På fredag var jeg, Maria, Karina, Melisa og Pål på Dodger baseball kamp. Vi hadde egentlig ikke seter ved siden av Pål og Melisa, men de satt kun noen hakk over oss i samme felt, så vi gikk opp til de og fant noen ledeige seter. 

Tror ikke noen av oss skjønte så mye av selve spillet, men det var uansett gøy å være der!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

På søndag dro jeg og Karina til Beverly Hills for å møte Kina. Hun bor på Long Beach, som er et stykke unna oss, som gjør at vi ikke får møtes så ofte dessverre. Hun er alltid veldig gøy å være med, så det blir trist å dra fra hun!

Vi dro først og spiste på il Pastaio, en kjent restaurant i Beverly, med god mat! Etter det gikk vi litt rundt, tok litt bilder osv. Deretter kjørte vi til The Grove, et slags utendørs senter med butikker og spisesteder.

Dette er på utsiden av et veldig fint hotell i Beverly, Montage. Der de har en veldig koselig park på utsiden.

Her satt vi en annen park midt i The Grove.

Likes

Comments

​Hvor nydelig er ikke denne veggen?! Kunne bodd ved den og tatt bilder der hver dag, haha. Den befinner seg i Melrose, en fin gate med mange kule butikker og vegger. 

Likes

Comments

Heihei! På søndag dro jeg, Maria, Karina og Melisa til Melrose. Vi dro dit for å ta bilde av alle de fine veggene de har der. På søndager har de også et marked, mye fint, og mye som ikke er fult så fint. Men det var gøy å gå rundt der! Vi tok en del bilder, så jeg tenker å dele opp bildene litt i forskjellige innlegg så ikke alle blir slengt inn her med en gang. Vi kom ca klokken halv 5, så vi var litt redd for at vi ikke skulle ha tid til alt før det ble mørkt, men det rakk vi fint :)

Senere så gikk vi til Urth Caffé for å spise. Et veldig fint og koselig sted :)

Likes

Comments

På fredag dro jeg og noen venner til Six Flags. Det er en fornøyelsespark med masse Berg-og-dal-baner. Vi hadde fri denne dagen, så da tok vi oss en tur. De fleste av oss har sesongpass der, noe som er veldig greit, så vi kan dra dit ofte. Vi var der i sånn ca 5 timer tror jeg. Det var ikke så mange andre skoler som hadde fri, så det var ikke mange folk i det hele tatt. Utrolig deilig at vi slapp å stå i kø i flere timer.


Likes

Comments

Hvilke skole går du på? Jeg går på El Camino Real Charter High School.

Hvordan er skolen der? Skolen er helt grei. Det er veldig annerledes her enn skolen i Norge. Her har man for eksempel den samme timeplanen hver eneste dag. Noe som er litt kjedelig i lengden. Det er også veldig strengt her. Det er vakter rundt hele skolen, og i alle gangene. Det er høye gjerder rundt hele skolen, noe som vil si at når man først har kommet seg inn, så kommer man seg ikke ut med mindre man er syk. Men også da kan man ikke bare vandre ut og dra hjem. Da må en foresatt komme og hente deg inne på skolen, og skrive deg ut. Man ser også ofte politibiler på utsiden. Er en veldig stor skole med rundt 4000 elever, så skjønner at de må ha vakter, kan jo være mange gale mennesker.

Hvilke fag har du på skolen? Første semester så hadde jeg Psykologi, Matte, Fashion, Sosiologi, Historie og spansk. Nå i andre semester har jeg Matte, TA, Fashion, Sosiologi, Psykologi og spansk.

Er skolen vanskelig? Noen fag kan være vanskelig. Men nå har ikke jeg de vanskeligste faga her, så det går fint.

Er det lett å få gode karakterer? Hvis man stiller opp i timen, gjør leksene, følger med, så skal man klare ganske lett å få gode karakterer. Det er det jeg liker bedre med skolen her enn i Norge. I Norge så er det kun prøvene som tels på karakteren. Her så kan man få F på prøvene, men hvis man er i timene, gjør leksene og følger med så kan man fortsatt få en bra karakter.

Har du hjemlengsel? Har ikke hjemlengsel akkurat nå nei. Har egt ikke hatt det gjennom hele året.

Kommer du hjem til sommeren? Ja. Kommer hjem i midten av Juni.

Hvorfor valgte du å reise til LA? Valgte å reise til LA pga jeg alltid har hatt lyst til å dra hit. Det er jo så fiiint her! Og når jeg kunne velge å bo her, så gjorde jeg det.

Trives du der? Ja veldig!

Har du fått mange nye venner? Har fått endel nye venner ja. De fleste er faktisk norske haha.

Er Explorius en god eller dårlig organisasjon ifølge dine opplevelser med dem? Både og. Følte de var veldig bra i begynnelsen før jeg reiste. Men når det kom til å bytte familie, så var de ubrukelige. Måtte fa pappa og de til å ringe de for at jeg skulle få bytte. Noe man egt ikke skal trenge å gjøre. Men de nekta å gjøre noe med det, så da måtte foreldrene mine ringe og be de flytte meg.

Hva er det beste med hele utvekslingsåret? Det beste er vel alt jeg får opplevd. Bli kjent med nye folk, og å få bo i selveste Los Angeles.

Hvilke butikker skulle du ønske vi hadde i Norge som finnes i LA? Blir nesten litt deprimert av å tenke på hvor dårlig utvalg av butikker vi har i Norge i forhold til her. Neida. Joda. Skulle virkelig ønske Norge hadde butikker som Fashion Nova, Forever 21, Topshop, Ulta, Eden Sky, Love Story, PacSun, osvosv.

Hva har du brukt mest penger på? Tror jeg har brukt mest penger på mat, klær, og konserter.

Favoritt butikk i LA? Tror kanskje det må bli Forever 21 og Fashion Nova. Og Ulta, Sminkehimmelen!

Hva kommer du til å savne mest når du skal hjem igjen, vertsfamilien din eller vennene du har fått? Kommer til å savne vfam litt, men kommer kanskje til å savne vennene mest. De fleste er norske som sagt, så det blir jo ikke så veldig vanskelig å besøke de :)

Når søkte du? Tror jeg søkte i September.

Hva savner du mest med Norge? Savner mest maten, venner og familie. Men maten tror jeg slår kaka. Norsk mat er seriøst det beste.

Var det vanskelig å komme inn i engelsken? Ikke så veldig egentlig. Kan ikke si at jeg er en ekspert i engelsk og snakker amerikansk, for det gjør jeg ikke haha.

Hvor gammel er du? 17. 18 i Juli.

Når bestemte du deg for å dra på utveksling? Jeg var ikke den som hadde tenkt på dette i flere år. Ble vel egentlig litt påvirket av mine to venninner som også er i USA nå. De snakket utrolig mye om det, og da tenkte jeg litt mer på det, og så bestemte jeg meg for at jeg også ville dra, Så det var i begynnelsen av 1VGS jeg bestemte meg for å dra.

Hvor mye koster året? Det kommer helt an på om du velger Select programmet som jeg har, som vil si at du kan velge hvor du vil, eller om du velger det vanlige programmet, som betyr at du blir plassert hvor som helst i hele USA. Det kommer også an på hvilke skole du søker deg inn på. Mer om priser på skoler kan du lese om på Explorius sine nettsider :)

Vet du om noen "skjulte" turist attraksjoner i LA? Hmm, vil kanskje si at det ikke er veldig mange som vet om Fashion Distrikt i Downtown LA, El Matador Beach som er i Malibu. Det finnes nok mange fler, men det er disse jeg kom på.

Hvor er favoritt stedet ditt i LA? Det tror jeg må være strendene her. Santa Monica og Malibu. Det kommer jeg til å savne veldig!


Likes

Comments

For noen uker siden dro jeg, Karina og Kina på hiking til Hollywood skiltet. Det tok oss rundt to timer å gå hver vei. Vi fant ikke helt ut av hvor vi skulle begynne å gå, så vi endte med å begynne å klatre langt oppi fjellene helt til vi fant ut av at det går en normal vei opp til skiltet. Det var en kjempefin tur. Vi ankom skiltet når solen var på vei ned, så på veien tilbake fikk vi se en kjempefin utsikt over Los Angeles. Etter hikingen kjørte vi til Urth Cafe for å spise. En veldig koselig cafe med kjempe god mat. Skal helt klart tilbake!

Likes

Comments