Äntligen e våren här! Så härligt med ljusare och varmare dagar och kvällar. William har börjat klättra på allt nu så han måste vaktas hela tiden då han inte är så stabil ännu. Han gör så många framsteg just nu och han är så söt när han skrattar och man ser hans två små tänder <3

Vi har så roligt på dagarna nu eftersom William har börjat leka mera och orkar leka längre. Tit-ut leken är favoriten just nu och han skrattar så hjärtligt varje gång 😄

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

  • Ta dagen som den kommer, dagarna innehåller väldigt få måsten och om man vill får man gå omkring i pyjamas och smutsigt hår hela dagen.
  • Nya bekantskaper, Anton sa en dag att mammaledigheten är som milin för oss brudar. Det är nog sant på många sätt, man lär känna nya bekantskaper som man har massor gemensamt med redan från början.
  • Njuta av de fina dagarna, det blir ju några promenader per dag och jag har nog aldrig fått så mycket frisk luft och sett så mycket fint väder som nu under mammaledigheten.
  • Se vår lilla bebis utvecklas och växa varje dag, jag trodde aldrig att det skulle vara så givande och roligt att se en liten bebis utvecklas och lära sig nya saker varje dag. Att det dessutom är vårt barn gör att jag nästan sprängs av stolthet vid minsta lilla framsteg.
  • Morgon myset, när William vaknar på morgonen får han komma till vår säng och mysa en stund innan vi börjar dagen. Bästa stunden på dagen enligt mej, med en varm nyvaken bebis som skrattar och busar i sängen.
  • Uppskattar egentiden, några få timmar under dagen då William sover får jag vara helt själv. Tråkigt tyckte jag kanske förr men nu uppskattar jag egentiden på ett helt annat sätt.

Likes

Comments

Umeå resan gick bra, William sov inte många timmar sammanlagt men han var på gott humör ändå. Vi fick handlat det vi ville och det var så bra att ha med mina föräldrar som kunde ta hand om William så vi fick fokusera på shoppingen. Vi hade hytt på båten båda vägarna och på Wasaline fick vi parkera nära hissen eftersom vi hade barnvagnen med, väldigt bra ordnat tycker jag! I Avion gallerian hade de ett superbra familjerum där de hade micro, skötbord, leksaker och krypvänligt golv. Det var så skönt att komma bort en stund och se något annat än hemmet 😊

Annars går allt väldigt bra nu med William, peppar peppar 😁 Maten går ned bra och William sover bra på dagen, på natten går det också bättre och nu äter han bara en gång på natten. Att vara hemma går helt bra ännu och jag längtar massor till sommaren.

Likes

Comments

William har lärt sej att dra sej framåt på golvet, så nu är friden här hemma slut. 😊 Allt ska utforskas och alla sladdar och prydnader är mycket mer intressanta än egna leksaker. I helgen ska vi fara med wasaline till umeå över dagen på lördag. Ska bli spännande att första gången åka längre bort med William och det ska bli så skönt att se något annat än hemmet. Williams mormor och morfar kommer också med, jag har en känsla av att det kan vara bra med många famnar då dagen blir så lång. Annars flyter dagarna på ganska bra, maten funkar bra och sömnen likaså. William har fått två tänder och det är så gulligt när de syns då han skrattar❤

Likes

Comments

Fotografering med min lilla 7 månaders bebis (som blir 8 månader nästa vecka!)

Vagnpromenad med sittdelen uppfälld i det fina vädret.

Tröttnade på mina slitna toppar och kapade 20cm hår.

Var en sväng till villan och kollade läget. Första gången på isen för lillen.

Likes

Comments


"För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår"

Likes

Comments

William somnar väldigt duktigt på egen hand men jag brukar sitta bredvid tills han somnar i alla fall. När det blir tyst i spjälsängen har han antingen somnat eller så ser det ut såhär:

Man känner sej väldigt iakttagen :D Idag var William på skötas hos sin faster så jag fick fara till jobbet och anmäla min vårdlediget och semester. Så nu är jag anmäld vårdledig till september så får vi se sen om det blir längre. Det kliade nog lite i fingrarna att börja jobba igen men vetja man hinner jobba.

Likes

Comments

Äntligen hade vi lite mildare väder så vi fick prova pulkan som William fick i julklapp. Han var inte så imponerad men nu är den testad i alla fall :)

Jag vill ännu tipsa om en rolig pappablogg som ni hittar här. Speciellt inlägget om att man tror att man kommer att förändras totalt som person då man får barn. Men i slutändan är man samma person bara med andra prioriteringar.

Likes

Comments

Julen kom och gick, vi fick fira julafton två dagar i sträck känns det som. William var förtjust i julklapparna, framför allt att riva i julklappspappret :) Det blev en del körande av och an och Williams mat- och sömnrutiner funkade inte alls. Det var svårt att hitta någon julfrid med en gnällig bebis och matande mest hela tiden. Får se hur vi gör med jularna framöver. Men jag antar att det här är mest en fas. Hur som helst fick vi massor med fina julklappar och fint sällskap hade vi alla dagar. Min bror är hemma över julen och det var så kul att se honom igen!

Likes

Comments

De senaste veckorna har varit utmanande när det kommer till Williams matvanor. Vi började ju med smakportioner vid 4,5 månader och har trappat upp långsamt enligt Williams egen takt. Nu äter han gröt två gånger om dagen, varm mat mitt på dagen och ett mellanmål mot kvällen. Eftersom jag har valt att göra all Williams mat "från scratch" så spenderar jag mycket tid i köket. Oftast går det helt bra men vissa dagar har jag lust att kasta in handduken och köpa hem massor med burkmat och ersättning.. Det har också varit svårt att veta hur mycket mjölk han behöver utöver maten.

Någon som tagit över hela diskskåpen med flaskor, skedar och koppar ;)

Något som blivit bättre däremot är nätterna. Rekordet ligger nu på 9 timmar utan mat och William är jätteduktig på att natta sej själv, vi behöver bara lägga ner honom i sängen och läga i tutten några varv så sover han sött. Julen har vi också fått in i huset och vi hittade en fin gran som nu står färdigpyntad i vardagsrummet. Den riktiga julkänslan har inte infunnit sej ännu men den brukar komma krypande förr eller senare :)

Likes

Comments