View tracker

Nu vill jag inget annat än att bli klar med uppgiften och lämna in, har 4 dagar på mig och är nästan klar men vet inte om jag känner mig speciellt nöjd med den.

Den nya kursen börjar redan på måndag, eller rättare sagt man kan på måndag registrera sig och det kommer att vara en väldigt kort och intensiv kurs på ca 4 veckor med en salstenta (igen) i slutet., ingen vila här inte men kul samtidigt. Jag känner att ju längre in på utbildningen man kommer desto mer växer man som människa, förälder och sambo...även om det många gånger kan vara stressigt...det är mycket att läsa och många uppsatser som ska göras både muntligt och skriftligt..och få ihop familjelivet och studierna är svårt i visa tillfällen..det är antingen det ena eller det andra som får lida lite mera ibland....MEN barnen går alltid före studierna...


Jag sägert än gång till, Guuu d vad tiden går fort... redan inne på 16:de dagen på det nya året 2017..Snart är det Mars och 7 år, 7 ÅR sedan jag träffade min karln och sen innan vi vet ordet så är vi inne i Maj månad och 5 år sedan våran äldsta dotter föddes och vips så är det sommar...sjukt...kul och läskigt på samma gång..


Likes

Comments

Julledigheten är i stort sett över fast att man fortfarande är "ledig", inga föreläsningar eller seminarium denna vecka men en slutuppgift (Examinationsuppgift) på 2000 + ord och med 10 referenser som ska bli klar till den 20:de.

Började med min igår och det går väl sådär va...lyckats än så länge skrapat fram 1000 + ord men texten är en enda röra känns det som, gäller att få en bra röd tråd genom hela texten.. och så har vi referenslistan också som ska bli rätt..suck.. .

Vi har även en gruppuppgift som ska bli klar och redovisas muntligt den 11:de och den har jag inte börjat med ännu (min del) kan inget säga hur långt de andra i gruppen kommit men tillsammans innan julledigheten så kom vi inte så långt med arbetet.. så vi får ses en dag eller två under de sista ledighetsdagarna en stund nästa vecka ..lite suck det med..men vad ska man göra?

På tal om allt suckande så har äntligen snön kommit och som vanligt alldeles för sent , den har de senaste åren missat att komma under jul och nyår..får fira julafton i januari istället eftersom det alltid verka komma snö då, bara för att få julstämning som man bara kan känna när det är snö ute på julafton.. det spelar ingen roll hur mycket julbelysning, granar, jul dekoration , julmat och godis och så vidare man har ..julafton är inte julafton utan snö...


Likes

Comments

Och nu blir det ett par dagar ovetande om man klarat sig eller inte?! Det är inte kul att vänta speciellt inte när den här utbildningen går med en rasande fart , redan på måndag är det en ny kurs nr 3 och den börjar vi köra igång på en gång med högsta växeln igång..110 km/h full speed.

SKULLE DOCK VARIT SKÖNT ATT FÅ SVAR FRÅN TENTAN PÅ EN GÅNG SÅ MAN KAN PLANERA SINA DAGAR FRAMÖVER OCH BÖRJA BOKA IN EN OMTENTA OM DET BEHÖVS.

När jag satt där och kollade igenom frågorna och svarade på dem en och en så kändes det riktigt bra och även efteråt ett tag, men sedan när man började landa igen och andas ut så blev jag tveksam till att jag faktiskt svarat rätt på frågorna eller förstått dem rätt...hmm... jag har ju inga hög krav på mig själv utan jag satsar bara på att klara tentan.


På tal om annat, idag är det 23 dagar kvar till jul, nästan alla julklappar är inhandlade. Första luckan i kalendern är öppnad och ikväll blir det att se första avsnittet på julkalendern med barnen <3


Snart andra advent också, så här går det undan....jättemysigt men börjar bli lite stressigt ...ååå... däremot så har vi varit ute i god tid och ställt upp granen och julpyntat lite sådär lagom.

Likes

Comments

9 Dagar kvar , sen är D dagen där..Tenta DaGEN! sHIT sHIT shit

Hur ska detta gå?

Idag började jag renskriva mina anteckningar men är inte klar, sen ska man komma ihåg allt och det viktigaste FÖRSTÅ allt.


Likes

Comments

Det har snart gått 2 veckor sen vi började med den nya kursen och känner fortfarande att jag inte fattar så mycket, och redan nästa torsdag så ska vi redovisa i våra grupper. Där vi ska med hjälp av teater redovisa minst två olika teorier! ?

Sen har vi salsTENTAN den 1 December, 1 DECEMBER nooo DET ÄR JU INTE LÅNGT KVAR! och här kommer paniken smygande inpå.

Sedan hjälper det inte att jag är trött, rätt ofta och mycket...Det försämrar min koncentrationsförmåga och jag tar inte in så mycket info som jag skulle behöva göra jag väljer ofta när jag är ensam hemma (om jag inte sitter på universitet) att göra annat eller ingenting alls p g a orken och koncentrationen, ibland har det dåliga självförtroendet och depressionen lite med det att göra också. Men jag kämpar vidare, för det är detta jag vill göra. Och med underbart snälla och trevliga student vänner framförallt de i gruppen så underlättas studierna och man finns där för varandra , ger varandra stöd och pushar varandra och framförallt har roligt ihop.


De flesta föreläsningar och seminarium vi vart på dessa snart 2 veckor har känts lite såhär för mig.

Likes

Comments

Snälla! Hoppas detta håller i sig lääänge nu...och då pratar jag inte om frosten vi fått över Östergötland som för övrigt är både mysigt, och väldigt vackert men samtidigt väldigt kallt och framförallt ganska dimmigt för dem som är uppe före 09.00 på morgonen...Men det jag pratar om är sömn, vår yngsta har sovit tre hela nätter på raken, yay

Så det hoppas vi håller i sig.

Det är fridag, och egentligen som vilken dag som helst för mig fast ändå inte sedan man började studera, fridag är lite mera speciellt än te x lördagar och söndagar..fridagar är de dagar jag inte sitter med något på kvällarna som har att göra med studier, medans lördagar och söndagar är dagar som det kan förekomma lite studietid...undantag om vi har något planerat (Fest, middag,bio med mera) men det är ganska sällan nu för tiden...och med tanke på hur mycket tid som går åt till studierna så behövs ibland dessa lördag och söndagskvällar.... Som denna nya kurs som började i Måndags och har nästan hållit på hela veckan med ett seminarium och en föreläsning och jag fattar nada ...dock är det ju en fördel om man har boken som behövs vilket är den viktigaste boken och som är på engelska så även den jobbigaste, men det löser sig nog...men som vanligt ser jag på media att de flesta är väldigt hurtiga och redan börjat läsa och förstå visa begrepp o s v , de som har boken så man känner sig efter IGEN som vanligt typ...men även en lättad att jag vet många som är lite i min sits och inte har skaffat fram boken och har nått kvar från första kursen...Jag har nu 1 1/2 uppgift kanske 2 1/2 kvar beroende på om jag klarat den sista eller inte,.... Har ju missat mycket i uppgifterna på grund av slarv! Så den första har jag ändrat och skickat iväg men inte fått svar på än... den andra håller jag på att ändra de små fel som blitt...sedan har vi den tredje...som jag väntar på svar.

Snart är det Jul Ååå julen som är så mysig och extra mysig när man har barn. Att få tända ljus, köpa julklappar,leka i snön med ungarna ibland bara titta på snön när den faller (förhoppningsvis, fast den kan vara en plåga med för oss som har bil och när man varje dag måste åka på vägarna), pyssel, lucia, sånger, julgran, handla, äta den mysig/goda julmiddagen och efterrätt (fast det är inte riktigt desamma utan dig mormor, du var bäst på att laga en sådan god julmat), öppna paket och en massa mera.

Lussekatter är en favorit , tänkte faktiskt testa att baka det själv i år (tillsammans med ungarna såklart)<3

Likes

Comments

Då kör vi igång med en ny kurs idag. Det är måndag, kallt men ändå en ganska mysig höstdag.

Kurs Introduktionen och föreläsningen som kommer hållas idag, kommer att hålla på till kl:15.00 , ja är redan trött och tror inte att jag kommer orka hänga med hela dagen fast att jag sov bra inatt. Dock fick jag migrän igår och denna gång var den hemsk, annars brukar det gå över på 1 h med en tablett , dusch och vila. Men igår gick det inte ens att slappna av och försöka vila , det krävdes två tabletter, två dusch tillfällen. Jag vet ju varför jag får dessa migrän "attacker" , saker som stress,för lite sömn, dåliga matvanor, ingen träning, dricker för lite vatten m.m triggar igång det men jag har svårt att hitta balansen mellan studierna, barnen och hushållssysslorna. Tiden finns inte där, och antingen är jag för trött eller har för mycket att läsa,/skriva arbeten för att hinna med något. Att sitta på skolarbete eller träna går inte med barnen just nu, och på kvällarna när karln kommer hem så är det för sent... det ska ätas middag och hjälpas till med nattningen.


Jag önskar bara jag kunde hitta balansen i mitt liv så jag kan få må bra <3
Likes

Comments

Nu är man ute på fältet på riktigt ,vfu:n har kickat igång..Redan gått 3 dagar av 5.

Mjukstartar med en vecka,sen ökar det!

Tyvärr missade jag igår (Tisdagen 18/10-16) då min minsta tjej hade lite lätt feber måndag till tisdags natt..men vi tror det kan vara tänderna som spökar, så idag var både hon och jag tillbaks ......sen kör vi de 2 dagar som är kvar..dock måste jag ta igen den dagen jag missat,tror jag?! jag har också en massa böcker att både köpa och sälja... för snart startar den nya kursen igång...guudså tiden bara rinner iväg..

Ha en bra kväll.


Likes

Comments

​Tiden bara rinner iväg likt sanden ur ett sandglas!

Jag har tills på måndag på mig att skriva 3 loggor ,har bara hunnit med 1 1/2 logg. Första loggen fick vi bli klara med direkt för att den skulle skickas till språkverkstan för lite rättstavning ,grammatik, o.s.v,,så nu fick man gå tillbaka ett steg i stegen.Men har iallafall hunnit börja med logg 2...dock kände jag direkt att logg 2 måste jag ändra mycket i och sen har vi ju logg 3 ,där vi ska planera en dag i förskolan och jag är helt idelös!

Börjar eller är redan stressad över att hinna med alla loggor och dess referenser. Har redan missat en hel del "plugg" tid till loggorna då det har kommit lite saker i vägen,men än finns där lite tid kvar hoppas jag..så jag hoppas även på att få lite inspiration till logg 3.

Snart är det även dags för VFU=Verksamhetsförlagd utbildning  a k a praktik, v 42 sen är typ denna kurs klar. What ?! Så känner att jag MÅSTE bli godkänd i dessa loggar då jag blev underkänd i den allra första uppgiften vi gjorde pga referenslistan inte riktigt stämde efter hur man ska skriva den och att jag saknade källa i min text..så den är ändrad,klar och skickats iväg för länge sedan , väntar nu bara på svar.


Imorgon är barnens förskola stängd ,men deras farmor har erbjudit sig att ta dem ett par h så jag kan sitta med loggorna och det är väldigt väldigt snällt av henne.Jag behöver verkligen tiden...idag blev vi alla förutom karln hemma,då lilltjejen tog sprutan igår och blev lite febrig inatt och själv vaknade vi alla alldeles för sent och jag var tung i huvudet med en lätt förkylning. Alla förutom Äldsta dottern då, hon har mått bra, dock lite små förkyld hon med...med det tillhör hösten buhu...så idag har jag inte fått något gjort med loggorna..och inte igår kväll heller då jag somnade när jag nattade äldsta...men det löser sig...
Likes

Comments

Inatt var nog en av dem blåsigaste nätterna på länge, allt som funnits på borden ligger nu på marken.

Hösten har verkligen kommit nu och snart är oktober här....brrr..Och det märks då dagarna blir kortare och mest består av regn och kyla.....DEt är dags att börja packa ner allt som inte ska vara framme ute, 

när vintern kommer..som till exempel:

1. Paviljongen

2. Dukar

3.Gungorna

4. Utekuddarna

5. Skyddet till studsmattan


Sedan har vi dessa j*vla äpplen som ligger utspridda överallt på framsidan ,...det spelar ingen roll att man är där och plockar heeela tiden ..det dyker tamejfan haha upp flera äpplen varje dag!

Igår efter 17.00 tog jag och tjejerna HELG, fast att jag egentligen behövde sitta idag och studera ...Men kände att det verkligen behövdes en extra helgdag för både mig och tjejerna..Den äldsta har gått på förskolan hela veckan och ganska långa dagar och den lille har haft en jobbig mage som gått från hård till lös, men mått bättre för övrigt (skippade dock förskolan för hennes del)

Jag själv har haft fullt upp med grupparbete som vi redovisade igår , som tur är gick det bättre än vi trodde...

VI blev godkända,...Yay..... så idag trotsar vi vädret och åker till strömmen och matar änderna och tar en tur till parken..Men först ska vi vakna till ordentligt och hitta kläder som passar detta väder..brrrr...Likes

Comments