William har lärt sej att dra sej framåt på golvet, så nu är friden här hemma slut. 😊 Allt ska utforskas och alla sladdar och prydnader är mycket mer intressanta än egna leksaker. I helgen ska vi fara med wasaline till umeå över dagen på lördag. Ska bli spännande att första gången åka längre bort med William och det ska bli så skönt att se något annat än hemmet. Williams mormor och morfar kommer också med, jag har en känsla av att det kan vara bra med många famnar då dagen blir så lång. Annars flyter dagarna på ganska bra, maten funkar bra och sömnen likaså. William har fått två tänder och det är så gulligt när de syns då han skrattar❤

Likes

Comments

Fotografering med min lilla 7 månaders bebis (som blir 8 månader nästa vecka!)

Vagnpromenad med sittdelen uppfälld i det fina vädret.

Tröttnade på mina slitna toppar och kapade 20cm hår.

Var en sväng till villan och kollade läget. Första gången på isen för lillen.

Likes

Comments


"För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår"

Likes

Comments

William somnar väldigt duktigt på egen hand men jag brukar sitta bredvid tills han somnar i alla fall. När det blir tyst i spjälsängen har han antingen somnat eller så ser det ut såhär:

Man känner sej väldigt iakttagen :D Idag var William på skötas hos sin faster så jag fick fara till jobbet och anmäla min vårdlediget och semester. Så nu är jag anmäld vårdledig till september så får vi se sen om det blir längre. Det kliade nog lite i fingrarna att börja jobba igen men vetja man hinner jobba.

Likes

Comments

Äntligen hade vi lite mildare väder så vi fick prova pulkan som William fick i julklapp. Han var inte så imponerad men nu är den testad i alla fall :)

Jag vill ännu tipsa om en rolig pappablogg som ni hittar här. Speciellt inlägget om att man tror att man kommer att förändras totalt som person då man får barn. Men i slutändan är man samma person bara med andra prioriteringar.

Likes

Comments

Julen kom och gick, vi fick fira julafton två dagar i sträck känns det som. William var förtjust i julklapparna, framför allt att riva i julklappspappret :) Det blev en del körande av och an och Williams mat- och sömnrutiner funkade inte alls. Det var svårt att hitta någon julfrid med en gnällig bebis och matande mest hela tiden. Får se hur vi gör med jularna framöver. Men jag antar att det här är mest en fas. Hur som helst fick vi massor med fina julklappar och fint sällskap hade vi alla dagar. Min bror är hemma över julen och det var så kul att se honom igen!

Likes

Comments

De senaste veckorna har varit utmanande när det kommer till Williams matvanor. Vi började ju med smakportioner vid 4,5 månader och har trappat upp långsamt enligt Williams egen takt. Nu äter han gröt två gånger om dagen, varm mat mitt på dagen och ett mellanmål mot kvällen. Eftersom jag har valt att göra all Williams mat "från scratch" så spenderar jag mycket tid i köket. Oftast går det helt bra men vissa dagar har jag lust att kasta in handduken och köpa hem massor med burkmat och ersättning.. Det har också varit svårt att veta hur mycket mjölk han behöver utöver maten.

Någon som tagit över hela diskskåpen med flaskor, skedar och koppar ;)

Något som blivit bättre däremot är nätterna. Rekordet ligger nu på 9 timmar utan mat och William är jätteduktig på att natta sej själv, vi behöver bara lägga ner honom i sängen och läga i tutten några varv så sover han sött. Julen har vi också fått in i huset och vi hittade en fin gran som nu står färdigpyntad i vardagsrummet. Den riktiga julkänslan har inte infunnit sej ännu men den brukar komma krypande förr eller senare :)

Likes

Comments

Nu har jag börjat ge kött åt William, kokt vitsvans maletkött som sedan mixas till en härlig grå sörja ;) Sörjan verkar nog smaka precis som allt det andra vi har testat hittills. Nu har han fått smaka på kött, potatis, morot, batat, ärter och majs. Snart ska vi nog börja med någon gröt eller välling på mornar och kvällar också, det märks att han nog vill ha något mera än bara bröstmjölk hela dagarna. Imorgon ska vi till rådgivningen och William ska få två sprutor, så jag ser inte fram emot morgondagen.. Det tar så ont i mammahjärtat då lillen måste ha ont men det är väl bara att tänka på att det är värt det i längden.

En glad kalasklädd William <3

Likes

Comments

Årets julstök går framåt i sakta mak, i fredags var min syster hit och skötte William så att jag fick dammsuga och torka golvet i fred. En hel del städning är kvar men med en liten hemma får man ta städningen lite i taget. Lamporna på gården har vi fått upp i alla fall och det är så härligt när något lyser upp i mörkret där ute. Julklapparna är inte ens nära på färdighandlade, men det ska väl nog hinnas med..

Likes

Comments

Under tiden jag var gravid läste jag mycket om vad man behöver under spädbarnstiden och hittade väldigt långa listor på bloggar och pinterest. En del saker skaffade vi och mycket fick vi i gåva, men ganska fort efter att William föddes konstaterade jag att man behöver faktiskt inte så mycket under första tiden med en spädis. Mycket märker man efter hand. Mamma-lådan är en väldigt bra början. En sak jag vill tipsa om är att satsa på amningen! Jag hade nästan inte skaffat nånting alls relaterat till amning men nu har jag nästan allt man kan tänka sej. Amningen är verkligen ett jobb och all hjälp du kan få är guldvärt. Här nedan listar jag vilka saker som har varit bra att ha och vilka som verkligen var nödvändiga för oss. Alla är ju olika och det här är bara mina åsikter 😉

Nödvändiga saker:

 • Lakan & madrass-skydd, även om blöjorna nuförtiden är väldigt bra händer olyckor ibland.
 • Trasor, superbra att ha. Vi fick en hel plastpåse full av en vän och de är i användning varje dag. Med trasorna kan man torka spyor, dregel och mjölkspill, de kan också användas som filtar och underlägg på allmäna toaletter.
 • Blöjor, vi fick börja med ettans men vissa börjar från tvåans. Köp små förpackningar av ettans, tvåans och treans så kan du prova dej fram när det är dags att byta storlek.
 • Filt, bra att ha speciellt på sommaren då temperaturen kan växla mycket. Speciellt i bilstolen var filten bra att ha, funkar som solskydd också 😉
 • Kläder för alla väder, detta är svårt att köpa på förhand eftersom alla barn växer i olika takt. Vi hade alldeles för lite små kläder eftersom William var så liten då han föddes.
 • Tuggleksaker, tänderna ska framnötas och William har velat ha något att tugga på enda sedan han var 2-3 månader.
 • Tutt, väldigt omdiskuterad sak men vi har använt tutt från att William var ca 2 veckor och jag skulle inte vilja vara utan den. Superbra vid nattningar och som tröst.
 • Amnings toppar & amningskupor, jag har endast använt amningstoppar både dag och natt nu i snart 5 månader. Amningskupor används flitigt också.
 • Bilstol (babyskydd), vi har en BRIO och så har vi lånat två "baser" som vi har hela tiden i våra två bilar. Väldigt behändigt att bara få klicka i.
 • Skötunderlägg, nödvändigt i skötrummet och väldigt bra att ha ett portabelt att ha med sej.
 • Nagelsax & hårborste, jag blev förvånad hur ofta man måste klippa naglarna på en liten bebis. Flera gånger i veckan nästan.. Hårborsten är superbra för att hålla bort skorv i hårbottnen.
 • Babyolja, har jag endast använt om William varit väldigt torr och när han fått lite skorv i hårbottnen.
 • Febertermometer, bra att ha för osäkra förstagångs föräldrar.
 • Rela & D-vitamin
 • Vagn, William sover bäst ute på dagen.
 • Vaddlappar, för morgontvätten.


Bra att ha saker:

 • Mjölkpump, förr eller senare vill du ha lite mjölk i frysen och att ha överfulla bröst är ingen skön känsla. Då är pumpen superbra. Jag hade problem med min handpump så jag beställde en elpump istället som har varit fantastisk! Handmjölka funkar nog helt bra också om man inte vill satsa pengar i en pump.
 • Babysitter, började vi använda först efter William var 3,5-4 månader. Idag skulle jag inte vilja vara utan den. Speciellt bra nu då han har börjat få riktig mat och han inte kan sitta i matstolen än.
 • Amningsdyna, använder vi inte längre då William blev för stor för den men i början var den bra att ha.
 • Vagga, vi har en vagga som gått i släkten sedan mitten på 1800-talet och den fick också vara Williams första säng.
 • Babynest, jag sydde mitt eget och det var i flitig användning i början.
 • Babygym, superbra att ha!
 • Mitt första år bok, så roligt att fylla i och säkert roligt att läsa sen då man inte minns längre hur spädis tiden var.
 • Skötväska, har vi använt varje gång vi varit ur huset med William. Kan stå färdigt packad hela tiden.
 • Nattlampa, bästa som finns vid nattamning och blöjbyten i sängen.
 • Snuttis, har vi använt vid nattning.. funkar fint.
 • Gungstol/fåtölj, jättebra att ha då bebis är gnällig/övertrött.
 • Färgglad bok, bebis är väldigt tidigt intresserad av fina färger och att höra föräldrarnas röst då man "läser".
 • Dreglis, trodde jag var helt onödigt men nu får jag nog äta upp mina ord. När tänderna ska fram så kommer massor med dregel och vem vill nu sitta med en neddreglad tröja någon längre stund..
 • NaCl - droppar, väldigt bra mot täppt näsa.
 • Talk/zink salva, har vi inte använt mycket men det är bra att ha mot röda rumpor
 • Flytande panadol, verkar snabbt och har funkat bra för oss efter Williams operation. Blir säkert också bra att ha när tänderna börjar ta riktigt ont.
 • Babylarm, använder vi flitigt i vagnen då William sover ute.
 • Bilspegel, jättebra att ha då man kör ensam med bebis i baksätet.


Ojj var lång lista det blev.. har säkert glömt en del också 😊​

Likes

Comments