Så då har jag klarat av en vecka till. Lyxar idag med pizza, har beställt hemkörning och sitter och avnjuter ett glas vin och sammanfattar veckan.

Som en del av er vet, heter jag Eva Anneli, detta ställer till med en hel del problem här när jag inte använder mitt första namn som tilltalsnamn. I systemen på jobbet går det inte att skriva in något annat än mitt första namn oavsett vad jag heter. Det ska tydligen vara lika som på passet, oavsett, och jag tycker att jag är fyrkantig......Det finns dom som är värre.

Jag har inget elabonnemang utan det finns en liten dosa i lägenheten tillsammans med ett kort. Jag tar med kortet till en närbutik eller kiosk och ber om att få ladda mitt kort för en summa jag väljer. Får en lapp med en kod som jag knappar in på dosen hemma.
Oljan lyckades jag få påfyllt första dagen med hjälp av min hyresvärd. Är omöjligt att få till en bra inomhustemperatur, är antingen för varmt eller för kallt. Det går inte att justera elementen. Brukar köra panna ett par timmar max på kvällen och sen är den inställd på att dra igång kl 06 så det är varmt när jag ska gå upp. I och med att jag är uppe så åker den av så jag inte får värmeslag.

Bifogar en länk som jag fick av Aaron som är den som utbildar oss om allt i systemet som vi ska jobba med. Det är en massa irländska fraser och vad dom betyder på engelska. Han har haft rätt så roligt när vi försökt att uttala detta under eftermiddagen.
Irländska meningar du aldrig förstår


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Först och främst vill jag lugna alla er som är oroliga för medborgarna på Nord Irland. Jag har förstått att det finns dom som oroar sig för vad som kan hända om jag inte får mitt kaffe. Först och främst vill jag meddela att min kaffekonsumtion har minskat dramatiskt, främst på grund av brist på bra kaffe. Jag och den övriga befolkningen överlever ganska bra för närvarande. För att inte dramatiskt förvärra läget för samtliga inblandade har jag gjort följande investering.

Dock kommer alla som kommer och hälsar på att få order om att köpa med min favorit som jag inte lyckats hitta här. William blir först ut eftersom han kommer om en månad.

​Så till det mysterium som jag ikväll har löst. Jag har varit i min lägenhet i två veckor nu. Varje kväll har jag hört en musik truddelutt vid ungeför åttatiden. På helgen har truddelutten hörts på eftermiddagen. Eftersom detta är väldigt religiöst område har jag funderat på om det finns någon koppling till religion......

Det hänger en hel del brittiska flaggor i mina kvarter och det finns kyrkor, kyrksalar och religiösa butiker överallt.
Så ikväll när det började spela så tryckte jag bokstavligen näsan mot fönsterrutan och spanade för att se vad som hände när musiken spelades.

Spänningen är olidlig eller hur...........


Det var glassbilen :) den heter Herbie. Den är supergullig, ska se om jag kan lurpassa på den i helgen så jag kan fota den.Så nu har jag i alla fall löst det mysteriet.!


Likes

Comments

En mycket intensiv dag är slut. Vi har medlyssnat på samtal och börjat svara på epost. Skriver kunden på svenska svarar vi på svenska och skriver kunden på engelska så svarar vi på engelska. Allt i kundsystemet är på engelska och allt ska loggas på engelska. Kommer att ta en stund att vänja sig vid att pendla mellan språken hela tiden.


Allt är väldigt uppstyrt på ett sött jag inte är van vid. Det finns mallar och instruktioner på typ allt och en intern sök för alla instruktioner aldrig varit på ett jobb där det finns så mycket instruktioner och steg för steg anvisningar till kunderna.

Imorgon ska jag till banken igen för att försöka få¨till ett bankkonto. Hade tid i torsdags och för att öppna ett konto behövdes ett intyg från jobbet med alla mina uppgifter, fd adressen i Sverige, nuvarande adress, anställning,lön osv.
Nu hade m in arbetsgivare stavat Cederberg fel (saknades ett r) då kunde dom inte öppna konto. Reglerna är väldigt hårda här och föga förvånande driver det mig till vansinne......
Imorgon ska jag hämta upp ett nytt papper och göra ett nytt försök. Håll tummarna.


Det börjar skymma varje eftermiddag när jag kommer hem så jag har inte tagit några inomhusbilder, återkommer till det. Tog en bild på min huslänga när jag kom hem idag. Min dörr är den tredje från höger.. Bifogar några bilder där det syns att vi närmar oss Halloween här borta

Grymt irländsk band som ni bör lyssna på. Hittade två av mina favoritlåtar, luta er tillbaka och njut!

Likes

Comments

Alla har en åsikt om vädret i Storbritannien. Den samlade bilden är att det regnar jämt och regnar det inte så är det grått. Nu har jag varit på plats en dryg vecka och vädret har varit kanon ända tills idag. Idag hällregnar det, och trots mina regnkläder blev jag dyngsur från topp till tå. Tog en promenad in till St George´s Market, en underbar marknadsplats. Alla som kommer och besöker mig kommer jag att tvinga dit :) Marknaden är bara öppen på helgerna och du kan köpa allt från hantverk, lokalproducerad mat, färsk fisk osv. Dom har t.o.m en ostronbar om man nu gillar sånt. Lokala talanger spelar och man kan sitta och lyssna och äta något eller bara ta en fika.
för Matilda kan jag berätta att dom kommer att ha en helg med Twilight tema, tur vi såg filmerna så jag vet vad det handlar om :)
Jag går dit och köper färska grönsaker och ägg som kommer direkt från bondgården till jättelåga priser.Mer om marknaden kan du läsa här St Georges Market

Ni som känner mig väl och ni som rest med mig (främst Wille och Kisan) vet att jag är tokig i allt som har med mat att göra utomlands. Tar mig evigheter att gå i en mataffär här, tar så lång tid så vakterna i butiken börjar snegla lite på mig....

Passade på att knäppa lite bilder på marknaden, den är inomhus och idag tar jag inte upp mobilen när jag är ute,.


Likes

Comments

​Det känns som om jag levt i ett ingenmansland ett tag. Idag har jag äntligen både tv och bredband!
Nu ska jag bli flitigare med bloggen.
Denna första vecka med utbildning har varit intensiv. Jag är galet trött och lägger mig tidigt. Efter de första 4 dagarna har jag redan konstaterat att jobba i kundtjänst i Sverige är en smekning mot för här. Allting kommer att följas upp, hur många samtal, handläggningstider osv. All denna info skickas ut till hela gruppen, när statistiken skickas ut. Ovant... Efter varje samtal så skickas en enkät ut som kunden får fylla i, den följs också upp och du måste nå en viss nivå, enkäten används för den personliga utvecklingen och förbättring av ditt kundbemötande.
Eftersom jag är liiiite tävlingsinriktade tycker jag att allt detta blir otroligt spännande.

Mobiltelefoner ska vara avstängda och inlåsta, får inte tas med in "to the floor".
Du har 1 timmes rast under dagen, fördelat på 15, 30,15 minuter, schemalagt. Det finns inga muggar, glas, bestick eller tallrikar i lunchrummet, du måste ta med allt hemifrån.


Under eftermiddagen idag har vi fått medlyssna på samtal, väldigt spännande. Imorgon ska vi tillsammans med en coach, börja svara på riktiga mail från kunder. Kan inte fatta att vi nästan klarat av första veckan redan. Gjorde dessutom ett första delprov idag som jag blev godkänd på. Veckla fem är certifieringsvecka, sär dom bedömer 3 samtal och 3 mail som en del i certifieringen. Jag ska ta lite bilder i helgen så n i kan se hur jag bor osv.


Likes

Comments

Det var en utmaning att stänga väskan i morse! Packade det sista, packade om, prioriterade bort. Till slut lyckades vi få igen väskan jag och Matilda. Om man inte kan packa får man inte åka, det är sen gammalt enligt Matilda 😜
Som tur var fick vi igen väskan ❤️

När William skjutsade ut mig idag till flyget berättade han om en kollega som bor utanför rondellerna som hade haft -15 grader imorse. Här i Belfast sitter man på uteserveringen fortfarande och jag hade en kofta när jag gick till affären för att köpa något att äta.

Nu ska jag sova och imorgon träffar jag hyresvärden och får min lägenhet.

Likes

Comments

Hur ska jag lyckas med att få med allt som jag tror mig behöva till Belfast.....
Jag sorterar allt ännu en gång, kastar en del och gör en hög som William får ta med när han kommer i november. 
Matilda säger att jag kommer att få övervikt.........HJÄLP!

Likes

Comments