Header

På måndag börjar jag skolan igen. Dock blir det ingen normal skolvecka. Från måndag till onsdag är det läger då vi ska lära känna de nya 7:orna och börja det nya skolåret. På torsdag är det studiedag och på fredag åker jag till Göteborg medans mina klasskamrater ska orientera. Skulle verkligen vilja vara med på orienteringen efter senaste orienteringstillfället... hehe. Det är en lång historia men kortfattat jag började att orientera själv men det slutade med att vi var åtta stycken. Vi får se om jag tar den historien någon annan gång.

Tog denna listan från fina @linnealarssons <3 Ni får verkligen gå in läsa hennes jättefina blogg!

1. Vilken klass börjar du?

Jag börjar 9:an.

2. Har du haft läxor under sommaren?

Som tur var - nej. Men eftersom jag nu ska ha mopedkort så pluggar jag lite teori för tillfället. Jag har även laddat ner "Learn Spanish" på Spotify och när jag har haft tråkigt så har jag lyssnat lite på det. Hoppas att min spanskalärare är stolt.

3. Vad ska du ha på dig första dagen?

Eftersom första skolveckan kommer att tillbringas ute på läger i tre dagar så kommer jag nog bara ha på mig något bekvämt. Men som skolan säger "kläder efter väder". Det ser ut som att det ska bli ganska varmt så sannolikt blir det shorts eller träningsbyxor och någon bekväm tröja på det.

4. Vilket ämne ser du mest framemot?

Mina favvoämnen i skolan är spanska, idrott, historia och musik, så jag hoppas att de kommer fortsätta att vara det.

5. När vaknar du och när lägger du dig på skoldagar?

Jag brukar gå upp 5.00 och ja, det är jättetidigt men jag är en sådan person som hatar att stressa och gillar att vara uppe tidigt på morgonen. Då har jag längre tid på mig att göra mig i ordning och har lite längre tid att verkligen vakna. Och jag brukar lägga mig vid 10-11 tiden på vardagar, beror helt på om jag tränat sent på kvällen eller inte.


6. Vad tycker du är mest stressigt med skolan?

Nu när jag börjar 9:an så är det både nationella prov och gymnasieval som jag är lite rädd och nervös över. Men nationella prov har jag lugnat ner mig mycket för, så det är ingenting jag oroar mig för eller kommer att göra när skolan börjar. Men annars så är det inte mycket som stressar mig mer än att det är sååå mycket prov på en och samma vecka. Speciellt om det är ett SO- och NO-ämnen på samma vecka, det är inte det roligaste.

7. Vad är roligast att fixa innan skolan börjar?

Om ni har läst min blogg förut så vet ni att jag har gjort en bullet journal till skolan. Det har varit sååå roligt att sitta och skriva den och jag ser så framemot att använda den!

8. Längtar du till skolan?

Ja det gör jag! De senaste veckorna har jag saknat skolan. Saknar mina klasskamrater, vänner, mina underbara lärare och jag saknar planering och struktur i vardagen. Det ser jag så framemot! Men mest av allt är det många av mina vänner som jag inte sett på hela sommaren så det ska bli roligt att se dem igen! Vi har haft kontakt via sociala medier men jag längtar tills jag får se dem IRL igen.

9. I vilken klass började du använda smink till skolan?

Jag använde lite smink i 6:an men slutade snabbt. Började sedan i november av 2015, alltså 7:an.

10. Vad längtar du mest efter?

Som jag sa saknar jag nog mest av allt mina vänner som jag inte sett under sommaren. Har tänkt på dem då och då men nu är det bara en vecka kvar tills jag ser dem igen!

// Tilde Karlsson <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

IDAG FYLLER JAG 15 ÅR!!!! Jag får äntligen uppdatera mina sociala medier från 14 till 15, hahah! Jag blev inte direkt väckt av lite körsång från min familj utan att sotaren var här med sin dammsugare... Som tur var somna jag om innan mamma och min lillasyster kom in med frukost och paket. Eller "frukost" och "frukost"... Jag fick Proviva och en XL chokladboll. Har pratat väldigt mycket om att jag har varit sugen på chokladbollar, det var sååå länge sedan jag gjorde och åt dem. Så idag fick jag en!! Och den var inte liten. Såklart gick jag upp och åt något matigt.

Jag fick nya pennor, en anteckningsbok, två böcker, ett silverhalsband och kläder. Och så är det några presenter som inte har kommit än som jag är mer än exalterad över!

Min dag har varit väldigt lugn. Jag har aldrig velat göra en för stor grej att jag fyller år och hellre har en heldag med lite mys medans jag lyssnar på en bra podcast. Lite senare på eftermiddagen blev det en liten abs och inre lår WOD.

Som sagt så har min födelsedag varit väldigt härlig och lugn, så som en födelsedag ska vara! Till helgen kommer jag även hålla i en liten filmkväll med mina vänner som ett litet födelsedag firande som ska bli så kul!

Ha en bra kväll och en bra kommande morgondag! ♡ Kram

// Tilde Karlsson ♡

Likes

Comments

Min morgon började med en liten smoothie bowl. Var ganska länge sedan jag gjorde en och det blev sååå gott!

För denna smoothie bowl behöver du:

2 dl Vaniljyogurt
1 dl Mandelmjölk
1 1/2 dl Blåbär
1/2 Banan
1/2 dl Havregryn

Efter frukost blev det att plugga lite till teoriprovet och lite planering till bloggen.

Efter lite plugg så byte jag om till träningskläder och gick ut på springtur. Det blev inte någon lång tur, fick skavsår i mitten av den. Men det var skönt iallafall. Nu ska jag bara ta det lugnt framför några avsnitt av Freaks & Geeks.

Ha en bra fortsatt dag! ♡ Kram

// Tilde Karlsson ♡

Likes

Comments

Ville dela med mig av min lilla WOD jag gjorde idag! Har på senaste tiden gjort mina egna WOD:ar men har glömt bort att dela med mig av det på bloggen, men idag kom jag äntligen ihåg! Mina favvomuskler att träna lite extra är ben, rumpa och abs, som hände att bli de musklerna jag jobbade med idag! Det jag älskar med WOD:ar är att man inte behöver extra vikter, det är bara din kroppsvikt, du kan ta din tid och du väljer vad du vill träna och hur mycket du orkar.

---> RUMPA/BEN <---

20 Hip thrusters
20 Clams
30 Donkey Kicks
30 Fire Hydrants
10 Squats
X3 rep

---> ABS <---

30 sekunder Hip Thrusters
15 Crossover Crunch
20 Situps
30 Flutter Kicks
15 Heel Touch
X3 rep

Nu ska jag kolla på filmen James Dean och bara gotta mig framför datorn med något litet snack.

Ha en fin kväll! <3 Kram

// Tilde Karlsson <3

Likes

Comments

  • Facebook
  • Twitter
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw