Det är inte så att jag prompt måste dricka kaffe varje dag, men hur skulle vi klara oss utan kaffe..det vettifan...och då talar jag för dem alla kaffeälskarna som finns i världen som MÅSTE dricka kaffe varje dag, helst direkt på morgonen innan man ens vaknat till och landat med fötterna på goolvet...Om man inte kan gå utan kaffe och kaffet tar slut..VAD GÖR VI DÅ? hahah Ungefär samma känsla har nog tedrickarna, tänk om ni inte kunde dricka TE längre?!...Och för de som värken dricker Te eller Kaffe så berörs ni ju inte av detta haha.


Idag var man åter till vfu:n och kommer även åka dit imorgon med och inför imorgon är man taggad då jag ska som jag tidigare nämnt hålla i en samling....Jag har planerat att gömma några saker typ en sten, plastgaffel,boll osv i en tygpåse och så får några av barnen stoppa ner sin hand i påsen, ta tag i en av sakerna och försöka gissa vad det kan vara utan genom att känna ,klämma och utforska och inte tjuvkika..Jag hoppas och tror att barnen kommer tycka att det är kul,..tänkte även låta ett av barnen räkna upp alla saker...och sedan att de alla hjälps åt att lägga tillbaka sakerna i tygpåsen..och om tiden finns så blir det nog lite sånger också..


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är jag inne i min andra vecka på vfu:n (Verksamhetsförlagd utbildning)v.12-13 och både igår och idag har jag blitt tvungen att vabba då lille tjejen har fått feber, men idag verkar det iallafall som att hon är feberfri och det håller jag tummarna för då jag verkligen behöver vara på vfu:ns två sista dagar (Torsdag och Fredag), jag ska bland annat hålla i en samling och efter att ha sett hur de två sista månaderna kommer se ut med sista kursen för i år innan sommaren är här så veTt i faN om jag hinner ta igen de här timmar som jag vabbat?! Det är sådant som märks.

Hitintills så är den här sista terminen den jobbigaste både hört och läst studiehandledningen. Det är mycket inlämningsarbeten både individuellt och grupp, med mååånga ord som ska in i arbetena allt fr 7000-24.000, plus att man ska klämma in lite muntligt framträdanden också.

Första året som student på universitet har varit intensiv, rolig, jobbig och lärorikt...Jag har än så länge klarat mig med några referensfel i inlämningsuppgifterna, men klarat tentorna (2 st) och gruppmomenten plus alla obligatoriska tillfällena trots sjuka barn och vissa stressiga dagar och ibland en viss lathet från min sida (att ha tendensen att göra annat än vad jag ska egentligen göra) *Smiley


Mina barn och karl är dem absolut viktigaste i mitt liv <3 och utan dem skulle jag nog inte kämpa såhär mycket även om man har sina ups and downs.


Likes

Comments

Jo snart är våren här, men inte riktigt ännu så får hålla ut ett tag till och då jäklar ska det blir fart på oss (Karln och mig), då ska vi röja och städa i inglasade och verandan.. och göra det vårmysigt.. åka ett par rundor till tippen.. *suck*

Det ska även firas lite påsk och några födelsedagar här framöver, plus planera för barnkalas då vår äldsta dotter fyller 5 år i Maj..helt sjukt , när blev hon såhär stor våran lilla bebis <3

Igår var hon på sitt första buskalas (busfabriken), blev bjuden av en kompis på förskolan... och då värmde det i mammahjärtat av lycka för hennes skull : )Likes

Comments

Idag är allt som vanligt, båda barnen kunde gå till förskolan .... Lillens bajs explosion var inte så farlig som jag trott.. och jag har äntligen fått påbörja tentapluggandet och hoppas det fortsätter såhär under resterande dagarna ...för vänta till nästa provtillfälle har jag inte lust med om det inte blir så att jag måste om jag nu skulle få underkänt på tentan.... Men får jag denna vecka på mig att hinna plugga ifatt, nu när allt gått tillbaka "som vanligt" igen så vill jag iallafall ge tentan en chans på Fredag.

Likes

Comments

Hur f*n ska detta gå... Jag har en salsTENTA på Fredag!! Har knappt hunnit plugga då vi haft sjukdom och liknande under veckan men jag tänkte i fredags att nu när det börjar vända så får jag plugga som bara den nästa vecka..barn på förskolan och karln på jobbet men NU verkar det inte bli så...f*n F*n f*n ..Är inte deras fel ...jag vet bara inte vad jag ska göra...ingen som kan hjälpa och jag kan inte lämna den lilla när hos karln som är sjuk ...oo

Det började förra veckan med att äldsta dottern fick feber Tors-Lördag, Feberfri söndagen och lämnat till förskolan på Måndag igen men fick stanna hemma på Tisdagen då hon hade ont i huvudet och vääääldigt trött på Måndagen eftermiddag när jag hämtade dem....Så Tisdag fick hon stanna hemma.....efter det var det lugnt i1- 2 dagar sedan började yngsta spy men endast på kvällen efter fått välling (så INGET på dagen) detta gjorde hon i 2 kvällar... under tiden så började både jag och karln började känna oss nere och hängiga..en början till förkylning som vår yngsta redan fått men mest slemmig hosta och mindre rinnig näsa..Jag började känna mig bättre redan på fredag kvällen...och den yngsta mådde jättebra förövrigt dock inte så sugen på att äta så mycket som hon brukar.. OCH nu är vi här SÖNDAG morgon karln ligger utslagen i sängen ...tydligen har han haft date med toan i natt och det lilla barnet bajsade nyss en megalös explosion!!!! Jag och det äldsta barnet mår bra men blir liksom klämd i mitten av allt detta ... Och ja till råga på allt så har inte mensjäkeln kommit heller.!!!!

Likes

Comments

​Vilse i mina egna tankar, ensam och ledsen! Ibland vill jag bara krypa ut ur mitt eget skinn och springa, långt långt bort från allt men inte för att jag behöver komma bort från alla och/eller allt, utan tvärtom så att allt och alla kommer bort från mig.

Likes

Comments

Nu vill jag inget annat än att bli klar med uppgiften och lämna in, har 4 dagar på mig och är nästan klar men vet inte om jag känner mig speciellt nöjd med den.

Den nya kursen börjar redan på måndag, eller rättare sagt man kan på måndag registrera sig och det kommer att vara en väldigt kort och intensiv kurs på ca 4 veckor med en salstenta (igen) i slutet., ingen vila här inte men kul samtidigt. Jag känner att ju längre in på utbildningen man kommer desto mer växer man som människa, förälder och sambo...även om det många gånger kan vara stressigt...det är mycket att läsa och många uppsatser som ska göras både muntligt och skriftligt..och få ihop familjelivet och studierna är svårt i visa tillfällen..det är antingen det ena eller det andra som får lida lite mera ibland....MEN barnen går alltid före studierna...


Jag sägert än gång till, Guuu d vad tiden går fort... redan inne på 16:de dagen på det nya året 2017..Snart är det Mars och 7 år, 7 ÅR sedan jag träffade min karln och sen innan vi vet ordet så är vi inne i Maj månad och 5 år sedan våran äldsta dotter föddes och vips så är det sommar...sjukt...kul och läskigt på samma gång..


Likes

Comments

Julledigheten är i stort sett över fast att man fortfarande är "ledig", inga föreläsningar eller seminarium denna vecka men en slutuppgift (Examinationsuppgift) på 2000 + ord och med 10 referenser som ska bli klar till den 20:de.

Började med min igår och det går väl sådär va...lyckats än så länge skrapat fram 1000 + ord men texten är en enda röra känns det som, gäller att få en bra röd tråd genom hela texten.. och så har vi referenslistan också som ska bli rätt..suck.. .

Vi har även en gruppuppgift som ska bli klar och redovisas muntligt den 11:de och den har jag inte börjat med ännu (min del) kan inget säga hur långt de andra i gruppen kommit men tillsammans innan julledigheten så kom vi inte så långt med arbetet.. så vi får ses en dag eller två under de sista ledighetsdagarna en stund nästa vecka ..lite suck det med..men vad ska man göra?

På tal om allt suckande så har äntligen snön kommit och som vanligt alldeles för sent , den har de senaste åren missat att komma under jul och nyår..får fira julafton i januari istället eftersom det alltid verka komma snö då, bara för att få julstämning som man bara kan känna när det är snö ute på julafton.. det spelar ingen roll hur mycket julbelysning, granar, jul dekoration , julmat och godis och så vidare man har ..julafton är inte julafton utan snö...


Likes

Comments

Och nu blir det ett par dagar ovetande om man klarat sig eller inte?! Det är inte kul att vänta speciellt inte när den här utbildningen går med en rasande fart , redan på måndag är det en ny kurs nr 3 och den börjar vi köra igång på en gång med högsta växeln igång..110 km/h full speed.

SKULLE DOCK VARIT SKÖNT ATT FÅ SVAR FRÅN TENTAN PÅ EN GÅNG SÅ MAN KAN PLANERA SINA DAGAR FRAMÖVER OCH BÖRJA BOKA IN EN OMTENTA OM DET BEHÖVS.

När jag satt där och kollade igenom frågorna och svarade på dem en och en så kändes det riktigt bra och även efteråt ett tag, men sedan när man började landa igen och andas ut så blev jag tveksam till att jag faktiskt svarat rätt på frågorna eller förstått dem rätt...hmm... jag har ju inga hög krav på mig själv utan jag satsar bara på att klara tentan.


På tal om annat, idag är det 23 dagar kvar till jul, nästan alla julklappar är inhandlade. Första luckan i kalendern är öppnad och ikväll blir det att se första avsnittet på julkalendern med barnen <3


Snart andra advent också, så här går det undan....jättemysigt men börjar bli lite stressigt ...ååå... däremot så har vi varit ute i god tid och ställt upp granen och julpyntat lite sådär lagom.

Likes

Comments

9 Dagar kvar , sen är D dagen där..Tenta DaGEN! sHIT sHIT shit

Hur ska detta gå?

Idag började jag renskriva mina anteckningar men är inte klar, sen ska man komma ihåg allt och det viktigaste FÖRSTÅ allt.


Likes

Comments