View tracker

Och nu blir det ett par dagar ovetande om man klarat sig eller inte?! Det är inte kul att vänta speciellt inte när den här utbildningen går med en rasande fart , redan på måndag är det en ny kurs nr 3 och den börjar vi köra igång på en gång med högsta växeln igång..110 km/h full speed.

SKULLE DOCK VARIT SKÖNT ATT FÅ SVAR FRÅN TENTAN PÅ EN GÅNG SÅ MAN KAN PLANERA SINA DAGAR FRAMÖVER OCH BÖRJA BOKA IN EN OMTENTA OM DET BEHÖVS.

När jag satt där och kollade igenom frågorna och svarade på dem en och en så kändes det riktigt bra och även efteråt ett tag, men sedan när man började landa igen och andas ut så blev jag tveksam till att jag faktiskt svarat rätt på frågorna eller förstått dem rätt...hmm... jag har ju inga hög krav på mig själv utan jag satsar bara på att klara tentan.


På tal om annat, idag är det 23 dagar kvar till jul, nästan alla julklappar är inhandlade. Första luckan i kalendern är öppnad och ikväll blir det att se första avsnittet på julkalendern med barnen <3


Snart andra advent också, så här går det undan....jättemysigt men börjar bli lite stressigt ...ååå... däremot så har vi varit ute i god tid och ställt upp granen och julpyntat lite sådär lagom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

9 Dagar kvar , sen är D dagen där..Tenta DaGEN! sHIT sHIT shit

Hur ska detta gå?

Idag började jag renskriva mina anteckningar men är inte klar, sen ska man komma ihåg allt och det viktigaste FÖRSTÅ allt.


Likes

Comments

View tracker

Det har snart gått 2 veckor sen vi började med den nya kursen och känner fortfarande att jag inte fattar så mycket, och redan nästa torsdag så ska vi redovisa i våra grupper. Där vi ska med hjälp av teater redovisa minst två olika teorier! ?

Sen har vi salsTENTAN den 1 December, 1 DECEMBER nooo DET ÄR JU INTE LÅNGT KVAR! och här kommer paniken smygande inpå.

Sedan hjälper det inte att jag är trött, rätt ofta och mycket...Det försämrar min koncentrationsförmåga och jag tar inte in så mycket info som jag skulle behöva göra jag väljer ofta när jag är ensam hemma (om jag inte sitter på universitet) att göra annat eller ingenting alls p g a orken och koncentrationen, ibland har det dåliga självförtroendet och depressionen lite med det att göra också. Men jag kämpar vidare, för det är detta jag vill göra. Och med underbart snälla och trevliga student vänner framförallt de i gruppen så underlättas studierna och man finns där för varandra , ger varandra stöd och pushar varandra och framförallt har roligt ihop.


De flesta föreläsningar och seminarium vi vart på dessa snart 2 veckor har känts lite såhär för mig.

Likes

Comments

Snälla! Hoppas detta håller i sig lääänge nu...och då pratar jag inte om frosten vi fått över Östergötland som för övrigt är både mysigt, och väldigt vackert men samtidigt väldigt kallt och framförallt ganska dimmigt för dem som är uppe före 09.00 på morgonen...Men det jag pratar om är sömn, vår yngsta har sovit tre hela nätter på raken, yay

Så det hoppas vi håller i sig.

Det är fridag, och egentligen som vilken dag som helst för mig fast ändå inte sedan man började studera, fridag är lite mera speciellt än te x lördagar och söndagar..fridagar är de dagar jag inte sitter med något på kvällarna som har att göra med studier, medans lördagar och söndagar är dagar som det kan förekomma lite studietid...undantag om vi har något planerat (Fest, middag,bio med mera) men det är ganska sällan nu för tiden...och med tanke på hur mycket tid som går åt till studierna så behövs ibland dessa lördag och söndagskvällar.... Som denna nya kurs som började i Måndags och har nästan hållit på hela veckan med ett seminarium och en föreläsning och jag fattar nada ...dock är det ju en fördel om man har boken som behövs vilket är den viktigaste boken och som är på engelska så även den jobbigaste, men det löser sig nog...men som vanligt ser jag på media att de flesta är väldigt hurtiga och redan börjat läsa och förstå visa begrepp o s v , de som har boken så man känner sig efter IGEN som vanligt typ...men även en lättad att jag vet många som är lite i min sits och inte har skaffat fram boken och har nått kvar från första kursen...Jag har nu 1 1/2 uppgift kanske 2 1/2 kvar beroende på om jag klarat den sista eller inte,.... Har ju missat mycket i uppgifterna på grund av slarv! Så den första har jag ändrat och skickat iväg men inte fått svar på än... den andra håller jag på att ändra de små fel som blitt...sedan har vi den tredje...som jag väntar på svar.

Snart är det Jul Ååå julen som är så mysig och extra mysig när man har barn. Att få tända ljus, köpa julklappar,leka i snön med ungarna ibland bara titta på snön när den faller (förhoppningsvis, fast den kan vara en plåga med för oss som har bil och när man varje dag måste åka på vägarna), pyssel, lucia, sånger, julgran, handla, äta den mysig/goda julmiddagen och efterrätt (fast det är inte riktigt desamma utan dig mormor, du var bäst på att laga en sådan god julmat), öppna paket och en massa mera.

Lussekatter är en favorit , tänkte faktiskt testa att baka det själv i år (tillsammans med ungarna såklart)<3

Likes

Comments

Då kör vi igång med en ny kurs idag. Det är måndag, kallt men ändå en ganska mysig höstdag.

Kurs Introduktionen och föreläsningen som kommer hållas idag, kommer att hålla på till kl:15.00 , ja är redan trött och tror inte att jag kommer orka hänga med hela dagen fast att jag sov bra inatt. Dock fick jag migrän igår och denna gång var den hemsk, annars brukar det gå över på 1 h med en tablett , dusch och vila. Men igår gick det inte ens att slappna av och försöka vila , det krävdes två tabletter, två dusch tillfällen. Jag vet ju varför jag får dessa migrän "attacker" , saker som stress,för lite sömn, dåliga matvanor, ingen träning, dricker för lite vatten m.m triggar igång det men jag har svårt att hitta balansen mellan studierna, barnen och hushållssysslorna. Tiden finns inte där, och antingen är jag för trött eller har för mycket att läsa,/skriva arbeten för att hinna med något. Att sitta på skolarbete eller träna går inte med barnen just nu, och på kvällarna när karln kommer hem så är det för sent... det ska ätas middag och hjälpas till med nattningen.


Jag önskar bara jag kunde hitta balansen i mitt liv så jag kan få må bra <3
Likes

Comments

Nu är man ute på fältet på riktigt ,vfu:n har kickat igång..Redan gått 3 dagar av 5.

Mjukstartar med en vecka,sen ökar det!

Tyvärr missade jag igår (Tisdagen 18/10-16) då min minsta tjej hade lite lätt feber måndag till tisdags natt..men vi tror det kan vara tänderna som spökar, så idag var både hon och jag tillbaks ......sen kör vi de 2 dagar som är kvar..dock måste jag ta igen den dagen jag missat,tror jag?! jag har också en massa böcker att både köpa och sälja... för snart startar den nya kursen igång...guudså tiden bara rinner iväg..

Ha en bra kväll.


Likes

Comments

​Tiden bara rinner iväg likt sanden ur ett sandglas!

Jag har tills på måndag på mig att skriva 3 loggor ,har bara hunnit med 1 1/2 logg. Första loggen fick vi bli klara med direkt för att den skulle skickas till språkverkstan för lite rättstavning ,grammatik, o.s.v,,så nu fick man gå tillbaka ett steg i stegen.Men har iallafall hunnit börja med logg 2...dock kände jag direkt att logg 2 måste jag ändra mycket i och sen har vi ju logg 3 ,där vi ska planera en dag i förskolan och jag är helt idelös!

Börjar eller är redan stressad över att hinna med alla loggor och dess referenser. Har redan missat en hel del "plugg" tid till loggorna då det har kommit lite saker i vägen,men än finns där lite tid kvar hoppas jag..så jag hoppas även på att få lite inspiration till logg 3.

Snart är det även dags för VFU=Verksamhetsförlagd utbildning  a k a praktik, v 42 sen är typ denna kurs klar. What ?! Så känner att jag MÅSTE bli godkänd i dessa loggar då jag blev underkänd i den allra första uppgiften vi gjorde pga referenslistan inte riktigt stämde efter hur man ska skriva den och att jag saknade källa i min text..så den är ändrad,klar och skickats iväg för länge sedan , väntar nu bara på svar.


Imorgon är barnens förskola stängd ,men deras farmor har erbjudit sig att ta dem ett par h så jag kan sitta med loggorna och det är väldigt väldigt snällt av henne.Jag behöver verkligen tiden...idag blev vi alla förutom karln hemma,då lilltjejen tog sprutan igår och blev lite febrig inatt och själv vaknade vi alla alldeles för sent och jag var tung i huvudet med en lätt förkylning. Alla förutom Äldsta dottern då, hon har mått bra, dock lite små förkyld hon med...med det tillhör hösten buhu...så idag har jag inte fått något gjort med loggorna..och inte igår kväll heller då jag somnade när jag nattade äldsta...men det löser sig...
Likes

Comments

Inatt var nog en av dem blåsigaste nätterna på länge, allt som funnits på borden ligger nu på marken.

Hösten har verkligen kommit nu och snart är oktober här....brrr..Och det märks då dagarna blir kortare och mest består av regn och kyla.....DEt är dags att börja packa ner allt som inte ska vara framme ute, 

när vintern kommer..som till exempel:

1. Paviljongen

2. Dukar

3.Gungorna

4. Utekuddarna

5. Skyddet till studsmattan


Sedan har vi dessa j*vla äpplen som ligger utspridda överallt på framsidan ,...det spelar ingen roll att man är där och plockar heeela tiden ..det dyker tamejfan haha upp flera äpplen varje dag!

Igår efter 17.00 tog jag och tjejerna HELG, fast att jag egentligen behövde sitta idag och studera ...Men kände att det verkligen behövdes en extra helgdag för både mig och tjejerna..Den äldsta har gått på förskolan hela veckan och ganska långa dagar och den lille har haft en jobbig mage som gått från hård till lös, men mått bättre för övrigt (skippade dock förskolan för hennes del)

Jag själv har haft fullt upp med grupparbete som vi redovisade igår , som tur är gick det bättre än vi trodde...

VI blev godkända,...Yay..... så idag trotsar vi vädret och åker till strömmen och matar änderna och tar en tur till parken..Men först ska vi vakna till ordentligt och hitta kläder som passar detta väder..brrrr...Likes

Comments

Lite så känns upplevelsen just nu på universitet ,..som att upptäcka en ny värld med blandade känslor av glädje och stress.

Ja just ja..Jag har ju kommit in på universitet på förskollärarpogrammet som jag sökte till innan sommaren.

Det har redan gått 2 veckor men 2 intensiva veckor med mycket information och nya intryck ,massa nya människor och man har redan börjat känna på stressen ...vi startade liksom på en gång med föreläsningar,bilda grupper och fått våran första hemtenta uppgift som jag blev klar med ikväll och deadline var till imorgon kl :15.00 .

Av dessa 2 veckor som gått har ju inte dem börjat så jättebra .. första veckan började inte sådär jättebra då jag inte hade skaffat fram alla böcker och andra veckan missade jag en dubbel föreläsning då jag trodde äldsta dottern blitt sjuk men visade sig då att det inte varit något,men nu inne på tredje veckan så har jag fått vabba ,det visade sig att hon skulle bli sjuk ändå och missade då ännu mera föreläsningar plus ett seminarium (grupparbete tillfälle) .Men barnen dem går ALLTID i första hand 💕

Men hoppas man hinner ta igen dessa tillfällen eller komma ikapp och att det inte påverkas!

Ikväll har jag svårt att somna och glor på idol och känner mig lite pirrig inför imorgon då våran lilla stora tjej ska skolas in imorgon.

När blev hon såhär stor wow ,i helgen fyllde hon hela 1 År ❤️ Vill inte ha barnen på förskolan egentligen ,vill bara vara hemma hela tiden med barnen ,dem växer upp alldeles för fort ,åå Noooo . ..Stoppa tiden lite ,tack.

Men jag hoppas att hon vill vara på Förskolan och inte blir ledsen av att bli lämnad där om dagarna (hon har ju sin syster som stöd) ,mamma behöver verkligen själv gå i skolan och lära mig en massa nytt och utbilda mig ..men jag kommer sakna er heeela tiden ❤️

I lördags fyllde som sagt våran minsta tjej 1 År och precis som sin syster när hon fyllde ett så fick Ellie sin egna lilla tårta ,men tillskillnad från sin syster så ville inte du äta så mycket av tårtan ..fast egentligen bara en fördel..less suger...

Firandet blev väldigt kortvarigt och många som inte kunde komma,så blev ett lugnt firande med en lite lätt lunch med enkla tilltugg och sedan blev det fika och tårta.

Precis som alla andra gånger när vi firat Paulina så bakade jag tårtan själv och denna är nog den jag varit mest nöjd med hihi

Likes

Comments

Oj nu var det sådär jättelänge sedan jag skrev sist. 

Hela Juni och Hela Juli har passerat ​och vi välkomnar Augusti månaden,sista sommar månaden :/ 

Inte mycket har hänt under 2/3 delar av sommaren ,jag har mest jobbat och när jag inte har jobbat så har man försökt vara med familjen så mycket man kunnat.


vi har åkt till kolmården 2 gånger,åkt till stockholm 1 gång för lite shopping i köpcentret Mall of scandinavien...HUR stort som helst och fiiint..dit åker jag gärna fler gånger :D Barnen kommer älska det stora köpcenter när dem blir äldre.


Det har badats och solats en del,tog första doppet i sjön för 2 veckor sedan, har tatuerat ryggen, ​äntligen.

​Köpt bil har jag med gjort,en liten saab 9-3 men den går fooort,dock blir det nog en annan till nästa år (våren)!! Bilen är rolig att köra men inte den rätta bilen just nu :) 

Karl köpte sig en ny han med,en bmw ..jättefin och en såmycket bättre bil än min :/ :) 

Den viktigaste händelsen i sommar var när våran minsta dotter tog sina första steg,så nu knallar hon omkring som ingenting,det ramlas på rumpan ibland och vingligt men hon är såå duktig och det har gått såå fort.Likes

Comments