Europa

När vi vaknade i tältet i onsdags morse hade vi klarat oss från att bli ivägskickade, de är ju trotsat olagligt att campa förutom på camping i Polen, så de kändes bra.
Vi kokade ihop lite gröt till frukost, packade ihop tält och allting och for vidare mot Auschwits.
När vi kommit till Lodz så bestämde vi oss för att sova på hostel igen.

Vi bokade ett 8-bäddars rum och trots att det var fyra trappor upp så va de väldigt bra iallafall. Vi gick ut och käkade på kvällen och hittade ett jättemysigt ställe på den stora gatan bakom hostlet.
När regnet började vräka ner så sprang vi hem helt dyngsura och kollade på ett avsnitt av serien "Auschwitz" som finns på Netflix. Där började de prata om ghettona som de byggde upp i Polen, och ett var just Lodz ghetto. Dagen därpå så gick vi runt där och kikade lite, spenderade kanske lite mycket tid men vi visste liksom inte vad vi skulle kolla efter och åt vilket håll vi skulle gå, men det var ändå intressant att vara där!
Vi gick till Manufaktura som under ghettots tid var arbetsplatsen gör de flesta men som nu var ett stort shoppingcenter.
Vi kollade efter lite saker vi skulle ha men de slutade med att vi inte köpte nånting, det började ösregna igen och vi fick åter igen springa sista biten till hostlet. Eftersom att vi redan checkat ut så la vi oss i en soffa och kollade klart på ett avsnitt om Lodz. I mitten av nästa avsnitt så valde vi att ta en nap och vänta ut regnet. 25 minuter senare vaknade vi och regnet hade lagt sig. Vi passade på att åka medans det var uppehåll.

Målet var nu en camping i Częstochowa, och väl framme så riggade jag tält medan Robin åkte och köpte öl och sedan började med maten.
Efter maten satt vi och pratade om resan än så länge och hur allt känns osv.
Vi satt uppe länge innan vi kröp ner i våra sovsäckar och slumrade sött.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • Europa
  • 54 Readers

Likes

Comments

Europa


Andra dagen på vår semester började på ett hostelrum i en mjuk säng med stora kuddar och tjocka täcken. Vi gick uppochner käkade frukost som ingick och sen knallade vi bort till hojen och satte i de nya batteriet. Eftersom vi va så säkra på att den skulle starta så blev vi alla väldigt överraskade när den inte gjorde de. Vi stod och kollade på den ett tag, testade med de nya, fulladdade batteriet, men ingenting hände. Efter mycket om och men så vinkar Robin fram mig och säger att han kan tänkas ha hittat problemet.

Igår när vi stannade på Lidl för att handla så skulle vi ställa in backspeglarna eftersom Robin höjde styret innan vi åkte från Sverige. Precis bredvid backspegeln och gashandtagen så sitter en liten knapp som gör att motorn inte startar och den hade kommits åt under backspegelsjusteringen. Han petade tillbaka knappen oh hojen startade direkt! Lite pinsamt men Gud så skönt att det löste sig. Mekanikern vid namn Kamel sa att vi va välkomna tillbaka på vägen hem, så han måste ändå tyckt att vi va ganska trevliga 😉
Vi åkte tillbaka med de gamla batteriet till Larssons där vi hade köpt de nya, Robin skulle ändå ha ett nytt så de gjorde inte så mycket att det gamla antagligen fortfarande fungerar ypperligt bra.

Efter de så tog vi motorvägen till Torun för att komma en bit, vi stannade på donken och käkade och vem träffar vi där? Jo, den stackars mekanikern som hjälp oss med batteriet! Haha
Han va iallafall glad att se oss och vi vinkade hej då ännu en gång när vi fortsatte mot en mataffär.
På affären hittade vi lite braha-saker och så hittade jag en enliters öl! Haha

Efter lite letande och lite vandrande så har vi nu hittat ett jättefint ställe vid en sjö, men i brist på allemansrätten så hoppas vi att vi får stanna hela natten!
Robin åkte för ett tag sen för att hämta mer vatten vilket innebär att jag just nu är själv med alla saker 😳
Nu låter det dock som att han kommer tillbaka, så nu blir det lite middag och rigga tält mm.

Hälsningar från, ja härifrån!

Likes

Comments

Första semesterdagen och jag vaknar på ett golv, i en korridor, på en färja påväg till Polen och Gdansk, av en man som väcker oss med hög röst på polska. Nu var det tydligen dags att kliva upp.

När vi bokade vår resa över Östersjön så var alternativen att antingen åka igår, söndag, utan hytt eller att åka imorgon, tisdag. Vi tänkte att vi får se hur det går och bokade söndagen.

Med lite (mycke) stress i bagaget så var vi påväg mot Nynäshamn och vår färja som skulle ta oss och motorcykeln till Gdansk i Polen. Väl på färjan kånkade vi runt på väska och sovsäckar och kände oss vilsna. Vi träffade en tysk man vid namn Horst som bjöd oss på öl och på kracklig engelska/ svenska/ tyska så förstod vi varandra hyfsat bra. När de senare började dra ihop sig för att sova så visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen, men vi var inte ensamma om den saken. Tillsammans med en hög andra människor så pekade vakten ut olika sovplatser till oss, Robin hade hittat en bra plats som vi fick utnyttja. Vi pumpade upp liggunderlag och rullade ut sovsäckarna och vi sov hyfsat bra faktiskt. Tills en annan polsk vakt kom och sa nån harang på polska varpå jag sa "I don't understand" och han svarade "it's seven o'clock". Vilket innebar att vi skulle flytta på oss. Jag började må illa och vid frukosten kunde jag bara få i mig en macka.
När vi började närma oss så gick vi ner och packade på motorcykeln igen, och sen bar det av på polsk mark!

Tills vi stannade till på Lidl för att handla mat. Vi kom fram till att det vore nice att ta in på hostel och fixa klart de vi inte hann göra hemma så då sa jag att vi kunde vänta med att handla också.
Ute på parkeringen så skulle Robin få in rätt adress på gps:en, vilket ledde till att batteriet som redan var lite halvdåligt, dog.
Vi tar av väskorna och Robin försöker springa igång hojen, precis när han ska be mig hjälpa honom så kommer en vakt från stället bredvid och frågar om han har problem.
Stället bredvid är i själva verket Gdansk's speedway bana och vakten visar Robin till en mekaniker där.
När han hämtat mig och vi kommer dit har han redan skruvat bort och satt batteriet på laddning. Efter mycket laddade och försök att springa/ putta igång den så får vi ha kvar den över natten.
Robin och meken anser att det ändå vore bäst att köpa nytt, vi går bort till ett ställe snubben rekommenderar men de har inte rätt batteri, så de skickar oss vidare till ett annat ställe lite längre bort.
Vi tar en taxi dit och sen spårvagnen tillbaka till Old town. På spårvagnen bokar vi ett hostel som vi hittar till väldigt smidigt.

Efter en dusch, middag och promenad så ligger vi nu i en mjuk säng med stora kuddar och tjocka täcken.

Första dagen på semestern va en väldigt otippad men spännande dag, vi får se vad som händer imorgon 😅

Gonatt ifrån Gdansk 👋🏼

  • 61 Readers

Likes

Comments

Europa

Nu blir det ett uppehåll mitt i Asien-resan men så får det bli, nu kommer det upp en Europa-resa också!
Asien kommer jag skriva klart senare när jag har tid och lust 😅

Likes

Comments

Asien

Vi landade i Bangkok och blev väl omhändertagna direkt från flygplatsen. De hade en lapp med våra namn och efter de fick vi taxi till hotellet. Vi gick upp till rummet och äntligen hade vi ett rum för oss själva! De senaste tre månaderna har jag delat rum med mellan 3-19 andra personer, så detta va guld.

Vi försökte utforska Bangkok men hade ingen aning om åt vilket håll vi skulle gå, blev haffade av en thai som sa att vi borde åka en båttur på kanalen, och ja de lät ju trevligt tänkte vi. Men ja, inte så mysigt. Stänkte upp smutsigt vatten i ansiktet hela tiden, vågorna va så stora så de blev inte direkt mysigt. Men de va intressant att de hur människor bodde längs med kanalen och så, but still.

Dagen efter var det dags att möta upp vår grupp och vår gruppledare inför "Indochina Discovery"-resan. Vi träffades kl 18 och presenterade oss och fick ett ansikte på varandra, fyllde i ansökan om visum till Kambodja och sen gick vi ut och åt middag tillsammans. Kl 6.15 dagen därpå gick vår buss mot Kambodja och Siem Reap.

  • Asien
  • 275 Readers

Likes

Comments

Australien

Vid vissa inlägg står ett datum, det är datumet jag skivit inlägget. Har även tömt mobilen på bilder så dörav inga bilder, de kommer senare.


Skrivet 12/12-16.
Onsdag den 7 December kom jag fram till Spot-X. Jag och två till hamnade i samma rum som en fjärde som redan va där.
Vi tog en promenad längs stranden och såg fyra delfiner, så himla fint! Tog dock inga bilder för ni vet ju hur de brukar bli, en liten prick bara.
Dagen efter så började själva lägret.
Dagarna har sett ut såhär.
Vi går upp och äter frukost, har en lektion runt 9-tiden som håller på i två timmar. Efter det sitter man och väntar in lunchen i solen. Efter lunch är de dags för en "expression session" vilket innebär att vi tränar på vad vi lärde oss på morgonen och har en coach på stranden.
Den håller också på i två timmar. Efter den är de perfekt läge för en glass i solen och en liten nap innan middag. Efter middagen finns det olika aktiviteter att göra om man vill, annars kan man bara sitta och chilla och spela kort osv, eller kolla på en film.

Ena dagen på lektionen så tog det en evig tid innan vår coach kom ner i vattnet med oss, han stod istället och pratade med fotografen på stranden i ca20-30 min. Så jag gick och klagade till chefen. Har jag betalat för att få hjälp så ska jag få de också. Och det fick jag! Som plåster på såren fick jag en 2 timmars privatlektion! Så himla bra service.

Nu är det dags för mig att lämna Spot-X och surfandet. Ikväll möter jag upp Therese igen och börjar en ny resa ihop med henne! Ska bli så kul!

12/12
Tillbaka i Brissy en tredje gång, denna gång med Therese igen!
Therese mötte upp mig vid bussen och så gick vi till vårt hostel. Efter lite problematik med check in så löste sig allt och det blev bra. Vi bestämmer oss för att boka en natt till dagen efter.
När jag vaknade upp på tisdagen så märker jag hur mitt högra öga är irriterat och rött, som det kan bli ibland med linserna. Jag tar ur linserna och antar störde ska bli bättre efter ett tag. Inte konstigt om de är irriterat med tanke på saltvatten och sand.
Men det blir inte bättre, så vi går in på ett apotek och jag frågar om råd. Hon tycker att jag ska gå till optikern och få det kollat. Sagt och gjort så går vi till optikern och hon säger att jag bör kolla de och att de kommer kosta $71. Jag svarar med att jag nog va tar lite eftersom $71 är ganska så saftigt, speciellt eftersom jag backpackar. Hon går och pratar med nån annan och kommer tillbaka och säger att optikern verkar orolig för mitt öga, hon har inte ens sett de, och att jag får halva priset. Kommer tillbaka kvart i fem och hon ser att de är en inflammation. Jag får antibiotika utskrivet och en ny tid på torsdagen. Hämtar ut antibiotikan och redan dagen efter är det jättefint. På torsdagen vinkar en snubbe in mig och kollar vad de är som ska göras osv, och säger att jag ska betala $71 till för denna undersökning. Jag svarar att jag fick betala halva sist men att jag antagligen får betala de som ska betalas. Han springer iväg och kollar med optikern och när han kommer tillbaka så säger han bara "okay all good". Så jag antar att de blir halva igen.
När optikern hämtar mig och kollar ögat, vilket tog ca 2 min, konstaterar hon att de är fint. Men antibiotika i 5 dagar till och linsförbud. Jag ställer mig i kassan och är redo att betala, men då tittar han på mig, gör en tumme upp och visar med händerna att jag kan gå, de där va gratis.
Fick verkligen så himla bra service där. Och ögat är på bra! 😅

Vi åkte för andra gången till surfers, jag och Therese, men denna gång för att åka till Wet 'n' Wild som är ett äventyrsbad typ. Dock hade vi inte vädret på vår sida men de va ändå riktigt roligt. Dock behövde man gå upp hur många trappor som helst med en flytgrej som man sen åkte ner på, så kul att åka ner men inte så kul att de va värt att gå upp igen för att åka en gång till.
Efter ett tag började det att regna också så vi fikade istället.

Väl tillbaka på vårt hostel så bodde vi i ett rum med 3 andra svenskar, ena kullen skulle också till Byron Bay och fira jul, som vi, så vi bjöd in oss till han och hans kompisars julmiddag.

När vi anländer till Byron Bay så sover vi på Holliday Village. Där har de som små lägenheter som man bor i, så det var jag och Therese i samma rum som två killar från Frankrike. Lägenheten har två sovrum och andra dagen kom det två tyskar men de stannade bara en eller två nätter.
Fransmännen va väldigt tysta av sig och de va ganska skönt, kändes som att de vara va jag och Therese som bodde där.

Vi träffade iallafall Ludde, killen från surfers, och hans två vänner. Vi kom överens om att vi skulle ha julbordet hos oss eftersom vi har eget kök och vardagsrum.
På julafton gick vi och handlade och sen började julstöket. Jag var dessvärre ganska bakis så Therese och Ludde gjorde allt jobb, de två andra grabbarna va inte speciellt hjälpsamma de heller.
Maten blev jättegod! Ludde rullade kängurubullar, de blev korv, ägghalvor med majonnäs, räkor, potatis och mycket mer!
Julklapp hade vi köpt också, man köpte en var för $5 och sen delade vi ut dom så alla fick en ny. Hela känslan va riktigt bra, kommer minnas den länge! Dock ingen Kalle.

Efter julfirande och en till ledig dag i Byron va det dags för mig och Therese att åka tillbaka till Brisbane för att lämna Australien. De kändes tråkigt att lämna de land jag bott i de senaste tre månaderna, alla minnen och alla människor jag träffat. Men nya äventyr väntar och bara att försöka få ner allt i min väska va spännande i sig. Har alltid haft lite saker utanpå väskan eller i handbagaget, men tillslut fick det bra ändå.

  • Australien
  • 275 Readers

Likes

Comments

Australien

Skriver vid olika tillfällen så vid vissa inlägg finns ett datum, de datum jag skrev inlägget. Har även tömt mobilen på bilder så därav inga bilder nu, de kommer senare.

Från Surfers till Byron är det inte jättelångt, still inte kul tho.
När vi kom fram till Byron Bay så checkade vi in på Nomads, längst bort i ett runt torn bodde vi. Ja de låter ju trevligt tänker ni, men tänk om. Ingen balkong och fönstren går bara att veva upp en liten bit. Som tur va så fanns ac som vi kunde bestämma över själv. När vi checkar in så är vi själva i rummet, vi går ut på upptäcksfärd i lilla Byron och när vi kommer tillbaka till rummet så ligger Emily i ena sängen!
Emily är en av tjejerna jag träffade på segelbåten i Withsundays, sen dess har vi setts på alla olika stopp!
De va kul att vi hade hamnat i samma rum för en gångs skull :)
Senare kom tre tjejer från Brisbane, mellan 20-22 år gamla, hur söta som helst!
Så vårt rum va toppen 👌🏼

Vi sov där två nätter, sen va vi hemlösa en natt men de löste sig via två vänner som hade en campervan som vi fick sova i. Sen en natt på Holliday Village och en natt på Arts factory.
Allt detta hoppande beror dels på att vi va lite sent ute och dels på att hela jävla Byron va fullbokat mellan lördag och söndag natt, haha

Byron bjöd på många utgångar, himmelsk fyllepizza och en trip till Nimbin.
Nimbin är en liten stad utanför Byron Bay som egentligen är typ en gata. Nimbin är känt för att alla åker dit och köper gräs och kakor. Så dit skulle vi! Haha
Vi kände att vi självfallet va tvungen att åka dit och kolla in stället, köpte inget men hela energin där va ganska skön. Jag köpte ett par underbara byxor och en macka, sen va jag nöjd.
Vi åkte sedan genom regnskogen upp till ett jättefint ställe och fick lunch, korv och hamburgare men ändå, gott med mat! Haha
Åkte vidare genom skogen och sen va vi tillbaka i Byron.
Vi fick gratis mat efteråt på en restaurang i Byron och sen drog vi hem, de hade varit en lång dag.


4/12
Efter Byron Bay va de dags för nattbuss igen, 15 h. Bussen va i stort sätt full så jag sätter mig bredvid första bästa tant. Och ja, den bästa va hon för hon klev av på nästa stopp! Haha
Så jag hade två säten hela vägen, men kunde ändå inte sova bra. Kände mig som en hund som bäddar.

Väl i Sydney står Vendela och väntar för hon hade också precis kommit fram. Ja, alltså vi reser med olika bussar så så är det. Vi tog oss till vårt hostel som vi ska stanna på i hela 7 nätter!! Whoooop.
Väl incheckade och klara så ska vi då upp 64 trappsteg, ingen hiss och ca 20kg i extravikt. Trött va bara förnamnet när jag kom upp.

Vi träffade vår rumskompis och drog med henne ut. Hon har haft de lite oturligt med hennes resa så vi tar hand om henne lite, en skön tjej från Canada så de är inga problem. Vi gick till Operahuset och sen kikade på Sydney Harbor Bridge. Käkade lite och sen gick vi tillbaka till hostlet.

Här om dagen va vi till Bondi Beach, de va ju nice. Men jag har ju sett så många stränder nu, sett horisonten så många gånger så jag får ingen wow-känsla.

Igår tog vi en city-tour runt Sydney, den va gratis och jättebra faktiskt. Tog ca 3 h. Efter de gick vi på en liten marknad och målade henna på fingret, sen gick vi upp i ett av tornen på Sydney Harbor Bridge och kollade på utsikten, så himla fint!
Men, jag brände mina läppar för några dagar sen och sen dess har jag haft fullt med solblåsor, så jag har inte vela vara med på bild, vilket resulterar i att jag antingen står med ryggen mot kameran eller inte ens är med på bilden, well well the view was nice anyways.
På vägen tillbaka på gick vi in på ett museum och jaa.. Modern konst är inget för mig, låt oss lämna de där.

Blue mountains
4/12
Idag va vi till Blue mountains, de va verkligen jättefint men ofta nu för tiden så har jag svårt att uppskatta allt fint eftersom jag ser allt fint varje dag, det blir tillslut vardag och det är ganska jobbigt. Har varit lite smått irriterad och har blivit ännu mer irriterad på alla jävla flugit som är i ansiktet och vägrar ge sig, sen värmen på de! Blöh.
Annars va de faktiskt jättefint!

  • Australien
  • 276 Readers

Likes

Comments

Efter noosa så åkte vi vidare till Brisbane aka Brissy. Sov på en ganska nice hostel vid namn Bunk och hade två nätter där, ena kvällen blev en utgång och nästa blev väldigt chill. Hände inte på mycke mer än så där, så vi åkte vidare till Surfers Paradise.

På bussen till surfers så träffade jag två svenska tjejer, vi kom fram till att vi skulle ses senare och gå ut tillsammans.
När jag och Vendela gick en vända på stan så blev vi såklart haffade av en snubbe som ville sälja på oss en barrunda. Efter att ha snackat lite och fått ner priset till rimlig nivå så bestämde vi oss för att haka på. Vi drog med de två andra tjejerna också.
De började med bowling och pizza, vilket jag tyckte va himla roligt. Sen gick vi till en annan bar, fritt inträde och gratis drink. Detta upprepades 4 ggr och vi spenderade ca 60 min på varje ställe.
Efteråt fick vi gå till de stället vi trivdes bäst på.
Vi kände att vi ville ha lite mer alkohol innan vi gick ut på riktigt så vi köpte en varsin flaska vin som vi drack på stranden.
Kvällen slutade med att jag gick hem tidigare än de andra och dagen efter åkte vi till Byron bay!

Skrivet 17/12

  • 374 Readers

Likes

Comments

Australien

När vi skulle åka från Fraser Island till Noosa så kände vi att vi ville stanna lite längre. Nu va de liksom "äntligen" slut på alla små resor! Haha
Vi valde att stanna i Noosa i fyra nätter, bara för att få landa lite.
Första dagen gick och handlade, gjorde egen mat och kollade på bio. Helt perfekt om ni frågar mig! Dagen efter var det fredag, vilket innebär fest. Så vi drack lite goon i rummet, vilket man inte får egentligen.
Så, goon. Goon är lådvin som inte är lika fint som vanligt vin. Kostar ca 11 dollar för 4 liter. Så de flesta dricker goon, ganska äckligt men de funkar.
Vi hade några fler svenskar på rummet och vi satt och snackade med en kille medan vi fixade oss. Kom fram till att vi behövde gå och köpa mer vin.
Bottle shoppen down the street har öppet till midnatt så vi gick dit. På vägen tillbaka inser vi ju att vi inte kan gå in med boxen, vi måste gömma den. Vendela går in och ska hämta ek väska medan jag och Sebastian väntar lite längre bort. När Vendela kommer tillbaka så har hon ingen väska med sig. De har tydligen alkohol-kontroller på rummen! Jaha, här står vi med en låda goon utan nånstans att vara..
Så vi letar oss ner på en sorts strand och efter mycka skogs-hike så är vi framme, sitter där och har jättekul! Haha
Klockan tickar och det är dags för oss att ta oss ner till Noosa heads för att gå ut.
Några drinkar och danssteg senare ligger vi och sover sött i våra våningssängar på Nomads.

Dagen efter så går vi upp och gör bananpannkakor, lite grekisk yoghurt med tinade hallon och macka med stekt ägg till de! Så himla gott med en riktigt frulle för en gångs skull 😂

Nästa dag samma procedur men när grabbarna kom för att göra alkoholkontroll hade vi knappt börjat dricka och allt fint undangömt.
Dagen efter va jag lite smått bakis och vaknar av att världens bästa Vendela kommer in med en tallrik bananpannkakor och en skål med yoghurt! Så himla fint av henne att inte väcka mig innan! ❤️

Dagarna rullade på och vi lämnade Noosa efter några sköna dagar med bra sällskap och roliga minnen.

Likes

Comments

Australien

Efter att ha landat i Carins en två nätter så åkte jag vidare till magnetic island. Där i lobbyn träffade jag Vendela, en svensk ifrån Stockholm. Vi insåg att vi klickade ganska bra och efter att ha hyrt bil tsm med nått andra, gått upp till ett fort och sen kollar på solnedgången på stranden så tyckte vi att vi skulle fortsätta resan ner längs kusten tillsammans :)

Plus att jag körde högerstyrd bil för första gången, manuell dessutom 😉

Likes

Comments