View tracker

12 december är ett datum att lägga på minnet. Det är sista dagen att posta sitt julkort till mig,har kollat på Postnords hemsida, så ni inte får något extra besvär för min skull.

Jag kommer att ställa alla kort som jag får spiselkransen ovanför min fejkade öppen spis.

Julkorten skickar ni till:

Anneli Cederberg
48 McMaster Street
Belfast
BT54HP

United Kingdom

Mina förväntningar är skyhöga och jag förväntar mig att det blir fullt med julkort på spiselkransen. Puss på er!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vilka underbara dagar jag hade tillsammans med min son. Härligt att ha någon att surra med igen. Bolla idéer eller bara vara tyst tillsammans med. Jag var otroligt duktig när han for och fällde inte inte tår, dvs inte förr ens jag kom till jobbet och min kollega Minna frågade hur det var då brast det. Han torka tårarna och samla mig lite innan en kollega från det danska teamet frågade hur jag mådde, hon tyckte jag såg sjuk ut, då brast det en gång till.

Nu är allt som vanligt och jag räknar ner för om en månad kommer min syster och systerdotter och ska fira nyår med mig. Längtar så mycket efter dom

Förra helgen hade vi biljetter till en föreställning som hette An afternoon with Roger Moore. Där en person samtalade tillsammans med Roger Moore om hans karriär. Roger Moore kliver in på scenen och fullkomligen äger salongen.
Han är 89 år gammal och kliv er in med pondus och ett knivskarpt intellekt.
Publiken fick ställa frågor också efter pausen och en a de besökande frågade vilket som var en värre upplevelse, att spela in Moonraker (sämsta Bondfilmen i historien, med skittöntig story) eller att vara med i mupparna.
Roger Moore svarade att spela in Mupparna tog bara en vecka, (så det var en mindre plågsam upplevelse.

Kul att få uppleva en levande legend, han har gjort så mycket mer än Bond. Snobbar som jobbar, Helgonet och sitt arbete med UNICEF.
Tyvärr fick man inte fota där, men jag tog några bilder i salongen innan det började.

Efter teatern var det dags för Julmarknaden som hade premiär samma dag. Denna Julmarknad har öppet varje dag fram till den 22 december. Där finns mat, dryck, godis och hantverk. Marknaden håller till precis framför det juldekorerade City Hall.

Söndagen spenderades på Titanicmuseet, äntligen!!

Vilken fantastisk upplevelse. Du upplever museet med alla dina sinnen. Vissa delar i utställningen gav m ig gåshud och tårar i ögonen pga av alla intryck. Kommer ni hit är det ett måste i mina ögon att gå på.

Likes

Comments

View tracker

Kan inte bestämma mig för om jultröjor är extremt fult eller om det kanske är så fult så det blir lite coolt.....

Observera att tröjan med julgranen även har belysning. Det upptäckte jag efter att jag tagit bilden.

I övrigt ägnar jag mig helhjärtat åt att umgås med min son. Återkommer med lite bilder efter helgen med vad vi haft för oss denna helg! Cheerio!

Likes

Comments

Mina fem första veckor är avklarade. Som de flesta av er kanske sett på fejjan, så klarade jag av certifieringen för jobbet. Några har undrat om jag verkligen tvivlade på att jag skulle klara det. Det gjorde jag. Veckan har inte varit lysande, jag har haft feber i flera dagar och gått på värktabletter. Har sett när cheferna har suttit och lyssnat på samtal och funderat på om det är just mitt samtal som dom lyssnar på. OM man ber en kund vänta får dom inte vänta mer än två minuter innan man går in och pratar med kund igen innan man ber dom vänta. Hjärnspökena har gått på högvarv denna vecka.

Fick högsta betyg på kvalitén vilket gjorde att jag blev godkänd, tillsammans med det tester som jag gjort tidigare. Behöver jobba lite på att bli snabbare, men jag räknar med att det kommer när jag kan produkten bättre och inte behöver fråga lika mycket. Men det viktigaste är att jag klarade mig och kan slappna av och kan börja sova igen.

Tidigare under veckan var det mat och dryck festival på min favorit marknad. Tänk krogstråket fast allt är under samma tak och typ 100 gånger mysigare. Det var lokala producenter av , mat öl , cider och whiskey. En scen med musik och kockar som lagade mat. Underbart och helt i min smak.

Jag trivs väldigt bra med Belfast som stad. Den är mysig och lagomt stor. Har inte drabbats av någon akut hemlängtan ännu, även om jag saknar min familj och mina vänner, så är det ändå hanterbart. Misstänker att det blir lite jobbigare när det kommer besök och dom åker hem igen.

Men jag har ledighet planerat i mitten på januari och då kommer jag till Östersund

Nu hoppas jag att kommande vecka går fort iallafall fram till onsdag när Wille kommer på besök. Är ledig fredag så jag får tre lediga dagar att umgås med och krama min unge.

Likes

Comments

Däckade i förkylning i fredags och har legat i soffan eller sängen och sovit hela helgen. Tog mig inte ens till affären, så idag väntar jag på hemleverans av maten från Tesco. Känns kalasbra med tanke på hur mycket det regnar.

Då är vi inne på vecka fem och det är dag för bedömningen av hur jag utför mitt jobb. Jag och mina andra nybörjarkollegor fick en genomgång igår morse på vad dom kommer att bedöma. Detta fastnade i mitt huvud hela dagen så jag övertänkte allt jag gjorde. Glömde helt bort att lita på att jag kan det här med att jobba i kundtjänst sen tidigare och bara ha kul på jobbet.

Idag tycker jag bara att jag fått skitärenden på ren svensk, en kund slängde på luren i örat på mig för att jag inte bröt mot alla rutiner........nu håller jag tummarna för att jag klarar gränsen för certifieringen, så jag slipper hålla på nästa vecka också.

Min mentor frågade hur jag tyckte det gick. JAg svarade att jag tycker att det går skitdåligt. Hon tycker att jag ställer lite höga krav på mig själv,,,,,,,,,,,som om jag skulle göra det ( det gör jag ju aldrig)

Hoppas på att detta går vägen så jag kan fira med Wille nästa vecka när han kommer och hälsar på .


Likes

Comments

Nu börjar det dra ihop sig. Detta är sista veckan vi övar. Nästa vecka är "certification week". Det är då vi blir bedömda utifrån vårt sätt att bemöta kunderna och de svar som vi ger kunderna. Någon, oklart vem ännu, kommer att slumpmässigt välja ut 3 samtal och 3 mail som betygsätts efter vissa kriterier. Betygen slås ihop med de tester vi genomfört tidigare veckor, och jag måste nå en viss procent för att bli godkänd. Klara man det är man "certified" och redo att jobba på egen hand. Håll tummarna!!

Nedräkningen har också börjat till när Wille kommer och hälsar på mig. Bara två veckor kvar, längtar som en tok efter att få krama min älskade unge.

HAlloween kom och gick. Det var tävling på jobbet igår om bästa förklädnad. Åhh tänker ni. Tävlingsmoment gillar Anneli, och ni vill så klart se bilder på hur jag var utklädd!!!

Är ni inte kloka, skulle aldrig falla mig in och klä ut mig och gå till jobbet. Vinnaren var utklädd till Darth Vader.

De boende i Belfast rustar för vinter, varför vet jag då¨rakt inte. Dom byltar på sig vinterjackor, rejäla mössor och handskar. Själv har jag letat fram sommarkläderna för att stå ut. Vad olika det kan vara. :)

Puss och Kram på er!!


Bilden visar huset där jag jobbar

Likes

Comments

Jag tror att jag har fått träningsvärk i hjärnan. Det är korvstoppning på hög nivå varje dag. I fredags var jag så trött så jag somnade 20.30 och sov i tolv timmar. Misstänker att denna fredag blir lika dan.

När jag fick det här jobbet kändes det orimligt länge med 5 veckors introduktion. En god vän som hörde talas om detta,vi behöver inte nämna några namn (Flisan, puss på dig!) , skrattade gott och undrade vad jag skulle göra efter dom tre första dagarna. Är glad att det finns någon som har sådan förtroende för mina förmågor :)

Nu är jag på vecka tre och har lite panik för hur jag ska hinna bli redo. Jag oroar mig inte för det som dom här kallar för "softskills", hur man bemöter kunderna. Det jag hatar är att känna mig osäker på produkten, trots att alla kollegor säger att det tar månader innan man blir trygg med den.

Vi har börjat med "mock calls". Alltså fejkade kundsamtal, gick hyggligt och vi fortsätter med det imorgon. Fredag kommer vi att svara på vårt första riktiga samtal. Vår mentor kommer att medlyssna, och stötta oss, så det känns tryggt. Jag har gruvat mig sedan första veckan för dessa "mock calls" eftersom några av kollegorna som gör dessa brukar vara extremt jobbiga "kunder" som en slags invigningsrit.

Veckorna flyger fram och idag är det faktiskt 3 veckor sedan jag landade i min nya hemstad.

Imorgon hämtar dom sopor så det är dags att köra ut tunnan!

Likes

Comments

Lyckades iallafall fånga Herbie på bild!

Övrigt är lite bilder från min söndagspromis!

Likes

Comments

Så då har jag klarat av en vecka till. Lyxar idag med pizza, har beställt hemkörning och sitter och avnjuter ett glas vin och sammanfattar veckan.

Som en del av er vet, heter jag Eva Anneli, detta ställer till med en hel del problem här när jag inte använder mitt första namn som tilltalsnamn. I systemen på jobbet går det inte att skriva in något annat än mitt första namn oavsett vad jag heter. Det ska tydligen vara lika som på passet, oavsett, och jag tycker att jag är fyrkantig......Det finns dom som är värre.

Jag har inget elabonnemang utan det finns en liten dosa i lägenheten tillsammans med ett kort. Jag tar med kortet till en närbutik eller kiosk och ber om att få ladda mitt kort för en summa jag väljer. Får en lapp med en kod som jag knappar in på dosen hemma.
Oljan lyckades jag få påfyllt första dagen med hjälp av min hyresvärd. Är omöjligt att få till en bra inomhustemperatur, är antingen för varmt eller för kallt. Det går inte att justera elementen. Brukar köra panna ett par timmar max på kvällen och sen är den inställd på att dra igång kl 06 så det är varmt när jag ska gå upp. I och med att jag är uppe så åker den av så jag inte får värmeslag.

Bifogar en länk som jag fick av Aaron som är den som utbildar oss om allt i systemet som vi ska jobba med. Det är en massa irländska fraser och vad dom betyder på engelska. Han har haft rätt så roligt när vi försökt att uttala detta under eftermiddagen.
Irländska meningar du aldrig förstår


Likes

Comments

Först och främst vill jag lugna alla er som är oroliga för medborgarna på Nord Irland. Jag har förstått att det finns dom som oroar sig för vad som kan hända om jag inte får mitt kaffe. Först och främst vill jag meddela att min kaffekonsumtion har minskat dramatiskt, främst på grund av brist på bra kaffe. Jag och den övriga befolkningen överlever ganska bra för närvarande. För att inte dramatiskt förvärra läget för samtliga inblandade har jag gjort följande investering.

Dock kommer alla som kommer och hälsar på att få order om att köpa med min favorit som jag inte lyckats hitta här. William blir först ut eftersom han kommer om en månad.

​Så till det mysterium som jag ikväll har löst. Jag har varit i min lägenhet i två veckor nu. Varje kväll har jag hört en musik truddelutt vid ungeför åttatiden. På helgen har truddelutten hörts på eftermiddagen. Eftersom detta är väldigt religiöst område har jag funderat på om det finns någon koppling till religion......

Det hänger en hel del brittiska flaggor i mina kvarter och det finns kyrkor, kyrksalar och religiösa butiker överallt.
Så ikväll när det började spela så tryckte jag bokstavligen näsan mot fönsterrutan och spanade för att se vad som hände när musiken spelades.

Spänningen är olidlig eller hur...........


Det var glassbilen :) den heter Herbie. Den är supergullig, ska se om jag kan lurpassa på den i helgen så jag kan fota den.Så nu har jag i alla fall löst det mysteriet.!


Likes

Comments