View tracker

Har suttit på akuten från 14:30 till 19.10 ca. Sååå roligt sätt att spendera fredagen på ;) som tur var så var min fina älskling me mig. Och det var ändå lite kul där, för trots att jag inte, för tillfället iaf, jobbar som just undersköterska så har jag mer eller mindre "jobbat" som det i väntrummet på akuten. Haha.. Det kom in en gammal tant helt själv och såg förvirrad ut, så jag hjälpte henne med kölapp och sittplats. Hon var så söt.. Sen kom en gammal farbror i rullstol som skulle på toa. Det fanns två toaletter och han försökte öppna dörren (till den lilla). Men det gick lite sisådär, så jag hjälpte han först att komma in på toan men då kom jag ju på att dom hade en handikappstoa. Så då rullade jag han till den, hjälpte han me jackan osv! Hihi så söta gamlingar. Men det gäller ju verkligen att inte trampa dom på tårna, så man måste va lyhörd o försöka se vad dom klarar o inte klarar..
Jag tror sånt kommer naturligt för mig. Att hjälpa andra om man ser att dom behöver hjälp! För jag har det alltid i bakhuvudet, att "hur hade jag velat att folk skulle göra om det var mormor som behövde hjälp nånstans o var ensam?"..

Jag åkte in bara för att jag vaknade av att jag hade ett krampanfall där hela kroppen låg och skakade. Kunde inte göra nånting. Men dom kunde inte se vad det berodde på (trots att dom inte ens gjorde någon hjärnröntgen eller nånting sånt).

Hihi, min snygging är måttligt less här efter flera timmars väntetid 😇

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Idag var jag tillsjukgymnasten för nacken som fortfarande spökar. Efter det var jag till kicks och köpte bästa foundationen Clinique anti blemish. Den är jävligt dyr men dryg, bra och håller länge.

Kissarna sitter bredvid varandra i fönstret och tittar på fåglar. Det händer typ aldrig eftersom Merca (alfa) hatar lillen..

Likes

Comments

Har ni sett serien Stranger things? Den är jäääävligt bra! Har fått 9,0 på imdb.. Se den, den är riktigt bra. Men en sak som störde mig genom helaaa säsongen är hur SJUKT SMAL skådespelerskan Natalia Dyer är! Alltså ibland kunde man inte fokusera på serien för det var så distraherande att hon var så smal. Man ville bara fråga henne om hon mår bra och om hon äter ordentligt! 

Många är ju såhär smala naturligt men hon ser verkligen enormt anorektisk ut. Jag googla lite snabbt och jag är inte ensam om att tycka det.
Många på nätet spekulerar om det kan vara seriens "stab" som ligger bakom. Att hon behövde bli så smal för att passa i rollen. Fast det går ju inte ihop eftersom att hennes smalhet inte har ett enda fokus what so ever i serien.

Oavsett vad borde dom inte få promota eller ha med människor som ser ut att äta en vindruva om dagen, därför att det triggar igång det där "vill ha- beteendet" hos unga tjejer. Jag läste massvis med kommentarer av tjejer som skrev att dom verkligen vill ha hennes "pointy cheekbones" och hennes "thin shoulders", hennes "perfect body".. Tragiskt. Förstå mig rätt - jag tycker oerhört synd om människor med eating disorders!! Men tyvärr tycker jag att det är synd att lyfta fram och nästan glorifiera deras skönhet när de är SÅ smala. Det sänder liksom fel budskap kan jag tycka. På samma sätt som man har glorifierat Kate Moss och hennes "heroin chic" - då det blev inne att se/vara helt neddrogad. Tankar?

Likes

Comments

André fick äran att gå och klippa sig hos en proffsfrisör idag!! 😃 Visst blev det bra?! Det var såklart mig han gick till! Haha nä skämt åsido.. Jag rakade han och det var längesen jag rakade en kille. 

Sist jag gjorde det fick killen beröm av sin morsa för att han hade gått till frissan.. Fast det var jag som hade klippt han. I fyllan. Hahaha. 

Likes

Comments

Varje morgon ställer jag larm på mobilen. Varje gång snoozar jag. Katten, Merca, är sååååå söööööt för hon lessnar varje morgon på att höra mitt larm som aldrig slutar låta. Så till slut så väcker hon mig. Hon står med sina stora ögon och tittar på mig några centimeter från ansiktet och säger "vakna nu mamma, vi vill ha mat", hahaha. Alltså så bedårande.

Hon är verkligen en liten diva också. När hon äter SKA hon bli klappad på svanken! Hon hämtar en, ställer sig vid matskålen och tittar storögt på mig som "kom igen, klappa mig nu då, jag väcker ju dig!" Hahaha.

Hon är envis och gör som hon vill. Och ni ska veta att jag har hatat katter. Jag har haft fobi för katter! Det som satte igång min kattfobi var att min dåvarande kompis katt attackerade mig 3 gånger på mindre än timme.
Den tredje gången satt jag i soffan när jag ser hur katten kommer strykandes mot mig, ungefär 2-3 m framför mig. Hon spände blicken i mig och vek aldrig undan. Hon nästan korsade frambenen och när hon var tillräckligt nära grep hon tag i mitt ben med klorna så hårt att jag fick ställa mig upp och försöka skaka av mig henne, men det hjälpte inte ens, så kompisen fick slita bort henne från mig.

Så, efter den händelsen fick jag panik bara av att se en katt på gatan. Men sen träffade jag Andrés katter och lärde känna dom.
... Och nu.. Kan jag inte leva utan dom!!!! Haha😻

Likes

Comments

Thailand är definitivt nr 1 på min lista över platser jag älskar. Jag har aldrigt känt mig så hemma som i Thailand! Min absoluta dröm är att bo på Koh Lipe. Det var paradiset. Thailändarna var helt fascinerade av André som var lång, tatuerad.. Thai-tjejerna blev helt till sig när vi gick på Walking street, haha! Fnittrade och blinkade frenetiskt med ögonen åt han, haha. Rätt gulligt :)

Felt like home..

Likes

Comments

De ska komma och värdera min syster å hennes mans hus. Det är nybyggt och gick loss för över 5 milj. Jag har aldrig varit dit och sett huset än eftersom de bor i Alingsås och jag i Luleå. Men jag bad henne skicka en bild på deras kök.

Såhär såg deras vackra kök ut. Så jag skickade henne en bild på vårat kök som det ser ut nästan varje dag (kaos) haha.

Skillnad? Haha

Likes

Comments

Vissa människor tror att de kan komma undan med att bete sig hur som helst. Att det lättvindigt ska förlåtas. Och glömmas bort.

Ibland undrar man om vissa människor befinner sig i en regelrätt psykos eftersom alla tecken tyder på det. Eller om de helt enkelt bara är extremt skadade.

Nåväl. Trots att det hände en riktigt VIDRIG OCH RUBBAD grej idag, återigen av en som ska räknas till kategorin nära o kära, så har jag haft en bra dag. Jag har handlat, gjort tacos, Andrés bror har varit hit o hälsat på. Ikväll var vi på bio och såg Hecksaw Ridge. Den var superbra! Rekommenderas varmt. :)

Likes

Comments

Det vanligaste missförståndet folk gör när det gäller schizofreni är att blanda ihop det med multipel personlighetsstörning. Vilket är två helt skilda diagnoser. Varför? Massmedia har alltid förvrängt bilden av schizofreni till något det inte är.

Efter att ha gjort ett forskningsarbete i psykiatrin, samt suttit på första parkett till sjukdomen, så har jag en del erfarenhet av det.

Det är en psykossjukdom där personen ibland inte kan skilja på vad som är fantasi och verklighet. Sjukdomen karaktäriseras av

- Vanföreställningar
Misstänksamhet mot omgivningen, ifrågasätter omgivningens motiv osv osv
- Hallucinationer
Hörselhallucinationer är den vanligaste hallucinationen. Det kan vara kommenterande och/eller kommenderande röster, det kan vara att man hör barn som gråter/skriker, arga röster som beordrar en till saker osv
Känselhallucinationer; personen känner hur det kryper på eller i huden. Eller att du vaknar mitt i natten av att du har knivar i kudden.. Hjärnan kan riktigt bränna eller svida, exempelvis.
- Förföljelsemani
Det är inte ovanligt att man tror att media skickar budskap via text och tv som är direkt riktade mot en själv. Det kan vara koder man måste lösa.
Kameror och övervakning i ens hem är inte heller ovanligt. Det kan vara olika myndigheter eller enskilda personer som bevakar en och kontrollerar en.

Tänk er själva att det här är er verklighet. Det ni hör, ser eller känner är lika självklart som att jag skriver detta nu. Det är en oerhört, oerhört plågsam sjukdom. Tänk er själva att er mamma blir torterad av din pappa. Men du kan inte göra något åt det, för då tar dom dig eller kanske hela familjen! Och det är inte kul för fem öre. Det är extremt sorgligt...

Schizofrena är INTE farliga och gör sällan brott eftersom deras sjukdom ofta tenderar till att isolera dom. Dom blir inte mer aggressiva än någon annan. Att de är farliga är bara återigen ett förvrängt missförstånd av media.

Det var lite om schizofreni.

Och nej, jag har inte schizofreni :) men jag tycker oerhört mycket om dom som har det.

Likes

Comments