Deep Talk

Hej igen kära läsare!

Ja, nu sitter man och skriver ett nytt inlägg. Jag kollade igenom mitt arkiv och insåg att jag inte har uppdaterat bloggen sedan december 2016. Det är nästan hela fem månader (!)

Vad är det då jag har gjort det senaste halvåret? Jag säger redan nu att det inte är något helt galet som har hänt men jag har uppnått många framsteg, vilket jag har velat sedan jag senast skrev något personligt i min blogg. Här är några av dem:

1. Jag fick jobb på Henrys Bageri i Skövde under mitten av december. Där springer jag runt fem dagar i veckan med mina underbara kollegor!

2. Jag har ätit antidepressiva i snart fyra månader. Beslutet att börja med dem igen var helt rätt och nu mår jag prima, samt att mina neurotiska tankar håller sig i schack.

3. Jag har ätit p-piller i ca ett halvår. Att börja med p-piller var ett riktigt framsteg då det hjälpte mitt självkänsla något enormt, eftersom min hy har blivit otroligt mycket finare än var den var för ett halvår sedan!

4. Jag har ansökt till universitetet i Jönköping! Nu väntar vi på svar och jag berättar mer om vad jag ansökt till i ett annat inlägg lite längre fram. Något jag verkligen har saknat är skoltiden och när jag väl besökte mitt förstavalsprogram på öppet hus visste jag att detta var något alldeles perfekt för mig!

5. Jag ska besöka min pappa i sommar! Det jag är mest stolt över är att jag äntligen kan säga att jag har betalat för resan helt ensam - jag har satt en mål och snart har jag avklarat det! Känslan är helt fantastisk! Detaljer om resan återkommer.

Detta är några punkter som har förändrat mitt liv och verkligen gjort det till det bästa! Det är så underbart att känna att man gör något produktivt. Visst, det är punkter jag inte tagit med eftersom de inte är så pass progressiva som de jag redan har raddat upp, men det är för att jag håller på att arbeta med dessa. Livet går upp och ner jämt och det måste inte betyda att det går upp för ena stunden och ner den andra. Det är en blandning som man helt enkelt får göra det bästa av. Man får ta ett djupt andetag och ta sig i kragen helt enkelt!

Nu ska jag inte babbla så mycket mer. Jag ville bara uppdatera vad som har hänt det senaste, och det är ganska mycket som har förändrat allt. Jag är så nyfiken på att kolla tillbaka om ytterliggare ett halvår och se vad som har hänt.

Jag kan knappt bärga mig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Den tredje juni i år fick jag springa ut på en scen med mina klasskamrater till dålig musik, hoppa på ett stökigt flak och kasta vattenflaskor på totalt främmande människor samtidigt som jag hade den där känslan av att "jag klarade det". Helt plötsligt gick jag från student till arbetslös. Ja, det var en ganska speciell känsla, dock långt ifrån förväntan. Helt ärligt var min student som en vanlig utekväll fast med vuxnas uppsyn. Det låter kanske lite halvdant?

Helt ärligt - studenten var inte så speciell som jag hade tänkt mig. Jag kom ihåg att man satt med sina kompisar och arbetade på det där jävla gymnasiearbetet i något kallt grupprum och fantiserade om dagen då den här skiten äntligen var över. Såhär i efterhand kan jag säga att studenten inte är någon big deal, den var iallafall ganska medelmåttigt roande för mig. Helt ärligt utsöndrade hela projektet med studentförberedelserna mer negativ energi hos mig än positiv. Jag vet inte om det har att göra med att min klass var så destruktiv eller att vi alla led av en stress för att ens ta studenten.

Det är precis det här jag vill ta upp i denna text - stress. Om ni bara skulle veta hur mycket jag klagade, hur jag satt och tyckte synd om mig själv och hur "svårt" jag hade det under gymnasiet. Jag kan säga att det var min egen förtjänst varför jag led så mycket under min skoltid. Jag talar inte om psykisk ohälsa i detta fall. Jag talar om arbete, att planera och undvika stress. Lider du av psykisk ohälsa är mitt tips att så fort som möjligt söka hjälp.

Jag skriver denna text för att underlätta för er som i detta nu känner den stress jag gick igenom under min tid på gymnasiet. Jag kan säga att när jag tittar tillbaka på den tiden idag känner mig en aningen besviken. En känsla av att jag faktiskt kunde ha hanterat allting MYCKET bättre.

Jag vill alltså ge råd till er som just nu går i skolan och förmodligen känner den outhärdliga skolstress som kommer på automatik så fort skolportarna börjar öppnas.

1. Sluta tyck synd om dig själv. Det är inte synd om dig för att du har valt att gå på gymnasiet eller valt det program du studerar. Precis som alla andra behöver du idag en gymnasieutbildning för att kunna komma någonstans. Det är inte synd om dig för att du valt något som kommer göra det lättare för dig.

2. Schemalägg och prioritera. Precis som med allt annat i livet så måste du sätta upp mål med vad du vill uppnå. För att kunna uppnå dessa mål behöver du en plan. Denna plan ska vara en stabilitet till hur du ska utföra dina prioriteringar så du kan checka av vad som behöver göras och hinna uppnå dina mål. Många tycker det är hjärtklappande att gå i skolan och ja, det tyckte jag också. Det är just därför du måste göra en tidsplan för att stressen ska hållas i schack. Det betyder inte att alla prioriteringar ska vara att plugga. Detta inkluderar din sömn, din fritid, dina måltider, ditt sociala liv etc.

3. Sluta se skolarbete som en syssla och se det som ett sätt att få lärdom. Idag så får man betyg baserat på vad du minns och inte vad du kan. Skit i det och fokusera på att just kunna och lära dig något. Motivera dig själv att faktiskt ta nytta av vad du läser. Även om du inte tycker dina uppgifter känns givande så ta efter talesättet "Kunskap är makt".

4. Skit i vad dina kompisar gör. Ibland känner man ett behov av att veta att någon annan har mer arbete inför sig än en själv för att finna en viss ro. Du kan också bli stressad av att veta att en klasskamrat precis har blivit klar med alla sina uppgifter och du själv har knappt börjat. Strunta i dem och fokusera på dig själv. Se efter vad du har att göra och som sagt; SCHEMALÄGG!

5. Tro inte att du kan ha kontroll över precis allt. I livet kommer flera situationer uppkomma där du känner dig oförberedd och du måste ändra dina planer och strukturer. Detta är något du kommer uppleva så länge du lever och tyvärr är det bara att bita ihop och take life as it goes.

6. Inse att skolan är en arbetsplats och INGET ANNAT. Något jag aldrig har förstått är människor som går till skolan bara för att "hänga". Hur skulle det se ut om du jobbade på ICA och allt du gjorde var att chilla vid charken, smygröka på toaletten och skrika åt din chef att du vill gå hem? Du skulle fått sparken och ja, jag önskar skolan kunde göra det samma med vissa elever...

7. Mitt sista tips är ganska specifikt och det är att använda bibblan som studiemiljö. Att sitta i ett tyst bibliotek och plugga är nog en av mina bästa tips för dig som vill slippa distraktioner. Ofta när jag pluggade gick jag och mina vänner till grupprummen och det slutade med att man satt och tjatade istället för att koncentrera sig. Ibland gick jag till biblioteket och det var verkligen en fristad för mig när jag behövde komma igång.

Det är väldigt lätt för mig att sitta här och säga att det är enkelt att hantera stress när man är tonåring. Jag är fortfarande tonåring och har problem jag också som bidrar till en förvärrad stress. Dock var det svårare att hantera stress när jag gick i skolan och jag tycker det är synd att jag inte använde dessa verktyg tillräckligt under mina skolår. Dessa verktyg skulle definitivt ha hjälpt mig att hantera min stress bättre, även den som inte orsakades av för mycket skolarbete. Att ha en stabilitet kan vara svårt för många människor att uppnå som inte gillar att planera, men det är ett bra sätt att få kontroll och slippa fundera på vad man faktiskt har att göra. Jag har märkt att jag är ett kontrollfreak som tyvärr fick panik över att jag inte planerade tillräckligt för att få allt att fungera. Det var oftast många ursäkter hit och dit och en motstridighet till att sätta igång med böckerna.

Se till att verkligen ta dig i kragen och sätt upp dina mål. Jag tror verkligen att varje person klarar av skolan om man bara tar tjuren vid hornen och inser vad som är viktigt här och nu.

Likes

Comments

Deep Talk, Everyday Me

Hej kära läsare!

Ni som läst min blogg vet att på senaste tiden har jag mått ganska dåligt. Det är numera ett faktum att det är ett ämne som cirkulerat ganska länge på min blogg. Jag vill bara säga till er alla därute att jag är redo att gå vidare och faktiskt göra mitt liv till vad det är värt. Att gå hemma och vara upprörd och se allting som en motgång är någonting jag känt är nyttigt för mig, men nej. Det är ju faktiskt vad det inte är. Jag är trött på att tycka synd om mig själv och jag vill ta tag i mig själv och ruska om mig ordentligt. Jag vill börja skriva om det jag tycker om. Jag vill gå ut på dagarna, jag vill vara glad och göra något viktigt.

Vad jag vill komma fram till är att jag vill vända nu och få slut på mitt eviga depp, för det känns verkligen som något evigt. Jag väljer nu att vara lycklig och glad. Jag ska börja med mina antidepressiva igen och få rull på allt. Det är som mitt liv är ett hjul som sitter fast. Det är fyllt med käppar som måste dras ut NU. Det låter som en äcklig kliché men jo det är så det känns. Jag sitter fast, jag vill därifrån och det är endast jag som kan fixa det. Och gissa vad? Det gör mig rörd att jag vill det. Det känns som någon i mitt liv har blivit avvisad och jag nu ber om förlåtelse - att förlora en inre vän som funnits där tills jag gav upp på henne. Hon är nu tillbaka och vill hjälpa mig - min inre vän.

Ni kommer få gladare och viktigare ämnen att läsa om i fortsättningen. Det lovar jag er. Det är nu jag vill må bra. :)

Likes

Comments

Deep Talk

God eftermiddag kära läsare!

Hur mycket jag än försöker så kommer jag inte kunna springa undan från det jag faktiskt måste göra. I flera dagar nu har jag bara känt mig nere och varit borta från bloggen eftersom det har hänt lite grejer de senaste dagarna.

Jag kan börja med att nämna att min mormor gick bort i måndags. Jag vill inte gå igenom hela proceduren hur allting gick till men jag kan säga att det helt enkelt var dags för min mormor. Hon skulle fylla 92 år, hon var svag och hade inga krafter kvar. Tyvärr så är det så att kroppen säger ifrån förr eller senare och tyvärr var den 28:e november den dag då min mormor behövde lämna oss för att det helt enkelt var hennes tur. Nu är hon tillsammans med min morfar i deras Paradis och hon kommer fortsätta se oss andra växa och uppleva. Min mormor levde ett innehållsrikt liv och hon lämnade ett otroligt arv efter sig som vi alla blivit inspirerade av. Jag saknar henne något otroligt.

Sedan har jag känt mig väldigt sårbar det senaste. Det känns som jag är fast och jag ser ingen väg till framgång. Jag vet att man ska skapa sin egen väg till riktigt success men just nu är mitt liv som en loop. Ingen motivation. Ingen förmåga att vara kreativ. Jag känner mig väldigt ensam.

Något jag är medveten om är att jag mår bra av att umgås med mina vänner. Utan mina vänner är jag ingenting. Utan min familj är jag ingenting. Det är de här människorna som lyfter mig ur mitt mörker i mina svåraste tider. Jag är så otroligt tacksam för er. Ni vet vilka ni är.

Det börjar kännas som att jag inte ens känner igen mig själv... igen. Detta har hänt förut. Ni vet som det där monstret jag pratat om tidigare. Det känns som det vill komma åt mig och jag är så rädd att hamna där igen. Att känna mig rent av olycklig. I denna stund så gråter jag sådär okontrollerat. Jag tycker det är väldigt skönt. Jag har som sagt inte gråtit mycket över mina problem och min stress på ett väldigt bra tag, och jag har längtat till att vilja göra det.

Denna text är väldigt huller om buller i min åsikt, men just nu så får det vara så. Jag är så glad över att kunna skriva från mitt hjärta och sätta ord på allt det jag känner i denna stund. Jag uppskattar det så mycket.

Likes

Comments

Deep Talk

Jag vaknade imorse och kände verkligen att den här dagen kommer vara en dag då jag inte orkar göra någonting. Jag har en del saker jag måste ta tag i idag men jag känner  ingen motivation och i sanningens ord känns det som det är helt okej att jag mår dåligt idag, för det gör jag. Delvis straffar jag mig själv för det men idag bryr jag mig inte om det. Det är bara såhär jag känner mig just nu och det är helt okej att ha en dag ibland då man erkänner att man inte alltid mår så jävla bra. Idag är en sådan dag då jag bara vill tycka synd om mig själv.

I min familj uppfostrades vi med att man inte ska tycka synd om sig själv. Andra kan tycka synd om en men man ska inte tycka synd om sig själv. Idag vill jag göra det och inte känna ångest för att känna mig som en förlorare, en gnällig misslyckand tonårsspoling.

Jag har redan avbokat ett möte idag eftersom jag vaknade med magont. Det berodde på att magen var tom, jag hade inte lagt mig i tid och kroppen reagerade på detta. Dock orkar jag inte bry mig om att folk hackar på mig för det. Visst vet jag att det är mitt eget fel men idag bryr jag mig faktiskt inte ett jävla piss. Att känna såhär tror jag är bra för mig just nu. Det är så mycket tankar och så mycket inte ens mina närmaste vet att jag försöker klura ut och tampas med varje dag.

Jag har inte gråtit på ett bra tag nu. Jag vill gråta men jag kan inte och jag vill inte tvinga fram det. Ibland så ifrågasätter jag varför. Jag vet att många gråter för saker jag går igenom just nu och det gör mig upprörd. Inte upprörd över att de känner med sig själva men att jag inte känner med mig själv. Ibland undrar jag om jag helt enkelt är känslokall och inte bryr mig eller att jag förtrycker mina känslor och ser alla mina problem som spilld mjölk.

Vad jag än känner så vill jag inte förtrycka mina känslor eller jobbiga minnen. Jag kan t.ex. säga att jag inte minns mycket av mina tidigare skolår. Det är minnen jag låst in i ett arkivskåp för att aldrig öppna och hittills har jag inte lyckats lista ut koden helt. Vad jag vet är att jag alltid har försökt lyfta hakan. Detta kan människor kanske se igenom men för mig har det alltid varit bättre än att känna skam över att vara sårbar.

Idag tänker jag inte blogga eller låtsas vara glad. Jag tänker inte visa er en bättre sida av mitt liv idag. Idag vill jag bara känna med mig själv och känna mig sårbar för just MIG SJÄLV.

Likes

Comments

Everyday Me

Hej kära läsare!

Idag har jag inte känt mig speciellt produktiv. Det enda jag kan säga att jag har spenderat riktig tid på är mitt smink. Jag älskar puppy-eyes - alltså att man tar en mer naturlig eyeliner, t.ex. mörkbrun eller använder ögonbrynspuder och gör en nedåtvinklad vinge. Man highlightar också påsarna man har under ögonen och konturerar så att man definar dem lite mer. (Wow.. svengelska där.)

Man får verkligen en riktig söt look och man slipper använda massa ögonskugga. Det man mest använder är highlighter och eyeliner!

Jag vill också visa min outfit. Väldigt bekväm men inte för... oklädd (?) Ni vet, en mysig outfit som inte skriker pyjamas och man behöver inte byta om så fort man ska gå ut. Jag gillar verkligen snygga kläder som känns som myskläder! Jag kan t.ex. inte ha jeans när jag är hemma, jag får PANIK!!!

Nu ska jag underhålla mig med lite vloggar och dricka kaffe! Ha en trevlig kväll ni!

Likes

Comments

Everyday Me

Dagens humör: Omotiverad MEN en aning pigg!

Dagens mående: Helt okej!

Dagens borde: Plugga kinesiska och söka jobb...

Dagens frisyr: Fönat och haft i hårsprej som jag rufsat i för att få det vågigt!

Dagens smink: En gullig sminkning - små rosa läppar, stora konturerade ögon, foundation, naturligt ifyllda ögonbryn och rosiga kinder! Jag tvättade dock av det för en liten stund sedan.

Dagens klädsel: Svarta byxor och barbell t-shirt. Bytte sedan till en rutig skjorta i efterhand till linne och grå jumper.

Dagens planer: Åka till tippen och slänga skräp med brorsan, haha..

Dagens materiella vill ha: En systemkameraaaaa.

Dagens fundering: Hur kommer min hy se ut om ca 6 månader?

Dagens beroende: Wow... Jag vet inte för har endast druckit 1-2 koppar kaffe idag och jag brukar dricka mycket mer vanligtvis (?) Vi säger ändå kaffe! ^^

Dagens tråkigaste: Att inte ha något att göra som gör en produktiv!!!

Dagens längtan: Mysa med en snäll och gosig kille.

Dagens superlängtan: Mysa med en jättesnäll och jääääättegosig kille!!!

Dagens tidning: Läser oftast inte tidningar. Allt står ju le internjetée.

Dagens låt: System Of A Down - B.Y.O.B.

Likes

Comments

Everyday Me

God kväll kära läsare!

Här är en selfie på lilla mig... Jag brukar inte lägga ut selfies så ofta längre. Förr var det bara selfies man la ut på Instagram och på bloggen men jag har faktiskt lagt av lite. Jag gillar fortfarande att ta foton på mig själv men jag tror det har mycket med att jag inte använder smink lika ofta längre. Helt ärligt är det inte lika kul för mig att ta en selfie om jag inte har sminkat mig snyggt eller är riktigt nöjd över t.ex. min eyeliner eller mina ögonbryn. Utan smink är jag också väldigt finnig och vill helt enkelt inte ta selfies. Det låter jobbigt att man inte är lika nöjd med sig själv osminkad men sanningen är att just nu är det så eftersom jag fått så mycket finnar på senaste tiden. Min hy är alltså en del i min självkänsla och självförtroende pga. min svåra akne.

Väl när mina ärr kommer blekna och finnarna inte ploppar upp över natt längre så kommer jag tycka bättre om mig själv! ^^ Jag vet ju att jag har andra egenskaper och jag är väldigt stolt över dem samt att de inte har något att göra med hur jag ser ut!

Likes

Comments

Everyday Me

Godmorgon kära läsare!
Jag börjar min dag med en god fruktig frukost. En liten fruktsallad helt enkelt med mitt goda te!

Jag har egentligen inga planer idag så vi får se vad jag hittar på. Funderar på att spela in några covers! Sånt brukar alltid ta en timma eller två att hålla på med. Jag ska se till att plugga lite och försöka vara så produktiv det bara går!

Svenska Hollywoodfruar går också medan jag äter. Jag tror det är en av de bästa TV-programmen som har gjorts i Sverige! Det är ju så otroligt flummigt och roligt! Av alla fruar är Siv min favorit. Hon är en av de fruarna som är genuint snäll och samtidigt väldigt rolig!

Nu ska jag dricka upp mitt te, se klart fruarna och sedan ta en dusch!

Likes

Comments