I väntan på att jag skulle göra mig klar inför kvällen, satt vår lilla och lyssnade på musik genom bästa högtalaren. Tittade mot Ipaden, för hon vet att det är på den vi styr, och försökte att trycka på den låsta skärmen. Men när inget hände. Så hon gav upp. Satt stolt med högtalaren i händerna istället, och flyttade blicken mellan älskling och mig. Vad tittar ni på. Kan det vara så hon tänkte. För där stod vi båda två och såg på bara henne. Förundrades, log och fotograferade. Så att vi kan hålla fast vid varje stund. För varje stund. Det är en gåva vi är så tacksamma för.

När jag äntligen fått sminket på plats, bar det av mot festligheterna till. En kväll med buffé och glada skratt, när nästan hela familjen var samlad. En liten som lekte med hunden och hans leksaker. För äntligen, äntligen är dem kompisar nu. Och när hunden behövde vila, delade vår lilla ut kramar, och socialiserade med övrig familj. Babblarfigurerna kom fram, och även de delades ut. Sedan kaffe och choklad, och vi gjorde lillan iordning för natten. För nog är det skönt för henne, att vi försiktigt, försiktigt kan flytta henne från bilstol till säng utan att behöva väcka. Men hon vaknade såklart ändå, för molnen(!). Nog skulle de släppa våta droppar alldeles. Precis. Då.

Nu sover hon dock igen. Jag och älskling pratar, samtidigt som jag försöker att skriva några ord. Men en åska som lurar på avstånd, börjar komma oss allt närmre nu. Så jag får stänga ner och säga godnatt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det blir klänning från Newbie på vår lilla ikväll, när hon för andra gången ska fira sin morfar. Kofta från Zara för att hålla axlarna varma, strumpor och trosor med sötaste volang, och kanske, kanske, ett hårband på huvudet.

Jag tycker att det är så roligt med barnkläder, och passar på att klä vår lilla i det finaste så länge jag får. Och såklart, så långt som vår budget tillåter. För nog finns det annat också. Som tiden tillsammans. Allt att uppleva i vår värld. Och inte att glömma, det goda att smaka.

Likes

Comments

Jag känner en liten stress, och flera gånger har jag varit nära på att smyga upp nu. Göra mig i ordning, stoppa en sovande liten i vagnen och ta en skön promenad genom ett Malmö som är på väg att vakna. För där ute lyser solen så vackert, men om bara några timmar ska de grå molnen dra in över staden. Skapa regn och oväder. Göra om sommaren till en tidig höst. För sedan ska det regna. Hela helgen, säger de. Men att stöka så med vår lilla. Nog tror jag att hon skulle bli ledsen då. Så jag får stanna kvar i den gnagande oron över att missa. De där sista fina vädrets solstrålar.

Men dagen idag blir till att fixa inför kommande firande. För redan, alldeles redan, är det midsommar. Så lite shopping, och lite pyssel. Lek med liten. Promenad i regnet. Och att äta något somrigt, såklart. Kanske skulle älskling sluta tidigt idag. Och ikväll ska vi fira pappa också. Gör vi annat än att fira i vår familj. Men det är livet. Och livet ska visst firas.


Älskade liten. Det där allra första leendet, efter en stund i tårar.

Likes

Comments

Söt och tuff i jeans och solhatt från Polarn O. Pyret, kofta från Newbie och sandaler från Kavat. På kafé för en träff med bästa lillasystern, en promenad genom stan och med ett litet, litet utbrott som avslut.


Likes

Comments

Det blev en kväll vid Pildammsteatern igår, för vi fortsatte dagens tema kultur, lyssnade på Jazz och åt av en alldeles enkel picnic. Vår lilla njöt allra mest av att få klappa i takt med andra, och vi föräldrar charmades av hennes så försiktiga danssteg när det tog fart i musiken. Tidigare under dagen, lite längre bort i parken, tittade vi på en pjäs där scenen var uppbyggd av gräs, artisterna dansade till musik och en marionettdocka flög med ett moln. Då satt hon trollbunden och flyttade blicken mellan scen och publik. Så kanske att hon roas ändå, när det är sommarscen 2017 och staden bjuds på kultur under bar himmel.

När musiken tog slut sedan, var vi ännu inte färdiga, så vi tog en promenad genom parken och tittade på fågelliv och växter. Quack quack sa vår lilla glatt när hon såg änderna traska runt alldeles vid kanten av dammen, och när en eller annan fiskmås dök upp på vår väg utropade hon ett högt krax, och rynkade på sin så lilla näsa. När en hund i koppel promenerade förbi oss i rask takt tittade hon efter den koncentrerat, och inte förrän den hade försvunnit bakom en buske, viskade hon ett voff så tyst som bara hon kan. För det är så det är. Hon ser djur överallt.

Själv ser jag blommor. I träd, rabatt, gräs och i krukor. Överallt. Överallt. Men vad är det för blommor. Det måste jag nog lära mig nu. För jag pekar gärna, och visar vår lilla. Berättar hur vacker blomman i gräset är. Hur gott det rosa i busken luktar. Men vad har den för namn. Vad har de alla för namn. Är de fridlysta och/eller giftiga. Vågar vi ens lukta på dem.

Det finns mycket att lära, så mycket att upptäcka, och att uppleva i vår älskade vardag tillsammans.


Likes

Comments

Jag skulle leta efter en midsommarutstyrsel till mig själv, men jag hittade annat istället.

Likes

Comments

Inte ett ord, inte en bild. På flera dagar nu. Men det var annat som stod där alldeles i vägen. Som vackra sommardagar. Ljumma kvällar. Artonårskalas, grillkväll och promenader. Jordgubbar och överraskning. Och kanske, kanske, lite lathet också.

Likes

Comments

Lite regn, tänkte jag, och valde promenaden framför bilen. För det är sommar. Visst är det sommar. Så jag satte liten i vagnen, och började med bestämda steg att gå mot våra vänners hus. En svag vind, men 18 grader och behagligt för en snabb promenad ändå. De bara benen fångade upp de få solstrålar som kastades mot oss, och den tunna koftan sorterade bort de svalaste av vindarna. Överallt det glada folket i rörelse, skratt och leende där de stod i klungor. Måsarnas skrik över torget där handeln sedan timmar varit i gång. Dofterna. Träden, blomsterna. Allt. Vår lilla pekade, pratade och kände på sitt hårband. Skrattade och gjorde rörelser till favoritsångerna. Jag skrattade tillbaka, bekräftade alla hennes ord och sjöng tyst de sånger hon bad mig om. Behagligt. Ljuvligt. Sagolikt. Men efter bara en liten stund tornade molnen upp sig. Ljuset omkring oss släcktes ner, och några få droppar blev till ett vattenfall. Snabbt, snabbt fick jag slänga över vagnens regnskydd, till litens förfäran, och en kappa i bomull fick bli mitt eget skydd. Och stegen, jo de blev allt snabbare nu. Vattenfall, plask, plask och oändligt många tårar. Men det är ju sommar. Väl.

Sedan fick vi en mysig eftermiddag ändå. Vi fikade med nybakade scones, och förundrades av det alldeles nya köket. Och ett hål i golvet där ett badkar lite senare skulle sänkas ner. För de kan, de två. Och när regnet tog slut och solen åter tittade fram, gick vi ut i trädgården en stund. Lät lillan känna det blöta gräset mellan tårna, och leka med fontänen som så vackert porlade i grönskan.


Oredigerade bilden från en gårdagens stund mellan skurarna som var.

En promenad hem, och jag var blöt igen. Glädjen över att lyckas fånga två av dagens alla skurar. Men det är juni, redan. Och jag är glad, ändå, att vi utnyttjade de få stunder av sommar som var.

Likes

Comments

Byxor, blus och hårband från HM, skor frön Nike.

Och faktiskt. Det är en första gång med hårband. Och det blev ju en hit. Nu ska vi promenera igenom halva Malmö, och anlända hon en vän i deras fina hus.

Likes

Comments

Vi tog en båttur längs med floden också. För att se Prag från ett annat perspektiv. En kryssning med middag, så att dagen hann bli sen, och vi fick se hur staden så vackert lyste upp i natten där vi stillsamt gled förbi på den lugna floden. Med livemusik och öppet dansgolv, och vår lilla kunde träna sig på sina steg när det blev alltför tråkigt att knapra kex i mammas knä. Och visst höll hon igång, vår lilla. Dansade, klappade händerna och skrattade mot alla som såg åt hennes håll. Spanade förvånat och aningen bekymrat efter broarna som rörde sig mot oss. Provade solglasögon tills hon kiknade av skratt. Och vid första trötthetstecken fick hon pyjamas på sig och låg sedan lugnt i famnen en stund, så att vi kunde njuta av en sista kopp kaffe. En perfekt tur med ett litet barn. En perfekt avslutning på en så fin helg.

Likes

Comments