View tracker

Jag måste flytta från mitt hus. Har upptäckt att det kryllar av mögel lite här och dör, vilket har gjort att jag har stora problem med mina ögon.

Jag har känt av ögonen i princip sedan jag flyttat in,men inte haft särskilt stor besvär av det. För cirka tre veckor sedan svällde ögonlocken upp och ett par dagar senare var jag knallröd i ögonen. Min första tanke var att jag fått en ögoninflammation och köpte receptfria droppar på apoteket. Dessa har inte hjälpt nämnvärt.

Efter ca en vecka insåg jag att ögonen kändes bättre när jag var på jobbet och sämre när jag var hemma. När min syster var här över nyår fick hon också problem som försvann när hon kom hem.

Imorgon ska jag till läkaren och få hjälp med något som kan lindra denna plåga under min uppsägningstid på huset som är 1 månad från imorgon. Min hyresvärd är ganska resonlig så jag hoppas få slippa ur kontaktet redan i månadsskiftet, men man vet ju aldrig.

Så nu måste jag hitta något annat. Frågan är ju då, om jag ändå måste flytta, ska jag flytta inom Belfast, eller ska jag passa på och flytta någon annanstans........

Hur som helst så ska jag försöka hitta något jag kan hyra veckovis tills jag hunnit bestämma mig.

För er som undrar, ja jag har redan sökt ett jobb utanför Nordirland :)


Mitt lilla debacle med Belfast city council och min sophantering har löst sig. Jag fick en skriftlig varning, med en massa aja baja och jag har köpt en ny tunna, som Matilda hjälpte mig att dekorera när hon var här, Förra tunnan var dekorerad med fjärilar, så vi satsade på sjöjungfru och fiskar den här gången. Nu håller jag tummarna för att den får vara kvar. Försvinner den igen så ska jag göra en polisanmälan, det är faktiskt ett broptt, och om jag har referensnummer från polisen så får jag tunnan gratis!

Har börjat packa min väska inför min semestertripp till Östersund. Väskan är fylld till ungefär 75% med presenter till mina syskonbarn och till Wille, vart jag ska stoppa mina kläder är oklart.

Jag kommer att försöka träffa så många av er som möjligt, men främst är det min familj och min son som är prio ett. Har två födelsedagar som ska firas.

Likes

Comments

Under hösten har jag gruvat mig för att fira jul alldeles själv för första gången i mitt liv. Nu närmar sig julhelgen och det känns rätt okej, det känns faktiskt som vilken helg som helst. Eftersom jag fortfarande återhämtar mig från en förkylning som härjat vilt bland de olika arbetslagen på PayPal, så känns det ett ok med e helg i lugn och ro.

På något sätt känns det som att det stora firandet börjar nästa vecka när min syster och systerdotter kommer och ska fira nyår med mig. Första gången det känns som att Nyårsafton är en riktig festkväll.

Vi har haft Secret Santa på jobbet idag. De som ville fick lämna in en julklapp för 5£, så var det julklappsutdelning innan vi gick hem. Jag fick ett spel, som jag ska testa på MNia och Matilda när dom kommer på tisdag.

Själv hade jag hittat ett litet kit med mugg, varm choklad, marshmallows och en chokladbit. Min kollega Minna hade spanat in vilket paketet som jag lämnade och skyndade sig och valde det. Hon var övertygad om att det var något bra, och hon blev väldigt nöjd när hon öppnade.

Blev inte riktigt hela spiselkransen med kort, men några stycken iallafall. Wille ditt kort har inte kommit fram, bara så du vet. ;)

Ikväll ska jag griljera min lilla julskinka som jag köpt på Ikea. Imorgon blir det en skinkstut med tunnbröd från Ikea. Ikea är svenskarnas bästa vän när dom är utomlands och vill ha lite svensk mat.

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul!

Kramar från Belfast

Likes

Comments

Så har då första julkortet kommit. Tack Margareta! Finns lite utrymme kvar till er andra också.

Så har jag då hamnat i trubbel. Några av er tänker säkert, konstigt att det tog så här lång tid.....

Låt mig förklara. Jag alla andra Belfast bor har en egen soptunna som man drar ut på gatan nä'r det är dags för soptömning. Inget konstigt med det, funkar som i Sverige. Det är bara ett problem, dom stjäl varandras sopkärl, och för två veckor sedan stal dom min tunna. Osäker på om detta är ett vanligt problem i Sverige då jag alltid bott i lägenhet och haft tillgång till soprum.

När det blev dags för sophämtning i torsdags hade jag ingen tunna som kunde tömmas, utan jag hade packat snyggt och prydligt i två små sopsäckar och ställde ut bredvid de andra tunnorna för att få bort soporna. Spanade också efter min tunna som jag planerade att ta tillbaka. Men den fanns inte att uppbringa.

Döm om min förvåning när jag igår fick ett från Belfast City Council som anklagade mig för nedskräpning........dom har alltså öppnat mina sopor och hittat något som det stått mitt namn och adress på, fotobevis fanns i brevet, och skickat ett officiellt brev som undrar hur jag ställer mig till anklagelsen, med hot om böter om jag inte svarar eller ljuger.

Känns lite orättvist när jag gjort mitt yttersta för att undvika skadedjur och ställde ut soporna i anslutning till när det var dags för tömning och väl paketerat.

Så nu har jag skrivit en lång förklaring, och bett om info hur jag får tag på en ny tunna. Misstänker att jag får böter för nedskräpning, blir något att lägga till mitt redan solkiga brottsregister.

Har haft feber hela veckan och i onsdagseftermiddag gav kroppen upp och jag fick åka hem och däcka i sängen, där jag legat fram till idag lördag, när jag äntligen är feberfri. Ska se om jag orkar ut till närbutiken i eftermiddag och köpa lite vatten då det är på upphällningen. Vattnet ur kranen går att dricka men det luktar badhus när man vrider på kranen och det smakar blä. Är det något jag saknar med Jämtland så är det det goda vattnet.

Kommer hem på en liten visit i januari. Landar på Frösön de 12 januari. Ska bli härligt att få komma hem och krama min familj, även om Wille varit här så jag fått krama på honom.

Idag är det dessutom bara 10 dagar kvar tills Mia och Matilda kommer för att fira nyår med mig, ska bli så kul och jag vet att dom längtar lika mycket som jag.

Likes

Comments

12 december är ett datum att lägga på minnet. Det är sista dagen att posta sitt julkort till mig,har kollat på Postnords hemsida, så ni inte får något extra besvär för min skull.

Jag kommer att ställa alla kort som jag får spiselkransen ovanför min fejkade öppen spis.

Julkorten skickar ni till:

Anneli Cederberg
48 McMaster Street
Belfast
BT54HP

United Kingdom

Mina förväntningar är skyhöga och jag förväntar mig att det blir fullt med julkort på spiselkransen. Puss på er!!

Likes

Comments

Vilka underbara dagar jag hade tillsammans med min son. Härligt att ha någon att surra med igen. Bolla idéer eller bara vara tyst tillsammans med. Jag var otroligt duktig när han for och fällde inte inte tår, dvs inte förr ens jag kom till jobbet och min kollega Minna frågade hur det var då brast det. Han torka tårarna och samla mig lite innan en kollega från det danska teamet frågade hur jag mådde, hon tyckte jag såg sjuk ut, då brast det en gång till.

Nu är allt som vanligt och jag räknar ner för om en månad kommer min syster och systerdotter och ska fira nyår med mig. Längtar så mycket efter dom

Förra helgen hade vi biljetter till en föreställning som hette An afternoon with Roger Moore. Där en person samtalade tillsammans med Roger Moore om hans karriär. Roger Moore kliver in på scenen och fullkomligen äger salongen.
Han är 89 år gammal och kliv er in med pondus och ett knivskarpt intellekt.
Publiken fick ställa frågor också efter pausen och en a de besökande frågade vilket som var en värre upplevelse, att spela in Moonraker (sämsta Bondfilmen i historien, med skittöntig story) eller att vara med i mupparna.
Roger Moore svarade att spela in Mupparna tog bara en vecka, (så det var en mindre plågsam upplevelse.

Kul att få uppleva en levande legend, han har gjort så mycket mer än Bond. Snobbar som jobbar, Helgonet och sitt arbete med UNICEF.
Tyvärr fick man inte fota där, men jag tog några bilder i salongen innan det började.

Efter teatern var det dags för Julmarknaden som hade premiär samma dag. Denna Julmarknad har öppet varje dag fram till den 22 december. Där finns mat, dryck, godis och hantverk. Marknaden håller till precis framför det juldekorerade City Hall.

Söndagen spenderades på Titanicmuseet, äntligen!!

Vilken fantastisk upplevelse. Du upplever museet med alla dina sinnen. Vissa delar i utställningen gav m ig gåshud och tårar i ögonen pga av alla intryck. Kommer ni hit är det ett måste i mina ögon att gå på.

Likes

Comments

Kan inte bestämma mig för om jultröjor är extremt fult eller om det kanske är så fult så det blir lite coolt.....

Observera att tröjan med julgranen även har belysning. Det upptäckte jag efter att jag tagit bilden.

I övrigt ägnar jag mig helhjärtat åt att umgås med min son. Återkommer med lite bilder efter helgen med vad vi haft för oss denna helg! Cheerio!

Likes

Comments

Mina fem första veckor är avklarade. Som de flesta av er kanske sett på fejjan, så klarade jag av certifieringen för jobbet. Några har undrat om jag verkligen tvivlade på att jag skulle klara det. Det gjorde jag. Veckan har inte varit lysande, jag har haft feber i flera dagar och gått på värktabletter. Har sett när cheferna har suttit och lyssnat på samtal och funderat på om det är just mitt samtal som dom lyssnar på. OM man ber en kund vänta får dom inte vänta mer än två minuter innan man går in och pratar med kund igen innan man ber dom vänta. Hjärnspökena har gått på högvarv denna vecka.

Fick högsta betyg på kvalitén vilket gjorde att jag blev godkänd, tillsammans med det tester som jag gjort tidigare. Behöver jobba lite på att bli snabbare, men jag räknar med att det kommer när jag kan produkten bättre och inte behöver fråga lika mycket. Men det viktigaste är att jag klarade mig och kan slappna av och kan börja sova igen.

Tidigare under veckan var det mat och dryck festival på min favorit marknad. Tänk krogstråket fast allt är under samma tak och typ 100 gånger mysigare. Det var lokala producenter av , mat öl , cider och whiskey. En scen med musik och kockar som lagade mat. Underbart och helt i min smak.

Jag trivs väldigt bra med Belfast som stad. Den är mysig och lagomt stor. Har inte drabbats av någon akut hemlängtan ännu, även om jag saknar min familj och mina vänner, så är det ändå hanterbart. Misstänker att det blir lite jobbigare när det kommer besök och dom åker hem igen.

Men jag har ledighet planerat i mitten på januari och då kommer jag till Östersund

Nu hoppas jag att kommande vecka går fort iallafall fram till onsdag när Wille kommer på besök. Är ledig fredag så jag får tre lediga dagar att umgås med och krama min unge.

Likes

Comments

Däckade i förkylning i fredags och har legat i soffan eller sängen och sovit hela helgen. Tog mig inte ens till affären, så idag väntar jag på hemleverans av maten från Tesco. Känns kalasbra med tanke på hur mycket det regnar.

Då är vi inne på vecka fem och det är dag för bedömningen av hur jag utför mitt jobb. Jag och mina andra nybörjarkollegor fick en genomgång igår morse på vad dom kommer att bedöma. Detta fastnade i mitt huvud hela dagen så jag övertänkte allt jag gjorde. Glömde helt bort att lita på att jag kan det här med att jobba i kundtjänst sen tidigare och bara ha kul på jobbet.

Idag tycker jag bara att jag fått skitärenden på ren svensk, en kund slängde på luren i örat på mig för att jag inte bröt mot alla rutiner........nu håller jag tummarna för att jag klarar gränsen för certifieringen, så jag slipper hålla på nästa vecka också.

Min mentor frågade hur jag tyckte det gick. JAg svarade att jag tycker att det går skitdåligt. Hon tycker att jag ställer lite höga krav på mig själv,,,,,,,,,,,som om jag skulle göra det ( det gör jag ju aldrig)

Hoppas på att detta går vägen så jag kan fira med Wille nästa vecka när han kommer och hälsar på .


Likes

Comments

Nu börjar det dra ihop sig. Detta är sista veckan vi övar. Nästa vecka är "certification week". Det är då vi blir bedömda utifrån vårt sätt att bemöta kunderna och de svar som vi ger kunderna. Någon, oklart vem ännu, kommer att slumpmässigt välja ut 3 samtal och 3 mail som betygsätts efter vissa kriterier. Betygen slås ihop med de tester vi genomfört tidigare veckor, och jag måste nå en viss procent för att bli godkänd. Klara man det är man "certified" och redo att jobba på egen hand. Håll tummarna!!

Nedräkningen har också börjat till när Wille kommer och hälsar på mig. Bara två veckor kvar, längtar som en tok efter att få krama min älskade unge.

HAlloween kom och gick. Det var tävling på jobbet igår om bästa förklädnad. Åhh tänker ni. Tävlingsmoment gillar Anneli, och ni vill så klart se bilder på hur jag var utklädd!!!

Är ni inte kloka, skulle aldrig falla mig in och klä ut mig och gå till jobbet. Vinnaren var utklädd till Darth Vader.

De boende i Belfast rustar för vinter, varför vet jag då¨rakt inte. Dom byltar på sig vinterjackor, rejäla mössor och handskar. Själv har jag letat fram sommarkläderna för att stå ut. Vad olika det kan vara. :)

Puss och Kram på er!!


Bilden visar huset där jag jobbar

Likes

Comments

Jag tror att jag har fått träningsvärk i hjärnan. Det är korvstoppning på hög nivå varje dag. I fredags var jag så trött så jag somnade 20.30 och sov i tolv timmar. Misstänker att denna fredag blir lika dan.

När jag fick det här jobbet kändes det orimligt länge med 5 veckors introduktion. En god vän som hörde talas om detta,vi behöver inte nämna några namn (Flisan, puss på dig!) , skrattade gott och undrade vad jag skulle göra efter dom tre första dagarna. Är glad att det finns någon som har sådan förtroende för mina förmågor :)

Nu är jag på vecka tre och har lite panik för hur jag ska hinna bli redo. Jag oroar mig inte för det som dom här kallar för "softskills", hur man bemöter kunderna. Det jag hatar är att känna mig osäker på produkten, trots att alla kollegor säger att det tar månader innan man blir trygg med den.

Vi har börjat med "mock calls". Alltså fejkade kundsamtal, gick hyggligt och vi fortsätter med det imorgon. Fredag kommer vi att svara på vårt första riktiga samtal. Vår mentor kommer att medlyssna, och stötta oss, så det känns tryggt. Jag har gruvat mig sedan första veckan för dessa "mock calls" eftersom några av kollegorna som gör dessa brukar vara extremt jobbiga "kunder" som en slags invigningsrit.

Veckorna flyger fram och idag är det faktiskt 3 veckor sedan jag landade i min nya hemstad.

Imorgon hämtar dom sopor så det är dags att köra ut tunnan!

Likes

Comments