Djupa inlägg

Vad vill du bli? Vad är din dröm? Här och nu, vad är det du egentligen vill göra med ditt liv?

Nu klingar det till. Kanske en känsla av förvirring, en frustration. En känsla av rädsla, vilsenhet?

Alla har på något vis fått denna fråga ställd. Antingen har du ställt den till dig själv någon gång och backat undan för att du helt enkelt var för rädd, eller så har du fått frågat från en person som stirrat med sina frågande nyfikna ögon och fyllt din oförberdda hjärna med många "ehhhh..." och "hmmm...?" Just det, en oförberedd hjärna hette det - eftersom du aldrig riktigt har satt dig ned för att fundera på vad du egentligen vill bli. Det är ju så skönt att bara veta att det finns alternativ. Du vet, till exempel skulle man ju kunna bli ekonom. Jobba på bank, räkna siffror och rulla ögonen åt folk som inte har en aning om vad du pratar om. Detta gör du från sju till sjutton för att sedan gå hem till en partner som man mötte på Tinder för två och ett halvt år sedan. Personen i fråga är ju helt okej. Ni bråkar ju sällan, sexet är väl hyfsat men det hela kanske var lite förutbestämt. Tinder är ju antingen till för att bara ligga eller tvinga fram en konversation mellan två ensamma desperata människor där båda endast nickar och får fram meningsbyggnader som endast speglar deras "Såhär är jag bara med nya människor i min omgivning. Vänta tills du lär känna den här bitchen. Du kommer säkerligen hata mig tillslut" - personligheter. Man har vad man kallar "en trevlig pratstund".

För vem är egentligen intresserad av vem du är när du är precis som alla andra?

Livet gav dig just en smäll. Hur kan det vara så orättvist...? Du har ju bara gjort de val i livet du visste var bra för dig, eller hur?

Absolut. Att du valt att leva efter normens regler är bra för dig. Det känns ju tryggt, säkert. Dina föräldrar tyckte du gjorde rätt. De har ju uppfostrat dig till att gå den väg de flesta tar och det har ju aldrig varit något fel i att göra så. Samhället är glad för din skull, iallafall så länge du väljer att följa mönstret som låter dig leva utan nedgångar. Att ta risker betyder ju att du är öppen att misslyckas, och det är ju hemskt pinsamt och dumt att misslyckas. Ett riktigt jävla nederlag. Nej, gör det lätt för dig. Det ska vara tryggt och säkert, "inside the box". Säker väg. Inga krokar. Inga svängar. Gärna en genväg men du ska veta att du hamnar rätt i så fall. Det ska bara gå framåt, hela tiden.

Låter detta bra för dig, sluta läs. Det är inte dig jag vill vända mina ord till i detta inlägg.

För dig som får kräkreflexer, rysningar och kallsvettningar genom att bara läsa stycket ovanför; det är er jag vill tala till. Ni vill så mycket. Ni känner ett driv att förändra, skapa och uppfinna men vad i helvete är det första steget i vad som tillåter er att förändra, skapa och uppfinna?

Det första steget är att sluta vrida och vända på er. Sluta bemöta frågan "Vad vill du bli?" som en fara, något som kommer sluka er. Tro mig, jag vet hur det är att bemöta fara i mina inre diskussioner med mig själv. Låt faran komma åt er men var inte rädd för den. Få känn på vad den faktiskt betyder för dig och låt dig lära känna den. När du väl lärt dig behärska den försök lista ut vad du vill forma för svar, men STÄNG UTE din hjärnas impulsiva skräck som endast kommer hålla fast dig. Använd ditt hjärta. Ta din tid och var ärlig mot dig själv. Försök att mota bort dina rädslor. Låt din emotionella sida tala till dig. Vad är det som berör dig? Vad är det du kan göra som kan bidra till en bättre värld? Hur ska du nå målet?

Vad är det du vill göra med ditt liv?

Börja.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej kära läsare!

Höst och vinter är för mig de två bästa årstiderna på året. Den mysiga känslan man får när det är kallt och man måste ta på sig varmare kläder, halsdukar och mjuka vantar. Det är en tid då man kan sitta hemma och kolla Disney-filmer med sin familj och dricka varm dryck. Hösten och vintern i sig tycker jag också är väldigt spirituella årstider. Själv känner jag mig mer emotionell och får bättre kontakt med mig själv. Jag känner mig mer som en tänkare och jag uppskattar de små sakerna i livet.

Dock är hösten för många en period fylld med sorg och känslomässig instabilitet. Detta är något jag själv kunde känna förr men lyckligtvis har jag släppt de känslorna. I denna period är det många som känner att de behöver mer stöd och känna sig gladare då dagarna börjar bli kortare, vädret mer ruggigt och himlen mörkare.

jag har därför gjort en (kort) lista på fem låtar jag älskar att lyssna på eftersom de ger mig kraft och jag känner mig mer produktiv, motiverad, samlad och helt enkelt lyckligare!

Här är min lista på mina personliga 5 MÅ BRA- låtar. Jag har inte fokuserat på någon speciell genre i mitt låtval, utan dessa är låtar som helt enkelt får mig att känna mig grym!


1. Killercats - Tell me (feat. Alex Skrindo)

2. Martin Tungevaag - Wicked Wonderland

3. Jennifer Lopez - Ain't Your Mama

4. David Guetta - Without You ft. Usher

5. Heart Attack - Demi Lovato / Sam Tsui & Chrissy Costanza of ATC


Likes

Comments

Djupa inlägg

Hej alla kära läsare!
Jag ville säga tack till er alla som skrivit till mig på sociala medier och allt möjligt! TACK! Ni är underbara! Det är så skönt att veta att folk håller med mig och blev berörda av det jag skrev. Det var jobbigt att skriva den texten men jag kände att det var rätt att göra det. Man måste våga prata om sitt förflutna även om man lagt det bakom sig. Det betyder inte att man inte är över det som hänt, men att man lärt sig acceptera att det var ens verklighet en gång i tiden. Idag mår jag bra! Mycket bättre nu när jag är där jag vill vara!

Tack än en gång! Ni är bäst!

Likes

Comments

Djupa inlägg

Utan att ens läsa de första två raderna i detta inlägg vet ni mycket väl vad det är jag vill prata om. Jag har tidigare i min blogg berättat om min icke-diagnostiserade OCD, mina tvångstankar och den mörka period jag gick igenom för ca två år sedan, då min psykolog sa att jag hade tecken på depression. Två år är en lång tid för en person som fått leva med psykisk ohälsa och för mig har det gått upp och ner. Jag har ofta trott att jag aldrig riktigt led av en depression och jag tror än idag att min psykolog hade fel.

Missförstå mig inte. Min psykolog hjälpte mig mer än vad jag trodde en främling kunde åstadkomma. Hon förvirrade mig väldigt mycket och ibland kändes det som att jag inte öppnade upp hela mig för henne. Tillslut satt jag där och grät och det var som hon redan visste hur jag mådde och vad jag gått igenom. Att en person du inte känner, någon du aldrig har haft en tidigare diskussion med vet så mycket om dig själv, än du själv. Vad hon gjorde för mig var helt fantastiskt och utan henne vet jag inte vad jag skulle gjort för att dämpa smärtan. Det var den där tiden då smärtan var så tung att jag inte kände igen mig själv. Jag var inte Anna. Jag kände mig mer och mer som ett monster. Anna var borta och hon behövde slitas från monstrets starka vassa klor.

Efter att jag slutat gå till min psykolog kände jag mig mycket bättre. Jag hade tagit anti-depressiva och dessa hade hjälpt mig från dag 1. Det är något jag måste säga till alla er som lider av psykisk ohälsa- om ni blir erbjudna att ta anti-depressiva, TA DEM. Många säger att det brukar gå några dagar innan de börja verka som de ska och man kan börja må sämre av dem. Detta har jag hört skrämmer många människor med psykisk ohälsa, men jag lovar att det är så mycket bättre att släppa den rädslan och bara ta emot dem. Mina mediciner var en stor del i vad som fick mig att må bättre och kunna släppa mina tankar och besattheter. Jag kunde sova gott om natten och inte vara rädd för att jag skulle ligga där i flera timmar och sedan gå till badrummet för att spy i väntan på att mamma skulle vakna och hålla om mig. Jag kan inte ens förstå hennes smärta. En mors smärta att se ens egen dotter sitta på badrumsgolvet och säga att hon "inte orkar mer". Att jag fått se min egen styvfar fälla tårar inför mig när jag visat mina inre sår. Jag kan fortfarande se hans hjälplösa ansiktsuttryck framför mig. Hur kan jag hjälpa min älskade dotter?

Två år har gått. Jag har tagit studenten. jag är arbetslös och söker för tillfället jobb där jag vill utbilda mig till barista. Jag har rest och skaffat otroliga kontakter och massa nya vänner från olika platser och kulturer. Jag har växt så JÄVLA mycket. Jag har klippt av mig håret igen, men det vet de flesta att det är ett fall av "impulsiva-Anna". Inget att bli förvånad över. Jag vill arbeta mer med min musik, lära mig spela gitarr. Kanske börja dansa igen, börja skissa och måla som jag gjorde förr. Det är så mycket jag har tid för, men det jag vill göra mest är att spendera tid med de personer jag älskar och de som älskar mig tillbaka. Jag vill bli framgångsrik och detta kan jag inte göra ensam. Jag behöver dessa människor i mitt liv som stöttar mig och får mig att må bättre.

NU har jag livet i mina händer. Jag har de bästa åren i mitt liv framför mig. Jag lyssnar på min favoritmusik, jag umgås med rätt människor, jag gör det JAG vill göra. Jag bryr mig om mina medmänniskor. Jag vill förändra, jag vill hjälpa och det första steget är att skriva det här inlägget. Att berätta min historia är ett steg i att hjälpa andra som gått igenom samma sak som jag själv. Att prata om psykisk ohälsa och normalisera den är något vi bör ha gjort för länge sedan. Om det vore normalt att gå och prata med en skolsköterska, en kurator, en psykolog eller en terapeut så skulle ingen känna sig utanför- som "onormal" och ett freak.

"VARFÖR går du till en psykolog för? Är du störd eller? Är du helt jävla galen eller?"

Det är precis såhär många ser på de personer som söker hjälp för att få hjälp med sin psykiska ohälsa. Vi måste sluta ifrågasätta varandra på det här sättet, även om det sker i tystnad. Vi MÅSTE börja inse att alla borde ta sin tid och öppna upp sig för någon som lyssnar på dem oavsett hur dåligt de mår. Att gråta och visa sina inre känslor gör oss till bättre människor. Vi lär oss förstå oss själva och vi kan lära oss förstå andra. Det är som att gå till en läkare när man är sjuk. Varför kan det inte vara lika normalt att prata om sitt alkoholmissbruk för en psykolog som det är att gå till en läkare för antibiotikabehandling vid lunginflammation?

Enligt mig är det en riktigt rutten och äcklig syn vi har på psykisk ohälsa idag. Vi måste normalisera den. NU.Likes

Comments

Vardagsliv

God kväll kära läsare!
Jag har precis kommit hem från en heldag med några av tjejerna! Vi gick i affärer, drack kaffe och gick på den nya filmen Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.

En imponerade film må jag säga! Jag funderar faktiskt på att skriva en recension eftersom jag verkligen blev intresserad att veta mer! Jag får också säga vad jag tyckte om filmen och jag kan säga att den är värd 2 1/2 timmes bioupplevelse.

Nu ska jag snart dricka mitt kaffe och sysselsätta mig med något, kanske en recension (?) ^^

Hoppas ni har haft en fin dag! Vi hörs snarast! Puss & kram o allt det där...
xx

Likes

Comments

Vardagsliv

Hej kära läsare!
Här kommer en godnatt hälsning till er alla! Klockan är över 03.00 men vissa kanske är vakna ändå (?) Det är iallafall jag!

Imorgon ska man upp och kanske ta en fika med tjejerna och ta tag i rummet som behöver städas färdigt. Jag har lagt in mina nytvättade kläder i garderoben och dammtorkat min byrå idag, men det är långt ifrån klart! Jag vill sortera ut allt jag har i lådorna och moppa och dammsuga hela rummet samt se till att sängen är helt ren! Det ska vara spot-FREE helt enkelt! ^^

Okej, nu ska jag sova! Hoppas ni har haft en trevlig och fin dag så hörs vi imorgon! ^^

Puss & kram o allt det där...
xx

Likes

Comments

Djupa inlägg
THE NUMBER #1 QUEEN

Är det bara jag som är helt besatt av Sia? Jag tror hon är nutidens typ mest unika artist...
PÅ ETT BRA SÄTT. Hon gör verkligen sin egen grej och det mest unika är att hon verkligen inte bryr sig om kändisskapet. Detta visar hon genom att täcka sitt ansikte med stora peruker eller visa ryggen åt publiken, vilket är något som ingen artist har gjort förut. Jag älskar att hennes låtar ofta är texter om den gamla mörka tiden i hennes liv. År 2010 hamnade hon i en depression och var beroende av alkohol, smärtstillande och var självmordsbenägen där hon var så djupt vilse i mörkret att hon skrev ett självmordsbrev. Man kan verkligen tolka hennes låtar utifrån vad hon gått igenom och två av mina favoriter av henne är hennes nya låt "The Greatest" och "Alive".

När hon sjunger hör man all den smärta som hon genomlidit då hon är ett proffs på att visa känslor i sin röst. Artister som Demi Lovato och Jessie J är också riktigt bra på att visa sin emotionella sida då det låter som att de ska börja gråta medan de sjunger. De artister jag har mycket respekt för är just de som klarar av att beröra sina fans på det sättet. En person kan sjunga något otroligt bra, men finns det ingen känsla där kan jag inte bli imponerad.

Sia är någon jag alltid kommer se upp till. Hon är någon som dominerar musikindustrin trots att hon inte ens är i samma grupp som dagens populära artister. Kvinnan är över 40 år gammal men hon är fortfarande den största artisten som spelas idag! Jag har någon OTROLIG respekt för henne och skulle jag en dag gå på en av hennes konserter eller få möjlighet att få träffa henne en dag skulle jag nog aldrig kunna hålla käft om det, haha! Då är livet typ nästintill fulländat! ^^


Likes

Comments

Vardagsliv

Hej kära läsare!
Nu sitter jag vid kontorsdatorn, woooow! Jag som faktiskt brukar mobilblogga... Detta känns jättekonstigt måste jag säga. Iallafall så kan jag berätta att jag idag har sökt jobb online, uppdaterat CV och övat på sången en del. Jag skulle gått till Arbetsförmedlingen idag men jag var verkligen inte sugen på att gå ut, så jag bestämde att gå dit på måndag istället. Jag sov verkligen inget vidare inatt så jag ville bara vara hemma. Det roliga är också att det är fredag idag men för mig känns det verkligen som en tisdag eller något...

Man märker verkligen att när man är arbetslös och inte pluggar så är alla dagar likadana. Inte så spännande haha. Jag vill ju verkligen få jobb NU för jag känner mig verkligen jätte produktiv och nästintill värdelös då jag inte bidrar med något. Jag är också pank så det vore verkligen underbart att få jobb så fort som möjligt!

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Man kanske kan kolla om någon har lust och mysa? ^^ Jag skulle vilja festa men är pank så känns lite sådär att gå ut... Plus att jag är ganska seg så det känns som en hemmakväll.

Jag hoppas ni har haft en fin dag och att ni är glada över att helgen har kommit! Ta som sagt vara på den och njut! ^^

Vi hörs snarast! Puss & kram o allt det där...

xx

Bjuder på en selfie jag tog när jag kände mig riktigt flawless. Rött läppstift in my <3

Likes

Comments