Om jag nu mot förmodan skulle tro på någon slags gud,så kan jag tala om att han just nu sitter och hånler.

Han sitter bekvämt tillbakalutad i en stor fåtölj och gnuggar händerna och väntar på att se hur jag ska hantera min nya utmaning. Den helpdesk som jag ska jobba i supporterar ett svenskt elbolag!

Känn på den Anneli!!

Jag förstår att vissa av er skrattar högt just nu, det kanske jag också gör om några dagar.

Likes

Comments

Till att börja med. Boende på Irlands är skitdyrt. Snittpriset på boende är 1113 Euro, alltså i runda slängar 11000 kr. Då pratar vi inte lyxhus, utan ganska enkla lägenheter. JAg kunde snabbt konstatera att om jag ska bo här så blir det delat boende.

Jag har haft turen att hitta ett rum där jag får ha egen toalett och dusch. Gruvar mig lite för att vara inneboende, men det får gå.Jag ska bo inneboende hos ett supertrevligt par, som jag klickade med på en gång. Dom har dessutom två hundar så äntligen kan jag få lite hundgos. Imorgon flyttar jag ut från B&B och in till mitt rum. JAg kommer inte att kunna ha några besökare boende hos mig, men hoppas ändå på ett och annat besök hör på de gröna ön.

Jobbet snurrar på med introduktion och på fredag börjar" call shadowingdowing" i mitt nya team.

Blir en otroligt fattig månad, ska ut med deposition och hyra, samt kostnader för el och internet. Dessutom så har dom i detta landet något som heter "emergency tax". Innan man får sitt PPS nummer, motsvarar personnummer ungefär. Det används till allt för att verifiera dig i alla sammanhang. Banken, lönen, skatter osv. Innan du har fått det här numret som visar vilken skatt du ska betala så betalar du nödskatt på 49%, japp du läste rätt 49%. Hälften går till skatt . Jävligt jobbigt, men ganska smart om man vill få folk att snabbt registrera sig i landet.

Har inget SIM kort ännu, men kommer att ha tillgång till wifi från imorgon kväll, så jag kan nås på chatt, facetime och messenger.

Men hur känns det då undrar säkert några av er......

Jag har inte hunnit känna efter. Sen den 2 februari när jag hade intervjun och fram till nu har gått i rasande tempo. Säga upp mig ,säga hej då till nya vänner flytta ut, flytta in på B&B, nytt jobb, hitta boende, träffa nya människor, träning i nya jobbet.......

.I helgen ska jag vila och hinna landa i allt som har hänt!!


Kram på er!!

Likes

Comments

Snabba bud! Efter intervjun i torsdags eftermiddag, hade jag två missade samtal när jag skulle gå på lunch. RIngde tillbaka och fick veta att jag klarat intervjun och att dom ville att jag skulle börja jobba den 13 februari.

Jag har fått jobb på HP (Hewlett & Packard)i deras tekniska support. Känns helt overkligt, men eftersom jag klarade deras tekniska test rätt lätt så kör vi. Äntligen har alla de gånger jag druckit 11 kaffe med Henke vid hans dator lönat sig :)

Så nu blir det en intensiv vecka. Packa, rensa och prioritera vad som ska med och vad jag lämnar i huset..Det enda som är säkert är att kaffemaskinen ska med :).


Likes

Comments

På eftermiddagen var det då dags för min intervju angående ett jobb på Irland. Intervjun gick riktigt bra tyckte jag. Var mycket enklare att genomföra en intervju på engelska denna gång än i somras. Blev inte lika krystat, lättare att hitta ord.

Fick inleda med en halvtimmes språktest, alltså testa min svenska. Fick 5 ämnen att välja på och skulle prata 10-15 min. Inte det svåraste jag gjort om man säger så, pratglad som man är. Efteråt skulle jag översätta ord från engelska till svenska., typ Password, Online, Printer, Drivers jag ni fattar, inte hjärnkirurgi det heller.

Avslutningen på språktestet var att jag skulle svara skriftligen på ett mail på svenska, för att bedöma mina skriftliga kunskaper av det svenska språket. Jag var tvungen att svara inom 15 min. Blev lite bråttom för han som intervjuade och jag började prata riktiga böcker kontra ljudbok och e-bok, så det blev lite kort om tid, eftersom den engelska intervjun skulle börja 10 min efter att jag fick mailet.

Men det gick vägen i alla fall..

Avslutningsvis intervju på engelska med HR avdelningen för företaget. Hade fått ett utkast från rekryteringsföretaget på frågor och dom följde det nästan ner till sista bokstaven.

Självförtroendet på topp när jag åkte tillbaka till jobbet. Även om jag inte skulle få den här tjänsten så kändes det ändå skönt att veta att jag utvecklats en del sedan jag kom till Belfast, och att jag kan hantera en intervju på engelska utan att få panik.

Så nu väntar vi..................

Likes

Comments

Det är riktigt tungt just nu.

Var otroligt jobbigt att åka tillbaka till Belfast och veta att jag skulle hem till ett hus som gör mig sjuk och börja leta efter boende. Självförtroendet är i botten och jag har otroligt svårt att känna mig kompetent på mitt jobb. Ni som känner mig vet att jag aldrig känt det för något jobb, jag har gått all-in och trott att jag kan fixa vad som helst.
Larvigt och jobbigt. Jag sneglar helt ärligt på väskorna och funderar på om jag ska ge upp och åka hem.

JAg kommer inte att ge upp , jag vet att det bara år en fas just nu, men skitjobbigt är det iallafall.

Planen är att hitta ett rum att hyra tillfälligt så jag kan hitta ett bra ställe senare att hyra . prio ett är att komma ut ur huset.
Har tittat på ett antal rum, och för varje rum jag ser vill jag lägga mig i fosterställning och gråta, det är så sjukt deprimerande att se. Jag får helt ärligt fotvårtor bara jag tänker på att dela dusch med 5-6 andra personer. PANIK!!

Redan innan jag for hem hade jag sökt lite andra jobb, ska jag ändå flytta ka jag lika gärna flytta någon annanstans. . Har nu slutintervjuer på ett jobb i Dublin på torsdag och om det går vägen drar jag till Irland istället.

Officiellt ska jag på visning av några rum imorgon eftermiddag, men jag åker hem och genomför intervjun. Behövde ha dator och göra något språktest.

Fryser gör jag hela tiden dessutom. Eftersom jag inte vill fylla på med mera olja under uppsägningstiden så snålar jag som tusan med värmen. Billigare att ladda elmätaren så jag kör e kupevärmare istället.

Oljan åker på så jag får varmt vatte när jag ska duscha..........

Pyjamas, raggisar, tjocktröja och dubbla täcken är vad som gäller när jag ska sova för att inte frysa. Hoppas på att hitta något rum så jag kan flytta i helgen eller i början på nästa vecka. Den 10 februari ska jag vara ute från McMaster street.

Jakten på rummet går vidare!

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i mitt mögelhus igen efter en härlig semester i Sverige med min familj, Tiden går fort när man är hemma på besök, och det är svårt att hinna träffa alla.

Som ni vet så är jag i flyttartagen. Letar med ljus och lykta efter ett rum att hyra månadsvis för att kunna flytta ut från mitt mögelhus senast den 10 februari. Vill hitta något tillfälligt så jag har gott om tid att hitta ett nytt boende där jag slipper allergiska reaktioner.

Eftersom jag ändå flyttar så passar jag på att söka lite andra jobb, i andra länder, så vi får se om jag flyttar längre än bara inom Belfast. Har ansökningar ute i Aten, Dublin och Cypern, så vi får se vad som händer. Eftersom jag fryser hela tiden, jag vet, jag brukar aldrig frysa. Så lockar Cypern mest just nu.

Orsaken till att jag fryser jämt är helt enkelt att jag snålar med värmen. Det börjar bli dags att fylla på oljepannan, men eftersom jag sagt upp huset, så vill jag inte fylla på något mera. Krö en kupe värmare istället eftersom jag kan välja hur mycket jag ska ladda upp min elmätare med. Där ka jag ladda med 5-10£ bara, och det funkar inte ,med oljan. Tur jag har dubbla täcken, och gott om te och kaffe så jag kan hålla mig varm.....

Imorgon är det fredag och jag är ledig eftersom jag jobbar på lördag. Hoppas att jag kan hitta något rum som ser bra ut och som jag kan kolla in.

Likes

Comments

Jag måste flytta från mitt hus. Har upptäckt att det kryllar av mögel lite här och dör, vilket har gjort att jag har stora problem med mina ögon.

Jag har känt av ögonen i princip sedan jag flyttat in,men inte haft särskilt stor besvär av det. För cirka tre veckor sedan svällde ögonlocken upp och ett par dagar senare var jag knallröd i ögonen. Min första tanke var att jag fått en ögoninflammation och köpte receptfria droppar på apoteket. Dessa har inte hjälpt nämnvärt.

Efter ca en vecka insåg jag att ögonen kändes bättre när jag var på jobbet och sämre när jag var hemma. När min syster var här över nyår fick hon också problem som försvann när hon kom hem.

Imorgon ska jag till läkaren och få hjälp med något som kan lindra denna plåga under min uppsägningstid på huset som är 1 månad från imorgon. Min hyresvärd är ganska resonlig så jag hoppas få slippa ur kontaktet redan i månadsskiftet, men man vet ju aldrig.

Så nu måste jag hitta något annat. Frågan är ju då, om jag ändå måste flytta, ska jag flytta inom Belfast, eller ska jag passa på och flytta någon annanstans........

Hur som helst så ska jag försöka hitta något jag kan hyra veckovis tills jag hunnit bestämma mig.

För er som undrar, ja jag har redan sökt ett jobb utanför Nordirland :)


Mitt lilla debacle med Belfast city council och min sophantering har löst sig. Jag fick en skriftlig varning, med en massa aja baja och jag har köpt en ny tunna, som Matilda hjälpte mig att dekorera när hon var här, Förra tunnan var dekorerad med fjärilar, så vi satsade på sjöjungfru och fiskar den här gången. Nu håller jag tummarna för att den får vara kvar. Försvinner den igen så ska jag göra en polisanmälan, det är faktiskt ett broptt, och om jag har referensnummer från polisen så får jag tunnan gratis!

Har börjat packa min väska inför min semestertripp till Östersund. Väskan är fylld till ungefär 75% med presenter till mina syskonbarn och till Wille, vart jag ska stoppa mina kläder är oklart.

Jag kommer att försöka träffa så många av er som möjligt, men främst är det min familj och min son som är prio ett. Har två födelsedagar som ska firas.

Likes

Comments

Under hösten har jag gruvat mig för att fira jul alldeles själv för första gången i mitt liv. Nu närmar sig julhelgen och det känns rätt okej, det känns faktiskt som vilken helg som helst. Eftersom jag fortfarande återhämtar mig från en förkylning som härjat vilt bland de olika arbetslagen på PayPal, så känns det ett ok med e helg i lugn och ro.

På något sätt känns det som att det stora firandet börjar nästa vecka när min syster och systerdotter kommer och ska fira nyår med mig. Första gången det känns som att Nyårsafton är en riktig festkväll.

Vi har haft Secret Santa på jobbet idag. De som ville fick lämna in en julklapp för 5£, så var det julklappsutdelning innan vi gick hem. Jag fick ett spel, som jag ska testa på MNia och Matilda när dom kommer på tisdag.

Själv hade jag hittat ett litet kit med mugg, varm choklad, marshmallows och en chokladbit. Min kollega Minna hade spanat in vilket paketet som jag lämnade och skyndade sig och valde det. Hon var övertygad om att det var något bra, och hon blev väldigt nöjd när hon öppnade.

Blev inte riktigt hela spiselkransen med kort, men några stycken iallafall. Wille ditt kort har inte kommit fram, bara så du vet. ;)

Ikväll ska jag griljera min lilla julskinka som jag köpt på Ikea. Imorgon blir det en skinkstut med tunnbröd från Ikea. Ikea är svenskarnas bästa vän när dom är utomlands och vill ha lite svensk mat.

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul!

Kramar från Belfast

Likes

Comments

Så har då första julkortet kommit. Tack Margareta! Finns lite utrymme kvar till er andra också.

Så har jag då hamnat i trubbel. Några av er tänker säkert, konstigt att det tog så här lång tid.....

Låt mig förklara. Jag alla andra Belfast bor har en egen soptunna som man drar ut på gatan nä'r det är dags för soptömning. Inget konstigt med det, funkar som i Sverige. Det är bara ett problem, dom stjäl varandras sopkärl, och för två veckor sedan stal dom min tunna. Osäker på om detta är ett vanligt problem i Sverige då jag alltid bott i lägenhet och haft tillgång till soprum.

När det blev dags för sophämtning i torsdags hade jag ingen tunna som kunde tömmas, utan jag hade packat snyggt och prydligt i två små sopsäckar och ställde ut bredvid de andra tunnorna för att få bort soporna. Spanade också efter min tunna som jag planerade att ta tillbaka. Men den fanns inte att uppbringa.

Döm om min förvåning när jag igår fick ett från Belfast City Council som anklagade mig för nedskräpning........dom har alltså öppnat mina sopor och hittat något som det stått mitt namn och adress på, fotobevis fanns i brevet, och skickat ett officiellt brev som undrar hur jag ställer mig till anklagelsen, med hot om böter om jag inte svarar eller ljuger.

Känns lite orättvist när jag gjort mitt yttersta för att undvika skadedjur och ställde ut soporna i anslutning till när det var dags för tömning och väl paketerat.

Så nu har jag skrivit en lång förklaring, och bett om info hur jag får tag på en ny tunna. Misstänker att jag får böter för nedskräpning, blir något att lägga till mitt redan solkiga brottsregister.

Har haft feber hela veckan och i onsdagseftermiddag gav kroppen upp och jag fick åka hem och däcka i sängen, där jag legat fram till idag lördag, när jag äntligen är feberfri. Ska se om jag orkar ut till närbutiken i eftermiddag och köpa lite vatten då det är på upphällningen. Vattnet ur kranen går att dricka men det luktar badhus när man vrider på kranen och det smakar blä. Är det något jag saknar med Jämtland så är det det goda vattnet.

Kommer hem på en liten visit i januari. Landar på Frösön de 12 januari. Ska bli härligt att få komma hem och krama min familj, även om Wille varit här så jag fått krama på honom.

Idag är det dessutom bara 10 dagar kvar tills Mia och Matilda kommer för att fira nyår med mig, ska bli så kul och jag vet att dom längtar lika mycket som jag.

Likes

Comments

12 december är ett datum att lägga på minnet. Det är sista dagen att posta sitt julkort till mig,har kollat på Postnords hemsida, så ni inte får något extra besvär för min skull.

Jag kommer att ställa alla kort som jag får spiselkransen ovanför min fejkade öppen spis.

Julkorten skickar ni till:

Anneli Cederberg
48 McMaster Street
Belfast
BT54HP

United Kingdom

Mina förväntningar är skyhöga och jag förväntar mig att det blir fullt med julkort på spiselkransen. Puss på er!!

Likes

Comments