Nu har jag bestämt mig för att göra en nystart och börja blogga igen!
Kollade igenom inläggen och såg att jag inte har bloggat på 6 månader. Var så mycket som hände då att jag valde att lägga ned bloggandet. Men nu är jag tillbaka och har ett nytt "upplägg" på bloggen;

Jag vill verkligen att "baksidan" av sporten jag håller på med, fälttävlan, ska komma fram, och med det menar jag inte bara baksidan som något dåligt. Nej jag vill visa alla olika sidor som finns. För tro mig, det ligger mer än man tror bakom en tävlingsstart. Oavsett om du håller på med hästar eller ej tror jag att det kan vara intressant att följa det som verkligen händer "bakom kulisserna". Det är inte alltid så fancy som man tror, men ibland är småsaker som knappt någon annan ser det ljus som lyfter en själv.

Målet är en ärlig blogg med både up's and down's.
Med 2016 framför oss väntar även flera väldigt stora äventyr, följ med på dem!

Bilden är från EM i Malmö i somras

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den bästa tiden på året har precis börjat! Känns himla skönt att få ha lov nu. Missade visserligen skolavslutningen, men det var VERKLIGEN VÄRT DET!!!! Mer om det i nästa inlägg tänker jag.

I alla fall, jag slutade ju 7:an nu. Att börja 8:an sen känns bra, då är vi inte "minst" längre. Meeen det är ju länge tills dess, tack och lov! Nu ska vi bara vara lediga!

Se nu till att ha ett riktigt bra lov vänner!

Likes

Comments

Förra veckan i skolan var bara en sån vecka som man inte orkar med. I måndags när vi fick reda på alla prov, läxor och inlämningar vi skulle ha kände man att sommarlov nu hade inte varit fel. Tog mig igenom veckan, men var ganska stressad där i början. Det är inte bara skolan som ska hinnas med varje vecka. Snart är det ju Eketorp, internationell 2** och EM kval. wow. Jädra kul det ska bli!!! Känns stort faktiskt. Trots allt är det den högsta klassen man kan rida på ponny i fälltävlan, och jag gör det med min c-ponny.

Nu är den jobbigare skolveckan slut. Denna veckan går vi bara 2 dagar, sedan är det ledigt resten av veckan. det om något känns riktigt skönt. Men hur är det, äre 5 veckor eller något kvar till sommarlovet?!

Likes

Comments

Just nu håller 9:orna på med nationella prov i alla olika ämnen. Det är skriftligt, muntligt, hörförståelse, läsförståelse och texter som ska skrivas. Och jag vill gärna att någon ska förklara för mig varför det finns nationella prov. Klart att jag förstår att det är 1 för att lärarna lättare ska kunna få en så rätt inblick som möjligt i vart man ligger. Den andra saken är; visst jämför man nationella proven och ser hur det går för landets elever. Men rätta mig om jag har fel, man jämför ju länderna och ser vilket lan med "bäst" elever. Är det rätt att vi ska jämföras med elever från andra länder, och sedan dessutom får höra på både
och nyheter att svenska elever presterar allt sämre. Jag är elev och att få höra det gör inte att man känner sig bättre direkt. Man gör sitt bästa i skolan och när man sätter på tv:n förklarar de att vi elever är sämre än för 10 år sedan. Beror detta då på oss elever? Personligen tycker jag absolut inte att det är vårt, elevernas fel, att det är såhär. Barn och ungdomar är inte sämre än för 10 år sedan. Så varför ska vi behöva höra det?!

Ni vet kanske sen innan att jag tycker att det är helt fel sätt att tro att elevers resultat ska bli bättre om man inför betyg i tidigare ålder. Det sätter bara ännu mer press på eleverna, alldeles för tidigt. Det i sin tur leder till att eleverna de senare skolåren tappar lusten, motivationen och känner sig pressade att prestera. Då är det absolut inte ett bra sätt om vi svenska elever ska bli bättre i skolan.

Jag säger inte att våra lärare är dåliga, jag säger inte att vi elever är dåliga. Det som är dåligt är den bild vi elever får utifrån av det vi har presterat i skolan. Om det är motivera oss ni vill göra, ja då borde vi få höra att vi faktiskt lyckas också. Klart att vi får höra det, MEN inte från ex. nyheterna på tv.

Uppmuntra oss att fortsätta plugga och lära, pressa oss inte så att vi tappar suget och inte vill. Tycker synd om alla barn som går till skolan varje dag och tycker att det är jobbigt. Så ska det självklart inte vara. Där har vi en uppgift att fundera på och jobba vidare med i framtiden!

Likes

Comments

Att sitta 5h i bil är ärligt sådär. Men att vara i Mantorp är inte sådär, det är super!
5 timmar i bil är det jag just nu håller på med. Eller vad vi ska kalla det. Jag är ganska tött. Nej jag är inte ganska trött, jag är väldigt trött nu när jag tänker efter. Fast om man inte tänker efter så känner man sig inte lika trött. Precis sådant där snack blir det om jag är trött. Ganska meningslöst och lite flummigt.

Vill ni trots det läsa om hur det har varit, fortsätt läsa:

Okey, just nu snurrar det bara i huvudet. Lång dag. Fint resultat är en snabb sammanfattning. Det har känts ok, men inte den där awsome känslan som man får när både hästen och du är i bästa dagsform. Dressyren var relativt bra. Halterna får vi hem och slipa lite på, men vi slutade ändå på 67,6%
Banhoppningen var riktigt jävla bra! Han är så himla fin denna ponny. En c ponny som går på d ponny avstånd på en ganska svår 105 bana och nollar den hur snyggt som helst. Efter det var jag riktigt nöjd med både U2 och mig själv.

Terrängbanan var en bana som inte skulle undrerskattas. Trots att den inte var svår höjdmässigt så var den inte helt lätt tekniskt. Vi var felfria på hinder och hade lite tidsfel. Känslan var inte den där absoluta topp känslan, men det var helt okey. Jag tror att jag hängde upp mig lite för mycket på att han låg framåt i handen och sprang en del. Men 5:a i klassen och vinst med kompislaget tillsammans med Amanda.

Hade velat ha honom lite mer fokuserad och spänstig. Att han skulle tagit tag en aning till i hinderna själv. Visst vi snackar väldigt små marginaler, men det där lilla lilla extra liksom. Det är ju ingen hemlighet att U2 fokuserar mindre om hinderna är lägre och inte så komplicerade. Han skärper inte riktigt till sig då.

Nu taggar vi till Mantorp om 2 veckor. 2 maj blir det. Och 2*. Nu blev det många 2:or. Hahah. Ska i alla fall bli riktigt kul då! Tävlingen och kompisarna jag träffar där. Kompisarna på tävling betyder verkligen mycket. Ganska coolt är det att ha så pass bra kompisar som bor i sth och ännu längre upp i landet.

Mantorp nu var bra, Mantorp om två veckor ska bli ännu bättre!

Likes

Comments

Kom hem från Mantorp vid 22:40 igår. Kunde vart senare så det var ganska bra. Men trött efteråt är ett faktum.

Tur e det att vädret är bra idag. Hade det regnat hade jag nog inte pallat. Då blir man ju bara blä.
När jag kommer hem ska U2 skrittas en runda. Annars är det inte mycket mer som ska göras idag.

I eftermiddag kommer ett inlägg från Mantorp ut. Jag har även en ny sak att visa er.
Hörs!

Likes

Comments

En av de här bikinierna i sommar hade inte varit fel! Den längst upp till höger är bara för snygg! Någon som har lust att ge mig en sådan? hehe

Likes

Comments

Tycker att vi drar en frågestund. Kööööör!


Likes

Comments

Detta lilla busfröet är ju bara för bra! Igår var vi i Råby och tävlade hoppning. Felfria i både 80 och 85, dessutom blev det en 3:e placering i båda klasserna!
Fina lilla hästen bara fräser på, omhoppningssvängar är ingen konst för henne. Så himla positiv och glad hela tiden. Hon är rolig att rida då hon verkligen vill och försöker sitt yttersta inne på banan. Känns som att det redan som att hon gillar att tävla, och jag har bara tävlat henne 5 gånger!

Glad jag e för denna ponny!


Likes

Comments

Känns som att det har varit full fart hela dagen. Så mycket som jag har rört på mig idag är ju också värt att kalla ganska mycket. Cyklade till skolan som vanligt, 7km. På idrotten i skolan hade vi orientering där vi skulle jogga en runda och diskutera allemansrätten samtidigt. Har inte bara haft idrott en gång idag, nej 2. Andra gången var det också orientering. Cyklade hem, tränade U2 för dressyrtränaren Mollis och var efter det helt slut i kroppen.

Nu sitter jag här framför skrivbordet, har precis gjort lite läxor som ska vara klara till imorgon. Måste säga att det ändå gick relativt. Har bara lust att gå ner och käka något snabbt sedan blir det en dusch innan det blir raka vägen i sängen. Blä känns bara som deg i huvudet just nu. Hjärnsläpp om vad jag skulle skriva. Vänner vi hörs imorgon istället. Ska se till att få många timmars sömn innan det så tror jag att fredagen kan bli riktigt bra. På schemat står stan med kompisarna efter skolan. Inte helt fel va?

Vi hörs!

Likes

Comments