⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Jeg har fått noen spørsmål som angår utdanningen min og skolen jeg går på, derfor tenkte jeg at jeg skulle ha et innlegg med hvor jeg svarer på de spørsmålene jeg har fått og ting som er greit å vite på forhånd hvis du har planer om å søke.

Koster det noe? Ja. Skolen i seg selv koster litt i underkant av 100.000, men dette er støttet av lånekassen. Du kan derfor ta opp et lån. I tillegg til skolepengene får du som regel en fast sum i måneden. Er du borteboer kan du få muligheten til å gjøre om noen av disse pengene til stipend. NB! Når du har fått brev om at du er kommet inn på skolen må du betale 10.000 for at skoleplassen skal bli din. Dette er ikke støttet av lånekassen.

Hvordan kan jeg gjør om noe av summen til stipend? Lånekassen arrangerer noe som heter privatist eksamen. Disse må du ta åtte stykker av i løpet av skoleåret. To før jul og seks etter. To av eksamenene er praktiske og blir utført sammen med skoleeksamen. NB! Disse eksamenene er ikke støttet av lånekassen og koster til dags dato 1054,- per eksamen.

Du kan lese mer om studiet her , skolen her og lærerne her.

Hvordan søker jeg? Du kan gå inn på Sørlandets Hudpleieskole sin hjemmeside og fylle ut et søknadsskjema. Det finner du her.

Er det noen krav for å bli tatt opp? Du må ha gått videregående skole og ha vitnemål for hvert fall to år. Du må også ha fylt 18 år eller fylle 18 det året du begynner på skolen.

Hvilke fag er det? Vi har anatomi, hudpleiepraksis og hudpleieteori.

Hva er CIDESCO? Det er en litt høyere "status" som du får ved å bestå cidesco-eksamen. Dette gjør at du er mer attraktiv når du skal søke jobb, og gjør at du kan jobbe hvor som helst i verden. Dette er det kun Sørlandets Hudpleieskole og Hudpleieakademiet i Oslo som tilbyr.

Greit å vite! Dette er et veldig tungt studievalg. Det er mye eksamener, mye oppgaver, mange prøver og stort press. Du har veldig lite fritid hvis du er bestemt på å gjøre det best mulig på skolen. Hudpleieyrket er tungt og krever mye av deg som person og tar mye energi. Dette er ikke et beskyttet yrke og du jobber kun på provisjon (med noen unntak). Det tar en del år før du klarer å ordne deg en kundekrets som sørger for at du får en gjennomsnitlig grei lønning hver måned. Uansett så er dette et kjempeflott yrke og en super utdanning for deg som liker hudpleie og mennesker.

Likes

Comments

AKKURAT NÅ: Ser jeg og Trond på skrekkfilm som nesten har blitt en slags tradisjon i helgene. I morgen reiser jeg hjem til mamma så kvelden går til å ha litt kjærestetid.

UKENS OPPTUR: Dette er garantert at jeg endelig er ferdig utdannet hud- og kroppsterapeut!!! Ord kan virkelig ikke beskrive følelsen av å endelig være ferdig! Nå skal jeg ta meg litt velfortjent ferie etter et av de tøffeste årene i mitt liv!

UKENS NEDTUR: Dette har i grunn bare vært en konge uke for min del og det er lite jeg kan klage på! Jeg hadde avslutning med klassen på torsdag, var ute med M i går og badet, solet meg og grillet i dag.

UKENS SANG: Robin Schulz, James Blunt - OK

UKENS TANKE: Nå skal jeg begynne sommeren med å slappe litt av og nye solen, kanskje også få litt farge. Jeg skal også begynne å gå mer ute, noe jeg har begynt veldig smått med.

UKENS SERIE: Hva annet enn Orange is the new black?! Dette må være den beste serien noensinne skapt. Jeg så faktisk hele sesong 5 på bare 2 dager, og jeg tror virkelig ikke jeg er den eneste.

UKENS INNKJØP: Jeg har faktisk ikke kjøpt noe på en god stund, men neste innkjøp tror jeg blir rammer til diplomene vi fikk av skolen, noe som ikke er så veldig spennende dessverre.

Likes

Comments

Jeg har tenkt litt og bestemt meg for å legge bloggen midlertidig på hyllen. Det er så mange ting å tenke på og så mye som skjer i forhold til skole og fritid at jeg ikke har tid til å blogge hver dag, og har heller ikke så mye interresant å komme med dessverre. Det kan hende det kommer et innlegg i blant, da blir dette annonsert på instagrammen min. Planen er å begynne igjen når jeg er ferdig uteksaminert i midten av juni. I mellomtiden er dere velkommen til å følge meg videre på instagram og snapchat:

Instagram: @anncatrinbm
Snapchat: anncatrinb

Likes

Comments

I går fikk jeg dette fine skin'et i posten og jeg elsker det allerede. Dette har jeg designet selv inne på CaseApp og alle elementer utenom bildene finner du inne på nettsiden når du skal designe (polarid-rammen ligger også inne). Jeg så dessverre ikke før nå at jeg har klart å sette diamanten over skriften, så er dette er noe som er greit å huske på når dere bestiller. Jeg var også så heldig å få besøk av to venninner, og ho ene har jeg ikke sett på gudene vet hvor lenge! På morgenen i dag akkurat i det jeg hadde våknet og gått inn på badet fikk jeg en melding hvor det sto at vi fikk fri i dag. Selv om det var litt vemodig at jeg allerede hadde kommet meg inn på badet klager jeg ikke på å kunne gå inn å legge meg igjen. Nå skal jeg straks en tur til senteret og på IKEA med T, så jeg må dessverre løpe. Ha en fin dag videre flotte!

Likes

Comments

Collage til MacBook HER Collage til vanlig PC HER
Kalender i PC format HER Kalender i mobil format
HER

Jeg har tenkt å begynne med en ny bakgrunn hver måned som jeg skal dele med dere. Jeg lager de i MacBook format og vanlig PC format. Jeg lager en collage til de som syns dette er best, og en med kalender. Jeg lager kalenderen også i mobil format. Det er alltid deilig med en oppfriskning på mobil eller PC en gang i blandt. Selv bytter jeg ca én gang i måneden og derfor passer det greit at jeg lager en ny bakgrunn som jeg deler med dere hver måned. Jeg bruker veldig mye tid foran mac'en i forhold til skole og bloggen, som vil si stort sett hele tiden. Derfor er det veldig greit å ha en bakgrunn som gjør at jeg syns det er gøy å slå på mac'en. Tror ikke jeg er alene om det. Jeg vil gjerne at dere gir tilbakemelding om dere syns det er best med kalender eller collage, eventuelt begge deler. Dette er noe jeg kommer til å fortsette med en stund i hvert fall og setter veldig pris på om dere skriker ut om dere har noen farge- eller temaønsker til kalender bakgrunnen. Håper dere liker de!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Beklager sent innlegg, men jeg var så heldig å ha min fine mamma på besøk som kjøpte inn litt ting til meg som manglet i leiligheten, tillegg til at jeg fikk hentet skoene som endelig kom i posten i dag. Jeg gikk ned en hel størrelse istedenfor en halv og var livredd for at det skulle bli feil igjen, men de sitter som et skudd. Det som er så genialt med disse er at det er en sånn type joggesko som jeg tror aldri kommer til å gå av moten og de passer til nesten alt. Skoene finner du HER. Etter mamma reiste jobbet jeg med skoleoppgaven som skal levers til tirsdag, og typisk meg venter jeg til siste liten. Vi skulle skrive 4000 ord og fikk oppgaven i januar eller februar. Da tenker jeg automatisk at jeg har kjempegod tid, helt til jeg ikke har det lenger, i det hele tatt. Heldigvis er det fri til mandag og jeg kjente at det var virkelig det jeg ville bruke fridagen på. Wish me luck!

Likes

Comments

Lukter. Jeg legger veldig fort merke til hvordan folk lukter. Så sagt folk kommer nærme nok så er det det første jeg biter meg merke i. Hvis det er folk jeg kjenner så kan jeg fort finne på å si at de luktet godt, men sier naturligvis aldri hvis jeg syns noe annet. Det er noen ganger jeg har, uten å tenke meg om, sagt til en person at de lukter godt første gang jeg møter dem. Når jeg står i folkemengder også så kan jeg finne på å stå å lukte for meg selv. Som dere sikkert skjønner har jeg en veldig følsom nese. Gamle sjefen min syns alltid dette var så gøy, siden alt det hun og kollegaen min syns luktet godt, kunne ikke jeg fordra.

Briller. Til vanlig bruker jeg briller på skolen, når jeg ser på TV eller når jeg er på pcen. Egentlig skal jeg bruke de hele tiden ettersom jeg bare ser skikkelser på lang avstand. Det er like irriterende hver gang jeg er med noen og de skriker ut " SE, SE!", for jeg ser virkelig ikke en dritt. Det er noen ganger jeg har glemt de på skolen og må knipe øynene halvveis sammen for å kunne tyde det som står, og det er alltid like flaut for de som ikke vet at dette faktisk hjelper. Brillene mine er fra Marc By Marc Jacobs.

Fascinert. Er det en ting jeg lett blir så er det fascinert, og da snakker vi om bitte små ting jeg kan bli kjempe gira over. Ikke søren om jeg kommer på noen eksempler akkurat nå selvfølgelig..

By Malene Birger. Det syns kanskje ikke så godt, men jeg elsker By Malene Birger, jeg har bare aldri råd til å kjøpe noe av det. Jeg har tre ting fra det merke nå og det er en sminkeveske, et deksel og et nøkkelknippe som jeg har fått i gave. Jeg har bestemt meg for at jeg én dag skal eie en "Grinolas". Herre så fin den er!

Marmor. Hele kjøkkenet mitt badet mitt, you name it, skal være marmor. Neida, joda. Marmor er den ene tingen jeg tror jeg kommer til å forgude for alltid. Tror alle som kjenner meg vet at dette er en ting jeg aldri kommer til å legge fra meg og når jeg ser på inspirasjon til hus og leilighet er det som regel alltid noe marmor detaljer. På toppen av interiør ønskelista er dette dødsfine bordet fra Ellos, det skal jeg bare ha!

Hodetilt. Dette er noe jeg aldri legger merke til selv, men jeg har to venner som alltid påpeker det. Dette er da altså at jeg ser skjevt når jeg ser på mobilen. Det er litt vanskelig å forklare hva jeg egentlig gjør men jeg ser liksom litt skrått. Jeg aner ikke hvorfor så hvis noen har noen idé så gjerne skrik ut.

Mareritt. Dette er noe jeg faktisk ikke deler med så veldig mange, men én gang må vel være den første. I ca. 7 år så har jeg hatt mareritt nesten hver natt. Jeg drømmer som regel at folk dør, at folk blir torturert, eller sånne helt syke ting som at jeg en gang drømte at jeg var en såpeflaske. Dette er noe som har plager meg veldig og jeg har sett flere leger angående det, men det er ingen som klarer å finne ut av det. Én av legene sa faktisk at hun trodde jeg hadde en form for sanndrømming, at jeg da drømte om ting som var vanskelig i livet mitt, bare på en annen måte, og at jeg da skulle skrive ned alle drømmene mine og tolke de.

Likes

Comments

Her har dere en liten smakebit på hva jeg bestilte for litt over én uke siden, som kommer i et eget innlegg i løpet av helgen. Stay tuned!

Likes

Comments

AKKURAT NÅ: Sitter jeg og T på rommet mitt hjemme hos mamma mens jeg ser på serie og han spiller FIFA.

UKENS OPPTUR: Jeg fikk et kjempesøtt, rosa påskeegg av T som han hadde fylt med favorittgodteriet.

UKENS NEDTUR: At skoene jeg fikk i bursdagsgave av T ikke passet, så jeg må sende de tilbake, noe jeg ikke får gjort før tidligst tirsdag.

UKENS SANG: Cheat Codes (feat Demi Lovato) - No Promises

UKENS TANKE: At jeg skal bli flinkere til å tenke over hva jeg spiser, og kanskje smått begynne å trene igjen der jeg får tid. Det er så mye å gjøre med skole og når jeg i tillegg jobbet to til tre dager i uken hadde jeg hverken tid eller energi.

UKENS SERIE: Jeg rekker ikke se så mye på serie lenger, men jeg føler med på Paradise Hotel og Riverdale, men det kommer bare én episode i uka. Derfor har jeg nettopp begynt å se på 13 Reasons Why, ettersom jeg ser at så mange snakker om den. Gjerne hyl ut om hva dere syns om den, eller om dere har noen andre serieforslag.

UKENS INNKJØP: Jeg fikk endelig tak i det brede. svarte belte fra BikBok med knytting som jeg har ønsket meg. Gleden var stor for noe så lite.

Likes

Comments

INSTAGRAM LATELY⠀@anncatrinbm

CONTACT:
anncatrinb@hotmail.com