Så var vår 1-åring firad, vaccinerad och fotograferad. På hans födelsedag i tisdags hade vi kalas för de närmaste, William var lite blyg i början och efter att ha öppnat tre paket tröttnade han och började leka med sina gamla leksaker. Vi bjöd på smörgåstårta, rabarberpaj och rabarber-jordgubbstårta. William ficken egen tårta gjord på vattenmelon och grädde, han var så nöjd och satt bara och sa "namm namm!" På onsdagen var vi på ettårskontroll till rådgivningen och då fick han två sprutor, han var så duktig och grät bara lite vid andra sprutan. Efteråt blev han lite gnällig och varm men ingen feber kom.

​Igår kom en fotograf till oss för att ta ettårs foton. William vaknade precis när fotografen kom och var jätte ledsen, blev blyg för fotografen och rädd för hennes stora kamera. Några skratt bilder fick vi inte men jag tror nog vi blir nöjda ändå, väntar med spänning på att få se bilderna. Nu känns det skönt att allt firande är över och vi får fira midsommar i lugn och ro. Vi kommer att fira på villan och på söndagen far vi till min mamma och pappas villa. Glad midsommar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Lillen

Vid den här tiden för ett år sedan kom de första känningarna på att bebis var påväg. Vi var på examenskalas och till sist fick vi fara hem för det började ta så ont. Kvällen var mycket spännande och mitt i natten for vi in till förlossningen och trodde att vi snart skulle få se bebis. Om vi bara vetat att vi ännu hade två dagar och tre nätter med konstanta värkar framör oss..

Till sist kom han ju i alla fall, vår prins ❤ så värt alla smärtor att få en så underbar kille med oss hem ❤

Likes

Comments

Lillen

Här hemma övar å övar vi på att gå, helt otroligt att han aldrig tröttnar! Är mest jag som till sist inte orkar komma och svänga vagnen då något tar emot.. Få se när han börjar våga släppa taget och ta första steget själv 😊

Likes

Comments

Vårt hem

Det bor en igelkott på vår gård! Den e så söt men jag har hört att de bär på många sjukdomar.. När vi var i sverige så var svärmor här och lämnade mat åt katten men tydligen är det igelkotten som har ätit av maten. Dagen efter vi kom hem så var jag påväg ut på verandan och då kom igelkotten rakt mot mej och jag var tvungen att stänga dörren för att den inte skulle springa rakt in i huset!

Likes

Comments

Lillen, Livet

Så var vi hemma från vår sveriges resa, det blev några intensiva men roliga dagar. Vi bilade ner till åbo på torsdagen och tog nattbåten till stockholm, sen körde vi ner till tranås med ett stopp i linköping där vi shoppade på IKEA och tittade på slussarna vid inloppet till göta kanal.

Vädret var helt fantastiskt och vi lämnade vintern i vasa och kom till sommar och 25 plusgrader i Tranås. William fick känna på gräsmatta för första gången, vilket kändes konstigt tyckte han och ville inte ha knäna i marken då han kröp 😄

Tranås från en utkiksplats:

Nästa dag for vi på utflykt till gränna:

Vid Brahehus utanför Gränna tog vi lunchpaus:

Ute vid hamnen i gränna hade de strand, restauranger och mini-golf. Jag fick känna första gången på vättern-vattnet och mamma fick spela mini-golf för första gången i sitt liv 🙂 Det blev inte en hel runda för värmen och sömnlösheten blev för mycket för William (och för oss andra 😉)

På söndagen körde vi upp till Stockholm igen för att hälsa på Williams faster på Lidingö. Efter en felkörning kom vi till sist fram och där tog vi det lugnt, lagade mat, shoppade lite och missade bingolotto 😄 Tur att man kan se det i efterhand på nätet 😉

Och jag fick min traditionella sverige-fika!

Det var roligt att se min bror och Antons syster igen och det var så skönt att komma hemifrån en stund! Tills nästa resa ska vi nog planera in någon dag utan program så William får sova ordentligt. Men överlag gick nog resan bra, det var guld-värt hatt ha med Williams mormor och morfar som hjälp med en gnällig bebis.

Ett stort minus till silja-line dock! Väldigt dålig service och nästan ingen svenskspråkig personal alls. Nu har vi landat här hemma och nog är det skönt att va hemma igen. Tusen tack till Tommy och Marielle som orkade ha oss som nattgäster! 😘

Likes

Comments

Lillen

Sandlådan invigdes för några veckor sen och William trivdes rätt så bra, lite tråkigt var det då han inte kunde göra något med fingrarna med så tjocka vantar på. Han var i alla fall intresserad av spaden och hinken och han skrattade hjärligt när jag täckte hans ben med sand 🙂 Bara det blir varmare väder ska vi nog busa mera i sandlådan.

Likes

Comments

Livet, Pyssel

Så var morsdagen nästan över för denna gång. Min första morsdag som mamma var ganska hektisk men härlig eftersom den spenderades med nära och kära och vår undebara kille 💕 Jag fick min pyamas som jag önskat mej och så firade vi med mammorna i våra liv.


Åt Williams farmor och mormor gjorde jag nyckelringar med Williams handavtryck på. Jag gjorde dem av krympplast som är ett plast som man målar eller stämplar på och sen när man värmer plasten så krymper den till ca en tredjedels storlek och blir tjock och hård. William tyckte det var roligt att leka med fingerfärg och jag blev nog ganska nöjd med resultatet.

Likes

Comments

Några bilder från min telefon från den senaste tiden:

Vår stackars katt som kom hem med skadad tass. Efter veterinärbesök var han tvungen att vara inomhus och ha tratt. Rekommendationen var 10 dagar men efter 5 dagar var han så galen här inne och såret såg bra ut så vi tog bort tratten och släppte ut honom. Efter 10 dagar togs stygnen bort och nu är han helt återställd.

Vår lilla påskhäxa 💕

Cykeltur till parken nära oss. William tycker om att sitta och se sej omkring och verkar trivas helt bra på cykel. (Och jo vi brukar nog ha fast selen när vi cyklar, här stod vi bara och väntade på vårt sällskap.)

Likes

Comments

Som jag skrev tidigare så behövs egentligen inte så många saker när du har en bebis. Men det finns många saker som kan underlätta vardagen och kan vara väldigt bra att ha. Här nedan listar jag några som är bra att ha då bebis har blivit lite äldre:


1. Dreglisar, speciellt en sort som heter neckerchew. Jag hittade dem på prisma och de är superbra när bebis får tänder då de kan tugga på gummiänden och tyget kan fånga upp dreglet. Dethär med tänderna är förresten något som jag trodde att skulle vara jobbigt några veckor och sen vara över men det pågår ju hela tiden! Från ca 3 månader började William dregla mycket oc tugga på allt som kom i vägen men inga tänder kom fram fören flera månader senare. Nu går det i perioder och när det är som värst har han feber, snor och diarré på samma gång.

2. NUK flaskor och flaskborste, när William började äta vanlig mat så började vi ge vatten till maten och då var NUK flaskan väldigt bra att börja med. Det tar en stund innan bebis förstår sej på flaskan men den är så bra då bebis kan hålla i den själv och den spiller inte så lätt. Flaskborsten borde jag ha köpt mycket tidigare än vad jag gjorde. Den är bra  till flaskor och i ena änden sitter en liten borste som passar perfekt till tuttflaskor.

3. Gåkärra, så fort William började stå på fötterna själv så var det enda han ville gör hela dagarna, då var vi glada att hans mormor redan skaffat en gåkärra åt oss. Nu går han duktigt längs med möbler men roligast är att gå själv med kärran. Han blir mest bara arg då han går in i allt och inte slipper vidare.

4. Pussel med knoppar, Williams absoluta favorit leksak de senaste månaderna. Vi fyndade ett med mumin figurer på loppis redan för William föddes. Han kan inte lägga tillbaka bitarna ännu men att riva upp det färdiga pusslet är tydligen roligt.

Likes

Comments

Jag tappade inspirationen och skrivarlusten där ett tag, känns som att det mest blir samma saker jag skriver om.. Hur som helst har William hunnit bli 10 månader och om ca en och en halv månad blir han 1år! Helt otänkbart att han var i magen för mindre än ett år sedan. Det känns som att William blir stor så fort men ändå kan jag nästan inte minnas hur vardagen såg ut utan honom.

Tänderna spricker fram en efter en så vissa dagar är gnälligare än andra. Magsjukan hittade oss också för första gången sedan William föddes, det var en utmaning men gick helt ok eftersom jag klarade mig undan eländet. Krypandet går bättre och bättre men William sitter helst inte alls på egen hand. Nästa steg i utvecklingen blir nog att börja gå. Han går redan väldigt duktigt med gåvagn och längs med bord och stolar.

Likes

Comments