Just nu känns det som det är allt. Pontus har jobbat kväll denna vecka = lite sömn för de vuxna i vår familj. Idag var det kvartalsbokslut för min del och svärmor hämtade på dagis. Nu sitter vi nybadade i soffan som två slitna kolli (jag och Stellis eftersom Pontus jobbar...) och bara njuter av lugnet efter kvartalsbokslutet. Imorn är jag ledig och vi ska på kryssning. Äntligen! Efter allt skrutt som varit så förtjänar vi att lyxa till det lite! Återstår att se vad Stella gillar fartyg, för buss och husvagn hatar hon av någon underlig anledning...

Spöket härjar på Stellas rum och leker med hennes djurljudsleksaker (is that even a word?). Det började igårkväll när det började muas och bäas inifrån hennes rum när vi låg i våra sängar. När Stella sedan vaknar till så tittar hon förbi mig, "HÄJ HÄJ HÄJ! MAMMA TIIIITTAAAAAA!". Skjut mig vad skraj jag var. Och trött. Jippi. Kunde inte längtat mer till flytten..!


​Tur att vi byter spöket Laban mot Mumintrollen ;D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart är vi hemma efter en jobbig, kul men sträng helg. Stella har varit halvkrasslig, vägrat äta, vägrat sova (eller ja, på mig har det ju funkat alldeles ypperligt...) och varit allmänt ganska grinig, vilket har resulterat i lite samma humör på mig. Grattis, Pontus!

Igår var det gravsättning för morfar. Lite drygt två månader efter begravningen. Lilla mormor. Fina mormor. Ibland rings vi vid och skrattar och gråter tillsammans. Det gör ont att vara så långt borta. Det är fortfarande helt ofattbart. Man väntar bara på att han ska komma in genom dörren till köket, att golvet ska knarra till sådär som det alltid gjort och han ska le med sina fina, blå ögon. Ögonen ler inte mer. Igår sänkte vi ner urnan i jorden och efteråt sjöng vi Blinka lilla stjärna tillsammans med alla barn. Det känns som du sitter där uppe på natthimlen och vakar. Över mormor och över oss.

Efter gravsättningen var det påskäggeletardags hos mormor följt av kalkonmiddag. Roligt att ha alla samlade men jösses vilken ljudnivå..! Var tvungen att ta en paus och hämta andan lite. Stella åt typ tre pyttebitar potatis och matvägrade sedan. Tacksamt, Stella. Stella hade massor med mormormys (och bus!) istället.

Idag hade vi lite lunch med min farmor (ja och pappa och Camilla) innan det var dags för oss att åka vidare. Jag vann diskussionen om det gula varuhuset och det blev en sväng dit också. Stella hittade böcker med Babblarna men sen var det astrist igen. Såklart. Varför ska man göra något som mamma vill? Jag hittade Meekatts bok "Låt mamma bajsa ifred" som jag suktat efter typ forever och massa kläder. Yay!

Betydligt fattigare hoppade vi in i traktorn allihopa och Stella däckade ganska fort. Nu sitter hon och pusslar nöjt och vi har bara en kvart hem. Skönt. Tyvärr blir det väl ingen mammatid hemma sen men en lugn bilfärd går inte av för hackor! Hann ju läsa halva boken i alla fall!

Gekås bra men OOOOPPAN bäst ❤️

Likes

Comments