Nu ....nu sitter jag på bussen på väg till Sthlm, och Arlanda.
När man bor i glesbygd som jag, så får man planera det mesta man ska företa sig.
Jag valde buss till Stockholm Cityterminal, och därifrån blir det flygbuss... så jag är beredd på några timmar att hålla igång själv.
Har gjort samma "hundtimmar"förr och vet att det går bra 😊
Får roa mig med att studera människor som kanske är i samma sits som mig. De som väntar på ett plan som ska ta dem till en annan destination.

Har kramat om mina två yngsta, och sagt att jag älskar dem... men att "mamma måste få prova det här"... när jag har möjligheten.

Väskan, ligger fullpackad under mig i bagageutrymmet i bussen. Jag valde att ha en enda stooor väska, istället för två mindre.
Jag har tron och hopp till högre makter, att den fortfarande är hel, och i samma skick, när den (och jag) anländer till Diagoras flygplats på Rhodos imorgon förmiddag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Måndag och ny vecka ...ca tre veckor till take off, 20 dagar innan jag ska få med mig packningen som ska vara mitt hem i ca 5 veckor, innan jag tar en tripp till Sverige igen för några dagar.
Har ju redan fixat biljetter till dess, och som det ser ut så har jag planerat det hela bra.
Flyttlass snart på plats alltså :) ;)
Pratade just med Rhodos i telefon ... det räknas dagar där med, och de väntar på mig !! Superkul! :) <3

De kommande veckorna (innan jag åker),  består av att jobba lite extra som vikarie på grundskolan och gymnasiet, varva ner och njuta av dagarna.
Får umgås lite extra mycket med barn och barnbarn under påsktiden 

Hörs snart igen !!!

Likes

Comments

​Ja, nu så är jag i stort sett klar inför det stora "äventyret".
Jobbar in i det sista och håller mig lite ajour med vad som händer på Rhodos, via inlägg och mail.
Har bokat extra bagagevikt nu, när jag inser att det vill ha med mig är betydligt mer än vad som tillåts för en person under resan.
Lakan, vattenkokare, min turkosa härliga fleecepläd (som jag nu kan använda till vita lakan i Greklandsstil på riktigt).....kan ju verka som onödiga saker, men icke :)
Är inte säker på vad som finns i skåpen i lägenheten, så några grejer till köksutrustning, för att slippa handla det på en gång.
Har köpt mig en liten smidig och lätt laptop, som jag ska vara min vän och följeslagare.
Med den kan jag dokumentera och ha kontakt med familj och vänner hemma i Sverige...och nu kan jag kanske få den inspiration jag behöver för att köra igång med skrivandet.

Under tiden som dagarna går nu, så binder jag nya och nygamla kontakter med trevliga människor...
​Tränar lite extra på min grekiska, och njuter av livet :)

Likes

Comments

Nu är det inte så lång tid kvar innan det bär iväg.
Enligt mina planer så tar jag en vecka på hotell när jag kommer ner.
Behöver några "ensam-dagar" för att komma igång, och bor jag hos vänner så äts tiden upp är jag rädd.
Nu har jag fått tag i boende och lägenheten står och väntar på mig!!
En liten fin 2:a centralt i Rhodos stad, bra läge och hyran är vad jag hade tänkt mig...
Läget är bättre än jag förväntat mig, och jag ser fram emot att få inreda lite efter eget behov och smak :)
Min lilla gågata leder åt ena hållet ner till Windy beach, och åt andra hållet mot Gamla stan och Mandraki-området.
Helt perfekt!!
Har några ställen att besöka angående jobb nu när jag kommer ner, och blivit tillsagd att höra av mig så fort jag kommer fram.
Är inte orolig för att stå utan jobb, utan jag får nog istället sålla ut och välja klokt tror jag.

Just nu springer jag mellan flera jobb och kör in i det sista här.
Danspedagog, biblioteksassistent, vikarie på skola (mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet) och inom äldreomsorgen.
Har redan en flygbiljett bokad inför studentfirande av sonen hemma här i juni.
Då tar jag en vecka semester här med barn och barnbarn 😃

Ja, jag sa förra sommaren att -"nästa sommar bor jag på Rhodos igen", och nu är jag snart på väg....

Likes

Comments

Ja, nu var det ett litet tag sedan vi träffades här på bloggen...
I och med att det blev lite ändring så tar jag plan B. Om det hade blivit plan A så hade det varit en liten skjuts rent ekonomiskt och praktiskt, till en början....men är inte säker på att det kanske varit det ultimata för mig ändå.
Då hade jag haft resa och boende ordnat lite automatiskt.
Nu roddar jag själv i både det ena och det andra, men jag tror att resultatet kan rent av bli bättre och mer det jag vill.
Jobbar som en manisk nu på att få allt att gå i lås och det verkar ge frukt redan, fast jag inte hunnit komma ner till ön ännu.

Igår fick jag ett meddelande från en av vännerna på Rhodos, där var bilder medskickade på en lägenhet som hyrs ut i det området jag önskar... verkar uppfylla mitt behov av vad jag vill ha i boendet, priset på hyran var även den till min belåtenhet.

Jag ringde upp och fick svar. På grekiska/engelska tog vi oss igenom samtalet och det avrundades med att han var nöjd med min information, att jag ville hyra på längre sikt...
Han kanske inte kan lova att hålla den till mig, men han sa att jag skulle ringa när jag kommer ner till Rhodos och så ska han visa mig lägenheten... han ville i stort sett bara veta att jag har jobb när jag är på plats och att han får in sin hyra.

När jag senare på kvällen satt och funderade på det här, skickade jag ett meddelande om detta, och bild till ännu en av mina vänner ( en av restaurangägarna som jag ska jobba för).
Han svarade snabbt att "jag skulle hälsa mannen som hyr ut, att jag jobbar för honom och att jag skulle skicka med hans nummer om det var något han undrade om vad det gällde mig.
Han tyckte läget var perfekt och jag skulle ta det "at once" :)

Innan vi avslutade samtalet (hyresvärden och jag), sa han att jag skulle ringa idag vid samma tid som igår.
Får se vad han säger då, han kanske överraskar mig och håller den till mig till slutet av april

Nu håller jag tummarna för det här, det är inte varje dag man sitter på distans och fixar boende, jobb och referenser i "en annan del av Europa".


Så mina vänner som är nyfikna på hur det går för mig: Jag är inte orolig för att jag står mig slätt när jag väl är på plats.
Avresedatum närmar sig och snön faller stilla utanför fönstret.

Likes

Comments

Jaha, då går bussen om ett par timmar... den som ska ta mig till mötet på huvudkontoret i den Kungliga Hufvudstaden.

Jag tycker att jag är skapligt förberedd på kommande, och det ska bli så kul :)

Dessutom, som grädde på moset, ska jag träffa en vän som jag inte sett på länge... Hon var med mig på Rhodos för ca 30 år sedan, INNAN jag flyttade ner den gången... det ska bli roligt att få lite flashbacks, och prata om vad vi gjort på varsitt håll sedan det begav sig på "disco-talet"  (läs 80-talet).

Har inför mötet med (hmhmhm) tänkt på rätt klädkod, lärt mig talet utantill, övat på kroppsspråket...men allt känns så självklart, så jag har inte hunnit bli pirrig ännu. Det är ju mig de väntar på nu!!

Jag brukar ta bilen dessa 50 mil till Stockholm, när det är något speciellt jag ska dit för. Vilket innebär att det oftast blir bilresa under natten, för att vara i god tid på morgonen. Den här gången gör jag annorlunda och tar buss dit och det känns lyxigt värre...den avgår ca 100 meter från där jag bor nu. Dricka kaffe, lyssna på musik, läsa och bara softa hela vägen :) I sällskap med Michael Kors, i form av väskor, armbandsur, solglasögon och parfym ...

Let the sun shine... in...

Likes

Comments

Ja, ibland kommer det saker som "ett brev på posten"....har lyckats bita av en tand som börjar påminna om att tandläkarvården känns lite tryggare i Sverige, än i andra delar av EU. Så tid är bokad och det är bara att hålla tummarna för att värken inte blir outhärdlig, tiden jag fått är om några veckor.

Ska skaffa nytt pass också, så det är lite grejer att ordna med. Annars tror jag att jag tänkt på det mesta.

Har planering för en dansuppvisning för mina elever i Kulturskolan, och det blir nog i nästa vecka. Har dansklass idag och det blir som ett mindre genrep. I ett par av numren ska de dansa i mörker, med lysstavar. Så väntar vi för länge med det här, blir det svårt att få det mörkt nog för effekterna.

Har kontakt med lite dansfolk på Rhodos, och det förvånar mig inte särskilt mycket om jag blir involverad där med. Har lite idéer som skulle kunna funka där.

Nu börjar det förberedas för säsongsöppning på tavernor och restauranger, Gränder, stränder och torg får en upprensning efter vintern som lämnat spår efter sig. Det driver iland skräp från havet, och blåsten gör sitt för att gömma skräp, eller sprida ut det.

Våren närmar sig i Grekland :)

Likes

Comments

Har nu fått klart mitt tal som jag ska presentera i nästa veckoslut...det skulle vara på max tre minuter, och när jag läste det i skapligt lugn takt igår, var det exakt tre minuter enligt äggklockan.

Har skrivit ut det, går omkring med det i bakfickan och övar. Ni som har sett "Ursäkta, vad är klockan" med John Cleese, vet hur jag känner mig nu.... man vill att det ska "sitta". Lite improvisation skadar väl inte men hjärnsläpp är inte okej. Har renskrivit det fyra gånger, tagit bort och lagt till....men nu får det vara bra.

Parallellt med denna planering, så förbereds det med beställning av studentmössa, inköp av kostym etc för kommande i juni. Yngsta barnet tar studenten och jag tar några semesterdagar och kommer hem till Sverige :) .kan tyckas att man är ute i god tid, men det bara rusar iväg, och mycket ska ordnas framöver...

Som det ser ut så är det mycket roligt att se fram emot .... för att inte glömma att det är Farmen på kvällarna ( höll ju på att hamna där också )....och så är det löning på fredag :) :)

Likes

Comments

Vad ska man ta med sig, och hur mycket? Favoritplagg är ju självklart, men att sålla ut och tänka på hur mycket man orkar släpa är en annan sak. Både till jobb, träning, sol o bad, lite uppklätt...och "bara vara"-kläder.
Värk/feber-tabletter och resorb ska också packas...lite si och så med det på apoteken där.

Under tiden jag bodde där (för länge sedan iofs ), hade jag hosta som inte ville ge med sig. Jag gick till pharmakion (apoteket) och fick en rosa segflytande vätska som skulle vara bra. Hostan försvann, men när jag senare kollade upp vad jag fått för medicin, var det avmaskningsmedel för katt!! Det måste ha blivit något missförstånd. Så lite baspreparat vill jag ta med mig.

Jag kommer ha en jä***gt stark längtan efter mina nu stora barn... efter hunden, och kissarna som stannar hos ena dottern, men känner att jag måste ge detta en chans och göra det här. Klyschigt som man brukar säga, att det känns som att komma hem..... men så känns det faktiskt... Vet ju lite vad jag ger mig in på, att det kommer komma dagar då man längtar till familjen något oerhört... att det kan uppstå situationer där man vill ta första bästa plan och dra till Sverige... Men jag får locka ner mina närmaste på visit, och åka hem till dem emellanåt. Jag får ju semesterdagar jag med :)Likes

Comments

Kalispera sas... eller på svenska: God kväll på er

När man inte är på plats, så får man göra det bästa av situationen...använda sig av kryddorna man köpt hem och laga grekisk mat efter bästa förmåga.

Bilderna är tagna tidigare, men när man tittar på dem så vet man hur det känns även den här tiden på året. Lite blåsigt och blött, men ännu har jag inte upplevt snö på Rhodos. Det har de fått känna på under den här vintern, men vädret är ju lite uppåner runtom i världen.

Själv bor jag mitt i Sverige, fast högt beläget...i Härjedalen. Snö har vi oftast från oktober och in i maj, ibland är tempen samma på julafton som på midsommarafton. Nu är jag less på vintern, is, snö och halka... ser fram emot värme och barmark.

Likes

Comments