad tiden går fort... redan inne på 16:de dagen på det nya året 2017..Snart är det Mars och 7 år, 7 ÅR sedan jag träffade min karln och sen innan vi vet ordet så är vi inne i Maj månad och 5 år sedan våran äldsta dotter föddes och vips så är det sommar...sjukt...kul och läskigt på samma gång..


Likes

Comments

Julledigheten är i stort sett över fast att man fortfarande är "ledig", inga föreläsningar eller seminarium denna vecka men en slutuppgift (Examinationsuppgift) på 2000 + ord och med 10 referenser som ska bli klar till den 20:de.

Började med min igår och det går väl sådär va...lyckats än så länge skrapat fram 1000 + ord men texten är en enda röra känns det som, gäller att få en bra röd tråd genom hela texten.. och så har vi referenslistan också som ska bli rätt..suck.. .

Vi har även en gruppuppgift som ska bli klar och redovisas muntligt den 11:de och den har jag inte börjat med ännu (min del) kan inget säga hur långt de andra i gruppen kommit men tillsammans innan julledigheten så kom vi inte så långt med arbetet.. så vi får ses en dag eller två under de sista ledighetsdagarna en stund nästa vecka ..lite suck det med..men vad ska man göra?

På tal om allt suckande så har äntligen snön kommit och som vanligt alldeles för sent , den har de senaste åren missat att komma under jul och nyår..får fira julafton i januari istället eftersom det alltid verka komma snö då, bara för att få julstämning som man bara kan känna när det är snö ute på julafton.. det spelar ingen roll hur mycket julbelysning, granar, jul dekoration , julmat och godis och så vidare man har ..julafton är inte julafton utan snö...


Likes

Comments

Och nu blir det ett par dagar ovetande om man klarat sig eller inte?! Det är inte kul att vänta speciellt inte när den här utbildningen går med en rasande fart , redan på måndag är det en ny kurs nr 3 och den börjar vi köra igång på en gång med högsta växeln igång..110 km/h full speed.

SKULLE DOCK VARIT SKÖNT ATT FÅ SVAR FRÅN TENTAN PÅ EN GÅNG SÅ MAN KAN PLANERA SINA DAGAR FRAMÖVER OCH BÖRJA BOKA IN EN OMTENTA OM DET BEHÖVS.

När jag satt där och kollade igenom frågorna och svarade på dem en och en så kändes det riktigt bra och även efteråt ett tag, men sedan när man började landa igen och andas ut så blev jag tveksam till att jag faktiskt svarat rätt på frågorna eller förstått dem rätt...hmm... jag har ju inga hög krav på mig själv utan jag satsar bara på att klara tentan.


På tal om annat, idag är det 23 dagar kvar till jul, nästan alla julklappar är inhandlade. Första luckan i kalendern är öppnad och ikväll blir det att se första avsnittet på julkalendern med barnen <3


Snart andra advent också, så här går det undan....jättemysigt men börjar bli lite stressigt ...ååå... däremot så har vi varit ute i god tid och ställt upp granen och julpyntat lite sådär lagom.

Likes

Comments

9 Dagar kvar , sen är D dagen där..Tenta DaGEN! sHIT sHIT shit

Hur ska detta gå?

Idag började jag renskriva mina anteckningar men är inte klar, sen ska man komma ihåg allt och det viktigaste FÖRSTÅ allt.


Likes

Comments

Det har snart gått 2 veckor sen vi började med den nya kursen och känner fortfarande att jag inte fattar så mycket, och redan nästa torsdag så ska vi redovisa i våra grupper. Där vi ska med hjälp av teater redovisa minst två olika teorier! ?

Sen har vi salsTENTAN den 1 December, 1 DECEMBER nooo DET ÄR JU INTE LÅNGT KVAR! och här kommer paniken smygande inpå.

Sedan hjälper det inte att jag är trött, rätt ofta och mycket...Det försämrar min koncentrationsförmåga och jag tar inte in så mycket info som jag skulle behöva göra jag väljer ofta när jag är ensam hemma (om jag inte sitter på universitet) att göra annat eller ingenting alls p g a orken och koncentrationen, ibland har det dåliga självförtroendet och depressionen lite med det att göra också. Men jag kämpar vidare, för det är detta jag vill göra. Och med underbart snälla och trevliga student vänner framförallt de i gruppen så underlättas studierna och man finns där för varandra , ger varandra stöd och pushar varandra och framförallt har roligt ihop.


De flesta föreläsningar och seminarium vi vart på dessa snart 2 veckor har känts lite såhär för mig.

Likes

Comments

Snälla! Hoppas detta håller i sig lääänge nu...och då pratar jag inte om frosten vi fått över Östergötland som för övrigt är både mysigt, och väldigt vackert men samtidigt väldigt kallt och framförallt ganska dimmigt för dem som är uppe före 09.00 på morgonen...Men det jag pratar om är sömn, vår yngsta har sovit tre hela nätter på raken, yay

Så det hoppas vi håller i sig.

Det är fridag, och egentligen som vilken dag som helst för mig fast ändå inte sedan man började studera, fridag är lite mera speciellt än te x lördagar och söndagar..fridagar är de dagar jag inte sitter med något på kvällarna som har att göra med studier, medans lördagar och söndagar är dagar som det kan förekomma lite studietid...undantag om vi har något planerat (Fest, middag,bio med mera) men det är ganska sällan nu för tiden...och med tanke på hur mycket tid som går åt till studierna så behövs ibland dessa lördag och söndagskvällar.... Som denna nya kurs som började i Måndags och har nästan hållit på hela veckan med ett seminarium och en föreläsning och jag fattar nada ...dock är det ju en fördel om man har boken som behövs vilket är den viktigaste boken och som är på engelska så även den jobbigaste, men det löser sig nog...men som vanligt ser jag på media att de flesta är väldigt hurtiga och redan börjat läsa och förstå visa begrepp o s v , de som har boken så man känner sig efter IGEN som vanligt typ...men även en lättad att jag vet många som är lite i min sits och inte har skaffat fram boken och har nått kvar från första kursen...Jag har nu 1 1/2 uppgift kanske 2 1/2 kvar beroende på om jag klarat den sista eller inte,.... Har ju missat mycket i uppgifterna på grund av slarv! Så den första har jag ändrat och skickat iväg men inte fått svar på än... den andra håller jag på att ändra de små fel som blitt...sedan har vi den tredje...som jag väntar på svar.

Snart är det Jul Ååå julen som är så mysig och extra mysig när man har barn. Att få tända ljus, köpa julklappar,leka i snön med ungarna ibland bara titta på snön när den faller (förhoppningsvis, fast den kan vara en plåga med för oss som har bil och när man varje dag måste åka på vägarna), pyssel, lucia, sånger, julgran, handla, äta den mysig/goda julmiddagen och efterrätt (fast det är inte riktigt desamma utan dig mormor, du var bäst på att laga en sådan god julmat), öppna paket och en massa mera.

Lussekatter är en favorit , tänkte faktiskt testa att baka det själv i år (tillsammans med ungarna såklart)<3

Likes

Comments