Jag vet! Jag är dålig på uppdateringar. Livet bara snurrar på liksom. Kliver upp 5 varje morgon, tränar minst tre dagar i veckan efter jobbet och innan jag hunnit hem, duschat och ätit middag så är klockan sju, halv åtta. Det blir inte direkt några sena kvällar om man säger så.

Jag ser fram emot påsk och långhelg, desken är stängd fredag-månda eftersom det är röda dagar i Sverige. Yippee!!

V'dret just nu ligger på 15-20 grader ungefär,björkarna är nästan utslagna, körsbärsträden blommar för fullt. I lördags när jag åkte till köpcentrat i Liffey Vally för att beställa solglasögon för presentkortet jag vann, så kunde jag gå barbent och utan jacka. Helt enkelt underbart. Hoppas på soligt i påsk så jag kan lägga mig i baden baden stolen på baksidan av huset och visa upp min vinterbleka kropp.

Blev oväntat bjuden på bröllop av en vän från Belfast, så i mitten på maj åker jag tillbaka ditt för att fira Sofia och Ryan som ska gifta sig. Var oväntat att bli inbjuden men jag ser verkligen fram emot att åka norröver och träffa mina vänner.

Teamet som jag jobbar i, eller som jag föredrar att kalla det. Gruppen av människor som sitter i samma rum.....ett team är vi då rakt inte, har en funbudget. Alltså lite pengar som gruppen ska göra något roligt för. Förra månaden var det, håll i er nu......munkar. Japp ni läste rätt. Det roliga sopm gruppen gör är att det köptes in ca 50 munkar som det skulle frossas i. Oj vad roligt. Nästa gång kan vi välja på , cupcakes, pizza eller frukost.

Roligare än så kan det knappast bli, eller hur? 😉

Personerna på desken är sjukt tråkiga. Det enda som gör förutom att jobba är att gå till puben närmast jobbet på fredagen, för att umgås med andra svenskar. Är dom inne i Dublin, ett flertal bor där, hänger som på svenskpuben som finns där. Ville jag hänga med svenskar hade jag lika gärna kunnat stanna hemma. Jag har gjort mer på två månader än vad mina kollegor som varit här ett par år har gjort. Då har jag inte gjort något särskilt om man säger så..

Varje tillfälle jag får att hänga med Gill och Dimitri, ä'ven om det bara är på en biltur, när Gill ska hämta något hon köpt på DoneDeal, så hänger jag med. Jag får se alla möjliga ställen runt om.

Nästa helg väntar ett besök i nån Japansk trädgård.. Dimitris mamma och syster kommer hit som en överraskning till hans födelsedag, han har inte en aning, och jag får hänga med på det som är planerat..

På lördah ahr jag en tid hos frissan, bad om en rekommendation på något ställe av Gill, måste verkligen tona håret. Gill skulle boka tid åt mig samtidigt som hon fixade en tid till sig själv. Här tar dom inte emot bokningar från nya kunder som vill färga håret utan att man varit förbi och gjort en liten allergitest. Som kund kan man tydligen komma med försäkringskrav om man får nån reaktion på färgen. Så jag rasslade förbi, gjorde testet och bokade tids. Gruvar mig lite att vara otrogen mot Carola (världens bästa frissa) men nöden har ingen lag.

För er som är insatta i ämnet Brian, kan jag informera om att Gill spanar för fullt. Hon undrade häromdagen om en av killarna på Tesco, som hon misstänkte körde hoj, inte kunde vara Brian. Fortsättning lär följa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Liten quiz på jobbet gjorde att jag vann ett presentkort på €50, heja mig! Men ni vet ju vad man säger, tur i spel, otur i kärlek, så jag misstänker att Brian inte dyker upp. NI som vet, ni vet 😃


Onsdagseftermiddag förra veckan blev jag då till slut säkerhetsgodkänd av Säpo, så på torsdagen skulle jag äntligen börja svara i telefonen. Synd bara att min coach inte hade ordnat med behörighet till det viktigaste systemet, så det tog fram till lunch innan jag kunde börja svara på egna samtal. Otroligt nervös så klart, men det gick hyfsat.

Eftersom jag var ledig i fredags på St Patrick Day, så var det som att börja om från början igår, men jag överlevde.

Jag jobbar mellan 6.30-15.30 (7.30-16.30 svensk tid), eftersom det inte går några pendlingsbussar den tiden så står jobbet för upphämtning med taxi som tar mig till jobbet. Taxin kommer 5.50 och jag måste vara klar 20 minuter innan, för säkerhetsskull, så det blir inte direkt några sena kvällar.

3 dagar i veckan gymmar jag innan det är dags att ta pendlingsbussen hem. Min favoritmaskin är just nu iallafall, roddmaskinen. Bara att blunda, vrida upp ljudet på musiken och köra. Onsdagar ägnar enar jag mig åt Pilates, eftersom passen ingår i struntsumman som jag betalar för gymmet.

Så just nu består livet mest av träning och jobb, men det känns rätt okej. Ska ge mig ut och utforska Dublin mera framöver men tänker börja i Celbridge där jag bor. Det här stället kommer jag att utforska och gå på en rundtur http://www.castletownhouse.ie/

Gillian som jag hyr av , berättade en spännande historia om huset som hon fick höra när hon växte upp. För länge sedan , en riktig oväderskväll, så knackade det på dörren till CastleTown. Utanför stod en man som undrade om han kunde få skydd från regnet. Lorden som bodde där släppte in mannen och dom satte sig framför brasan och spelade kort. Ett kort ramlade på golvet och när Lorden böjde sig ner för att plocka upp kortet, såg han att mannen som han bjudit in, hade hovar istället för fötter. Det var alltså djävulen som han bjudit in. När djävulen blev avslöjad, så försvann han in i den öppna spisen, och detta orsakade en spricka i spisen. Enligt den här historien som Gillian berättade, så varje gång dom försöker laga spisen så blir det en ny spricka på samma ställe. Så inom kort ska jag gå dit och gå på en guidad visning och spana in öppen spisen. Oavsett så är det en spännande historia om huset, oavsett om det är sant eller inte.

Apropå ingenting, så var det väldigt gott med fiskbullar i hummersås.

Apropå ytterligare ingenting, William, det är mors dag här på söndag. Bara så du vet om du vill vara lite spontan och skicka en blomma till din mamma. Jag kommer naturligtvis också påminna om detta när det blir morsdag i Sverige också. Tänker så klart mjölka detta........

Anneli Cederberg

10 Willow View
Primrose Gate
Celbridge
Co Kildare


Nästa fredag är det äntligen dags för Keywestspelningen, som jag längtar. Som den snälla och generösa människa jag är så har jag letat fram ännu en bra låt med grabbarna.

Likes

Comments

Kalasväder med sol och 12-13 grader varmt gjorde att det blev en söndagspromenad och lite foton. Jag vet att det har varit dåligt med det ett tag men jag ska bättra mig.

Första bilden är mitt hus där jag bor. Uppe till vänster är fönstret till mitt rum. Som jag gruvat mig för att vara inneboende, men Gill och Dimitri är väldigt avslappnade och lätta att komma överens med. Dom gör detta väldigt lätt.

Det kommer fler bilder, men jag och datorn är inte överens just nu, den roterar bilderna i fel läge när jag ska flytta in dom i bloggen och jag har inte listat ut varför. När jag roterar bilderna inne i bloggen så blir dom konstiga.....


Inte att förglömma dom här sötnötarna DJ och Coco, som just nu sover och snarkar så det ekar i hela köket.

Vi avslutar med lite musik. Bara två veckor kvar till konsert. Längtar!

Likes

Comments

Äntligen kommer det ett livstecken ifrån mig. Hade tänkt att uppdatera redan i går kväll, men från 19.00 när jag kom hem och tills jag gick och lade mig så var vi strömlösa. Mycket ovant vill jag lova att vara utan el i flera timmar. Tack vare gasspis fick vi mat iallafall och öppen spisen gav tillräckligt med värme. När jag vaknade till vid två tiden i natt så hade strömmen kommit tillbaka, så jag kunde ladda mobilen, och vakna i tid till jobbet idag..

Jag hade mina test samtal i fredags som skulle betygsättas, jag fick 98 komma nånting så nu är jag redo att Go live, som dom säger. Synd bara att jag kanske måste vänta i uppemot 6 veckor innan SÄPO har gjort sin koll av mig. Sen får vi väl se om dom godkänner en halvkriminell som mig.....


Bilderna har jag hittat på nätet och visar HP:s kontor där jag jobbar. Är ganska så stort.....

Om jag minns rätt från introduktionsdagen så jobbar det ungefär 3500 personer här. Det finns ett eget gym som är öppet 24/7 och är jättebilligt. Jag har betalat 40 Euro för 6 månader, och imorgon ska jag träffa en PT som ingår i priset för att lägga upp ett träningsprogram. Det finns två bankomater och två bankkontor som har öppet ett par timmar över lunchen varje dag.

Den runda utbyggnaden som ni ser på bilden är lunchmatsalen. Det finns mikro för oss med matlåda, samt en lunchrestaurang som har olika inriktningar. Finns en sopp hörna, wok, husmanskost och grillat. I varje byggnad finns mindre cafeterior som serverar mackor, soppa och sallad.

Företaget har shuttle bussar som går från de närliggande samhällena till jobbet, som är kostnadsfria. Inte att förglömma det kostnadsfria kaffet i automaterna som är drickbart om man tar en dubbel espresso. Jag har snart kämpat mig tillbaka till 10 (dubbla espresso) koppar om dagen igen.

Utanför skuttar kaniner omkring på grönområdet, jag får alltid ett leende på läpparna när jag ser dom. Extra söta är dom när dom skuttar i full fart och jagar varandra.

Jobbet är inte vad jag hade förväntat mig. Är otroligt ostrukturerat och vi har en coach som är väldigt ointresserad av att lära ut. Några kompisar har uppmanat mig att söka till en annan service desk, men där det finns en tjänst ledig har dom cirka 10 ärenden om dagen/handläggare och det mesta är att ställa om lösenord. Låter lika tråkigt som att inte göra någonting, samt att jag inte får lära mig lika mycket. Så jag biter ihop och spanar lite på andra jobb hos bl.a Intel och MIcrosoft.

Ska man söka något internt så måste alla ansökningar gå vi ens egna chef som sen lämnar den vidare. Känns inte riktigt ok, för min del.

Vädret är jämngrått mest hela tiden. Idag var första gången sen jag flyttade hit som jag såg solen. Ser fram emot vår och lite mer värme, det var iallafall 10 plusgrader idag. Men jag är otroligt tacksam att slippa snö!!!

Likes

Comments

Så nu är träningen i full gång och nästa fredag förväntas jag göra ett par testsamtal, som min coach kommer att göra med mig och betygsätta mig. Man måste ha minst 75 % för att bli godkänd.

Träningen är skitdålig, på ren svenska. Ingen struktur eller plan bakom träningen. Jag sitter och medlyssnar och sedan blir jag kallad till coachen som går läser innantill på Power Point presentationer gällande, remote access, AD, loggning av ärenden osv.... och sedan undrar om jag har några frågor. Det har jag definitivt men inga som han skulle uppskatta.!!!!!
Som tex varför han har sökt en coach tjänst när han är så extremt ointresserad av att lära ut något, och bara intresserad av att springa ut och röka och titta på en massa skit på datorn.

Denna tränings lågvattenmärke kom idag, när agenten som jag satt och lyssnade med, somnade,JODÅ, du läste rätt, somnade när han hjälpte kunden med en installation. Under tiden installationen pågick, lutade han sig bakåt i stolen,. slöt ögonen och somnade. När kunden började ropa hallå i andra ändan när installationen var klar, blev jag tvungen att putta till honom så han skulle vakna till liv.

Ni som känner mig väl fattar att jag har extremt svårt att inte ställa mig upp och skrika i ren frustration över hur man beter sig på en arbetsplats. Jag blir minst lika chockad över att coachen och team leadern är så ointresserade av sina jobb och ger intryck av att strunta i allt.

Eftersom jag jobbar mot ett elbolag som hanterar kärnkraftverk, så måste jag genomgå någon speciell säkerhetsgranskning som görs av säkerhetspolisen.

Innan den är klar så får jag inte svara på några livesamtal. Granskningen kan ta upp till två månader. Vilket kan innebära att jag kommer att sitta av tid på mitt nya jobb i två månader utan att ha något att göra. Det kommer att vara som att titta på färg som torkar, tråkigt!

Min mesta träning i dagsläget är att träna på TÅLAMOD för att inte få ett hysteriskt utbrott och idiotförklara flertalet av mina kollegor.

Så nu ska jag ta ett djupt andetag och lugna ner mig, och försöka överleva utan ett utbrott imorgon igen.

Likes

Comments

Om jag nu mot förmodan skulle tro på någon slags gud,så kan jag tala om att han just nu sitter och hånler.

Han sitter bekvämt tillbakalutad i en stor fåtölj och gnuggar händerna och väntar på att se hur jag ska hantera min nya utmaning. Den helpdesk som jag ska jobba i supporterar ett svenskt elbolag!

Känn på den Anneli!!

Jag förstår att vissa av er skrattar högt just nu, det kanske jag också gör om några dagar.

Likes

Comments

Till att börja med. Boende på Irlands är skitdyrt. Snittpriset på boende är 1113 Euro, alltså i runda slängar 11000 kr. Då pratar vi inte lyxhus, utan ganska enkla lägenheter. JAg kunde snabbt konstatera att om jag ska bo här så blir det delat boende.

Jag har haft turen att hitta ett rum där jag får ha egen toalett och dusch. Gruvar mig lite för att vara inneboende, men det får gå.Jag ska bo inneboende hos ett supertrevligt par, som jag klickade med på en gång. Dom har dessutom två hundar så äntligen kan jag få lite hundgos. Imorgon flyttar jag ut från B&B och in till mitt rum. JAg kommer inte att kunna ha några besökare boende hos mig, men hoppas ändå på ett och annat besök hör på de gröna ön.

Jobbet snurrar på med introduktion och på fredag börjar" call shadowingdowing" i mitt nya team.

Blir en otroligt fattig månad, ska ut med deposition och hyra, samt kostnader för el och internet. Dessutom så har dom i detta landet något som heter "emergency tax". Innan man får sitt PPS nummer, motsvarar personnummer ungefär. Det används till allt för att verifiera dig i alla sammanhang. Banken, lönen, skatter osv. Innan du har fått det här numret som visar vilken skatt du ska betala så betalar du nödskatt på 49%, japp du läste rätt 49%. Hälften går till skatt . Jävligt jobbigt, men ganska smart om man vill få folk att snabbt registrera sig i landet.

Har inget SIM kort ännu, men kommer att ha tillgång till wifi från imorgon kväll, så jag kan nås på chatt, facetime och messenger.

Men hur känns det då undrar säkert några av er......

Jag har inte hunnit känna efter. Sen den 2 februari när jag hade intervjun och fram till nu har gått i rasande tempo. Säga upp mig ,säga hej då till nya vänner flytta ut, flytta in på B&B, nytt jobb, hitta boende, träffa nya människor, träning i nya jobbet.......

.I helgen ska jag vila och hinna landa i allt som har hänt!!


Kram på er!!

Likes

Comments

Snabba bud! Efter intervjun i torsdags eftermiddag, hade jag två missade samtal när jag skulle gå på lunch. RIngde tillbaka och fick veta att jag klarat intervjun och att dom ville att jag skulle börja jobba den 13 februari.

Jag har fått jobb på HP (Hewlett & Packard)i deras tekniska support. Känns helt overkligt, men eftersom jag klarade deras tekniska test rätt lätt så kör vi. Äntligen har alla de gånger jag druckit 11 kaffe med Henke vid hans dator lönat sig :)

Så nu blir det en intensiv vecka. Packa, rensa och prioritera vad som ska med och vad jag lämnar i huset..Det enda som är säkert är att kaffemaskinen ska med :).


Likes

Comments

På eftermiddagen var det då dags för min intervju angående ett jobb på Irland. Intervjun gick riktigt bra tyckte jag. Var mycket enklare att genomföra en intervju på engelska denna gång än i somras. Blev inte lika krystat, lättare att hitta ord.

Fick inleda med en halvtimmes språktest, alltså testa min svenska. Fick 5 ämnen att välja på och skulle prata 10-15 min. Inte det svåraste jag gjort om man säger så, pratglad som man är. Efteråt skulle jag översätta ord från engelska till svenska., typ Password, Online, Printer, Drivers jag ni fattar, inte hjärnkirurgi det heller.

Avslutningen på språktestet var att jag skulle svara skriftligen på ett mail på svenska, för att bedöma mina skriftliga kunskaper av det svenska språket. Jag var tvungen att svara inom 15 min. Blev lite bråttom för han som intervjuade och jag började prata riktiga böcker kontra ljudbok och e-bok, så det blev lite kort om tid, eftersom den engelska intervjun skulle börja 10 min efter att jag fick mailet.

Men det gick vägen i alla fall..

Avslutningsvis intervju på engelska med HR avdelningen för företaget. Hade fått ett utkast från rekryteringsföretaget på frågor och dom följde det nästan ner till sista bokstaven.

Självförtroendet på topp när jag åkte tillbaka till jobbet. Även om jag inte skulle få den här tjänsten så kändes det ändå skönt att veta att jag utvecklats en del sedan jag kom till Belfast, och att jag kan hantera en intervju på engelska utan att få panik.

Så nu väntar vi..................

Likes

Comments

Det är riktigt tungt just nu.

Var otroligt jobbigt att åka tillbaka till Belfast och veta att jag skulle hem till ett hus som gör mig sjuk och börja leta efter boende. Självförtroendet är i botten och jag har otroligt svårt att känna mig kompetent på mitt jobb. Ni som känner mig vet att jag aldrig känt det för något jobb, jag har gått all-in och trott att jag kan fixa vad som helst.
Larvigt och jobbigt. Jag sneglar helt ärligt på väskorna och funderar på om jag ska ge upp och åka hem.

JAg kommer inte att ge upp , jag vet att det bara år en fas just nu, men skitjobbigt är det iallafall.

Planen är att hitta ett rum att hyra tillfälligt så jag kan hitta ett bra ställe senare att hyra . prio ett är att komma ut ur huset.
Har tittat på ett antal rum, och för varje rum jag ser vill jag lägga mig i fosterställning och gråta, det är så sjukt deprimerande att se. Jag får helt ärligt fotvårtor bara jag tänker på att dela dusch med 5-6 andra personer. PANIK!!

Redan innan jag for hem hade jag sökt lite andra jobb, ska jag ändå flytta ka jag lika gärna flytta någon annanstans. . Har nu slutintervjuer på ett jobb i Dublin på torsdag och om det går vägen drar jag till Irland istället.

Officiellt ska jag på visning av några rum imorgon eftermiddag, men jag åker hem och genomför intervjun. Behövde ha dator och göra något språktest.

Fryser gör jag hela tiden dessutom. Eftersom jag inte vill fylla på med mera olja under uppsägningstiden så snålar jag som tusan med värmen. Billigare att ladda elmätaren så jag kör e kupevärmare istället.

Oljan åker på så jag får varmt vatte när jag ska duscha..........

Pyjamas, raggisar, tjocktröja och dubbla täcken är vad som gäller när jag ska sova för att inte frysa. Hoppas på att hitta något rum så jag kan flytta i helgen eller i början på nästa vecka. Den 10 februari ska jag vara ute från McMaster street.

Jakten på rummet går vidare!

Likes

Comments