De här första månaderna med William har inte riktigt varit som vi tänkt oss. Allt började med att Williams navel aldrig läkte ihop som den skulle. Vi har varit till 7-8 läkare och minst lika många sköterskor som inte vetat alls vad som skulle göras. Till sist blev läget akut och William opererades när han inte ens var två månader gammal.. Att se sin lilla son sövas var nog det mest hjärtskärande jag varit med om, för att inte tala om att se honom lida efteråt av smärtorna i hans lilla mage. Inte nog med detta så blev det komplikationer efter operationen och inte ens en vecka efteråt var de tvungna att söva honom igen. Idag är han på bättringsvägen och vi börjar se vår lilla prins bli sej själv igen. <3

En av de första veckorna vi hade William hemma råkade vår ena katt ut för en olycka och efter veterinär besök var vi tvungna att ta beslutet att avliva honom. Han var den sällskapliga av våra två katter och vi märker av hans frånvaro varje dag.. Veckan efter detta fick jag plötsligt hög feber och ont i bröstet och det visade sig att jag fått mjölkstockning. Efter att ha provat alla möjliga huskurer blev det ett besök till samjouren där de konstaterade att mitt infektionsvärde var skyhögt. Tio dagar med antibiotika gjorde susen och efter det har jag lyckats hålla mjölkstockningarna borta.

Efter allt detta känns det nu som att vi äntligen har fått lite andrum och vågar planera framåt några dagar i alla fall. William sover väldigt bra på nätterna och nu försöker vi få in någon sorts rutin för honom att sova på dagen också. Huvudsaken är att han får vara frisk och glad vår lilla kille <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I slutet av Juli hade vi dop för vår lilla prins där han fick namnet William Mikael. Han var bara lite över en månad då han blev döpt eftersom min bror flyttade till Sverige i slutet av Juli och han är en av Williams faddrar. Dopet skedde i replot kyrka och sen hade vi dopkaffe hemma hos oss. William var jätteduktig och sov genom nästan hela dopet.

Min duktiga syster gjorde den söta tårtan, Williams farmor och farfar gjorde smörgåstårtorna, Williams mormor fixade hallongrottor och jag gjorde blåa maränger. Så skönt att alla hjälptes åt och allt var supergott!

Likes

Comments

Tänkte sammanfatta hur graviditeten kändes för mej och vad vi var med om under veckorna vi väntade på vårt underverk <3 Överlag måste jag säga att jag trivdes rätt bra med att vara gravid och skulle nog kunna tänka mig att göra det igen ;)​

Vecka 1-5: Spännande veckor när vi inte visste om jag var gravid eller inte. I slutet av vecka 4 var vi i stockholm och fick bekräftat det vi hoppats på, vi skulle bli föräldrar!

Vecka 6-10: Först två väldigt mysiga veckor där bara jag och Anton visste om vad som var på gång, det var så svårt att hålla oss från att berätta! Sen i slutet av vecka 7 var det fars dag och vi berättade åt våra familjer. Min pappa fick en bok vi köpt i stockholm som hette "morfar och mormors bok till vårt barnbarn" och Antons pappa fick en konjaksflaska som vi fäst en etikett på där det stod "faffa konjak". Det var så kul att se allas reaktioner även om det tog en stund för budskapet att nå fram ;) I vecka 9 var vi första gången till rådgivningen på inskrivning. Inga symptom kändes ännu förutom lite illamående och uppblåst mage.

Vecka 11-15: I vecka 12 var vi på första ultraljudet, det var så häftigt att få se en liten människa där inne och höra hjärtljuden. Samma kväll som vi varit på ultraljud trodde vi att vår bebis var påväg bort ur magen, det var en hemsk kväll och morgon innan jag slapp in på ultraljud och fick se att allt var bra med vår lilla guldklimp <3 Efter den upplevelsen följde några veckor där vi var väldigt nervösa och jag var rädd att ens röra mig ifall något skulle hända åt bebis.

Vecka 16-20: I dessa veckor började jag känna av sparkar i magen, så häftig känsla! Här kände jag av lite trötthet och lite illamående vissa dagar.

Vecka 21-25: Vecka 22 var vi på andra utraljudet, denna gång kände jag sparkarna i magen på samma gång som bebisen rörde sig på skärmen. Först nu fattade man att det faktiskt var en liten människa där inne. Vi fick också reda på att det var en liten pojke! Dessa veckor började vi också förbereda för bebisen och så var vi till IKEA och handlade bland annat en spjälsäng och en matstol.

Vecka 26-30: Nu började magen vara ganska stor och ingen kunde längre tvivla på att det var bebis på gång. Nu kände jag rörelser varje dag och oron infann sig så fort bebisen varit stilla lite för länge. I jobbet var det svårt att koncentrera sig när hårda sparkar kändes. Ibland satt jag och log för mej själv på möten då bebisen sparkade :)

Vecka 31-35: I vecka 31 kände jag att bebisen hickade för första gången och jag hade mycket foglossning. Började känna mej stor och tung, var hungrig mest hela tiden. Nervositeten inför förlossningen kom krypande och i dessa veckor var vi på föräldra-förberedelse kurser till HVC. Vecka 34 var jag på sista läkarbesöket och där beräknade hon bebisens vikt till 2,7kg vilket är ganska knäppt eftersom det vägde han när han föddes.. Jag jobbade hemifrån en dag i veckan på grund av foglossningen och i vecka 35 for jag på mammaledigt.

Vecka 36-40: I vecka 36 tog syrran foton på magen och så ordnade mina vänner babyshower <3 Jag höll igång ända tills det var dags för förlossning, fyllde dagarna med målande, shopping, fönstertvätt och fix på gården. Magen var riktitgt som en boll på framsidan och jag fick många fniss och kommentarer från släkt och vänner. :) Vecka 39+0 föddes vår underbara kille en vecka före beräknat datum <3

Likes

Comments

Nu är han här vår underbara prins <3 Jag har haft lite skrivtorka för helt ärligt visste jag inte riktigt hur jag skulle beskriva det vi gick igenom. Jag tror ingen någonsin kan förklara känslorna under och efter en förlossning, det är bara något man måste uppleva för att förstå. Jag upplevde hela värkarbetet och allt fram tills kryststadiet som ett rent helvete. Men sen så fort jag fick börja krysta och när vi fick se vår lillprins var den bästa känslan i mitt liv hittills. Värkarna började på fredag kväll och efter det hade jag konstanta värkar fram tills måndag morgon när lillen kom ut. 56h värkar hemma och 9h på förlossningen räckte till gott och väl.

Nu försöker vi vänja oss med att vara en familj och ha en liten krabat som styr och ställer :) Vi har haft massor med besök och varit en vända till stan och så har vi varit och hälsat på lillens mommo och moffa och fammo och faffa. Lillprinsen har varit så otrolit snäll med oss och ropar bara när det är dags för mat.

Bästa som finns är att sova i pappas famn <3

Likes

Comments

Idag har vi målat runt några fönster och runt dörren på huset. Anton tog en bild som han lade upp på instagram, tyckte det var ganska kul att jag inte alls ser gravid ut på bilden. Någon som kunnat tro att en 38 veckors mage gömmer sig där på framsidan?

Bullen <3

Likes

Comments

Igår var mamma hit och vi tvättade fönstren, gjorde lunch och njöt i solen. Sen kom min kusin hit på spontan besök. Jag tycker om när folk ännu kan vara spontana, ibland känns det som att man måste planera flera veckor i förhand om man vill träffas med någon. Finns inget bättre än när man kan ta dagen som den kommer och vara spontan. Fast planer kan också vara härliga då man har något att se fram emot :)


Idag for jag till stan och träffade en av mina bästa vänner Marina som äntligen är tillbaka i Finland, jag hade inte träffat henne sedan mars! Det var så kul att ses och vi hade massor att ta igen. Vi åt lunch på Il Banco, shoppade lite och tog en kaffe på Fazer café. Jag fyndade gore-tex skor på 50% rea, de blir perfekta till hösten då det ska traskas med vagn varje dag.

Likes

Comments

Vilket underbart sommarväder vi haft denna vecka! Fredagen spenderades mest i solstolen och så målade jag torkställningen vi har här på gården. På kvällen kom några vänner hit och vi spelade kubb ute i solen och senare lite sällskapsspel inomhus när det blev för kallt och myggigt ute.

Likes

Comments

​De senaste dagarna har bestått av pajbakning, rådgivnings + läkarbesök, strampen lunch, massor med glass, arken middag och ett besök hem till mamma och pappa. Vid rådginingen sa de bara att allt ser bra ut och att bebis växer som han ska. Det är så kul att baka nu då ingredienserna kan hittas i egen trädgård. Denna gång blev det rabarberpaj med vaniljglass! Ledigheten bara flyter på och jag skämmer bort mej själv med sovmornar och slöa dagar. Humöret går väldigt mycket upp och ner nu just men det är väl sånt som hör till då hormonerna spökar..

Likes

Comments

Gårdagen började på sämsta möjliga sätt och avslutades på bästa möjliga. Efter en tuff natt där jag vakade mellan tolv och tre och sen vaknade med huvudvärk gick jag ut å gå en bit för att försöka piggna till. Inget verkade hjälpa och jag funderade på att ringa mamma och säga att hon behöver nog inte komma idag, vi hade planerat att tvätta fönstren tillsammans. Men plötsligt var gården full av bilar och kompisar och så var det dags för Babyshower!

Det var nog exakt vad jag behövde för snabbt glömde jag bort krämpporna och vad kul vi hade! Så fina presenter, roliga lekar och underbart sällskap <3

I det stora paketet fanns en STOKKE tripp trapp - stol! Gissa vem som var lycklig? :)

Sen blev det massor med mat och superfina tårtor

Sen fick vi samla poäng i olika lekar

Allt avslutades ute i det härliga vädret med mölkky och tjejjsnack :)

Hela gänget<3

​Tusen tack till alla vänner som var med och ordnade dagen, jag hade så kul och dagen blev så lyckad <3

Likes

Comments

Idag är det exakt en månad kvar tills beräknat datum. Ingen tid alls egentligen men det känns som en evighet kvar.. Vill ju lära känna vår lilla bebis nu!

Likes

Comments