​Igår (söndag) så gick vi 13 tjejer ut och åt på ett supermysigt ställe som heter Zaytoon vilket serverade libanesisk mat och det var hur gott som helst. Man satt som kring ett runt bord och i mitten av bordet var det en eldslåga som gjorde det varmt för oss. Vi gjorde oss iordning hemma först och drack ett glas vin sen tog vi alla Uber till restaurangen. Dock var det lite antiklimax att inte alla fick plats vid bordet så dom ställde fram värsta plastborden till resterande tjejer som ej fick plats. Det blev jättekallt för dom eftersom det ändå blir ganska kallt här om kvällarna (ca: 9 grader). Men maten var verkligen top notch. Jag åt citronkyckling med ris och jättegod sås. 

Idag Måndag så har det varit Marthin Luther King day så alla har varit lediga från skolan. Jag, Sara, Sara, Alva & Michaela gick ut och shoppade verkligen hela dagen vilket var väldigt trevligt. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Shoppade ju lite på State i förrgår. Det köpet jag blev mest nöjd med var mina nya sneakers. Jag köpte helvita adidas susperstar, dom var lite billigare här i USA ca: 70 Dollar vilket är ungefär 640kr. Riktigt snygga & sköna i min åsikt.


Likes

Comments

​Vaknade upp idag, betydligt mer utvilad än igår. Gick i skolan på samma rutin som igår mellan 09.00 - 11.45. Efter skolan idag gick vi hem och käkade lite lunch i form av sallad. Efter det tog vi det bara lugnt här hemma då det kändes som att det verkligen behövdes. Man är liksom igång här konstant vilket jag gillar väldigt mycket då det varit helt tvärt om hemma senaste månaderna. Så vi gick till State Street efter det och sedan tränade vi på La playa som är skolans football arena. Det finns verkligen sjukaste dödstrapporna där som man kan springa upp och ner i vilket vi gjorde. 


Likes

Comments

Skolans introvecka har dragit igång men vi går bara i skolan mellan 9 på morgonen till 12 vilket ger mycket fritid. Idag gick vi till stan för att äta lunch direkt då vi var klara med skolan. Vi åt sushi på ett ställe på State street som heter Something Fishy där vi fick 8 bitar sushirullar för 35kr. Passar studentplånboken perfekt. State street är för övrigt huvudgatan här i Santa Barbara. Efter det gick vi runt på stan för att shoppa nödvändiga saker (well, allt är ju relativt) vilket var nya sneakers samt en bikini för mig. Sen blev det lite andra saker också, tänkte visa imorgon det jag fick med mig hem. 

Är helt slut då jag sov väldigt dåligt inatt sen gick vi runt på stan från 2 till klockan 8. Nu ska mina ben få vila och mitt huvud få sova, godnatt på er där hemma. Kram!

Likes

Comments

Adam är min bästa person i livet. Han är den jag delar hela mitt liv med vanligtvis. Det kändes som ett så himla mycket större steg att flytta till Santa Barbara eftersom han är kvar hemma. Jag funderade faktiskt många gånger på att skippa att åka iväg pga rädsla av hur han skulle reagera eller ställa sig till det. Men eftersom han är den bästa som jag vet så stöttade han mig väldigt mycket och såg det som en självklarhet att jag skulle åka om jag ville.

Personligen tycker Jag att det är väldigt viktigt att vi måste följa våra drömmar för att förhållandet ska fungera. Jag kan inte låta honom hindra mig från att göra det jag vill med mitt liv och jag tänker aldrig hindra honom från att göra precis vad han vill. Han har sin Futsal samt jobbet som han är båda väldigt duktig på och jag har mina drömmar. Om man träffas i en så pass ung ålder som vi gjorde, jag var bara 19 år så känns det som en omöjlighet för min del att det ska hålla om man ska begränsa varandra och där tycker vi väldigt lika. Vi kompletterar varandra perfekt vilket är en himla fin sak. I tidigare förhållanden har jag aldrig känt mig så trygg som med honom, kanske för att jag varit en väldigt flyktig person som aldrig funnit ro i mig själv förens jag träffade honom. Jag vet inte. Det kommer bli tufft många gånger under dessa månader att vara utan honom men vi är båda säkra på att vi klarar det. Jag trivs bäst med honom och älskar honom oändligt. 


Likes

Comments

Igår landade jag & Sara i L.A CA 19.00 lokal till här. Vi tog så snabbt som möjligt bussen till Santa Barbara då vi var huuur trötta som helst. När vi kom fram skulle vi hälsa på alla som vi bor med (vi bor 8 tjejer i en lägenhet) och alla verkar superhärliga! Först gick vi in i fel lägenhet men fick hjälp av 2 tjejer som hjälpte oss hitta rätt byggnad och lägenhet tillslut.

Idag har vi försökt lära känna staden litegrann. Vi åt på något jättegott ställe vid havet och vi fick lära känna "den amerikanska portionen" hehe. Stört mycket mat får man alltid. Sedan gick vi vidare till VS och min favoritaffär Forever 21. VS hade en kampanj denna veckan då du får ett par träningsbyxor på köpet då du handlar en sportBH så jag köpte 2 sånna set vilket jag blev väldigt nöjd med :)

Likes

Comments

Idag kom ett litet paket hem till mig med dessa vitaminer. Jag blir så himla blå under ögonen under vintern pga trötthet i guess eller brist på någon slags vitamin så jag bestämde mig för att klicka hem dessa multivitaminer. Hoppas på det bästa så det blåa under ögonen går bort och att jag blir lite piggare. Men i vilket fall som helst är det la alltid bra att käka vitaminer tänker jag. Dessa ska man ta en 2 ggr om dagen, en på morgon och en på kvällen. 

Idag har jag jobbat och nu håller jag på att tvättar. Försöker tänka ut det sista jag behöver innan jag åker så ska jag åka till stan imorgon och köpa det. Imorgon är annars planerna att ha en mysdag med Adam så vi ska ut och äta på Pinchos imorgon kväll. Men han har lite jobb hemifrån att klara ut innan och jag har lite packning innan mysdagen börjar.


Likes

Comments

Eftersom jag bara kommer stanna under en termin läser jag enskilda kurser som jag valt helt själv. När vi kommer till Santa Barbara kommer vi första veckan ha en så kallad "Wave week" vilket innebär att vi kommer ha tester i matte samt engelska för att kolla hur vi ligger till så vi klarar de kurser vi valt osv. Vi kommer även lära känna folk som ska studera på SBCC också under denna veckan.

De kurser som jag valt för terminen är:

- Public Relations
- Online and mobile marketing
- Enterprise Launch
- Non-Linear Editing 1
- Beginning soccer

Jag har ett schema som jag är väldigt nöjd med då jag kommer vara ledig fredag, lördag och söndag samt bara kvällskurser på måndagar och onsdagar. Passar mig verkligen perfekt då jag vet att jag aldrig är pigg på morgonen på måndagar. Jag kan berätta mer djupgående om kurserna i ett senare inlägg när jag börjat plugga.

Likes

Comments

Jag heter Annelie Nordin Baard, är 22 år och bor vanligtvis i Göteborg med min pojkvän Adam. Om exakt 5 dagar så flyttar jag till Santa Barbara i Kalifornien för att studera på Santa Barbara City Collage under en termin vilket känns än så länge som ca det bästa valet jag gjort någonsin.

När jag sökte till skolan i början på september var det lite på chans. Jag hade ingen aning hur det skulle kännas eller hur det blir (vilket jag inte vet ännu heller) men jag bara bestämde mig för att det skulle ske då jag drömt om att göra detta så mycket under några år. Ansökningsprocessen ha varit lång, det har varit otroligt mycket papper att skriva på, resa till Stockholm & tillbaka för att fixa visum samt betydligt fler avgifter här & där än vad jag räknat med. Men jag tror att allt kommer bli SÅ värt det i slutändan. Jag tänker att detta är ett sånt äventyr en endast gör 1 gång i livet helt enkelt. Jag ser framemot det så himla mycket!

Likes

Comments