Lillen

William har ända sedan han började krypa gjort små hyss nästan varje dag. Jag kallar honom Emil ibland och konstaterade med Anton att vi kommer att behöva bygga ett snickeboa åt honom då han blir äldre. Han har bland annat plockat ut nästan alla kläder ur min garderob och en gång lade han sand innanför byxorna på en av mammorna i parken. Tidigare i veckan hittade jag honom så här i vår kökslåda med plastbyttor:

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lillen, Livet

I fredags var vi på kalas till fagerö. Där firades Antons morbrors fru som fyllde 40 och deras son som fyllde 7. Vi har inte fått vara på några större fester i sommar så det var roligt att få klä upp sig ordentligt en gång. Vi fick skärgårdsbuffe och lillen fick smaka på några nya saker bland annat rökt abborre. William orkade tills det var sovdags-tid för honom så då var det bara att packa ihop och fara hem, inga långa kalas för oss småbarnsföräldrar :)

Likes

Comments

Lillen

Vi försöker få William att börja äta samma mat som oss nu och det går helt bra. Bara man inte lagar för stora bitar eller kryddar för mycket så äter han med god aptit. Något som inte alls gick ned däremat var mannagrynsgröt! Det som är så gott så totalvägrade han att äta. Nåja så länge han smakar på allt kan man ju inte tvinga honom. De här maträtterna lagar vi mest nu:

Mikro-omelett, perfekt för de där dagarna då kylskåpet gapar tomt och fantasin tar slut. Passar både som mellanmål och lunch : https://www.ica.se/recept/supersnabb-omelett-i-mikron-714025/

Pizzafisk, en favorit från skoltiden. Den går också bra att frysa om det blir över : http://www.barnmatsrecept.se/fisk-i-ugn-tomatsas

Köttfärs-, skink-, och kycklingsås, helt vanliga såser. Till kycklingsåsen använder jag kycklingfärs så att det ska gå lättare att äta.

Makaronilåda, gammal hederlig makaronilåda är Williams favorit!

Bananplättar, 1 banan 2 ägg 2msk mjöl blandas och klickas ut på en plåt och sen in i ugnen i några minuter. Supersnabbt och gott mellis!Likes

Comments

Idag kastade jag ut de sista blommorna från buketten jag fick av Anton på vår bröllopsdag. Efteråt kändes det så tomt på bordet men så kom jag på att vår trädgård är full av blommor just nu! Så när William sov gick jag ut och plockade några buketter. En bukett med vildblommor lade jag i en vas utanför dörren och så tog jag in några kvistar från rosenbusken och några vita och blå blommor från rabatten. Blev så fint om jag får säga det själv och vilken lyx att bara få plocka in ur egen trädgård!

Likes

Comments

I helgen kändes det äntligen som riktig sommar! Vi var hela helgen på villan och William stormtrivdes. Han fick bada och leka i sandlådan hur mycket han ville och han bara njöt. Det gjorde vi andra också, det var så skönt att få komma bort en stund även om mat och mjölkvärmningen blir en aning jobbigare utan el och vatten. Bra gick det ändå och jag fick sola och paddla kajak, helt underbart!

Häromdagen tog förresten William sina två första steg! Det var just före sängdags och William tog i sin snuttis med båda händerna och tog två steg fram till mej. Både Anton och jag hurrade och blev så stolta men William förstod nog inte vad han gjort :). Sedan dess har han inte gått själv men bästa han vet nu är att gå så att någon vuxen håller i hans händer så snart går han nog själv vår stora, duktiga kille <3

Likes

Comments

Lillen, Kärlek

Bilderna från fotograferingen kom oväntat snabbt. Först tyckte jag att William såg så ledsen och rädd ut på bilderna men nu när jag gick igenom dem igen så hittade jag nog några guldkorn. De bästa ska printas och någon skall vi göra till en tavla. Roligt att ha några "ordentliga" bilder på hela familjen också.

Likes

Comments

Inför kalaset fick jag pyssellust och knåpade ihop några inbjudningskort. Alla hann inte få korten men de meddelades på andra sätt. Det var riktigt roligt att få använda ZIG realbrush pennorna igen.

Likes

Comments

Livet

Njuter av dagarna så otroligt mycket nu då vädret har varit så fint! Vi var förkylda efter midsommar så vi satt inne några regniga dagar.. Nu är det mycket tacksamt att få vara frisk och uppleva sommaren när den är som bäst 💕

Likes

Comments

Så var vår 1-åring firad, vaccinerad och fotograferad. På hans födelsedag i tisdags hade vi kalas för de närmaste, William var lite blyg i början och efter att ha öppnat tre paket tröttnade han och började leka med sina gamla leksaker. Vi bjöd på smörgåstårta, rabarberpaj och rabarber-jordgubbstårta. William ficken egen tårta gjord på vattenmelon och grädde, han var så nöjd och satt bara och sa "namm namm!" På onsdagen var vi på ettårskontroll till rådgivningen och då fick han två sprutor, han var så duktig och grät bara lite vid andra sprutan. Efteråt blev han lite gnällig och varm men ingen feber kom.

​Igår kom en fotograf till oss för att ta ettårs foton. William vaknade precis när fotografen kom och var jätte ledsen, blev blyg för fotografen och rädd för hennes stora kamera. Några skratt bilder fick vi inte men jag tror nog vi blir nöjda ändå, väntar med spänning på att få se bilderna. Nu känns det skönt att allt firande är över och vi får fira midsommar i lugn och ro. Vi kommer att fira på villan och på söndagen far vi till min mamma och pappas villa. Glad midsommar!

Likes

Comments

Lillen

Vid den här tiden för ett år sedan kom de första känningarna på att bebis var påväg. Vi var på examenskalas och till sist fick vi fara hem för det började ta så ont. Kvällen var mycket spännande och mitt i natten for vi in till förlossningen och trodde att vi snart skulle få se bebis. Om vi bara vetat att vi ännu hade två dagar och tre nätter med konstanta värkar framör oss..

Till sist kom han ju i alla fall, vår prins ❤ så värt alla smärtor att få en så underbar kille med oss hem ❤

Likes

Comments