Vardag

God kväll... Natt (?) Haha! Hej på er iallafall! Jag vet att bloggen inte har varit aktiv sedan ett par dagar. Jag har jobbat på kafét och har inte haft mycket möjlighet att kunna skriva. Dessutom finns det inte så mycket att berätta, dagarna är sig ganska lika på Henrys! ^^

Jag ska försöka blogga lite imorgon bitti. Jag börjar jobba kl. 11 och då brukar jag vilja utnyttja min sovmorgon. Jag stänger med tjejerna kl. 16 och jobbar vidare till runt 17-tiden! Inga dåliga helgtimmar inte! Efter jobbis så blir det hem och ta en skön dusch och se vad kvällen erbjuder!

Hoppas ni alla mår bra och har haft en fin dag! Nu ska jag somna till serier, natti! Kramar!

Likes

Comments

Vardag

Idag går jag för en naturlig look! Jag hade inte ens tänkt sminka mig idag men... Har man inga planer så är det ju bara att passa på! Jag tycker om en naturlig look men då jag har mycket akneärr så använder jag mer foundation och puder än vad jag önskar. Drömmen är att kunna nöja mig med lite bb-cream och puder runt T-zonen, men tyvärr gör det inte så mycket för mig. Jag ska kolla om jag kan hitta en kräm mot akneärr snarast eftersom det inte är något som bara kommer försvinna av sig själv.

Blev rätt nöjd ändå! ^^

Likes

Comments

Vardag

God förmiddag kära läsare!
Idag har jag inte mycket planerat förutom att kolla viktiga mail, plugga lite (om jag känner mig tillräckligt produktiv, haha!) och blogga! Jag tycker verkligen om att blogga då jag känner att jag kan lägga ner mycket tid på skrivandet. Det är ju trots allt en dagbok som man delar med sig med andra, vilket är en riktigt cool idé! Tänk hur mycket inspiration man får och hur mycket man relaterar till andra bloggare? Det är ju trots allt en plattform där man väljer att visa sitt sanna jag och många väljer också att dela väldigt mycket med sina läsare. Själv behåller jag en del tankar för mig själv men det är givande att uttrycka sig på bloggen också!

Nu ska jag sluta babbla för mycket om själva skrivandet, haha! Jag vill iallafall dela med mig av min morgon till er innan jag fortsätter min dag! Som första mål för dagen åt jag lite vanlig svensk frukost med kaffe och macka. Nu har jag också lagt på en ansiktsmask från Skin&Lab. Den får ens porer att krympa enormt och samtidigt behandlar den vita taljprickar som man kan få runt näsan! Den heter Glacial Clay Facial Mask och man kan beställa den på Yesstyle, det gjorde iallafall jag. Har du mycket pormaskar så är denna rätt för dig och huden blir helt underbart len! Detta märker du när du använt masken på kvällen. Man vaknar upp nästa dag och känner att huden är FRISK!

Jag ska snart tvätta bort masken och ta en dusch! Jag önskar er en fortsatt glad onsdag! ^^ Kramar!

Likes

Comments

Vardag

Hej allihop! Det har varit en ganska "vanlig" dag om man säger så. Hade lektion kl 10.15-12.00 på högskolan och sedan drog jag hem och gjorde iordning lite lunch. Jag lagade också lite kyckling till middag ikväll till familjen! Städat och plockat iordning på rummet har jag också gjort. Det blir mycket städning när man har mycket tid. Just nu studerar jag endast en kurs och extrajobbar på Henrys, så jag känner att jag behöver syssla med något jag tycker är riktigt roligt! Bloggen är ju ett alternativ men det skulle vara kul att göra något utanför sociala mediernas värld.

En tanke är att börja träna, vilket lockar lite. Det är som sagt bara att sätta igång med någonting. Vore roligt att hitta på något jag inte gjort tidigare iallafall!

Nu ska jag fortsätta kolla AHS! Ni får ha en trevlig kväll! Kramar!

Likes

Comments

Vardag

God kväll kära läsare!
Jag hoppas ni har en mysig måndagkväll även om det är just... måndag. Själv ligger jag i soffan och kollar om säsong 4a av American Horror Story (favoritserien). Seriöst, om ni vill börja streckkolla en serie - börja se AHS! Dock ska man vara van vid skräck och slasher-genren... Annars kommer ni inte sova om nätterna. Det kan jag lova.

Här är iallafall en bild på mig från idag. Jag tog bort läppstiftet efter en stund eftersom det stör mig... Jag älskar röda läppar men det är verkligen en pain in the ass om man ska dricka och äta, haha!

Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll, nu ska jag äta något sött hade jag tänkt! kramar!

Likes

Comments

Djupa Inlägg

Hej igen kära läsare!

Ja, nu sitter man och skriver ett nytt inlägg. Jag kollade igenom mitt arkiv och insåg att jag inte har uppdaterat bloggen sedan december 2016. Det är nästan hela fem månader (!)

Vad är det då jag har gjort det senaste halvåret? Jag säger redan nu att det inte är något helt galet som har hänt men jag har uppnått många framsteg, vilket jag har velat sedan jag senast skrev något personligt i min blogg. Här är några av dem:

1. Jag fick jobb på Henrys Bageri i Skövde under mitten av december. Där springer jag runt fem dagar i veckan med mina underbara kollegor!

2. Jag har ätit antidepressiva i snart fyra månader. Beslutet att börja med dem igen var helt rätt och nu mår jag prima, samt att mina neurotiska tankar håller sig i schack.

3. Jag har ätit p-piller i ca ett halvår. Att börja med p-piller var ett riktigt framsteg då det hjälpte mitt självkänsla något enormt, eftersom min hy har blivit otroligt mycket finare än var den var för ett halvår sedan!

4. Jag har ansökt till universitetet i Jönköping! Nu väntar vi på svar och jag berättar mer om vad jag ansökt till i ett annat inlägg lite längre fram. Något jag verkligen har saknat är skoltiden och när jag väl besökte mitt förstavalsprogram på öppet hus visste jag att detta var något alldeles perfekt för mig!

5. Jag ska besöka min pappa i sommar! Det jag är mest stolt över är att jag äntligen kan säga att jag har betalat för resan helt ensam - jag har satt en mål och snart har jag avklarat det! Känslan är helt fantastisk! Detaljer om resan återkommer.

Detta är några punkter som har förändrat mitt liv och verkligen gjort det till det bästa! Det är så underbart att känna att man gör något produktivt. Visst, det är punkter jag inte tagit med eftersom de inte är så pass progressiva som de jag redan har raddat upp, men det är för att jag håller på att arbeta med dessa. Livet går upp och ner jämt och det måste inte betyda att det går upp för ena stunden och ner den andra. Det är en blandning som man helt enkelt får göra det bästa av. Man får ta ett djupt andetag och ta sig i kragen helt enkelt!

Nu ska jag inte babbla så mycket mer. Jag ville bara uppdatera vad som har hänt det senaste, och det är ganska mycket som har förändrat allt. Jag är så nyfiken på att kolla tillbaka om ytterliggare ett halvår och se vad som har hänt.

Jag kan knappt bärga mig.

Likes

Comments

Den tredje juni i år fick jag springa ut på en scen med mina klasskamrater till dålig musik, hoppa på ett stökigt flak och kasta vattenflaskor på totalt främmande människor samtidigt som jag hade den där känslan av att "jag klarade det". Helt plötsligt gick jag från student till arbetslös. Ja, det var en ganska speciell känsla, dock långt ifrån förväntan. Helt ärligt var min student som en vanlig utekväll fast med vuxnas uppsyn. Det låter kanske lite halvdant?

Helt ärligt - studenten var inte så speciell som jag hade tänkt mig. Jag kom ihåg att man satt med sina kompisar och arbetade på det där jävla gymnasiearbetet i något kallt grupprum och fantiserade om dagen då den här skiten äntligen var över. Såhär i efterhand kan jag säga att studenten inte är någon big deal, den var iallafall ganska medelmåttigt roande för mig. Helt ärligt utsöndrade hela projektet med studentförberedelserna mer negativ energi hos mig än positiv. Jag vet inte om det har att göra med att min klass var så destruktiv eller att vi alla led av en stress för att ens ta studenten.

Det är precis det här jag vill ta upp i denna text - stress. Om ni bara skulle veta hur mycket jag klagade, hur jag satt och tyckte synd om mig själv och hur "svårt" jag hade det under gymnasiet. Jag kan säga att det var min egen förtjänst varför jag led så mycket under min skoltid. Jag talar inte om psykisk ohälsa i detta fall. Jag talar om arbete, att planera och undvika stress. Lider du av psykisk ohälsa är mitt tips att så fort som möjligt söka hjälp.

Jag skriver denna text för att underlätta för er som i detta nu känner den stress jag gick igenom under min tid på gymnasiet. Jag kan säga att när jag tittar tillbaka på den tiden idag känner mig en aningen besviken. En känsla av att jag faktiskt kunde ha hanterat allting MYCKET bättre.

Jag vill alltså ge råd till er som just nu går i skolan och förmodligen känner den outhärdliga skolstress som kommer på automatik så fort skolportarna börjar öppnas.

1. Sluta tyck synd om dig själv. Det är inte synd om dig för att du har valt att gå på gymnasiet eller valt det program du studerar. Precis som alla andra behöver du idag en gymnasieutbildning för att kunna komma någonstans. Det är inte synd om dig för att du valt något som kommer göra det lättare för dig.

2. Schemalägg och prioritera. Precis som med allt annat i livet så måste du sätta upp mål med vad du vill uppnå. För att kunna uppnå dessa mål behöver du en plan. Denna plan ska vara en stabilitet till hur du ska utföra dina prioriteringar så du kan checka av vad som behöver göras och hinna uppnå dina mål. Många tycker det är hjärtklappande att gå i skolan och ja, det tyckte jag också. Det är just därför du måste göra en tidsplan för att stressen ska hållas i schack. Det betyder inte att alla prioriteringar ska vara att plugga. Detta inkluderar din sömn, din fritid, dina måltider, ditt sociala liv etc.

3. Sluta se skolarbete som en syssla och se det som ett sätt att få lärdom. Idag så får man betyg baserat på vad du minns och inte vad du kan. Skit i det och fokusera på att just kunna och lära dig något. Motivera dig själv att faktiskt ta nytta av vad du läser. Även om du inte tycker dina uppgifter känns givande så ta efter talesättet "Kunskap är makt".

4. Skit i vad dina kompisar gör. Ibland känner man ett behov av att veta att någon annan har mer arbete inför sig än en själv för att finna en viss ro. Du kan också bli stressad av att veta att en klasskamrat precis har blivit klar med alla sina uppgifter och du själv har knappt börjat. Strunta i dem och fokusera på dig själv. Se efter vad du har att göra och som sagt; SCHEMALÄGG!

5. Tro inte att du kan ha kontroll över precis allt. I livet kommer flera situationer uppkomma där du känner dig oförberedd och du måste ändra dina planer och strukturer. Detta är något du kommer uppleva så länge du lever och tyvärr är det bara att bita ihop och take life as it goes.

6. Inse att skolan är en arbetsplats och INGET ANNAT. Något jag aldrig har förstått är människor som går till skolan bara för att "hänga". Hur skulle det se ut om du jobbade på ICA och allt du gjorde var att chilla vid charken, smygröka på toaletten och skrika åt din chef att du vill gå hem? Du skulle fått sparken och ja, jag önskar skolan kunde göra det samma med vissa elever...

7. Mitt sista tips är ganska specifikt och det är att använda bibblan som studiemiljö. Att sitta i ett tyst bibliotek och plugga är nog en av mina bästa tips för dig som vill slippa distraktioner. Ofta när jag pluggade gick jag och mina vänner till grupprummen och det slutade med att man satt och tjatade istället för att koncentrera sig. Ibland gick jag till biblioteket och det var verkligen en fristad för mig när jag behövde komma igång.

Det är väldigt lätt för mig att sitta här och säga att det är enkelt att hantera stress när man är tonåring. Jag är fortfarande tonåring och har problem jag också som bidrar till en förvärrad stress. Dock var det svårare att hantera stress när jag gick i skolan och jag tycker det är synd att jag inte använde dessa verktyg tillräckligt under mina skolår. Dessa verktyg skulle definitivt ha hjälpt mig att hantera min stress bättre, även den som inte orsakades av för mycket skolarbete. Att ha en stabilitet kan vara svårt för många människor att uppnå som inte gillar att planera, men det är ett bra sätt att få kontroll och slippa fundera på vad man faktiskt har att göra. Jag har märkt att jag är ett kontrollfreak som tyvärr fick panik över att jag inte planerade tillräckligt för att få allt att fungera. Det var oftast många ursäkter hit och dit och en motstridighet till att sätta igång med böckerna.

Se till att verkligen ta dig i kragen och sätt upp dina mål. Jag tror verkligen att varje person klarar av skolan om man bara tar tjuren vid hornen och inser vad som är viktigt här och nu.

Likes

Comments

Djupa Inlägg, Vardag

Hej kära läsare!

Ni som läst min blogg vet att på senaste tiden har jag mått ganska dåligt. Det är numera ett faktum att det är ett ämne som cirkulerat ganska länge på min blogg. Jag vill bara säga till er alla därute att jag är redo att gå vidare och faktiskt göra mitt liv till vad det är värt. Att gå hemma och vara upprörd och se allting som en motgång är någonting jag känt är nyttigt för mig, men nej. Det är ju faktiskt vad det inte är. Jag är trött på att tycka synd om mig själv och jag vill ta tag i mig själv och ruska om mig ordentligt. Jag vill börja skriva om det jag tycker om. Jag vill gå ut på dagarna, jag vill vara glad och göra något viktigt.

Vad jag vill komma fram till är att jag vill vända nu och få slut på mitt eviga depp, för det känns verkligen som något evigt. Jag väljer nu att vara lycklig och glad. Jag ska börja med mina antidepressiva igen och få rull på allt. Det är som mitt liv är ett hjul som sitter fast. Det är fyllt med käppar som måste dras ut NU. Det låter som en äcklig kliché men jo det är så det känns. Jag sitter fast, jag vill därifrån och det är endast jag som kan fixa det. Och gissa vad? Det gör mig rörd att jag vill det. Det känns som någon i mitt liv har blivit avvisad och jag nu ber om förlåtelse - att förlora en inre vän som funnits där tills jag gav upp på henne. Hon är nu tillbaka och vill hjälpa mig - min inre vän.

Ni kommer få gladare och viktigare ämnen att läsa om i fortsättningen. Det lovar jag er. Det är nu jag vill må bra. :)

Likes

Comments