Efter vi skaffade hundarna har jag inte jobbat alls, jag har ju ändå pluggat så det har inte spelat någon roll egentligen. Nu har jag iallafall börjat igen för att få lite extra inkomst före jul och flytt så har skrivit upp mig bokningsbar rätt mycket. Denna vecka fick jag två pass inbokade, torsdag och fredag. Igår ringde dom klockan 13 och undrade vart jag var. Ja hemma såklart? Uppenbarligen hade någon skrivit in i pärmen att jag skulle jobba men inte sagt det till varken mig eller bemanningen. Jag slapp iallafall att åka dit direkt utan jag fick börja klockan 16.00 och jobba till 21, men sjukt stressigt ändå. Så jag fick plugga fram till jag började jobba sen var det hem igen och fortsätta med plugget. Idag skulle jag börja klockan 11.30, jag gick upp i tid och allt var bra, sätter mig på bussen och när jag närmar mig skolan känner jag att något är fel. Jag började må så illa. Jag kliver iallafall av bussen och går mot jobbet, på parkeringen så gick det inte längre. Jag spyr. Så jag hann inte ens in innan jag var tvungen att åka hem igen. Fick gå in och förklara för chefen men hon var väldigt förstående. Så det var bara att hålla ut hela bussturen hem det. Jag kände mig så dum och det kändes verkligen som om jag lämnade mina kollegor i sticket, men vad skulle jag göra? Så jäkla störigt bara. Kommer mest troligt vara hemma imorgon också sen på söndag är det jobb på arenan. Nästa vecka har jag dock ett möte med chefen på ett äldreboende uppe på soliden, det kommer bli mycket närmare efter flytten att jobba där uppe. Slippa buss och kunna gå hem på rasten om det behövs för hundarnas skull!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I söndags fick min pojkväns familj älgkött, mer eller mindre en hel älg som dom styckar själv så vi tog till vara på allt det som inte riktigt duger till människor att äta och gjorde egen mat till hundarna. Jag älskar verkligen att kunna ge våra hundar så naturlig mat som möjligt. Just nu köper vi mush BARF som dom får blandat med lite torrfoder och dom älskar det verkligen men det blir ju billigare att ta kött som ändå skulle slängas. BARF (Biologically Appropriate Raw Food) är naturlig föda för hunden, typ rått kött, ben och grönsaker. Föda dom själva skulle hitta i naturen helt enkelt. Jag upplever själv att våra hundar att blivit bättre i magen och Nova har knappt någon mjäll längre efter vi började varva torrfodret med mush BARF. Det har också ökat Novas aptit, Luna har alltid slängt i sig all mat medans Nova är försiktigare och ofta lämnar kvar mat i skålen. Jag vill inte påstå att jag alltid varit insatt i just BARF men för mig är det det ultimata du kan ge dina djur, det finns självklart BARF för katter också! Vi ger också tjejerna grönsaker,ägg,nötblod, laxolja, proteinpulver och råaben såklart! Nötblodet köper man fryst på en vanlig affär och laxoljan samt proteinpulvret beställde vi från SvenskaDjurApoteket. Just i dagsläget så har inte det varit en prioritering att bygga muskler på tjejerna eftersom dom är väldigt unga och vi vill kolla höfter och armbågar innan vi låter dom börja dra och bära kljövjeväska. Vi kör helt enkelt på vanlig motion med promenader men kör lite dogparkour efter vägen med hopp och balans. Det är så svårt att säga under valptiden hur dom ser ut i hullet eftersom dom växer så snabbt och ojämt. Det var ett tag jag tyckte Nova såg ut som en liten köttbulle för hennes bröstkorg växte innan resten av kroppen, hon blev som lite ihoptryckt medans Lunas ben och kropp växt så snabbt hittills att hon sett för smal ut. Men jag vet ju att så länge jag ger dom bra foder och följer anvisningarna för hur mycket dom ska ha så kommer det bli bra när deras kroppar är färdigväxta.

Novas BARF-erfarenhet hittar du här.

Likes

Comments

Förra veckan var det saker som hände hela tiden kändes det som och framförallt i helgen. På fredagen var vi på kalas för min pojkväns lillebror och på lördagen blev det surströmming i Ås. Det kommer alltid som en chock när jag säger det men jag gillar faktiskt surströmming, det smakar inte alls som det luktar vilket många verkar tro utan det smakar typ salt. Man kan ju inte äta det som det är utan det ska vara på tunnbröd med mosad potatis, rödlök och créme fraiche. Alltså det är så gott. Det är alltid så trevligt att vara på middag i Ås också, det spelar ingen roll om det är familjemiddagar eller för alla vänner, man känner sig alltid så välkommen. Vi var en stund hos min pappa en stund på lördagskvällen också när vi hämtade hundarna. Dom har vi knappt varit med i helgen då dom har varit hos min pappa med familj när vi varit borta på kvällarna och på söndagen sov dom hela dagen. Helt slutkörda. Jag har väldigt tur att dom ställer upp och tar hundarna när det behövs och hundarna älskar att vara där. Mina systrar blev så glada när vi skaffade en till hund för då kunde dom ju ha en varsin! Det kan ju vara svårt att hitta hundvakt till en hund och det är definitivt inte lätt att hitta någon som kan ta båda samtidigt. Lillan har börjat löpa också, blev sjukt chockad eftersom hon bara är 6månader gammal medans vi inte ens vet om Nova har löpt än. Dom börjar bli så stora och jag vill bara att dom ska vara små valpar som orkade leka i 2minuter innan dom attack somnade. Valptiden var både den jobbigaste och den bästa! Visst fick man gå ut varannan timme med dom men dom var så mysiga och beroende av en som små, nu skiter Nova fullständigt i vad vi gör eller om vi går. Trotsåldern delux. Det var ett tag vi funderade på om hon var deprimerad men det har äntligen släppt, nu vill hon leka igen och kommer när man ropar. Oftast iallafall

Likes

Comments

Runt jul förra året så bestämde jag mig för att jag ville skaffa hund. Det var perfekt tid för det eftersom jag hade börjat plugga så jag kunde vara hemma hela första tiden med valpen. Så jag och min pojkvän började kolla runt. Jag visste att jag ville ha en tik, renrasig eller blandras spelade inte så stor roll då jag inte direkt har något intresse för att ställa ut eller avla och jag visste på ett ungefär vilka raser jag var intresserad av och vilka jag absolut inte ville ha. Sen jag var liten har jag haft en grej för amstaffs och andra bully-raser, så vilken slags hund jag letade efter var redan klar. I januari kom det upp en annons på blocket om blandrasvalpar och jag ringde till "uppfödaren". Jag och min kompis åka dit några dagar efter för att hämta hem en valp. Ingen av dom var tingade när jag kom dit så jag fick välja exakt vilken jag ville, det var ett så sjukt svårt val när man har 5 valpar farmför sig och bara kan ta hem en. Alla valpar hoppade emot kanten på valphagen för att ta sig fram till oss när vi kom dit och längst bak var min lilla Nova. Hon var minst av sina syskon och hade blivit flaskmatad hennes första tid i livet, annars hade hon inte överlevt. Jag tyckte så synd om henne, hon var så mycket mindre och dom andra trampade på henne och bet henne i öronen. Det fanns liksom inget annat alternativ än att ta henne därifrån och det gjorde jag. Första dagen kunde hon knappt gå, vi kom fram till att hon mest troligt inte fått i sig all näring som hon behövde och att hon var tvungen att tävla om maten med sina syskon. I början tog hon några bitar i taget av sitt foder och gick iväg för att gömma sig med det och det tog ett bra tag innan hon slutade med det. Dagen efter vi hade hämtat henne och hon hade fått i sig mat så var hon en helt annan hund, mycket mer framåt och ville faktiskt leka med oss. Varje litet framsteg som hände gjorde mig så lycklig för det var verkligen hjärtskärande att se henne i början. Nu mår hon bra, äter som hon ska och är världens mysigaste tjej som ska sova under täcket varje natt.


Det tog inte länge innan vi ville ha en till och mycket för att vi ville att Nova skulle ha ett syskon att leka och mysa med. Så vi började leta igen och fastnade för en kull med tigrerade valpar. Denna gång valde vi att ta den äldsta och största valpen i kullen, vilket var Luna. Jag var på väg till Stockholm när min pojkvän hämtade henne men han och min syster skickade så mycket bilder och videos på Luna och Nova. Hon var så framåt och bestämd, motsatsen till hur Nova är. Det märks att dom är två olika individer men dom älskar varandra så mycket och sover alltid på varandra.


Jag har aldrig ångrat att skaffa två valpar så tätt inpå varandra, det är absolut mycket jobb men samtidigt inte. I början måste man ju ändå gå ut med valpen varannan timme, efter maten och efter lek så det var ju inte svårare att ta med två ut. Det var mycket lättare att lära Luna basic saker som sitt och ligg också, för hon såg vad Nova gjorde och härmade henne. Det enda jag kan komma på varit svårt är ensamträningen med Luna då hon är van att Nova är med henne hela tiden, annars så var det ingen större skillnad förutom att det såklart blir dubbla utgifter. Men jag har som sagt aldrig ångrat någon av dom och jag kan inte tänka mig livet utan dom.

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen flytten bekräftad av dom på Östersundshem. Vi har varit rätt säkra hela tiden att vi skulle få lägenheten men det var en enorm lättnad att höra denna kvinna säga det. Vi fick till och med bestämma själva vilken lägenhet i hyreshusen vi ville ha. Vi pratade lite om när kontraktet ska skrivas på, när vi kan kolla på lägenheten, när vi kan börja flytta in osv. Jag längtar så mycket till flytten, mest av allt så längtar jag efter ett riktigt kök. Både jag och min pojkvän har kokvrå i våra lägenheter för tillfället och det ska bli så fantastiskt skönt med en ugn! Sådanna där dagar man inte riktigt orkar laga mat så kan man bara slänga in en kycklingfile och lite strips i ugnen, så jäkla skönt. Då vi inte heller har så mycket plats i våra kokvråer så är det ju ett helt projekt att laga en sallad, och när man sen är klar så ser det ut som det är grejjer överallt. Problemet med små lägenheter är att om en sak ligger fel så ser det ut som kaos, dock så går dom snabbt att städa.

Min nuvarande lägenhet är på cirka 25kvm, den är liten och jag älskar den. Det är nog också den första lägenheten jag bott i som jag verkligen trivdes i. Jag nöjde mig inte med några möbler alls utan såg till att det blev perfekt redan från början. För det blir ju lätta att man nöjer sig, man får saker av folk och man kan inte lägga 10.000 på en ny soffa. Så var det iallfall för mig i min första lägenhet och väggarna och golvet såg också ut som skit så det blev aldrig som jag ville. Men den senaste iallafall, jag valde att inreda den med bara vita möbler och det var ett bra beslut. Vita möbler ser så rent ut. Mer eller mindre alla möbler jag har i min lilla lägenhet just nu kommer stå i mitt och min pojkväns sovrum i nästa lägenhet.


Det här collaget gjorde jag innan flytten till min lilla etta och det är typ alla möbler som får plats där också

Likes

Comments

Då jag inte alls är van att blogga så tänkte jag börja med att berätta 10 fakta om mig själv, kommer nog köra på sånna här listor lite då och då i början så jag kommer igång lite. Tänkte berätta mer om mig själv och min lilla familj inom dom närmsta dagarna


-Jag har två hundar, Nova och Luna.

-Jag pluggar just nu till undersköterska.

-Varje tisdag klockan 21.00 träffar jag min närmaste vän för att se svenska hollywoodfruar.

-Jag skjuter alltid upp allt till sista sekunden.

-Falukorv är absolut den värsta maten som finns enligt mig.

-Jag är helt klart en kvällsmänniska men föredrar att jobba på morgonen.

-Jag älskar hundar men är rädd för Chowchows.

-Jag låser mig vid saker och kan titta på/leta efter saker i timmar, så som inredning, tatueringar osv.

-Alan Rickman var mitt livskärlek och jag äger en lifesize cardboard cutout av Snape.

-Min pojkvän skulle beskriva mig som kort och glad.Nova och Luna

Likes

Comments