Sandlådan invigdes för några veckor sen och William trivdes rätt så bra, lite tråkigt var det då han inte kunde göra något med fingrarna med så tjocka vantar på. Han var i alla fall intresserad av spaden och hinken och han skrattade hjärligt när jag täckte hans ben med sand 🙂 Bara det blir varmare väder ska vi nog busa mera i sandlådan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Så var morsdagen nästan över för denna gång. Min första morsdag som mamma var ganska hektisk men härlig eftersom den spenderades med nära och kära och vår undebara kille 💕 Jag fick min pyamas som jag önskat mej och så firade vi med mammorna i våra liv.


Åt Williams farmor och mormor gjorde jag nyckelringar med Williams handavtryck på. Jag gjorde dem av krympplast som är ett plast som man målar eller stämplar på och sen när man värmer plasten så krymper den till ca en tredjedels storlek och blir tjock och hård. William tyckte det var roligt att leka med fingerfärg och jag blev nog ganska nöjd med resultatet.

Likes

Comments

Några bilder från min telefon från den senaste tiden:

Vår stackars katt som kom hem med skadad tass. Efter veterinärbesök var han tvungen att vara inomhus och ha tratt. Rekommendationen var 10 dagar men efter 5 dagar var han så galen här inne och såret såg bra ut så vi tog bort tratten och släppte ut honom. Efter 10 dagar togs stygnen bort och nu är han helt återställd.

Vår lilla påskhäxa 💕

Cykeltur till parken nära oss. William tycker om att sitta och se sej omkring och verkar trivas helt bra på cykel. (Och jo vi brukar nog ha fast selen när vi cyklar, här stod vi bara och väntade på vårt sällskap.)

Likes

Comments

Som jag skrev tidigare så behövs egentligen inte så många saker när du har en bebis. Men det finns många saker som kan underlätta vardagen och kan vara väldigt bra att ha. Här nedan listar jag några som är bra att ha då bebis har blivit lite äldre:


1. Dreglisar, speciellt en sort som heter neckerchew. Jag hittade dem på prisma och de är superbra när bebis får tänder då de kan tugga på gummiänden och tyget kan fånga upp dreglet. Dethär med tänderna är förresten något som jag trodde att skulle vara jobbigt några veckor och sen vara över men det pågår ju hela tiden! Från ca 3 månader började William dregla mycket oc tugga på allt som kom i vägen men inga tänder kom fram fören flera månader senare. Nu går det i perioder och när det är som värst har han feber, snor och diarré på samma gång.

2. NUK flaskor och flaskborste, när William började äta vanlig mat så började vi ge vatten till maten och då var NUK flaskan väldigt bra att börja med. Det tar en stund innan bebis förstår sej på flaskan men den är så bra då bebis kan hålla i den själv och den spiller inte så lätt. Flaskborsten borde jag ha köpt mycket tidigare än vad jag gjorde. Den är bra  till flaskor och i ena änden sitter en liten borste som passar perfekt till tuttflaskor.

3. Gåkärra, så fort William började stå på fötterna själv så var det enda han ville gör hela dagarna, då var vi glada att hans mormor redan skaffat en gåkärra åt oss. Nu går han duktigt längs med möbler men roligast är att gå själv med kärran. Han blir mest bara arg då han går in i allt och inte slipper vidare.

4. Pussel med knoppar, Williams absoluta favorit leksak de senaste månaderna. Vi fyndade ett med mumin figurer på loppis redan för William föddes. Han kan inte lägga tillbaka bitarna ännu men att riva upp det färdiga pusslet är tydligen roligt.

Likes

Comments

Jag tappade inspirationen och skrivarlusten där ett tag, känns som att det mest blir samma saker jag skriver om.. Hur som helst har William hunnit bli 10 månader och om ca en och en halv månad blir han 1år! Helt otänkbart att han var i magen för mindre än ett år sedan. Det känns som att William blir stor så fort men ändå kan jag nästan inte minnas hur vardagen såg ut utan honom.

Tänderna spricker fram en efter en så vissa dagar är gnälligare än andra. Magsjukan hittade oss också för första gången sedan William föddes, det var en utmaning men gick helt ok eftersom jag klarade mig undan eländet. Krypandet går bättre och bättre men William sitter helst inte alls på egen hand. Nästa steg i utvecklingen blir nog att börja gå. Han går redan väldigt duktigt med gåvagn och längs med bord och stolar.

Likes

Comments

Äntligen e våren här! Så härligt med ljusare och varmare dagar och kvällar. William har börjat klättra på allt nu så han måste vaktas hela tiden då han inte är så stabil ännu. Han gör så många framsteg just nu och han är så söt när han skrattar och man ser hans två små tänder <3

Vi har så roligt på dagarna nu eftersom William har börjat leka mera och orkar leka längre. Tit-ut leken är favoriten just nu och han skrattar så hjärtligt varje gång 😄

Likes

Comments

  • Ta dagen som den kommer, dagarna innehåller väldigt få måsten och om man vill får man gå omkring i pyjamas och smutsigt hår hela dagen.
  • Nya bekantskaper, Anton sa en dag att mammaledigheten är som milin för oss brudar. Det är nog sant på många sätt, man lär känna nya bekantskaper som man har massor gemensamt med redan från början.
  • Njuta av de fina dagarna, det blir ju några promenader per dag och jag har nog aldrig fått så mycket frisk luft och sett så mycket fint väder som nu under mammaledigheten.
  • Se vår lilla bebis utvecklas och växa varje dag, jag trodde aldrig att det skulle vara så givande och roligt att se en liten bebis utvecklas och lära sig nya saker varje dag. Att det dessutom är vårt barn gör att jag nästan sprängs av stolthet vid minsta lilla framsteg.
  • Morgon myset, när William vaknar på morgonen får han komma till vår säng och mysa en stund innan vi börjar dagen. Bästa stunden på dagen enligt mej, med en varm nyvaken bebis som skrattar och busar i sängen.
  • Uppskattar egentiden, några få timmar under dagen då William sover får jag vara helt själv. Tråkigt tyckte jag kanske förr men nu uppskattar jag egentiden på ett helt annat sätt.

Likes

Comments

Umeå resan gick bra, William sov inte många timmar sammanlagt men han var på gott humör ändå. Vi fick handlat det vi ville och det var så bra att ha med mina föräldrar som kunde ta hand om William så vi fick fokusera på shoppingen. Vi hade hytt på båten båda vägarna och på Wasaline fick vi parkera nära hissen eftersom vi hade barnvagnen med, väldigt bra ordnat tycker jag! I Avion gallerian hade de ett superbra familjerum där de hade micro, skötbord, leksaker och krypvänligt golv. Det var så skönt att komma bort en stund och se något annat än hemmet 😊

Annars går allt väldigt bra nu med William, peppar peppar 😁 Maten går ned bra och William sover bra på dagen, på natten går det också bättre och nu äter han bara en gång på natten. Att vara hemma går helt bra ännu och jag längtar massor till sommaren.

Likes

Comments

William har lärt sej att dra sej framåt på golvet, så nu är friden här hemma slut. 😊 Allt ska utforskas och alla sladdar och prydnader är mycket mer intressanta än egna leksaker. I helgen ska vi fara med wasaline till umeå över dagen på lördag. Ska bli spännande att första gången åka längre bort med William och det ska bli så skönt att se något annat än hemmet. Williams mormor och morfar kommer också med, jag har en känsla av att det kan vara bra med många famnar då dagen blir så lång. Annars flyter dagarna på ganska bra, maten funkar bra och sömnen likaså. William har fått två tänder och det är så gulligt när de syns då han skrattar❤

Likes

Comments

Fotografering med min lilla 7 månaders bebis (som blir 8 månader nästa vecka!)

Vagnpromenad med sittdelen uppfälld i det fina vädret.

Tröttnade på mina slitna toppar och kapade 20cm hår.

Var en sväng till villan och kollade läget. Första gången på isen för lillen.

Likes

Comments